فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 25 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود شیخ حسنی* صفحه 1

    کارگزاران جامعه اسلامی تلاش می کنند با اتکای به نیروی بیکران نصرت الهی و عزمی راسخ آینده مطلوب جامعه را ترسیم کنند و اهداف و راهبردهای کلان مورد نیاز برای تعالی جامعه را با رویکردی الهام بخش تدوین و اجرا کنند. بدین منظور به الگویی برای مدیریت راهبردی نیاز است که برپایه تدابیر ولی فقیه و بر رکن عقلانیت استوار باشد؛ اتکای مدیریت راهبردی بر این رکن می تواند زمینه مناسبی برای تحقق آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی و اهداف سند چشم انداز کشور را فراهم کند و موجبات پیشرفت و تعالی جامعه اسلامی و تکوین الگوی الهام بخش و سرآمد حکومت اسلامی را فراهم سازد. از این رو در پژوهش حاضر الگویی از مدیریت راهبردی مبتنی بر عقلانیت ارایه شده است. روش تحقیق مورد استفاده آمیخته (کیفی و کمی) است. در مرحله نخست، برای ارایه الگو از روش کیفی (نظریه پردازی داده بنیاد) استفاده شده است. بدین منظور متون مربوط به عقلانیت بررسی شد و نتایج با استفاده از سه مرحله کدگذاری (باز (92)، انتخابی (16) و محوری (12)) تحلیل و تفسیر شده اند. این الگو بیانگر 12 مضمون عقلانیت است که هر کدام در یکی از مراحل چهارگانه مدیریت راهبردی (سیاست گذاری، تصمیم گیری، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی) تقسیم شده است. جامعه آماری آن نیز شامل 30 نفر خبرگان حوزه مدیریت راهبردی است که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. برای اعتبارسنجی مضامین از الگوی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شده است. این نتایج نشان می دهند که مضامین استخراج شده با فرایند مدیریت راهبردی ارتباطی منطقی دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، عقلانیت، عقلانیت اسلام پایه، ج.ا.ا
  • فاطمه گوهری*، محمد پورنوروز صفحه 2

    با توجه به مشکلات فرهنگی و اعتقادی گریبان‏گیر جامعه، یکی از انتظارات امام جامعه و عموم مردم به ویژه متدینین، کنشگری اثربخش جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است. این جبهه گستره‏ای متنوع در سرتاسر کشور را تشکیل می‏دهد. در این بین تمرکز بر راهکاری ریشه‏ای، اساسی و اثربخش برای حل آن انتظارات، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. تحقیق پیش‏رو توانمندسازی از طریق آموزش‏های مهارتی مورد نیاز را یکی از همان راه‏های اساسی می‏داند که می‏تواند به عرضه نیروی انسانی توانمند و کارآفرین منجر شود. افزایش بهره‏وری و کارایی وظایف مرتبط با کنشگران جبهه انقلاب مانند تبلیغ، تعلیم و تربیت، جهاد تبیین و مانند آن از موضوعاتی است که این تحقیق بر آن متمرکز شده است. در این پژوهش تلاش شد با روش اسنادی و روش تحقیق تکاملی ضمن تبیین اهمیت مهارت‏آموزی در جبهه فرهنگی انقلاب، با استفاده از الگوی مهارت‏افزایی تثقیف، راهکاری عملیاتی برای تقویت مهارت‏آموزی ارایه دهد.

