فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:21 Issue: 6, Jun 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/05/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 451-463
    مقدمه

    با توجه به تغییرات قابل توجه در تشکیل خانواده از طریق روش های اهدایی، ارایه سطح مطلوبی از مراقبت که بتواند پاسخگوی نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی باشد، برای ارتقای نقش مادری آنها کلیدی است. بنابراین شناخت نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی برای رفع نیازهای خاص آنها ضروری به نظر می رسد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی نیازهای زنان در مسیر مادر شدن از طریق تخمک اهدایی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مرور سیستماتیک که با استفاده از راهنمای مرور سیستماتیک به روش ترکیبی JBI (موسسه جوآنا بریگز) انجام شد، مطالعات کمی از نوع مشاهده ای کمی و مطالعات کیفی از طریق پایگاه های اطلاعاتی شامل PubMed، Web of Science، PsycINFO، کتابخانه Cochran و موتور جستجوی Google Scholar جستجو شدند. معیارهای خروج شامل نامه به سردبیر، تفسیر کامنتری، مقالات روزنامه ها، مقالات فاقد متن کامل و چکیده های ارایه شده در کنگره ها و روزنامه ها بود. کلیه مقالات انگلیسی زبان مرتبط با نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفت و مطالعات واجد شرایط به طور مستقل توسط دو محقق مورد ارزیابی نقادانه قرار گرفت و داده های حاصل با استفاده از رویکرد تلفیقی همگرای JBI طبقه بندی شد.

    نتایج

    در مجموع 4649 مستند شناسایی شد که در نهایت 18 مقاله وارد فرایند مرور شدند. نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی زنان مشتمل بر 8 دسته نیاز بود: نیاز به خدمات ویژه در کلینیک های باروری، نیاز به بهبود کیفیت مراقبت، نیاز به حمایت عاطفی و مشاوره روانشناختی، نیازهای اطلاعاتی، نیاز به حمایت مالی، نیاز به مشاوره افشاگری، نیازهای آموزشی و نیاز به حمایت اجتماعی فرهنگی و مذهبی.

    نتیجه گیری

    این مطالعه مروری بیانگر نیازهای مختلف مادران باردار شده با تخمک اهدایی است که می توان از نتایج آن در طراحی دقیق برنامه های حمایتی برای این جمعیت آسیب پذیر استفاده نمود.

    کلیدواژگان: نیاز، زنان، تخمک اهدایی، مادری
  • صفحات 463-470
    مقدمه

    سقط جنین ممکن است در 15% از حاملگی های بالینی رخ دهد، اما علت دقیق این پدیده به طور کامل مشخص نیست. با این حال، اعتقاد بر این است که جفت معیوب که منجر به پاسخ التهابی سیستمیک مادر می شود، ممکن است یکی از این دلایل باشد. نسبت لنفوسیت پلاکتی (PLR) و نسبت لنفوسیت نوتروفیل (NLR) به طور فزاینده ای پارامترهای التهاب در مطالعات قبلی ذکر شده اند. با این حال، هیچ مطالعه ای تا کنون میزان PLR و NLR را در سقط های جنین ارزیابی نکرده است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه تعیین افزایش پارامترهای التهابی شمارش کامل خون مانند NLR و PLR در بیمارانی که سقط جنین داشتند بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مورد-شاهدی گذشته نگر در سه بیمارستان دانشگاهی تهران بین اسفند 1400 تا اسفند 1401 انجام شد. در مجموع 240 شرکت کننده شامل افراد دارای سقط جنین یا حاملگی طبیعی وارد مطالعه شدند (120 نفر در هر گروه). داده ها از سوابق پزشکی شرکت کنندگان 42-18 ساله با سن حاملگی 13-6 هفته جمع آوری گردید. اطلاعات دموگرافیک شامل سن، شاخص توده بدنی، تعداد زایمان، سابقه سقط، تعداد سقط، تعداد فرزندان زنده، سطح هماتوکریت و هموگلوبین، توزیع پلاکت، NLR، PLR، میاگین حجم پلاکت از سوابق پزشکی استخراج گردید. سن حاملگی هم ثبت شد.

