فهرست مطالب

پژوهش های سیاسی و بین المللی - پیاپی 46 (خرداد 1400)

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 46 (خرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 21
|
  • حسن اسفندیاری، ابراهیم متقی*، مهدی نصر صفحات 1-23

    منطقه جنوب غربی آسیا از کم استوار ترین مناطق می باشد که همچنان قریب به 2.5 دهه بعد از اتمام جنگ سرد، جدال های منطقه ای مخصوصا جدال اعراب و اسراییل در آنجا دارای تداوم می باشد. در حوزه کشورهای منطقه ای، ایالات متحده تلاش دارد تا راهبردهای جدیدی را در دستور کار قرار دهد تا منجر به موازنه دایمی اقتدار و تهدیدات بر اساس معادله امنیت ملی و منافع ملی امریکا شود.. فلذا هدف از پژوهش حاضر ارزیابی سیاست امنیت ملی آمریکا در جنوب غرب آسیا است. روش تحقیق حاضر کیفی بوده و در نهایت این نتیجه حاصل شده است که ساختار سیاست امنیت ملی امریکا مبتنی برشناخت چالش امنیت ملی اقتدار های بزرگ،تهدیدات منطقه ای،تجدید نظر طلبی بازیگران نوظهور و چگونگی مقابله با تهدیدات می باشد که هر یک از شاخص های یاد شده را می توان به عنوان بخشی از سازوکارهای تنظیم راهبردهای دفاعی و سیاست امنیت ملی در امریکا دانست.

    کلیدواژگان: امنیت ملی، سیاست خارجی، دکترین، سند امنیت ملی آمریکا، راهبرد
  • امین امینی زارع، ابومحمد عسگرخانی*، مریم مرادی صفحات 25-49

    تروریسم پژوهش های قابل توجهی را در ساحات مختلف علوم انسانی از جمله حقوق بین الملل به خود اختصاص داده است. هدف از مقاله حاضر بررسی موجبات پیدایش مقررات بین المللی در جهت مقابله با تروریسم از منظر حقوق بین الملل است که با روش توصیفی-تحلیلی پی گرفته شده است. براساس نتایج، دوران معاصر شاهد عدم توافق و توفیق جمعی در مقابله و امحای پدیده تروریسم بوده است. علت این امر را می توان در فقدان دستیابی به وحدتی نسبی در تعریف ماهیت و سرشت عمل تروریستی دانست که متعاقبا شکل های مقابله با آن و نهادهایی همچون سازمان ملل را نیز دچار سردرگمی و ناکارآمدی می سازد. ساختار حقوق بین الملل نیز به دلیل اعمال قدرت از سوی دولت های قدرتمند در جهت منافع شان این تدبیرها بدل به راهکارهای ثمربخش و نهایی نشده است.

    کلیدواژگان: تروریسم، ساختار حقوقی، حقوق بین الملل، سازمان ملل
  • محمد کریمیان، غفار زارعی*، علی محمد حقیقی صفحات 51-67

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بسیج اساتید در نخبه پروری سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران است که به صورت پیمایشی در میان بسیج اساتید دانشگاه های شیراز انجام شده است. جامعه آماری موردنظر که شامل 314 نفر مرد و 61 نفر زن بوده اند، در مجموع 375 نفر می شدند که با بهره گیری از روش پرسشنامه و توزیع آنان در میان جامعه آماری انجام شده است. بر این اساس، ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه است که برای سنجش روایی و پایایی پرسشنامه مورد مطالعه، مقدار ضریب آلفای کرونباخ برابر با 98/0 می باشد. سیوال اصلی اینست که بسیج اساتید چه تاثیری بر نخبه پروری سیاسی در جمهوری اسلامی ایران داشته است؟ فرضیه اصلی اینست که نقش بسیج در انتقال آگاهی سیاسی، تقویت هویت ملی، افزایش خودباوری ملی و دینی و ولایت پذیری، از مولفه های موثر در تربیت نخبگان سیاسی می باشد.

    کلیدواژگان: نخبگان سیاسی، بسیج اساتید، جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه های شیراز
  • صادق دانشور، عباس صالحی نجف آبادی*، قاسم ترابی صفحات 69-89

    گفتمان اخوان المسلمین به مثابه مهمترین و ریشه دارترین جنبش «سلفی اصلاح طلب» در جهان اهل سنت به شمار می رود؛ ریشه در نهضت احیای اسلامی معاصر به رهبری سید جمال الدین اسدآبادی دارد. این گفتمان توسط حسن البنا سال 1928م در مصر تاسیس شد و هم اکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی همانند ترکیه و قطر از نفوذ و تاثیرگذاری بالایی برخوردار می باشد. در تقابل با گفتمان اخوانی، می بایست به گفتمان وهابیت اشاره کرد، که با قرایت سلفی و بنیادگرانه از اسلام در عربستان سعودی سر برآورده و تلاش می کند، با بهره گیری از دلارهای نفتی و مراکز مهم اسلامی همانند مکه ،مدینه رهبری جهان اسلام را به دست گیرد. پژوهش حاضر با هدف تبیین تاثیر گفتمان اخوان المسلمین به نمایندگی ترکیه و گفتمان وهابیت سعودی بر تحولات کشور لیبی طی سال های 2010 تا 2019،روش تحقیق در این مقاله مبتنی بر روش تاریخی - تحلیلی می باشد.

    کلیدواژگان: گفتمان وهابیت، گفتمان اخوان المسلمین، تحولات جهان عرب، تروریسم، سلفی گری
  • سید حسین مرتضوی، مالک ذوالقدر*، فرشید جعفری صفحات 91-114

    پس از انتخاب احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور، سیاست خارجی دچار دگرگونی شد و این دگرگونی نه تنها در سیاست خارجی بلکه در سیاست داخلی هم آشکارا نمایان شد. بخصوص که در سیاست هسته ای سیاست عدم انعطاف و سازش ناپذیری را در پیش گرفت. هدف از نگارش این مقاله پاسخ به این سوال است که با توجه به مدل تصمیم گیری طرح پیوستگی جیمز روزنا چه عواملی باعث سازش ناپذیری و عدم اعتنا به قطعنامه های شورای امنیت از طرف دولت نهم و دهم در سیاست هسته ای شد و هدف ما اثبات این فرضیه هست که با توجه به مدل تصمیم گیری جیمز روزنا عامل (محیط بین الملل - نظام سیاسی) بیشتر از سایر عوامل(فرد - نقش- جامعه) در سازش ناپذیری و در پیش گرفتن سیاست مقاومت احمدی نژاد در سیاست هسته ای موثر بوده است.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، سیاست هسته ای، دولت نهم و دهم، نظام بین الملل، مدل پیوستگی جیمز روزنا
  • حسن سامع نصایح، اسماعیل شفیعی سروستانی*، نفیسه واعظ صفحات 115-133

