فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 40 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا خجسته، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد، حسن فهیم دوین صفحات 9-22

    هم افزایی، راهبردی هوشمندانه در مدیریت است که دستیابی به اهداف سازمانی را با استفاده از توسعه تفکرگروهی تسهیل، تسریع و تضمین می کند. هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی ارتباطی هم افزایی مدیران و توسعه فدراسیون های ورزشی می باشد. پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پژوهش های توصیفی همبستگی و مقطعی می باشد. جامعه آماری این پژوهش 50 نفر از مدیران فدراسیون های ورزشی که به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی سنجش پژوهش، پرسش نامه پژوهش گرساخته هم افزایی مدیریتی بر اساس مطالعات باتمان (2002) در خصوص هم افزایی و ایوانز و جارویس (1986) در رابطه با گروه گرایی و اقتباسی از مطالعات لاک و کرافورد (2000) و سونگ (2008) در رابطه با توسعه سازمانی که روایی صوری و محتوایی با استفاده از نظر متخصصان و مدیران و اساتید مدیریت ورزشی و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (89/0) تعیین گردید. یافته های پژوهش با استفاده از معادلات ساختاری و تکنیک های آماری نشان داد که مولفه تعامل و همکاری با ضریب مسیر (81/0)، مشارکت با ضریب مسیر (76/0) و شبکه (76/0) نقشی تعیین کننده در توسعه فدراسیون های ورزشی دارند. بنابراین، نگرش علمی، حرفه ای، دوراندیشانه و منسجم مدیران فدراسیون ها، با الهام و الگوبرداری صحیح از شیوه و راهبرد فدراسیون های جهانی، با هم افزایی، پلی است به سوی افق روشن در ورزش و کسب افتخارات ورزشی در آینده.

    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، راهبرد مدیریتی، فدراسیون های ورزشی، هم افزایی
  • محمدرضا رجبی، غلامرضا شعبانی بهار، غلامعلی کارگر، حبیب هنری صفحات 23-42

    هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل بکارگیری، توسعه و نگهداشت استعداد در ورزش هندبال ایران براساس نظریه داده بنیاد بود. این پژوهش از نوع پژوهش های اکتشافی و دارای ماهیت کیفی بود. گردآوری داده ها با استفاده از مطالعه اسناد و مصاحبه با 15 نفر از صاحب نظران حوزه هندبال به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند صورت گرفت که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با تکنیک گلوله برفی انتخاب تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. سپس داده های حاصل از مصاحبه ها به روش تیوری زمینه یابی در سه مرحله کدگذاری های باز، محوری و گزینشی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها بیانگر وجود 20 مفهوم موثر در بخش بکارگیری استعداد بود که در شش مولفه اصلی دسته بندی شدند. در بخش توسعه استعداد، 25 مفهوم موثر در هشت مولفه و در بخش نگهداشت استعداد نیز، 22 مفهوم موثر در در هفت مولفه طبقه بندی شدند. براساس نتایج تحقیق، راهبردهای؛ استفاده از متخصصان و مربیان شایسته، استفاده از امکانات و تجهیزات باکیفیت، برگزاری مسابقات و اردوها، آموزش اصولی و علمی استعدادها، پوشش رسانه ای، حمایت مادی و معنوی از افراد مستعد می تواند کمک رسان مسیولین حاکمیتی در راستای مدیریت استعداد هندبال کشور باشد.

    کلیدواژگان: استعداد، استعدادیابی ورزشی، تحلیل کیفی، مدیریت استعداد، هندبال
  • پیمان نوروزی، میرحسن سید عامری، محسن بهنام صفحات 43-58