    نتایج

    در مجموع 240 شرکت کننده (120 نفر در هر گروه) برای مطالعه انتخاب شدند. پهنای مناسب پلاکت، NLR، PLR و مقادیر لنفوسیت در گروه سقط جنین در مقایسه با زنان باردار سالم بالاتر بود (001/0 > p). میانگین حجم پلاکت در گروه سقط جنین در مقایسه با زنان باردار سالم کمتر بود (001/0 > p).

    نتیجه گیری

    اگر چه تفاوت آماری معنی داری در هموگلوبین، هماتوکریت، پلاکت ها و نوتروفیل ها در این دو گروه از زنان باردار مشاهده نشد اما نشانگرهای التهابی از جمله پهنای توزیع پلاکت، NLR و PLR به طور بالقوه می تواند به عنوان عاملی برای سقط جنین مرتبط باشد. اندازه گیری این نشانگرها ممکن است برای پیش بینی بارداری منجر به سقط مفید باشد.

    کلیدواژگان: سقط خودبخودی، التهاب، نوتروفیل، لنفوسیت، پلاکت، بارداری
  • صفحات 471-480
    مقدمه

    آندومتریوز یک بیماری چالش برانگیز زنانه و یک وضعیت ناتوان کننده است که کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. لاپاراسکوپی تشخیصی علاوه بر تایید پاتولوژیک در سطح بین المللی به عنوان روش استاندارد برای شناسایی نقشه برداری دقیق آندومتریوز پذیرفته شده است. سونوگرافی ترانس واژینال (TVS) اولین روش تصویربرداری غیرتهاجمی برای تخمین شدت آندومتریوز است.

    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی صحت TVS در زنان مبتلا در مقایسه با یافته های جراحی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی گذشته نگر که به بررسی زنان مبتلا به آندومتریوز ارتشاحی عمیق مراجعه کننده به بخش آندومتریوز مرکز ناباروری ابن سینا پرداخته و تحت TVS به دنبال لاپاراسکوپی قرار گرفته اند. اطلاعات ثبت شده افراد مورد مطالعه در پایگاه داده پزشکی مرکز ناباروری ابن سینا شامل تظاهرات بالینی، گزارش سونوگرافی، نقشه برداری جراحی و گزارش پاتولوژی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، میزان توافق برای گزارش های اولتراسوند و یافته های حین عمل از نظر آندومتریومای تخمدان، چسبندگی تخمدان، درگیری cul-de-sac، درگیری سپتوم رکتوواژینال و درگیری روده و حالب محاسبه شد.

    نتایج

    170 زن مبتلا به آندومتریوز انفیلتراسیون عمیق وارد مطالعه ما شدند. توافق TVS و یافته حین عمل 76/86% کیست آندومتریوما چپ و 86/70% کیست آندومتریوما راست، 90/93% برای چسبندگی تخمدان چپ و 90/88% برای چسبندگی تخمدان راست، 90/88% برای کولدوساک و 82/84% برای ندول روده بود. یافته های حاصل از ارزیابی لاپاراسکوپی کف لگن کاملا با گزارش های سونوگرافی (100%) سازگاری داشت.

    نتیجه گیری

    TVS امکان ارزیابی دقیق قبل از عمل را در برنامه ریزی خط مشی جراحی صحیح همراه با بهبود توانایی تکنیک های جراحی فراهم می کند. این تایید می کند که TVS برای نقشه برداری اختصاصی آندومتریوز نفوذی عمیق مفید است. بنابراین یک متخصص رادیولوژیست می تواند به جراح در ارزیابی قبل از عمل و مدیریت حین عمل کمک کند.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، لاپاراسکوپی، پاتولوژی
  • صفحات 481-490
    مقدمه

    انتخاب یک روش مناسب و ارجح برای آماده سازی آندومتر در سیکل های انتقال جنین منجمد (FET) برای زنان مبتلا به آدنومیوز در درمان ناباروری هنوز چالش برانگیز است.

