فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 75، زمستان 1401)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 75، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامعلی فرج زاده خیاوی، اصحاب حبیب زاده*، علی جعفری، محمد سلطانی فر صفحات 7-31

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای نقش رسانه های جمعی و اجتماعی در تغییرات فرهنگی با تاکید بر تعلق به هویت ملی بود. روش تحقیق علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری تحقیق مشتمل بر کلیه نوجوانان (13تا 17 سال) شهر اردبیل به تعداد 50000 که از بین آنها 380 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته برای رسانه ها و پرسشنامه استاندارد سلگی و همکاران (1394) برای احساس تعلق به هویت ملی استفاده شد. برآورد روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها از نظر متخصصان و اساتید و برآورد پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که این مقدار برای پرسشنامه ها بالاتر از 0.7 به دست آمد. داده ها از طریق آزمون های t تست و تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد رسانه های جمعی و اجتماعی نقش متفاوتی در احساس تعلق به هویت ملی و ابعاد آن (اجتماعی، تاریحی، فرهنگی و سیاسی) در بین نوجوانان دارند (0.01>P). به طوری که احساس تعلق به هویت ملی و ابعاد آن در بین نوجوانانی که مصرف رسانه ای آنان از نوع اجتماعی است کمتر از نوجوانانی است که از نوع جمعی می باشد.  5.7 درصد از تعلق فرهنگی،  7.7 درصد از تعلق تاریخی، 9.7 درصد از تعلق سیاسی و 14.7 درصد از تعلق اجتماعی نوجوانان از طریق تفاوت در اثر نوع رسانه (جمعی و اجتماعی) تبیین می شود. بنابراین نتیجه گرفته می شود که نوع رسانه نقش مهمی در تغییرات فرهنگی نوجوانان در شکل عام و احساس تعلق به هویت ملی در شکل خاص دارد.

    کلیدواژگان: تغییرات فرهنگی، رسانه های جمعی، رسانه های اجتماعی، احساس تعلق، هویت ملی
  • نصرت قربانیان*، سروش فتحی، اقباله عزیزخانی صفحات 33-55

    امروزه آمار و ارقام وقوع جرم بیانگر افزایش و پیچیده تر شدن انواع جرایم در جهان است. اگر چه یکی از متداول ترین شیوه های تامین امنیت اجتماعی، استفاده از عوامل قهر آمیز است: اما به تجربه ثابت شده است به رغم سریع الوصول بودن امنیت از این نوع، پایداری و دوام آن کم و ناچیز است. ثبات و پایداری امنیت تنها از رهگذر نهادینه کردن آن دریک جامعه احساس مشارکت و مسیولیت عمومی در قبال امنیت اجتماعی حاصل می شود. هدف پژوهش حاضر" بررسی نقش تعامل رسانه ای پلیس-جامعه در تحقق امنیت و انتظام مشارکتی در کلان شهر تبریز" هست. روش تحقیق کمی از نوع پیمایشی و در سطح علی است. جامعه آماری شهروندان بالای 15 سال تبریز می باشند که جمعا 1.593.373 نفر می باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 720 نفر  و گزینش به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انجام شد. روش تحقیق کمی از نوع پیمایشی و در سطح علی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است؛ که اعتبار آن از طریق اعتبار صوری و توسط متخصصان امر و پایایی از آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها م از آزمون مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد کواریانس محور با استفاده از نرم افزار AMOS استفاده شد. نتایج نشان می دهد که اثر مستقیم متغیر تعامل رسانه ای پلیس- جامعه بر امنیت و انتظام مشارکتی (0.05 > P،6.878 = Z ، 0.42 =β) مثبت و معنادار است.

    کلیدواژگان: تعامل رسانه ای پلیس- جامعه، امنیت اجتماعی، امنیت مشارکتی، انتظام مشارکتی
  • ایرج محمودی*، مهیار محمودزاده سلماسی صفحات 57-75