    هدف از این تحقیق تدوین مدل اثر تجربه برند بر درگیر کردن مشتری به برندهای ورزشی از طریق رضایتمندی و ارزش ادراک شده بود. این تحقیق توصیفی و از نوع کاربردی با جامعه آماری کلیه مشتریان برندهای ورزشی تنیس روی میز در ایران بود. حجم نمونه آماری براساس جدول مورگان، 384 نفر و روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. ابزار پژوهش با در نظرگرفتن متغیرهای تحقیق پرسشنامه های استاندارد ارزش درک شده برند (کوون و همکاران،2014)، رضایتمندی برند (اوریر و نگولا،2010؛ واس و همکاران، 2010) و تجربه برند (براکوس و همکاران،2009) و درگیرکردن به برند (هولبیک و همکاران،2014) بود که پس از بومی سازی و تعدیل مولفه ها و گویه ها، روایی صوری و محتوایی (12 نفر) و پایایی (81/0=α) آن توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون کلوموگروف اسمیرونوف، مدل سازی معادلات ساختاری) توسط نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه 25 و اسمارت پی ال اس نسخه 3 مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که تجربه برند بر درگیرکردن مشتری به برند، رضایت از برند و ارزش ادراک شده برند تاثیر معنی داری داشت. همچنین اثر تجربه برند بر درگیرکردن مشتری از طریق میانجی های رضایت از برند و ارزش ادراک شده اثر معنی داری بود. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت مدیران بازاریابی می توانند با استفاده از مدل مفهومی ارایه شده و خلق تجربه ای منحصربه فرد که منجر به رضایتمندی و ایجاد ارزش در مشتریان شود، با درگیرکردن ذهن آنان به برند ورزشی، موجبات ماندگاری مشتریان را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: ارزش ادراک شده، برند ورزشی، تجربه برند، درگیرکردن مشتری، رضایت مندی
  • کوروش شجاع سنگانی، محمد حامی، وحید شجاعی صفحات 59-75

    هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل اثرگذار بر توسعه فوتبال ساحی در ایران بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پست مدرن، رویکرد کیفی، ماهیت اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدار شناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته بود. جامعه آماری تحقیق خبرگان حوزه فوتبال ساحلی و اساتید مجرب و با دانش مدیریت ورزشی در حوزه فوتبال ساحلی بودند که 12 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق به شیوه غیراحتمالی، هدفمند و گلوله برفی در نظر گرفته. 111 کد اولیه با فراوانی 254 شامل 9 مقوله اصلی از دسته بندی کدهای اولیه در بخش عوامل موثر بر توسعه فوتبال ساحلی احصاء شد که در سه بخش شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر تقسیم شدند. ضریب پایایی بازکدینگ تحقیق کیفی 87/0 محاسبه شد. در این پژوهش مقوله های «عامل اجتماعی» و «استعدادیابی» و «عامل مدیریتی» به منزله شرایط بستر/ زمین ای، مقوله های «رسانه» و «عامل انگیزشی» به منزله شرایط مداخله گر و قوله «فنی و تخصصی»، «فعالیت های منابع انسانی» «زیرساخت ها» و «عوامل اقتصادی» به عنوان شرایط علی الگوی توسعه فوتبال ساحلی در ایران شده اند. ضرورت دارد که راهبردهای خاصی برای دست یابی به تعدیل عوامل مختلف یاد شده در راستای توسعه فوتبال ساحلی کشور تدوین شود تا در سایه آن ها، برنامه ها و فعالیت های مختلفی جهت ارتقای وضعیت موجود این رشته در کشورمان اجرا شود.

    کلیدواژگان: توسعه، فوتبال ساحلی، شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر
  • رضا نصرتی بیگ زاده، محمدرحیم نجف زاده، حمید جنانی، حبیب محمدپور یقینی صفحات 77-97