    پاکستان پس از استقلال به عنوان یک کشور اسلامی تلاش کرد تا از تفکر اسلامی به عنوان یک عامل هویت بخش استفاده کند. موضوع مهمی که می تواند بر روابط ایران و پاکستان تاثیر داشته باشد، بنیادگرایی در پاکستان است. این مقاله می‎کوشد تاثیر بنیادگرایی اسلامی در پاکستان را بر روابط این کشور با ایران در فاصله زمانی 1991 تا 2020، براساس نظریه سازه انگاری بررسی کند. سوال اصلی این است که بنیادگرایی اسلامی چه تاثیری بر روابط دو کشور داشته است؟ فرضیه ای که در این تحقیق اثبات خواهد شد، عبارت از این است که فعالیت های احزاب و جریانات سیاسی بنیادگرا به دلیل تباین بین اصول حاکم بر بنیادگرایی سنی پاکستانی و روح مذهبی حاکم بر اندیشه شیعی در ایران و تحریک قدرت های مداخله گر به عامل قدرتمند واگرایی در روابط دو کشور تبدیل شده است. در پژوهش حاضر از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، گروه های بنیادگرا، وهابیت، سازه انگاری
  • مجتبی ملکشاهی، گارینه کشیشیان سیرکی*، عبدالرحمن حسنی فر صفحات 135-160

    «توسعه سیاسی» را افزایش ظرفیت و کارآیی نظام سیاسی در حل و فصل تضادهای منافع فردی و جمعی دانسته اند. در سال های اخیر ایده «حکمرانی خوب» برای تبیین رابطه جامعه مدنی، دولت و بخش خصوصی ارایه شده است که هدف آن افزایش اثربخشی و کارآمدی نظام سیاسی است. حضرت آیت الله خامنه ای در پایان چهل سالگی انقلاب اسلامی، سند راهبردی «بیانیه گام دوم» را در جهت اعتلای کشور و رفع دغدغه های ملت از طریق افزایش اثربخشی و کارآیی نظام سیاسی در پیوند با آحاد جامعه صادر نمودند که به عنوان اسناد بالادستی پیوند عمیقی با ایده های توسعه سیاسی و حکمرانی خوب دارد. هدف مقاله حاضر، بررسی تاثیر توسعه سیاسی بر حکمرانی خوب است. در این رابطه چنین فرض می شود که «هر اندازه شاخص های توسعه سیاسی در کشور افزایش یابند به همان میزان اهداف حکمرانی خوب در جامعه تحقق می یابند». روش پژوهش آمیخته، تکنیک مورد استفاده پیمایشی و مطالعات اسنادی است. نتایج پژوهش فرضیه ها را تایید نمودند.

    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، حکمرانی خوب، بیانیه گام دوم انقلاب، کارآیی و اثربخشی
  • سید مسعود نجم الساداتی یزدی، مسعود بیتانه*، حسن مرادی صفحات 161-182

    در این پژوهش ضمن بررسی و تطبیق نهادهای قانون گذار در ایران و فرانسه به فرآیند و آثار قانون گذار در این دو کشور پرداخته شد. همه پرسی، قوانین عادی و قوانین اضطراری، هرسه از روش های قانون گذاری در دو کشور ایران و فرانسه هستند. علیرغم صلاحیت عام مجلس شورای اسلامی در امر قانون گذاری، مجلس مانند سایر قوا با محدودیت هایی مواجه است که ریشه در عوامل (اصل محدودیت ذاتی اختیارات مجلس در وضع قانون، اصل برتری قانون اساسی، اصل محدودیت ظاهری مجلس در وضع قانون و محدودیت های شکلی) دارد. در حالی که محدودیت های قانون گذاری در فرانسه به جز محدودیت های شکلی ناشی از قوه قضایی و شورای قانون اساسی این کشور می باشد. قانون گذار در قانون اساسی ایران و فرانسه، نهادی را برای نظارت بر قوانین لحاظ نموده است که این نهاد در قانون اساسی ایران «شورای نگهبان» و در قانون اساسی فرانسه «شورای قانون اساسی» نام دارد.

    کلیدواژگان: قانون گذاری، ایران، فرانسه، قوه مقننه، مقایسه تطبیقی
  • شعبان محرم نژاد، اصغر پرتوی*، عباس مرادی، ابوالفضل لطفی زاده صفحات 183-200

    ناسیونالیسم عبارت از آگاهی به عضویت یا وابستگی به ملت و به عبارت دیگر، آگاهی ملی است و این آگاهی غالبا پدیدآورنده شور و علاقه افراد به عناصر تشکیل دهنده ملت است و گاه موجب تجلیل از آنها و اعتقاد به برتری این مظاهر بر مظاهر ملی دیگر ملت ها می شود. هدف از مقاله حاضر بررسی تاثیر دو نوع از ناسیونالیسم بر هویت سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.روش تحقیق براساس هدف و ماهیت آن،کتابخانه ای و اسنادی است و در صدد است با گردآوری برخی اسناد تاریخی و کتابخانه ای، به بررسی ناسیونالیسم تبارگرا و ناسیونالیسم مدنی از منظرگاه تفکر و آرمان و هویت سیاسی انقلاب اسلامی اهتمام ورزد که آیا سیاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه قومی مبتنی بر قرارداد است یا تبارگرا؟ بر اساس یافته های پژوهش ناسیونالیسم مدنی در جامعه ایران می تواند نسبت به ناسیونالیسم تبارگرا کارآمدتر باشد، علیرغم اینکه ناسیونالیسم تبارگرا در ایران گسترش بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: ناسیونالیسم مدنی، ناسیونالیسم تبارگرا، هویت سیاسی، جمهوری اسلامی ایران
  • علی قربان پور، ابوالفضل رنجبری*، محمد مظهری صفحات 201-227