    کلیدواژگان: جبهه فرهنگی انقلاب، مهارت‏افزایی، الگوی تثقیف
  • عیسی نیازی* صفحه 3

    هدف این مطالعه آینده نگاری راهبرد های بازیگران کلیدی نفت خام با استفاده از الگوی مکتور در افق 1410 ه.ش است. داده های این مقاله شامل 68 عامل است که با روش ترکیبی مصاحبه با نخبگان و روش دلفی به دست آمده است و طی دو مرحله عوامل اصلی مشخص، پالایش یا ترکیب شده اند. در نهایت نیز 40 عامل مشخص و از طریق پرسشنامه هایی، تاثیرات متقابل آنها جمع آوری و با نرم افزار میک مک داده ها تحلیل شده است. سرانجام 6 عامل به عنوان رویدادهای کلیدی و پیشران که بیشترین تاثیر را بر بهای آتی نفت خام دارند، شناسایی شد.  بر اساس خروجی های تحلیل ساختاری و نرم افزار میک مک، متغیرهای: سیاست انرژی ایالات متحده، دیپلماسی انرژی روسیه، رشد چین و هند، شکنندگی خاورمیانه و شمال آفریقا، همبستگی و انسجام اتحادیه اروپایی و قیمت نفت خام و نوسانات آن به عنوان متغیرهای کلیدی شناخته شده اند. نتایج روش مکتور نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا در افق 1410، قدرتمندترین بازیگر نظام و اوپک کم تاثیرترین بازیگر به شمار می آید. اثرگذاری بازیگران مختلف و عدم توازن قدرت بین بازیگران موثر در عناصر کلیدی تعیین بهای آتی نفت خام از مواردی است که مدیریت صنعت نفت را به عنوان مدیریت سطح راهبردی با مشکل روبه رو می سازد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، بازیگران کلیدی، میک مک، روش مکتور
  • سید امیر نصری، حسین حسن پور*، بنیامین آقاابراهیمی، امیر عبدالرضا سپنجی صفحه 4

    امروزه رسانه های خبری امر خبررسانی را از طریق شبکه های اجتماعی مانند توییتر توسعه داده اند. ارزیابی عملکرد خبرگزاری ها در شبکه های اجتماعی می تواند آنها را در بهبود عملکرد و درنهایت جذب مخاطب کمک ویژه کند. درحقیقت ارزیابی فنون خبری برای جذب مخاطب و هدایت افکار عمومی در مسیر مطلوب رسانه ها یکی از مهم ترین اهداف سیاست گذاران رسانه ای است. به همین منظور ارایه روش های جدید و کارا برای ارزیابی کمی و کیفی عملکرد رسانه های خبری امری ضروی به نظر می رسد. در این پژوهش روشی سه مرحله ای پیشنهاد شد که در مرحله ی اول با استفاده از روش تحلیل شبکه‎ای معیارها و زیرمعیارها رتبه‎بندی شدند. نتایج حاصل از این دو مرحله در روش تحلیل پوششی داده ها مورد استفاده قرار گرفت و رسانه های کارا مشخص شدند. سپس با استفاده از روش اندرسون-پترسون رسانه های کارا رتبه بندی شده و 15 شبکه خبری فارسی زبان در توییتر مورد آزمایش قرار گرفت و رسانه‎ های پرمخاطب فارسی زبان رتبه‎بندی ‎شدند. در مرحله نخست، معیار "اصل و استثناء در روایت" به عنوان مهم ترین و اثرگذارترین معیار فنون جنگ روانی انتخاب شد که براساس معیارهای منتخب شبکه های خبری العربیه فارسی ، کیهان لندن، دوویچه‎وله فارسی و ایندیپندنت فارسی به ترتیب به عنوان کاراترین شبکه های خبری در توییتر انتخاب شدند. نتایج به دست آمده در مقایسه با پژوهش های مشابه و نظر خبرگان نشان می‎دهد که الگوی استفاده شده الگوی مناسب و کارا برای ارزیابی و رتبه بندی شبکه های خبری فارسی زبان است.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده‎ها‎، تحلیل شبکه‎ای‎، توییتر، جنگ روانی، ارزیابی عملکرد، داده کاوی
  • عزیزالله معماریانی*، مرتضی گل نژاد، محمدرضا معتدل صفحه 5

