فهرست مطالب

باغ نظر - سال بیستم شماره 122 (امرداد 1402)

نشریه باغ نظر
سال بیستم شماره 122 (امرداد 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نسترن باقری*، علیرضا صیاد صفحات 5-16

    بیان مسئله: 

    ویرانه شهری به عنوان محصولی از فرایند مدرنیزاسیون و تغییرات شهری، علاوه بر پیوندی که با گذشته دارد نمایانگر تضاد های ذاتی مدرنیته است و از دیالکتیک تخریب/تولیدی سخن می گوید که جامعه در حال توسعه در بطن خود پرورش می دهد؛ جامعه ای که همچنان که خواهان پیشرفت و جلوه گری است، به زیست شهری و زندگی مردم بی توجهی می کند. ویرانه ها با سر بر آوردن از متن شهر مدرن، همچون روایتگرانی به جامانده از گذشته ای نه چندان دور و گواهی بر تاریخ معاصر و وضعیت پرتلاطم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن ظاهر می شوند. پژوهش حاضر می کوشد با بررسی چگونگی بازنمایی ویرانه های شهری در آثار سینمای موج نوی ایران، به نقش و ماهیت این عنصر در مدرنیزاسیون پیش از انقلاب اسلامی ایران بپردازد. مقاله در ابتدا مدرنیزاسیون شهری تهران در دوره پهلوی را در ارتباط با پروژه هاسمانیزاسیون پاریس و نیز اهمیت زوال و تولید ویرانه در هر دو پروژه مورد مطالعه قرار می دهد و سپس با در نظر داشتن این نکته که شهر تهران به مثابه بستر روایت در بسیاری از آثار سینمای موج نو عمل می کند، سه اثر شاخص سینمای موج نو به عنوان نمونه موردی مباحث مورد بررسی قرار می گیرند: خشت و آینه (3134) ساخته ابراهیم گلستان، تنگنا (1352) ساخته امیر نادری و دایره مینا (1357) به کارگردانی داریوش مهرجویی.

    هدف پژوهش:

     این مقاله بر آن است تا با بررسی ویرانه های شهری در این آثار، نه تنها نقشی که در متبلورساختن تناقض ها و تضادهای مستتر در بطن مدرنیزاسیون پهلوی دارند را برجسته کند که می کوشد چگونگی قدرت آنها در عیان کردن سوی دیگر پیشرفت ظاهری جامعه را شرح دهد.

    روش پژوهش: 

    مقاله با روش توصیفی-تحلیلی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای انجام شده است.

    نتیجه گیری

    مدیوم سینما علاوه بر رویکردی مستند در بازنمایی امر ویرانه، قادر است همگام با این عنصر، با نگاهی خلاقانه و از طریق شخصیت ها و هم زیستی شان با چنین مکان هایی، فانتاسماگوریای شهر مدرن را به چالش کشد و از گسست ها و معضلاتی بگوید که مدرنیته برای بقای خود آنها را حاصل می کند.

    کلیدواژگان: سینمای موج نوی ایران، سینمای ویرانه، ویرانه های شهری، مدرنیزاسیون شهری، کلانشهر تهران
  • مریم قاسمی سیچانی* صفحات 17-28

    بیان مسئله: 

    با تاسیس کارخانجات صنعتی دوره پهلوی اول، طبقه اعیانی اجتماعی جدید کارخانه دار به خانواده های اعیانی سنتی (تجار، روحانیون درباری، ملاکین، وابستگان حکومت) اصفهان افزوده شدند. با توجه به تحولات آن دوره و خواسته های جدید مالکان کارخانه دار و نیز تجار و برخی وابستگان حکومت، سبک جدیدی در خانه های اعیانی اصفهان به صورت کوشکی ایجاد شد. امروزه این خانه ها، بدون هیچ گونه اسناد مکتوب، تخریب شده یا در معرض تخریب قرار دارد.

    هدف پژوهش:

     این مطالعه با هدف تحلیل و مستندسازی میراث معماری مسکونی معاصر اصفهان، به گونه شناسی خانه های مورداشاره، انجام شده است.

