فهرست مطالب

نشریه مدیریت سبز
سال دوم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا مزیدی، غلامرضا طالقانی صفحات 1-11

    در هزاره سوم مولفه ، امنیت دستخوش تغییرات مهمی شده است. انسان به عنوان رکن اصلی در سازمان ها فعال بوده و در جامعه نقش محوری را ایفا می کند. در هزاره سوم یکی از مسایل مهم چالش زیست محیطی می باشد. در این پژوهش با موضوع، انسان، سازمان و اجتماع به آن پرداخته شده است. همچنین چگونگی رابطه ی امنیت با مسیله زیست محیطی بررسی و تبیین گردید. پژوهش حاضر از نظر نوع توصیفی و تحلیلی و از نظر هدف بنیادی می باشد. شیوه جمع آوری اطلاعات هم به روش اسنادی و بااستفاده از روش تحلیل محتوا انجام گرفته است .

    کلیدواژگان: امنیت، امنیت زیست محیطی، انسان و محیط زیست، سازمان و محیط زیست، اجتماع و محیط زیست
  • حسن میامی، غلامعباس شکاری*، عالمه کیخا صفحات 12-35

    هدف پژوهش حاضر به ارایه مدلی برای دانشگاه کارآفرین با رویکرد تراز انقلاب اسلامی می باشد. با استفاده از ادبیات موجود و بهره بردن از نظرات صاحبنظران در عرصه کارآفرینی دانشگاه ها چهارچوب مفهومی تحقیق طراحی شد و بر اساس آن برای جمع آوری داده ها پرسشنامه ای با 72 گویه ساخته شد. جامعه آماری پژوهش کلیه اعضاء هیات علمی دانشگاه فردوسی و دانشگاه پیام نور به تعداد 937 نفر که با استناد به فرمول کوکران حداقل تعداد 300نفر در نظر گرفته شدند و با انجام روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 300 پرسشنامه جمع آوری شدکه پس از تجزیه و تحلیل داده ها نتایج به دست آمده نشان میداد عوامل اهداف و رسالت، مدیریت و رهبری، ویژگیهای کارآفرینی اساتید، ویژگیهای کارآفرینی کارکنان و دانشجویان وضعیت موجود، بالاتر از حد میانگین بوده و در مورد شاخص های واحدهای داخلی و ساختار، ارتباط با صنایع، نهادهای مالی، تجاری سازی با توجه به انجام اقدامات انجام شده، به توجه بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، رویکرد تراز انقلاب اسلامی، کارآفرینی، ارتباط با صنایع
  • مجتبی رمضانی*، اکبر قدرتی، عباسقلی سنگی نور پور، نادر بهلولی، یعقوب علوی متین صفحات 36-60

    در پژوهش حاضر تلاش شد با نگاهی متفاوت و نگرشی جامع تر رابطه مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان و عملکرد منابع انسانی(رفتار و نگرش کارکنان) بررسی و به این پرسش پاسخ داده شود: آیا ادراک کارکنان درباره مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان، می تواند موجب ترویج رفتارها و نگرش های مثبت، و کاهش رفتارها و نگرش های منفی، درمیان کارکنان شود. در این راستا پژوهش حاضر باهدف ترکیب کمی نتایج پژوهش های انجام شده در حوزه مسیولیت اجتماعی سازمان و عملکرد منابع انسانی(رفتار و نگرش کارکنان) صورت گرفت. روش پژوهش فرا تحلیل است که پس از بررسی تعداد زیادی از مقالات و پژوهش های صورت گرفته، با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی، تعداد 79 مقاله و پایان نامه منتشرشده بین سال های 1389، 1400 و 2010 ، 2021 انتخاب شد. همچنین جهت رعایت ملاک های ورود و استخراج اطلاعات مربوط به هر مطالعه از چک لیست استفاده گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار فرا تحلیل CAM2 کمک گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان بر رفتار و نگرش های مثبت کارکنان با میانگین اندازه اثر (0/563) تاثیر بزرگ و قوی دارد. و همچنین مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان بر رفتار و نگرش (منفی کارکنان) با میانگین اندازه اثر (0/319-) تاثیر متوسط(منفی) دارد. این پژوهش مفاهیم عملی مهمی ارایه می کند. که درک مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان منجر به مجموعه ای از نگرش ها و رفتارهای مطلوب در کارکنان می شود. و شواهد مستقیمی را برای سازمان ها و مدیران برای مشارکت در مسیولیت پذیری اجتماعی سازمان(CSR) فراهم می کند.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان(CSR)، عملکرد منابع انسانی، رفتار و نگرش کارکنان، فرا تحلیل
  • نظاره کرد، پرویز سعیدی*، روح الله سمیعی، سامره شجاعی صفحات 61-82