    وسعت دامنه فعالیت و اهداف راهبردی در سازمان های عمومی عصر حاضر منجر به توسعه ساختار تشکیلاتی و افزایش بهره برداری آنها از انواع سامانه های مبتنی بر فناوری اطلاعات شده است. دیوانسالاری و سلسله مراتب اداری نامتناسب در سازمان های عمومی نظیر وزراتخانه ها، مدیریت آنها را دشوار می کند. تنوع واحدهای سیاست گذاری، ضعف قدرت مدیریت در دستیابی به اهداف سازمانی و در نتیجه نظارت و ارزیابی ضعیف برنامه ها در این سازمان ها، هوشمندسازی آنها را امری ضروری می کند؛ اما با توجه به پیچیدگی های ساختاری و عملکردی این سازمان ها چگونه می توان وضعیت هوشمندی و ساختار سازمانی آنها را سنجید. از این رو، این تحقیق با هدف ارایه راهبردی برای سنجش وضعیت هوشمندی و ساختار سازمان های عمومی انجام شده است. روش انجام کار شامل طراحی سامانه خبره فازی است؛ ابتدا بر اساس ادبیات موضوع، شاخص های موثر شناسایی شد؛ سپس با بهره گیری از تیوری فازی و استفاده از نظر خبرگان سامانه خبره فازی طراحی و در نرم افزار متلب پیاده سازی شد. در سامانه طراحی شده از 13 شاخص کیفی استفاده گردید که می توانند وضعیت ساختار و میزان هوشمندی سازمان را در 5 دسته مشخص کنند. برای گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه ای طراحی شد و در اختیار مدیران و کارشناسان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی قرار گرفت و سپس از فناوری رادار برای نمایش خروجی های سامانه استفاده شد. در نهایت برای اعتبارسنجی سامانه خبره طراحی شده تحلیل حساسیت انجام شد. بر اساس نتایج تحقیق، سازمان مورد مطالعه در وضعیت نامطلوب از نظر هوشمندی و ساختار سازمانی قرار دارد.

    کلیدواژگان: سامانه خبره فازی، هوشمندی سازمانی، ساختار سازمانی، فناوری رادار، تحلیل حساسیت
  • علی سلیمانی* صفحه 6

    از تلاش های فرهنگی پژوهشگران نیروهای مسلح، می توان به تالیف فرهنگ هایی در حوزه موضوعی دفاعی، امنیتی، نظامی و انتظامی اشاره کرد. ضمن ارج نهادن به تمامی نگارندگان این آثار و زحماتشان که هر یک از زاویه دید متفاوتی به این موضوع پرداخته اند، تورقی در این آثار نقیصه ای بزرگ را به پیش چشم می آورد و آن تطابق نداشتن تدوین این فرهنگ ها با برخی از معیارهای فرهنگ نویسی است. در این مقاله برآنیم تا با نقد فرهنگ های دو زبانه نوشته شده در نیروهای مسلح بر اساس معیارهای کلی و اختصاصی فرهنگ نویسی، کمبودها و مزایای فرهنگ های نوشته شده در نیروهای مسلح را نشان دهیم تا پژوهشگران بعدی بتوانند از آن استفاده کنند و فرهنگ هایی علمی و متناسب با اصول و معیارهای فرهنگ نویسی مدرن تالیف کنند. نقد و ارزیابی این فرهنگ ها مشخص می سازد که نویسندگان فرهنگ های نظامی در برخی از موارد همچون: گستره، شمول، سطح، کیفیت کاغذ، نوع حروف و چاپ، استفاده از زبان رسمی، نبود اغلاط املایی و... خوب عمل کرده و مطابق معیارهای فرهنگ نویسی پیش رفته اند؛ اما گاه معیارهایی مانند: مقدمه و پیشگفتارنویسی، تصاویر، اصول ویرایشی، صفحه آرایی، فهرست مداخل و... را نیز نادیده گرفته اند که لازمه فرهنگ نویسی است و نیاز است در چاپ های بعدی آثار خود نسبت به اصلاح آنها اقدام کنند.

