فهرست مطالب

روستا و توسعه پایدار فضا - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1401)

نشریه روستا و توسعه پایدار فضا
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمیده محمودی، حمید شایان*، حمدالله سجاسی قیداری، طاهره صادقلو، مسعود مینایی صفحات 1-21

    جریان گردشگری نشان دهنده جابجایی فضایی گردشگران در یک منطقه است در عین حال نیز توزیع فضایی ‏گردشگران در سراسر مقصدهای گردشگری تحت تاثیر عوامل زیادی است. بنابراین شناخت مهمترین این عوامل بر توسعه گردشگری کمک می کند. از این رو در تحقیق حاضر هدف اصلی شناسایی مهمترین عوامل ‏موثر بر جریان های جذب گردشگری روستایی بوده است. پژوهش از نظر روش شناسی توصیفی- تحلیلی و از لحاظ هدف، ‏از نوع کاربردی است. افرد نمونه تحقیق شامل 30 متخصص در حوزه گردشگری بوده که به روش گلوله برفی ‏انتخاب شده اند. منطقه مورد مطالعه مقاصد گردشگری روستایی در حوزه نفوذ گردشگری مشهد بوده است. برای تحلیل ‏یافته ها از نرم افزار ‏spss، معادلات ساختاریPLS ‎‏ و مدل تصمیم گیری چند معیاره ‏DFAHP‏ استفاده شده است. در ‏تحقیق حاضر متغیر جریان های جذب گردشگری با استفاده از 7 عامل در قالب 31 مولفه مورد مطالعه قرار گرفته است. ‏یافته های پژوهش نشان می دهد که بیشترین میانگین به شاخص دسترسی پذیری بامیانگین 82/3 تعلق دارد. ‏همچنین بررسی عوامل ‏نشان داد که مولفه های کیفیت دسترسی پذیری، امکانات اقامتی و قابلیت دسترسی پذیری ‏در اولویت اول تا سوم اثرگذاری بر ایجاد و تقویت جریان های جذب گردشگری قرار دارد.‏

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، گردشگری روستایی، جریان گردشگری، حوزه نفوذ گردشگری، شهر مشهد
  • مهدی فاطمی، محسن زاینده رودی*، عبدالمجید جلایی صفحات 22-43
    تعیین میزان رشد بهینه مخارج و اندازه دولت و اثر آن برمتغیرهای کلان اقتصادی یکی از موضوعات مهم در حوزه اقتصاد بخش عمومی می باشد . افزایش مخارج دولت برمتغیر های اقتصادی تاثیر گذار بوده و می تواند منجر به افزایش تولید و اشتغال گرددد.هدف این نحقیق بررسی عوامل موثر بر اندازه بهینه دولت در اقتصاد ایران و اثر ان براشتغال بخش کشاورزی می باشد. در این تحقیق ابتدا با استفاده از روش کنترل بهینه پویا نرخ رشد بهینه برای اندازه دولت براورد گردید. در ادامه اثر اندازه بهینه دولت بر اشتغال بخش کشاورزی با روشARDL و استفاده از نرم افزار Eviews مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از براورد معادله نشان می دهد در وضعیت موجود روند مخارج دولت ، متغیر اندازه دولت هم درکوتاه مدت و هم در بلند مدت اثر منفی و معنادار براشتغال بخش کشاورزی داشته است . اما اثر اندازه دولت در حالت بهینه ، اثر مثبت بر اشتغال بخش کشاورزی می باشد .به عبارتی حرکت به سمت اندازه بهینه دولت دراقتصاد ایران اثر گذاری بیشتری بر اشتغال بخش کشاورزی خواهد داشت . بنا براین باید دراعمال سیاست مالی موضوع بهبنگی در سیاستگذاری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مخارج دولت، کنترل بهینه، سیاست مالی، اشتغال بخش کشاورزی
  • مسعود صفری علی اکبری* صفحات 44-64