    فعالیت های هسته ای ایران پس از گفتگوهای مربوط به پذیرش قطعنامه 598 و آتش بس با عراق از پیچیده ترین و سرنوشت سازترین بحران های بین المللی ایران محسوب می شود. هدف قانونگذار اساسی از تاسیس شورای عالی امنیت ملی در حقیقت ایجاد مرکز تخصصی و عالی جهت ایجاد وحدت رویه و اتخاذ سیاست های کلان امنیتی همه جانبه بوده است. در واقع سوال اصلی این است؛ سازوکار ماهیت و صلاحیت-های شورای عالی امنیت ملی در تصمیمات هسته ای مبتنی بر چه مکانیزمی هست؟ بر اساس نتایج می توان گفت در نظام حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران شورای عالی امنیت ملی در شمار مراجع سیاستگذار قرار دارد و نیز با عنایت به اینکه ماهیت لفظی و اصطلاحی سیاست گذاری ناظر بر تعیین خط مشی و محورهای کلی موجود در خصوص موضوعی معین می باشد می توان نتیجه گرفت که بخش مهمی از مصوبات شورای عالی امنیت ملی از مصادیق اعمال صلاحیت مقرر در بند 1 اصل یکصد و هفتاد و ششم می باشد.

    کلیدواژگان: ماهیت، صلاحیت، شورای عالی امنیت ملی، فعالیت های هسته ای
  • علیرضا مسعود، مهدی ذاکریان*، عبدالعلی قوام، حمید احمدی صفحات 229-248

    با تسلط نظام بین الملل و تمدن غربی از سال 1500 میلادی تاکنون، تمدن های کهن شرقی تجربه ای مشترک و مشابه مبنی بر به حاشیه راندگی داشته اند. باز تولید عناصر مشابه در فرهنگ راهبردی این تمدن ها، منجر به ایجاد مطالبه ای مشترک مبنی بر بازگشت به نقش و جایگاه پیشین خود در نظام بین الملل شده است. سوال اصلی این است که چه عواملی منجر به نزدیک شدن تمدن های کهن شرقی تجدیدنظرطلب و شکل گیری بلوک تاریخی- تمدنی شرقی در نظام بین الملل شده است؟ نتیجه کلی پژوهش نشان دهنده آن است که جنگ تمدنی دیرینه، به حاشیه راندگی و همچنین فرهنگ راهبردی مشابه میان تمدن های ایرانی، چینی و روسی منجر به تشکیل بلوک تاریخی- تمدنی شرق شده که به دنبال ایجاد دو نظم محدود شرقی و غربی، در مقابل نظم بین الملل غربی است. روش مورد استفاده در این نوشتار، توصیفی- تحلیلی و چارچوب نظری آن نیز بر پایه نظریه برخورد تمدن های سامویل هانتینگتون و نظریه انتقادی رابرت کاکس قرار دارد.

    کلیدواژگان: جنگ تمدنی، بلوک های تاریخی- تمدنی، نظم محدود، فرهنگ راهبردی، سیاست هویتی
  • مجید عباس زاده مرزبالی* صفحات 249-271

    هدف این مقاله، بررسی چگونگی نسبت هویت ملی و هویت های قومی در ایران و معرفی الگوی سیاستگذرای هویتی مناسب، جهت تقویت رابطه هویت های مذکور و تحکیم همبستگی و هویت ملی در کشور می باشد. براین اساس، سیوال کلیدی پژوهش این است که در کشور چندقومی ایران، دولت جمهوری اسلامی به منظور تقویت رابطه هویت ملی و هویت های قومی و تحکیم همسبتگی و هویت ملی در ایران، چه نوع سیاست هویتی را می بایست اتخاذ نماید؟ فرضیه مقاله این است که با توجه به چندقومی بودن کشور ایران و همزیستی تاریخی هویت ملی و هویت های قومی در کشور، دولت جمهوری اسلامی به منظور تقویت رابطه هویت های مذکور و تحکیم همسبتگی و هویت ملی، می بایست سیاست هویتی وحدت در کثرت را اتخاذ نماید. این سیاست به طوکلی می تواند بیانگر یکپارچگی ملی در بستری از کثرت قومی در کشور باشد. لازم به ذکر است که در این مقاله از روش توصیفی- تحلیلی بهره برده شده است.

    کلیدواژگان: هویت ملی، هویت قومی، همبستگی ملی، سیاست وحدت در کثرت
  • محمدجعفر آرین نژاد، علی اصغر داوودی*، سعید گازرانی صفحات 273-293

    آشنایی علمای مسلمان با یافته های فکری و فلسفی نوین غربی، باعث ارایه تفاسیر بدیعی از قرآن و مفاهیم اسلامی شد .نصر حامد ابوزید یکی از نوگرایان دینی است که تحت تاثیر مکاتب نوین  مانند هرمنوتیک فلسفی به بازسازی اندیشه دینی پرداخته است. هدف پژوهش حاضر بررسی اندیشه های نوین ابوزید در خصوص مباحث دینی  و به خصوص قرآن است.در این راستا این سوال مطرح می شود که نوگرایی دینی در اندیشه ابوزید چه تاثیری بر درک مفهوم ماهیت قرآن در اندیشه ایشان داشته است؟این فرضیه مطرح می شود که ابوزید متاثر از مکاتب نوین غربی، دیدگاه خود را در تقابل با اندیشه سنت گرایان حوزه دین قرار داده است. از نظر وی باید با بازسازی اندیشه دینی هر آنچه با مقتضیات عصر ما سازگاری ندارد،کنار گذاشته شود.در این راستا ابوزید مباحث جدیدی در باب اندیشه دینی،مخصوصا قرآن،مفهوم وحی،و غیره مطرح کرده است که پژوهش حاضر در نظر دارد با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از داده های تاریخی به بررسی مهمترین آنها بپردازد.