    روش پژوهش: 

    روش انجام این پژوهش، تاریخی - تفسیری و براساس یافته های میدانی، اسنادی و شفاهی بوده است و گونه شناسی خانه های اعیانی کوشکی شهر اصفهان در دوره پهلوی اول، براساس ترکیب توده - فضا و نحوه قرارگیری در زمین، چیدمان عناصر فضا - ورودی و محورهای اصلی و فرعی بنا، نما و تزیینات انجام شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که خانه های کوشکی شهر اصفهان در دوره پهلوی اول را می توان در سه گونه شناسایی کرد، گونه اول: با سازمان دهی فضایی توسط یک پلکان (غالبا دوطرفه) در وسط پلان و سایر عناصر فضایی که در طرفین آن شکل می گیرد، گونه دوم: در سازمان دهی فضایی این گونه، تالار در مرکز قرار گرفته و بقیه عناصر فضایی در کنار آن جا می گیرند. گونه سوم: در این گونه، فضاهای خدماتی در طبقه همکف توسط یک راهرو از دیگر فضاها، جدا شده است. عنصر راهرو در مرکز پلان قرار گرفته و بقیه عناصر در کنار آن شکل گرفته اند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که در فضاهای داخلی خانه های موردمطالعه، حجم و تنوع تزیینات، نسبت به دوره قاجار کاهش یافته، ولی نماهای رو به حیاط و گذر، تزیینات بیشتری (آجرکاری، کاشی کاری و فلزکاری) دارند؛ مضامین تزیینات، بیشتر هندسی و واقع گراست؛ مصالح سنتی اصفهان در ساخت آنها به کار رفته و سقف های تخت با تیرهای چوبی، جایگزین طاق های سنتی شده است.

    کلیدواژگان: گونه شناسی، خانه های اعیانی دوره پهلوی اول شهر اصفهان، کوشک مسکونی، تزیینات، اتاق چشم انداز، توده -فضا
  • وحید مجیدی، فاطمه مهدیزاده سراج*، محمدعلی خان محمدی صفحات 29-52

    بیان مسئله: 

    اگرچه ممکن است عدم تمایل دانشجویان در استفاده از فضای کتابخانه های پردیس دانشگاهی، محتملا دلایلی نظیر تداخل ساعات آموزشی با زمان فعالیت کتابخانه و یا گسترش و دسترسی آسان به منابع دیجیتال از طریق نرم افزارهای قابل نصب بر روی گوشی های تلفن همراه و یا کامپیوتر را در بر داشته باشد، لکن معیارهای طراحی معماری در فضای کتابخانه های دانشگاهی نیز در فقدان حضورپذیری کاربران بی تاثیر نیست.چکیده بیان مسیله: اگرچه ممکن است عدم تمایل دانشجویان در استفاده از فضای کتابخانه های پردیس دانشگاهی دلایلی نظیر تداخل ساعات آموزشی با زمان فعالیت کتابخانه و یا گسترش و دسترسی آسان به منابع دیجیتال از طریق نرم افزارهای قابل نصب بر روی گوشی های تلفن همراه و یا کامپیوتر را در بر داشته باشد، لکن معیارهای طراحی معماری در فضای کتابخانه های دانشگاهی نیز در فقدان حضورپذیری کاربران بی تاثیر نیست.

    هدف پژوهش: 

    پژوهش حاضر درصدد شناسایی معیارهایی است که ضمن ارتقاء کیفیت فضای معماری کتابخانه های پردیس دانشگاهی، به جذب حداکثری کاربران و افزایش حضورپذیری ایشان در کتابخانه های دانشگاهی بینجامد.

    روش پژوهش: 

