فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 44 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رقیه سرلاب*، زهرا علیپور نادینلوئی صفحات 1-14
    صنعت ورزش های الکترونیک در ایران به عنوان یک کسب و کار پتانسیل لازم برای توسعه و درآمدزایی را دارا می باشد. لذا، پرداختن به این موضوع از حوزه صنعت ورزش بسیار لازم و ضروری است. روش تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش شناسی از نوع آمیخته (کیفی- کمی) می باشد. جامعه آماری شامل متخصصان و فعالان حوزه بازی های رایانه ای، گیمرها، فعلان حوزه کسب و کار و اساتید مدیریت ورزشی می باشند. برای شناسایی شاخص های مهم بوم کسب و کار از مصاحبه سازمان یافته استفاده شد. در بخش کیفی با کمک خبرگان (13 نفر) در سه مرحله روش دلفی پرسشنامه تدوین گردید. بدین صورت که یافته های پژوهش برای مشارکت کنندگان ارایه و متن نظریه توسط آن ها و طی سه مرحله مطالعه و نقطه نظرات آن ها اعمال شد. تعداد نمونه مورد مطالعه در بخش کمی 82 نفر بود. مدل-سازی در چارچوب الگوی بوم استروالدر (2004)، با کمک نرم افزار اسمارت پی-ال اس انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که بوم کسب و کار صنعت ورزش های الکترونیک ایران مثبت و معنی دار است. در بین مولفه های مورد بررسی شرکای کلیدی بر فعالیت اصلی، منابع کلیدی و ساختار هزینه تاثیر قوی و مثبت دارد. همچنین کانال توزیع نقش میانجی گری قوی در تاثیر ارزش پیشنهادی بر بخش های مشتریان دارد.
    کلیدواژگان: توسعه، صنعت، کسب و کار، ورزش های الکترونیک
  • طهماسب شیروانی*، محسن اسمعیلی، محمدحسن فردوسی صفحات 15-30

    هدف از تحقیق حاضر مطالعه کیفی پیامدهای مثبت بکارگیری بازاریابی ورزشی در باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بوده است. روش تحقیق از نوع اکتشافی و دارای ماهیت کیفی است که از تکنیک نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیران عامل و بازاریابان باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران، اعضای کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال بودند. برای نمونه گیری از روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه بصورت سوالات باز استفاده شد. داده های حاصل از 17 مصاحبه تجزیه و تحلیل شدند. برای تایید پایایی از روش بازآزمون و کدگذاری مجدد توسط محققین دیگر استفاده شد که 3 مصاحبه به عنوان نمونه کدگذاری شد و در نهایت پایایی میزان 85 درصد بدست آمد. نتایج نشان داد در فرایند کدگذاری باز در مجموع تعداد 120 کد اولیه غیرتکراری ایجاد شد. کدها بر اساس مشابهت موضوعی در قالب 12  کد محوری و در نهایت 4 کد انتخابی قرار گرفتند. این کدها عبارت بودند از: توسعه بنیادی شامل فوتبالی، حقوقی- قانونی و رفتاری-اخلاقی؛ توسعه ساختاری شامل باشگاهی، فناوری- تبلیغاتی و منابع انسانی؛ توسعه محیطی شامل اجتماعی، فرهنگی و مشتریان- هواداران و در نهایت توسعه اقتصادی شامل درآمدزایی-سرمایه گذاری، کارآفرینی- اشتغالزایی و رشد اقتصادی. با توجه به نتایج تحقیق حاضر و ارایه پیامدهای مثبت بکارگیری بازاریابی ورزشی، لازم است که مدیران و مسیولان فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران درخصوص بکارگیری و اجرایی نمودن مدیریت بازاریابی ورزشی اقدام لازم را انجام دهند تا بتوانند از مزایا و پیامدهای مثبت آن بهره مند گردند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، پیامد اقتصادی، پیامد ساختاری، نظریه داده بنیاد
  • مهدی جوکار*، رحیم رمضانی نژاد، محمود مرادی، محمدحسن قلیزاده صفحات 31-48