    هدف

    مقایسه دو رژیم آماده سازی آندومتر مصنوعی با و بدون پیش درمانی آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین در زنان مبتلا به آدنومیوز تحت سیکل های FET.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 140 مورد آدنومیوز که از اردیبهشت تا اسفند 1399 در بیمارستان زنان آرش تحت سیکل FET قرار گرفتند، انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه درمان جایگزینی هورمونی (HRT) و گروه درمان جایگزینی هورمونی به همراه پیش درمانی با هورمون آزاد کننده گنادوتروپین آگونیست (HRT+GnRHa) قرار گرفتند (هرگروه 70 نفر). آماده سازی آندومتر در گروه HRT+GnRHa با mg 6-2 استرادیول در روز پس از تنظیم کاهشی با GnRHa انجام شد. در گروه HRT، همان دوز استرادیول در فاز اولیه فولیکولی شروع شد. نتایج اصلی (میزان حاملگی شیمیایی و بالینی) و نتایج ثانویه (میزان بارداری دوقلویی، سقط جنین و تولد زنده) بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

    ویژگی های دموگرافیک و شدت آدنومیوز، ضخامت و الگوی آندومتر در شروع تجویز پروژسترون در دو گروه مشابه و آندومتر سه خطی در هر دو گروه الگوی غالب بود (65/0 = p). تفاوت معنی داری در میزان حاملگی شیمیایی، بالینی و تولد زنده بین گروه ها وجود نداشت (به ترتیب 71/0 = p، 81/0 = p، 11/0 = p، 84/0 = p) با این حال، دوز کل استروژن مصرفی و مدت زمان مصرف استروژن در گروه با آماده سازی به همراه GnRHa به طور معنی داری بیشتر بود (001/0 = p و 003/0 = p).

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان داد که آماده سازی هورمونی آندومتر با استروژن و پروژسترون به تنهایی برای سیکل های FET به اندازه پروتکلی که شامل سرکوب قبلی هیپوفیز با GnRHa بوده، موثر است. مطالعات بالینی تصادفی با حجم نمونه بیشتر برای تایید این یافته ها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: آدنومیوز، انتقال جنین، درمان جایگزینی هورمونی، هورمون آزاد کننده گنادوتروپین
  • صفحات 491-498
    مقدمه

    عفونت های مقاربتی (STIs) یکی از جدی ترین چالش های بهداشتی در جهان هستند. وجود عفونت های مقاربتی مانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ممکن است باعث تغییرات سلولی و نهایتا سرطان دهانه رحم شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط عفونت های مقاربتی با ناهنجاری های سیتولوژیک دهانه رحم و بروز زگیل تناسلی در زنان شهر مشهد واقع در شمال شرق ایران بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 190 زن از فروردین تا مرداد 1401 که به آزمایشگاه مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد مراجعه نمودند، انجام شد. وجود عفونت های تناسلی ناشی از کلامیدیا تراکوماتیس، نایسریا گونوره، مایکوپلاسما ژنیتالیوم و هرپس سیمپلکس (1 و 2) با روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. عفونت تناسلی HPV با استفاده از روش هیبریداسیون معکوس و تغییرات سلولی دهانه رحم با تکنیک سیتولوژی مبتنی بر مایع مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی شرکت کنندگان 9/8 ± 33/35 سال بود. در افراد HPV مثبت، 34 ژنوتیپ مختلف HPV شناسایی شد و شایع ترین ژنوتیپ HPV6 از گروه کم خطر بود. ارتباط معنی داری بین عفونت های مقاربتی (STIs) و ناهنجاری های سیتولوژیک دهانه رحم یافت نشد. میزان شیوع پاتوژن های مقاربتی در بیماران HPV مثبت و HPV منفی به ترتیب 9/10 و 6/1 درصد بود. فراوانی زگیل تناسلی در افرادی که همزمان به ژنوتیپ های پرخطر و کم خطر HPV مبتلا بودند، به طور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    درصد بالایی از شرکت کنندگان که مبتلا به STIs و HPV بودند از نظر سیتولوژی دهانه رحم طبیعی بودند. بنابراین توصیه می شود جهت غربالگری سرطان دهانه رحم از تست های تشخیصی STIs و HPV به همراه بررسی سیتولوژیک دهانه رحم استفاده شود.

    کلیدواژگان: عفونت های مقاربتی، ویروس پاپیلومای انسانی، سرطان دهانه رحم، زگیل تناسلی، ژنوتیپ ها
  • صفحات 499-508
    مقدمه

    نانوذرات اکسید روی (ZnO-NPS) به طور گسترده ای در زندگی انسان ها مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، آنها عوارض جانبی بر سلامت انسان دارند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی دوزهای مختلف نانوذرات اکسید روی بر روی بافت بیضه بود.