    هدف این پژوهش، تبیین نقش مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک در رفتارهای بازاریابی و عوامل محیطی سبز است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش اجرا توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی است. در گام اول، عناصر تشکیل دهنده مدل مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک در رفتارهای بازاریابی از ادبیات نظری شناسایی شده است، خروجی این مرحله با شناسایی 50 مولفه در قالب شش بعد اصلی است. ابزار گردآوری داده ها، اسناد و مدارک و پرسشنامه است. در مرحله کیفی، تیم مشارکت کننده تحقیق شامل 22 نفر از خبرگان دانشگاهی، سازمانی و تجربی می باشند که با تکنیک گلوله برفی انتخاب شده اند. در مرحله کمی جامعه آماری را معاونین،کارشناسان و کارکنان شرکت گاز گلستان تشکیل می دهند. برای تعیین حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 108 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. یافته ها نشان دادند که شش بعد اصلی مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک شامل عوامل مدیریتی، عوامل ارتباطی، عوامل الکترونیک، عوامل تکنولوژیکی، عوامل اطلاعاتی و عوامل محرک است و چهار بعد اصلی رفتارهای بازاریابی شامل عوامل رفتاری، عوامل محیطی سبز، عوامل بازاریابی و عوامل سازمانی است. نتایج نشان داد که مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک در رفتارهای بازاریابی و عوامل محیطی سبز با مدل سازی معادلات ساختاری نقش موثری دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک، رفتار بازاریابی، عوامل محیطی سبز، مدل سازی معادلات ساختاری
  • پیمان غفاری اشتیانی*، مریم غیاث ابادی فراهانی، ایرج مرادی صفحات 83-104

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل اثرگذار بر ادراک اخلاقی مصرف کنندگان و خلق ارزش پایدار در انتخاب محصولات پسماند صفر است. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی- پیمایشی مبتنی بر رویکرد معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش عبارت است از کلیه نمایندگی های فروش محصولات آساپاک با تعداد نامعین که با استفاده از فرمول کوکران برای جامعه نامعین و روش نمونه گیری خوشه ای، 388 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات نیز ابزار پرسشنامه استاندارد استفاده شد که روایی ابزارها به روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری در محیط نرم افزار لیزرل نسخه 8 استفاده شد. نتایج حاکی از تاثیر مثبت متغیرهای (عقلانیت اقتصادی، بدبینی، استاندارد اخلاقی) بر ارزش آفرینی پایدار با نقش متغیر میانجی کیفیت روابط و تاثیر منفی تلاش شناختی اخلاقی بر ارزش آفرینی پایدار با نقش متغیر میانجی کیفیت روابط است. و همچنین تاثیر مثبت کیفیت روابط بر ارزش آفرینی پایدار می باشد. کلید واژه ها: ادراک اخلاقی، ارزش آفرینی، کیفیت روابط، پسماند صفر.

    کلیدواژگان: ادراک اخلاقی، ارزش آفرینی، کیفیت روابط، پسماند صفر
  • سید جمال الدین رضوی نسب، مهدی فدایی اشکیکی*، مهدی همایون فر، مریم اوشک سرایی صفحات 105-132

