فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال چهاردهم شماره 2 (تابستان 1402)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال چهاردهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/10
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدرحیم امیری، مسعود برزگر، بهنام مرادی* صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    سندرم متقاطع فوقانی عارضه ای ناشی از عدم تعادل عضلانی بوده که در افراد مبتلا به آن، سر به جلو، کایفوز و شانه به جلو مشاهده می شود. شکل گیری این وضعیت بدنی، هنگام کار با رایانه بسیار شایع است. بنابراین هدف از انجام این طرح، بررسی ارتباط سندرم مقاطع فوقانی با گردن درد در دانش آموزان کاربر رایانه بود.

    روش بررسی

    56 نفر از دانش آموزان کاربر رایانه که گردن درد داشتند با میانگین سن 53/2 ± 15 و میانگین وزن 41/4±50/60 به صورت نمونه های در دسترس (دانش آموزان کاربر رایانه در مدرسه کاردانش امیر کبیر و غزالی شهرستان دیواندره) انتخاب شدند. برای اندازه گیری سر به جلو از دوربین عکاسی ساخت ژاین و نرم افزار اتوکد، برای اندازه گیری کایفوز از خط کش منعطف و برای اندازه گیری شانه به جلو از فاصله بین زایده آخرمی تا دیوار بوسیله خط کش استفاده شد. همچنین برای اندازه گیری درد فرد از مقیاس بصری VAS استفاده شد. جهت تجزیه تحلیل آماری از همبستگی پیرسون، رگرسیون و جهت بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد.

    یافته ها

    ارتباط معناداری بین جلو آمدن سر با گردن درد (003/0>p، 402/0-=r) ، کایفوز افزایش یافته با گردن در (001/0>P، 295/0=r) شانه به جلو با گردن درد به دست آمد (007/0>p، 376/0=r) همچنین نتایج نشان داد که بین سندرم مقاطع فوقانی یا گردن درد ارتباط معنی داری وجود دارد (458/0=r).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش نتیجه گیری شد که قرار گرفتن در وضعیت های نامناسب از جمله قرار گرفتن پشت رایانه برای سال های متمادی می تواند باعث ایجاد ناهنجاری های وضعیتی نامبرده شود و تشدید دردهای اسکلتی عضلانی به خصوص در نواحی گردن در دانش آموزان کاربر رایانه را به همراه داشته باشند. همچنین با توجه به وجود رابطه بین گردن درد و جلو آمدن سر، شانه و کایفوز افزایش یافته، در برنامه تمرینی این کاربران کاربران، باید بر اصلاح وضعیت های نامناسب سر، شانه و ستون فقرات سینه ای تاکید کرد.

    کلیدواژگان: سندرم متقاطع فوقانی، سر به جلو، کایفوز افزایش یافته، شانه به جلو، گردن درد
  • نگین ذوالفقاری، امیر لطافت کار*، صدرالدین شجاع الدین صفحات 13-26
    زمینه و هدف

    کمردرد مزمن غیراختصاصی سومین عامل ناتوانی در بیماری های اسکلتی عضلانی شناخته شده است. شیوع این نوع کمردرد در بین مهمانداران هواپیما به دلیل ایستادن های طولانی مدت، انجام کارهای تکراری و حمل وسایل به روش های مختف بسیار زیاد است. لذا، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی به همراه تمرینات مهارت حرکتی و پردازش مجدد درد بر درد و فاکتورهای روانشناختی مهمانداران هواپیما مبتلا به کمر درد مزمن غیراختصاصی است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع کار آزمایی بالینی تصادفی دو سو کور است. 52 زن مهماندار هواپیما مبتلا به کمردردر مزمن غیراختصاصی به صورت تصادفی به سه گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. برای ارزیابی میزان درد از مقیاس آنالوگ بصری درد، از پرسشنامه داس برای متغیرهای افسردگی، اضطراب و ترس، از پرسشنامه تمپا برای ترس از حرکت، مقیاس فاجعه سازی درد و پرسشنامه باورهای اجتناب از ترس مرتبط با کار و فعالیت بدنی استفاده شد. هر چهار گروه هشت هفته تمرینات منتخب را انجام دادند. جهت بررسی ماندگاری اثر تمرینات پس از گذشته سه ماه از تمرینات ارزیابی مجدد انجام شد. از آزمون تی همبسته برای بررسی تغییرات درون گروهی، آزمون آنالیز واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی برای بررسی تغییرات بین گروهی و برای بررسی اثر تعاملی زمان بر گروه از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد (05/0 P ≤).