    مواد و روش ها

    35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (12-10 هفته، 20 ± 220 گرم) به 7 گروه 5 تایی شامل گروه کنترل (موش ها روزانه با آب مقطر گاواژ می شدند)، گروه شم (موش ها هفته ای دو بار دوز به صورت داخل صفاقی آب مقطر را دریافت می کردند)، گروه نانوذرات اکسید روی تزریق نانوذرات اکسید روی از طریق داخل صفاقی (دوزهای mg/kg 25، 50 و 100 وزن بدن، دو بار در هفته) و گاواژ (دوزهای mg/kg 150 و 200 وزن بدن در روز) تقسیم شدند. تمام مراحل آزمایش در 4 هفته انجام شد. و سپس تستوسترون سرم و مالون دی آلدیید بافتی و سطوح قدرت آنتی اکسیدانی کاهنده آهن اندازه گیری شد و همچنین ارزیابی هیستوپاتولوژیک بیضه ها انجام شد.

    نتایج

    یافته های هیستوپاتولوژیک نشان داد در گروهی که دوز mg/kg 25 نانوذرات اکسید روی را دریافت کردند، جمعیت سلولی اسپرم ها کاهش پیدا کرد، گروهی mg/kg 50 و mg/kg 100 نانوذرات اکسید روی دریافت کردند، علاوه بر کاهش جمعیت سلولی اسپرم ها ،ادم، پرخونی و دژنراسیون واکویلی مشاهده شد. بیشترین میزان ضایعات در دوز mg/kg 200 مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان سطوح قدرت آنتی اکسیدانی کاهنده آهن و سطوح تستوسترون در گروه کنترل مشاهده شد. دوز mg/kg 100 نانوذرات اکسید روی از طریق تزریق داخل صفاقی و دوز گاواژ mg/kg 150 نانوذرات اکسید روی، دوزهای مناسبی برای ایجاد مدل ضایعات تناسلی مردانه هستند.

    نتیجه گیری

    بنابراین نانوذرات از عوامل مضر بر روی دستگاه تولید مثل هستند و در نتیجه بر ناباروری تاثیر منفی می گذارند که نیاز به ارزیابی و کنترل سمیت غلظت این نانوذرات است.

    کلیدواژگان: اکسید روی، بیضه، نانوذرات، استرس اکسیداتیو، تستوسترون
  • صفحات 509-520
    مقدمه

    آندومتریوز نوعی بیماری است که زنان را در طول زندگی جنسی خود تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین سلامت جنسی یکی از دغدغه های اصلی این زنان است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تکنیک تمرکز حسی و تغییر پوزیشن بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به آندومتریوز عمقی سه تا شش ماه پس از جراحی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 80 زن مبتلا به آندومتریوز عمیق در محدوده سنی 18 تا 45 سال که برای پیگیری بعد از عمل جراحی از ژانویه تا سپتامبر 2021 به کلینیک آندومتریوز مرکز باروری ابن سینا مراجعه کرده بودند، انجام شد که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، در گروه مداخله شش جلسه آموزش مجازی یک ساعته برگزار شد. عملکرد جنسی بعد از 4 و 8 هفته بررسی شد.

    نتایج

    8 هفته پس از مداخله، میانگین نمره عملکرد جنسی در گروه مداخله به طور معنی داری بهبود یافت (001/0 > p). میانگین نمره درد جنسی در دوره های پیگیری در گروه مداخله به طور معنی داری بهبود یافت (001/0 > p).

    نتیجه گیری

    تکنیک تمرکز حسی و تغییر موقعیت جنسی باعث بهبود عملکرد جنسی زنان مبتلا به آندومتریوز عمیق پس از جراحی می شود.

    کلیدواژگان: آندومتریوز، اختلال عملکرد جنسی، دیسپارونی
|
  • Hamideh Jafari, Ali Taghipour, Hosein Ebrahimipour, Robab Latifnejad Roudsari * Pages 451-463
    Background

    Given the significant changes in family formation through donation procedures, providing an optimal level of care that is responsive to the needs of mothers who get pregnant via oocyte donation is pivotal to improve their maternal role. Therefore, it is necessary to recognize the needs of oocyte donation mothers to address their specific needs.