    گردشگری یکی از فعالیت های اقتصادی است که متاثر از تحولات نظام جهانی قرار دارد و تکنولوژی عصر جدید، در توسعه آن نقش مهمی ایفا نموده است. با توجه به اهمیت تکنولوژی در گردشگری، توجه به رویکرد هوشمندسازی از مهمترین مباحثی است که می تواند به رشد و توسعه گردشگری کمک نماید. بر همین اساس ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی گردشگری در مناطق روستایی نیازمند شناخت و تحلیل عوامل و موانع است. هدف این تحقیق تحلیل بستر گردشگری هوشمند در روستاهای هدف گردشگری و موانع پیش رو به صورت موردی در شهرستان پاوه است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعات پیمایشی با استفاده از ابزار پرسش نامه است. جامعه آماری تحقیق را ساکنان سه روستای گردشگری شامل شمشیر، هجیج و خانقاه تشکیل داده است. جمعیت روستاها طبق سرشماری 1395 برابر با 3848 نفر بوده و بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه 349 نفر محاسبه شد. روایی پرسش نامه از طریق جامعه نخبگان بررسی و پایایی نیز از طریق آلفای کرونباخ با ضریب 82/0 تایید شد. نتایج نشان داد که عوامل اجتماعی، اقتصادی و زیرساختی بسترساز گردشگری هوشمند روستایی در سطح کمتر از 05/0 معنادار بوده و بررسی جهت معناداری نشانگر نامناسب بودن وضعیت آنها در روستاهای هدف گردشگری است. بررسی عوامل در سطح سه روستا شمشیر، خانقاه و هجیج با آزمون آنووا نیز تایید می نماید که تفاوت معناداری میان روستاها مشاهده نشده و هر سه روستا وضعیت یکسانی از نظر شاخص های بسترساز گردشگری هوشمند برخوردار هستند. بدینسان، موانع پیش روی هوشمندسازی روستاهای گردشگری در 5 دسته موانع زیرساختی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، مدیریتی و قانونی جمع بندی می شود و موانع زیرساختی با مقدار ویژه 06/21، بیشترین نقش را دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری هوشمند، روستاهای گردشگری، شهرستان پاوه
  • الهه کاوسی*، محمدرضا قربانی پارام، محمدرضا میانه رو، هدی رجب بیگی، امین زارعی صفحات 65-81

    در چند سال گذشته با شیوع کووید-19، زندگی بشر دگرگون شده است. شاید بتوان گفت که مهمترین تاثیرپذیری در بخش اقتصادی بوده است. یکی از بخش های مهم اقتصادی کشورها که ارتباط زیادی با بحران و شیوع پاندمی دارد، گردشگری است؛ چرا که گردشگران متناسب با وضعیت هر منطقه، اقدام به برنامه ریزی و سفر می نمایند. بنابراین با شیوع کووید-19، بخش گردشگری نیز شرایط جدیدی را تجربه کرده است. در این تحقیق هدف آن است که در ابتدا وضعیت گردشگری روستایی بررسی شود و سپس اثرات شیوع کووید-19 در گردشگری روستایی شناخته و تحلیل گردد. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعات پیمایشی با استفاده از ابزار پرسش نامه است. جامعه آماری تحقیق را ساکنان سه روستای گردشگری دشت ارژن، بند امیر و قلات در شهرستان شیراز تشکیل می دهند که بالغ بر 7465 نفر بوده است. بر اساس محاسبه فرمول کوکران، حجم نمونه به تعداد 365 نفر محاسبه شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه بوده که روایی آن از طریق جامعه نخبگان تایید و پایایی نیز از طریق آلفای کرونباخ با ضریب 84/0 تایید شد. مقایسه نوع گردشگران وارد شده در حال حاضر نسبت به قبل از شیوع بیانگر این نکته است که میزان گردشگران داخلی وارد شده به سه روستا نسبت به گردشگران خارجی از سرعت بیشتری برخوردار است. نتیجه آزمون تایید نمود که پاندمی کووید-19 از نظر اقتصادی و اجتماعی در سطح کمتر از 05/0 تاثیرات منفی در زمینه های مختلف از جمله کاهش درامد، کاهش اشتغال، تعطیل شدن اقامتگاه های گردشگری، کاهش عرضه محصولات، کاهش منابع مالی، کاهش جذب سرمایه، کاهش تعامل، کاهش تورهای گردشگری و کاهش مشارکت زنان در بخش گردشگری داشته است. البته سه متغیر آموزش و دانش گردشگری روستاییان، خلاقیت و نوآوری گردشگری و همچنین جایگاه فناوری در گردشگری بعد از شیوه پاندمی، شرایط مناسب تری داشته است.

