فهرست مطالب

مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش - سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1402)

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اصغر دورودیان*، شیوا آزادفدا، مریم مقدس صفحات 1-11

    این تحقیق با هدف ارزیابی کیفی وب سایت فدراسیونهای ورزشی منتخب ج.ا.ا بر اساس مدل دبلیو کیو ای ام (WQEM) انجام گرفته است پژوهش حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد بر اساس روش، یک پژوهش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه وب سایت های فدراسیون های ورزشی کشور می باشند. نمونه آماری بصورت تمام شمار (51 فدراسیون) انتخاب شد. ابزار مورد استفاده ابزار کیفی وب.کیو.ای.ام است که بر مبنای سیاهه وارسی مک اینرنی (2005) تهیه و تدوین شده است. پرسشنامه ها استاندارد بوده اما مجددا توسط چند تن از اساتید مدیریت ورزشی روایی آن تایید شد. پایایی پرسش نامه 89/0 گزارش شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آمار توصیفی و با استفاده از نرم افزار "EXCEL" و "SPSS" صورت گرفت. برای مقایسه فراوانی ویژگیهای کیفیت وب سایتهای فدراسیون های ورزشی ، از آمار توصیفی، آزمون Tتک نمونه و جدول فراوانی و درصد استفاده شد.نتایج تحقیق نشان داد که وضعیت وب سایت فدراسیون های ورزشی منتخب ج.ا.ا بر اساس شاخص های فرعی مرتبط با « قابلیت استفاده، قابلیت عملکرد، قابلیت اطمینان و کارایی در شرایط مطلوبی می باشد. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد متغیر قابلیت اطمینان دارای بهترین میانگین رتبه ای و متغیرهای قابلیت استفاده، کارایی و قابلیت عملکرد و در ردیف بعدی قرار می گیرد. پیشنهاد می شود که سیاهه مدونی از سوی وزارت ورزش در خصوص طراحی وب سایت های سازمان های تابعه با نظر متخصصان وب سایت و کارشناسان ورزش تهیه و به همه فدراسیون ها ابلاغ شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی، وب سایت، فدراسیون های ورزشی، ایران، مدل دبلیو کیو ای ام
  • محمدسعید کیانی*، شهاب بهرامی صفحات 23-33

    هدف پژوهش حاضر تبیین الگوی تاثیر رهبری اخلاقی بر آوای کارکنان با نقش میانجی یادگیری سازمانی (مطالعه موردی کارکنان ادارات ورزش وجوانان غرب کشور) بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های غرب کشور (کرمانشاه ، ایلام و کردستان) تشکیل دادند، که شامل 190 نفر گردید. نمونه تحقیق، بر اساس جدول مورگان، 123 نفر تعیین شد. از سه پرسشنامه آوای کارکنان، پرسشنامه یادگیری سازمانی و پرسشنامه رهبری اخلاقی در کار به عنوان ابزار پژوهشی جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید. جهت تحلیل یافته های تحقیق از آزمون تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج نشان داد که فرضیات تحقیق مورد تایید قرار گرفته و یادگیری سازمانی می تواند در رابطه بین رهبری اخلاقی و آوای کارکنان نقش میانجی را داشته باشد. احتمالا رهبری اخلاقی می تواند از طریق تاثیر بر ریسک پذیری کارکنان، گفت و گو و نیز تصمیم گیری مشارکتی به عنوان ابعاد یادگیری سازمانی بر آوای کارکنان تاثیر بگذارد.

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، آوای کارکنان، یادگیری سازمانی
  • کاظم مهری*، محمد نصیری صفحات 35-50

    اعتیاد به کار در بسیاری از موارد به اشتباه در مورد افراد پرانرژی و پرکار استفاده می شود که تنها تفاوت آنها با یکدیگر در نحوه برنامه ریزی در امور زندگی و شغلی است. هدف از این پژوهش تاثیر اعتیاد به کار بر ابعاد سلامتی عمومی با نقش میانجیگری کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی است. 225 شرکت کننده به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های اعتیاد به کار اسپنس و رابینز (1992)، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973) و پرسشنامه سلامت عمومی GHQ (1996) است که پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین اعتیاد به کار و کیفیت زندگی کاری (49/0- =r) و همچنین بین اعتیاد به کار با سلامت عمومی (51/0- =r) ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد (01/0<p). نتایج معادلات ساختاری نشان داد که بیشترین میزان اثر مربوط به ارتباط اعتیاد به کار و کیفیت زندگی کاری کارکنان بود (52 درصد). کیفیت زندگی کاری نیز با 15 درصد بر سلامت عمومی کارکنان تاثیر داشت. اعتیاد به کار می تواند بر کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی کارکنان تاثیر منفی بگذارد لذا مدیران با می توانند با شناسایی کارکنان معتاد به کار، برنامه های متنوعی برای توسعه کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی آنها فراهم آورند چرا که ارتقای کیفیت زندگی کاری و افزایش سلامت عمومی باعث حضور مستمر کارکنان شده و در نتیجه باعث بهره وری بیشتر کارکنان می گردد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به کار، سلامت عمومی، کیفیت زندگی، کارکنان
  • زهرا نوبخت رمضانی* صفحات 51-65