    آینده پژوهی توسعه باشگاه های خصوصی ورزشی ایران با رویکرد تحلیل تاثیرات متقابل هدف اصلی این پژوهش است. این رویکرد با تحلیل تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم نیروهای پیشران کلیدی توسعه باشگاه های خصوصی ورزشی ایران برای برنامه ریزی در آینده بکار می رود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، براساس روش های جدید علم آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی است که با ترکیب مدل های کمی و کیفی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان اجرایی و دانشگاهی بود که درباره موضوع توسعه باشگاه های خصوصی، تخصص و تجربه کافی را داشتند. روش نمونه گیری هدفمند بود و حجم نمونه برابر با 14 نفر تعیین شد. داده ها از طریق پرسش نامه باز و مصاحبه و بررسی اسناد جمع آوری و از طریق وزن دهی پرسشنامه های دلفی تهیه شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار میک مک (Micmac) تحلیل شد و تجزیه و تحلیل نهایی روی 33 ماتریس بازگشتی انجام گرفت. طبق مطالعات و نظر افراد 8 متغیر اصلی به نام های "امکانات رفاهی مناسب موثر، توسعه الزامات حمایتی و تشویقی، بسترسازی جذب حامی مالی، ایجاد تمایز، تعامل با رسانه ها، زیرساخت ها و فناوری، استفاده از دیپلماسی ورزشی برای توسعه باشگاه های خصوصی، عامل مدیریتی" به عنوان مولفه ها و شاخص های مهم در موضوع شناسایی شدند. آنچه از وضعیت صفحه پراکندگی متغیرهای موثر بر وضعیت توسعه باشگاه های خصوصی ورزشی ایران می توان فهمید، وضعیت ناپایداری سیستم است. بیشتر متغیرها در اطراف محور قطری صفحه پراکنده اند. به غیراز چند مورد که نشان می دهند دارای تاثیرگذاری بالایی در سیستم است، بقیه متغیرها از وضعیت تقریبا مشابهی نسبت به یکدیگر برخوردارند. از میان 33 متغیر بررسی شده در این تحقیق، 5 متغیر کلیدی موثر بر آینده توسعه باشگاه های خصوصی ورزشی ایران انتخاب شده است.در نهایت می توان نتیجه گرفت، عوامل شناسایی شده نقشه راهی در جهت بهبود توسعه باشگاه های خصوصی ورزشی ایران در افق 1420 باشد.

    کلیدواژگان: باشگاه های خصوصی ورزشی، تحلیل ساختاری، افق 1420
  • لیلا مصلحی، مهدی سلیمی صفحات 99-116

    بدون شک افزایش جذابیت برند در صنعت ورزش تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که در نهایت خصوصیات منحصر به فردی را برای برند شامل می شود. به منظور ایجاد برندهای جذاب مفهوم جدیدی در منابع و پیشینه پژوهشی راه یافته که با عنوان خونسردی برند مطرح شده است. با توجه به اهمیت جذابیت برند در موفقیت تلاش های بازاریابی در حوزه ورزش، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل خونسردی برند در صنعت ورزش انجام پذیرفت. پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها از نوع آمیخته است. جامعه هدف در بخش کیفی، که با بهره گیری از رویکرد گلیزری صورت گرفت، شامل اساتید برجسته کشور در حوزه بازاریابی ورزشی و همچنین مدیران ورزشی فعال در حوزه برندینگ بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تعداد 15 مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته انجام شد و داده های حاصل از مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی و نظری تجزیه و تحلیل گردیدند که در نهایت به ترتیب 53 مفهوم، 11 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی احصا شد. در نهایت از تحلیل عاملی مرتبه دوم به منظور تایید مقوله های شناسایی شده در بخش کیفی استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصله، عوامل محیطی؛ شامل عوامل مرتبط با مصرف کننده و عوامل فرهنگی؛ عوامل سازمانی؛ شامل راهبرد بازاریابی، منابع انسانی و سیاست های کلان سازمانی. عوامل مرتبط با محصول؛ شامل خلاقیت و کیفیت. و عوامل مرتبط با برند؛ شامل ارتباط عاطفی، ارتباط فرهنگی ارزشی، خلاقیت و اعتبار معرفی گردید. به منظور تولید برندهای ورزشی خونسرد، لازم است متخصصان بازاریابی ورزشی ضمن آشنایی با این مفهوم و درنظر گرفتن مولفه های خونسردی برند در صنعت ورزش کشور، به ارایه مشاوره تخصصی برای ارایه دهندگان محصولات و خدمات ورزشی بپردازند که این امر می تواند از طریق سیاست گذاری سازمان های متولی ورزشی کشور صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، برندینگ، جذابیت برند، داده بنیاد
  • داود نصر اصفهانی، سمیه رهبری، علی اکبر داستانی صفحات 117-134

