فهرست مطالب

نشریه پژوهش های حقوق ثبت
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • «بررسی صور دعوای اثبات مالکیت بر اموال غیر منقول با تاکید بر رویه قضایی»
    حمیدرضا علی کرمی*، وحید قاسمی عهد، صمد خدا بخشی صفحه 1

    اختلاف نظر در مورد پذیرش دعوای اثبات مالکیت نسبت به اموا ل غیرمنقول در رویه قضایی پایانی ندار د این امر به ویژه در مورد املاکی که سابقه ثبتی دارند و سابقه ثبت آنها به پایان نرسیده بیشتر است. از سوی دیگر حالاتی وجود دارد که خواهان ناگزیر از مراجعه به دادگاه است و چاره ای جز این ندارد، تکلیف عام رسیدگی به دعاوی توسط دادگاه ها نیز ضرورت استماع دعوا را ایجاب می نماید . موضوع تحقیق حاضر بررسی و طبقه بندی صور دعوای اثبات مالکیت است که درهر یک از مراحل ثبتی ملک ممکن است در دادگاه مطرح گردد و رسیدگی و صدور حکم در هر یک از این صور آثار ویژه خود ر ا دارد .

    کلیدواژگان: صور، اثبات، مالکیت، اموال غیر منقول
  • واکاوی خلاهای حقوقی کاداستر کشور با تاکید بر قانون جامع حدنگار
    سعید خردمندی*، شیوا محمدی صفحه 2

    در نظام اداری ثبتی گذشته، موقعیت املاک به واسطه آدرس هایی مشخص می شد که تعیین محدوده دقیق ملک، کاری بس دشوار بود و در امورات اداری مرتبط با اماک، حقوق بسیاری از شهروندان ضایع گشته و برخی نیز به ناحق متصرفاتی داشتند. طرح جامع حدنگاری در اکثر کشورها به صورت کاملا موفق عمل کرده است. این مسیولیت در کشورما به سازمان ثبت و اسناد کشور، بخش اداری در قوه قضاییه، سپرده شد که پس از چندین سال، موفقیت کامل در حدنگاری املاک به دست نیامد. این پژوهش به روش تحلیلی توصیفی درصدد بررسی ماهیت و آثار حقوقی حدنگاری در نظام اداری ثبتی کشور و شناسایی علل عدم موفقیت اجرای این طرح چالش ها تقنینی در قانون جامع حدنگار است. باوجود صراحت قانونی در لزوم تعیین حدود همه املاک کشور، متاسفانه تاکنون این عمل تحقق نیافته است.در سیستم اداری کشور،تمرکز اداره ثبت اسناد و املاک بر کاداستر ثبتی و حقوقی است؛ درحالی که در کشورهای توسعه یافته تمام ابعاد مدیریت زمین و ثبت آن موردتوجه بوده و از مزایای اجرای کاداستر چندمنظوره در کلیه سازمان ها و ارگان ها بهره مند میگردند. از طرف دیگر امورات حدنگاری در ایران به سازمان ثبت و اسناد که نهادی اداری تحت نظر قوه قضاییه است سپرده شده که به واسطه مدیریت تقریبا دولتی، کارآیی چندانی در امورات اجرایی اداری نداشته و نیازاست که براساس تجربه موفق دیگر کشورها، از بخش خصوصی توانمند در این باره کمک گرفت.

    کلیدواژگان: آثار کاداستر، ثبت، حدنگاری، زمین، کاداستر، نقشه برداری
  • مطالعه ی تطبیقی ابطال قضایی در حقوق ایران و فرانسه
    عباس کریمی، غزاله صحرانورد* صفحه 3