    این تحقیق با رویکرد کیفی و به روش نظریه داده بنیاد انجام شده است. داده های حاصل از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 14 نفر از کاربران کتابخانه های پنج دانشگاه در شهر تهران، طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. کدهای باز در قالب 33 گزاره، مفهوم سازی شد. همچنین کدهای محوری مشتمل بر 20 مقوله عمده بود که در مرحله بعد، کدهای انتخابی با پنج هسته استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    فراهم آوردن فضاهایی جهت اوقات فراغت و رفع خستگی و امکان دید مطلوب به فضای سبز و برخورداری از چشم اندازهای بصری متنوع، امکان تعامل گروهی، در نظر گرفتن شرایط مربوط به آسایش محیطی در فضاهای مطالعه، ملاحظات مربوط به حریم ارتباط بصری با دیگر فضاهای کتابخانه برای دختران، سازماندهی فضایی، کیفیت عملکردی مبلمان و قفسه بندی (مناسب سازی مبلمان برای نشستن طولانی مدت و رعایت ملاحظات ارگونومیک) و در نظرگرفتن جنبه های مدیریت و برنامه ریزی در ارتباط با نیروی انسانی، به عنوان عوامل موثر بر مطلوبیت فضای کتابخانه های پردیس دانشگاهی تعیین شدند.

    نتیجه گیری

    فراهم آوری فضاهایی جهت اوقات فراغت و رفع خستگی و امکان دید مطلوب به فضای سبز و برخورداری از چشم-اندازهای بصری متنوع، امکان تعامل گروهی، در نظر گرفتن شرایط مربوط به آسایش محیطی در فضاهای مطالعه، ملاحظات مربوط به حریم ارتباط بصری با دیگر فضاهای کتابخانه برای دختران، سازماندهی فضایی، کیفیت عملکردی مبلمان و قفسه بندی (مناسب-سازی مبلمان برای نشستن طولانی مدت و رعایت ملاحظات ارگونومیک) و در نظرگرفتن جنبه های مدیریت و برنامه ریزی در ارتباط با نیروی انسانی، به عنوان عوامل موثر بر مطلوبیت فضای کتابخانه های پردیس دانشگاهی تعیین شدند.

    کلیدواژگان: کتابخانه های دانشگاهی، معماری، کیفیت فضا، ترجیحات کاربران، نظریه داده بنیاد
  • گیتا احمدی، زهرا رهبرنیا* صفحات 53-66

    بیان مسئله:

     جدیدترین آمیختگی بین هنر و فناوری بلاک چین، حرکت هنری تازه ای را به نام کریپتوآرت پدید آورده است. این شیوه نوظهور که به تازگی توجه جهان هنر را به خود جلب کرده، نیازمند درک و خوانش ویژه ای است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به این سوال است که چه چیزی این فناوری نوآورانه را به هنر تبدیل می کند و تلاش دارد تا بیابد آیا کریپتوآرت می تواند بازارمحوری و کالاشدگی هنر را در نظام سرمایه داری به چالش بکشد؟

    هدف پژوهش:

     هدف مطالعه پیش رو این است تا ضمن آشنایی با شیوه عملکرد تکنولوژی در کریپتوآرت و ردگیری زمینه های شکل گیری آن در تاریخ هنر، به درک بهتری از این حرکت جدید هنری دست یابد و هم چنین پتانسیل رهایی بخش هنر رمزنگاری را در حیطه بازارمحوری مورد مطالعه قرار دهد.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش با هدف بنیادی و روش تاریخی-توصیفی برای پاسخ به سوالات خود، از نظرات اندیشمندانی چون «لوسی لیپارد»، «والتر بنیامین» و «ژان بودریار» بهره برده است. نمونه ای از آثار کریپتوآرت نیز در تحقیق پیش رو مورد مطالعه قرار گرفته است؛ روش نمونه گیری غیرتصادفی، هدفمند و شامل اثر هنرمند نام آشنای معاصر «دیمین هرست» است که پروژه وی بازتاب بیش تری در رسانه ها داشته و قیمت فروش آن قابل توجه بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج روشن می سازد کریپتوآرت از این رو هنر است که در امتداد مفاهیم پیشین تاریخ هنر معاصر در تکاپوی بازتعریف هنر و نمایاندن رابطه آن با زندگی است. تکنولوژی در این رویه تازه می کوشد از طریق منضم کردن یک دارایی مجازی به آثار، اصالت و یگانگی مد نظر مدرنیسم را به هنر دیجیتال باز گرداند. هم چنین یافته ها بیانگر این هستند که هنر رمزنگاری شده می تواند فرصت ها و تهدید هایی را برای اقتصاد هنر به همراه داشته باشد؛ از یک سو توانایی تمرکززدایی و به چالش کشیدن چارچوب های مرسوم بازار سرمایه محور هنر را دارد و از سوی دیگر می تواند به ابزاری جهت تقویت فرایند کالاشدگی و تسلط مجدد سرمایه بر هنر تبدیل شود.

