فهرست مطالب

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالعلی پورشاسب*، ابراهیم متقی، توحید اسدی صفحات 9-34
    ایالات متحده آمریکا با نظرداشت منافع چندگانه سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود در منطقه خلیج فارس، همواره رویکردی مداخله گرایانه در قبال مناسبات موجود میان کشورهای منطقه اتخاذ کرده است. این رویکرد در عمل در قالب اشکال متنوعی از جمله پیمان های امنیتی، کمک های مالی، فروش تسلیحات، فشارهای اقتصادی، مداخلات نظامی جلوه گر شده است. در چنین بستری، توجه ویژه به نقش متغیر ایالات متحده در تحولات منطقه خلیج فارس ضرورتی مضاعف می یابد و این امر در رابطه با جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه جمهوری اسلامی ایران نیز قابل توجه است. بر این اساس، در این مقاله نویسندگان می کوشند با کاربست رویکردی کیفی به این پرسش پاسخ دهند که نقش ایالات متحده آمریکا در شروع، تداوم و پایان این جنگ چه بوده است. مدعای این پژوهش پس از بازخوانی تحلیلی اقدامات متعدد ایالات متحده طی سال های جنگ آن است که الگوی رفتاری این کشور در این سال ها از حالتی آونگی برخوردار بوده است که مبتنی بر آن از یک سو دست به ایجاد کمربند منطقه ای حمایت از رژیم بعثی عراق زده و از سویی دیگر در صدد محدودسازی توان نظامی و ایدیولوژیک جمهوری اسلامی ایران برآمده است. عملکرد منحصربفرد ایالات متحده طی جنگ تحمیلی متاثر از یک راهبرد کلان منفعت محور با هدف غایی تامین منافع چندگانه این کشور در منطقه خلیج فارس دنبال شده است.
    کلیدواژگان: جنگ تحمیلی، روابط ایران و عراق، سیاست خارجی ایالات متحده، منطقه خلیج فارس
  • غلامرضا علاماتی، امین محمدی* صفحات 35-60
    یکی از ابعاد مهم تبلیغاتی که عراق تمرکز زیادی بر آن گذاشته بود، تبلیغات همه جانبه علیه اسیرداری ایران بود؛ به ویژه زمانی که نیروهای متجاوز بعثی در نبرد رودررو با ایران در جبهه ها شکست می خوردند یا ایران با عملیات های پی درپی ضربات مهلکی بر آن ها وارد می کردند، و نیز زمانی که اخباری مبنی بر پناهندگی نیروها و اسرای عراقی در ایران انتشار می یافت، فعالیت های تبلیغاتی عراق علیه اسیرداری ایران دو چندان می شد. در سراسر تاریخ دفاع مقدس، عراق با استفاده از دستگاه پرنفوذ تبلیغاتی شان به صورت مداوم ایران را به دروغ متهم به کشتار و شکنجه اسرای عراقی می کردند. واکنش ایران نسبت به تبلیغات سوء عراق، تشکیل کمیته تبلیغات و روابط عمومی به عنوان زیرمجموعه کمیسیون اداره اسرای عراقی بود که هدفش مقابله با تبلیغات دشمن درباره اسیرداری ایران بود. در پژوهش پیش رو تلاش داریم با روش توصیفی و تحلیلی و بر اساس اسناد و مدارک آرشیوی ضمن بررسی ضرورت تشکیل کمیته تبلیغات و روابط عمومی در دوران دفاع مقدس، به بررسی عملکرد این کمیته در مواجهه با تبلیغات عراق علیه اسیرداری جمهوری اسلامی ایران بپردازیم.یافته های این پژوهش نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تبلیغات رژیم عراق، کمیته تبلیغات و روابط عمومی را تشکیل داد که وظیفه اصلی آن انعکاس رفتار واقعی اسیرداری ایران بود. در این راستا، این کمیته با برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی اسرا، همچنین با دعوت از خبرنگاران داخلی و خارجی به اردوگاه ها، وضعیت اسرای عراقی از نظر اسکان، خوراک و پوشاک، بهداشت و آموزش و کار را به جهانیان منعکس می کرد.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، تبلیغات، کمیته تبلیغات و روابط عمومی، اسرای عراقی، رژیم بعث عراق
  • رجب اکبر زاده*، مهدی محمدزاده بنی طرفی، سید امیر سخاوتیان صفحات 61-81