    روند کاهشی مصرف گاز طبیعی در سوخت ناوگان اتوبوس های گازسوز شهری تهران در چند سال اخیر، علیرغم سرمایه گذاری کلان دولت برای جایگزینی گاز طبیعی به جای گازوییل در سوخت اتوبوس های شهری در جهت کاهش آلودگی هوا به ویژه شهرهای بزرگ و صرفه اقتصادی حاصل از آن وارد بحران شده و حرکت به سوی حمل ونقل سبز را به مخاطره انداخته است. هدف از این پژوهش بررسی پیشینه و شناسایی عوامل موثر بر ایجاد این شرایط و ارایه راهکارهای عملیاتی است. نوع پژوهش توصیفی آمیخته، بر مبنای پژوهش کیفی و کمی، ازنظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری اطلاعات در گروه پژوهش های پیمایشی است. جامعه آماری خبرگان، متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران و کارشناسان ارشد متخصص باتجربه بالای 10 سال و تحصیلات فوق لیسانس و بالاتر بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس اصل کفایت نظری به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه به روش دلفی و در بخش کمی از رویکرد پویایی شناسی سیستمی است. درنهایت تخصیص بخشی از سود حاصل از اختلاف یارانه جایگزینی گاز طبیعی به جای گازوییل در قالب سناریوهای پیشنهادی برای خرید اتوبوس های جدید، تامین تجهیزات و پشتیبانی خدمات مربوط به اتوبوس های گازسوز و ایستگاه های سوخت رسانی CNG به عنوان بهترین راهکارهای پایدار مصرف گاز طبیعی در سوخت ناوگان اتوبوس های شهری ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اتوبوس های گازسوز، مدیریت سبز، پویایی سیستم، گاز طبیعی
  • فرحنار کسرائی یگانه*، مهدی زیرک، احمد اکبری، حسین مومنی مهموئی، یوسف مهدی پور صفحات 133-156

    در عصر الکترونیکی حاضر یهره گیری از دوره های یادگیری الکترونیک موجب میشود تا افراد نسبت به نسلهای قبل از خود، از روش های جدیدتری به منظور بهبود عملکرد سازمانی خود استفاده کنند. پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی الگوی عملکرد شغلی نیروی انسانی در پرتو یادگیری الکترونیک در بانک ملی تدوین گردیده است. استراتژی تحقیق پیمایشی و روش پژوهش کمی است. جامعهی آماری پژوهش کلیه کارکنان بانک ملی در مشهد به تعداد 160 نفر بوده اند که از این تعداد 121 نفر بعنوان نمونهی آماری به روش تصادفی ساده بدست آمده است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته با 104 گویه میباشد. برای تحلیل داده های این پژوهش از نرم افزار spss و نرم افزار پی ال اس استفاده شده است . یافته های تحقیق در الگوی موردنظر شامل 4 مقوله و 11 مولفه میباشد که مقولات شامل عناصر آموزشی یادگیری الکترونیک، عناصر انسانی یادگیری الکترونیک، فرایند مدیریت عملکرد شغلی و در نهایت مقوله بهبود عملکرد شغلی سازمانی بود. نتایج داده ها نشان داد که الگوی مذکور از اعتبار لازم برخوردار است.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، یادگیری الکترونیک، منابع انسانی
  • رامین باقری، مهدی نعیمی*، عبدالعزیز پقه صفحات 157-175

    امروزه استفاده از محصولات سبز متداول شده و مورد هدف مصرف کنندگانی قرار گرفته که سبک زندگی سبز دارند. سبک زندگی عامل مهمی است که تعیین می کند مصرف کننده چگونه زمان و پول خود را صرف می کند. این مطالعه به حوزه هایی که افراد به آن ها احساس وفاداری در سطح متعصبانه می کنند پرداخته است. افراد متعصب ویژگی ها و رفتارهای مشابهی دارند که بر سبک مصرفی آن ها تاثیرگذار است. در این پژوهش بخشی از جامعه که سبک زندگی سبز دارند، انتخاب شده و تاثیر آن را بر سبک مصرفی افراد مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه ارایه پیشنهاداتی در تاثیر سبک زندگی این گروه مصرف کننده خاص به نفع کسب و کارها است و در نهایت به تاثیر تمایلات متعصبانه بر سبک مصرف افراد پرداخته شده است. بدین منظور 392 نفر از مصرف کنندگان فروشگاه رفاه گرگان که سبک زندگی سبز داشتند به صورت غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار پی ال اس 4 انجام گرفت. یافته ها نشان داد که سبک زندگی سبز بر گرایش های متعصبانه و گرایش متعصبانه بر سبک مصرف تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی سبز، گرایش های متعصبانه، مصرف لذت جویانه، مصرف نمادین، خرید آنی
  • علی سوسرایی، مجید نصیری*، روح الله سمیعی، محمدباقر گرجی صفحات 176-195

