فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال هجدهم شماره 2 (تابستان 1402)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال هجدهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید احمد موسوی، حسن بختیاری*، عبدالله هندیانی، عابدین صفری کاکرودی صفحات 9-46
    زمینه و هدف
    پدیده مجرمانه قاچاق کالا از پیچیدگی، تنوع و گستردگی برخوردار است. پلیس برای موفقیت در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا باید با تدوین راهبردها و با بهره گیری از منابع موجود به مسایل و موضوعات راهبردی در این حوزه توجه پیدا کرده و به اساسی ترین مسایل راهبردی در حوزه پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا پاسخی موثر بدهد. پژوهش حاضر با هدف دستیابی به راهبردهای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر ماهیت، توصیفی و از نظر روش شناسی جزو پژوهش های آمیخته است. مشارکت کنندگان شامل خبرگان پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا در فرماندهی انتظامی و هشت سازمان مسیول در این حوزه بود که مصاحبه پس از اشباع نظری با 21 نفر به پایان رسید. مرحله کمی با استفاده از فرمول کوکران تعداد 92 نفر درنظر گرفته شد. در بخش کیفی از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد و با تحلیل محتوای کیفی، یافته های حاصل از مصاحبه ها در قالب 343 مضمون دسته بندی شد. براساس نتایج داده های نظری و مصاحبه های انجام شده، پرسش نامه محقق ساخته تهیه شد، که روایی آن به وسیله واپایش بیرونی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بیشتر از (7/0) تایید شد. از تکنیک تحلیل SWOT برای استخراج راهبردها استفاده شد. راهبردها توسط عوامل محیطی، تشکیل جدول IFE و EFE، تعیین موقعیت و اقدام راهبردی، تشکیل ماتریس های زوجی، تعیین و اولویت بندی شد.
    یافته ها
    نمودار ماتریس ارزیابی موقعیت و اقدام راهبردی نشان می دهد که فراجا از نظر پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا در وضعیت فعلی در ربع تدافعی قرار گرفته و وضعیت مطلوب در ربع تهاجمی خفیف قرار دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی، اولویت راهبردها به ترتیب عبارت اند از: ارتقای فعالیت های اطلاعاتی و عملیاتی، پیشگیری، کنترل و مقابله چندلایه و فراگیر، مدیریت کارآمد ظرفیت ها و منابع، اعمال و نهادینه کردن مدیریت ریسک، تمرکز بر قاچاق سازمان یافته، اشراف بر نظام گردش های مالی و پولی، تکمیل دسترسی به اطلاعات سامانه ها، نهادینه سازی مصرف کالای کیفی ایرانی، اشراف اطلاعاتی، مقابله با رانت و انحصار، حمایت و صیانت از کارکنان.
    کلیدواژگان: راهبرد، پیشگیری، قاچاق کالا، فرماندهی انتظامی، اشراف اطلاعاتی
  • امیر رضایی*، نوذر امین صارمی صفحات 47-74
    زمینه و هدف
    وقوع بحران های طبیعی یکی از چالش های اساسی پلیس برای استقرار نظم و امنیت است. با خاتمه یافتن ماموریت سازمان ها و نهادهای متولی در بحث امداد و نجات، تلاش پلیس می بایست معطوف به انجام اقداماتی باشد که زمینه عادی سازی وضعیت حاکم بر مناطق حادثه دیده را فراهم نماید؛ بنابراین، پژوهش حاضر می کوشد تا ضمن دستیابی به مولفه و شاخص های مدیریت انتظامی بعد از وقوع بحران سیل، به این پرسش پاسخ دهد که الگوی راهبردی مدیریت انتظامی بعد از وقوع بحران های ناشی از مخاطرات طبیعی (با تاکید بر سیل) توسط پلیس چگونه است؟
    روش
    این پژوهش از نظر هدف و جهت گیری کلی، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان، مدیران و کارشناسان حوزه مدیریت بحران در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان مدیریت بحران کشور می باشد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی و برای گردآوری داده ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. در این روش، بعد از انجام پانزده مصاحبه، عوامل اصلی و فرعی در مصاحبه ها تکرار می شد و پژوهشگر به اشباع رسید. داده های کیفی لازم، جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کدهای فرعی و اصلی حاصل از مصاحبه های انجام شده با خبرگان، بیانگر این است که درمجموع 49 شاخص بر اساس داده های استخراج شده از جمع بندی مصاحبه ها به دست آمد، و درنهایت در قالب 9 مولفه و 3 مقوله (پی جویی نهایی، بازیابی و اقدامات پس از رویداد) مدیریت انتظامی بعد از وقوع بحران سیل، شناسایی و طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    پیاده سازی الگوی طراحی شده در سه بعد «بازیابی، پی جویی نهایی و اقدامات پس از رویداد» در حوادث ناشی از بحران سیل موجب استقرار نظم و امنیت می شود؛ که زمینه ساز ادامه فعالیت های سازمان های متولی در مدیریت بحران است. پلیس می تواند به عنوان سازمانی تاثیرگذار با نقشی مهم و اثربخش در مدیریت بعد از وقوع بلایا ظاهر شود.