    یافته ها

    نتایج تحلیل آزمون آنالیز واریانس یک راهه برای تغییرات بین گروهی نشان داد که اثر اصلی زمان به جز در متغیر اضطراب در سایر متغیرهای پژوهش معنادار است (05/0 P ≤).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات مقاومتی به همراه تمرینات مهارت حرکتی و پردازش مجدد درد بر کاهش درد و بهبود فاکتورهای روانشناختی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، تمرینات مهارت حرکتی، پردازش مجدد درد، فاکتورهای روانشناختی، درد، کمر درد مزمن غیراختصاصی
  • مائده پازواری، محمدرضا اسماعیل زاده طلوعی*، سیما محمدآملی صفحات 27-38
    زمینه و هدف

    کمردرد مزمن جزء شایع ترین دردهای مزمن می باشد که روش های مختلفی جهت مدیریت و کاهش درد از جمله شرکت در برنامه های توانبخشی ورزشی پیشنهاد شده است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تمرینات تخصصی یوگا بر درد، ظرفیت عملکردی و دامنه حرکتی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.

    مواد و روش ها

    نمونه آماری، 50 نفر از زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی شهرستان آمل بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (25 نفر) و گروه کنترل (25 نفر) گمارده شدند. میزان درد، ظرفیت عملکردی و دامنه حرکتی کمر قبل و  48ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینات یوگا اندازه گیری شد. گروه آزمایش در 24 جلسه 60 دقیقه ای، تمرینات تخصصی یوگا را انجام دادند. طرح پژوهش از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس تک متغیری  در سطح معنی داری 5 % شده است.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد که برنامه تمرینی یوگا می تواند درد زنان مبتلا به کمردرد مزمن را کاهش (0.05 ≥p) و سبب بهبود ظرفیت عملکردی (0.001 ≥p) و افزایش دامنه حرکتی کمر شود (0.001 ≥p).

    نتیجه گیری

    تمرینات تخصصی یوگا به دلیل بکارگیری همزمان از تمرینات ذهنی و بدنی می تواند سبب بهبود فاکتورهای روانی مثل ترس از حرکت، ترس از درد و متعاقب آن بهبود دامنه حرکتی کمر و ظرفیت عملکردی بیماران شود.

    کلیدواژگان: یوگا، کمردرد مزمن، درد، دامنه حرکتی، ظرفیت عملکردی
  • هادی صمدی*، زهرا علوی، محمد کلانتریان صفحات 39-49
    زمینه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر زاویه لوردوز کمری، درد، ناتوانی عملکردی و کیفیت زندگی زنان نولی پار می باشد.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد. نمونه تحقیق را 32 نفر از زنان نولی پار که بصورت تصادفی به 2 گروه 16 نفری تمرینات ثبات مرکزی و کنترل تقسیم بندی شدند، تشکیل داده است. در مرحله پیش آزمون شاخص های درد، زاویه لوردوز کمری، ناتوانی عملکردی و کیفیت زندگی آزمودنی ها به ترتیب بوسیله پرسشنامه کمردرد کیوبک، خط کش منعطف، پرسشنامه ناتوانی عملکردی اوسوستری و پرسشنامه سلامتی 36 سوالی مورد اندازه گیری قرار گرفت. پس از اتمام مرحله پیش آزمون، آزمودنی های گروه تمرینی به انجام تمرینات ثبات مرکزی پرداختند. تمرینات طی 8 هفته و سه جلسه در هفته و هر جلسه تمرینی بین 45 تا 60 دقیقه انجام شد. پس از اتمام تمرینات، کلیه اندازه گیری های مرحله پیش آزمون مجددا در مرحله پس آزمون به انجام رسید. از آزمون تحلیل واریانس دوراهه برای مقایسه اختلافات بین گروهی و درون گروهی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که متغیرهای درد، کیفیت زندگی و ناتوانی عملکردی آزمودنی ها پس از اجرای 8 هفته تمرینات ثبات مرکزی بهبود معنی داری پیدا کرده است(05/0P≤)؛ درحالیکه زاویه لوردوزکمری هیچ یک از دو گروه کنترل و تمرینی پس از گذشت 8 هفته، تغییر معنی داری نداشته است(05/0P≥).