    کلیدواژگان: کریپتوآرت، توکن غیرقابل معاوضه، بازار دیجیتالی هنر، یگانگی اثر هنری، والتر بنیامین
  • سمیرا مهرافزا، محمود رضایی*، طاهره کمالی زاده صفحات 67-80

    بیان مسئله: 

    تعمق در نحوه شکل گیری طرح در ذهن طراح برای ایجاد فضایی والا منطبق با سرشت آدمی، امری ضروری است تا مسیری روشن در اختیار طراحان برای خلق طرحی ارزشمند قرار گیرد. آرای حکیمان ایرانی برخلاف نظریه های اندیشمندان معاصر غربی در تولید فضا مغفول مانده، اگرچه قرن ها پیش از آن ها مطرح شده است. در این میان ارتباط محاکات صدرایی با روش های طراحی فضا در معماری و شهرسازی مسیله این پژوهش است. یعنی تاثیر آرای ملاصدرا به ویژه در خصوص محاکات چطور می تواند در آفرینش فضا (معماری و شهری) تفسیر شود؟

    هدف پژوهش: 

    هدف بازتاب روشن و مناسبی از آرای  ایرانی مانند ملاصدرا در عرصه معماری و شهرسازی است. در این پژوهش تحلیل مفهوم محاکات و ارتباط آن با قیاس فضایی صورت می گیرد. هدف خوانش مفاهیم فلسفی ایرانی-اسلامی در فضاهایی مانند بازار و استفاده از آن در آثار طراحی نوین است.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش تطبیقی با تحلیل محتوای متون و رویکرد معناشناسی همراه با راهبرد نمونه موردی است. از طریق دسته بندی اطلاعات در جداول و تطبیق مفاهیم با هم به تحلیل متون فلسفی و فضایی پرداخته و مفاهیم در بازار ایرانی تطبیق داده شده است. نمونه های معاصر در مطالعه تطبیقی با بازار بررسی شدند و در تحلیل نهایی، بازار به عنوان یک کهن الگو معرفی می شود که با روش طراحی قیاسی پدید آمده است.

    نتیجه گیری

    طراح هنرمند الهامات شهودی را از عالم مثل دریافت و صور مثلی را در قوه خیال خود با محاکات خلق می کند. این الهامات توسط خالق فضا در معماری سنتی، هستی نسبی یافته اند. بازار ایرانی فضایی با عملکردهای گوناگونی است که از طریق محاکات و الهامات شهودی هنرمند شکل گرفته است که منطبق با روش طراحی قیاسی در معماری است. هم چنین بازار می تواند به عنوان کهن الگو در شکل گیری فضاهای شهری ارزشمند مرجع قیاس فضایی قرار گیرد. از همین رو یکی از نسبت های آرای فلسفی ملاصدرا با مفاهیم فضایی در معماری و شهرسازی با توجه به پیوند میان مفاهیم محاکات فلسفی و روش قیاسی طراحی یا قیاس فضایی در معماری و شهرسازی قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: بازار ایرانی، روش طراحی قیاسی، فلسفه محاکات صدرایی، طراحی قیاس فضایی معماری و شهرسازی
  • مرتضی بیابانی، محمد بهزادپور، میترا کلانتری*، محمدرضا جلالی صفحات 81-96

    بیان مسئله:

     چالش ناامنی، یکی از پردوام ترین دغدغه های زندگی شهری در طول زمان بوده و امنیت نیز یکی از شاخص های مهم کیفیت زندگی است. در این میان دانش جرم شناسی، جرم شناسی محیطی و رویکردهای موقعیت محور پیشگیری از جرم تحولات مختلفی داشته اند. تحلیل های خرد و مکان محور از جرایم شهری یکی از راهبردهای نوین در پیشگیری از جرم است. بر این اساس هم اکنون، مفاهیمی همانند «مکان» و «مدیریت مکان»، نقش ارزشمندی در جرم شناسی یافته اند که کم تر بدان توجه شده است. در قرایت های کنونی از مکان مفهوم مکان تقلیل به قرایت های سنتی کلان مقیاس و میانی مقیاس آن شده و از سوی دیگر تکنیک مدیریت مکان در انزوای معرفی نظری و کاربست تجربی در بین متون داخلی قرار دارد.