    کلیدواژگان: معیارهای فرهنگ نویسی، فرهنگ های دو زبانه، دفاعی، امنیتی، نظامی، انتظامی
  • کرم سینا*، حسنعلی آقاجانی صفحه 7

     مقاله کنونی جستاری است در رابطه با تاثیر مدیریت دانش بر راهبردهای منابع انسانی شرکت‎های دانش بنیان ایران و ارایه الگوی بومی. روش تحقیق این مقاله، ازنوع آمیخته اکتشافی وجامعه آماری دربخش کیفی 40 نفر از مدیران ارشد شرکت های دانش بنیان و در بخش کمی، نخبگان و محققان علمی و اجرایی دانشگاهی به تعداد 1300 نفر بوده است؛ دربخش کیفی نیز بااستفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی تارسیدن به اشباع نظری باخبرگان، مصاحبه عمیق انجام گرفت و در بخش کمی برای سنجش الگوی، پرسشنامه محقق ساخته ای باروش نمونه گیری تصادفی ساده در بین 480 تن ازنمونه ها توزیع شد. داده های کیفی با روش تحلیل مضمون با نرم افزار MAXqda و داده های کمی با الگوی سازی معادلات ساختاری و به کارگیری تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شد. نتایج بخش کیفی نشان دادکه الگوی مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان ایران دارای چهاربعد و 16مولفه به شرح توانمندی فرایند دانش (کاربرد دانش، انتقال دانش، ادغام دانش، تولید دانش)، راهبرد های منابع انسانی (جذب و استخدام، توسعه منابع انسانی، عملکرد کارکنان، جبران خدمات، روابط کاری) راهبرد فناوری (توسعه شرکت های دانش بنیان، توجه به نخبگان داخلی) و دارایی دانش (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ابداعی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرایندی) بوده است. نتایج بخش کمی نشان داد که تما می ابعاد و مولفه های الگوی تدوینی پژوهش مورد تایید واقع شدند.

    کلیدواژگان: شرکت های دانش بنیان، مدیریت دانش، دارایی دانش، راهبرد های منابع انسانی، تحلیل
  • محمدمهدی خشنودی*، ابراهیم عزیزی صفحه 8

    قوه قضاییه در راستای تعالی  اهداف و پویایی در عملکرد در برهه های زمانی نیازمند بازسازی درونی و تحول اساسی است. هدف از این پژوهش گردآوری و دستیابی منسجم به گفتمان مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) در خصوص بایسته های الگوی تحول قوه قضاییه است. به منظور نیل به این هدف  از تحلیل محتوای کمی و کیفی داده ها و روش نظریه داده بنیاد استفاده شده است؛ تجزیه و تحلیل داده هایی که از مجموعه بیانات، مکتوبات و ابلاغیه های مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) در بازه زمانی آغاز زعامت ایشان از تاریخ 14/3/1368 تا صدور ابلاغ انتصاب آیت الله رییسی به ریاست سابق قوه قضاییه (16/12/1397) به دست آمده پس از سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی به صورت هم زمان با استفاده از نرم افزار مکس کیو دی ای استخراج شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که از منظر معظم له اولویت هایی همچون: انقلابی شدن، فساد ستیز شدن، استقلال و اقتدار قضایی در کنار عواملی همچون: امیدبخشی، نجات بخشی و  آرامش بخشی قوه قضاییه از مولفه های اصلی الگوی تحول قوه قضاییه به شمار می آید.