    به حکم وضعی یک قرارداد، وضعیت حقوقی قرارداد میگویند و بر این اساس قرارداد ممکن است مشمول یکی از وضعیتهای صحت، بطلان، فساد، عدم وجود، عدم نفوذ موقوف و عدم نفوذ مراعی باشد. برخی از این وضعیتهای حقوقی ممکن است به وضعیتهای جدیدی تبدیل شوند؛ از جمله اینکه عقدی صحیح به حکم مقام قضایی ابطال گردد، یعنی به عقدی باطل تبدیل شود. در حقوق فرانسه ابطال قضایی در مواردی که عمل حقوقی مشمول وضعیت بطلان (اعم از مطلق و نسبی) است به عنوان قاعدهای عمومی (با یک استثنا) مورد پذیرش واقع شده است؛ حال آنکه در حقوق ایران چنین ضرورتی در اعمال حقوقی باطل وجود ندارد و به طور کلی ابطال عمل حقوقی صحیح با حکم مقام قضایی، امری استثنایی محسوب و منحصرا در مواردی از معاملات غیرنافذ مراعی و ابطال اسناد رسمی محقق میشود. لذا با مطالعهی تطبیقی دو نظام حقوقی ایران و فرانسه خواهیم یافت که اگرچه نهاد «ابطال قضایی» در ماهیت در هر دو نظام یکسان است و در نتیجه برخی از آثار آن مشترک است، اما تفاوت در مصادیق موجب شده تا این نهاد در هریک از این نظامها آثار اختصاصی نیز به همراه داشته باشد که مهمترین آن در اثر قهقرایی داشتن ابطال قضایی در حقوق فرانسه جلوه میکند، در حالی که در حقوق ایران اثر ابطال، ناظر به آینده است و به گذشته سرایت نمیکند؛ بنابراین از این جهت اثری شبیه به انفساخ بر آن بار میشود.

    کلیدواژگان: ابطال قضایی، حقوق ایران، حقوق فرانسه، بطلان، صحت
  • تحلیل حقوقی دعوای اثبات مالکیت با نگاهی به رویه قضایی
    حسین اسماعیلی* صفحه 4

    پیرامون صحت اقامه دعوا یا خواسته اثبات مالکیت در اندیشه های حقوقی و رویه قضایی اختلاف نظر وجود دارد. برخی چنین دعوایی را پذیرفته و برخی از دادگاه ها نسبت به آن قرار عدم استماع صادر می نمایند. به رغم برخی تحقیقات حقوقی و تلاش های رویه قضایی و تصویب قوانین جدید، صورت مسیله اخیر تاکنون پابرجاست و دیدگاهی علمی به صورت تثبیت شده پیرامون آن، شکل نگرفته است. در این نوشته، ضمن تبیین مقدماتی صورت مسیله، به اختصار نظرات موافقان و مخالفان صحت چنین دعوایی مطرح شده است. سپس یک نمونه از رویه قضایی مبتنی بر مخالفت با صحت دعوای یاد شده، آورده و تحلیل شده است. در پایان، بر اساس مطالب آورده شده از جمله با توجه به ترافعی بودن اختلاف در مالکیت، اشاره به حکم مالکیت در برخی قوانین و عدم منافات رسیدگی به چنین دعوایی با صلاحیت مراجع ثبتی و دلایل دیگر، جمع بندی تفصیلی نگارنده مبنی بر صحت و قابلیت استماع دعوای اثبات مالکیت جز در موارد استثناء و در نتیجه برتری نظرات موافقان صحت دعوای یاد شده ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اثبات، دعوا، مالکیت، استماع
  • بازپژوهی حقوق تغییر کاربری و خردشدن اراضی کشاورزی و باغ ها با تاکید برضمانت اجراهای مدنی و کیفری
    مریم رجبی*، رحیم پیلوار صفحه 5

      تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی در کشور ایران از حدود 60 سال قبل آغاز و در دو دهه اخیر به طور نگران کننده ای در حال افزایش بوده است و از جمله موانع مهم برای تحقق توسعه ی پایدار و امنیت غذایی در کشور به شمار می-رود. از این رو بهره برداری بهینه و حفاظت از اراضی به ویژه اراضی کشاورزی به عنوان منبع تامین غذا و تضمین کننده ی تداوم حیات بشری یکی از ماموریت های مهم حکومت ها و مردم هر جامعه است. در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی ماهیت حقوقی مجوز تغییر کاربری اراضی زراعی، ضمانت اجراهای کیفری و مدنی اشخاص ناشی از تغییر کاربری اراضی زراعی را مورد بررسی قرار دهیم. نتیجه اجمالی پژوهش آن است که دولت مشروط به نفع عمومی، می تواند محدودیت هایی را نسبت به حق مالکیت اشخاص در اراضی کشاورزی ایجاد و انجام برخی تصرفات در اراضی کشاورزی را منوط به اخذ مجوزهای قانونی از مراجع صلاحیت دار نماید. عدم رعایت محدودیت های قانونی با مسیولیت های کیفری و مدنی همراه است که البته مسیولیت های کیفری و مدنی که در قوانین تغییر کاربری اراضی زراعی ایران پیش بینی شده، با کاستی هایی همراه است که در نتیجه این امر نقض قانون برای خاطیان به صرفه است.