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر اجتماعی و اقتصادی گردشگری ورزشی بر شهرهای میزبان بود. این تحقیق بر مبنای هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها پیمایشی از نوع مقطعی می باشد. . جامعه آماری تحقیق شامل اساتید مدیریت و بازاریابی ورزشی، کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان تهران، ارومیه، سمنان و صاحبان کسب و کار و مدیران هتل ها در نظر گرفته شد که از بین آنها151 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای - تصادفی در دسترس بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند و پرسشنامه در بین آن ها به طور تصادفی در دسترس توزیع گردید. پرسشنامه این پژوهش به شکل محقق ساخته تهیه شد که روایی آن توسط 10 نفر از اساتید و خبرگان با استفاده از ضریب لاوشه(0.62) تایید و همچنین با تحلیل عاملی اکتشافی نیز مورد بررسی و تایید قرار گرفت. همچنین پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای تمام عوامل بالاتر از 0.7 به دست آمد. . برای محاسبه داده های توصیفی از نرم افزار spss ورژن 23 و برای داده های استنباطی از نرم افزار Smart PLS3 و از تحلیل عاملی تاییدی برای سنجش روابط میان متغیرها استفاده شد. نتیجه اینکه آگاهی از اثرات اقتصادی و اجتماعی گردشگری ورزشی جزء عواملی است که اختلال ناخواسته از زندگی جامعه برگزار کننده را کاهش و اثرات مثبت اقتصادی و اجتماعی را به حداکثر می رساند و همچنین انگیزه ی بیشتری در جوامع داوطلب برای کسب امتیاز میزبانی ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، تاثیرات اجتماعی، تاثیرات اقتصادی، جامعه میزبان
  • مهوش نوربخش*، پریوش نور بخش، لیدا دهقانی، مهدی کهندل صفحات 67-80
    هدف پژوهش حاضرشناسایی پیشران های موثر بر بلوغ مدیریت دانش در تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش ایران بود. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت بر اساس روش آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی بود که به صورت کیفی انجام شد؛ شیوه‏ گردآوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه‏ای بود. اطلاعات موردنیاز توسط مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با 23 نفر از خبرگان انجام شد؛ این افراد اعضای هییت علمی دانشگاه های فرهنگیان با تخصص علوم ورزشی، معلمان تربیت بدنی، کارکنان دانشگاه فرهنگیان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش افرادی با تحصیلات دانشگاهی مرتبط با حوزه پژوهش می باشند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق ماتریس 9 در 9 اثرات متقاطع توسط نرم افزار میک مک انجام شد. نتایج نشان داد پیشران های پشتیبانی و زیرساخت سازمانی، عوامل مدیریتی و محتوا نقش مهمی در بهبود روابط سیستم دارند که هم تاثیرگذار و هم تاثیرپذیر هستند. پیشران های همراستایی استراتژیک مدیریت دانش و محیط مدیریت دانش کمترین تاثیرپذیری و بیشترین تاثیرگذاری را داشتند که با توجه به شرایط مدیریت دانش در تربیت بدنی آموزش و پرورش توجه به این شاخص‎ها ضروری است. همچنین پیشران های فرایندها و جریان مدیریت دانش، زیرساخت فناوری اطلاعات و کارکنان بیشتر تاثیرپذیر و کمتر تاثیر گذار هستند. پیشران‎ ارزیابی فاقد نقش کلیدی و مهم در شکل‎گیری سازمان ‏فضایی بلوغ مدیریت دانش هستند. ب