    نتیجه گیری

    تمرینات ثبات مرکزی با ایجاد ثبات کمری-لگنی-رانی موجب بهبود درد کمر، افزایش ظرفیت های عملکردی بدن و ارتقاءکیفیت زندگی فرد می شود. با این حال بهتر است جهت اصلاح عارضه لوردوز کمری مادران باردار، این شیوه تمرینی را در کنار سایر تمرینات اصلاحی مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، لوردوز، درد، نولی پار، کیفیت زندگی
  • مرتضی شکرزاده ساربانلار، محسن برغمدی*، علی نصرتی، علیرضا پابرجا صفحات 50-60
    زمینه و هدف

    هدف از انجام تحقیق بررسی اثر کفی Arch Support بر مقادیر ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی و گشتاور آزاد در هندبالیست های دارای پای پرونیت هنگام پرش و فرود شوت سه گام است.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی بود. 10 نفر هندبالیست  های دارای پای پرونیت و 10 نفر سالم (گروه کنترل) به صورت دسترس انتخاب شدند آزمون به صورت پیش آزمون و پس آزمون در دو شرایط با و بدون استفاده از کفی Arch Support هنگام پرش و فرود انجام شد. جهت تحلیل آماری از آزمون آنالیز واریانس دوسویه (ANOVA) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بین گروهی نشان داد نرخ بارگذاری عمودی (032/0=P)، ایمپالس (001/0>P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (013/0=P) در دو گروه کنترل و پای پرونیت طی پرش؛ همچنین نرخ بارگذاری عمودی (001/0=P)، ایمپالس (001/0>P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (049/0=P) در دو گروه کنترل و پای پرونیت طی فرود اختلاف معنی داری داشت. نتایج آزمون درون گروهی نشان داد که نرخ بارگذاری عمودی (001/0>P)، ایمپالس (002/0=P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (027/0=P) طی پرش و نرخ بارگذاری عمودی (001/0>P)، ایمپالس (001/0=P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (043/0=P) طی فرود در گروه پای پرونیت در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    استفاده از کفی  Arch Support می تواند با کاهش مقادیر ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی و گشتاور آزاد  از آسیب های احتمالی بر اندام های تحتانی جلوگیری بکند.

    کلیدواژگان: پای پرونیت، کفی Arch Support، ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی، گشتاور آزاد
  • شکوه متحملیان، ایلناز سجادیان* صفحات 61-74
    زمینه و هدف

    کمردرد مزمن (Chronic Low Back pain) یکی از 10 بیماری برتر است که بیشترین سال های زندگی با ناتوانی را در سراسر جهان به خود اختصاص داده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی برکارآمدی هیجانی بر اضطراب درد و پذیرش درد زنان دارای کمر مزمن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره ی پیگیری 45 روزه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ی زنان دارای کمر درد مزمن مراجعه کننده به بیمارستان و کلینیک های تخصصی درد در شهراصفهان در سه ماهه تابستان سال 1401 بود. در این پژوهش تعداد30  بیمار مبتلا به کمر درد مزمن با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (هرگروه 15 بیمار). گروه آزمایش مداخله درمان مبتنی برکارآمدی هیجانی را طی دوماه 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت کردند اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل اضطراب درد و پذیرش درد بود. گروه آزمایش درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را طی 8 جلسه ی گروهی 90دقیقه ای دریافت کرد، اما بر گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشد. داده ها از طریق نرم افزار SPSS-23 و با آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    درمان مبتنی برکارآمدی هیجانی برکاهش علایم اضطراب درد و بهبود پذیرش درد در مراحل پس آزمون و پیگیری تاثیر معنا دار داشت 