    هدف پژوهش: 

    هدف از این مقاله، شناخت نظری دو مفهوم کلیدی یاد شده در قالب یک نظام طبقه بندی صحیح معرفتی همسو با دانش جرم شناسی محیطی و جرم شناسی مکان است.

    روش پژوهش: 

    رویکرد تحقیق، کیفی و ناظر بر مطالعات کتابخانه ای و روش تحلیل اسنادی است. راهبرد تحقیق ناظر بر استفاده نظام مند و منظم از داده های اسنادی ثانویه در جهت کشف، استخراج، طبقه بندی در سه حوزه مفهومی پایه ای مطالعه شامل مفهوم مکان، مفهوم مدیریت مکان و رویکرد جرم شناسی مکان است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد، مفهوم مکان در ادبیات تخصصی و بین رشته ای جرم شناسی دارای دو سطح قرایت سنتی و قرایت نوین هستند. هم چنین، در قرایت های نوین جرم شناسی مکانی، «مکان»، از منظر جرم شناسی حداقل در سه حوزه «رشد مفهومی»، «رشد دانشی» و «رشد سودمندی» عمیقا جهش داشته و نیازمند خوانش یکپارچه است. بر این اساس مکان و «مدیریت مکان»، نیز حداقل از سه زاویه «نظریه های مکان محور جرم شناختی»، «نظریه های پیشگیری از جرم» و «نظریه های عملیات پلیسی» قابل ردیابی علمی است. در مجموع در این مطالعه، با موقعیت یابی نظری؛ نظام معنایی=مفهومی مکان و شبکه عینی آن واکاوی و تفسیر شد.

    کلیدواژگان: امنیت، پیشگیری از جرم، جرم شناسی مکانی، مکان، مدیریت مکان
|
  • Nastaran Bagheri *, Alireza Sayyad Pages 5-16

    Problem statement: 

    Urban ruins, as a result of modernization and urban transformation, are not only able to reveal modernity’s inseparable contradictions but also can unfold the existing dialectic between the two acts of creation and destruction within which a developing country develops by maintaining a relationship with the past. However, as much as it strives to advance and astonish, it ignores ordinary city life and its people. Ruins appear as narrators who speak of a city’s recent past and justify what happened during the tense periods of a country’s political, social, and economic struggles. This article, by studying how these ruins are represented in films of Iranian New Wave cinema, sets out to explain the role and identity of this element in Iran’s modernization before the Islamic revolution. Tehran’s development during the Pahlavi era is the focus of this study and is discussed in relation to Paris’s Haussmannization to thoroughly investigate the significance of urban decay and ruination in each one. Regarding the fact that Tehran appears as the main story scenery for many Iranian New Wave films, three notable features are studied: The Brick and the Mirror (1964) by Ebrahim Golestan, Strait (1973) by Amir Naderi, and The Cycle (1978) by Dariush Mehrjui.

    Research objective

    This article aims to not only foreground urban ruins’ position in disclosing modernization’s innate contradictions during the Pahlavi era but show how they are capable of unmasking society’s meretricious development.

    Research method

    This study is descriptive-analytical and draws upon library resources including direct reviews of the three named films.

    Conclusion

    The article concludes that cinema, besides being a documental tool in recording urban ruins, can have a creative perspective on these places and their residents to challenge the modern city’s phantasmagoria and its desperateness for retaining the superficial aspects of modernity.

    Keywords: : Iranian New Wave Cinema, Ruin Cinema, Urban Ruins, Urban Modernization, Tehran as Metropolis
  • Maryam Ghasemi Sichani * Pages 17-28

    Problem statement: 

    After the establishment of industrial factories in the first Pahlavi era, the new noble social class that owned factories was added to the traditional noble families (i.e., tradesmen, courtiers, landlords, and government relatives) of Isfahan. Considering the developments of that era and the new demands of factory owners, tradesmen, and government relatives, a new pavilion-style architecture appeared in Isfahan’s noble houses, which are either destroyed or exposed to destruction, as they have no written documents. 