    کلیدواژگان: اراضی زراعی و باغ ها، تغییر کاربری، خرد شدن اراضی، نفع عمومی، محدودیت های مالکانه
  • تعارض اسناد عادی و رسمی در معاملات اموال غیرمنقول از دیدگاه قوانین موضوعه
    سید محسن رضوی اصل* صفحه 6

    از مباحث مهم در زمینه معاملات املاک، مسیله تعارض میان اسناد رسمی و عادی است زیرا خریدار دارای سند رسمی موخر با اعتماد بر نظام ثبتی و پس از طی مراحل قانونی، اقدام به انجام معامله نموده است و از سوی دیگر، خریدار دارای سند عادی مقدم بر مبنای اصل آزادی و حاکمیت اراده اقدام به انجام معامله نموده و بر اثبات مدعی خویش نیز قادر به ارایه بینه شرعی می باشد. به همین دلیل در این تحقیق که با شیوه توصیفی- تحلیلی و با استناد به منابع موجود انجام شده، نظر فقهای شورای نگهبان در مجمع مشورتی فقهی این شورا مبنی بر اعتبار اسناد عادی معاملات املاک بر فرض تعارض با اسناد رسمی و مخالفت مفاد مواد 22، 46، 47 و 48 قانون ثبت با احکام شرع مورد بررسی قرار گرفته و با وجود استدلال های فقهی بیان شده از سوی شورای مزبور، با توجه به تالی فاسد امکان معارضه اسناد عادی و رسمی و نیز ضرورت حفظ و ارتقای نظم و امنیت قضایی جامعه، تلاش قانون گذار جهت تصویب «طرح ارتقای اعتبار اسناد رسمی» در قالب رویکرد مبتنی بر حفظ و ارتقای نظم اجتماعی و اقتصادی و نظریه موجد حق بودن اسناد رسمی و دکترین اعتماد عمومی قابل توجیه می باشد.

    کلیدواژگان: تعارض اسناد، اسناد رسمی، اسناد عادی، شورای نگهبان، ثبت اسناد و املاک
  • مطالعه تطبیقی اصول حقوقی حاکم بر نهاد سردفتری در دو نظام سردفتری لاتین و عمومی و ریشه های آن
    نسرین طباطبائی حصاری*، الهه سلیمان آبادی صفحه 7

    تفاوت در ماهیت نهاد سردفتری در دو نظام سردفتری «لاتین» و «عمومی» منجر به تفاوت در اصول حقوقی حاکم بر رفتار سردفتران و در نتیجه اثار حقوقی مترتب بر این نهاد در این دو نظام سردفتری شده است . بنابراین لزوم مطالعه این که چه تفاوتی در اصول حقوقی حاکم بر این دو نظام وجود دارد برای شناخت ماهیت دقیق نهاد سردفتری ضروری است و ین پرسش را مطرح می نماید که ریشه و مبانی تفاوت میان این دو نظام سردفتری از حیث اصول حاکم چیست ؟ پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و رویکردی تطبیقی، ضمن بررسی مفهوم ، جایگاه و مبانی سه اصل « بی طرفی » ، « استقلال » و «رازداری و محرمانه بودن اطلاعات » به عنوان اصول مهم حقوقی حاکم بر نهاد سردفتری در این دو نظام سردفتری ، به این نتیجه دست یافته است که تفاوت در جایگاه سردفتران لاتین و عمومی به عنوان ماموران عمومی و تفاوت در ماهیت حقوقی خدمات سردفتری ارایه شده در دو نظام سردفتری لاتین و عمومی ، منجر به تفاوت در اصول حاکم و چگونگی ضابطه مند سازی نهاد سردفتری در این دو نظام شده است، بدین گونه که سردفتران لاتین به طور مطلق به هنگام انجام خدمات سردفتری افرادی بیطرف ، مستقل و رازدار هستند اما سردفتران عمومی تنها هنگامی که در جایگاه ماموران عمومی ظاهر می شوند و خدمات آنان دارای ماهیت عمومی است ملزم به رعایت اصل بیطرفی و استقلال می باشند و این اصول در سایر نقش های حقوقی انها حاکم نیست