    کلیدواژگان: الگو، الگوی راهبردی، بحران، مدیریت انتظامی، بحران های طبیعی
  • محمد همتی جوانمرد، ابراهیم داودی دهاقانی* صفحات 75-101
    زمینه و هدف
    قاچاق سوخت و فرآورده های سوختی نقش بسزایی در توسعه نیافتگی استان های مرزی دارد. در این پژوهش، سعی شده تا به این معضل استان های مرزی خصوصا استان سیستان و بلوچستان پرداخته شود.
    روش
    تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، کمی (پیمایشی) از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته بر اساس طیف لیکرت است که اطلاعات مورد نیاز آن از جامعه کارشناسان انتظامی، فرمانداری و شرکت پخش فرآورده های سوختی شهرستان میرجاوه استان سیستان و بلوچستان که بیشتر با این مشکل مواجه بوده اند، به تعداد 45 نفر در سال 1400 جمع آوری شده است. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان، 40 نفر تعیین شد و برای سنجش پایایی، سه آزمون بار عاملی، آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به کار رفت و پایایی تحقیق تایید شد. برای سنجش روایی از آزمون روایی همگرا (متوسط واریانس استخراج شده) استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، برای تجزیه وتحلیل داده ها نرم افزار اسمارت پی ال اس به کارگیری و فرض های تحقیق با توجه به مدل ارایه شده تایید گردید. برای اولویت بندی شاخص ها نیز از آزمون فریدمن در محیط نرم افزار اس پی اس اس 22  استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان می دهد، اقدامات انتظامی با نقش میانجی گری اقدامات اطلاعاتی و فناوری اطلاعاتی بر پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده های سوختی تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    از نظر جامعه آماری، کدگذاری منطقه ای کارت های سوخت که از شاخص های عوامل فناوری اطلاعات است، بالاترین اولویت را دارد و در بین شاخص های عوامل انتظامی، انتقال خودروهای حامل سوخت قاچاق به پارکینگ و ضبط کارت سوخت در مبدا سوخت گیری اهمیت فراوانی دارد.
    کلیدواژگان: قاچاق فرآورده های سوختی، فناوری اطلاعاتی، اقدامات انتظامی، اقدامات اطلاعاتی، مرز
  • مجید محمدولی، علیرضا جزینی*، اسماعیل احمدی مقدم، رضا عبدالرحمانی صفحات 103-130
    زمینه و هدف
    امروزه در پژوهش ها، برنامه ها و اقدامات دولت ها و سازمان ها، مطالعات اجتماعی با رویکرد پیشگیرانه در ابعاد مدنی و محیطی، جایگاه ویژه ای یافته است؛ پلیس، همواره به عنوان متولی پیشگیری از جرم شناخته می شود؛ حال آنکه بایستی نهادهای متعددی براساس قوانین، با وظایف مستقیم و غیرمستقیم خود در جلوگیری از وقوع جرم نقش مهم تری از پلیس داشته باشند. پژوهش حاضر با هدف تدوین طرح راهبردی پیشگیری انتظامی از جرم مبتنی بر تسهیم نقش های برون سازمانی انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع هدف، کاربردی و همچنین برحسب نحوه گردآوری داده ها و نوع تجزیه وتحلیل، کیفی بود. مشارکت کنندگان در پژوهش، خبرگان و صاحب نظران حوزه پیشگیری از جرم شامل چهارده نفر بودند که با روش ارجاعی زنجیره ای انتخاب گردیدند و برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته (عمیق) با روش دلفی در دو مرحله و تحلیل مضمون متون استفاده شد.