    کلیدواژگان: نوگرایی دینی، نصر حامد ابوزید، هرمنوتیک، متون دینی
  • محمد جمادی، زینب پورخاقان*، لیلا رئیسی دزکی صفحات 295-311

    به نظر می رسد دولت های هسته ای ضمانتی به تقلیل توان هسته ای خود ندارند و راه توسعه در این زمینه برایشان مسدود نگردیده است. این وضعیت به ویژه با تصویب کنوانسیون های بین المللی تشدید شده است.هدف از تحقیق حاضر،شناسایی مفهوم تعهدات دولت ها در نظام عدم اشاعه و قلمروی اجرایی آن و بررسی چالش ها و خلاءها در این زمینه می باشد. سوال اصلی تحقیق حاضر آن است که تعهدات دولت ها در نظام عدم اشاعه و قلمرو اجرایی آنها در خلع سلاح چیست؟ تعهدات دولت ها در نظام عدم اشاعه، منافع فردی آنها را بر منافع کل جامعه بین المللی که همانا حفظ صلح و امنیت بین المللی،حمایت از حق مردم در تعیین سرنوشت خود، حراست از شان و منزلت انسان،حفظ میراث مشترک بشریت، محیط زیست و نظم نوین اقتصادی بین المللی است غلبه داشته و مانع رشد و تعالی آن شده است.

    کلیدواژگان: تعهدات، عدم اشاعه، خلع سلاح، سلاح هسته ای
  • ابراهیم نیازی، حسن شمسینی غیاثوند*، سید اسدالله اطهری مریان، الهه ابوالحسنی صفحات 313-334
    فلسفه سیاسی به عدالت، آزادی و برابری توجه خاصی نشان داده به گونه ای که این سه ارزش به عنوان مثلث سیاسی محسوب می شوند به عبارت دیگر این سه ارزش به گونه های مختلفی شالوده و بنیان فلسفه سیاسی را تشکیل می دهد. در اواخر سده بیستم بار دیگر عدالت، محور اندیشه سیاسی متفکران غرب حتی مدافعان لیبرالیسم همچون جان رالز قرار گرفت. سوال و هدف اصلی این پژوهش این است که اندیشه سیاسی جان رالز با توجه به تحولات اقتصادی اواخر سده بیستم از جمله دولت های نیولیبرال از چه ماهیتی برخوردار است. به عبارت دیگر دگردیسی در کارکرد و  ساختار دولت ها در جهان غرب چه تاثیراتی بر آرای سیاسی جان رالز در ابعاد مختلف حقوق شهروندی، عرصه خصوصی، تعامل دولت و شهروندان، ارتباط بین آزادی و  عدالت و...گذاشته است. به طور کلی می توان گفت که جان رالز با ارایه مفهومی نوینی از عدالت، ساختار نوینی از لیبرالیسم مبتنی بر عدالت اخلاقی و مسیولیت گرا را ارایه کرده است.
    کلیدواژگان: عدالت، نئولیبرالیسم، جهانی شدن، جان رالز
  • مریم هاتفی*، مریم خانی صفحات 335-351

    با تصویب و اجرایی شدن قوانین تحریم ایران بعد از تسخیر لانه جاسوسی، آمریکا بعد جدیدی به اقدامات تحریمی خود افزود و آن عبارت بود از تنبیه شرکت های خارجی که در ایران سرمایه گذاری می کردند؛ این شیوه افراطی ترین شکل اجرای قوانین فرا سرزمینی آمریکاست که تاکنون اجرا گردیده؛ گرچه قوانین فرا سرزمینی آمریکا و تلاش برای واداشتن اشخاص کشورهای ثالث به رعایت این قوانین و مقررات در صحنه بین الملل به طور دقیق سازمان یافته و برنامه ریزی شده، اما استفاده از این ابزار برای پیشبرد سیاست خارجی همواره منشا بحث و جنجال بوده است. در این مقاله در صورتی که بپذیریم یک کشور می تواند حاکمیت خود را در خارج از سرزمینش اعمال کند، آنگاه بررسی اعتبار قانونی تحریم های ایران براساس اصول جاری حقوق بین الملل در موضوع قلمرو حاکمیت و قوانین فرا سرزمینی آمریکا بحثی ضروری و قابل تامل خواهد بود.

    کلیدواژگان: حاکمیت سرزمینی، حاکمیت حمایتی، اصل ملیت، تحریم
  • مصطفی چمنی مقدم، محمدنبی سلیم*، میرزامحمد حسنی صفحات 353-373

    در آستانه قرن 20 م، در پی کنشگری زنان و هم زمان با رشد ملی گرایی در کشورهای درحال توسعه، زنان مصری به تکاپو افتادند تا بخشی از حقوق اجتماعی خود را به دست آورند. طی سال های 1914 تا 1953م رواج اندیشه های نوگرایانه و ناسیونالیستی، سهم عمده ای در پویش این جوامع داشت.این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی، به این پرسش پاسخ می دهد که ملی گرایی در مصر، چگونه در پیدایش و روند جنبش زنان تاثیر داشته است؟ یافته های تحقیق نشان می دهد ملی گرایی و مبارزه با استعمار و استبداد، بسترساز ورود زنان به عرصه اجتماع شد، اما با وجود مشارکت زنان، حقوق مورد خواست جامعه زنان به آنها داده نشد و درنتیجه، کسب حقوق اجتماعی زنان از طرق دیگری پیگیری شد. جنبش زنان کاملا وابسته به پویش سیاسی و اجتماعی اکثریت و تحت تاثیر ایدیولوژی های شرقی و غربی بود. اما توانمندی زنان مصر در ایجاد تشکیلات و رویه اعتدالی، به کامیابی نسبی آنها منجر شد.

    کلیدواژگان: ملی گرایی، جنبش زنان، مصر، قرن20
  • مهدی کردی کلاک، ماشاالله حیدرپور*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 375-393
    ناتو، یکی از مهمترین سازمان های بین المللی است که پس از جنگ سرد و تحول کارکردی در ماموریت های خود، گسترش به شرق را به عنوان یکی از اولویت هایش تعریف نموده است. در این چارچوب، ناتو در قالب ابتکار همکاری استانبول، تلاش نموده تا در راستای تامین امنیت انرژی، ایفای نقش در امنیت منطقه و محصور نمودن ایران، حضور خود در خلیج فارس را تحکیم نماید. در این شرایط، تلاش سازمان همکاری شانگهای برای نقش آفرینی در مسایل امنیتی، ایجاد محدودیت برای ناتو و کنترل مسیرهای مواصلاتی انرژی در خلیج فارس، تداعی کننده رویارویی پیمان ورشو با ناتو است. این مقاله تلاش دارد تا به این سوال اصلی بپردازد که تقابل امنیتی ناتو و شانگهای در خلیج فارس بر مبنای چه رویکرد و عللی قابل تحلیل است؟ فرضیه پژوهش، علل اصلی تقابل را در اهداف امنیتی متعارض، تزاحم منافع در مسیرهای مواصلاتی انرژی و دیدگاه های متفاوت در قبال ایران می داند.
    کلیدواژگان: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو، خلیج فارس، سازمان پیمان همکاری شانگهای، چین، روسیه
  • محسن عماری، مهدی حاتمی*، محمدجواد جعفری صفحات 395-412