    هدف پژوهش حاضر تحلیل عوامل موثر بر رفتار کارآفرینانه سازمانی در راستای توسعه پایدار اجتماعی در دادگستری استان گلستان بود. این پژوهش کاربردی وتوصیفی- پیمایشی بود که با رویکرد آمیخته اکتشافی انجام شده است. جامعه آماری در مرحله کیفی، 11 نفر از خبرگان دانشگاهی و سازمانی بودند که به روش هدفمند با تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند و در مرحله کمی، کارکنان دادگستری استان گلستان به تعداد 1401 نفر بودند و حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 302 نفر تعیین و برای نمونه گیری از روش تصادفی ساده استفاده شد. برای شناسایی عوامل از روش دلفی و برای بررسی روابط بین متغیرها از روش معادلات ساختاری با نرم افزار اسمارت پی ال نسخه 3 استفاده شده است. نتایج نشان داد ابعاد رفتار کارآفرینانه سازمانی شامل 7 بعد (رفتاری، محیطی، محتوایی، زمینه ای، ارتباطی، ساختاری، فردی) است که به ترتیب به میزان 346/0 ، 408/0 ، 363/0 ، 378/0، 350/0، 424/0 و 398/0 بر رفتار کارآفرینانه سازمانی تاثیر معنی داری دارند. همچنین رفتار کارآفرینانه سازمانی بر توسعه پایدار اجتماعی به میزان 823/0 تاثیر معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: رفتار کارآفرینانه سازمانی، توسعه پایدار اجتماعی، دادگستری
|
  • Alireza mazidi, gholamreza talghani Pages 1-11

    In the third millennium, security has undergone important changes. human is active as the main pillar in organizations and plays a central role in society. In the third millennium, one of the important issues is the environmental challenge. In this research, it has been discussed with the subject of human, organization and society. Also, the relationship between security and environmental issues was investigated and explained. The current research is descriptive and analytical in terms of its fundamental purpose. The method of collecting information is done using the documentary method and using the content analysis method.

    Keywords: Security, environmental security, human, environment, Organization, Communityand environment
  • hassan miami, gholamabbas shekari, aleme keikha Pages 12-35

    The aim of the present research is to provide a model for measuring the readiness of universities to become an entrepreneurial university, adopting the Islamic revolution approach. The present study is sequential exploratory mixed research and is applied in terms of its purpose. The statistical population in the first stage of the qualitative approach includes 30 specialists and experts in the public universities in Mashhad who were selected snowball and a purposeful sampling strategy. The statistical population in the second stage of the quantitative approach includes all the faculty members of Ferdowsi University and experts in the field. In this stage, based on Cochran's formula and informed by simple random sampling strategy, a total number of 300 people were identified as the sample. Two data collection methods including library methods and field method were used in order to collect information. Finally, for the qualitative analysis, thematic and content analysis method using MAXQDA10 software was utilized. In order to test the assumptions related to the model components and test the overall research model, confirmatory factor analysis and structural equation model tests were conducted using SPSS 26 and LISREL software. The findings of the research in the qualitative phase led to the identification of two main categories (internal environment and external environment) and 8 sub-categories. Moreover, in the quantitative phase and following further investigations, it was determined that the obtained model had a good fit. The results show that in the model proposed for measuring the readiness of universities to become an entrepreneurial university with the approach of the Islamic Revolution, the components of the internal environment (with the sub-components of intra-university units, leadership and management, goals and mission of the university, organizational structure, and entrepreneurial characteristics) and the external environment (with the sub-components of laws and regulations, commercialization and relationships with industries and financial institutions) are effective.