    Research objective

    This study aimed to analyze and document Isfahan’s contemporary residential-architectural heritage based on house typologies.

    Research method

    The study method fell under historical-interpretive research and was based on field, documentary, and oral findings. For this, the typology of Isfahan’s pavilion-style houses in the first Pahlavi era was based on a combination of mass-space and ground deployment, space-entry elements syntax, and main and secondary axes of the building, façade, and decorations.

    Conclusion

    According to the findings of this study, pavilion-style houses in Isfahan during the first Pahlavi era are classified into three types: first, a space organized by a stairway (mostly two-way) in the center of the plan, with other spatial elements formed on either side; second, a space organized by a hall located in the center, with other spatial elements laid next to it; and third, service spaces on the ground floor separated by a corridor from other spaces. Here, the element of the corridor is located in the center of the plan, with other elements formed next to it. Findings also suggest that in the interior spaces of the studied houses, volume, diversity, and decorations have reduced compared to the Qajar era; however, the facades facing the courtyards and passageways include more decorations (brick, tile, and metalwork), with the decorations being more geometrically and realistically themed. Also, one can see the traditional materials of Isfahan used in those structures, as flat ceilings with wooden beams have replaced traditional arches.

    Keywords: Typology, Noble houses of the first Pahlavi era of Isfahan City, residential pavilion, Decorations, View room, mass-space
  • Vahid Majidi, Fatemeh Mehdizadeh Saradj *, MohammadAli Khanmohammadi Pages 29-52

    Problem statement: 

    Although the unwillingness of students to use academic libraries may have such reasons as the interference of class times with the working hours of libraries, the spread of electronic resources, and easy access to them through applications that can be installed on cell phones and computers, the architectural design criteria in academic library spaces can also affect in the lack of presence of users.

    Research objective

    The present research aimed to identify criteria that lead to the maximum attraction of users and increase their presence in academic libraries while improving the quality of the architectural space of academic libraries.

    Research method

    Using a qualitative approach, this research was done by the grounded theory method. The data obtained from semi-structured interviews with 14 users of 5 academic libraries in Tehran were coded in the three phases of open, axial, and selective coding. 33 propositions were obtained as open codes. Axial codes were extracted from 20 main categories and finally, 5 cores were recognized as the selective codes.

    Conclusion

    Providing spaces for leisure time and relaxation, views of vegetation, diverse visual views, the possibility of group discussion, the environmental comfort in the study halls, considerations related to the privacy of visual connection between the women's spaces and other library spaces, spatial organization, functional quality of furniture and shelves (suitable furniture for long-term sitting and observation of ergonomics), and management and planning for human resources were determined as factors affecting the desirability of academic libraries.

    Keywords: Academic Libraries, Architecture, quality of space, User preferences, Grounded theory
  • Guita Ahmadi, Zahra Rahbarnia * Pages 53-66

    Problem statement: 

    The latest fusion between art and blockchain technology has created a new artistic movement called CryptoArt. This emerging method, which has recently attracted the art world’s attention, requires exceptional understanding and reading.The current research seeks to answer what turns this innovative technology into art and tries to determine whether CryptoArt can challenge market-oriented and commoditized art in the capitalist system.

    Research objective

    The purpose of the upcoming study is to get to know the way technology works in CryptoArt and trace its formation grounds in the history of art, to achieve a better understanding of this new artistic movement, and also to study the emancipatory potential of CryptoArt in the market-oriented field.

    Research method

    The present study draws upon the opinions of thinkers such as “Lucy Lippard,” “Walter Benjamin” and “Jean Baudrillard” and uses a fundamental purpose and historical-descriptive method to answer its questions. This research attempts to study an example of CryptoArt; The non-random sampling method was purposeful and includes the work of the well-known contemporary artist Damien Hirst, whose project has been reflected in the media, and whose sale price has been significant.