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، پیشران، بلوغ، مدیریت دانش
  • محمد نوروزیان، مژگان خدامرادپور*، مظفر یکتایار، هیرش سلطانپناه صفحات 81-95
    هدف از پژوهش حاضر اعتباریابی پرسشنامه عوامل موثر بر ارزیابی فدراسیون های ورزشی کشور بود. روش تحقیق با توجه به هدف تحقیق آمیخته یا به عبارتی ترکیبی است. شامل مدیران فدراسیون ها و هییت های ورزشی، کارکنان کارشناسان فدارسیون ها و هییت های ورزشی و کارکنان و مسیولین ادارات ورزش و جوانان بودند. برای تعیین حجم نمونه در مرحله کمی از نرم افزار SPSS Sample Power استفاده شد. با استفاده از این روش حجم نمونه برابر با 370 نفر f,nkn، که 370 پرسشنامه در بین جامعه آماری پخش و جمع آوری گردید برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته بر گرفته از قسمت کیفی پژوهش استفاده شد. سوالات این بخش براساس الگوی برآمده از پرسشنامه محقق ساخته بود، بدست آمد. نوع امتیاز دهی به این پرسشنامه براساس طیف 5 ارزشی لیکرت بود. بر مبنای تحلیل داده ها 62 مفهوم اولیه، 9 مقوله اصلی شناسایی شد. شاخص های شناسایی شده شامل عوامل مدیریتی، مالی، توسعه زیر ساخت های ورزش، توسعه منابع کالبدی و تجهیزاتی، عوامل آموزشی، امور پشتیبانی و برنامه ریزی، فناوری اطلاعات، کنترل و نظارت و عوامل فرهنگی بود نتایج بدست آمده بیانگر تایید گویه ها و عوامل در آزمون های تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم بودبه این معنی بارهای عاملی گویه ها و عوامل بالاتر از 4/0 بودند. در نهایت می توان با توجه به روند روبه رشد ورزش در عرصه ی جهان مدیران روشن بین فدراسیون ها باید در توسعه برنامه های خود این معیار را در راس برنامه ها قرار دهند و با ارزیابی و اندازه گیری عملکرد، موجب هوشمندی سیستم و برانگیختن افراد در جهت رفتار مطلوب باشند
    کلیدواژگان: فدارسیون های ورزشی، ارزیابی عوامل موثر، اعتباریابی
  • آیدین حاجی بکلو، سیدعماد حسینی*، جمشید سیار نژاد صفحات 99-109
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر بازاریابی خیرخواهانه در تولیدات ورزشی شکل گرفت. بر این اساس این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد. جامعه آماری 450 نفر از تولیدکنندگان ورزشی بودند و نمونه های تحقیق بر اساس محاسبات فرمول کوکران از 250 نفر تشکیل شد که به شیوه طبقه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه به روش صوری و پایایی آن با آزمون آلفای کرنباخ به میزان 901/0 مورد تایید قرار گرفت. داده ها با نرم افزارهای spss و pls مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که عوامل اجتماعی، عوامل محیطی، عوامل فرهنگی-اخلاقی و عوامل مدیریتی بر بازاریابی خیرخواهانه تاثیر مثبت و معناداری دارند. مهم ترین عامل مدیریتی بازاریابی خیرخواهانه در تولیدات ورزشی عامل مسیولیت پذیری است. مهم ترین عامل اجتماعی، مسیولیت اجتماعی است. مهم ترین عامل محیطی، شرایط بازار و مهم ترین عامل فرهنگی، دگرخواهی می باشد. در مجموع، بازاریابی خیرخواهانه ایده مناسبی برای تولیدات ورزشی است و به عنوان یک استراتژی خوشنام برای پیشبرد فروش یا بهبود تصویر برند توسط آنان می تواند به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: بازاریابی خیرخواهانه، نوع دوستی، شرایط بازار، مسئولیت اجتماعی
|
  • A.doroudian*, Shiva Azadfada, Maryam Moghadas Pages 1-11