    انقلاب اسلامی در مسیر تثبیت خود، از آغازین روزهای پیدایش، با چالش های بسیاری روبرو گشت که یکی از مهمترین آنان هشت سال دفاع مقدس است. تهاجم رژیم بعثی عراق به ایران اسلامی با حمایت قدرتهای بزرگ جهانی صورت پذیرفت. در مقابل رزمندگان اسلام نیز با رشادت و ابتکار عمل، توانستند این دوران سخت را با سربلندی پشت سر بگذارند. رشادت، اخلاص و ابتکار عمل رزمندگان اسلام توانست که سبب استحکام انقلاب اسلامی و راهگشای مسایل پیش روی او گردد. لذا هشت سال دفاع مقدس تاثیر مثبت بر انقلاب اسلامی داشته است که شناخت مولفه ها و شاخص های این تاثیر می توان ما را در شناخت الگوی دفاع مقدس در حل مسایل جدید پیش روی انقلاب اسلامی یاری رساند. از این رو؛ شناخت مولفه ها و شاخص های حاصل از هشت سال دفاع مقدس، یک امر ضروری و مسیله مرکزی این پژوهش است. نوشتار حاضر اطلاعات و داده ها را به صورت کتابخانه ای جمع آوری و به صورت توصیفی-تحلیلی بررسی می نماید. البته الگوی حاصل از مولفه ها و شاخص ها را به پژوهش آینده می سپارد.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، وحدت، رشادت، تثبیت انقلاب اسلامی
  • احمد احسانی فر*، حسین رجایی صفحات 83-104
    رژیم بعث صدام در جریان جنگ هشت ساله بارها به نحو مستقیم یا غیرمستقیم غیرنظامیان، اعم از کودکان و زنان و کهنسالان و سایر گروه های انسانی غیرمرتبط با جنگ و جنگاوری را مورد تعرض، جرح و کشتار قرار داد. نسبت سنجی این اقدامات با قواعد فقهی از آنجا اهمیت می یابد که صدام و رژیم بعث جهت جلب حمایت سایر کشورهای اسلامی و عربی در جنگ با ایران و مقابله با آمریکا و اسراییل، تظاهر به التزام نسبت به احکام اسلام می نمود. هدف از مقاله پیش رو آن است که میزان التزام رژیم بعث صدام به قواعد فقهی مربوط به جنگ را نشان دهد. روش تحقیق نیز بدین صورت خواهد بود که با بررسی ادله و مستندات قرآنی و روایی، مبانی نظری ممنوعیت تعرض به غیرنظامیان و قواعد حاکم بر رفتار با غیرنظامیان در جنگ را بدست می آورد و سپس مصادیقی از نقض این قواعد توسط رژیم بعث در جنگ تحمیلی عرضه خواهد کرد. مبانی نظری ممنوعیت تعرض به غیرنظامیان در این مقاله بر اساس ادله و مستندات مشترک در میان مذاهب اسلامی و بدون ورود به انفرادات و اختلافات مذاهب بررسی می گردد تا از منظر فقه همه مذاهب اسلامی قابل استفاده باشد. نتیجه حاصل از این مقاله نشان خواهد داد که رژیم بعث نه تنها التزامی به قواعد اسلامی مربوط به ممنوعیت جنگ با غیرنظامیان ندارد، بلکه در موارد بسیاری با هدف تخلیه ایران از نژاد ایرانی و جایگزین کردن نژاد عراقی، عامدانه در تلاش برای کشتار وسیع تر غیرنظامیان در جنگ تحمیلی می باشد.
    کلیدواژگان: ممنوعیت تعرض، غیرنظامیان، جنگ تحمیلی هشت ساله، فقه
  • سید مهدی حسینی گل افشانی*، اصغر محمدی فاتح صفحات 105-127