    این پژوهش با هدف تدوین مدل کیفی عوامل موثر بر مشارکت افراد در ورزش های الکترونیک انجام شد. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع راهبرد، کیفی بود که از رویکرد گراندد تیوری (نظریه برخاسته از داده ها) و رهیافت ظاهرشونده مربوط به اثر گلیزر (1992) برای ارایه نتایج بهره گرفته شد. جامعه آماری تحقیق شامل 21 نفر از نخبگان (اساتید تربیت بدنی دانشگاه های برجسته کشور، مدیران مجموعه های بازی های الکترونیک، مدیران کمیته های ورزش الکترونیک در فدراسیون و هییت ورزش های همگانی، و داوران و مربیان ورزش های الکترونیک) بودند. مصاحبه ها به صورت هدفمند و تا حد اشباع نظری ادامه یافت. پایایی مصاحبه ها از طریق درصد توافق درون موضوعی مورد تایید قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق اجرای سه فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. با استناد به کدبندی باز از طریق بازبینی مصاحبه های انجام گرفته با افراد مشارکت کننده در تحقیق 74 کد باز شناسایی گردید. در ادامه با توجه به نتایج کدبندی محوری و روابط بین مقوله های شناسایی شده 12 مقوله فرعی شامل جذابیت، فشار گروه همسالان، حضور اجتماعی، نیازهای روانی، نیازهای مالی، پشتیبانی، صرفه اقتصادی، تبلیغات، شکوفایی فردی، وابستگی نهادینه شده، محدودیت ها، و بسترسازی تشکیل گردید. در مرحله آخر با توجه به نتایج حاصل از کدگذاری نظری چهار مقوله اصلی به نام های خلق زیست فضای مستقل، تطبیق با اقتضایات، استمرار انگیزش های انسانی، تلاش ساختارگرایانه استنتاج گردید. عوامل و زیرمولفه های شناسایی شده در پژوهش حاضر چارچوبی جامعی در اختیار متولیان امر ورزش های الکترونیک قرار می دهد که با برنامه ریزی منسجم در راستای توسعه مشارکت افراد در این گونه فعالیت ها گامی مهم در جهت توسعه مشارکت جامعه در ورزش های الکترونیک در کشور بردارند.

    کلیدواژگان: مشارکت، ورزش های الکترونیک، پژوهش کیفی، رویکرد گلیزر
  • محسن بهادری، سید احسان امیرحسینی، ولی نوذری صفحات 135-154

    هدف این تحقیق، ارایه مدل توسعه فوتبال پایه ایران با رویکرد ساختاری تفسیری بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی بود که به صورت آمیخته کیفی و کمی انجام شد. نمونه گیری در بخش کیفی بر اساس پنل تخصصی و هدفمند و برابر با 18 نفر بود. جامعه آماری در بخش کمی، شامل مسیولین و کارشناسان کمیته جوانان و استعدادیابی فدراسیون فوتبال و هیات های فوتبال استان ها و مدیران باشگاه ها و مدارس فوتبال بود. ابتدا به صورت تصادفی طبقه ای و سپس با روش غیرتصادفی در دسترس، تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و فرم خودتعاملی ساختاری بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آن، با آزمون آلفای کرونباخ، تایید شد (88/0α=). جهت مدل یابی مولفه ها از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد. یافته ها نشان داد که 78 شاخص در قالب 19 مولفه در ابعاد مدیریتی، انگیزشی و نگرشی، شایستگی های محوری، منابع انسانی، مالی، امکانات و تجهیزات و فرهنگی و اجتماعی بر توسعه فوتبال پایه اثرگذار هستند. همچنین نتایج سطح بندی نشان داد که مولفه ها در هفت سطح ساختاردهی شدند و عوامل انگیزاننده سازمانی و برنامه ریزی در سطح هفتم و مولفه های درآمد حاصل از فوتبال پایه و قوانین و مقررات در سطح اول مدل ساختاری تفسیری تحقیق قرار گرفتند. می توان گفت در وهله اول، تمرکز بر بومی سازی برنامه توسعه فوتبال پایه کشورهای پیشرو و تدوین برنامه عملیاتی و بلند مدت و برنامه های آموزشی و تمرینی نوین به همراه سازوکارهای تشویقی، توسعه فوتبال پایه را هموار خواهد کرد.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، شایستگی، فدراسیون فوتبال، فوتبال پایه، مدل ساختاری تفسیری
|
  • Mohamadreza Khojasteh, Mohamadreza Ismaeelzadeh ghandehari, Hossein Peymanizad, Hassan Fahim dewin Pages 9-22