    در این مقاله، ضرورت جرم انگاری مخاصمات مسلحانه غیربین المللی و تاثیر و توسعه تدریجی آنها به روش کتابخانه ای و با استفاده از ابزار فیش‏برداری، مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد که رویه دیوان کیفری یوگسلاوی سابق و به دنبال آن، شکل گیری اساسنامه دیوان کیفری بین المللی در سال 1998 م. و درج جرایم ارتکابی مخاصمات مزبور در گستره جرایم جنگی، تحولی عظیم را نسبت به تدوین حقوق مربوط به این مخاصمات ایجاد کرده و آن را توسعه داده است. اساسنامه دیوان در موارد مهم و ‏محسوسی از حقوق بین الملل عرفی راجع به مخاصمات جنگی فراتر رفته و تعهدات و الزامات جدیدی را بر دول عضو دیوان تحمیل می کند. مقاله در دو بخش تدوین شده است؛ نخست، مبانی نظری حقوق مخاصمات مسلحانه را مورد بررسی قرار می دهد و در بخش دوم به ضرورت و تاثیر جرم انگاری مخاصمات مسلحانه غیربین المللی در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی پرداخته است.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، مخاصمات مسلحانه داخلی، دیوان کیفری بین المللی، جرم‏ انگاری
  • علی منصور لکورج، اصغر عباسی*، علی قربانی صفحات 413-427
    این مقاله ضمن احصاء موانع کیفر رسانی در جنایات بین المللی، شیوه های مقابله با آن را مورد بررسی قرار می دهد؛ با این پیش فرض که بی کیفری جنایتکاران بزرگ بین المللی نمی تواند پدیده ای قابل قبول به شمار آید ، بر آن شدیم تا به بررسی اصول حقوقی مانع کیفررسانی جنایتکاران از جمله  اصل داخلی بودن حقوق کیفری، اصل عدم مداخله، اصل مصونیت به موارد مقابله با بی کیفری از منشور نورنبرگ تا اساسنامه رم پرداخته و در این مسیر رابطه بین مطلق بودن حاکمیت دولت و بی کیفری و دادگاه های کیفری بین المللی و دیوان کیفری بین المللی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم در نهایت می توان گفت اولا میان مقررات اساسنامه رم تعارض وجود دارد، ثانیا به نحو نا امید کننده ای اجرای عدالت کیفری از طریق دیوان تنها در رابطه با کشورهای توسعه نیافته ممکن گردیده است . در این میان تحرک مناسبی از سوی شورای امنیت نیز ملاحظه نمی گردد .
    کلیدواژگان: بی کیفری، اصول حقوقی، جنایتکاران بین المللی، منشور سازمان ملل، دیوان کیفری
  • غلامرضا فیروزی، حامد محقق نیا*، شیوا جلالپور، فریدون اکبرزاده صفحات 429-455
    ایران و عربستان دو کشور مهم و تعیین کننده در خاورمیانه محسوب می شوند که دلایل گوناگونی سبب تنش مداوم در روابط این دو کشور شده است. رقابت میان این دو کشور اغلب تحت تاثیر اختلافات ایدیولوژیک و ژیوپلیتیک بسیار، تشدید می شود که در هنگام آشوب ها و ناآرامی های منطقه ای، دشمنی های آن ها افزایش می یابد. هدف این تحقیق بررسی تضاد ایدیولوژیک این دو کشور است و برای دستیابی به این هدف از روش تحقیق تحلیلی-توصیفی بهره برده شده است. براساس نتایج می توان بیان نمود که روابط ایران و عربستان همواره میان الگوی همزیستی و تعارض در نوسان بوده است. بعد از انقلاب اسلامی ایران الگوی تعارضی بر روابط این دو کشور غالب بوده که می توان از آن با عنوان جنگ سرد منطقه ای نام برد. دلیل اصلی این موضوع رقابت منطقه ای، ایدیولوژیکی و ژیوپولیتیکی این دو کشور بوده است.
    کلیدواژگان: ایران، عربستان، خاورمیانه، ایدئولوژی
|
  • Hasan Esfandiari, Ebrahim Motaghi *, Mahdi Nasr Pages 1-23

    Southwest Asia is one of the least stable regions, where regional conflicts, especially the Arab-Israeli conflict, continue for nearly more than 2 decades after the end of the Cold War. In the field of regional countries, the United States is trying to put new strategies on the agenda to bring about a permanent balance of power and threats based on the equation of national security and national interests of the United States. Therefore, the purpose of this study is to evaluate US national security policy in Southwest Asia. The research method was qualitative. Finally, it is concluded that the structure of US national security policy is based on recognizing the national security challenge of major powers, regional threats, the appeal of emerging actors, and how to deal with threats, each of which can be used as part of regulatory mechanisms.

  • Amin Amini Zare, Abomohamad Asgarkhani *, Maryam Moradi Pages 25-49

    Terrorism has been the subject of considerable reflection and research in various fields of the humanities, including international law. The purpose of this article is to investigate the origins of international regulations of world gov er n m ents in the fight against terrorism from the perspective of international law, which is followed by a descriptive-analytical method. According to the results the contemporary era has witnessed a lack of agreement and collective success in c o untering and eliminating the phenomenon of terrorism. The reason for this can be attributed to the lack of relative unity in defining the nature of the terrorist act, which in turn confuses and inefficiencies the forms of confrontation with it and institutions such as the United Nations.  Although, the structure of inter n a tional law has not become fruitful and final solutions due to the use of power by powerful governments in their interests.