    یافته ها
    در تحلیل حاصل از متن مصاحبه های صورت گرفته، سه مقوله اصلی شامل پیشگیری وضعی، کیفری و اجتماعی مشخص و به تبع آن 39 گزاره استخراج شد. با مبنا قراردادن این گزاره ها، تاثیر عوامل داخلی و خارجی بر پیشگیری از جرم از طریق ماتریس SWOT شناسایی شده و مشخص شد امروزه پلیس در حوزه پیشگیری انتظامی از جرم در وضعیت رقابتی قرار دارد و متعاقبا یازده راهبرد در راستای موضوع پژوهش تدوین و اولویت بندی شد.
    نتیجه گیری
    رویکردهای پیشگیری از جرم عمدتا در زمان ها و مکان هایی موفقیت آمیز و اثربخش بوده است که طرح های پیشگیری از جرم، مشارکتی و با استفاده از ظرفیت های سازمان ها و نهادهای دخیل بوده است.  امروزه، پلیس در وضعیت رقابتی قرار دارد و بایستی با کاهش تهدیدات به سمت استفاده از فرصت های محیطی حرکت کند.
    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، راهبرد، پیشگیری انتظامی، تسهیم نقش، نقش های برون سازمانی
  • فرج الله تفرشی، پرویز آهی*، جواد برزویی، سید سیامک فتح الهی صفحات 131-162
    زمینه و هدف

    شناخت وضعیت های پیش جنایی در توضیح عمل مجرمانه، امری اساسی است و برابر یافته های نظری جدید، مداخلات پیشگیری از جرم بر اساس عوامل موجود در این وضعیت ها می تواند ظرفیت های پیشگیری را افزایش دهد؛ بنابراین در پژوهش حاضر، تاثیر وضعیت های پیش جنایی بر مدیریت رفتار بزهکاران در پیشگیری از جرم بررسی شد.

    روش

    این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته بوده که روایی آن با کسب نظر اندیشمندان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ به میزان 856/0 تعیین شده است. جامعه آماری را سه گروه شامل کارکنان پلیس پیشگیری، کارکنان پلیس آگاهی و مقامات قضایی دادسراها و دادگاه های کیفری عمومی شهرستان قزوین تشکیل دادند که با استفاده از فرمول کوکران و با روش تصادفی طبقه ای تعداد 89 نفر برای نمونه در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته ها بیانگر آن است که بین عوامل تاثیرگذار در وضعیت های پیش جنایی بر مدیریت رفتار بزهکاران در پیشگیری از جرم، مولفه محیط در رتبه اول، بیشترین تاثیرگذاری را داشته و بزه دیده در رتبه دوم، فرصت در رتبه سوم و بزهکار در رتبه پایانی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش لازم است برای پیشگیری مبتنی بر کنترل وضعیت های پیش جنایی، با برگزاری نشست های رسمی و تنظیم تفاهم نامه میان متولیان پیشگیری از جرم با سایر سازمان ها، ابتدا ضوابط اجرای پیشگیری از وضعیت های پیش جنایی، قانونمند شود و سپس مقامات مسیول، زمینه پیشگیری از وضعیت های پیش جنایی را بر اساس تایید اهل فن و پ‍‍ژ‍وهش، شناسایی کنند.