    هدف این پژوهش ارزش گذاری اقتصادی باشگاه فوتبال استقلال تهران با روش ارزش گذاری مشروط بود. اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه الکترونیکی انتخاب دوگانه دوبعدی جمع آوری شد. بر اساس جدول نمونه گیری میشل و کارسون 942 پرسشنامه مبنای تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس مدل رگرسیون لوجیت به روش forward LR تمایل به پرداخت افراد جهت ارزش گذاری باشگاه استقلال و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS21، MAPLE21 و Expert Choice استفاده شد. بر اساس نتایج، مقدار انتظاری تمایل به پرداخت سالیانه هر نفر برای باشگاه استقلال برابر با 134,235 تومان بود که ارزش سالیانه باشگاه برای هواداران برابر با 402,706,500,000 تومان است و ارزش فعلی باشگاه برابر با 2,237,258,333,333 تومان برآورد شد با توجه به نتایج تحلیل سلسله مراتبی مشخص شد که ارزش های مصرفی باشگاه استقلال با وزن 764/0 و قیمت 1,709,265,366,666 تومان نزدیک به سه برابر با اهمیت تر از ارزش های غیرمصرفی با وزن 236/0 و قیمت 527,992,966,667 تومان است. در اولویت بندی ارزش‎های مصرفی، ارزش های مصرفی غیرمستقیم با وزن 355/0 و قیمت 606,789,205,166 تومان در اولویت اول و ارزش های مصرفی مستقیم و ارزش های گزینه به ترتیب با وزن های 341/0 و 304/0 و قیمت های 582,859,490,033 تومان و 519,616,671,467 تومان در اولویت های دوم و سوم هستند. در اولویت بندی ارزش های غیر مصرفی، ارزش های وجودی با وزن 512/0 و قیمت 270,332,398,934 تومان با اهمیت تر از ارزش های میراث با وزن 488/0 و قیمت 257,660,567,733 تومان تشخیص داده شد. این نتایج می تواند دید وسیعی از ارزش های اقتصادی باشگاه استقلال به سیاست گذاران باشگاه جهت برنامه ریزی های کلان دهد.

    کلیدواژگان: ارزش اقتصادی، ارزش گذاری مشروط، باشگاه استقلال، تمایل به پرداخت
  • معصومه قلعه نویی، علی محمد صفانیا، رضا نیک بخش، حمیدرضا طلایی صفحات 49-63

    در عصر حاضر که مفاهیم ارتباطات، رقابت، مشتریگرایی، تجارت با هم پیوندی ناگسستنی دارند، بازاریابی الکترونیکی به عنوان عنصری از تجارت و کسب و کارهای موجود، نقش محوری در حفظ و بقاء کسب و کارها از طریق جذب و حفظ مشتریان، شناساندن و معرفی محصولات و ایجاد انگیزه برای احساس نیاز به خرید ایفا می کند،  هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل عوامل موثر بر بازاریابی دیجیتال در باشگاه های ورزشی تهران می باشد. پژوهش حاضر از نوع میکس مدل (کیفی-کمی) یا گرند تیوری می باشد. که در آن ابتدا به روش کیفی به جمع آوری متغیرها در بافت زندگی واقعی از طریق مصاحبه پرداخته می شود. جامعه آماری در بخش کیفی تحقیق، با روش مصاحبه، از نظر خبرگان و متخصصینی که بیش از 10 سال سابقه فعالیت مستقیم  در مدیریت بازاریابی ورزشی در رسانه های اجتماعی داشتند، استفاده شده که در نهایت منجر به استخراج و شناسایی متغیرها شد. و از روش  نمونه گیری به روش اشباع استفاده شد. به طوری که به حد اشباع تیوریک از خبرگان 20  مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق به عمل آمد. در بخش کمی این پژوهش، جامعه آماری مدیران باشگاه های ورزشی در استان تهران می باشند که با روش نمونه گیری خوشه ای واز فرمول کوکران 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.تجزیه و تحلیل آماری این پژوهش در دو سطح کیفی و کمی انجام شد. در سطح کیفی از تحلیل محتوا و کدگذاری استفاده شد و در سطح کمی تحلیل ها با نرم افزار spss انجام شد.