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی برکارآمدی هیجانی به عنوان یک درمان اثربخش درمراکز بهداشتی و درمانی برای بهبود پذیرش درد و کاهش اضطراب درد زنان دارای کمر درد مزمن پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر کارآمدی هیجانی، اضطراب درد، پذیرش درد، کمر درد مزمن
  • هاله شایسته، محمد نریمانی*، مهدی فتحی صفحات 75-86
    زمینه و هدف

    بررسی و مقایسه تاثیر شیوه درمانی هینوتراپی و درمان روان پویشی کوتاه مدت بر کیفیت زندگی بیماران با درد مزمن.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع آینده نگر، کاربردی و آزمایشی  است. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن در شهر تهران در سال 1399 بود. نمونه گیری به روش هدفمند صورت گرفت و 60 نفر (هر گروه 20 نفر (دوگروه آزمایشی و یک گروه کنترل)) از بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن انتخاب و به روش گمارش تصادفی در گروه های آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. آموزش روانپوشی کوتاه مدت و هیپنوتراپی به گروه آزمایش به مدت 8 جلسه ارایه شد؛ از پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، پرسشنامه چند بعدی درد و ستهاون- ییل، پرسشنامه هیپنوتیزم پذیری واترلو استنفورد (1993)، درمان روانپویشی کوتاه مدتدانلو و هیپنوتراپی واتسون به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد.

    یافته ها

    تفاوت میانگین مولفه های اضطراب، افسردگی و استرس آشفتگی روان شناختی در مراحل پیش آزمون- پس آزمون و پیش آزمون - پیگیری به لحاظ آماری معنادار اما تفاوت آن میانگین ها در مراحل پس آزمون پیگیری غیر معنادار است. هر دو شیوه مداخله منجر به کاهش میانگین مولفه های سه گانه آشفتگی روانشناختی در مراحل پس آزمون و پیگیری شده است.

    نتیجه گیری

      هر دو روش درمان روانپویشی کوتاه مدت و هیپنوتراپی میزان آشفتگی روانشناختی را در بیماران مبتلا به درد مزمن کاهش می دهد، اما درمان روانپویشی کوتاه مدت در مقایسه با هیپنوتراپی روش موثرتری است.

    کلیدواژگان: درمان روانپویشی کوتاه مدت، هیپنوتراپی، آشفتگی روانشناختی، اختلال درد مزمن
  • سید مجتبی عقیلی*، سجاد عباسی، آرزو اصغری صفحات 87-97
    سابقه و هدف

    ام.اس از شایعترین بیماری های مزمن سیستم عصبی مرکزی است. این بیماری باعث ایجاد اختلالات روانی متعددی در بیماران می گردد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر امید به زندگی و ادراک درد در بیماران مبتلا به ام اس شهر مشهد بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به ام اس بود در بیمارستان حضرت قایم (عج) مشهد در سال 1401 بودند که از میان آنها 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه برای هر گروه 15 نفر جای دهی شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 60 دقیقه ای درمان پذیرش و تعهد را دریافت نمودند و گروه گواه در لیست انتظار قرار گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه امید به زندگی میلر و ادراک درد مک گیل بود. داده های پژوهش با تحلیل کوواریانس چند متغیری و استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که درمان پذیرش و تعهد بر امید به زندگی و ادراک درد در بیماران مبتلا به ام اس شهر مشهد اثربخش است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند درمان مناسبی برای بهبود فاکتورهای روانشناختی امید به زندگی و ادراک درد بیماران مبتلا به ام اس باشد.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، امید به زندگی، ادراک درد، ام اس
  • احسان الوانی، مسعود گلپایگانی*، مهسا بکائی، سلماز سلیمانی حاجی کندی صفحات 98-106
    زمینه و هدف

    کمردرد یکی از مهم ترین و شایع ترین مشکلات اسکلتی-عضلانی است که در جوامع مختلف نیز از شیوع بالایی برخوردار است و یکی از علت های اصلی زندگی توام با ناتوانی عمومی است. هدف از این مقاله مروری بررسی روایی تاثیر تمرینات پایداری عصبی عضلانی پویا (DNS) بر کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.