    کلیدواژگان: قوه قضاییه، گفتمان مقام معظم رهبری، الگو، تحول
  • یوسف محمدی مقدم، ندا کاوند* صفحه 9

    امید، مفهو می جهت دهنده و شکل دهنده تلاش افراد و جوامع برای دستیابی به موفقیت و پیشرفت است واگر روزی از جامعه انسانی گرفته شود، خمودی و سستی آن جامعه را فرا خواهد گرفت و به سوی افول و ایستایی حرکت خواهد کرد. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)  در بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به ملت ایران برای «دومین مرحله ی خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی»؛ کلید اساسی همه قفل ها را امید دانسته و در اولین توصیه شان ملت ایران را دعوت به  امید و نگاه خوش بینانه به آینده می کنند. هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی امیدآفرینی در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب براساس روش آمیخته است. در این پژوهش بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری مبنای تحلیل قرار گرفتند که به روش نظریه پردازی داده بنیاد تجزیه و تحلیل شدند. پایایی داده ها با ضریب کاپای کوهن و روایی آنها با روش دلفی و ضریب کندال بررسی و مورد تایید قرار گرفت. براساس یافته های پژوهش، اقتدار ملی و  بین المللی، هویت دینی و مذهبی، هدفمندی و اراده ملی، تحول گرایی و انضباط اجتماعی به عنوان عوامل علی؛ جهاد امیدآفرینی، اعتمادآفرینی، توسعه تفاهم اجتماعی، دین پروری، اقتدارگرایی، تامین امنیت، توسعه سیاسی، ثروت آفرینی و عدالت گستری و شهروند مداری به عنوان راهبردها؛ کارآمدی، معنویت گرایی جامعه، خودباوری، مقبولیت اجتماعی، حمایت و پشتیبانی به عنوان زمینه سازها؛ ارتباطات اجتماعی، خطرپذیری جامعه، پیش بینی پذیری آینده، خدمت رسانی (تسهیل گرها) و تعارضات، ابهامات، التهابات سیاسی، امید‏ نامطلوب وکاذب، رنج های اجتماعی (محدود کننده ها) به عنوان مداخله گرها و در نهایت دانش اجتماعی، نشاط  اجتماعی، تاب آوری، توسعه و پیشرفت، آرامش اجتماعی و سلامت اجتماعی، به عنوان پیامدها شناسایی شد.

    کلیدواژگان: بیانیه گام دوم انقلاب، امیدآفرینی، نظریه پردازی داده بنیاد، جهاد امیدآفرینی
  • محمد شاه محمدی*، حامد خامه چی صفحه 10

    سرمایه انسانی از اساسی ترین منابع راهبردی هر سازمانی به شمار می آید به طوری که یکی از اولویت های پیشرفت و توسعه سازمان، توجه به بهره وری سرمایه انسانی است. هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی بهره وری سرمایه انسانی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (مطالعه موردی: دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی) است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و توسعه ای است. از لحاظ گردآوری داده ها، کیفی است. همچنین از لحاظ روش به صورت توصیفی- تحلیلی و از نوع اکتشافی است. در این پژوهش بیانات مقام معظم رهبری، قرآن کریم، نهج البلاغه، مقالات داخلی و خارجی در حوزه بهره وری سرمایه انسانی مورد بررسی دقیق قرار گرفت. همچنین مصاحبه های ساختاریافته با خبرگان در دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی صورت گرفت. در پژوهش حاضر 4866 کد اولیه، 238 مفهوم، 70 مقوله فرعی و 29 مقوله اصلی شناسایی شد. نتایج پژوهش به صورت الگوی بهره وری سرمایه انسانی براساس رویکرد نظریه داده بنیاد در قالب شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها طراحی شد.