    کلیدواژگان: حقوق ثبت، اصل استقلال، اصل بیطرفی، اصل رازداری و محرمانه بودن اطلاعات، خدمات سردفتری، نهاد سردفتری
  • مطالعه سنجشی نهاد کفالت سردفتران اسناد رسمی در ایران و فرانسه
    سید علی فرساد*، علیرضا عزیزی صفحه 8

    خدمات ثبت اسناد و اموال در شمار یکی از مهمترین جلوه های ارایه خدمات همگانی قرار دارد که هیچ گاه نباید مشمول تاخیر و یا تعطیلی قرار گیرد. در این خصوص، نهاد کفالت سردفتران اسناد رسمی به عنوان راهکاری جهت تضمین سرعت و استمرار خدمات همگانی به دنبال آن است تا تصدی خدمات مذکور تنها متکی به یک فرد خاص نباشد. پرسشی که در این جا پیش می آید آن است که رویکرد تقنینی مناسب در حوزه نهاد کفالت سردفتران اسناد رسمی از چه ساختاری برخوردار است. در پاسخ به عنوان فرضیه گفتنی است، شناسایی حوزه مداخله شفاف و متناسب با جایگاه تصدی ارایه خدمات همگانی، ساختار نظام قانونی مناسب در این عرصه را تشکیل می دهد. در این رابطه، مطالعه ها و کاوش های صورت گرفته در این تحقیق نشان می دهد که قانونگذار ایران در حوزه نهاد کفالت سردفتران اسناد رسمی رویکرد شفاف و متناسبی را گزینش ننموده است؛ بدین ترتیب، تعیین قلمروی صلاحیت مبهم و عدم شناسایی استقلال لازم، در شمار مهمترین آسیب های نظام تقنینی ایران در حوزه کفالت سردفتران اسناد رسمی محسوب می شود. در سوی مقابل، قانونگذار فرانسه با شناسایی و استقرار نظام سردفتری شخص محور و شرکتی توانسته بسیاری از کاستی ها و نارسایی های ناشی از نظام سردفتری فردی را رفع نماید. با این مراتب، در طی این جستار با اتکاء به روش مطالعه توصیفی و تحلیلی تلاش بر آن است تا با بررسی و مقایسه عملکرد نظام های قانونگذاری ایران و فرانسه در حوزه نهاد کفالت سردفتران اسناد رسمی به ترسیم نظام تقنینی مناسب در مواجهه با نهاد یادشده مبادرت شود.

    کلیدواژگان: دفتر اسناد رسمی، سردفتر، کفیل سردفتر، شرکت مدنی حرفه ای سردفتری
  • امکان سنجی فرض اعتبار مطلق اسناد رسمی بدون توجه به منشا صدور اسناد مالکیت
    سجاد جان محمدی* صفحه 9

