فهرست مطالب

مطالعات علوم اسلامی انسانی - پیاپی 33 (بهار 1402)

نشریه مطالعات علوم اسلامی انسانی
پیاپی 33 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم شه شناس *، زهره محمدی، موسی الرضا میرچولی، محمدرحیم عیوضی صفحات 1-9

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی سلامت خواب دانشجویان براساس جهت گیری مذهبی و سبک زندگی اسلامی بود. روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود؛ برای دستیابی به اهداف پژوهش از میان جامعه آماری پژوهش که شامل کلیه دانشجویان دانشگاه شاهد که در سال 1402-1401 و مشغول به تحصیل بودند بود، تعداد286 نفر به روش تصادفی ساده و در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری داده ها به وسیله پرسشنامه سلامت خواب بکر و همکاران، پرسشنامه جهت گیری مذهبی و فرم کوتاه پرسشنامه سبک زندگی اسلامی بود. داده های پژوهش از طریق روش آماری پیرسون به منظور بررسی همبستگی میان متغیر وابسته و متغیرهای مستقل و نیز ضریب رگرسیون به منظور پیش بینی متغیر سلامت خواب توسط سبک زندگی اسلامی و جهت گیری مذهبی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که بین سلامت خواب دانشجویان و سبک زندگی اسلامی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد و نیز میان سلامت خواب دانشجویان و جهت گیری مذهبی آن ها رابطه مثبت و معناداری موجود است. همچنین، سبک زندگی اسلامی به صورت مثبت و جهت گیری مذهبی نیز به طور مثبت، سلامت خواب دانشجویان را پیش بینی می نمایند، بدین معنی که با افزایش سبک زندگی اسلامی، سلامت خواب این افراد افزایش و با افزایش جهت گیری مذهبی، سلامت خواب دانشجویان افزایش می یابد. با توجه به یافته های به دست آمده می توان گفت سبک زندگی اسلامی و جهت گیری مذهبی، می توانند سلامت خواب دانشجویان را پیش-بینی کنند.

    کلیدواژگان: سلامت خواب، سبک زندگی اسلامی، جهت گیری مذهبی
  • شبنم مهرسرشت * صفحات 10-20

    اشاعه در مالکیت ها و تقسیم اموال مشاع تابع ضوابط و قواعدی است که قانون گذار به منظور سلامت روابط مالی و معاملاتی مردم رعایت آنها را مقرر کرده است. اشاعه در مالکیت در مواردی بدون اراده افراد و گاه با اراده آنها به وجود می آید. از مالکیت مشاعی همواره به عنوان یک عیب نام برده می شود. اینجاست که بحث تقسیم اموال مشاع پیش می آید و اجتماع حقوق مالکان متعدد در شیء واحد از میان رفته و مالکیت مشاعی آنها به مالکیت افرازی و اختصاصی تبدیل می شود. در این میان با توجه به این که ممکن است مال مشاع، عین یا منفعت یا دین و یا مالی مثلی یا قیمی باشد، قانون گذار در وهله اول به شرکا اجازه داده است که با تراضی و توافق میان خود، تقسیم را به نحوی که می خواهند انجام دهند و اگر توافق حاصل نشود، متقاضی تقسیم می تواند اجبار شرکا را به انجام تقسیم بخواهد. آنچه که باید در ابتدای امر مورد ملاحظه قرار گیرد، شناخت مراجع صالح و سپس جریان رسیدگی به این نوع از دعاوی است. در این نوشتار یکی از مهم ترین و معمول ترین شیوه های سه گانه تقسیم؛ یعنی افراز در دادگاه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: افراز، مال مشاع، مالکیت مشاعی، مالکیت افرازی
  • فاطمه زارعی افین *، مجتبی احمدی فارسانی صفحات 21-30