    دفاع مقدس بخش مهم و تعیین کننده ای از تاریخ معاصر کشور است و به منظور استفاده مطلوب از دستاوردهای آن، نیازمند پژوهش موشکافانه، علمی و دقیق از دفاع مقدس هستیم. در همین راستا تحقیق حاضر به دنبال شناسایی و رتبه بندی راهکارهای پژوهش در حوزه دفاع مقدس به منظور مقابله با آسیب های پژوهشی این حوزه و ارایه آن به سازمان های متولی، برای سیاستگذاری در این حوز ه بوده است. این مقاله براساس هدف تحقیق کاربردی، براساس رویکرد تحقیق، ترکیبی (کیفی- کمی) و براساس روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بود. گردآوری داده، با روش مطالعات کتابخانه ای و میدانی (ابزار مصاحبه و پرسشنامه) انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی خبرگان دفاع مقدس بود که به شکل هدفمند و قضاوتی انتخاب شدند. مصاحبه تا نفر پانزدهم ادامه و با اشباع نظری داده ها و تکرار موارد قبل متوقف شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل تعداد 20 نفر از متخصصان این حوزه بود که به رتبه بندی راهکارها پرداختند. یافته های پژوهش نشان داد که تعداد 20 راهکار پژوهشی موثر برای مقابله با آسیب های پژوهشی حوزه دفاع مقدس وجود دارد. این راهکارها از طریق آزمون فریدمن و میانگین رتبه بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، آسیب شناسی، پژوهش، سیاستگذاری
  • آرش قربانی سپهر*، حامد ابراهیمی صفحات 129-152
    با پیروزی و برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، قدرت های استکباری جهان در راس آنها آمریکا، که منافع شیطانی خود را در جهان از دست رفته می دید از همان آغازین روزهای پیروزی انقلاب، تمام عوامل و ترفندهای خود مانند ایجاد تفرقه، تحریم، تهدید، تحریک اقوام، تجزیه کشور و... را برای شکست این انقلاب بکار گرفتند. در این بین هدف پژوهش حاضر این است تا اندیشه های دفاعی - امنیتی امامین انقلاب را، با توجه به تهدیداتی که جمهوری اسلامی ایران با آن روبه رو است کاوش نماید تا بتوان مبتنی بر این اندیشه ها، تهدیدات دفاعی - امنیتی جمهوری اسلامی ایران را کنترل و کمرنگ نمود. این مطالعه از نظر ماهیت شناسی، جزو تحقیقات توصیفی-تحلیلی محسوب می شود. مبنای انجام تحقیق بر پایه منابع کتابخانه ای و بیانات امامین انقلاب در حوزه دفاعی - امنیتی می باشد. یافته های پژوهش گویای آن است که امروزه دشمنان اسلام به ویژه دشمنان انقلاب اسلامی ایران برنامه هایشان ایجاد تهدید و تهدیدسازی است که با اهرم های فشار اقتصادی، تهدید نظامی، تهدید سایبری، تحریم-ها، جنگ روانی سعی بر آن دارند تا از مولفه های قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه بکاهند و آن را در انزوای ژیوپلیتیکی قرار دهند.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، امامین انقلاب، تهدیدشناسی، اندیشه دفاعی - امنیتی، جمهوری اسلامی ایران
  • محمدعلی صادق زاده* صفحات 153-177