    پژوهش حاضر با هدف بررسی و مطالعه عوامل مرتبط با رضایت دانشجویان در تعاملات با کارکنان دانشگاه پردیس نازلو ارومیه انجام شد. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه پردیس نازلو ارومیه در سال تحصیلی 1401-1402 می باشد. تعداد 259 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب خواهند شد. در این پژوهش با توجه به پیشینه موضوع برای بررسی وضعیت رضایت دانشجویان تحصیلات تکمیلی از تعاملات با کارکنان دانشگاه، از پرسشنامه رضایتمندی دانشجویان از تعامل با کارکنان استفاده شد. پرسشنامه رضایتمندی دانشجویان از تعامل با کارکنان، پرسشنامه ای محقق ساخته می باشد که به منظور سنجش رضایتمندی دانشجویان از تعامل با کارکنان طراحی شده است. این پرسشنامه دارای 35 سوال می باشد و بر اساس طیف پنح گزینه ای لیکرت با سوالاتی مانند (هنگام مراجعه به کتابدار ایشان ورود مرا با لبخند و زبان بدنی، خوشامد می گوید) به سنجش رضایتمندی دانشجویان از تعامل با کارکنان می پردازد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از هر دو نوع آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین وضعیت رضایت دانشجویان از تعاملات کارکنان دانشگاه 2.83با انحراف معیار0.86به دست آمده است که از میانگین آماری (3) کوچکتر است و این تفاوت در سطح 0.01معنادار است؛ زیرا (0.01<p) بنابراین با 99 درصد اطمینان می توان گفت که میزان وضعیت رضایت دانشجویان از تعاملات کارکنان دانشگاه پایین از حدمتوسط (3) بود. براساس نتایج تحقیق مشخص شد که عوامل آراستگی ظاهری، قدرت درک نیازهای دانشجویان، قدرت، حضور مداوم در محل کار، تسهیل امورات دانشجویان، خوش اخلاقی و خوش رویی، تخصص، تجربه، توانمندی در امور اداری، اثربخشی سازمانی، تعهدسازمانی وکارایی سازمانی رابطه مثبت و معنی داری با رضایت دانشجویان از تعاملات با کارکنان دارند.

    کلیدواژگان: رضایت دانشجویان، رفتار مدنی، تعامل
  • اکبر معمارباشی* صفحات 77-95

    هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه بین خوش بینی تحصیلی و رشد حرفه ای معلمان مقطع ابتدایی شهر چهاربرج بود. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی بود و با روش توصیفی انجام شد. جامعه ی تحقیق شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهر چهار برج به تعداد 284 نفر (110زن و 174 مرد) بود. نمونه بصورت تصادفی طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 163نفر (64 زن و 99 مرد) انتخاب شد. روش جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای و میدانی بود. برای جمع آوری اطلاعات، در بخش اول برای سنجش خوش بینی تحصیلی معلمان از پرسشنامه خوش بینی تحصیلی که توسط اسچنن موران و همکاران (2013)، ساخته شده و دارای 37 گویه است، استفاده شد. در بخش دوم از پرسشنامه استاندارد 18 سوالی رشد حرفه ای معلمان استفاده شد. روایی و پایایی آن (با استفاده از آلفای کرانباخ 80%-76%) توسط طراح آن مورد تایید قرار گرفته بود. از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و ترسیم جداول استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از آمار استنباطی پارامتریک (بدلیل نرمال بودن توزیع داده ها) ضریب همبستگی پیرسون، استفاده شد. پس از آزمون فرضیه ها و تحلیل یافته ها، نتایج نشان داد: بین تاکید تحصیلی، اعتماد دانش آموزان به معلم شان، کارآمدی معلم و رشد حرفه ای معلمان مقطع ابتدایی شهر چهاربرج رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: خوش بینی تحصیلی، رشد حرفه ای، معلمان ابتدایی شهر چهاربرج
  • بهار شریفی، بهرام قدیمی*، شهلا حجت، محمدعلی اصلانخانی، معصومه شجاعی صفحات 97-115
    در پژوهش حاضر، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر ماهیت نابرابری های جنسیتی در ورزش حرفه ای ایران و ارایه مدل کاربردی و موضوعات و محورهای تعیین شده، با طرح چالش های مربوط به هر یک مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه بدین هدف، سوال اصلی تحقیق حاضر این است که عوامل اجتماعی موثر بر ماهیت نابرابری های جنسیتی در ورزش حرفه ای ایران کدامند؟برای اجرای آن از روش تحقیق کیفی با طرح اکتشافی استفاده شد. چون تعداد مشارکت کنندگان محدود می باشد پس حجم نمونه آماری را با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند-گلوله برفی (اشباع نظری) انتخاب شد. در بخش کیفی پژوهش با استفاده از تکنیک گراندد تیوری مبنای مدل استراوس و کوربین بوده و مصاحبه با 18 نفر صورت گرفت و برای گردآوری داده ها، از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد نتایج نشان داد از دیدگاه ورزش حرفه ای بر مبنای دیدگاه مردانه و پدرسالاری تعریف شده است و نوع بازی برد و باخت در میدان های ورزشی برگرفته از خواسته های تبعیض آمیز جنسیتی است که نیروی بیشتر و قهرمانی و برد و باخت را مدنظر قرار دارد، ورزشکاران و مربیان متقاضی کسب مقام های بالاتر و افزایش هویت ورزشی و تقویت آن، باید دیدگاه های مربوط به هویت جنسیتی و صفت های آن را در زنان و مردان ورزشکار تقویت کنند.
    کلیدواژگان: جنسیت، نابرابریهای جنسیتی، قشربندی، مشارکت اجتماعی، عوامل اجتماعی، ورزش حرفه ای ایران
  • منصوره اسکندری، مجید رادفر*، حمیدرضا فاتحی صفحات 117-137