    Keywords: Entrepreneur University, Islamic Revolution level approach, entrepreneurship, relationships withindustries
  • Akbar Ghodrati, Mojtaba Ramezani, abbasqoli Snginoorpur, Nader.Bohlooli, Yaqub Alavimatin Pages 36-60

    The obligation and commitment of an organization to be accountable to all its stakeholders and the increasing importance of the social responsibility of the organization has led to the fact that in addition to paying attention to their macro-organizational results, the impact of such programs and social responsibility measures of the organization at the micro-organizational level should also be noted. In the present research, an attempt was made to examine the relationship between corporate social responsibility and human resource performance (employees' behavior and attitude) with a different perspective and a more comprehensive approach to answer this question: Can employees' perception of corporate social responsibility promote positive behaviors and attitudes and reduce negative attitudes and behaviors among employees. The present research was therefore carried out with the aim of quantitatively combining the results of the research studies conducted in the field of social responsibility of the organization and the performance of human resources (employees’ behavior and attitude(. The research method used in this study is meta-analysis. After reviewing a large number of articles and research studies, using internal and external databases, 79 articles and dissertations published between 2010 and 2021 were selected. Moreover, a checklist was used in order to meet the inclusion criteria and to extract information related to each study. In order to analyze the data, CAM2 meta-analysis software was used. The results of the research showed that corporate social responsibility with a medium effect size (0/563) has a strong impact on employees’ positive behavior and attitude. Also, corporate social responsibility has a moderate (negative) effect on employees' (negative) behavior and attitude with a medium effect size (-0/319). This research provides important practical concepts. Understanding the social responsibility of the organization leads to a set of desirable attitudes and behaviors in employees and provides direct evidence for organizations and managers to engage in corporate social responsibility (CSR).

    Keywords: corporate social responsibility (CSR), human resource performance, employees’ behavior, attitude, meta-analysis
  • Nezareh Kord, Parviz Saeedi *, Roohalla Samiee, Samereh Shojaee Pages 61-82

    The purpose of this research is to determine the role of electronic customer relationship management in marketing behaviors and green environmental factors. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-survey and correlational in terms of implementation. For this purpose, in the first step, the components of the electronic customer relationship management model in marketing behaviors were identified from the theoretical literature. The result of this step was to identify 50 components in the form of six main dimensions. Data collection tools are documents and questionnaires. In the qualitative stage, the research team consists of 22 academic and organizational experts who have been selected by snowball sampling technique. In the quantitative stage, the statistical population consists of deputies, experts and employees of Golestan Gas Company. To determine the sample size based on Krejcie and Morgan table, 108 people were selected by simple random sampling method. The results showed that the six main dimensions of electronic customer relationship management include managerial factors, communication factors, electronic factors, technological factors, information factors and stimulating factors and the for main dimensions of marketing behaviors include behavioral factors, green environmental factors, marketing factors, organizational factors. The results showed that electronic customer relationship management has an effective role in marketing behaviors and green environmental factors using structural equation modeling.

    Keywords: Electronic customer relationship management, marketing behavior, green environmental factors, structuralequation modeling
  • Peyman Ghafari Ashtiani *, Maryam Ghiasabadi Farahani, Iraj Moradi Pages 83-104

    The aim of the present research is to investigate the role the factors exerting impacts on consumers’ ethical perceptions and sustainable value creation in the selection of zero waste products. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of the study consists of all sales representatives of Asapak detergent products and the statistical sample includes 388 people. The sampling method in this research is cluster sampling. A standard questionnaire was used to collect data. The validity of the instrument was confirmed by factor analysis and the reliability of the instrument was checked and confirmed by Cronbach's alpha method. In order to analyze the data, the method of structural equation modeling, conducted by LISREL software version 8, was used. The results indicate the positive effect of variables (economic rationality, pessimism, moral standard) on sustainable value creation considering the role of the mediating variable of relationship quality. The results also show the negative effect of moral cognitive effort on sustainable value creation considering the role of the mediating variable of relationship quality. Finally, the results indicate the positive effect of relationship quality on sustainable value creation.