    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، باشگاه، ورزش
  • مصطفی مصطفی پور، مظفر یکتا یار، مژگان خدامرادپور، میثم الله مرادی صفحات 65-83

    هدف تاریخی از برگزاری بازی های ورزشی افزایش صلح و همکاری بین کشورها بوده است. ورزش فوتبال به عنوان پرطرفدار ترین رشته ی ورزشی سهم بزرگی از ارتباط بین ملت ها در بازی های ملی را به دوش می کشد. در این پژوهش الگویی برای ارتباطات بین سازمانی اثر بخش در ورزش در جهت بهبود توسعه همکاری و صلح مطالعه موردی فدراسیون فوتبال ایران با کنفدراسیون فوتبال آسیا ارایه میگردد. به این منظور از روش تلفیقی کیفی کمی استفاده می شود و ابتدا با استفاده از مصاحبه ی خبرگان شاخص های مد نظر برای الگوی پژوهش حاضر ارایه شده و سپس با استفاده از مدل رگرسیونی، بررسی اثر متغیرها مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت شاخص ها و عوامل علی و زمینه ای، پدیده های محوری، شاخص های فرهنگی و اجتماعی، رویه های مدیریتی و راهبردها و پیامدها، به عنوان مهمترین عوامل موثر بر ارایه الگوی ارتباطات بین سازمانی اثر بخش در ورزش شناخته شدند.

    کلیدواژگان: توسعه همکاری و صلح، فدراسیون فوتبال ایران، کنفدراسیون فوتبال آسیا
  • رضا اسماعیلی زین آباد، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 85-102

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبین راهکارهای تنوع بخشی خدمات مدارس فوتبال با هدف ارتقای تصویر برند انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دو قسمت است، الف)جامعه آماری بخش کیفی و ب) جامعه آماری بخش کمی . با توجه به ویژگی های جامعه آماری شیوه نمونه گیری هدفمند برای خبرگان و غیراحتمالی و در دسترس برای مراجعان به مدارس فوتبال شهر مشهد.در این مرحله تعداد 17 خبره و 306 از مراجعان به مدارس فوتبال شهر مشهد به عنوان نمونه انتخاب شدند. (برای تعیین حجم نمونه مراجعان، از جدول برآورد حجم نمونه جرسی و مورگان استفاده شد، بر اساس اطلاعات جدول مورگان حجم نمونه لازم در جامعه آماری با حجم 3000 نفر، تعداد 306 واحد نمونه است).رویکرد پژوهش حاضر ترکیبی (کمی و کیفی) است و با استفاده از روش تماتیک (مراجعه به مقالات مرتبط و نظر خبرگان) انجام شد. نتایج بررسی تحقیقات و کارهای پیشین (از طریق مرور نظامند تعداد 43 مقاله و پایان نامه انجام و 63 کد باز) شناسایی شد. پس از مصاحبه 17 نفر از خبرگان از قبل مشخص شده تعداد 45 کد باز شناسایی شد، این کدها حداقل توسط یک خبره و حداکثر توسط 10 خبره تکرار شده بودند. با توجه به تکرار برخی از کدها توسط خبرگان و مقالات، در نهایت پس از ادغام و حذف موارد تکاری، تعداد 91 کدباز و 8 کد محوری وجود استانداردهای پایه، امکانات فیزیکی ایمن، کیفیت خدمات و هزینه مناسب، داشتن برنامه مدون و مربیان با تجربه، خوشنامی، داشتن برنامه تبلیغاتی و ارتباطی قوی، رفتار مناسب با هنرآموزان و داشتن برنامه استعدادیابی شناسایی گردید.