    آموزش الکترونیکی یا آموزش غیرحضوری به عنوان یک پارادایم جدید در آموزش مدرن، عبارت است از مجموعه فعالیت های آموزشی که با استفاده از رسانه های الکترونیکی و فناوری های آموزشی در موسسه های آموزشی صورت می گیرد و جزء محیط های شاخص یادگیری در عصر اطلاعات محسوب می شود. از مهمترین دستاوردهای عصر فناوری اطلاعات، آموزش غیرحضوری است که موجب تحولی بزرگ در نظام های آموزشی شده است. مراکز آموزشی برای افزایش کامیابی خود در امر آموزش، چاره ای جز اتخاذ رویکردی منعطف با محیط بیرونی یعنی آموزش از راه دور یا آموزش غیرحضوری که به صورت مجازی و الکترونیکی ارایه می گردد، ندارند. هدف از انجام تحقیق حاضر این است که با مطالعه  نقاط قوت و ضعف (SW) آموزش های  غیرحضوری،به مدیران مدارس و موسسات آموزشی در اتخاذ راهبردهای مناسب در راستای بهبود آموزش و ارتقاءی عملکرد آموزشی کمک شود. بدین منظور، از طریق نمونه گیری هدفمند، اطلاعات 15 نفر از معاونان توسعه مدیریت، معلمان، کارشناسان سنجش تحصیلی و اعضای انجمن های اولیاء و مربیان آموزش و پرورش منطقه 3 تهران، از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته گردآوری و تجزیه و تحلیل شد و با استفاده از روش نظریه برخاسته از داده، مطالعه نقاط قوت و نقاط ضعف آموزش های  غیرحضوری در وزارت اموزش و پرورش طراحی گردید. یافته های این تحقیق کیفی نشان می دهند که بکارگیری صحیح آموزش غیرحضوری می تواند موجب ارتقاء جایگاه و اعتبار مدارس در سطح آموزش و پرورش، افزایش تعاملات درون مدرسه ای، و ارتقاء رضایتمندی والدین، دانش آموزان، و کادرآموزشی گردد.

    کلیدواژگان: نقاط قوت، نقاط ضعف، آموزش غیرحضوری
  • راضیه امیری رز، محمدرحیم عیوضی*، مصطفی ابطحی، ابراهیم برزگر صفحات 139-155
    حاشیه نشینی در سطح جهان به ویژه در مناطق درحال توسعه، ارتباطی ناگسستنی با شهرنشینی مدرن دارد و در روند خود، به تکوین انواعی از شکاف های اجتماعی منتهی شده است. هدف این پژوهش بررسی حاشیه نشینی از منظر شکاف سنت و مدرنیته در پیرامون کلان شهر تهران است که به صورت توصیفی تحلیلی و با دو روش مطالعه کتابخانه ای و ثانویه از طریق کلان داده ها، انجام شده است. مبنای کلان داده ها، مطالعات پیمایشی در دو منطقه حاشیه نشین جنوب شرقی تهران (خاتون آباد و حصار امیر) بود که با تفسیر کلیت سبک زندگی رایج در منطقه، مظاهر تلاقی سنت و مدرنیته مورد توجه قرار گرفت. بر اساس یافته های پژوهش، زمینه های حاشیه نشینی در تهران با برچیده شدن حصارهای ناصری در دوره پهلوی اول فراهم شد و با رشد شهرنشینی مدرن، تکنولوژی های صنعتی و... در دهه های بعد، سیل مهاجران به پیرامون این شهر سرازیر شدند. با تحولات ادراکی شناختی در میان ساکنان جدید، صورت بندی نوینی از شکاف ها با محوریت سنت و مدرنیته در کلان شهر تهران تکوین یافت.
    کلیدواژگان: مدرنیته، شکاف اجتماعی، حاشیه نشینی، مرکز، پیرامون
  • عبدالعظیم پوریوسفی گابیه، شهلا کاظمی پور*، ایرج ساعی ارسی صفحات 157-186