    Keywords: ethical perception, value creation, relationship quality, zero waste
  • Seyed Jamalaldin Razavinasab, Mahdi Fadaei Ashkiki, Mahdi Homayounfar, Maryam Ooshaksaraie Pages 105-132

    The declining trend of natural gas consumption in the fuel of Tehran's urban gas-powered bus fleet in the last few years, despite the government's large investment in substituting natural gas for diesel fuel in city buses in order to reduce air pollution, especially in large cities, along with the resulting economic savings, has entered into a crisis, putting green transportation in jeopardy. The purpose of this research is to investigate the background and identify the factors contributing to such conditions and provide operational solutions. This study is descriptive and mixed, based on qualitative and quantitative data. In terms of the goal, it is practical and in terms of data collection, it is a survey study. The statistical community of experts consisted of university professors, managers and senior experts with more than 10 years of experience, holding masters degree and above, who were selected as sample members using the purposeful sampling method, based on the principle of theoretical adequacy. The data collection instruments in in the qualitative and quantitative parts of the study included Delphi interview method and system dynamics approach, respectively. Finally, the allocation of a part of the profit made from the subsidy difference of replacing diesel with natural gas in the form of proposed scenarios for purchasing new buses, supplying equipment, and supporting services related to gas-powered buses and CNG fueling stations are presented as the best sustainable solutions for the consumption of natural gas in the fuel used for the city bus fleet.

    Keywords: gas-powered buses, green management, system dynamics, natural gas
  • Farahnaz KasraeYeganeh, Mehdi Zirak, Ahmad Akbari, Hossein Momeni Mahmoui, Yousef Mehdi Pour Pages 133-156

    In today's electronic age, taking e-learning courses allows people to use newer methods to improve their organizational performance compared to previous generations. The present study has been conducted with the aim of validating the job performance model of human resources in the light of e-learning in Bank Melli. The study adopts a survey research strategy and uses quantitative research method. The statistical population of the study was all 160 employees of Bank Melli in Mashhad, of whom 121 were selected as a statistical sample by simple random sampling strategy. The research tool includes a researcher-made questionnaire with 104 items. SPSS software and PLS software were used to analyze the data obtained in this research. The research results in the model include 4 categories and 11 components. The categories included educational elements of e-learning, human elements of elearning, job performance management process and finally the category of organizational job performance improvement. The results showed that the model has the necessary validity.

    Keywords: Job performance, e-learning, human resources
  • Ramin Bagheri, Mehdi Naimi Nezamabad, Abdolaziz Pagheh Pages 157-175

    Today, the use of green products has become common and targeted by consumers who have a green lifestyle. Lifestyle is an important factor that determines how consumers spend their time and money. This study addresses the areas to which people tend to feel biased loyalty. Fanatics have similar characteristics and behaviors that influence their consumption style. This research focuses on the part of the society which has a green lifestyle and tries to investigate its effect on people's consumption styles. The purpose of this study is to provide suggestions on the impact of the lifestyle of this particular consumer group for the benefit of businesses, and finally, to investigate the effect of such biased tendencies on people's consumption style. Therefore, 392 consumers of the Refah department store in Gorgan who had a green lifestyle were selected by non-probability and convenience sampling method. The data collection tool was a questionnaire, which was analyzed using the structural equation method, conducted by PLS 4 software. The findings showed that green lifestyle has a positive and significant effect on biased tendencies and biased tendency has a positive and significant impact on consumption style.

    Keywords: green lifestyle, biased tendencies, hedonic consumption, symbolic consumption, impulse purchase
  • Ali Soosarae, Majid Nasiri, Roohalla Samiee, Mohammadbagher Gorji Pages 176-195

    The aim of the present research was to analyze the factors affecting organizational entrepreneurial behavior in line with social sustainable development in justice department in Golestan province. This research was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method, which was conducted with a mixed exploratory approach. The statistical population in the qualitative stage was 11 academic and organizational experts, who were selected purposefully using the snowball sampling technique. In the quantitative stage, there were 1401 employees of the judiciary in Golestan province, and the sample size was determined to be 302 based on the Karjesi and Morgan table. Simple random method was employed for sampling. The Delphi method was also used to identify the factors and the structural equation method, conducted by Smart PLS 3 software, was used to examine the relationships between the variables. The results showed that the dimensions of organizational entrepreneurial behavior include seven dimensions (behavioral, environmental, content, contextual, communicative, structural, individual), which respectively have a significant effect on organizational entrepreneurial behavior by 0.346, 0.408, 0.363, 0.378, 0.350, 0.424, and 0.398. Also, organizational entrepreneurial behavior has a significant effect on sustainable social development by 0.823.

    Keywords: organizational entrepreneurial behavior, social sustainable development, justice