    Objective

    This study aimed to review the needs of women in their journey towards motherhood via oocyte donation.

    Materials and Methods

    In this systematic review, which followed the updated Joanna Briggs Institute’s methodological guidance for conducting a mixed methods systematic review, the quantitative observational and qualitative studies were searched through databases including PubMed, Web of Science, PsycINFO, the Cochran Library, and Google Scholar search engine. Letters to the editor, commentaries, magazine articles, articles without full text and abstracts presented in congresses were excluded. All English-language articles related to the needs of oocyte donation mothers, without time limitation, were reviewed. The eligible studies were critically appraised independently by 2 researchers.

    Results

    4649 records were identified from those 18 articles were finally included in the review. The needs of oocyte donation mothers comprised 8 categories: The need for special services in fertility clinics, the need to improve the quality of care, the need for emotional support and psychological consultation, information needs, the need for financial support, the need for disclosure counseling, educational needs, and the need for sociocultural and religious support.

    Conclusion

    This review suggests various needs of oocyte donation mothers. The results can be used in carefully planning supportive programs for this vulnerable population.

    Keywords: Need, Women, Oocyte donation, Motherhood
  • Maryam Yazdizadeh, Nafiseh Hivechi, Marjan Ghaemi, Sepideh Azizi, Maryam Saeedzarandi, Narjes Afrooz, Pegah Keshavarz, Melika Ansarin, Maliheh Fakehi, Mina Yazdizadeh, Mozhgan Mokhtari * Pages 463-470
    Background

    In 15% of all clinical pregnancies, a miscarriage can occur, but the exact cause of this phenomenon is not fully understood. However, it is believed that a faulty placenta, which triggers an inflammatory response in the mother's body, may be one of the causes. Medical literature has increasingly focused on 2 indicators of inflammation, the platelet-lymphocyte ratio (PLR) and neutrophil-lymphocyte ratio (NLR). Despite this, there has yet to be a study conducted that examines the rates of PLR and NLR in cases of miscarriage.

    Objective

    This study aims to determine whether there is an increase in complete blood count inflammatory parameters such as NLR and PLR in women who experience miscarriages.

    Materials and Methods

    This retrospective case-control study was conducted from March 2021 to March 2022, across 3 academic hospitals in Tehran, Iran. A total of 240 participants were enrolled comprising individuals with either miscarriages or normal pregnancies (n=120/each). Data were collected from the medical records of participants aged between 18-42 yr old, with gestational age ranging from 6-13 wk. The demographic information, including age, body mass index, parity, history of abortion, number of abortions, number of living children, hematocrit and hemoglobin levels, platelet distribution width (PDW), PLR, NLR, mean platelet volume, and platelet were extracted from their records. The gestational age was also recorded.

    Results

    A total of 240 participants were recruited for the study. PDW, NLR, PLR, and lymphocyte values were higher in the miscarriage group compared to the healthy normal pregnant women (p < 0.001). Mean platelet volumes were found to be lower in the miscarriage group compared to the healthy normal pregnant women (p < 0.001).

    Conclusion

    Although, no statistically significant difference was observed in the hemoglobin, hematocrit, platelets, and neutrophils in these 2 groups of pregnant women. The higher inflammatory markers including PDW, NLR, and PLR could potentially aid in the speculation of defective placentation as a contributing factor to the development of miscarriage. Measurement of these markers may be useful to predict pregnancy leading to miscarriage.

    Keywords: Spontaneous abortion, Inflammation, Neutrophils, Lymphocytes, Blood platelet, Pregnancy
  • Roya Padmehr, Khadijah Shadjoo*, Arash Mohazzab, Atefeh Gorgin, Roksana Karegar, Parvin Jaberipour, Zahra Sehat, Narges Maleki Pages 471-480
    Background

    Endometriosis is a challenging gynecological disease and a debilitating condition that profoundly affects the individual’s quality of life. Besides pathological confirmation, diagnostic laparoscopy has been internationally accepted as the standard method to identify the accurate mapping of endometriosis. Transvaginal sonography (TVS) is the first non-invasive imaging modality to estimate the severity of endometriosis.