    This research has been conducted with the aim of evaluating the quality of the website of the selected sports federations according to the WQEM model., present research is an applied research in terms of purpose, and given that in this Research is based on library study and field method. present study is descriptive-survey research. The statistical population of this study includes all websites of sports federations of Islamic Republic of Iran. The statistical sample is the whole number(51). The tool used in this research is WQEM, which is based on the Wisconsin McInringy (2005) logbook. The questionnaires were standard but re-approved by some sports management professors. . The reliability of the questionnaire was 0.89. Data analysis is done by using descriptive statistics using "EXCEL" and "SPSS" software. To compare the frequency of quality attributes of sports federations websites, descriptive statistics, single sample t-test, frequency table and frequency were used. The results of the research showed that the status of the selected sports federations is based on the sub-indices associated with "usability, performance, reliability and performance in desirable conditions." Also, the results of Friedman test and average rankings showed that high reliability variables have the best average rating and variables of usability, efficiency and functionality and are placed in the next row.Finally, it is suggested that a citation by the Ministry of Sports and Youth on the design of websites of subsidiary organizations be prepared by the experts of the website and sports experts and communicated to all these federations.

    Keywords: Evaluation, Website, Sports Federations, Iran, WCAM model
  • M.S.Kiani*, Shahab Bahrami Pages 23-33

    Clarification model of the impact of ethical leadership on Employee Voice via Mediating Role of organizational learning (Case Study: General Sport and Young offices employees of west provinces of Iran)AbstractThe aim of this study was to explain the model of impact of ethical leadership on Employee Voice via Mediating Role of organizational learning (Case Study of Youth Sports West Country Office staff). This study was descriptive and correlational. The study statistical population included all staffs of Youth and Sports of west provinces of the Iran( Kermanshah, Ilam and Kurdestan), which includes 190 people. Based on Morgan sample size table 123 staffs as sample were select for study. Questionnaire of employee's voice, questionnaire of organizational learning and ethical leadership questionnaire as research instrument were used to collect data. To analyze the results, structural equation modeling and statistical software LISREL was used. The results showed that the hypothesis has been approved and organizational learning can mediate the relationship between ethical leadership and employee voices. Probably ethical leadership affects employee voice through risk-taking, dialogue and participatory decision-making of employees as aspects of organizational learning.Keywords Ethical leadership, Employee voice, Organizational learning

    Keywords: Keywords Ethical leadership, Employee Voice, Organizational Learning
  • Kazem Mehri *, Mohammad Nasiri Pages 35-50

    The sole distinction between active and busy people and those who practice work holism is how they organize their lives and jobs. The purpose of this study was to investigate how the quality of work life affected the general health aspects in the personnel at the Khoy branch of Islamic Azad University. It uses a descriptive-analytical research methodology. 225 people were chosen through the census method. The data were gathered using the work holism of Spence and Robbins (1992), Walton's quality of work life (1973), and the General Health Questionnaire (1996), and their reliability was determined using Cronbach's alpha. The data was analyzed using the Pearson correlation coefficient and structural equations. The Pearson coefficient results revealed a strong negative association between work holism and overall health (r=-0.51) as well as between work holism and quality of work life (r=-0.49). According to the results of the structural equations, the relationship between work-life balance and employee QWL had the greatest impact (52%) and had a 15% impact on employees' general health. Work holism can have a negative impact on an employee's general health and quality of work life. Managers can identify these workers and offer them a variety of programs to improve their general health and QWL because bettering public health and the quality of work life encourages continuous employee presence, which in turn increases productivity.

    Keywords: Work holism, General Health, Quality of Work Life, Employees
  • Zahra Nobakht Ramezani* Pages 51-65

    Impact of Socio-Economic Factors on Sport Tourism in Host CitiesAbstractThe purpose of this study was to investigate the impact of socio-economic factors on sport tourism in host cities. This research is a cross-sectional survey based on applied purpose and data collection method. Also, since the field method is used for data collection, this research is a survey type. The statistical population of the study consisted of sport management and marketing professors, experts from Tehran Province Cultural Heritage and Tourism Bureau, experts from Tehran Bureau of Sport and Youth Affairs, Orumieh, Semnan and business owners and hotel managers, including 151 persons. The purposive non-random sampling method was used as the statistical sample and the questionnaire was distributed among them randomly. The research questionnaire was developed by a researcher whose validity was confirmed by 10 professors and experts using Laosche's coefficient (0.62) and also by exploratory factor analysis. Also, the reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha for all factors above 0.7. To analyze the data, descriptive statistics were used to represent demographic information (frequency tables, dispersal and central indices) and inferential statistics were used to respond to the research hypotheses. Kolmogorov-Smirnov test was used to determine normality of data distribution, KMO test to determine data adequacy, exploratory factor analysis to analyze data and identify key factors, then confirmatory factor analysis method was used to estimate significance, factor loadings and The most important indicators were used. SPSS software version 23 was used to calculate descriptive data and Smart PLS3 software was used for inferential data and confirmatory factor analysis was used to measure the relationships between variables. The results showed that social factors include cultural model, social relationships, safety and security, customs, living standards of local communities, environmental and economic factors including investment, price of goods and lands and various markets, ease of travel and infrastructure development. The most important social factor was the cultural pattern (3.55) and the least important factor was the living standards of the local communities (3.31). The most important economic factors were investment (3.50) and the least important factor was ease of travel (2.47).The result is that awareness of the economic and social impacts is one of the factors that reduce the unwanted disruption to the life of the host community and maximize the positive economic and social impacts on sport tourism and also create a greater incentive for volunteer communities to earn a host score. income have more impact on the host city. Medium and under development and infrastructure factors had less impact than average. In general, sport tourism has both an economic and a societal impact on the host community. The cultural model was the least important one. 