    کلیدواژگان: وضعیت پیش جنایی، فرصت، محیط، پیشگیری، بزه دیده، رفتار مجرمانه، بزهکار
  • منیرالسادات صمدیان* صفحات 163-187
    زمینه و هدف
    نقش فعالیت های علمی در توسعه همه جانبه پایدار، چنان برجسته و انکارناپذیر است که می توان آن را نیروی محرک توسعه در همه حوزه ها دانست؛ از این رو هدف پژوهش حاضر واکاوی فعالیت های علمی در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می باشد.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ رویکرد، ترکیبی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه مدیران، فرماندهان، اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین و پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی فراجا در سال 1400 می شود. حجم نمونه در بخش کیفی، 10 نفر بود که از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و پس از رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند؛ و در مرحله کمی، 75 نفر از کارشناسان و متخصصین علم و پژوهش به منظور تایید مولفه های احصا شده با روش نمونه گیری هدفمند از میان جامعه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل در بخش کیفی، از مصاحبه با روش تحلیل محتوای کیفی و در بخش کمی، از آماره های توصیفی جداول فراوانی و میانگین و آزمون رتبه بندی فریدمن بهره برداری شده است.
    یافته ها
    فعالیت های علمی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در چهار بعد سازمانی محتوایی، ساختاری، رهبری و ارتباطات مورد شناسایی قرار گرفت که به ترتیب بعد رهبری با میانگین 79/3، بعد محتوایی با میانگین 01/3، بعد ساختاری با میانگین 74/2 و بعد ارتباطات با میانگین 1/2 در فعالیت های علمی فراجا دارای اهمیت است.
    نتیجه گیری
    بعد رهبری اولین بعد سازمانی شناسایی شده در راستای ارتقای فعالیت های علمی در فراجا است و این اهمیت رهبری و مدیریت در ساختارهای تحقیقاتی را نشان می دهد. اهمیت مدیران اجرایی جهت پیوند سیستم اجرا با سیستم علمی، حمایت مدیران و فرماندهان از دستاوردهای پژوهش ازجمله شاخص های بعد رهبری است که می بایست مورد توجه سلسله مراتب فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت، ابعاد سازمانی، فعالیت علمی، پژوهش، فراجا
  • الزامات ساختاری و سازمانی جرم یابی قتل عمد
    علیرضا عادلی* صفحات 187-224
    زمینه و هدف
    جرم یابی قتل عمد یکی از پیچیده ترین اقدام پلیسی در راستای اجرای عدالت است که مستلزم وجود ساختار مناسب برای اجرای این ماموریت مهم پلیسی است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر شناسایی الزامات ساختاری و سازمانی جرم یابی قتل بود.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی از نوع اکتشافی به روش آمیخته (کیفی کمی) انجام شده است. مشارکت کنندگان بخش کیفی شامل قضات، خبرگان و نخبگان علمی و اجرایی حوزه قتل بودند که با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته، اطلاعات موردنیاز جمع آوری شد و در نفر سی ودوم به اشباع نظری رسید. در بخش کمی به منظور برازش مدل شناسایی شده در بخش کیفی، تعداد 57 نفر از روسای پلیس آگاهی استان ها و کارآگاهان پرونده قتل انتخاب و پرسش نامه محقق ساخته مستخرج از بخش کیفی پس از اعتباریابی توسط آن ها تکمیل و با استفاده از نرم افزار SPSS22 و  Smart PLS تحلیل شد.
    یافته ها
    با توجه به اهداف پژوهش، در بخش کیفی تعداد 48 مضمون پایه و 6 مضمون سازمان دهنده مربوط به الزامات ساختاری و سازمانی به دست آمد. همچنین یافته های بخش کمی نیز نشان داد مدل به دست آمده در بخش کیفی با حصول مقدار 576/0 برای معیار GOF، از برازش مناسب برخوردار برازش بوده و مدل کلی پژوهش را تایید می کند.
