فهرست مطالب

نشریه تعالی مشاوره و روان درمانی
پیاپی 45 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اثربخشی آموزش توانش های مثبت اندیشی و خود نظم جویی هیجانی بر میزان خلاقیت، کاهش اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان سال دوم دبیرستان متوسطه شهر تهران
    سیده سحر حسینی ماشلی، مهرناز آزادیکتا*، فریبرز درتاج صفحات 1-13
    هدف
    آموزش توانش های مثبت اندیشی دانش آموزان، به منظور تقویت و بهبود ارتباط مثبت با خود، ارتباط مثبت با دیگران و زندگی و نیز افزایش حرمت خود و موفقیت تحصیلی آنان بسیار مفید و سودمند به نظر می رسد. با توجه به اهمیت مثبت اندیشی و جنبه های گسترده آن ازجمله نقش آن در سازش یافتگی نوجوانان، پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی آموزش توانش های مثبت اندیشی و خود نظم جویی هیجانی بر میزان خلاقیت، کاهش اضطراب و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان سال دوم متوسطه تهران پرداخت.
    روش
    نمرات متغیرهای آزمایشی در مراحل پیش آزمون و پس آزمون بررسی شد. جامعه آماری، دانش آموزان دبیرستان های تهران بودند. نمونه آماری این پژوهش شامل 45 دانش آموز (15 نفر گروه اول) توانش های مثبت اندیشی (15 نفر گروه دوم) خود نظم جویی هیجانی و 15 نفر گروه گواه می باشد.
    یافته ها
    برای نمونه گیری ابتدا از روش نمونه گیری در دسترس دو دبیرستان گزینش و از بین دانش آموزان دوم دبیرستان به صورت تصادفی 45 دانش آموز گزینش و در گروه های آزمایش و گروه گواه قرار گرفت. ابزار پژوهش، پرسشنامه اضطراب بک (BAI) و پرسشنامه خلاقیت عابدی بود که قبل و بعد از ارایه آموزش توانش های مثبت اندیشی بر گروه آزمایش، برای هر دو گروه گواه و آزمایش، اجرا گردید.
    نتیجه گیری
    برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل میانگین و انحراف معیار و تحلیل کوواریانس و آزمون تحلیل اندازه گیری مکرر چند متغیره برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش توانش های مثبت اندیشی و خود نظم جویی هیجانی برمیزان خلاقیت، کاهش اضطراب امتحان و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: توانش های مثبت اندیشی، خود نظم جویی هیجانی، خلاقیت، اضطراب، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان
  • بررسی رابطه بین انعطاف پذیری شناختی و ذهن آگاهی با تنظیم هیجان در بیماران دیابتی نوع دو
    حنانه محمد بیگی سلحشور، سعید متولی* صفحه 2
    هدف

    تنظیم هیجان نقش مهمی در سایر متغیرهای روانشناختی از جمله سلامت در بیماران دیابتی دارد. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین انعطاف پذیری شناختی و ذهن آگاهی با تنظیم هیجان در بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان امام خمینی در فصل های زمستان سال 1396 و بهار سال 1397 به تعداد 341 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 181 نفر برآورد که این تعداد پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های انعطاف پذیری شناختی (دنیس و وندر وال، 2010)، ذهن آگاهی- فرم کوتاه (والاچ و همکاران، 2006) و تنظیم هیجان (گراس و جان، 2003) بودند. داده ها با آزمون های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل گام به گام در نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که انعطاف پذیری شناختی و ذهن آگاهی با تنظیم هیجان در بیماران دیابتی نوع دو رابطه مثبت و معنادار داشتند و علاوه بر آن، متغیرهای انعطاف پذیری شناختی و ذهن آگاهی به طورمعناداری توانستند 38 درصد از تغییرات تنظیم هیجان در بیماران دیابتی نوع دو را پیش بینی کنند که در این پیش بینی سهم انعطاف پذیری شناختی بیشتر از ذهن آگاهی بود (01/0˂P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش، برای بهبود تنظیم هیجان در بیماران دیابتی نوع دو می توان از طریق کارگاه های آموزشی زمینه را برای بهبود انعطاف پذیری شناختی و ذهن آگاهی فراهم کرد.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری شناختی، ذهن آگاهی، تنظیم هیجان، دیابت نوع دو
  • ارائه مدل ساختاری صمیمیت زوجین بر اساس رضایت جنسی با نقش میانجی تعهد زناشویی و کیفیت زندگی زناشویی
    زهرا جانی، علی دلاور*، ابوالفضل کرمی، بهزاد شوقی صفحه 3
    مقدمه