    با توجه به گفتمان انقلاب اسلامی و اهداف فراملی جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری نقش موثری در تعریف از مبانی شناختی و استعاره های ساختاری برآمده از مکتب اسلام اصیل در جهت تبیین دیپلماسی مقاومت از طریق ارتباطی هدفمند، پایدار و سازنده با مردم مسلمان منطقه و جهان اسلام دارد. معظم له در جهت ترویج ارزش ها و فعال سازی مولفه های قدرت هوشمند در چارچوب مقاومت فراملی با تاکید بر دکترین دفاعی؛ زمینه صدور معنوی انقلاب اسلامی، تولید قدرت نرم، تامین و ارتقاء امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و بیداری اسلامی در میان امت اسلامی و سایر مستضعفین جهان را فراهم آورده است. بر اساس آن، زبان دیپلماسی مقاومت اسلامی در سیاست بین الملل هویت می یابد که با راهبرد دفاع آینده-نگر، بر عزت و اقتدار، استقلال و امنیت، صلح پایدار و ثبات و نظم نوین منطقه ای تاکید دارد. این مقاله در پاسخ به سوال اصلی که«نقش مقام معظم رهبری در تبیین دیپلماسی مقاومت با تاکید بر دکترین دفاعی» چیست؟ با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی (اسنادی- کتابخانه ای)؛ این پیش فرض مورد آزمون قرار گرفت که رهبر معظم انقلاب با تبیین دکترین دفاعی و بهره گیری از شیوه های ارتباطی، سازمانی و نهادی، نقش تعیین کننده ای در حیات بخشی و جهت بخشی به الگوی جریان مقاومت اسلامی در سطح منطقه و فرامنطقه دارد و بر عمق راهبردی آن نیز افزوده است.

    کلیدواژگان: رهبری، دیپلماسی، مقاومت، دکترین، دفاعی
  • وحید آرایی، محمدباقر مکرمی پور*، سامیار لایقی قرحی صفحات 179-204