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روش تدریس سنتی و روش تدریس کلاس معکوس در یادگیری درس فارسی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بر مبنای سطوح یادگیری شناختی بلوم بود. طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پایه ششم منطقه 14 شهر تهران تشکیل دادند که با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 دانش آموز انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش 1 (15 نفر) و آزمایش 2 (15 نفر) جایگزین شدند. افراد گروه آزمایش 1 برای مدت 8 جلسه به روش سنتی و افراد گروه 2 به روش معکوس مفاهیم کتاب درس فارسی پایه ششم ابتدایی را آموزش دیدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون مداد کاغذی محقق ساخته ای که یادگیری را بر اساس سطوح شناختی بلوم می سنجید استفاده شد که روایی آن توسط متخصصان علوم تربیتی و جمعی از دبیران این رشته به تایید رسید. در آخر داده ها از طریق روش تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل شدند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد تفاوت دو گروه در متغیرهای کاربرد، تحلیل، ترکیب و ارزشیابی معنی دار است اما در متغیرهای دانش و فهمیدن معنی دار نیست. درمجموع می توان گفت که روش تدریس معکوس نسبت به روش سنتی در رخ دادن یادگیری در سطوح بالای شناختی طبقه بندی بلوم ارجحیت دارد.

    کلیدواژگان: روش تدریس معکوس، روش تدریس سنتی، سطوح یادگیری بلوم، فارسی
  • امیدرضا سبحانی جانبهان *، علیرضا خراسانی، امیرمحمد خلج، حسین عارف صفحات 31-37

    تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش آموزش و پرورش در توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه صورت گرفته است. به منظور دستیابی به این هدف، ابتدا مفاهیم آموزش و پرورش، توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را با استفاده از منابع معتبر تعریف کرده و سپس به شرح تاثیرات و نقش آموزش و پرورش در توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه پرداخته شده است. در این تحقیق، به بررسی اثرگذاری آموزش و پرورش در بالا بردن سطح دانش و علمیه جامعه، ایجاد فرهنگی سازنده، پایدارسازی اقتصادی، توسعه فناوری و کاهش فقر و بی کاری پرداخته شده است. در نهایت، بر این ایده پایه ای تاکید شده است که آموزش و پرورش به عنوان یکی از عامل های اساسی توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه، باید به شیوه هایی مناسب و با استفاده از روش های مدرن و موثر اجرا شود.

    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، جامعه
  • شادی احمدی *، جلال حیدریان، شایسته احمدی صفحات 38-46

    قابوس نامه اگرچه پندنامه عنصرالمعالی برای فرزندش است؛ اما می توان آن را دستورالعملی تربیتی و پرورشی و منبع بررسی علمی و دقیقی برای کشف شیوه های فرزندپروری و سبک های انضباطی مورد پسند مولف دانست. در این مقاله سبک های فرزندپروری بر اساس نظریه دیانا بامریند مورد پژوهش قرار گرفته است. تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است. نتایج نشان می دهد اگرچه لحن و اندیشه پدرسالارانه نویسنده در بعضی از باب های کتاب مشهود است؛ اما شیوه انضباطی غالب در کتاب، سبک مقتدرانه است. همچنین نویسنده، سبک آسان گیرانه و مسامحه کارانه را سبکی ناسالم در حوزه فرزندپروری می داند.

    کلیدواژگان: قابوس نامه، سبک های فرزندپروری، دیانا بامریند
  • بررسی تاثیر نظام ارزیابی عملکرد مدیران بر ارتقاء پاسخگویی آنان با نقش میانجی مسئولیت پذیری در دستگاه های اجرایی استان ایلام
    یاسر ملک حسینی صفحات 47-64