    Synergy is a clever management strategy that facilitates, accelerates, and ensures the achievement of organizational goals through the development of group thinking. The purpose of the present study was to design a synergistic communication model for managers and the development of sport federations. The present research is an applied and cross-sectional descriptive one. The statistical population of this study consisted of 50 managers of sport federations who were selected as statistical sample. The main research measurement tool is the Management Synergy Research Questionnaire based on Batemanchr('39')s (2002) Studies on Synergy and Evans and Jarvis (1986) on Groupism and Adaptation from Locke & Crawford (2000) and Sung (2008) Studies on Organizational Development Content and face validity of the questionnaire was confirmed by experts and managers and sport management professors and construct validity using confirmatory factor analysis and reliability of the questionnaire using Cronbachchr('39')s alpha coefficient (0.89). The findings of the study using structural equations and statistical techniques showed that the interaction factor with path coefficient (0.81), participation with path coefficient (0.76) and network (0.76) have a decisive role in the development of sport federations. . Therefore, the scientific, professional, foresighted and cohesive attitude of the federation managers, inspired and modeled by the style and strategy of the global federations, is a bridge to a brighter horizon in sport and the future of sporting honors.

    Keywords: Organizational development, management strategy, sport federations, synergy
  • Mohammadreza Rajabi, Gholamreza Shabnibahar, Gholamali Kargar, Habib Honari Pages 23-42

    The purpose of this study was to identifying the factors of engaging, developing and retaining talent in Handball of IRAN Based on the grounded theory approach. this research was an exploratory research and a qualitative nature. the data gathered through documents and interview for 15 handball experts in deep-interview and semi-structured forms. the sample selected through subjective sampling and snowball approach and interviewing continued to get theoretical saturation. then, data analyzed by grounded theory in coding process included three steps: open, axial and selective coding. findings indicated the existence of 20 effective concepts was in the talent planning section that were categorized which in six components. in the talent developing section, 25 effective concepts in eight components and in the talent retaining section, 22 effective concepts were classified into seven components. based on results, this strategies; use qualified professionals and trainers, use of quality facilities and equipment, holding competitions and camps, systematic and scientific training of talents, media coverage, material and spiritual support for talented people can be helpful for government officials in talent management of Handball.

    Keywords: Handball, Qualitative Analysis, Sports Talent Search, Talent, Talent Management
  • Peyman Norouzi, Mirhasan Seyedameri, Mohsen Behnam Pages 43-58

    The purpose of this study was to develop a model of the effect of brand experience on customer engagement with sports brands through satisfaction and perceived value. This research was descriptive and applied with the statistical population of all customers of table tennis sports brands in Iran. The statistical sample size was 384 according to Morgan table and the sampling method was simple random. Research tools by considering the research variables of standard questionnaires of perceived brand value (Cowen et al., 2014), brand satisfaction (O'Reil and Ngoula, 2010; Vass et al., 2010) and brand experience (Bracus et al., 2009) and engagement It was the brand (Holbeek et al., 2014) that after localization and modification of components and items, its face and content validity (12 people) and its reliability (α = 0.81) were confirmed by experts. Data analysis at two levels of descriptive (frequency, mean and standard deviation) and inferential (Klomogorov-Smirnov test, structural equation modeling) by statistical software the spss version 25 and the pls version 3 were evaluated. The results showed that brand experience had a significant effect on customer engagement with the brand, brand satisfaction and perceived brand value. Also, the effect of brand experience on customer engagement through mediators of brand satisfaction and perceived value was significant. Based on the research findings, it can be said that marketing managers can use the presented conceptual model and create a unique experience that leads to customer satisfaction and value, by engaging their minds to the sports brand, to ensure customer retention.