    مدیریت جهادی حرکت، کوششی است که با انگیزه الهی، توام با درایت و تدبیر، با عزمی راسخ و مجاهدانه در جهت توسعه فراگیر و همه جانبه کشور صورت می پذیرد. پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای- اسنادی و نیز با هدف اصلی تبیین "مدیریت جهادی سردارحاج قاسم سلیمانی در امنیت جمهوری اسلامی ایران" به نگارش درآمده است. سوال اصلی پژوهش این است: «که عملکرد مدیریت جهادی سردار حاج قاسم سلیمانی چه تاثیری بر ثبات و ضریب امنیت جمهوری اسلامی ایران داشته است؟ و چگونه با وجود چالش ها و معضلات پیشروی کشورمان و خاصه وضعیت بحرانی و ناامن منطقه خاورمیانه حاج قاسم سلیمانی قادر بوده با مدیریت جهادی از این بحران ها با موفقیت عبور کرده و باعث استحکام و پایداری امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گردد. نتایج و یافته های پژوهش نشان می دهد مدیریت جهادی تاثیر مثبتی برثبات و بالا رفتن ضریب امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و منطقه داشته است و دارای چارچوب و مختصات خاص خود می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، امنیت ملی، شهید سلیمانی، ایران
  • فتح الله کلانتری* صفحات 205-231
    دکترین نظامی راهنمای عمل و مجموعه ای از بایدها و نبایدها، نظریات و اندیشه های اصولی و بنیادین مبتنی بر استدلال های علمی و تجربی است که محیط ملی و بین المللی را با توجه به قابلیت ها و منافع ملی، تهدیدات نظامی، روند تحولات منطقهای و جهانی، قدرت نسبی نظامی خودی و سایر ملاحظات امنیتی، تبیین می نماید. هدف اصلی این مقاله تبیین دکترین جهادی شهید سلیمانی جهت مقابله با دکترین نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا می باشد. این مقاله کاربردی و به روش زمینهای- موردی انجام شده، جامعه آماری 50 نفر است. روش جمع آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای میباشد، دکترین نظامی آمریکا فرار از تنش نظامی است. بر اساس یافته های تحقیق آمریکا 7 نوع دکترین نظامی در منطقه غرب آسیا اجرا نموده که 4 نوع آن کاملا شکست خورده و 3 نوع آن ناموفق بوده است. در دکترین جدید آمریکا میان تهدید نظامی و اقدام نظامی تفکیک قایل وجود دارد، بعد تهدیدها افزایش یافته است، در حالی که اقدام های نظامی کاهش چشمگیری داشته است. بر اساس نتایج تحقیقدکترین جهادی شهید سلیمانی که برگرفته از مبانی دینی، دکترین نظامی ج.ا.ایران و اندیشه جهادی امامین انقلاب اسلامی بوده باعث شکست هژمونی و قدرت آمریکا در منطقه شد. شهید سلیمانی بنیانگذار دکترین دفاعی تهاجم پایه و دکترین بازدارندگی آتش بهاختیار بود. استراتژی «سرباز بدون مرز» یعنی تشکیل یک نیروی جهادی چندملیتی برای عمق بخشی دفاعی در فرامرزها. سردار سلیمانی با هزینه کم شبکه های بومی از نیروهای محلی را با هدف بازدارندگی و دفاع از کشورهای دوست ایجاد کرد، این اقدام یک شاهکار نظامی پیشرفته، هوشمند و استراتژیک محسوب می شود.
    کلیدواژگان: دکترین، دکترین نظامی، ج.ا.یران، آمریکا، شهید سلیمانی
|
  • Abdolali Pourshasb *, Ebrahim Mottaghi, Tohid Asadi Pages 9-34
    With manifold political, economic, and security interests in the Persian Gulf region, the United States has constantly practiced an interventionist approach pertaining to the relations between the countries in the region. This approach has turned into action through a wide spectrum of tools such as security treaties, financial aids, arms sales, economic pressure, military involvement, and so forth. Considering the increasing significance of the changing role of the US in regional developments, the present paper employs a qualitative approach to provide an in-depth understanding of the US role in the initiation, continuation, and cessation of the Iraqi Ba’ath regime war (1980–88) against the Islamic Republic of Iran. After conducting a concise and analytical overview on different courses of action taken by the US during war years, the paper puts forth the argument that the US behavior has followed a pendular pattern, creating a regional belt to support Ba’ath regime in Iraq on the one hand, and contain the military and ideological power of the Islamic Republic of Iran on the other. Acting upon an interest-oriented grand strategy, the US unique behavior during the war has been set to ultimately meet the manifold interests of the country in the Persian Gulf region.
    Keywords: Imposed War, Iran-Iraq Relations, US Foreign Policy, Persian Gulf region
  • Gholamreza Alamati, Amin Mohammadi * Pages 35-60
    One of the important dimensions of propaganda that the Iraqi regime focused on was comprehensive propaganda against Iran's captivity; Especially when the aggressor Iraqi soldiers were defeated in the war with Iran or the Iranian soldiers inflicted fatal blows on them, as well as when the news about Iraqi soldiers taking refuge in the war and Iraqi prisoners in Iran was published, the propaganda activities of the Iraqi regime against the captivity of Iran is increasing. Iran's response to the deceptive propaganda of the Iraqi regime was the formation of the "comiteie tavlighat va ravabete omumi" as a sub-category of the "Iraqi Prisoners Administration Commission", whose purpose was to counter the enemy's propaganda about Iran's captivity and reflect the humanitarian behavior of Iranians towards Iraqi prisoners. In the upcoming research, we are trying to analyze the performance of this committee in the face of Iraq's extensive propaganda against Iran's captivity, while investigating the necessity of forming a "comiteie tavlighat va ravabete omumi" during the Holy Defense period, using a descriptive and analytical method and based on archival documents. .The findings of this research show that Iran formed a "comiteie tavlighat va ravabete omumi" to counter Iraq's propaganda, whose main task was to reflect the real behavior of Iran's captivity. In this regard, this committee reflected to the world the condition of Iraqi prisoners in terms of health, education and work by holding handicraft exhibitions, as well as by inviting domestic and foreign journalists to the camps
    Keywords: sacred defense, propaganda, the publicity, public relations committee, Iraqi prisoners, Iraqi regime
  • Rajab Akbarzadeh *, Mahdi Mohammadzadeh Bani Tarafi, Seyed Amir Sekhavatian Pages 61-81

    In the path of establishing itself, the Islamic Revolution faced many challenges from the beginning of its days, one of the most important of which is the eight years of holy defense. The invasion of Iraq's Baathist regime into Islamic Iran was carried out with the support of major world powers. On the other hand, the fighters of Islam, with their courage and initiative, were able to overcome this difficult time with pride. The bravery, sincerity and initiative of the warriors of Islam was able to strengthen the Islamic revolution and open the way for the issues before it. Therefore, eight years of holy defense has had a positive effect on the Islamic revolution, and knowing the components and indicators of this effect can help us in understanding the pattern of holy defense in solving the new problems facing the Islamic revolution. therefore; Knowing the components and indicators resulting from the eight years of holy defense is a necessary matter and the central issue of this research. This article collects information and data in a library form and examines it in a descriptive-analytical form. Of course, he leaves the resulting pattern of components and indicators to future research.