    کلیدواژگان: بهره وری سرمایه انسانی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، نظریه داده بنیاد
|
  • Mahmod Shikh Hasany * Page 1

    The agents of the Islamic society try to draw the desired future of the society by relying on the infinite force of divine victory and determination, and to formulate and implement the grand goals and strategies needed for the excellence of the society with an inspiring approach. For this purpose, a model for strategic management is needed that is based on the measures of the supreme leader and on the pillar of rationality; The reliance of strategic management on this pillar can provide a good basis for realizing the ideals and values ​​of the Islamic Revolution and the goals of the vision document of the country and provide the progress and excellence of Islamic society and the development of an inspiring and outstanding model of Islamic government. Therefore, in the present study, a model of strategic management based on rationality is presentedThe research method used is mixed (qualitative and quantitative). In the first step, a qualitative method (data-foundation theorizing) is used to present the model. For this purpose, the texts related to rationality were reviewed and the results were analyzed and interpreted using three stages of coding (open (92), selective (16) and axial (12)). This model represents 12 themes of rationality, each of which is divided into one of four stages of strategic management (policy-making, decision-making, planning, implementation and evaluation). Its statistical population also includes 30 experts in the field of strategic management who were selected by purposeful sampling. Structural equation model (confirmatory factor analysis) was used to validate the themes. These results show that the extracted themes have a logical connection with the strategic management process.

    Keywords: Strategic Management, Rationality, Basic Islamic Rationality, J.A.A
  • Fatemeh Gohari *, Muhammad Pournorouz Page 2

    Considering the cultural and ideological problems facing the society, one of the expectations of the Imam Khamenei and the general public, especially the religious people, is the effective activism of the cultural front of the Islamic Revolution. It forms a diverse front across the country. In the meantime, focusing on a fundamental and effective solution to address those expectations is inevitable. The present study considers empowerment through the required skills training as one of the basic ways that can lead to the supply of capable and entrepreneurial manpower. Increasing the productivity and efficiency of tasks related to the activists of the Revolutionary Front, such as propaganda, education, jihad of explanation, and the like, is one of the topics on which this research has focused. In this research, an attempt was made to explain the importance of skills training in the cultural front of the revolution by using the documentary method and the evolutionary research method, and the operational strategy to strengthen skill-training was expressed by using the Tasqif skills model.

    Keywords: Cultural Front of the Islamic Revolution, Skill-Enhancement, Tasqif Model
  • Eesa Niazi * Page 3

    The purpose of this study is to explore the strategies of key actors using the MACTOR model in the 1410s horizons. The data of this paper includes 68 factors, which are obtained by combining Elite interview and Delphi method. Finally, 40 specific factors were collected through questionnaires, their interactions, and analyzed with the micro-data software. Finally, six factors are identified as key events and impacts that have the most impact on future crude oil prices. Based on the outcomes of structural analysis and MICMAC software, the variables are US energy policy, Russia's energy diplomacy, China and India's growth, Middle East and North Africa fragmentation, European Union solidarity and crude oil price, and its fluctuations as key variables. The results of the MACTOR method show that the United States is considered to be the most influential player on the horizon of 1410, the most powerful actor in the system and OPEC. And it has most of the key variables. The impact of different actors and the imbalance between elected actors in the key elements of future crude oil futures is one of the issues that threatens the management of the oil industry as strategic level management.

    Keywords: foresight, Key Actors, MICMAC, MACTOR
  • Seyed Amir Nasri, Hossein Hassanpoor *, Benyamin Aghaebrahimi, Amirabdolreza Sepanjy Page 4

    The irreplaceable role of social networks in human life is undeniable and many people nowadays follow the news through social networks. That's why news media have expanded their coverage through social networks such as Twitter. Evaluating the performance of news agencies on social networks can help them to improve their performance and ultimately attract the audience. In fact, evaluating news techniques to attract the audience and guide public opinion in the desired direction of the media is one of the most important aims of media policy makers. To this end, it seems necessary to provide new and efficient methods for quantitative and qualitative evaluation of the performance of news media. In this research, a three-step method is proposed. In the first stage, the criteria and sub-criteria were ranked using network analysis method. The results of these two steps are used in the data envelopment analysis method and efficient media are identified. The efficient media are then ranked using the Andson-Peterson method. This method was tested on 15 Persian- news networks on Twitter, and the most popular Persian media were ranked. The results indicated that the model used is a suitable and efficient model for evaluating and ranking Persian news networks. Al-Arabiya Farsi, Deutsche Welle Farsi and The Indypersian were selected as the most efficient medias, respectively. The results obtained in comparison by similar researches and the opinion of experts indicated that the proposed model is a suitable and efficient model for evaluating and ranking Persian news agencies