    نتیجه گیری
    به موجب نتایج حاصل از پژوهش، جرم یابی قتل عمد در آینده با پیچیدگی های بیشتری نسبت به گذشته همراه خواهد بود و مولفه های مهمی از جمله ویژگی های فردی کارآگاهان؛ سازمان دهی و تشکیلات؛ فن آوری؛ تاسیسات و تجهیزات؛ بودجه و مدیریت در کشف جرم موثرند؛ بنابراین، لازم است فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مولفه ها و شاخص های الزامات ساختاری و سازمانی شناسایی شده را در راستای کشف سریع و کم هزینه قتل عمد فراهم کند.
    کلیدواژگان: الزامات، ساختار، سازمان، جرم یابی، قتل عمد
|
  • Seyed Ahmed Mousavi, Hassan Bakhtiari *, Abdollah Hendiani, Abedin Safari Kakroudi Pages 9-46
    Background and aim
    The criminal phenomenon of goods smuggling is complex, diverse, and widespread. In order to succeed in prevention and combatting goods smuggling, the police must pay attention to strategic issues in this area by formulating strategies and utilizing available resources. This research was conducted with the aim of achieving prevention and combatting strategies against goods smuggling in the law enforcement command of the Islamic Republic of Iran.
    Method
    This research is considered applied in terms of objective, descriptive in nature, and mixed-methods in terms of methodology. The participants included experts in prevention and combatting goods smuggling in the law enforcement command and eight responsible organizations in this field, with interviews concluding after theoretical saturation with a total of 21 individuals. The quantitative phase involved 92 respondents using Cochran's formula. In the qualitative section, a semi-structured interview technique was employed, and the findings from the interviews were categorized into 343 themes through qualitative content analysis. Based on the theoretical data and conducted interviews, a researcher-developed questionnaire was prepared, which was externally validated and demonstrated reliability through Cronbach's alpha higher than 0.7. The SWOT analysis technique was utilized to extract strategies. The strategies were analyzed based on environmental factors, formation of IFE and EFE tables, determination of strategic position and action, formation of pairwise matrices, and prioritization.
    Results
    The matrix diagram of situational assessment and strategic action shows that currently, the prevention and combatting of goods smuggling is in a defensive quarter and in a desirable state in the mild offensive quarter.
    Conclusion
    Based on the results of the quantitative strategic planning matrix, the priority of strategies, in order, includes: enhancing informational and operational activities, prevention, control, and comprehensive countermeasures, efficient management of capacities and resources, implementing and institutionalizing risk management, focusing on organized smuggling, overseeing financial and monetary flows, completing access to system information, institutionalizing the consumption of Iranian quality goods, informational oversight, combating rent-seeking and monopolies, supporting and protecting employees.
    Keywords: Strategy, prevention, goods smuggling, Police Command, Informational Oversight
  • Amir Rezaie *, Nozar Amin Saremi Pages 47-74
    Background and aim
    The occurrence of natural disasters poses a significant challenge to the police in maintaining order and security. Once the missions of emergency organizations and responsible institutions in rescue operations are completed, the police's efforts should focus on taking actions that facilitate the normalization of the affected areas. Therefore, this research aims to answer the question of how the strategic management pattern of law enforcement after natural disasters (with an emphasis on floods) is implemented by the police, while achieving the components and indicators of post-flood crisis management.
    Method
    This research is primarily practical in terms of its objective and orientation. The study population consists of experts, managers, and crisis management specialists in the Law Enforcement Command of the Islamic Republic of Iran and the National Crisis Management Organization. Purposive judgmental sampling was used to select the sample, and semi-structured interviews were employed to collect the data. In this method, after conducting fifteen interviews, the main and sub factors were repeated in the interviews until saturation was reached. The collected qualitative data were analyzed using thematic analysis.
    Results
    The main and sub codes obtained from the interviews with experts indicate that a total of 49 indicators were derived from the extracted data through the synthesis of interviews. Ultimately, these indicators were identified and classified into 9 components and 3 principles (final investigation, recovery, and post-event actions) for post-flood law enforcement management.
    Conclusion
    Implementing the designed pattern in three dimensions of "recovery, final investigation, and post-event actions" in flood-related incidents leads to the establishment of order and security, which forms the basis for the continued activities of responsible organizations in crisis management. The police can emerge as an influential organization with a vital and effective role in post-disaster management.