    داشتن روابط صمیمانه در زندگی زناشویی و خانوادگی افراد مهم ترین چالش عاطفی در زندگی آنهاست. فردی که میزان صمیمیت بالاتری در روابط تجربه می کند، قادر است خود را به شیوه ی مطلوب تری در روابط عرضه کند و نیازهای خود را به شکل موثرتری به شریک و همسر خود ابراز نماید. به علاوه همسرانی که میزان صمیمیت بالاتری دارند، از رضایت زناشویی بیشتر نیز برخوردارند. باتوجه به آنچه گفته شد، هدف پژوهش حاضر ارایه مدل ساختاری صمیمیت زوجین بر اساس رضایت جنسی با میانجیگری تعهد زناشویی و کیفیت زندگی زناشویی بود.

    روش شناسی:

     روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر تحلیل داده ها توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به خانه های سلامت شهر تهران در سال 1398 است که با توجه به حجم نمونهی لازم در تحلیل معادلات ساختاری کلاین، 360 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و مقیاس رضایت جنسی لارسون (1988)، صمیمیت زوجین ووندن بروک و برتمن (1995)، مقیاس تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) و کیفیت زندگی زناشویی باسبی و همکاران (1995) را تکمیل نمودند. داده های پژوهش در بخش استنباطی (با استفاده از تحلیل چندمتغیری مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) با کمک نرم افزارهای Excel، SPSS و Amos صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد، بین رضایت جنسی با صمیمت زوجین، بین  رضایت جنسی با تعهد زناشویی و کیفیت زندگی زناشویی، بین تعهد زناشویی و کیفیت زندگی زناشویی با صمیمت زوجین رابطه وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد رضایت جنسی بر صمیمیت زوجین از طریق متغیرهای میانجی تعهد زناشویی (1/02) و کیفیت زندگی زناشویی (0/7) تاثیر دارد. درنهایت یافته ها بیانگر برازش مدل بود.بحث: رضایت جنسی یکی از مهم ترین عواملی است که بر کیفیت و پایداری رابطه زوجین اثر می گذارد یک ازدواج موفق در اغلب موارد با رضایت طرفین از رابطه جنسی همراه است. رضایت جنسی باعث افزایش حرمت خود، رضایت از زندگی، قابلیت عشق ورزی، رضایت از رابطه و رضایت عاطفی و احساس شادی در زندگی می شود. رابطه بین نارضایتی جنسی و مشکلات صمیمیت زوجین نشان می دهد که رضایت زوجین از رابطه جنسی شان یکی از مهم ترین مولفه های تاثیرگذار بر صمیمیت زوجین به حساب می آید.

    نتیجه گیری

    به مسیولین و برنامه ریزان سلامت روان جامعه پیشنهاد میگردد تا با مدنظر قرار دادن صمیمت در زوجین و تقویت آن توسط زوج درمانگران، روانشناسان و مشاوران، به استحکام بنیان خانواده کمک نمایند.

    کلیدواژگان: رضایت جنسی، صمیمت زوجین، تعهد زناشویی و کیفیت زندگی زناشویی
  • تاثیر انگیزه درونی مراجع و سبک بین فردی درمانگر بر پیامد درمان: بررسی نقش میانجی همراهی مراجع
    شفیقه ایمان زاده، مرضیه علیوندی وفا*، تورج هاشمی، معصومه آزموده صفحه 4
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین نقش انگیزه درونی مراجع و سبک بین فردی درمانگر بر پیامد درمان با میانجی گری همراهی مراجع انجام شد.