    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، کووید-19، اثرات پاندمی، شهرستان شیراز
  • اسماعیل نصیری هنده خاله*، فرهاد جوان، ریحانه یونسی سندی صفحات 82-98
    طی بیست سال اخیر استان گیلان همواره در کانون اصلی مهاجرپذیری و رشد جمعیت شهرهای بزرگ وکوچک قرار داشته است. شهر بندر انزلی نیز به شدت متاثر از شرایط یاد شده بوده است؛ به طوری که طی دهه های اخیر به طور فزاینده ای به سمت پیرامون خود گسترش یافته است. پدیده خزش در شهر انزلی رو به رشد است و بستر ساز تحولات کالبدی -فضایی در سکونتگاه های پیراشهری شده است. خزش شهری بیشتر در فضاهای پیرامونی گسترش یافته و زمین های اطراف شهر را در خود می بلعد. گسترش فیزیکی شهر بندر انزلی ، سبب الحاق سکونتگاه ها و ادغام آنها شده است. هدف این پژوهش بررسی ابعاد مختلف تاثیرات خزش شهری بندر انزلی در پایداری کالبدی -فضایی سکونتگاه های پیراشهری در ابعاد کالبدی - زیربنایی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی است. نتایج نشان می دهد میان شاخص های خزش شهری و پایداری سکونتگاه های مورد مطالعه با ضریب 638/0 رابطه همبستگی وجود دارد. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان می دهد 8/64 از پایداری سکونتگاه های روستایی به وسیله ترکیب خطی چهارشاخص است. ارزش افزوده زمین، بهبود وضعیت اقتصادی، دسترسی مطلوب به خدمات، تنوع در ساختار فضایی، سرزندگی سهم بیشتری را نسبت به سایر زیرمعیارها در پیش بینی متغیر وابسته نسبت به سایر متغیرها دارد و کمترین اثرگذای در زمینه زیست محیطی با زیرمعیارهای تنظیف و پسماندها، آلودگی زیست محیطی و چشم انداز فضای سبز مشاهده می شود. شاخص کالبدی بیشترین تاثیر را بر پایداری سکونتگاه های پیراشهری مورد مطالعه داشته اند و شاخص زیست محیطی با ضریب 352/0 کمترین تاثیر را در پایداری داشته است.
    کلیدواژگان: خزش شهری، پایداری، کالبدی -فضایی، شهر انزلی
  • امیر صفایی، مجید شریعت پناهی*، بتول باهک، محسن رنجبر، بهرام آزاد بخت صفحات 99-115

    مناطق روستایی امروزه با مشکلات و معضلات فراوانی روبرو است که یکی از این مشکلات مخاطرات طبیعی است که در روستاها به طور ناگهانی رخ می دهد. چگونگی برخورد با این مخاطرات موجب شده تا امروزه بحث تاب آوری دربرابر مخاطرات در جوامع مورد توجه بسیاری قرار گیرد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی میزان تاب آوری مناطق روستایی دربرابر مخاطرات طبیعی در شهرستان گلپایگان است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی-توسعه ای و به لحاظ روش انجام کار، توصیفی- تحلیلی است. در فرآیند پژوهش، ابتدا مبانی نظری تاب آوری و سوابق مطالعاتی آن موردمطالعه قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش را سرپرستان خانوار روستایی شهرستان گلپایگان تشکیل می دهند که براساس سرشماری سال 1395 برابر با 15235 نفر برابر با 5451 خانوار بوده است. برای انتخاب حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است که به وسیله آن تعداد 379 نفر به عنوان حجم نمونه به صورت تصادفی انتخاب شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل رگرسیون خطی استفاده شده است. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که تاب آوری اجتماعی با میانگین 831/2 در وضعیت نامطلوب، تاب آوری اقتصادی با میانگین 779/2 در وضعیت نامطلوب، تاب-آوری کالبدی- محیطی با میانگین 109/3 در وضعیت مطلوب و تاب آوری نهادی با میانگین 101/3 در وضعیت مطلوب قرار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که مخاطرات طبیعی بیشترین تاثیر را با مقدار ضریب بتای 476/0 بر شاخص اقتصادی داشته است و کم ترین تاثیر را با مقدار بتای 187/0 بر شاخص نهادی داشته است. همچنین مخاطرات طبیعی بر شاخص اجتماعی با ضریب بتای347/0 و شاخص کالبدی- محیطی با ضریب بتای 299/0 نیز تاثیر گذار بوده است.