    کلیدواژگان: ارتقای تصویر برند، تنوع بخشی به خدمات، مدارس فوتبال
  • لعیا هاتفی افشار*، میرحسن سیدعامری صفحات 103-116
    تحقیق حاضر با هدف، طراحی الگوی فرآیند مدیریت امنیت رویدادهای ورزشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر را اعضای هییت علمی رشته مدیریت ورزشی، مدیران اجرایی، کارشناسان ورزش اداره کل وزارت ورزش و جوانان، روسا و کارشناسان هییت ها و کلیه برگزارکنندگان سابق و فعلی رویدادهای ورزشی در استان آذربایجان غربی در رشته های مختلف ورزشی تشکیل دادند. حجم جامعه آماری 196 نفر بود که حجم نمونه تحقیق با استفاده از روش تمام شمار 196 نفر انتخاب شد. جهت گردآوری اطلاعات، از پرسشنامه محقق ساخته 57 گویه ای فرآیند مدیریت امنیت رویدادهای ورزشی استفاده شد. برای سنجش روایی از روایی همگرا و روایی واگرا از طریق نرم افزار بهره گرفته شد و به منظور اندازه گیری پایایی، از روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد. در این تحقیق تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و pls مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که 5 معیار مدیریت و برنامه ریزی، فناوری، تعامل و ارتباطات سازمانی، صلاحیت ها و اعتبارنامه پرسنل و طراحی و ساخت استادیوم به عنوان متغیرهای موثر در مدیریت امنیت قبل از برگزاری رویدادهای ورزشی شناسایی شدند. در ارتباط با مدیریت امنیت حین برگزاری رویدادهای ورزشی، 2 عامل مدیریت بحران و فرماندهی و کنترل، همچنین 3 عامل ثبت و نگهداری اطلاعات، بررسی و تحلیل و امنیت نیروی انسانی، به عنوان متغیرهای موثر در مدیریت امنیت حین برگزاری رویدادهای ورزشی شناسایی شدند. در ارتباط با عامل های شناسایی شده، عامل "بررسی و تحلیل" بیشترین تاثیر را داشت.
    کلیدواژگان: امنیت رویداد، رویداد ورزشی، فرآیند مدیریت امنیت، مدیریت رویداد
  • طراحی مدل ساختاری عوامل گرایش به مهاجرت ورزشکاران تیم های ملی جمهوری اسلامی ایران
    حشمت الله مرادی شرف*، غلامرضا شعبانی بهار، معصومه مجیدی پرست، نصرالله عرفانی صفحات 117-131

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل ساختاری عوامل گرایش به مهاجرت ورزشکاران تیم های ملی جمهوری اسلامی ایران بود. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه ورزشکاران تیم های ملی جمهوری اسلامی ایران بودند که تعداد 383 نفر به عنوان نمونه آماری در دسترس انتخاب شدند. پژوهشگران با مراجعه به متخصصین و صاحب نظران موضوع پژوهش، از طریق 26 مصاحبه عمیق به جمع آوری اطلاعات از آن ها پرداختند و داده های حاصل از مصاحبه، کدگذاری و تجزیه وتحلیل شدند. در ادامه، پرسشنامه ای مطابق با کدهای به دست آمده در قالب 36 گویه با مقیاس پنج ارزشی لیکرتی طراحی گردید و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. نتایج مدل ساختاری نشان داد که عوامل شناسایی شده فردی، مدیریتی، ساختاری و تسهیلاتی- رفاهی به منظور بررسی گرایش به مهاجرت ورزشکاران تناسب لازم را دارا هستند و همبستگی بالایی نیز بین این عوامل وجود دارد. همچنین با توجه به نتایج آزمون فریدمن، بین رتبه بندی عوامل گرایش به مهاجرت ورزشکاران تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0>P). با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد که سازمان ها و نهادهای متولی ورزش می توانند با توجه کافی به عوامل مهم شناسایی شده و اتخاذ راهبردها و راه کارهای متناسب و مرتبط با این عوامل، گام های موثری در کاهش مهاجرت ارزشمندترین منابع ورزش بردارند.

    کلیدواژگان: گرایش به مهاجرت، مهاجرت ورزشی، ورزشکاران تیم ملی، مدل ساختاری
|
  • Roghayeh Sarlab *, Zahra Alipour Nadinlouie Pages 1-14
    The e-sports industry has as a business the necessary potential for development and revenue in Iran. So, it is very necessary to study this issue from the field of sports industry. The method of the present research is applied in terms of purpose and in terms of methodology it is of mixed type (qualitative-quantitative) and is done in the field. The statistical population includes computer game specialists, gamers, business actors and sports management professors. organized interviews were used to identify important indicators of the business environment. In the qualitative section, questionnaire Compiled with the help of experts (N=13) and in three stages of the Delphi method. In this way, the research findings were presented to the participants and the text of the theory was applied by them during three stages of study and their points of view. The number of case samples in the quantitative section was 82 people. The modeling was performed within the framework of the Osterwalder (2004) canvas model with the help of Smart PLS software. The results showed that the business environment of Iran's e-sports industry is positive and significant. Among the components studied, key partners have a strong and positive effect on the key activity, key resources and cost structure. The distribution channel also has a strong mediating role in the impact of value proposition on customer segments.
    Keywords: Development, Business, e-sport, industry
  • Tahmaseb Shirvani *, Mohsen Esmaeili, MohammadHassan Ferdosi Pages 15-30