    Keywords: Brand experience, Customer engagement, Perceived value, Satisfaction, Sports brand
  • Korosh Shoja Sangani, Mohammad Hami, Vahid Shojaei Pages 59-75

    The aim of this study was to identify the factors affecting the development of field football in Iran. From the paradigm perspective, the present study was a postmodern research, qualitative approach, exploratory-field nature, phenomenological and survey strategy, and applied in terms of purpose. The data collection method was in-depth and semi-structured interviews. The statistical population of the research was beach soccer experts and experienced professors with knowledge of sports management in the field of beach soccer, 12 of whom were considered as sample research in a non-probabilistic, targeted and snowball method. 111 primary codes with a frequency of 254, including 9 main categories of primary codes in the section of factors affecting the development of beach soccer were counted, which were divided into three sections: causal, contextual and intervening conditions. The reliability coefficient of re-coding of qualitative research was calculated to be 0.87. In this research, the categories of "social factor", "talent identification" and "managerial factor" as the context / context, the categories of "media" and "motivational factor" as the intervening conditions and the phrase "technical and specialized", " "Human resource activities", "infrastructure" and "economic factors" have become the causal conditions for the development of beach soccer in Iran. It is necessary to develop special strategies to achieve the adjustment of the various factors mentioned in order to develop beach soccer in the country to implement various programs and activities to improve the current situation of this field in our country.

    Keywords: Development, Beach soccer, Causal conditions, Contextual conditions, Intervening conditions
  • Reza Nosrati Beighzade, Hamid Janani, Habib Mohammadpour Yaghini Pages 77-97

    The main purpose of this study is to study the future of the development of private sports clubs in Iran with an interaction analysis approach. This approach is used to plan for the future by analyzing the direct and indirect effects of the key drivers of the development of Iran's private sports clubs. The present research is applied in terms of purpose and in terms of nature, based on new methods of futurology, research, analysis and exploration, which has been done by combining quantitative and qualitative models. The statistical population of the study included executive and academic elites who had sufficient expertise and experience on the subject of developing private clubs. The sampling method was purposeful and the sample size was determined to be 14 people. Data were collected through open questionnaires, interviews and document review, and by weighting Delphi questionnaires. The collected data were analyzed using Micmac software and the final analysis was performed on 33 recursive matrices. According to studies and opinions of 8 people, the main variables are: "Effective appropriate welfare facilities, development of support and incentive requirements, paving the way for attracting sponsors, creating differentiation, interaction with media, infrastructure and technology, use of sports diplomacy for development Private clubs, the "managerial factor" were identified as important components and indicators in the subject. What can be understood from the status of the distribution page of variables affecting the development status of Iranian private sports clubs is the instability of the system. Most variables are scattered around the diagonal axis of the plane. Except for a few cases that show a high impact on the system, the rest of the variables are almost identical to each other. Among the 33 variables studied in this study, 5 key variables affecting the future development of Iranian private sports clubs have been selected. Finally, it can be concluded that the identified factors are a roadmap to improve the development of Iranian private sports clubs on the horizon. 1420 be.