    کلیدواژگان: مخاطرات، مخاطرات طبیعی، تاب آوری روستایی، مناطق روستایی، شهرستان گلپایگان
  • وحید رضا میرابی*، سید محمود شبگو منصف، مهدی منصوری صفحات 116-130
    روستاییان پیرامون شهر تهران به دلیل فقر اقتصادی و فرهنگی بیشتر نسبت به شهرنشینان، نیازمند توجه بیشتر برای گسترش آموزش می باشند. پژوهشگاه علوم انسانی با در اختیار داشتن بهترین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و پشتیبانی دولتی، از جمله مراکز ارایه خدمات آموزشی به روستاییان پیرامون شهر تهران می باشد. این پژوهش به توسعه سبدخدمات آموزشی جهت گسترش دامنه آموزش برای روستاییان با هدف گسترش فرهنگ روستاییان اطراف تهران، در پژوهشگاه علوم انسانی انجام شده است. روش پژوهش، کیفی از نوع اکتشافی است از نظر هدف، توسعه ای با رویکرد استقرایی می باشد. با استفاده از تحلیل داده بنیاد و به شیوه اشباع نظری، با دوازده تن از خبرگان برتر پژوهشگاه علوم انسانی که به شیوه هدفمند قضاوتی، نمونه گیری شده اند، مصاحبه های عمیق و هدفمند برای گردآوری داده ها انجام شده است که با سه مرحله کدگذاری، در نهایت، الگوی مفهومی، استخراج گردید. مدل شامل هفت مقوله اصلی، در بیست مقوله فرعی با هشتاد و شش شاخص در چارچوب مدل پارادایمی می باشد. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که پژوهشگاه علوم انسانی می تواند با گسترش آموزش، فرهنگ روستاییان اطراف تهران را در زمینه های مختلفی مانند کارآفرینی، اجتماعی و معنوی رشد دهد.
    کلیدواژگان: سبد خدمات آموزشی، فرهنگ، توسعه پایدار روستایی، پیراشهر، تهران
|
  • Hamide Mahmoodi, Hamid Shayan *, Hamdollah Sojasi Gheidari, Tahereh Sadeghloo, Minaei Masoud Pages 1-21

    The flow of tourism indicates the spatial displacement of tourists in a region, while also the ‎spatial distribution of tourists throughout the tourist destinations is influenced by many factors. ‎Therefore, recognizing the most important factors affecting tourism flows helps to develop ‎tourism. Therefore, in this study, the main goal is to identify the most important factors affecting ‎rural tourism attraction streams. The research is a practical methodology in terms of descriptive-‎analytical methodology and in terms of purpose. The sample of the research includes 30 experts ‎in the field of tourism who have been selected by snowball method. The study area is rural ‎tourism destinations in the field of tourism influence of Mashhad. To analyze the findings, SPSS ‎software, PLS structural equations and DFAHP multi-criteria decision making model have been ‎used. In this study, the variable of tourism absorption flows using 7 factors in the form of 31 ‎components has been studied. The findings show that the highest mean belongs to the average ‎accessibility index of 3.82. Also, the study of factors using single sample T-test, PLS path ‎analysis and fuzzy Delphi analytical hierarchy process showed that the most important factors ‎are accessibility, attractions and spatial-spatial factors. The study of components using DFAHP ‎model also showed that the components of accessibility quality, accommodation facilities and ‎accessibility are the first to third priorities affecting the creation and strengthening of tourism ‎attraction streams.‎