    Objective

    This study aimed to evaluate the accuracy of TVS in affected women compared with surgical findings.

    Materials and Methods

    This retrospective cross-sectional study surveyed 170 women with deep infiltrating endometriosis (DIE) referred to the endometriosis part of the Avicenna Infertility Center, Tehran, Iran and they underwent TVS followed by laparoscopy. Recorded data of individuals under study in the medical database system were reviewed. Finally, the agreement rate was calculated for ultrasound reports and intraoperative (IO) findings regarding ovarian endometrium, ovarian adhesion, involvement of cul-de-sac, rectovaginal septum, and bowel and ureter.

    Results

    170 women with DIE entered the study. The agreement of TVS and IO findings were 86.76% for left ovarian endometriosis and 70.86% for right ovarian endometriosis, 93.90% for left ovarian adhesion, and 88.90% for right ovarian adhesion, 88.90% for a cul-de-sac, and 84.82% for bowel nodules. The findings, based on a laparoscopic assessment of the pelvic floor, were completely compatible with ultrasound reports (100%).

    Conclusion

    TVS allows a preoperative evaluation in planning the surgical policy associated. TVS is beneficial for dedicated mapping of DIE; thus, an expert radiologist can aid the surgeon in preoperative evaluation and IO management.

    Keywords: Endometriosis, Laparoscopy, Pathology
  • Ashraf Moini*, Marzieh Eslami Moayed, Ladan Kashani, Maryam Farid Mojtahedi, Tawoos Rezaee, Hamed Tabasizadeh, Khadije MaajaniNazila Yamini Pages 481-490
    Background

    Selecting a suitable and preferable method for endometrial preparation in frozen embryo transfer (FET) cycles for women with adenomyosis is still challenging in infertility treatment.

    Objective

    To compare 2 artificial endometrial preparation regimens with and without gonadotropin-releasing hormone agonist (GnRHa) pretreatment in women with adenomyosis undergoing FET cycles.

    Materials and Methods

    This randomized clinical trial study was conducted on 140 adenomyosis cases who underwent FET cycles at Arash Women’s hospital, Tehran, Iran from May 2020 to March 2021. Participants were randomly allocated into hormonal replacement therapy (HRT) and HRT+GnRHa pretreatment groups (n = 70/each). Endometrial preparation with 2-6 mg daily estradiol was started in the HRT+GnRHa group, taking after down-regulation with the GnRHa. Within the HRT group, the same dose of estradiol was commenced within the early follicular stage. The main (chemical and clinical pregnancy rates) and auxiliary results (twin pregnancy, miscarriage, and live birth rates) were compared between groups.

    Results

    The demographic characteristics and severity of adenomyosis, endometrial thickness, and pattern at starting progesterone administration were similar in the 2 groups, and triple-line endometrium was found to be the dominant pattern in both groups (p = 0.65). No significant differences were observed in chemical, clinical, and twin pregnancy rates as well as miscarriage and live birth rates between groups (p = 0.71, p = 0.81, p = 0.11, and p = 0.84, respectively). However, the total estrogen dose and duration of estrogen consumption were significantly higher in the pretreatment group (p = 0.001, and p = 0.003).

    Conclusion

    These results indicated that the hormonal endometrial preparation with estrogen and progestin for FET cycles is as efficacious as a protocol involving preceding pituitary suppression with a GnRHa. Further large randomized clinical studies are required to confirm these findings.

    Keywords: Adenomyosis, Embryo transfer, Hormone replacement therapy, Gonadotropin-releasing hormone
  • Azam Shafaei, Seyyed Ali Akbar Shamsian, Mohammad Ghodsi, Fatemeh Sadabadi, Maryam Shahi * Pages 491-498
    Background

    Sexually transmitted infections (STIs) are one of the world's most severe health challenges. The existence of STIs such as human papillomavirus (HPV) might cause cervical cell changes leading to cervical cancer.

    Objective

    This study aims to assess the association of STIs with cervical cytological abnormalities and genital warts among women in northeastern Iran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was carried out on 190 women referred to the central laboratory of Academic Center for Education, Culture, and Research, Mashhad, Iran from March to July 2022. The presence of genital infections caused by Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, and Herpes simplex viruses (1 and 2) were assessed using the real-time polymerase chain reaction method. HPV genital infection was detected based on the principles of reverse hybridization, and cellular changes in the cervix were examined by the liquid-based cytology technique.