    Keywords: Sport tourism, Social impacts, Economic impacts, Host community
  • Mahvash Noorbakhsh *, Parivash Nourbakhsh, Lida Dehghani, Mehdi Kohandel Pages 67-80
    The aim of the research was to identify the drivers influencing the maturity of knowledge management in physical education of the Ministry of Education of Iran. The research method was applied in terms of its purpose and in terms of its nature, it was based on future research, analytical and exploratory method, which was done qualitatively; The method of collecting information was documentary and library. The required information was obtained through in-depth semi-structured interviews with 23 experts; These people are faculty members of Farhangian universities with specialization in sports sciences, physical education teachers, employees of Farhangian University and employees of the Ministry of Education, people with university education related to the field of research. To analyze, a 9-by-9 matrix cross-effects matrix was used by Mick Mac software. The results showed that the drivers of organizational support and infrastructure, management agents and content have an important role in improving system relations. These drivers are effective and influential. The drivers of strategic alignment of knowledge management and knowledge management environment had the least impact and the most impact among other drivers, which according to the conditions of knowledge management in physical education. Also, the drivers of processes and knowledge management processes, the drivers of IT infrastructure and the of employees are more effective and less effective. These three propellants are more influential than the relationships of other propellants. Evaluation drivers do not have a key and important role in the formation of the spatial organization
    Keywords: Futures Research, drivers, Maturity, Knowledge management
  • Mohammad Norozyan, Mozhgan Khodamoradpor *, Mozafar Yektayar, Heresh Soltanoanah Pages 81-95
    The purpose of this study was to validate a questionnaire affecting the evaluation of sports federations in the country. The research method is mixed or in combination, according to the purpose of the research. They included directors of sports federations and boards, staff members of sports federations and boards, and staff and officials of sports and youth departments. SPSS Sample Power software was used to determine the sample size in a small step. Using this method, the sample size was estimated to be 370 people, of which 370 questionnaires were distributed and collected among the statistical population. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The questions in this section were obtained based on the model derived from the researcher-made questionnaire. The scoring type of this questionnaire was based on the 5 Likert scale. Based on data analysis of 62 basic concepts, 9 main categories were identified. The identified indicators included managerial and financial factors, development of sports infrastructure, development of physical and equipment resources, educational factors, support and planning affairs, information technology, control and supervision, and cultural factors. The results showed the confirmation of items and factors in the first and second order confirmatory factor analysis tests, which means that the factor loads of items and factors were higher than 0.4. Finally, considering the growing trend of sports in the world arena, the enlightened managers of the federations should put this criterion at the top of the programs in developing their programs, and by evaluating and measuring performance,
    Keywords: Sports federations, evaluation of effective factors, Validation
  • Aidin Hajibaklo, Seyed Emad Hosseini *, Jamshid Sayarnejad Pages 99-109
    This research was formed with the aim of investigating the factors affecting charitable marketing in sports products. Based on this, this research was done using a descriptive-analytical method. The statistical population was 450 sports producers. Research samples based on Cochran's formula calculations consisted of 250 people who were selected in a stratified and random manner. The data collection tool was a researcher-made questionnaire.The validity of the questionnaire was confirmed by the formal method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test at the rate of 0.901. Data were evaluated with spss and pls software. The results of this research showed that social factors, environmental factors, cultural-ethical factors and management factors have a positive and significant effect on charitable marketing.The most important management factor of charitable marketing in sports productions is the responsibility factor.The most important social factor is social responsibility.The most important environmental factor is market conditions and the most important cultural factor is altruism. In general, charity marketing is a good idea for sports products and can be used as a popular strategy to promote sales or improve brand image.
    Keywords: charitable marketing, Altruism, Market Conditions, Social Responsibility