    Keywords: Tourism development, rural tourism, Tourism Flow, Tourism Influence, Mashhad City‎
  • Mehdi Fatemi, Mohsen Zayandehroodi *, Abdolmajid Jalaee Pages 22-43
    Determining the optimal growth rate of expenditures and the size of the government and its effect on macroeconomic variables is one of the important issues in the field of public sector economics. The increase in government spending has an impact on economic variables and can lead to an increase in production and employment.The purpose of this research is to investigate the factors affecting the optimal size of the government in Iran's economy and its effect on the employment of the agricultural sector. In this research, the optimal growth rate for the size of the government was estimated using the dynamic optimal control method. In the following, the effect of optimal size of the government on the employment of the agricultural sector was investigated with the ARDL method and the use of Eviwes software. The results of the estimation of the equation show that in the current situation, the variable government expenditure trend has had a negative and significant effect on the employment of the agricultural sector, both in the short term and in the long term.But the effect of government size in the optimal state has had a positive effect on the employment of the agricultural sector. Therefore, in the implementation of financial policy, the issue of improvement in policy making should be taken into consideration.
    Keywords: Government size, government spending, optimal control, fiscal policy, agricultural sector employment
  • Mashood Safari Aliakbari * Pages 44-64

    Tourism is one of the economic sectors that is affected by the changes in the global system and the technology of the new age has played an important role in its development. Considering the importance of technology in tourism, paying attention to the smart approach is one of the most important topics that can help the growth and development of tourism. Based on this, creating the necessary platforms for the smartening of tourism in rural areas requires knowing and analyzing the factors and obstacles. The purpose of this research is to analyze the smart tourism platform in the target villages of tourism and the upcoming obstacles on a case-by-case basis in Paveh county. The research method is descriptive-analytical and based on survey studies using questionnaire tools. The statistical population of the research is made up of the residents of three tourist villages including Shamshir, Hajij and Khanqah. Their population is equal to 3848 people and based on Cochran's formula, the sample size was calculated as 349 people. The validity of the questionnaire was confirmed through the elite society and the reliability was also confirmed through Cronbach's alpha with a coefficient of 0.82. The result showed that the social, economic and infrastructural factors that form the basis of smart rural tourism are significant at a level of less than 0.05 and the significance direction analysis indicates that their situation is inappropriate in the target villages of tourism. The analysis of the factors at the level of three villages of Shamshir, Khanqah and Hajij with the ANOVA test also confirms that no significant difference was observed between the villages and all three villages have the same situation in terms of smart tourism indicators. According to these conditions,

    Keywords: Smart tourism, tourist villages, Paveh county
  • Elahe Kavoosi *, Mohammad Reza Ghorbani Param, Mohammad Reza Miyanroo, Hoda Rajab Beigi, Amin Zarei Pages 65-81

    In the last few years, with the outbreak of Covid-19, human life has changed. One of the important economic sectors of countries that has a lot to do with the crisis and the spread of the pandemic is tourism; Because tourists plan and travel according to the situation of each region. Therefore, with the outbreak of the Covid-19, the tourism sector has also experienced new conditions. In this study, the aim is to first study the situation of rural tourism and then identify and analyze the effects of the prevalence of Covid-19 on rural tourism. The research method is descriptive-analytical and based on survey studies using a questionnaire. The statistical population of the study consists of residents of three tourist villages of Dasht Arjan, Band Amir and Qalat in Shiraz county, which amounted to 7465 people. Based on the calculation of Cochran's formula, the sample size was calculated to be 365 people. The data collection tool was a questionnaire whose validity was confirmed by the elite community and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha with a coefficient of 0.84. A comparison of the type of imported tourists now compared to before the outbreak indicates that the number of domestic tourists entering the three villages is faster than foreign tourists. The test results confirmed that the Covid-19, economically and socially at a level of less than 0.05 negative effects in various fields such as reduced income, reduced employment, closure of tourist resorts, reduced product supply, reduced financial resources, reduced capital attraction , reduced interaction, reduced tourist tours and reduced women's participation in the tourism sector; But the three variables of rural education and knowledge of tourism, creativity and innovation of tourism, as well as the position of technology in tourism after the pandemic method, had more suitable conditions;