    Keywords: terrorism, Legal Structure, International law, United Nations
  • Mohammad Karimian, Ghaffar Zarei *, Ali Mohammad Haghighi Pages 51-67

    The purpose of this study is to investigate the effect of faculty mobilization on po litical elitism in the Islamic Republic of Iran, which was conducted as a survey among faculty mobilization in Shiraz universities.The statistical population, which included 314 males and 61 females, was a total of 375 people, which was done by using the questionnaire method and their distribution among the statistical p o p ulation. Accordingly, the data collection tool is a questionnaire that to measure the validity and reliability of the questionnaire, the value of Cronbach's alpha coefficient is equal to 0.98. The main question is what effect has the mobilization of professors had on the political elite in the Islamic Republic of Iran? The main hypothesis is that the role of mobilization in transmitting political awareness, strengthening national identity, increasing national and religious self-co n fi d e n ce and provincialism,are effective components in It is the training of political elit e s.[1].PhD Student in Political Science, Lamerd Branch, Islamic Azad University, Lamerd, Iran[2].Assistant Professor, Department of Political Science, Lamerd Branch, Islamic Azad University, Lamerd, Iran, Corresponding Author[3].Assistant Professor, Department of Political Science, Lamerd Branch, Islamic Azad University, Lamerd, Iran

    Keywords: political elites, Professor Basij, Islamic Republic of Iran, Shiraz Universities
  • Sadegh Daneshvar, Abbas Salehi Nejafabadi *, Ghasem Toraby Pages 69-89

    The discourse of the Muslim Brotherhood is considered to be the most im p o rtant and deep-rooted "reformist Salafi" movement in the Sunni world; It is rooted in the contemporary Islamic revival movement led by Seyyed Jamaluddin As a d abadi. This discourse was founded by Hassan al-Banna in 1928 in Egypt and is now highly influential in many Islamic countries, such as Turkey and Qatar. In contrast to the Brotherhood's discourse,we should mention the Wahhabi d i s course,which rises and seeks with a Salafi and fundamentalist reading of Is la m in Saudi Arabia, using oil dollars and important Islamic centers such as Mecca and Medina.Take over Islam.The present study aims to explain the i m p a ct of the Muslim Brotherhood on behalf of Turkey and the Saudi Wahhabi discourse on the developments in Libya from 2010 to 2019,The research method in this article is based on historical-analytical method. 

    Keywords: Wahhabi discourse, Muslim Brotherhood discourse, developments in the Arab world, terrorism, Salafism
  • Seyed Hossein Mortazavi, Malek Zolghadr *, Farshid Jafari Pages 91-114

    After the election of Ahmadinejad as president, foreign policy changed, and this change became evident not only in domestic politics but also in foreign policy. Especially in nuclear policy, it pursued a policy of inflexibility and incompatibility. The purpose of writing this article is to answer the question of what factors c a u sed the incompatibility and disregard for Security Council resolutions by the ninth and tenth governments in nuclear policy, according to the decision-making model of the James N.Rosenau Accession Plan, and our aim is to prove this. It is hypothesized that according to James N. Rosenau's decision-making model, the factor (international environment-political system) has been more e ff ective than other factors (individual-role-society) in incompatibility and in adopting Ahmadinejad's policy of resistance in nuclear policy.

    Keywords: nuclear policy 9th, 10th administrations, International system, James N. Rosenau's, solidarity Model
  • Hassan Same Nasayeh, Esmaeil Shafiee Sarvestani *, Nafiseh Vaez Pages 115-133

    After independence as an Islamic country, Pakistan sought to use Islamic th o u g ht as an identifying factor. An important issue that can affect Iran-Pakistan relations is fundamentalism in Pakistan. Based on structural theory, this article tries to examine the impact of Islamic fundamentalism in Pakistan on the re l a t i o n s between this country and Iran between 1991 and 2020. The main question is what effect has Islamic fundamentalism had on the relations between the two countries? The hypothesis that will be proven in this study is that the activities of fundamentalist political parties and currents are due to the co n t r a st between the principles of Pakistani Sunni fundamentalism and the religious spirit of Shiite thought in Iran and the incitement of interventionist powers have b e c o me a powerful factor of divergence in Relations between the two countries have changed. In the present study, a descriptive-analytical method has been used.

    Keywords: Islamic Republic of Iran, Pakistan, Fundamentalist Groups, Wahhabism, Constructivism
  • Mojtaba Malekshahi, Garineh Keshishyan Siraki *, Abdulrahman Hassanifar Pages 135-160

    "Political development" is considered to increase the capacity and efficiency of the political system in resolving conflicts between individual and collective in t e rests. In recent years, the idea of "good governance" has been proposed to explain the relationship between civil society,government and the private sector,which a i m s to increase the effectiveness and efficiency of the political system. At the end of the fortieth anniversary of the Islamic Revolution, Ayatollah Khamenei issued the strategic document "Declaration of the Second Step" in order to e l e vate the country and address the concerns of the nation by increasing the effectiveness and efficiency of the political system in relation to individuals. The title of the upstream documents is deeply connected to the ideas of po li ti c al development and good governance. The purpose of this article is to examine the impact of political development on good governance. In this regard, it is assumed that "the more the indicators of political development in the country increase, the more the goals of good governance in society will be achieved." The research method is mixed, the technique used is survey and documentary studies. The results confirmed the hypotheses.

    Keywords: political development, Good governance, Statement of the Second Step of the Revolution, Efficiency, Effectiveness
  • Seyed Masoud Najemalsadat Yazdi, Massoud Bitaneh *, Hasan Moradi Pages 161-182

    In this study, while reviewing and implementing the legislative institutions in Iran and France, the process and effects of the legislature in these two c o untries were discussed. Referendums, ordinary laws and emergency la w s are all three legislative methods in Iran and France.Despite the general authority of the Islamic Consultative Assembly to legislate, the Assembly, l i k e other powers, faces limitations rooted in factors (the principle of inherent limitation of parliamentary powers, the principle of con st it u ti o n al supremacy,the principle of apparent limitation of the legislature, and formal constraints).Legislative restrictions in France, on the other hand, are in addition to formal restrictions imposed by the judiciary and the Constitutional Council. The legislature in the Iranian and French co ns ti t utions has set up an institution to oversee the law, which is called the "G u ardian Council" in the Iranian constitution and the "Constitutional Council" in the French constitution.