    این پژوهش با هدف تعیین میزان تاثیر نظام ارزیابی عملکرد مدیران بر ارتقاء پاسخگویی آنان با نقش میانجی مسیولیت پذیری در دستگاه های اجرایی استان ایلام تدوین شده است. این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش تمامی مدیران سازمان های اجرایی استان ایلام می باشد که تعداد آنها برابر با 518 نفر می باشد که تعداد 220 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، شامل پرسشنامه دل قوی (1386) و پرسشنامه استاندارد هاریسون گاف (1996) بوده است. برای تعیین روایی محتوایی پرسشنامه، از پانل متخصصین متشکل از اساتید گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام و استاد راهنما بهره گرفته شد و پایایی آن با استفاده ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت (دامنه بین 83/0 تا 89/0). پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها به استخراج اطلاعات مبادرت گردید و با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 22 با استفاده از جداول توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار و ضریب تغییرات به توصیف آنها پرداخته و با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به بررسی فرضیات تحقیق پرداخته شده است. یافته های تحقیق نشان داد که تاثیرات نظام ارزیابی عملکرد مدیران از طریق مسیولیت پذیری افزایش می یابد (تشدید می شود) به عبارت دیگر نظام ارزیابی عملکرد مدیران بر ارتقاء پاسخگویی آنان با نقش میانجی مسیولیت پذیری در دستگاه های اجرایی استان ایلام تاثیر معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: نظام ارزیابی عملکرد مدیران، ارتقاء پاسخگویی، مسئولیت پذیری
  • حسن فضل صفحات 65-76

    هدف ذات باری از خلقت بشر، نیل به کمال و سعادت اوست و این امر در سایه عبودیت و عروج از طریق معرفت حق تعالی میسر است. طی طریق این مسیر، موانعی دارد که رفع آنها برای سالکان این طریقت لازم است. این موانع پیش رو منکراتند که بایستی از راه مومنان کنار روند. تسهیل کنندگان این طریق معروف ها هستند که بایستی در جهت بهره گیری از آنها تلاش کرد. امربه معروف و نهی ازمنکر از اصول عملی دین اسلام بوده و در شمار مهمترین فرایض دینی شمرده می شود. این دو اصل در قرآن کریم به صراحت آمده و در احادیث منقول از نبی مکرم اسلام(ص) و پیشوایان معصوم(ع) نیز مورد تاکید است به طوری که آن دو در کنار یکدیگر، خط هدایت دنیوی انسان و سعادت اخروی و جاودانگی او را ترسیم می کنند. در مقاله پیش رو نویسنده بر آن بوده است که با سودجستن از آیات قرآن کریم و روایات منقول از حضرات معصومین(ع) در کتب حدیث و با استفاده از روش توصیفی– تحلیلی به اهمیت، جایگاه و شرایط این دو فریضه مهم پرداخته و سپس شیوه های اجرای آن را در جامعه نشان دهد که تا حدود زیادی توانسته است به هدف خود دست یابد.

    کلیدواژگان: اسلام، امربه معروف و نهی ازمنکر، مراتب، روش ها، شرایط
  • صلاح الدین نجاتی صفحات 77-85

    هدف از انجام این مقاله مطالعه نقش نگرش به زندگی در سلامت روانی از منظر نهج البلاغ بررسی ارتباط میان نگرش مثبت به زندگی و بهبود سلامت روان از دیدگاه امیر المومنین (ع) بوده است. این مقاله از نوع تحقیقات کتابخانه ای بوده است. نتایج نشان داد که سلامتی یکی از بزرگترین نعمات و موهبت های الهی است که تنها به بعد جسمانی معطوف و محدود نمی شود، بلکه سلامت روانی را نیز در برمی گیرد. اغلب مردم بیشتر به جنبه سلامت جسم اهمیت می دهند و از عوامل و پیامدهای سلامت روحی-روانی غافلند. فقدان سلامت روان خطرات زیادی برای زندگی فرد و دیگران به همراه داشته و حس رضایتمندی، آینده سازی و امید به زندگی را از فرد سلب می کند و حتی تا مرز خودکشی و نابودی می کشاند. در نهج البلاغه تاکیدات بسیاری به نوع نگرش به زندگی شده است. با بررسی فرمایشات امام علی(ع) می توان به این نتیجه دست یافت که نگرش به زندگی مناسب و داشتن الگوی مطلوب نگرشی تاثیر مثبت بر شادکامی و نشاط افراد و سلامت روح و روان خواهد داشت. به طور کلی، زندگی ما به میزان بسیار زیادی وابسته به دانسته ها و معلومات ما است، زیرا دانسته های ما مشخص می کند که در شرایط مختلف چه تصمیمی بگیریم. به همان اندازه که ما تحت تاثیر معلومات خود هستیم، به همان میزان نیز تحت تاثیر احساساتمان نیز هستیم. درحالیکه فلسفه (اندیشه) فقط روی جنبه عقلی و منطقی زندگی تمرکز می کند (اطلاعات و تفکر گوناگون) نگرش فرد روی مسایل احساسی فرد تمرکز دارد. آنچه ما می دانیم (معلومات ما) مشخص کننده فلسفه (نوع اندیشه) ماست. آن احساسی که ما نسبت به معلومات خود داریم طرز نگرش ما است. مشابه با افکار ما، احساسات ما نیز می توانند باعث سعادت یا بدبختی ما در آینده شوند.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، نگرش به زندگی، سلامت روان، شادکامی
  • نرجس مهرسرشت صفحات 86-102