    Keywords: Psychological warfare”, data envelopment analysis”. analytical network analysis, Twitter, performance evaluation
  • Azizollah Memariani *, Morteza Golnezhad, Mohammadreza Motadel Page 5

    The scope of activities and strategic goals in modern organizations has led to the development of organizational structure and increase their utilization of various IT-based systems. Inadequate bureaucracy and administrative hierarchies in public organizations such as ministries make them difficult to manage. The diversity of policy units, the weakness of management power in achieving organizational goals, and as a result, poor monitoring and evaluation of programs in these organizations, making them smart is essential. But considering the structural and functional complexities of these organizations, how can one measure their smartness and organizational structure. Therefore, this study was conducted with the aim of providing a strategy for measuring the status of smartness and the structure of public organizations. The method of work includes designing a fuzzy expert system; First, effective indicators were identified. Then, using fuzzy theory and expert opinion, a fuzzy expert system was designed. In the designed system, 13 quality indicators were used that can determine the status of the structure and the level of smartness of the organization in 5 categories. In order to collect research data, a questionnaire was designed and provided to managers and senior experts of the Ministry of Health and Medical Education and then technology radar is used to display the system output results. Finally, the system sensitivity is analyzed. Based on the research results, the studied organization is in an unfavorable situation in terms of smartness and organizational structure.

    Keywords: Fuzzy expert system, Smartness of organization, structure of organization, Radar technology, Sensitivity analysis
  • Ali Soleimani * Page 6

    Among the cultural endeavors of Armed Forces researchers, we can mention the development of cultures in the field of defense, security, military and law enforcement. While appreciating all the authors of these works and their efforts, each of whom has dealt with this issue from a different point of view, there is a big flaw in these works, and that is that the compilation of these cultures does not conform to some cultural criteria. Is writing. In this article, we try to show the disadvantages and advantages of cultures written in the Armed Forces by criticizing the bilingual cultures written in the Armed Forces based on general and specific criteria of lexicography so that future researchers can use it and culture. Write scientific articles in accordance with the principles and criteria of modern lexicography. Criticism and evaluation of these cultures show that the authors of military cultures in some cases such as: scope, inclusion, level, paper quality, type of letters and printing, use of official language, lack of spelling errors, etc. acted well and according to lexicographic criteria. They have advanced, but sometimes they have ignored criteria such as: introduction and preface, images, editing principles, page layout, list of entries, etc., which are necessary for lexicography and need to be corrected in later editions of their works.

    Keywords: : lexicography criteria, bilingual cultures, defense, security, military law enforcement
  • Karam Sina *, Hassanali Aghajani Page 7

    The present article is a research on the impact of knowledge management on human resource strategies of knowledge-based companies in Iran during the embargo period and the presentation of a local model. The research method was a combination of exploratory and statistical population in the qualitative section of 40 senior managers of knowledge-based companies and in the quantitative section, elites and academic and executive researchers in the number of 1300 people. To measure the model, a researcher-made questionnaire using simple random sampling was distributed among 480 samples. Qualitative data were analyzed by content analysis method with MAXqda software and quantitative data were analyzed by structural equation modeling and confirmatory factor analysis with SPSS and AMOS software. The results of the qualitative section showed that the knowledge management model in knowledge-based companies in Iran has four dimensions and 16 components in terms of knowledge process capability (knowledge application, knowledge transfer, knowledge integration, knowledge production), human resource strategies (recruitment, human resource development, performance). Employees, service compensation, labor relations) have been technology strategies (development of knowledge-based companies, attention to internal elites) and knowledge assets (human capital, structural capital, innovation capital, social capital, process capital). The results of the quantitative section showed that all the dimensions and components of the research formulation model were approved.