    روش

    افرادی که در سال 1398 برای دریافت خدمات مشاوره روانشناختی به مراکز مشاوره بهزیستی، شرکت نفت و شهرداری تبریز مراجعه کرده بودند؛ جامعه این تحقیق را تشکیل دادند. نمونه تحقیق حاضر، 324 نفر از مراجعانی بودند که شرایط شرکت در مطالعه را دارا بودند. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های سبک بین فردی درمانگر، همراهی مراجع، انگیزه درمان و پیامد درمان برای مراجع و برای تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که سبک بین فردی درمانگر با میانجی گری همراهی مراجع قادرند تغییرات پیامد درمان را تبیین نمایند. همچنین نتایج نشان داد که انگیزه مراجع به طور مستقیم بر پیامد درمان تاثیر ندارد و تنها به طور مستقیم و از طریق همراهی مراجع می تواند بر پیامد درمان تاثیر مثبت داشته باشد. نتایج شاخص های نیکویی برازش نشان داد که مدل اندازه گیری شده با مدل نظری تحقیق برازش مناسبی دارد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که همراهی مراجع یک متغیر میانجی در تبیین پیامد درمان است و باید درمانگران علاوه بر انتخاب رویکردهای درمانی مناسب، به نقش همراهی مراجع در اثربخشی درمان توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: سبک بین فردی درمانگر، انگیزه درونی مراجع، همراهی مراجع، پیامد درمان
  • مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با درمان تنظیم هیجان بر اضطراب مرگ و سبک های مقابله افراد دارای سابقه خودجرحی
    کیمیا پورشیرازی، نازنین ایل غمی اذر*، ارزو شاه حسینی، الهام کشاورزی صفحه 5
    هدف

    هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با درمان تنظیم هیجان بر اضطراب مرگ و سبک های مقابله افراد دارای سابقه خودجرحی بود.

    روش

    پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‏آزمون- پس‏آزمون با گروه کنترل به همراه پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی افراد دارای سابقه خودجرحی در شهر قم در سال 1401 بود که به مرکز درمانی اندیشه سبز مراجعه نموده اند. با روش نمونه‏گیری در دسترس تعداد 60 بیمار انتخاب و به شیوه تصادفی‏ سازی (قرعه ‏کشی) به سه گروه مساوی 20 نفری گمارش شدند. ابزار گردآوری داده‏ها با پرسشنامه اضطراب مرگ کالت لستر ، پرسشنامه سبک های مقابله با موقعیت های تنیدگی زا بوده است. برای تحلیل داده‏ها از نرم افزار SPSS نسخه 25 با روش‏های آمار توصیفی، پیش فرض‏های آماری و تحلیل واریانس با اندازه ‏گیری مکرر و آزمون بن‏فرونی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اضطراب مرگ و ابعاد آن در گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری بهبود یافته است و این بهبود در مرحله پیگیری پایدار مانده است.

    نتیجه گیری

    همچنین، نتایج نشان داد که سبک های مقابله در گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل دارای تفاوت معنی داری می باشد.

    کلیدواژگان: رمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان تنظیم هیجان، اضطراب مرگ، سبک های مقابله، خودجرحی
  • تدوین ماتریس شرطی-پیامدی اضطراب جدایی از دیدگاه مادران
    بهنود بهمنش، خدیجه ابوالمعالی الحسینی*، مهران آزادی صفحه 6
    هدف

    پژوهش حاضر به مطالعه کیفی تفکر مادران در مورد اضطراب جدایی، علیت شناسی اضطراب جدایی، طرز برخورد و راهبردهای مادران با کودکان مبتلا به اضطراب جدایی شان می پردازد.

    روش شناسی:

     روش پژوهش حاضر کیفی با رویکرد نظریه زمینه ای بر اساس الگوی نظام مند اشتراوس و کوربین (2015) بود. جامعه دربرگیرنده مادارن کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی مقطع اول دبستان شهر تهران در سال 1399 بود که از بین آنان 10 مادر، تا رسیدن به اشباع، به روش هدفمند متجانس و گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. داده ها با کمک نرم افزار MAX-QDAنسخه 2020 داده ها تحلیل شدند.

    یافته ها

    370 کد اولیه بدست آمد که از طریق کدگذاری علی-تعاملی با تاکید بر ویژگی-ابعاد و فرآیندی-پیامدی مینی چارچوب های متقاطع علی و راهبردی ایجاد شد.

    نتیجه گیری

    نتایج کدگذاری علی و فرآیندی ، شامل عوامل علی درونی-رابطه ای مانند انواع مسایل ژنتیکی، نشانه های نوزادی و کودکی، عدم حضور مادر و پدر، دعواهای زناشویی، و بیرونی-عطفی مانند آرام بودن محیط زندگی و یک حادثه یا بیماری برای خود یا نزدیکان، و راهبردهای جلوگیری-جبرانی فایده مند مانند ترغیب پدر برای ارتباط بیشتر با کودک، و بی فایده مانند راهبرد به زور جدا کردن بود. علاوه براین از طریق ماتریس شرطی-پیامدی، جنبه های تعاملی و پیامدی و کد مرکزی حساس شدگی زودهنگام نسبت به تعاملات و محیط، اضطراب جدایی از دیدگاه مادران بدست آمد.