     هدف کلی تحقیق، شناسایی مولفه های مدیریت استعداد در مدارس ابتدایی با استفاده از نظام ارزشیابی توصیفی (مورد مطالعه مدارس ابتدایی شهرستان مهران) می باشد. در این تحقیق جامعه آماری شامل دو بخش است بخش کیفی که شامل 20 نفر از کارشناسان آموزش و پرورش شهرستان مهران و مدیران و معلمان مدارس ابتدایی شهرستان مهران است و بخش کمی که شامل تمامی مدیران و معلمان آشنا به مدیریت استعداد و نظارم ارزشیابی توصیفی مدارس ابتدایی شهرستان مهران می باشد. که تعداد آنها 160 نفر می باشند. در این پژوهش نمونه گیری انجام نگرفته است و از روش سرشماری استفاده شده است. این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و ازنقطه نظر چگونگی جمع آوری اطلاعات، از نوع تحقیقات آمیخته (کمی-کیفی) می باشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که از روایی صوری برخوردار است و برای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریبکرونباخ آلفا برای پرسشنامه (88/0) محاسبه گردید، که این ضریب از نظر آماری قابل قبول می باشد و دلالت بر پایایی پرسشنامه دارد. برای آزمون فرضیه ها در این پژوهش، از نرم افزار نرم افزار spss نسخه 22 استفاده شده است. روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش را آزمون کلموگروف-اسمیرنف به منظور بررسی نرمال بودن داده ها و آزمون t تک نمونه ای به منظور بررسی فرضیه ها و ضمنا از آزمون فریدمن جهت رتبه بندی متغیرها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که عوامل ساختاری، عوامل سازمانی، عوامل مدیریتی، عوامل آموزشی، عوامل انسانی، عوامل فنی و عوامل رفتاری از نظر پاسخ دهندگان از جمله شاخص های مدل مدیریت استعداد در مدارس ابتدایی با استفاده از نظام ارزشیابی در مدارس ابتدایی شهرستان مهران می باشند. همچنین نتایج نشان می دهدکه عوامل رفتاری با میانگین رتبه 22/2 کمترین تاثیر و عوامل فنی با میانگین رتبه 13/4 بیشترین تاثیر در مدیریت استعداد در مدارس ابتدایی با استفاده از نظام ارزشیابی در مدارس ابتدایی شهرستان مهران موثر هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، نظام ارزشیابی مدارس
|
  • Maryam Shahshenas *, Zohre Mohammadi, Mosalreza Mircholi, Mohammadrahim Eivazi Pages 1-9

    The aim of this study was to predict sleep health of students based on religious orientation and Islamic lifestyle. The method of this study was descriptive and correlational, in order to achieve the research objectives among the statistical population of the study, which included all students of Shahed University who were studying in 1401-1402, 286 students were selected by simple and available random method. Data were collected by Becker et al. sleep health questionnaire, religious orientation questionnaire and short form of Islamic lifestyle questionnaire. The data were analyzed by Pearson's statistical method to investigate the correlation between dependent variable and independent variables and regression coefficient in order to predict sleep health variable by Islamic lifestyle and religious orientation. The results showed that there is a positive and significant relationship between students' sleep health and Islamic lifestyle and there is a positive and significant relationship between students' sleep health and their religious orientation. Also, Islamic lifestyle positively and religious orientation positively predict the sleep health of students, This means that with increasing Islamic lifestyle, sleep health of these people increases and with increasing religious orientation, sleep health of students increases. According to the findings, it can be said that Islamic lifestyle and religious orientation can predict students' sleep health.