    Keywords: Model, strategic model, Crisis, Law enforcement management, Natural Disasters
  • Mohammad Hemati Javanmard, Ebrahim Davoodi Dahaghani * Pages 75-101
    Background and aim
    Fuel smuggling plays a significant role in the underdevelopment of border provinces. This study aims to address this issue, particularly in Sistan and Baluchestan province.
    Method
    The present research is an applied study with a quantitative (survey) correlational design. The data collection tool is a researcher-developed questionnaire based on the Likert spectrum. The required information was collected from 45 experts in law enforcement, the governorate, and the fuel distribution company in Mirjaveh city, Sistan and Baluchestan province, who have mostly dealt with this problem in the year 2021. The sample size was determined as 40 according to the Morgan table, and three tests, including factor loading, Cronbach's alpha, and composite reliability, were used to assess the reliability, which confirmed the reliability of the research. Convergent validity was assessed using the convergent validity test (extracted mean variance). After collecting the data, the Smart PLS software was used for data analysis based on the proposed model, and the research assumptions were confirmed. Friedman test was used in the SPSS software environment for prioritizing the indicators.
    Results
    The research findings indicate that law enforcement measures, with the mediating role of information actions and technological interventions, have a positive and significant impact on prevention and combating fuel product smuggling.
    Conclusion
    From the statistical population's perspective, regional coding of fuel cards, which relies on information technology factors, has the highest priority. Among the law enforcement factors, transferring fuel-carrying vehicles to parking lots and seizing fuel cards at the point of refueling have significant importance.
    Keywords: Fuel product smuggling, intelligence technology, law enforcement measures, information actions, Border
  • Majid Mohammadvali, Alireza Jazini *, Esmaeil Ahmadi Moghaddam, Reza Abdolrahmani Pages 103-130
    Background and aim
    Today, social studies with a preventive approach in civil and environmental dimensions have gained special importance in research, programs, and government and organizational actions. The police are always recognized as responsible for crime prevention, while other institutions should also play a more significant role in preventing crime based on their direct and indirect responsibilities according to the laws. This research aims to develop a strategic plan for crime prevention based on the sharing of external organizational roles.
    Method
    This study is of an objective and applied nature and uses qualitative methods for data collection and analysis. The participants in the research were experts and stakeholders in the field of crime prevention, totaling fourteen individuals selected through a snowball sampling method. Data was collected through semi-structured (in-depth) interviews in two stages, and thematic analysis was employed.
    Results
    Through the analysis of the interview transcripts, three main concepts of situational, punitive, and social prevention were identified, resulting in 39 statements. These statements were used to identify the internal and external factors influencing crime prevention through a SWOT matrix, revealing that the police are currently in a competitive situation in the field of crime prevention. Eleven strategies were developed and prioritized in line with the research topic.
    Conclusion
    Crime prevention approaches have been successful and effective primarily in specific times and locations where crime prevention initiatives involve collaboration and utilize the capacities of organizations and institutions. Today, the police are in a competitive situation and should move towards utilizing environmental opportunities by reducing threats.
    Keywords: Crime Prevention, Strategy, law enforcement prevention, Sharing of Roles, External organizational roles
  • Faraj Tafreshy, Parviz Ahi *, Javad Borzoee, Seyed Siamak Fathoallahi Pages 131-162
    Background and aim

    Understanding pre-criminal situations as a basis for explaining criminal behavior is crucial. According to recent theoretical findings, crime prevention interventions based on factors present in these situations can enhance preventive capacities. Therefore, this study aims to investigate the impact of pre-criminal situations on offender behavior management in crime prevention.

    Method

    This research has an applied objective and utilizes a descriptive-exploratory method. The research instrument employed was a researcher-developed questionnaire, which demonstrated validity through expert opinions. The reliability of the questionnaire was established with a Cronbach's alpha coefficient of 0.856. The study population consisted of three groups: crime prevention police personnel, detective police personnel, and judicial authorities from public prosecutor's offices and criminal courts in Qazvin city. The sample size of 89 individuals was determined using Cochran's formula and stratified random sampling.