    Keywords: Legislation, Iran, France, Legislature
  • Shaban Moharamnezhad, Asghar Partovi *, Abbas Moradi, Abolfazl Lotfizadeh Pages 183-200

    Nationalism is the awareness of membership or dependence on the nation, in other words, national consciousness, and this awareness often creates the passion and interest of individuals in the constituent elements of the nation and sometimes leads to glorifying them and believing in the superiority of these manifestations over other national manifestations. The purpose of this article is to investigate the impact of two types of nationalism on the political identity of the Islamic Republic of Iran. The research method is based on its purpose and nature, libraries and documents and seeks to collect some historical documents and libraries to study tribal nationalism and civic nationalism. From the point of view of the thought, ideals and political identity of the Islamic Revolution, consider whether the policy of the Islamic Republic of Iran in the ethnic sphere is based on contract or tribalism? Iran is expanding further.

    Keywords: Civic Nationalism, Tribal Nationalism, political identity, Islamic Republic of Iran
  • Ali Ghorbanpour, Abolfazl Ranjbari *, Mohammad Mazhari Pages 201-227

    After the talks on the adoption of Resolution 598 and the ceasefire with Iraq, Iran's nuclear activities are one of the most complex and crucial international cr i s es in Iran. The purpose of the Constitutional Legislature in establishing the Supreme National Security Council has been to create a specialized and supreme center for the establishment of unity of procedure and the adoption of comprehensive security policies. In fact, the main question is what is the mechanism of the nature and competencies of the Supreme National Security Council in nuclear decisions? Based on the results, it can be said that in the constitutional law system of the Islamic Republic of Iran, the Supreme National Security Council is among the policy-making authorities, and also, considering that the verbal and idiomatic nature of policy-making is related to determining the existing policy and general axes in relation to a certain subject. It can be concluded that an important part of the resolutions of the Supreme National Security Council, which are examples of the exercise of the powers provided for in paragraph 1 of Article One Hundred and Seventy-six.

    Keywords: nature, jurisdiction, Supreme National Security Council, Nuclear Activities
  • Alireza Masoud, Mehdi Zakerian *, Abdolali Ghavam, Hamid Ahmadi Pages 229-248

    With the domination of the International System and Western civilization since 1500 AD, the ancient Eastern Civilizations have had similar experiences of marginalization.The reproduction of similar elements in the Strategic Cu lt u re of these civilizations has led to a common demand to return to their former role and place in the International System. The main question is what factors led to the rapprochement of the ancient revisionist Eastern civilizations and the formation of the Eastern Historical-Civilizational Bloc in the international system?The overall result of the study shows that the war of ancient civi li z a ti o n, marginalization and similar strategic culture between Iranian, Chinese and Russian civilizations has led to the formation of the historical-civ iliz a ti o n al bloc of the East, which seeks to create Eastern and Western Bounded Order against the Western International Order. The method used in this paper is de s c riptive-analytical and its theoretical framework is based on the theory of the C lash of Civilizations by Samuel Huntington and the Critical Theory of Robert Cox.

    Keywords: War of Civilizations, Historical-Civilizational Blocks, Bounded Order, strategic culture, Identity Politics
  • Majid Abbaszadeh Marzbali * Pages 249-271

    The purpose of this article is to investigate the relationship between national identity and ethnic identities in Iran and to introduce an appropriate identity policy-making model to strengthen the relationship between these identities and consolidate solidarity and national identity in the country. Accordingly, the key question of the research is that in the multi-ethnic country of Iran, the State of the Islamic Republic should adopt what kind of identity policy in order to strengthen the relationship between national identity and ethnic identities and consolidate solidarity and national identity in Iran? The hypothesis of the article is that considering the multi-ethnicity of Iran and the historical coexistence of national identity and ethnic identities in the country, the State of the Islamic Republic in order to strengthen the relationship between these identities and consolidate solidarity and national identity, should have an identity policy of unity in plurality. This policy can express national unity in the context of ethnic pluralism in the country. It should be noted that the research method of the article is descriptive-analytical.

    Keywords: National Identity, Ethnic identity, National Solidarity, Policy of Unity in Plurality
  • Mohamad Jafar Ariannezhad, Aliasghar Davoudi *, Saeed Gazerani Pages 273-293

    Familiarity of Muslim scholars with modern Western intellectual and philosophical findings led to the presentation of innovative interpretations of the Qur'an and Islamic concepts. The aim of the present study is to study Abu Zayd's new ideas on religious issues, especially the Qur'an. In this regard, the question arises that what effect has religious modernity in Abu Zayd's thought had on understanding the concept of the nature of the Qur'an in his thought? It is hypothesized that Abu Zayd, influenced by modern Western schools, contrasted his views with those of traditionalists in the field of religion. In his view, an yt h ing that is not compatible with the requirements of our time should be dis c a r d ed by reconstructing religious thought. In this regard, Abu Zayd has raised new issues about religious thought, especially the Qur'an, the concept of re vel a tion, etc. The present study intends to study the most important of them by descriptive-analytical method and using historical data.[1].PhD Student in Political Thought in Islam, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran.[2].Assistant Professor, Department of Political Science, Faculty of Law - Political Science and Foreign Languages, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran,Corresponding Author[3]. Assistant Professor, Department of Political Science, Faculty of Law - Political Science and Foreign Languages, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran

  • Mohammad Jamadi, Zeinab Poorkhaghan *, Leila Raiesi Dezaki Pages 295-311

    Nuclear powers do not seem to have a guarantee of reducing their nuclear capability, and they are not blocked from developing. This situation has been aggravated especially with the ratification of international conventions. The purpose of the present study is to identify the concept of governments' obligations in the non-proliferation system and its executive territory and to examine the challenges and gaps in this field. The main question of the present study is w h a t are the obligations of states in the non-proliferation system and their e x e c u t i v e territory in disarmament?
    The commitments of governments in the non-proliferation system have outweighed their individual interests over the interests of the international community, namely the preservation of international peace and security, prot e ction of people's right to self-determination, protection of human dignity, preservation of common heritage humanity, the environment and the new in te r national economic order, as a whole and have hindered its growth and excellence.