    The purpose of this study was to qualitatively study the positive consequences of using sports marketing in Iranian Premier League clubs.The research method is exploratory and has a qualitative nature that used the grounded theory technique. The research population included professors of sports management, CEOs and marketers of Iranian Premier League football clubs, members of the marketing committee of the Football Federation. Targeted method and snowball technique were used for sampling. Open-ended interviews were used to collect data. Data were analyzed from 17 interviews. Three interviews were coded as a sample and finally the reliability of 85% was obtained. The results showed that in the open coding process, a total of 120 non-duplicate initial codes were generated. Codes based on thematic similarity were divided into 12 central codes and finally 4 selected codes. These codes were: fundamental consequences including football, legal-legal and behavioral-moral; Structural consequences including club, technological-advertising and human resources; Environmental consequences include social, cultural and fans-customers and finally economic consequences including income-investment, entrepreneurship-employment and economic growth. According to the results of the present study and presenting the positive consequences of using sports marketing, it is necessary that the managers and officials of the federation, league organization take the necessary action to employ and implement sports marketing management to be able to benefit from its positive consequences.

    Keywords: Sport Marketing, Economic consequence, structural
  • Mehdi Jokar *, Rahim Ramzaninejad, Mahmoud Moradi, MohammadHasan Gholizadeh Pages 31-48

    the Economic valuation of Esteghlal Tehran football club by Contingent Valuation Method (CVM) The required information was collected by completing an electronic Double-bounded Dichotomous Choice questionnaire. sampling 942 questionnaires were used for analysis. logit regression model by forward LR method, examined the willingness to pay of fans for the evaluation of Esteghlal Club and the factors affecting it. To analyze the data were used the software; SPSS21, MAPLE21 and Expert Choice. According to the results, the expected amount of willingness to pay annually for each fan for Esteghlal Club was equal to 134,235 Tomans. The annual value of the club for the fans is equal to 402,706,500,000 Tomans and the current value of the club was estimated at 2,237,258,333,333 Tomans. with Analytic Hierarchical Process, was found that the use values of Esteghlal Club with a weight of 0.764 and a price of 1,709,265,366,666 Tomans are almost nearly triple more important than non-use values with a weight of 0.236 and a price of 527,992,966,667 Tomans. In prioritizing use values, indirect use values with a weight of 0.355 and a price of 606,789,205,166 Tomans in the first priority and respectively direct use values and option values They are second and third priority with weights of 0.341 and 0.304, and prices of 582,859,490,033 Tomans and 519,616,671,467 Tomans. In prioritizing non-use values, existential values with a weight of 0.512 and a price of 270,332,398,934 were recognized as more important than bequest values with a weight of 0.488 and a price of 257,660,567,733 Tomans.

    Keywords: Economic value, Contingent Valuation, Esteghlal Club, Willingness to Pay
  • Masoumeh Ghalenoei, ALI MOHAMMAD Safanya, Reza Nikbakhsh, Hamidreza Talaei Pages 49-63

    In today's age, when the concepts of communication, competition, customerism, and business are inextricably linked, electronic marketing as an element of existing business and business plays a central role in maintaining and surviving businesses through attracting and retaining customers, introducing and introducing them. products and creating motivation to feel the need to buy, the main purpose of the current research is to analyze the factors affecting digital marketing in sports clubs in Tehran. The current research is of mixed model (qualitative-quantitative) or grand theory type. In which, qualitative method is used to collect the variables in the context of real life through interviews. The statistical population was used in the qualitative part of the research, with the interview method, according to experts and specialists who had more than 10 years of direct experience in managing sports marketing in social media, which ultimately led to the extraction and identification of variables. And the saturation sampling method was used. 20 in-depth semi-structured interviews were conducted to the theoretical saturation of experts. In the quantitative part of this research, the statistical population is the managers of sports clubs in Tehran province, 384 people were selected as the sample size using the cluster sampling method and the Cochran formula. The statistical analysis of this research is on two qualitative and quantitative levels. Done. At the qualitative level, content analysis and coding were used, and at the quantitative level, the analysis was done with spss software.  .

    Keywords: Digital Marketing, Club, Sports
  • Mostafa Mostafapour, Mozafar Yektayar, Mozhgan Khodamoradpoor, Maisam Allahmoradi Pages 65-83

    The historical purpose of hosting sports games has been to increase peace and cooperation between countries. Football, as the most popular sport, carries a large share of communication between nations in national games. In this research, a model communication in sports in order to improve the development of cooperation and peace, a case study of the Iranian Football Federation with the Asian Football Confederation is presented. For this purpose, qualitative and quantitative integration method is used, and first, by using experts' interviews, the desired indicators for the current research model were presented, and then, by using regression model, the effect of variables was investigated. Finally, causal and contextual indicators and factors, central phenomena, cultural and social indicators, management procedures and strategies and consequences were recognized as the most important factors affecting the presentation of an effective inter-organizational communication model in sports. .