    Conclusion

    The results make it clear that CryptoArt follows the concepts of contemporary art history to redefine art and show its relationship with life. In this new procedure, technology tries to restore the authenticity and uniqueness of modernism to digital art by adding a virtual asset to the works. Also, the findings indicate that encrypted art can bring opportunities and threats to the art world. On the one hand, it can decentralize and challenge the conventional frameworks of the capital-oriented art market, and on the other hand, it can become a tool to strengthen the commodification process and re-dominate capital over art.

    Keywords: CryptoArt, Non-Fungible Token, Digital Art Market, Authenticity of artwork, Walter Benjamin
  • Samira Mehrafza, Mahmud Rezaei *, Tahere Kamalizadeh Pages 67-80

    Problem statement: 

    Contemplating the formation of the design in the designer’s mind to create a sublime space is essential to provide the designers with a clear idea of how to create a desirable design aligned with human nature. The theories of Iranian polymaths have not been expressed as the philosophical theories of the West regarding the creation of space, whlie they have been proposed several centuries ago. The research attempts to answer two questions: What is the relationship between the mimesis of Sadra’s theory and the architecture and the urban design methods, and how it can be in the creation of spaces.

    Research objective

    The current study aims to investigate the theory of Sadra as an Iranian philosopher with an emphasis on mimesis regarding reflection in the field of architecture and urban spaces. IThis research analyzes the notion of mimesis and its relationship with the spatial analogy. The goal is to explore the philosophical Iranian notions in the spaces such as the Bazaar and use them in modern design works.

    Research method

    The research method is comparative with content analysis, and its approach is semantics along with a case study. By categorizing data in the tables and matching notions together, the philosophical texts analyzed and accommodated spatial notions of an Iranian Bazaar. Contemporary works were compared with the Bazaar, and in the final analysis, the Bazaar was introduced as an archetype of the analogical design method.

    Conclusion

    The designer receives intuitive inspiration from the world of ideas and creates allegorical form in his imagination faculty by the mimesis. These inspirations give the limit existence of the designer of space in traditional architecture. The Iranian bazaar is a space with various functions that it has been formed through the mimesis and intuitive inspirations of the designer, which is accommodated with the analogical design method in architecture. Also, the Bazaar can be an archetype and a spatial analogical reference to the creation of desirable urban spaces. Therefore, one of Sadra’s theories can be compared to the notions of architecture and urban spaces and explored regarding the relation between mimesis and the analogical design method or spatial analogy in architecture and urban design.

    Keywords: Iranian Bazaar, The mimesis, Sadra’s theory, Analogical design
  • Morteza Biabani, Mohammad Behzadpour, Mitra Kalantari *, Mohammad Reza Jalali Pages 81-96

    Problem statement: 

    Insecurity has been one of the most enduring concerns of urban life over time, and security is one of the most important indicators of the quality of life in urban spaces. Meanwhile, the fields of criminology, environmental criminology, and place-based crime prevention approaches have undergone various changes. Place-oriented and micro-centric analysis of urban crimes is one of the new operational strategies to prevent crime. At present, concepts such as “place” and “place management” have found valuable roles in criminology. Despite their roles, they have been less considered. In the current readings of the concept of place, it has been reduced to its traditional macro- and meso-scale readings, and on the other hand, the technique of place management lies in the isolation of theoretical introduction and empirical application among domestic texts.

    Research objective

    This article aims to analyze these two key concepts theoretically in the form of a correct epistemological classification system in line with the knowledge of environmental criminology and the criminology of place.

    Research method

    This study is qualitative and based on library studies and document analysis. Also, this study focuses on the systematic use of secondary documentary data for discovery, extraction, and classification in three basic conceptual areas, including “the concept of place,” “the concept of place management,” and “the approach of criminology of place.”

    Conclusion

    According to the results, the concept of place in specialized and interdisciplinary criminology literature has two levels: traditional reading and modern reading. Also, in modern readings, “place” has jumped significantly in at least three areas of “conceptual growth,” “knowledge growth,” and “utility growth” and requires a coherent reading. Therefore, place and place management are scientifically traceable from at least three angles: “criminology of place theories,” “crime prevention theories,” and “theories of policing.” In sum, through the theoretical positioning technique, both the semantic-conceptual system of “place” and its objective network were analyzed and interpreted.

    Keywords: Security, Crime Prevention, Criminology of Place, Place, Place Management