    کلیدواژگان: اضطراب جدایی، نظریه زمینه ای نظام مند، ماتریس شرطی-پیامدی، دیدگاه مادران
  • مرور نظام مند پژوهش های ایرانی با تمرکز بر پژوهش های اثربخشی انجام شده در خصوص زنان شاغل
    مهرناز آزادیکتا* صفحه 7

    هدف مطالعه حاضر مرور نظام مند پژوهش های ایرانی با تمرکز بر پژوهش های اثربخشی انجام شده در خصوص زنان شاغل در بازه زمانی 1397 الی 1402 بود. این مطالعه از نوع بررسی های ثانویه است و با توجه به روش اجرا مرور نظام مند تلقی می شود. جهت گردآوری داده ها از روش تحلیل اسنادی استفاده گردید، که شامل تمامی پژوهش های اثربخشی منتشرشده (1402-1397) بود و جمعا 45 پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با ابزار چک لیست محقق ساخته و تلخیص مطالب در قالب جداول ارایه شد. آنچه از بررسی مقالات منتشر شده در 5 سال اخیر بر آمد این بود که محققان به دنبال رفتار سازمانی مثبت گرا هستند که به دنبال آن افزایش تقویت منابع روانی کارکنان حاصل می شود و این در حالی است که زنان شاغل به واسطه ارتباط با محیط خارج از خانه و از سویی دیگر مسیولیت مادرانه خود، تحت تنش بسیاری واقع شده اند. لذا با توجه به نقش زنان، در جامعه تعارض کار - خانواده تبعات منفی برای سلامت روانی اجتماعی زنان شاغل و خانواده های آن ها داشته و هم چنین بر عملکرد مطلوب سازمان ها تاثیر می گذارد، از این رو پیشنهاد می شود پژوهش های اثربخشی که در آینده صورت می پذیرد تعارض کار-خانواده با تاکید بر نقش زن را هدف قرار دهند و در تلاش بهبود وضعیت روانشناختی زنان شاغل برآیند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، زنان شاغل، مرور نظام مند
  • بررسی روابط ساختاری بین سرمایه روان شناختی و بهزیستی روان شناختی با میانجی گری حمایت اجتماعی ادراک شده و تمایز یافتگی دانشجویان
    محمد حسین ساکت، رحیم داوری*، حسن پاشا شریفی صفحات 14-27
    هدف

    پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری بین سرمایه روان شناختی و بهزیستی روان شناختی با میانجی گری حمایت اجتماعی ادراک شده و تمایز یافتگی  دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران بود. 