    Keywords: Private Sports Clubs, Structural Analysis, Horizon 1420
  • Leila Moslehi, Mehdi Salimi Pages 99-116

    Undoubtedly, the increase in brand attractiveness in the sports industry is influenced by various factors, which ultimately include unique characteristics for the brand. In order to create attractive brands, a new concept has been introduced in the sources and research background, which is called brand coolness; Considering the importance of brand attractiveness in the success of marketing efforts in the field of sports, the present research was conducted with the aim of designing a model of brand coolness in the sports industry of Iran. The research is practical in terms of purpose and mixed in terms of data collection. In the qualitative part, which was carried out using Glazeri's approach, the statistical community of the research was made up of prominent professors of the country in the field of sports marketing, as well as active sports managers in the field of branding, who were selected by purposeful sampling. 15 in-depth and semi-structured interviews were conducted and the data obtained from the interviews were analyzed in three stages of open, selective and theoretical coding, which finally resulted in 53 concepts, 11 sub-categories and 4 main categories respectively. Finally, second-order factor analysis was used to confirm the categories identified in the qualitative section. Based on the results, environmental factors including factors related to consumers and cultural factors; organizational factors including marketing strategy, human resources and macro-organizational policies; Factors related to the product including creativity and quality; And factors related to the brand including emotional connection, cultural value connection, creativity and credibility were introduced. In order to produce cool sports brands, it is necessary for sports marketing experts to familiarize themselves with this concept and consider the coolness components of the brand in the country's sports industry, to provide specialized consulting services for the providers of sports products and services, which can It should be done through the policy of the sports organizations of the country.

    Keywords: Sport Marketing, Branding, Brand Attractiveness, Grounded Theory
  • Davood Nasr Esfahani, Somayeh Rahbri, AliAkbar Dastani Pages 117-134

    The aim of this study was to develop a qualitative model of factors affecting people's participation in e-sports. The research method was applied in terms of purpose and quality in terms of strategy, which used the grounded theory approach and the apparent approach of Glaser (1992) to present the results. The statistical population of the study included 21 elites (physical education professors of the country's leading universities, managers of e-sports committees in the federation and the board of public sports, and referees and coaches of e-sports). The interviews continued purposefully and to the point of theoretical saturation. The reliability of the interviews was confirmed by the percentage of agreement within the topic. Data analysis was performed by performing three processes of open, axial and selective coding. Based on open coding, 74 open codes were identified by reviewing the interviews conducted with the participants in the study. In the following, according to the results of centralized coding and the relationships between the identified 12 sub-categories, including attractiveness, peer pressure, social presence, psychological needs, financial needs, support, economic efficiency, advertising, individual prosperity, institutionalized dependence, limitations, and bedding was formed. In the last stage, according to the results of theoretical coding, four main categories under the headings of creating independent living space, adaptation to requirements, continuity of human motivations, and structuralist efforts were inferred. The factors and sub-components identified in the present study provide a comprehensive framework for sports authorities to take an important step towards developing community participation in electronic games in the country with integrated planning in order to develop people's participation in e-sports.

    Keywords: Participation, eSports, Qualitative Research, Glaser Approach
  • Mohse Bahadori, Seyed Ehsan Amirhosseini, Vali Nowzari Pages 135-154

    The purpose of this research was to present the basic football development model of Iran with an interpretative structural approach. The current research was applied in terms of purpose and descriptive in terms of method, which was conducted in a mixed qualitative and quantitative manner. Sampling in the qualitative section was based on a specialized and targeted panel and equal to 18 people. In the quantitative part, the statistical population included the officials and experts of the youth and talent search committee of the football federation, provincial football boards, and managers of football clubs and schools. First, 384 people were selected as a sample by stratified random and then by available non-random method. The research tool was a researcher-made questionnaire and a structured self-interaction form. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 sports management professors and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (α=0.88). In order to model the components, the interpretive structural modeling technique was used. The findings showed that 78 indicators in the form of 19 components in managerial, motivational and attitudinal dimensions, core competencies, human resources, financial, cultural and social facilities and equipment are effective on the development of basic football. Also, the stratification results showed that the components were structured in seven levels, and the organizational and planning motivating factors were in the seventh level, and the components of income from basic football and rules and regulations were in the first level of the interpretive structural model of the research. It can be said that, in the first place, focusing on the localization of the basic football development program of the leading countries and formulating a long-term operational plan and new training and training programs along with incentive mechanisms will smooth the development of basic football.

    Keywords: Talent search, competence, football federation, basic football, interpretive structural model