    جوامع امروز با یک تحول عظیم در فناوری، دچار دگرگونی بی حدوحصری در زندگی افراد شده اند. زندگی بسیاری تحت تاثیر نفوذ این شبکه ها قرارگرفته و بعد سیاسی در جوامع و آگاهی سیاسی شهروندان به گونه ای دیگر جریان دارد. هدف از این پژوهش شناسایی و رتبه بندی عوامل نفوذ شبکه های اجتماعی و بررسی تبادلات فرهنگی ناشی نفوذ شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام بر میزان آگاهی سیاسی دانشجویان است. روش تحقیق بکار گرفته شده در این پژوهش ترکیبی بوده و در شناسایی ابعاد نفوذ شبکه های اجتماعی از روش دلفی و برای بررسی تاثیر نفوذ شبکه های موردنظر در آگاهی سیاسی دانشجویان و مقایسه نفوذ آن ها در آگاهی سیاسی از روش پیمایشی استفاده شده است. یافته های حاصل از تحلیل کیفی تحقیق نشان می دهد پنج بعد تعاملی بودن، خصوصیات ساختی، خصوصیات کاربردی ، مخاطب شماری و سیاست گذاری در حوزه مدیریت بر تبادلات فرهنگی ناشی نفوذ شبکه های اجتماعی موثر هستند. تفاوت معناداری میان این دو شبکه تلگرام و اینستاگرام در آگاهی سیاسی گزارش نشده است. محبوبیت تلگرام و اینستاگرام در ایران غیرقابل انکار بوده و هیچ جای رقابتی با اپلیکیشن های داخلی وجود ندارد. فراگیری این دو ابزار با ویژگی فرازمانی و فرامکانی بودن آن نقش زیادی در آگاهی سیاسی افراد به ویژه قشر دانشجو کار بلد به استفاده از این ابزار دارد.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، تلگرام، اینستاگرام، آگاهی سیاسی
|
  • GHOLAMALI FARAJZADEH KHIAVI, Ashab Habibzadeh *, Ali Jafari, Mohammad Soltanifar Pages 7-31

    The purpose of this research was to compare the role of mass and social media in cultural changes with an emphasis on belonging to the national identity of teenagers. The research method was causal-comparative. The statistical population of the research consists of all adolescents (13-17 years old) of Ardabil city, numbering 50,000, of which 380 people were selected as a sample by cluster random sampling. To collect data, a researcher-made questionnaire for the media and a standard questionnaire by Selgi et al. (2014) were used for the feeling of belonging to the national identity. Cronbach's alpha coefficient was used to estimate the form and content validity of the questionnaires from the experts' and professors' point of view, and the Cronbach's alpha coefficient was used to estimate the reliability of the questionnaires, which was higher than 0.7 for the questionnaires. Data were analyzed through t-test and multivariate analysis of variance (MANOVA) in SPSS software. The results showed that mass and social media play a different role in the feeling of belonging to the national identity and its dimensions (social, historical, cultural and political) among teenagers (P<0.01). So that the feeling of belonging to the national identity and its dimensions among the teenagers whose media consumption is of a social type is less than the teenagers who are of a collective type. 5.7% of cultural belonging, 7.7% of historical belonging, 9.7% of political belonging and 14.7% of social belonging of teenagers are explained through the difference in the effect of the type of media (collective and social). Therefore, it is concluded that the type of media plays an important role in the cultural changes of teenagers in general and the feeling of belonging to the national identity in particular.