    Results

    The results indicate that among the influential factors in pre-criminal situations on offender behavior management in crime prevention, the environmental component had the highest impact, followed by opportunity, awareness, and the offender.

    Conclusion

    Based on the research findings, it is necessary to establish official meetings and agreements between crime prevention authorities and other organizations to implement situation-based prevention. Firstly, regulations regarding the implementation of pre-criminal situation prevention should be formalized, and then responsible authorities should identify the field of prevention of pre-criminal situations based on professional expertise and research validation.

    Keywords: Pre-Criminal Situation, Opportunity, Environment, prevention, Awareness, criminal behavior, Offender
  • Monirsadat Samadian * Pages 163-187
    Background and aim
    The role of scientific activities in comprehensive and sustainable development is so prominent and undeniable that it can be considered as a driving force for development in all areas. Therefore, the aim of this research is to investigate scientific activities in the command of law enforcement in the Islamic Republic of Iran.
    Method
    This research is applied in terms of objective and mixed-method in terms of approach. The statistical population of the study includes all managers, commanders, members of the academic staff of Amin Police Science University and Police Science and Social Studies Institute in 2021. The sample size in the qualitative section was 10 individuals who were selected through semi-structured interviews and purposive sampling method until theoretical saturation was reached. In the quantitative phase, 75 experts and researchers in the field of science and research were selected using purposive sampling method from the statistical population to validate the identified components. Qualitative content analysis and descriptive statistics such as frequency tables, means, and Friedman rank test were used for data analysis.
    Results
    Scientific activities in the command of law enforcement in the Islamic Republic of Iran were identified in four organizational dimensions: content, structure, leadership, and communication. The leadership dimension had the highest average with 3.79, followed by the content dimension with an average of 3.01, the structure dimension with an average of 2.74, and the communication dimension with an average of 2.12, indicating their importance in scientific activities within the Law Enforcement organization.
    Conclusion
    Leadership dimension is the first identified organizational dimension in promoting scientific activities within the Law Enforcement organization, highlighting the importance of leadership and management in research structures. The importance of executive managers in bridging the implementation system with the scientific system, as well as the support of managers and commanders for research achievements, including indicators of the leadership dimension, should be considered by the hierarchy of command in the Law Enforcement of the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: management, Organizational dimensions, scientific activities, Research, Iranian Police
  • Structural and Organizational Requirements for Homicide Investigation
    Alireza Adeli * Pages 187-224
    Background and aim
    Homicide investigation is one of the most complex police actions aimed at achieving justice, which requires an appropriate structure for carrying out these important police mission. Therefore, the objective of this research was to identify the structural and organizational requirements for homicide investigation.
    Method
    This research was conducted as applied research with an exploratory mixed-methods (qualitative-quantitative) approach. The qualitative participants included judges, experts, and academic and executive elites in the field of homicide, and data were collected through semi-structured interviews. Theoretical saturation was achieved with 30 participants. In the quantitative section, a total of 57 chiefs of provincial criminal investigation departments and homicide detectives were selected to validate and complete a researcher-developed questionnaire derived from the qualitative section. The data were analyzed using SPSS22 and Smart PLS software.
    Results
    Considering the research objectives, the qualitative analysis yielded 48 core themes and 6 organizing themes related to the structural and organizational requirements. The quantitative findings also indicated that the model derived from the qualitative section had a good fit with a value of 0.576 for the GOF criterion, confirming the overall research model.
    Conclusion
    Based on the research findings, homicide investigation will become more complex in the future compared to the past, and important components such as investigators' individual characteristics, organization and structure, technology, facilities and equipment, budget, and management play a significant role in effective crime detection. Therefore, it is necessary for the Command Headquarters of Law Enforcement Forces of the Islamic Republic of Iran to provide the identified components and indicators of structural and organizational requirements to facilitate fast and cost-effective homicide investigations.
    Keywords: Requirements, Structure, organization, investigation, Homicide