    Keywords: Knowledge-Based Companies, Knowledge management, knowledge assets, human resource strategies, Content Analysis
  • MohammadMehdi Khoshnoudi *, Ebrahim Azizi Page 8

    The judiciary needs internal reconstruction and fundamental transformation in order to transcend the goals and dynamics of performance at times. The purpose of this research is to gather and achieve coherent discourse of the Supreme Leader on the essentials of the Judicial Transformation Model. To this end, the qualitative and quantitative content analysis of the data and the data theory method of the foundation have been used to analyze data from the collection of statements, writings, and notices of the Supreme Leader in the period since his inception. 14/3/1368 Until the announcement of the appointment of Ayatollah Raisi to the Presidency of the Judiciary (16/12/1397), obtained after three stages of open coding, axial coding and selective coding simultaneously extracted using Max QD software. The findings of this study show that, from a supreme perspective, priorities such as revolutionization, corruption, independence, and judicial authority, along with factors such as promising, salvaging and comforting the judiciary, are key components of the judicial transformation model.

    Keywords: The Judiciary, The Supreme Leader's Discourse, Model, Transformation
  • Yosef Mohamadi Moghadam, Neda Kavand * Page 9

    Hope is a concept that guides and shapes the efforts of individuals and communities to achieve success and progress;If one day is taken from human society ,the gloom and weakness of that society will prevail and it will move towards decline and stagnation.Ayatollah Khamenei in the statement of the second step of the revolution addressed to the Iranian nation for "the second stage of self-construction ,socialization and civilization", considered the basic key of all locks as hope And in their first recommendation, they invite the Iranian nation to hope and an optimistic view of the future.The purpose of this study is to provide a model of creating hope in order to fulfill the statement of the second step of the revolution based on the mixed method. In this study, the statement of the second step of the revolution and the statements of the Supreme Leader were the basis of analysis, which were analyzed by the data theorizing method of the foundation. The reliability of the data was evaluated by Cohen's kappa coefficient and their validity was confirmed by Delphi method and Kendall coefficient. Based on the findings national and international authority, religious and religious identity, purposefulness of the national will, transformationalism and social discipline as causal factors ;Jihad is creating hope, building trust ,developing social understanding, religiosity, authoritarianism ,providing security, political development, wealth creation and justice, and citizenship as the Strategies; Efficiency, community spirituality, self-confidence, social acceptability, support as the basis ;Social Communication ,Community Risk Taking ,Future Predictability, Services(Facilitators)and conflicts and ambiguities of political inflammation, undesirable hope and false social suffering(limiters)as interveners; finally, social knowledge ,social vitality ,resilience ,development and progress, social peace and social health were identified as outcomes.

    Keywords: : Statement of the second step of the revolution, creating hope, data theorizing of the foundation, jihad creating hope
  • Mohman Shah Mohmady *, Hamed Khamehchi Page 10

    Human capital is one of the most basic strategic resources of any organization, so that one of the priorities for the development of the organization is to pay attention to the productivity of human capital. The purpose of this study is to design a model of human capital productivity in the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran (Case study: Supreme National Defense University). This research in terms of purpose is applied and development. In terms of data collection is qualitative. in terms of method is descriptive-analytical with exploratory method. In this study, documents and articles in the field of human capital productivity were carefully examined. Structured interviews were also conducted with experts at the Supreme National Defense University. The collected data were analyzed in three stages of open coding, axial coding and selective coding. In the present study, 4866 initial codes, 238 concepts, 70 sub-categories and 29 main categories were identified. The research results were designed as a model of human capital productivity based on the Grounded theory approach in the form of causal conditions, axial phenomena, contextual conditions, intervening conditions, strategies and consequences.

    Keywords: : Human Capital Productivity, The Islamic Republic of Iran Armed Forces, Supreme National Defense University, grounded theory