    Results

    The mean age of participants was 35.33 ± 8.9 yr. 34 different HPV genotypes were detected in all HPV-positive cases, and the most common genotype was low-risk HPV6. No significant association was found between STIs and cervical cytology abnormalities. The prevalence rates of sexually transmitted pathogens among HPV-positive and HPV-negative individuals were 10.9 and 1.6%, respectively. The frequency of genital warts was significantly higher in cases with multiple infections of high- and low-risk HPV genotypes.

    Conclusion

    High percentages of the participants with non-HPV STIs and HPV infection had normal cervical cytology. It is advised to use STIs and HPV diagnostic tests along with cytology examinations for cervical cancer screening.

    Keywords: HPV, other STIs, cervical cytological abnormalities
  • Saemeh Rezaeilarijani, Seyed Mohammad Hosseini *, Behrang Ekrami Pages 499-508
    Background

    Zinc oxide nanoparticles (ZnO-NPS) are widely used in human life; however, they do have side effects on human health.

    Objective

    This study aimed to evaluate the different doses of ZnO-NPS on testicular tissue.

    Materials and Methods

    35 male Wistar rats (10-12 wk, 220 ± 20 gr) were divided into 7 groups of 5, including the control group (gavaged distilled water daily), sham group (received intraperitoneal doses of distilled water twice a week). The group received intraperitoneal ZnO-NPS (25, 50, and 100 mg/kg body weight, twice a week), and gavage (150 and 200 mg/kg body weight daily). All stages of the test were performed in 4 wk then serum testosterone and tissue malondialdehyde, and ferric reducing antioxidant power levels were measured, also testes histopathological evaluation was performed.

    Results

    Our results showed that a reduced cell population of spermatozoa was observed in the group that received 25 mg/kg ZnO-NPS, while a reduced cell population of spermatozoa, edema, hyperemia, and vacuolar degeneration were observed in the group that received 50 and 100 mg/kg ZnO-NPS. The maximum amount of lesions were observed in the dose of 200 mg/kg. The highest amount of ferric reducing antioxidant power and testosterone levels were observed in the control group. Also, a 100 mg/kg intraperitoneal dose of ZnO-NPS and 150 mg/kg oral dose of ZnO-NPS were suitable doses to create a model of male genital lesions.

    Conclusion

    Nanoparticles are harmful factors for the reproductive system and consequently affect infertility, which requires the toxicity of the concentration of these nanoparticles to be evaluated and controlled.

    Keywords: Zinc oxide, Testis, Nanoparticle, Oxidative stress, Testosterone
  • Roya Padmehr, Shadab Shahali *, Parisa Tajik Pages 509-520
    Background

    Endometriosis is a disease that affects women throughout their sexual life. Sexual health is, therefore, a major concern for these women.

    Objective

    This study aimed to assess the effects of the sensate focus technique and position changing on the sexual function of women with deep-infiltrating endometriosis 3-6 months after surgery.

    Materials and Methods

    This clinical trial study was performed on 80 women with deep endometriosis, aged 18-45 yr, who were referred to the endometriosis clinic of Avicenna fertility center, Tehran, Iran for follow-up after surgery from January to September 2021. They were divided randomly into 2 groups. In the intervention group, 2-hr virtual training sessions were held and the control group only completed the questionnaires without any intervention. Sexual function was evaluated after 4 and 8 wk.

    Results

    8 wk after the intervention, the mean score of sexual function in the intervention group was significantly improved (p < 0.001). The mean total score of sexual function in the pre-intervention period reached from 24.16 to 28.31 in 4 wk after the intervention and 29.85, 8 wk after the intervention. The mean score of sexual pain during the follow-up periods was significantly improved in the intervention group (p < 0.001).

    Conclusion

    Sensate focus technique and sexual position changing improved sexual function in women with deep endometriosis after surgery.

    Keywords: Endometriosis, Sexual dysfunction, Dyspareunia
  • Andrea Cioffi *, Fernanda Cioffi, Camilla Cecannecchia Pages 521-522