    روش

    این پژوهش با روش همبستگی و معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد استان تهران در سال 1400 بودند. روش نمونه گیری خوشه ای بود. تعداد نمونه نهایی 426 نفر بودند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس های بهزیستی روان شناختی ریف (1989)، سرمایه های روان شناختی لوتانز و آویلو (2007)، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988) و تمایزیافتگی خود اسکورن و فریدلندر (1998) بود. پرسشنامه ها به صورت آنلاین تکمیل و جمع آوری گردید. مشخص شد ضریب مسیر کل بین سرمایه روان شناختی و بهزیستی روان شناختی مثبت و در سطح 01/0 معنادار بود (01/0 P<، 479/0 β=). ضریب مسیر غیرمستقیم بین سرمایه های روان شناختی و بهزیستی روان شناختی (01/0 P<، 274/0 β=) مثبت و در سطح 01/0 معنادار بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر دو متغیر میانجی شامل حمایت اجتماعی ادراک شده و تمایزیافتگی ، به صورت مثبت و معنادار روابط ساختاری  بین سرمایه های روان شناختی و بهزیستی روان شناختی را در دانشجویان پیش بینی کردند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که آموزش خود کارآمدی، امیدواری، خوش بینی و تاب آوری نقش مهمی در بهزیستی روان شناختی دانشجویان دارد و درنهایت موجب سازگاری و شادکامی آنان می شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، تمایزیافتگی خود، حمایت اجتماعی ادراک شده، سرمایه های روان شناختی
|
  • An Effectiveness of Teaching Positive Thinking and Emotional Self-Regulation Competences on Creativity, reducing Exam Anxiety and Academic Achievement in Senior High School Students in Tehran
    Seyedeh Sahar Hosseini, Mehrnaz Azadyekta *, Fariborz Dortaj Pages 1-13
    Purpose
    Teaching students' positive thinking competences is very useful to strengthen and improve positive communication with themselves, positive communication with others and their life, as well as increasing their self-esteem and academic success. Considering the importance of positive thinking and its broad aspects, including its role in adolescent adaptation, the present study investigated the effectiveness of teaching positive thinking and emotional self-regulation competences on creativity, reducing anxiety and academic achievement in senior high school students in Tehran.                                 
    Methodology
    The scores of experimental variables were evaluated in pre-test and post-test stages. The statistical population was high school students in Tehran. The statistical sample of this study includes 45 students (15 people in the first group) positive thinking competence, (15 people in the second group) emotional self-regulation competence and 15 people in the control group.
    Findings
    For sampling, first, two high schools were selected by convenience sampling method and 45 high school students were randomly selected from the senior high school students and placed in experimental and control groups. The research instruments were Beck Anxiety Inventory (BAI) and Abedi Creativity Questionnaire that were administered to both control and experimental groups before and after providing positive thinking competences training to experimental group.   
    Conclusions
    Descriptive and inferential statistics including mean and standard deviation and analysis of covariance and multivariate repeated measures analysis test were used to analyze the data. The results showed that teaching positive thinking and emotional self-regulation competences has a significant effect on creativity, reducing exam anxiety and academic achievement in students.
    Keywords: positive thinking, emotional self-regulation, Creativity, anxiety, Academic Achievement, Students
  • Investigating the Relationship between Cognitive Flexibility and Mindfulness with Emotion Regulation in Type 2 Diabetic Patients
    Hananeh Mohammad Beigi Selahshor, Saeed Motevali * Page 2
    Purpose

    Emotion regulation plays an important role in other psychological variables including health in diabetic patients. As a result, the present study was conducted with the aim of investigating the relationship between cognitive flexibility and mindfulness with emotion regulation in type 2 diabetic patients.

    Methodology

    The current research in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was cross-sectional from type of correlation. The research population was type 2 diabetic patients referred to diabetes clinic of Imam Khomeini Hospital's in the winter of 2017 and spring of 2018. The sample size based on the Krejcie and Morgan table was estimated to be 181 people who this number after checking the inclusion criteria were selected by available sampling method. The research tools were questionnaires of cognitive flexibility (Dennis and Vander Wal, 2010), mindfulness-short form (Walach et al, 2006) and emotion regulation (Gross and John, 2003). Data were analyzed by Pearson correlation coefficients and multiple regression with stepwise model in SPSS-22 software.

    Findings

    The findings showed that cognitive flexibility and mindfulness had a positive and significant relationship with emotion regulation in type 2 diabetic patients and in addition, cognitive flexibility and mindfulness variables significantly could predict 38% of emotion regulation changes in type 2 diabetes patients which in this prediction the contribution of cognitive flexibility was higher than mindfulness (P˂0.01).

    Conclusion

    According to results of this research, in order to improve emotion regulation in type 2 diabetic patients, it is possible to improve cognitive flexibility and mindfulness through educational workshops.

    Keywords: cognitive flexibility, mindfulness, emotion regulation, Type 2 diabetes
  • Presenting a structural model of couple intimacy based on sexual satisfaction with the mediating role of marital commitment and marital quality of life
    Zahra Jani, Ali Delavar *, Abolfazl Karami, Behzad Shoghi Page 3
    Introduction

    Having intimate relationships in people's marital and family life is the most important emotional challenge in their lives. A person who experiences a higher degree of intimacy in relationships is able to present himself in a more favorable way in relationships and express his needs more effectively to his partner and spouse. In addition, spouses who have a higher level of intimacy have more marital satisfaction. According to what was said, the aim of the present study was to provide a structural model of couple intimacy based on sexual satisfaction with the mediation of marital commitment and marital quality of life.