    Keywords: Sleep Health, Religious Orientation, Islamic Lifestyle
  • Shabnam Mehr Seresht * Pages 10-20

    The distribution of property and the division of common property are subject to the rules and regulations that the legislature has observed in order to ensure the health of the financial and commercial relations of the people. Dissemination in property occurs in cases without the will of individuals and sometimes with their will. Common property is always referred to as a defect. This is where the issue of the division of common property arises, and the community of rights of multiple owners in a single object disappears and their common property becomes separate and exclusive property. In the meantime, given that it may be common property, object or benefit, or religion, or similar or custodial property, the legislature has in the first instance allowed the partners, by consensus and agreement between themselves, to carry out the division as they wish. And if no agreement is reached, the split applicant can force the partners to split. What should be considered at the outset is to identify the competent authorities and then proceed with this type of litigation. In this paper, one of the most important and common three-partition methods; That is, separation is discussed in court.

    Keywords: Separation, Common Property, Separation Property
  • Fatemeh Zareei Afin *, Mojtaba Ahmadi Farsani Pages 21-30

    The purpose of the present study was to comparison of the effect of using the traditional teaching with the Flipped instruction method on learning of Persian lessons of sixth grade elementary school students based on Bloom's Taxonomy. The research method was quasi experimental with pretest and posttest. The statistical population of the present study was all the students of sixth grade elementary school in Tehran city, of which 30 students were replaced in two experimental (1 and 2) (N=15) groups. The subjects of the 1st experiment group were taught the concepts of the 6th grade Persian textbook in the traditional method and the subjects of the 2nd experiment group were taught in the flipped method for a period of 8 sessions. To collect data, a researcher-made paper-pencil test that measures learning based on Bloom's cognitive levels was used. The data were analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA). According to the comparison of the averages of the research variables in two groups, it can be said that the Flipped classroom method has a greater effect than the traditional method on the application, analysis, Synthesis and evaluation variables. There was no significant difference between the two groups in the variables of knowledge and Comprehension. In general, it can be said that the flipped method is preferable to the traditional method in the occurrence of learning at high cognitive levels of Bloom's classification.

    Keywords: traditional teaching, Flipped classroom, Bloom's Taxonomy, Persian lessons
  • OmidReza Sobhani *, AliReza Khorasani, Amir Mohammad khalaj, Hosein Aref Pages 31-37

    The present study aimed to investigate the role of education in political, cultural and economic development of society. In order to achieve this goal, first the concepts of education, political, cultural and economic development have been defined using credible sources and then the effects and role of education in the political, cultural and economic development of the society has been discussed. In this research, the impact of education on raising the level of knowledge and theology of society, creating a constructive culture, economic sustainability, technology development and poverty reduction and unemployment has been discussed. Finally, it is emphasized on the basic idea that education, as one of the fundamental factors of the political, cultural and economic development of society, should be implemented in appropriate ways and using modern and effective methods.

    Keywords: Education, Economics, Culture, Politics, Society
  • Shadi Ahmadi *, Jalal Haidaryan, Shayesteh Ahmadi Pages 38-46

    Qaboos Name, although it is the advice letter of the onsor al-Maali for his son; But it can be considered as an educational instruction and a source of scientific and accurate research to discover the methods and disciplinary styles of parenting preferred by the author. In this article, parenting styles based on Diana Baumrind's theory have been researched. The research is of a descriptive-analytical type and the method of collecting information is of a library type. The results show that although the tone and patriarchal thought of the author is evident in some chapters of the book; But the dominant disciplinary style in the book is the authoritative style. Also, the author considers the easy and permissive style as an unhealthy style in the field of parenting.