    Keywords: Development of Cooperation, Peace, Iran Football Federation, Asian Football Confederation
  • Reza Esmaeili Zein Abad, Hassan Fahim Devin *, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hosein Peymani Zad Pages 85-102

    The present research was conducted with the purpose of familiarizing and explaining the strategies for diversifying the services of football schools with the purpose of promoting the brand view.The statistical population of this research consists of two parts:A. The statistical population of the qualitative section includes 17 experts (Professors of university management, sports management and physical education managers and coaches of the country's football leagues).B. The statistical population of the quantitative section includes all the clients of football schools in Mashhad, whose number was about 3000 people.According to the properties of the community, targeted sampling method for experts and non-probability and available for clients of Mashhad football schools, at this stage, 17 experts and 306 clients of Mashhad football schools were selected as a sample.To determine the sample size of clients, Jersey and Morgan sample size estimation table was used. According to Morgan table data, the required sample size in the statistical population of 3000 people is 306 samples.The approach of the present research is hybrid and was performed using thematic method. The results of previous research and work were identified (Through systematic review, 43 articles and dissertations and 63 open codes).After interviewing 17 pre-identified experts, 45 open codes were identified; the codes were repeated by at least one expert and by a maximum of 10 experts.Due to a repetition of some codes by experts and articles, finally after merging and deleting duplicates, 91 open codes and 8 pivotal codes were identified.

    Keywords: promote brand view, diversifying services, football schools
  • Laaya Hatefi Afshar *, Mirhassan Seyyed Ameri Pages 103-116
    The present study was conducted with the aim of designing a model for the security management process of sporting events. The statistical population of the present study consisted of faculty members of sports management, executive managers, sports experts of the General Directorate of the Ministry of Sports and Youth, heads and experts of boards and all former and current organizers of sports events in West Azerbaijan province in various sports. The size of the statistical population was 196 people and the sample size of the research was selected using the whole number method of 196 people. Convergent validity and divergent validity were used to measure validity through software and Cronbach's alpha and combined reliability were used to measure reliability. In this study, data analysis was performed using SPSS and PLS software. The results of this study showed that 5 criteria of management and planning, technology, organizational interaction and communication, competencies and Personnel credentials and stadium design and construction were identified as effective variables in security management before sporting events. In relation to security management during sporting events 2 factors of crisis management and command and control as effective variables identified in security management during sporting events. In relation to security management after sporting events, three factors of information recording and maintenance, review and analysis, and manpower security were identified as effective variables in security management after sporting events. Finally, suggestions were made based on the results of testing the research hypotheses.
    Keywords: event security, Sports security, Sporting event, Security management process, Event Management
  • Designing a structural model of tendency to migration in national team athletes of the Islamic Republic of Iran
    Heshmatolah Moradi Sharaf *, Gholamreza Shabani, Masoumeh Majidiparast, Nasrallah Erfani Pages 117-131

    The aim of present study was to Design a structural model of tendency to migration in national team athletes of the Islamic Republic of Iran. This research was descriptive-correlational type and based on structural equations. The statistical population included all athletes in the national teams of the Islamic Republic of Iran, of which 383 available people (N=383) were selected as a statistical sample. The researchers collected information from 26 in-depth interviews with the experts and researchers in the subject, and the data from the interview were coded and analyzed. Then, a questionnaire was designed in accordance with the obtained codes in the form of 36 items with a five-point Likert scale, and the validity and reliability of it were confirmed. The results of the structural model showed that the identified individual, managerial, structural and facility-welfare factors are appropriate to study the tendency of athletes to migrate and there is a high correlation between these factors. Also, according to the results of Friedman test, there is a significant difference between the ranking of athletes' tendency to migrate (P<0.01). According to the results of the present study, it seems that organizations and institutions in charge of sports can take effective steps to reduce the migration of the most valuable sports resources by paying sufficient attention to the important identified factors and adopting appropriate strategies related to these factors.

    Keywords: Migration tendency, Sports Migration, National team athletes, Structural Model