    Keywords: Cultural changes, Mass Media, social media, sense of belonging, National Identity
  • Nosrat Gorbaniyan *, Soroush Fathi, Egbaleh Azizkhani Pages 33-55

    Today, crime statistics show the increase and complexity of all kinds of crimes in the world. Although one of the most common methods of providing social security is the use of coercive factors: but experience has proven that despite the rapid availability of security of this type, its stability and durability are few and insignificant. The stability and sustainability of security can only be achieved through its institutionalization in a society, a sense of participation and public responsibility for social security. The purpose of the current research is to "investigate the role of police-society media interaction in achieving security and participatory order in the metropolis of Tabriz". The quantitative research method is a survey type and at the causal level. The statistical population is the citizens of Tabriz over 15 years old, which is a total of 1.593.373 people. The sample size was 720 people based on Cochran's formula and the selection was done by multi-stage cluster sampling method. The quantitative research method is a survey type and at the causal level. The tool for collecting information is a questionnaire made by the researcher; Its validity was calculated and confirmed by Cronbach's alpha through face validity and reliability experts. To analyze the data, structural equation modeling test with covariance approach was used using AMOS software. The results show that the direct effect of the police-society media interaction variable on cooperative security and order (P < 0.05, Z = 6.878, Z=0.42) is positive and significant.

    Keywords: police-community media interaction, collaborative security, collaborative order
  • Iraj Mahmoudi *, Mehyar Mahmoudzadeh Salmasi Pages 57-75

    The present research was conducted with the aim of investigating and studying the factors related to student satisfaction in interactions with the staff of nazlo urmia university. The research method is descriptive-survey and structural equations type. The statistical population includes all graduate students of nazlo urmia university in the academic year 1401-1402. 259 students will be selected as a sample by random cluster sampling using morgan's table. In this research, according to the background of the subject, the questionnaire of students' satisfaction with the interaction with the staff was used to investigate the satisfaction status of postgraduate students from the interaction with the university staff. The questionnaire of students' satisfaction with interaction with employees is a researcher-made questionnaire designed to measure students' satisfaction with interaction with employees. This questionnaire has 35 questions and based on the likert scale with questions such as (when i go to the librarian, he welcomes my arrival with a smile and body language). Both descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. The results showed that the average level of students' satisfaction with university staff interactions was 2.83 with a standard deviation of 0.68, which is smaller than the statistical average (3) and this difference is significant at the 0.01 level; because (p<0.01), so with 99% confidence, it can be said that the level of students' satisfaction with university staff interactions was lower than average (3). Based on the results of the research, it was determined that the factors of appearance, the ability to understand students' needs, strength, continuous presence at the workplace, facilitation of students' affairs, good manners and good manners, expertise, experience, ability in administrative affairs, organizational effectiveness, organizational commitment and organizational efficiency they have a positive and significant relationship with students' satisfaction from interactions with staff.

    Keywords: Student Satisfaction, Citizenship Behavior, interaction
  • Akbar Memarbashi * Pages 77-95

    The purpose of this research was to investigate the relationship between academic optimism and professional growth of elementary school teachers in Chaharborj city. This research was applied research and was done with a descriptive method. The research community included all primary school teachers of Chaharborj city, numbering 284 people (110 women and 174 men). The sample was randomly stratified using Cochran's formula in the number of 163 people (64 women and 99 men). The data collection method was library and field. In order to collect information, in the first part, the academic optimism questionnaire made by Schenen Moran et al. (2013) and has 37 items was used to measure the academic optimism of teachers. In the second part, the 18-question standard questionnaire of teachers' professional development was used. Its validity and reliability (using Cronbach's alpha 76-80%) was confirmed by its designer. Descriptive statistics were used to calculate the average and draw tables. To test the hypotheses, parametric inferential statistics (due to the normality of data distribution) and Pearson's correlation coefficient were usedAfter testing the hypotheses and analyzing the findings, the results showed that there is a relationship between academic emphasis, students' trust in their teachers, teacher efficiency and the professional development of elementary school teachers in Chaharborj city.