    Keywords: Qaboos Name, Parenting styles, Diana Baumrind's
  • Hassan Fazl Pages 65-76

    God's purpose in creating mankind is to achieve his perfection and happiness and this is possible in the shadow of worship and ascension through his knowledge. Going in this direction has obstacles that need to be overcome for those who follow this path. These obstacles are the denials that must be overcome by the believers. The facilitators of this path are the celebrities who should be tried to take advantage of them. Enjoining the good and forbidding the evil is one of the practical principles of Islam and is considered one of the most important religious duties. These two principles are explicitly stated in the Holy Quran and are also emphasized in the hadiths narrated from the Holy Prophet of Islam (PBUH) and the infallible leaders (AS) So that the two together draw the line of man's worldly guidance and his happiness in the hereafter and his immortality. In the present article, the author intends to take advantage of the verses of the Holy Quran and the narrations narrated from the Infallibles (AS) in the books of hadith and using a descriptive-analytical method to address the importance, position and conditions of these two important duties and then show the ways of implementing it in the society that has been able to achieve its goal to a large extent.

    Keywords: Islam, enjoining good, forbiddingevil, levels, methods, conditions
  • Salahuddin Nejati Pages 77-85

    The purpose of this article is to study the role of attitude towards life in mental health from the perspective of Nahjul-Balagh, to examine the relationship between a positive attitude towards life and improvement of mental health from the perspective of Amir al-Momenin (AS). This article was a type of library research. The results showed that health is one of the greatest blessings and blessings of God, which is not limited only to the physical dimension, but also includes mental health. Most people pay more attention to the aspect of physical health and ignore the factors and consequences of mental health. The lack of mental health brings many risks to the life of the individual and others and robs the individual of a sense of satisfaction, building a future, and hope in life. and even leads to suicide and destruction. In Nahj al-Balagheh, many emphasises have been placed on the type of attitude towards life. By examining the sayings of Imam Ali (a.s.), we can come to the conclusion that having a good attitude towards life and having a good attitude model will have a positive effect on the happiness and vitality of people and the health of the soul and spirit. In general, our life is highly dependent on our knowledge and information, because our knowledge determines what decisions to make in different situations. As much as we are influenced by our information, we are also influenced by our emotions. While philosophy (thought) focuses only on the intellectual and logical side of life (various information and thinking), the individual's attitude focuses on the emotional issues of the individual. What we know (our information) defines our philosophy (type of thought). The feeling we have about our information is our attitude. Similar to our thoughts, our emotions can cause our future happiness or misery

    Keywords: Nahj al-Balagheh, attitude to life, mental health-happiness
  • Narjes Mehrsarasht * Pages 86-102

    The general purpose of this study is to identify the components of talent management in primary schools using a descriptive evaluation system (studied by primary schools in Mehran). In this study, the statistical population consists of two parts: the qualitative part which includes 20 education experts of Mehran city and principals and teachers of primary schools in Mehran city and the small part which includes all principals and teachers familiar with talent management and descriptive evaluation of primary schools. Is the city of Mehran. There are 160 of them. In this study, sampling has not been done and census method has been used. This research is applied based on the purpose and from the point of view of how to collect information, it is a mixed (quantitative-qualitative) type of research. A researcher-made questionnaire with face validity was used to collect data and Cronbach's alpha coefficient was used to determine reliability. Cronbach's alpha coefficient was calculated for the questionnaire (0.88), which is statistically acceptable and indicates the reliability of the questionnaire. To test the hypotheses in this research, SPSS software version 22 has been used. The statistical methods used in this study were Kolmogorov-Smirnov test to check the normality of the data and one-sample t-test to test the hypotheses and Friedman test to rank the variables. The results show that structural factors, organizational factors, managerial factors, educational factors, human factors, technical factors and behavioral factors from the respondents' point of view are among the indicators of the talent management model in primary schools using the evaluation system in primary schools in Mehran. The results also show that behavioral factors with an average rank of 2.22 have the least impact and technical factors with an average rank of 4.13 have the most impact on talent management in primary schools using the evaluation system in primary schools in Mehran.

    Keywords: Talent management, school evaluation system