    Keywords: rural tourism, Corona, Covid-19effects, Shiraz County
  • Esmaeil Nasiri Hendeh Khaleh *, Farhad Javan, Reyhaneh Younesi Sandi Pages 82-98
    During the last 20 years, Gilan province has always been at the center of immigration and population growth in big and small cities. The city of Bandar Anzali has also been severely affected by the mentioned conditions, so that it has increasingly expanded towards its surroundings during recent decades. The phenomenon of creeping in Anzali city is increasing and it has become the basis for physical-spatial changes in the peri-urban settlements of these areas. The physical expansion of the city of Bandar Anzali has caused the annexation of settlements and their integration. The purpose of this thesis is to investigate the various dimensions of the effects of the urban creep of Bandar Anzali on the physical-spatial stability of peri-urban settlements in the physical-infrastructural, social and cultural, economic and environmental dimensions. The results show that there is a correlation between the indices of urban creep and the stability of the studied settlements with a coefficient of 0.638. The adjusted coefficient of determination also shows that 64.8 is the stability of rural settlements through the linear combination of four indicators. Added value of land, improvement of economic status, optimal access to services, diversity in spatial structure, vitality have a greater contribution than other sub-criteria in predicting the dependent variable compared to other variables, and the least effective in the environmental field with the sub-criteria of cleaning and waste. , environmental pollution and the landscape of green space are observed. The physical index had the greatest impact on the sustainability of the studied peri-urban settlements, and the environmental index with a coefficient of 0.352 had the least impact on sustainability
    Keywords: : urban creep, Sustainability, physical-spatial, Anzali city
  • Amir Safaei, Majid Shareeatpanahi *, Batool Bahak, Mohsen Ranjbar, Bahram Azadbakht Pages 99-115

    Rural areas today face many problems and dilemmas, one of which is the natural hazards that occur suddenly in rural areas. How to deal with these risks has caused the issue of resilience to face risks in many societies today. Therefore, the purpose of this study is to investigate the resilience of rural areas against natural hazards in Golpayegan city. The present research is applied-developmental in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method of work. In the research process, first the theoretical foundations of resilience and its study records were studied. The statistical population of the study consists of rural household heads in Golpayegan city, which according to the 2016 census was equal to 15235 people equal to 5451 households. Cochran's formula was used to select the sample size by which 379 people were randomly selected as the sample size. One-sample t-test and linear regression analysis were used to analyze the research data. The results of one-sample t-test showed that social resilience with an average of 2.831 in unfavorable condition, economic resilience with an average of 2.779 in unfavorable condition, physical-environmental resilience with an average of 3.109 in favorable condition And institutional resilience with an average of 3.101 is in good condition. Also, the results of linear regression analysis showed that natural hazards had the greatest effect on the economic index with a beta coefficient of 0.476 and the least effect with a beta value of 0.187 on the institutional index. Natural hazards also affected the social index with a beta coefficient of 0.347 and the physical-environmental index with a beta coefficient of 0.299.

    Keywords: Risks, Natural hazards, Rural resilience, Rural areas, Golpayegan county
  • Vahid Reza Mirabi *, Seyed Mahmoud Shabgoo Monsef, Mehdi Mansoury Pages 116-130
    The villager around Tehran due to economic and cultural poverty are more vulnerable to the citizens like poverty of social and social culture as well as avoiding hard accesses to educational centers which are concentrated in Tehran. The institute of human sciences has the best hardware and software facilities and government support, including strong centers in providing educational services to villagers around the city of Tehran. The study aims at the development of the educational portfolio services to spread the range of education for villagers with the aim of expanding the culture of villagers around Tehran, at the institute of human sciences. The research method is qualitative and exploratory. For the purpose, development is a deductive approach by using the found mental data analysis and in a theoretical saturation method, deep and targeted interviews were conducted with twelve of the top experts of the Humanities Research Institute who were sampled in a purposeful and judgmental manner to collect data. And with three stages of coding, finally, the studied pattern was extracted. The model consists of seven main categories, in twenty sub categories with eighty - six indicators within the paradigmatic model framework. Humanities Research Institute can develop the culture of the villagers around Tehran in various fields such as entrepreneurship, social and spiritual by expanding education, which can increase the credibility and reputation of the research institute
    Keywords: portfolio of educational services, Culture, Sustainable rural development, urban peripheral, Tehran