    Keywords: academic optimism, Professional growth, primary teachers of Chahar Borj city
  • Bahar Sharifi, Bahram Ghadimi *, Shahla Hojat, Mohammadali Aslankhani, Masume Shojaii Pages 97-115
    In the present research, the investigation of the social factors affecting the nature of gender inequalities in professional sports in Iran and the presentation of the applied model and the determined topics and axes have been examined by proposing the challenges related to each one. According to this goal, the main question of the present research is, what are the social factors affecting the nature of gender inequalities in professional sports in Iran? A qualitative research method with an exploratory design was used for its implementation. Because the number of participants is limited, the statistical sample size was selected using the purposeful snowball sampling method (theoretical saturation). In the qualitative part of the research, the grounded theory technique was based on the Strauss and Corbin model, and interviews were conducted with 18 people, and a semi-structured interview was used to collect data. The results showed that from the point of view of professional sports, it is defined based on a male and patriarchal point of view, and the type of game of winning and losing in sports fields is derived from the discriminatory demands of gender, which considers more power and championships, winning and losing, athletes and coaches applying for higher positions and increasing sports identity and strengthening it. They should strengthen the views related to gender identity and its attributes in male and female athletes.
    Keywords: gender, gender inequalities, Stratification, Social Participation, Social Factors, professional sports in Iran
  • Mansoureh Eskandari, Majid Radfar *, HamidReza Fatehi Pages 117-137

    Distance education or non-attendance education, as a new paradigm in modern education, is a set of educational activities that take place using electronic media and educational technologies in educational institutions and is considered as one of the key learning environments in the information age. Distance education is one of the most important achievements of the information technology era, which has caused a great progress in educational systems. In order to increase their success in education, educational centers have no choice but to adopt a flexible approach with the external environment, i.e. distance education or non-attendance education that is provided in virtual and electronic forms. The purpose of this research is to study the strengths and weaknesses of (SW) non-attendance trainings, to School managers and educational institutions should be helped in adopting appropriate strategies in order to improve education and improve educational performance. The purpose of the current research is to help schools and educational institutions managers adopt appropriate strategies to renovate education and improve educational performance by identifying the socio-economic strengths and weaknesses (SW) of distant education. In order to do so, applying a purposive sampling, the data of 15 individuals including management development assistants, teachers, academic assessment experts and members of parents' and trainer’s associations of the 3rd district of Tehran were collected and analyzed through semi-structured interviews. Applying a grounded theory, studying the strengths and weaknesses of distant education was developed. Findings of this qualitative research show that the correct application of distant education can improve the status and credibility of schools at the Education Association of Tehran, increase intra-school interactions, and increase the satisfaction of parents, students, and teaching staff.

    Keywords: Strengths, weaknesses, Distant education
  • Raziyeh Amiriraz, Mohammadrahim Eivazi *, Mostafa Abtahi, Ebrahim Barzegar Pages 139-155
    Marginalization in the world, especially in the developing regions, has an inseparable connection with modern urbanization and in its process, it has led to the formation of various social gaps. The aim of this research is to investigate marginalization from the perspective of the gap between tradition and modernity in the vicinity of Tehran metropolis, which was carried out in a descriptive-analytical way and with two methods of library and secondary study through big data. The basis of the big data was survey studies in two marginal areas of southeast Tehran (Khatunabad and Hesar Amir), which were taken into account by interpreting the general lifestyle common in the region, the manifestations of the intersection of tradition and modernity. Based on the findings of the research, the fields of marginalization in Tehran were provided by the dismantling of the Naseri fences in the first Pahlavi period, and with the growth of modern urbanization, industrial technologies, etc., in the following decades, a flood of immigrants poured into the vicinity of this city. With the perceptual-cognitive changes among the new residents, a new arrangement of gaps centered on tradition and modernity was formed in the metropolis of Tehran.
    Keywords: modernity, Social Gap, Marginalization, Center, Periphery
  • Abdolazim Pouryosefigabiyeh, Shahla Kazemi Pour *, Eraj Saiearasi Pages 157-186

    Today's societies with a huge change in technology, have undergone endless changes in people's lives. Many lives have been affected by the influence of these networks and the political dimension in societies and citizens' political awareness is different. The purpose of this study is to identify and rank influencers. Social networks and the study of cultural exchanges due to the influence of Telegram and Instagram social networks on the level of students' political awareness. Students' political analysis and comparison of their influence on political awareness The survey method has been used. Findings from qualitative analysis of the research show 5 dimensions of interactivity, structural characteristics, practical characteristics, audience and policy in the field of cultural exchange management Influenced by social networks are effective. No significant difference has been reported between the two Telegram and Instagram networks in political awareness. The popularity of Telegram and Instagram in Iran is undeniable and there is no competition with domestic applications. Learning these two tools with its trans-temporal and trans-spatial characteristics has a great role in the political awareness of people, especially students who know how to use these tools.

    Keywords: social network, Telegram, Instagram, political awareness