    Methodology

    The research method is applied in terms of purpose and descriptive in terms of correlational data analysis. The statistical population of the research includes all married women who referred to health centers in Tehran in 2018, according to the required sample size in the analysis of Klein's structural equations, 360 people were selected as a sample, and Larson's (1988) sexual satisfaction scale, Vondenbroek couple's intimacy and Bertman (1995), completed the marital commitment scale of Adams and Jones (1997) and the quality of marital life of Busby et al. (1995). The data of the research was done in the inferential part (using multivariate analysis of structural equation modeling (SEM) with the help of Excel, SPSS and Amos software.

    Findings

    The findings showed that there is a relationship between sexual satisfaction and marital intimacy, between sexual satisfaction and marital commitment and quality of marital life, between marital commitment and quality of marital life and marital intimacy. Also, the findings showed that sexual satisfaction has an effect on the intimacy of couples through the mediating variables of marital commitment (1.02) and marital quality of life (0.7). Finally, the findings showed the fit of the model.

    Discussion

    Sexual satisfaction is one of the most important factors that affect the quality and stability of a couple's relationship. A successful marriage is often associated with the satisfaction of the parties from sexual relations. Sexual satisfaction increases self-esteem, life satisfaction, ability to love, relationship satisfaction and emotional satisfaction and feeling happy in life. The relationship between sexual dissatisfaction and couples' intimacy problems shows that couples' satisfaction with their sexual relationship is one of the most important factors affecting couples' intimacy.

    Conclusion

    It is suggested to the officials and planners of the mental health of the society to help strengthen the foundation of the family by considering intimacy in couples and strengthening it by couple therapists, psychologists and counselors.

    Keywords: sexual satisfaction, intimacy of couples, marital commitment, quality of married life
  • The Effect of Treatment Motivation and Therapist's Interpersonal Style on Treatment Outcome: A Mediating Role of Client’s Engagement
    Shafigheh Imanzadeh, Marziyeh Alivandi Vafa *, Touraj Hashemi, Masomeh Azemodeh Page 4
    Purpose

    The aim of this study was to determine the role of client’s intrinsic motivation and therapist's interpersonal style on treatment outcome with the mediation of the client’s engagement.

    Methodology

    Individuals who had referred to counseling centers of welfare organization, oil company and Tabriz municipality in 1398 were selected as the statistical population. In the present study, statistical sample composed of 324 participants who had entrance criteria. the present study is a descriptive-correlational research. to collect data, questionnaires of The Therapist's Interpersonal Style, Treatment Motivation, Client Engagement and Client Outcome were used and structural equation modeling was used to analyze the data.

    Findings

    Findings showed that therapist's interpersonal style with the mediation of the client engagement were able to explain changes in the treatment effectiveness. Also, the results showed that the treatment motivation does not directly affect the treatment outcome and can only have a positive effect on the treatment outcome directly and through client engagement. The results of good fit indices showed that the measured model fits well with the research theoretical model.

    Conclusion

    This study showed that client engagement was a mediating variable in explaining the treatment outcome, so that, in addition to choosing appropriate treatment approaches, therapists should pay special attention to the role of client engagement in the treatment effectiveness.

    Keywords: therapist', s interpersonal style, client&rsquo, s intrinsic motivation, client engagement, treatment outcome
  • Comparing the effectiveness of acceptance and commitment-based therapy with emotion regulation therapy on death anxiety and coping styles of people with a history of self-harm
    Kimia Poushirazi, Nazanin Ilghami Azar *, Arezo Shahhoseini, Elham Keshavarzi Page 5
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of acceptance and commitment therapy with emotion regulation therapy on death anxiety and coping styles of people with a history of self-harm.

    Methods

    The research was semi-experimental with a pre-test-post-test design with a control group and a three-month follow-up. The statistical population of this research included all people with a history of self-injury in Qom city in 1401 who referred to Andisheh Sabz treatment center. 60 patients were selected by available sampling method and assigned to three equal groups of 20 people by randomization (lottery). The instrument of data collection was Cult Lester's death anxiety questionnaire, the questionnaire of coping styles with stressful situations. For data analysis, SPSS version 25 software was used with descriptive statistics methods, statistical assumptions and analysis of variance with repeated measurements and Benferroni test.

    Results

    The results showed that death anxiety and its dimensions improved significantly in the experimental groups compared to the control group, and this improvement remained stable in the follow-up phase.

    Conclusion

    Also, the results showed that the coping styles in the experimental groups have significant differences compared to the control group.