    Keywords: holy defense, Islamic Revolution, unity, bravery, stabilization of Islamic revolution
  • Ahmad Ehsanifar *, Mostafa Rajaei Pages 83-104
    During Saddam's eight-year war, Saddam's Ba'athist regime repeatedly directly or indirectly attacked, wounded, and killed civilians, including children, women, the elderly, and other non-war human rights groups. It is important to compare these measures with the rules of jurisprudence Saddam and the Ba'athist regime to gain the support of other Islamic and Arab countries in the war against Iran and confront the United States and Israel He pretended to adhere to the rules of Islam The purpose of this article is to show the extent to which Saddam's Ba'athist regime adheres to the jurisprudential rules of war. The research method will be such as examining the Qur'anic and narrative evidences and documents Gains theoretical foundations for the prohibition of attacks on civilians and the rules governing the treatment of civilians in war And then she will provide examples of violations of these rules by the Ba'athist regime in the imposed war Theoretical foundations of the prohibition of assault on civilians in this article based on common evidence and documentsAmong the religions of Islam And is examined without entering into the individualities and differences of religions To be usable from the perspective of jurisprudence of all Islamic religions The result of this article will show Not only does the Ba'athist regime not adhere to Islamic rules banning the fight against civilians, But in many cases with the aim of emptying Iran of the Iranian race and replacing the Iraqi race Deliberately trying to kill more civilians in the imposed war
    Keywords: Prohibition of aggression, civilians, the eight-year imposed war, jurisprudence
  • Seyed Mehdi Hoseini Golafshani *, Asghar Mohammadi Fateh Pages 105-127

    Sacred defense is an important and decisive part of the contemporary history of the country, and in order to make the best use of its achievements, we need a thorough, scientific and accurate research on sacred defense. In this regard, the present research sought to identify and rank the research solutions in the field of sacred defense in order to deal with the research harms of this field and present it to the trustee organizations for policy making in this field. This article was based on the purpose of applied research, based on the research approach, combined (qualitative-quantitative) and based on the descriptive-analytical research method. Data collection was done by the method of library and field studies (interview and questionnaire). The statistical population in the qualitative section was holy defense experts who were selected purposefully and judiciously. The interview continued until the 15th person and stopped with the theoretical saturation of the data and repetition of the previous cases. The statistical population in the quantitative section included 20 experts in this field who rated the solutions. The findings of the research showed that there are 20 effective research solutions to deal with research damage in the field of sacred defense. These solutions were analyzed through Friedman's test and average ranking.

    Keywords: sacred defense, Pathology, research, Policy Making
  • Arash Ghorbani Sepehr *, Hamed Ebrahimi Pages 129-152
    With the victory and establishment of the holy system of the Islamic Republic of Iran, the world's arrogant powers led by the United States, which saw its evil interests in the world as lost, from the very beginning of the victory of the revolution, all its agents and tricks such as creating division, sanctions, threats They used incitement of ethnic groups, division of the country, etc... to defeat this revolution. In the meantime, the aim of the current research is to explore the defense-security thoughts of the Imams of the Revolution, considering the threats that the Islamic Republic of Iran is facing, so that based on these thoughts, the defense-security threats of the Islamic Republic of Iran can be controlled and faded. In terms of nature, this study is considered as a descriptive-analytical research. The basis of the research is based on library sources and statements of Imams of the revolution in the field of defense and security. The findings of the research show that today, the enemies of Islam, especially the enemies of the Islamic Revolution of Iran, have plans to create threats and create threats, which they are trying to do with the levers of economic pressure, military threats, cyber threats, sanctions, and psychological warfare. reduce the Islamic Republic of Iran in the region and isolate it geopolitically.
    Keywords: Islamic Revolution, Imams of the Revolution, threat theory, defense-security thought, Islamic Republic of Iran
  • MohammadAli Sadeghzadeh * Pages 153-177