    یکی از مهم ترین دارایی های اقتصادی که محل ایجاد اختلافات فراوان برای اشخاص جامعه می گردد املاک است. به همین دلیل نظام های حقوقی پیشرفته مقررات ویژه ای را جهت نظم دهی به اسناد مالکیتی وضع نموده اند. در نظام حقوقی ایران با وجود گذشت مدت زمان طولانی و تصویب چندین قانون که آخرین اراده قانون گذار تحت عنوان «قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور» است، هنوز یک معیار عینی و مشخص در خصوص اعتبار اسناد رسمی ارایه نشده است. دکترین حقوقی نیز هر یک به تحلیل زاویه ای از این چالش حقوقی پرداخته اند و بعضا با تمسک به سایر نظام های حقوقی سعی در ارایه راهکار نموده اند. رویه قضایی نیز دچار سردرگمی شده است به نحوی که نتوانسته به رسالت خود که همان رفع ابهام و پیش گیری از صدور آراء متناقض است، عمل نماید. مطالعه حاضر در صدد است با روشی توصیفی-تحلیلی به این سوال پاسخ دهد که جهت شناسایی مطلق اعتبار اسناد رسمی در مقابل اسناد عادی نیاز به مراجعه به منشا صدور سند مالکیت است؟ با توجه به تشت منابع قانونی منطقی ترین راهکار اصلاح قانون است. لکن تا آن زمان باید با تفسیر اصولی از مجموعه قوانین و با در نظر گرفتن امتیازات اسناد رسمی معیاری عینی و مشخص را به عنوان ضابطه جهت حل چالش حقوقی حاضر تعیین نمود که همان شناسایی اعتبار اسناد رسمی به صورت مطلق است. این اعتبار تنها در موارد مصرحه قانونی قابلیت نقض دارد. برخلاف نظر برخی از حقوق دانان شناسایی اعتبار اسناد رسمی فرع بر منشا آن است و مراجع رسمی صرف نظر از منشا صدور اسناد باید برای اسناد رسمی مالکیت به طور مستقل اعتبار قانونی قایل شوند و در موارد ابهام قوانین تفسیر به نفع اعتباردهی اسناد رسمی نمایند.

    کلیدواژگان: شناسایی مطلق، سند رسمی، مراجع قضایی، اعتبار
|
  • Examining forms of lawsuits to prove ownership of immovable property with emphasis on judicial procedure
    Hamidreza Alikarami *, Vahid Ghassemi Ahd, Samad Khodabahshi Page 1

     There is no end to the dispute over the admissibility of a claim for proof of ownership of immovable property in the jurisprudence. On the other hand, there are situations in which the plaintiff has to go to court and has no choice but to do so. The general duty of the courts to hear cases also necessitates a hearing. The subject of the present study is the examination and classification of forms of property proof lawsuits that may be raised in court at any of the stages of property registration. The consideration and issuance of a ruling in each of these forms has its own special effects. This research has been done in a descriptive and analytical manner based on library sources and the use of judicial opinions issued. Seeks to reduce clients.

    Keywords: Forms, lawsuits, Property, immovable
  • Analysis of legal cadastral gaps in the country with emphasis on the comprehensive law of Hadnagar
    Saeid Kheradmandy *, Shiva Mohammadi Page 2

    In the old registered administrative system, the location of real estate was determined by addresses, which was a very difficult task to determine the exact boundaries of the property, and in the administrative affairs related to the property, the rights of many citizens were lost and some were unjustly occupied. The master plan has been quite successful in most countries. In our country, this responsibility was entrusted to the State Registration and Documents Organization, the administrative part of the judiciary, which, after several years, did not achieve complete success in measuring property. This descriptive-analytical study seeks to investigate the nature and legal effects of logging in the country's registered administrative system and to identify the reasons for the failure of this legislative challenge in the comprehensive logging law. Despite the legal explicitness of the need to determine the boundaries of all property in the country, unfortunately, this action has not been realized so far. While in developed countries, all aspects of land management and registration are considered and they benefit from the benefits of multi-purpose cadastre implementation in all organizations and organs. On the other hand, demarcation affairs in Iran are entrusted to the Registry and Documents Organization, which is an administrative institution under the jurisdiction of the judiciary. This helped.