    Keywords: acceptance, commitment therapy, emotion regulation therapy, death anxiety, coping styles, Self-injury
  • Compilation of the conditional-consequential matrix of separation anxiety from the viewpoint of mothers
    Behnood Behmanesh, Khadijeh Abolmaali Alhosseini *, Mehran Azadi Page 6
    Purpose

    The current study deals with the qualitative study of mothers' viewpoint about separation anxiety, the etiology of separation anxiety, the way mothers deal with their children suffering from separation anxiety and its strategies.

    Methodology

    The current research method was qualitative with the grounded theory approach based on the systematic model of Strauss and Corbin (2015). The population included mothers of children suffering from separation anxiety disorder in the first grade of primary school in Tehran in 2019, from whom 10 mothers were selected using a purposeful homogeneous and snowball methods until saturation was reached. In order to collect data, a semi-structured interview method was used. The data were analyzed with the help of MAX-QDA 2020 version.

    Findings

    370 primary codes were obtained, which were created through causal-interactional coding with emphasis on properties-dimensions and process-consequences of cross-causal and strategic mini-frameworks.

    Conclusion

    Causal and procedural coding results, including internal-relational causal factors such as various genetic issues, infant and childhood symptoms, absence of mother and father, marital disputes, and external-reflective factors such as the calmness of the living environment and an accident or illness for oneself or relatives , and the prevention-compensatory strategies were useful, such as persuading the father to communicate more with the child, and useless, such as the strategy of forceful separation. In addition, through the conditional-consequence matrix, interactive and consequential aspects and the central code of early sensitization to interactions and environment, separation anxiety was obtained from the viewpoint of mothers.

    Keywords: Separation anxiety, Systematic grounded theory, Conditional-Consequential Matrix, Mothers', viewpoint
  • Systematic Review of Iranian Researches with a Focus on the Effectiveness Researches Conducted Regarding Working Women
    Mehrnaz Azadyekta * Page 7

    The aim of the present study was to systematically review Iranian researches with a focus on effectiveness researches conducted on working women in the period of 2018-2023. This study is a type of secondary research and is considered a systematic review according to the implementation method. Document analysis method was used to collect data, which included all published effectiveness studies (2018-2023) and a total of 45 studies were examined. The information obtained was made by the researcher's checklist tool and the summary of the contents was presented in the form of tables. What emerged from the review of the articles published in the last 5 years was that researchers are looking for positive organizational behavior, which is followed by an increase in the strengthening of employees' psychological resources, and this is while working women, due to the connection with the environment outside the home and On the other hand, they are under a lot of stress due to their maternal responsibility. Therefore, considering the role of women, in society, work-family conflict has negative consequences for the psychosocial health of working women and their families, and it also affects the optimal performance of organizations, hence it is suggested that researches on the effectiveness of work-conflict be carried out in the future. Target the family by emphasizing the role of women and try to improve the psychological condition of working women.

    Keywords: effectiveness, working women, Systematic Review
  • The mediating Role of Perceived Social Support and Differentiation in Explaining Structural Relationships between Psychological Capital and Psychological Well-Being of Students
    Mohammad Hossein Saket, Rahim Davari *, Hassan Pasha Sharifi Pages 14-27
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the structural relationships between psychological capital and psychological well-being by mediating perceived social support and differentiation of Islamic Azad University of Tehran province. 

    Methodology

    This study was conducted using correlation method and structural equations. The statistical population consisted of all students of Azad University of Tehran in 1400. The sampling method was cluster sampling. The final sample was 426. Research Tools Included Reef Psychological Well-Being Scale (1989), Luthans and Avillo Psychological Capitals (2007), Zimet et al.'s Perceived Social Support (1988) and Scorn and Friedlander's Own Differentiation (1998). Questionnaires were completed online and collected. It was found that the total path coefficient between psychological capital and psychological well-being was positive and was significant at the level of (P<.01, β=0.479).Indirect path coefficient between psychological capitals and psychological well-being (P<0.01, β= 0.274) was positive and was significant at the level of 0.01. 

    Findings

    The results showed that both mediating variables including perceived social support and self-differentiation positively and significantly mediated the relationship between psychological capitals and psychological well-being in students.

    Conclusion

    It seems that teaching self-efficacy, hope, optimism and resilience plays an important role in students' psychological well-being and ultimately leads to their adaptability and happiness.

    Keywords: psychological well-being, self-differentiation, perceived social support, psychological capital