    According to the discourse of the Islamic Revolution and the transnational goals of the Islamic Republic of Iran, the Supreme Leader played an effective role in defining the cognitive foundations and structural metaphors emerging from the school of authentic Islam in order to explain the diplomacy of resistance through targeted, stable and constructive communication with the Muslim people of the region. And the Islamic world has. His Holiness in order to promote values and activate the components of intelligent power in the framework of transnational resistance with emphasis on defense doctrine; It has provided the ground for the spiritual export of the Islamic Revolution, the production of soft power, the provision and promotion of the national security of the Islamic Republic of Iran, and the Islamic awakening among the Islamic Ummah and other oppressed people of the world.Based on that, the language of Islamic resistance diplomacy is identified in international politics, which emphasizes dignity and authority, independence and security, sustainable peace and stability and new regional order with a forward-looking defense strategy. This article is in response to the main question, "What is the role of the Supreme Leader in explaining resistance diplomacy with emphasis on defense doctrine?" using the descriptive-analytical method (documents-library); This assumption was tested that the supreme leader of the revolution, by explaining the defense doctrine and using communication, organizational and institutional methods, played a decisive role in giving life and direction to the model of the Islamic resistance movement at the regional level.

    Keywords: Diplomacy of resistance, defense doctrine, Islamic Revolution, position of Supreme Leader
  • Vahid Araei, Mohammadbagher Mokaramipour *, Samyar Layeghi Garahi Pages 179-204

    Jihadist management of the movement is an effort that is carried out with divine motivation, combined with tact and planning, with a firm and mujahidan determination towards the comprehensive and all-round development of the country. The present research was written with the descriptive-analytical method and the collection of information using the library-documentary method and also with the main purpose of explaining "Jihadist management of Sardar Hajj Qassem Soleimani in the security of the Islamic Republic of Iran". The main question of the research is: "What effect has the performance of the Jihadi management of General Haj Qassem Soleimani had on the stability and security factor of the Islamic Republic of Iran?" And how, despite the challenges and problems of our country's progress, especially the critical and insecure situation in the Middle East region, Haj Qassem Soleimani was able to successfully overcome these crises with jihadi management and strengthen and stabilize the national security of the Islamic Republic of Iran. The results and findings of the research show that jihadi management has had a positive effect on the stability and increase of the national security factor of the Islamic Republic of Iran and the region, and it has its own framework and coordinates.

    Keywords: Jihadi management, national security, Shahid Soleimani, Iran
  • Fathollah Kalantari * Pages 205-231
    Military doctrine includes a set of principal and fundamental theories and thoughts based on scientific and experimental reasoning upon which we could analyze the national and international environment considering our own capabilities and national interests, military threat, regional and global developments, relative military power and other security implications. Meanwhile, this paper, which is applied, is conducted upon case-based method, and it mainly seeks to account for martyr Soleimani’s jihadi doctrine against the U.S. military doctrine in the Middle East with a fifty-person population. Following, it gathers data on desk and in the field which revealed that the U.S. military doctrine is beyond military tension and in the recent U.S. version, there is distinction between military threat and act, and the threat has been expanded while military activities have substantially reduced. The UAS has implement 7 types of military doctrine in the Middle East the four ones of which have completely failed and the three others have failed to reach success; in fact, the Soleimani’s jihadi doctrine which was rooted in religion, the IRI’s military doctrine and the jihadi thought of Islamic Revolutionary Imams defeated the American hegemony and power in the region. Martyr Soleimani is the founder of strike-based defensive doctrine and the shoot-at-will deterrence doctrine. “Borderless soldier” strategy means a multinational jihadi force which extends defense on borders. General Soleimani established local networks out of native forces to defend friendly countries with a low cost; admittedly, his measure could be considered a hyper-advanced, smart and strategic military masterpiece.
    Keywords: Doctrine, IRI&rsquo, s military doctrine, America, martyr Soleimani