    Keywords: cadastral works, Registration, Surveying, land, Cadastre, Mapping
  • comparative study of judicial annulment in Iranian and French laws
    Abbas Karimi, Ghazaleh Sahranavard * Page 3

    Based on the legal status of a cotract, it may be subject to one of the following conditions: validity, invalidity, corruption, non-existence, non-influence. Some of these legal situations may turn into new situations; Among other things, if a valid contract is annulled by the judgment of a judicial authority, it means that it becomes a void contract. In French law, judicial annulment is accepted as a general rule (with one exception) in cases where the legal action is subject to the status of nullity (both absolute and relative); However, in Iranian law, there is no such necessity in invalid legal acts, and in general, the annulment of a valid legal act by the judgment of a judicial authority is considered an exceptional matter, and it is realized only in cases of future property and annulment of official documents. Therefore, with a comparative study of the two legal systems of Iran and France, we will find that although the institution of "judicial annulment" is the same in nature in both systems and as a result, some of its effects are common, but the difference in the examples has caused specific effects, the most important of which is the regressive effect of judicial annulment in French law, while in Iranian law, the annulment effect looks to the future and does not spread to the past.

    Keywords: judicial annulment, Iranian Law, French Law, invalidity, Authenticity
  • Legal analysis of proof of ownership lawsuit
    Hossein Esmaili * Page 4

    There is disagreement in jurisprudence about the validity of litigation or the demand for proof of ownership. Some courts accept such a lawsuit and others issue a non-hearing order. Despite some legal research and judicial efforts, the current issue is still relevant and a well-established scientific perspective has not been formed. In this article, while explaining the issue in a preliminary way, the opinions of the proponents and opponents of the validity of such a claim and the critique of each are briefly presented. Then, an example of a judicial procedure based on opposing the validity of the mentioned lawsuit is given and analyzed. In the end, For reasons such as attention to the existence of a legal dispute in ownership, referring to the decision of ownership in some laws and the non-contradiction of the proceedings of such a lawsuit with the jurisdiction of the state registration office and other reasons, a detailed summary of the author on the validity of the claim for proof of ownership is presented except in exceptional cases and as a result of the superiority of the opinions of those in favor of the validity of the said claim.

    Keywords: proving, claim, ownership, hearing
  • Research of changing usage and fragmentation of agricultural lands and gardens law with emphasis on guaranteeing of civil and criminal executions.
    Maryam Rajabi *, Rahim Pilvar Page 5

     Changing the usage of agricultural lands which has been set out for about 60 years has been increased anxiously in recent decades and it is regarded as an essential barrier for sustainable development and food safety. Hence optimum utilization and production from lands specially agricultural lands are governments and people crucial missions as a power supply and assurance of human life continuance. The conclusion of this study is that governments are able to put limitations on people ownership rights of agricultural lands restriction on public profits moreover confirming some changes in agricultural lands is permission conditional on reducing from jurisdiction cases. Disobedience to legal limitations will end in civil and criminal responsibilities. But predicted civil and criminal sanctions of changing usage of agricultural lands rules in our country have some defects, therefore these defects are useful for offenders.

    Keywords: agricultural lands, gardens, changing the usage, fragmentation of agricultural lands, public interest, Property restrictions
  • The Opposition between Certificate and Normal Document in Real Estate Transactions from the Point of View of the Law of Property Registration Law
    Seyed Mohsen Razavi Asl * Page 6

    One of the important issues about real estate transactions is the opposition between certificate and normal document. Since the owner of posterior certificate has made a deal with trust on registration system and during the legal process. On the other hand, the buyer with preceding normal document has made a deal according to freedom principle and the rule of will and for his claimant has religious evidence. In this research according to existed sources and analytical descriptive method we have reviewed the jurists of the guardian council idea in the assembly of the guardian council about the validity of normal document of real estate transactions when there is an opposition with certificate and articles 22, 46, 47 and 48 of property registrations law with religious evidence and the legislator attempt to ratify '' formal credential promotion plan'' in a form based on saving and promoting social and economical order and to be right of certificate theory and public trust doctrine is justifiable according to jurisprudential reasoning of mentioned council and corrupt tally of opposition of normal document and certificate and necessity of judicial security and promoting order of society.