    Keywords: Commitments, Non-proliferation, Disarmament, Nuclear Weapon
  • Abrahiam Naizi, Hasan Shamsini Ghiasvand *, Seyed Asadolah Athari Mariyan, Elaha Abolhasani Pages 313-334
    Political philosophy has paid attention to justice, freedom and equality, so these values have formed a political triangle. In other words, these values form the foundation of political philosophy in different ways. At the end of the twentieth century, justice once again became the focus of political thought of Western thinkers, even defenders of liberalism such as John Rawls.  The main question of the research is: what is the nature of John Rawls' political thought considering the economic developments of the late twentieth century, including neoliberal governments. In other words, what effects have the transformation in the function and structure of governments in the Western world had on the political views of John Rawls in various dimensions of civil rights, the private sphere, the interaction of government and citizens, the relationship between freedom and justice? In general, John Rawls has introduced a new structure of liberalism based on moral justice and responsibility by presenting a new concept of justice.
    Keywords: justice, Neoliberalism, Globalization, John Rawls
  • Maryam Hatefi *, Maryam Khani Pages 335-351

    After enactment of Iran Sanctions Act following the seizure of US Embassy (spy nest) in Tehran and also enforcement of it, new dimension has been added by America to its sanction measures and that was penalizing any fo r e i g n companies that invested in Iran; This is the most extreme form of US ex tra te r ritorial law enforcement to date. Although US extraterritorial laws and efforts to force third parties to comply with these laws and regulations on the international stage are carefully organized and planned, the use of these tools to advance foreign policy has always been a source of controversy. In this article, if we accept that a country can exercise its sovereignty outside its territory, then examining the legal validity of sanctions on Iran under the current principles of international law on the subject of US sovereignty and extraterritorial law will be a necessary and thought-provoking discussion.

    Keywords: Territorial Sovereignty, Protectionist Sovereignty, Principle of Nationality, Sanctions
  • Mostafa Chamani Moghadam, Mohamad Nabi Salim *, Mirzamohammad Hasani Pages 353-373

    At the Beginning of the 20th century, following the activism of women and the rise of nationalism in developing countries, Egyptian women sought to gain some of their social rights. From 1914 to 1953, the spread of modernist and nationalist ideas played a major role in the development of these societies.
    Relying on a descriptive-analytical method, this study answers the question of how nationalism in Egypt has influenced the emergence and trend of the women's movement. Findings show that nationalism and the struggle against colonialism and tyranny paved the way for women to enter society, but despite the participation of women, they were not given the rights demanded by women and as a result, women's social rights were pursued in other ways. The women's movement was completely dependent on the political and social dynamics of the majority and influenced by Eastern and Western ideologies. But the ability of Egyptian women to establish a moderate organization and practice led to their relative success.

    Keywords: Nationalism, Women movements, Egypt, Twenty century A.D
  • Mahdi Kordi Kalak, Mashallah Heydarpour *, Mahdi Javdani Moghadam Pages 375-393
    Mahdi Kordi Kalak [1],Mashallah Heydarpour[2]*,Mahdi Javdani Moghadam[3]   Abstract: NATO is one of the most important international organizations that has defined expansion to the East as one of its priorities after the Cold War and the functional transformation of its missions.In this context, NATO, in the framework of the Istanbul Cooperation Initiative, has tried to strengthen its presence in the Persian Gulf in order to ensure energy security, play a role in regional security and enclose Iran.Under these circumstances, the Shanghai Cooperation Organization (SCO) effort to map out security issues, impose restrictions on NATO, and control energy transit routes in the Persian Gulf is reminiscent of the Warsaw Pact confrontation with NATO.This article seeks to address the key question of what approach and causes of the NATO-Shanghai security co n frontation in the Persian Gulf can be analyzed?The research hypothesis c o nsiders the main causes of confrontation in conflicting security goals, conflict of interests in energy transportation routes and different views towards Iran. [1].Graduated in PhD in International Relations, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran [2].Assistant Professor,Department of International Relations, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran ,Corresponding Author [3].Assistant Professor, Department of International Relations, Imam Sadegh University, Tehran, Iran
    Keywords: North Atlantic Treaty Organization, Persian Gulf, Middle East, US decentralization from the Middle East, US responsibility to international allies
  • Mohsen Amari, Mehdi Hatami *, Mohammad Javad Jafari Pages 395-412

    In this paper, the need to criminalize non-international armed conflicts and their gradual impact will be examined in a library method by using the note taking.the procedure of the Criminal Court for the former Yugoslavia, subs eq u e ntly, the Statute of the International Criminal Court in 1998 and the inclusion of the crimes committed in the scope of war crimes, Has led to a massive ch a n ge towards the codifying of laws to these conflicts and developed. In general, the Statute of the Court exceeded the limits of the customary international law on war conflicts in significant and perceptible cases and imposes new obligations on States Parties.The article is divided into two parts; First, it examines the theoretical foundations of the law of armed conflict, and in the second part, it deals with the necessity and effect of criminalization of non-international armed conflict in the Statute of the International Criminal Court.

    Keywords: International law, Armed Conflicts internal, International Criminal Court, criminalization
  • Ali Mansour Lekurj, Asghar Abbasi *, Ali Ghorbani Pages 413-427
    Ali Mansour Lekurj[1],Asghar Abbasi[2]*,Ali Ghorbani[3] Abstract:This study maintain that meantime compute obstacles impunity in int e r n a tional crimes, analyze methods of comparison against impunity; with this forward-supposition that the impunity of great international felonies cannot be an acceptable phenomenon so we decided to study legal principles that im pe diment against these felonies punishment e.g principles : sovereignty, localness if criminal law, nonintervention, immunity, individualism of pun i s h m ent and legality of crime and punishment; we pay due attention to the comparison with impunity cases from the Nuremberg charter to Rom cha rt e r and in this way  analyze relationship between sovereignty of government and impunity and we pay attention to international criminal court and inte rn at io n a l criminal tribunal.Finally we can say: 1. There is some con f lic ts between Rom charter regulations,2.Unfortunately execution of criminal ju st i c e has been possible only about non-developed countries; meantime non-appropriate mov e m ent could be seen from the side of security council. Le a n ing to the 7th chapter from the charter must be regarded from the side of permanent members of security council. [1].PhD Student in Criminal Law and Criminology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Mazandaran, Iran[2]. Assistant Professor of Criminal Law and Criminology, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Mazandaran, Iran ,Corresponding Author[3] - Assistant Professor of Criminal Law and Criminology, Chalous Branch, Islamic Azad University, Chalous, Mazandaran, Iran
    Keywords: impunity, Legal Principles, international felonies, United Nation charter, international criminal tribunal
  • Gholamreza Firoozi, Hamed Mohagheghnia *, Shiva Jalalpour, Fereydoon Akbarzade Pages 429-455