    Keywords: Certificate, Normal document, guardian Council, Property Registration Law, Opposition of Documents
  • A comparative study of the legal principles governing the notary institution in the Latin notary and notary public systems and their roots
    Nasrin Tabatabai Hesari *, Elahe Soleyman Abadi Page 7

    The difference in the nature of the notary institution in the two systems of "Latin Notary" and "Notary Public" has led to differences in the legal principles governing the behavior of notaries and as a result, differences in the legal effects of this institution in these two notary systems. Therefore, it is necessary to study the difference in the legal principles governing these two systems to understand the exact nature of notary institutions. This raises the question about the roots and foundations of the difference between these two notary systems in terms of governing principle. The present study uses a descriptive-analytical method and a comparative approach, while examining the concept, position and Foundation of the three principles of "neutrality", "independence" and "confidentiality and secrecy of information" as important legal principles governing the notary institution in these two notarial systems, It has been concluded that the difference in the position of Latin Notaries and notary Publics as public officers and the difference in the legal nature of notarial services provided in the Latin notary system and notary public system, has led to differences in governing principles and how to regulate the notary institution in these two systems, so Latin notaries are absolutely neutral, independent and confidential when performing notarial services, but notary publics are required to observe the principle of impartiality and independence only when they appear in the position of public officers and their services are of a public nature and These principles do not apply to their other legal roles.

    Keywords: Registration Law, principle of independence, Principle of Impartiality, Principle of Confidentiality, Notary Services, Notary Institution
  • A Comparative Study of the Notary Public Alternative Institution in Iran and France
    Seyyed ali Farsad *, Alireza Azizi Page 8

    Deeds and property registration services are one of the most important aspects of providing public services, which should never be delayed or closed. In this regard, the notary public alternative institution is looking for a way to ensure the acceleration and continuity of public services so that the said services are not solely dependent on a specific person. The question that arises here is what is the structure of the appropriate legislative approach in the field of the notary public alternative institution. In response, it is stated as a hypothesis that the identification of the field of intervention, transparent and appropriate to the position of public service provision, forms the structure of the appropriate legal system in this field. In this regard, the studies and explorations carried out in this research show that Iran's legislator has not chosen a transparent and proportionate approach in the field of the notary public alternative institution. Thus, determining the scope of ambiguous jurisdiction and not recognizing the necessary independence is considered to be one of the most important harms of the Iranian legislative system in the field of notary public sponsorship. On the other hand, by identifying and establishing a personal and corporate notary system, the French legislator has been able to eliminate many shortcomings and inadequacies caused by the individual notary system. During this research, relying on the descriptive and analytical study method, an attempt is made to draw a suitable legislative system in the face of the mentioned institution by examining and comparing the performance of the legislative systems of Iran and France in the field of the notary public alternative institution.

    Keywords: notary, Notary Public, notary's alternative, notary professional civil company
  • Feasibility of assuming the absolute validity of official documents regardless of the origin of issuing ownership documents
    Sajad Jan Mohamadi * Page 9

    One of the most important economic assets that causes many disputes for people in the society is real estate. For this reason, advanced legal systems have established special regulations to organize ownership documents. In Iran's legal system, despite the passage of a long time and the passing of several laws, which is the last will of the legislator under the title "The Law of Permanent Decrees of the Country's Development Programs", an objective and specific criterion has not yet been provided regarding the validity of official documents. Legal doctrines have also analyzed the angle of this legal challenge, and sometimes they have tried to provide a solution by referring to other legal systems. The judicial procedure has also become confused in such a way that it could not fulfill its mission, which is to remove ambiguity and prevent the issuing of contradictory opinions. The present study intends to answer the question with a descriptive-analytical method, that in order to identify the absolute validity of notary documents against normal documents, it is necessary to refer to the origin of the issuance of the ownership document? Considering the lack of legal resources, the most logical solution is to amend the law. But until then, by interpreting the principles of the set of laws and taking into account the privileges of notarial documents, an objective and specific criterion should be determined as a rule to solve the current legal challenge, which is the identification of notarial credit in an absolute way. This credit can be violated only in cases of legal authorization. Contrary to the opinion of some jurists, the recognition authorities, regardless of the origin of issuing documents, must independently give legal validity to official documents of ownership and in cases of ambiguity, interpret the laws in favor of validating notarial documents.

    Keywords: Absolute identification, Official document, Judicial authorities, Credit