    مواد و روش ها

    جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در پایگاه های اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوی ، PubMed Google Scholar, Science Direct, و PEDRO با کلید واژه های dynamic neuromuscular stability (DNS) exercise ، non-specific chronic Low Back pain exercise and انجام شد. همچنین حروف اختصاری در پایگاه های جستجو مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت. علاوه بر این فهرست منابع هر مقاله ای شناسایی و به منظور شناسایی اطلاعات اضافی به طور دقیق ارزیابی شد در ادامه، مطالعات بررسی کننده تاثیر تمرینات پایداری عصبی عضلانی وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها

    در مجموع 35 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، چهار مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتراز 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در متدولوژی، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، نحوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افراد دارای کمردرد مزمن، انجام تمرینات پایداری عصبی عضلانی باعث کاهش درد و بهبود عملکرد حرکتی شده است.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که تمرینات ثبات داینامیک عصبی عضلانی مرکزی به عنوان یک روش تمرین درمانی اختصاصی می تواند موجب کاهش درد، ناتوانی، بهبود تعادل، بهبود استقامت عضلانی و دامنه حرکتی مبتلایان به کمردرد مزمن غیراختصاصی شود.

    کلیدواژگان: تمرینات پایداری عصبی عضلانی(DNS)، کمردرد مزمن غیراختصاصی
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، محمدرحیم امیری، احسان فخری میرزانق، سینا بلبلی صفحات 107-115
    زمینه و هدف

    . کمردرد یک سندرم با علت چند عاملی است که 6.8 درصد از جمعیت جهان را در طول زندگی تحت تاثیر قرار می دهد لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات تمرین درمانی  با توپ مدیسین بال بر فعالیت الکتریکی عضلات در بیماران دارای عارضه کمردرد طی راه رفتن می باشد.

    روش کار

     پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود.  جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران کمردرد بودند، که به صورت تصادفی (اسامی در داخل کیسه ای قرار داده شده و به طور تصادفی و یک در میان استخراج و گروه ها مشخص شدند) در دو گروه تمرین (سن: 5/2±4/25، وزن: 6/3±4/79 کیلوگرم، قد: 4/7±3/176 سانتی متر) و گروه کنترل (سن: 9/2±8/25، وزن: 1/3±0/79 کیلوگرم، قد: 1/7±6/176 سانتی متر) قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت 12 جلسه تمرینات تقویتی عضلات مرکزی بدن با توپ مدیسین بال را انجام دادند. فعالیت عضلات دوقلو خارجی، دو سر رانی، نیمه غشایی، سرینی میانی، راست کننده ستون فقرات قسمت چپ اندام، راست کننده ستون فقرات قسمت راست اندام، عضلات چپ شکمی  و راست شکمی طی راه رفتن در دو گروه طی پیش و پس آزمون ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر افزایش طیف میانه فرکانس عضله راست رانی طی فاز میانه اتکا و هل دادن در گروه تجربی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون را نشان داد. و از لحاظ آماری تفاوت معناداری را نشان داد،  همچنین طیف میانه فرکانس عضله راست شکمی در گروه تجربی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون طی فاز هل دادن کاهش یافته است، و از لحاظ آماری تفاوت معناداری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    تمرین درمانی با توپ مدیسین بال منجر به افزایش فعالیت عضلات چهارسران در بیماران مبتلا به عارضه کمر درد می شود، و به نظر می رسد، یک عامل بسیار مهم در خصوص کاهش جذب شوک نیروها طی رفتن باشد.

    کلیدواژگان: کمردرد، الکترومایوگرافی، توان بخشی، مدیسین بال
  • میلاد پیران حمل آبادی*، امیرعلی جعفرنژادگرو، کیمیا حسین پور صفحات 116-125
    زمینه و هدف

    مسافت پیموده شده در پوتین های عملیاتی عامل مهمی است که ممکن است بر خطر آسیب دیدگی و یا تشدید آن در حین دویدن تاثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر طول عمر پوتین عملیاتی رابر بر مولفه های الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی در طی دویدن در افراد با و بدون کمردرد بود.

    روش بررسی

    جامعه آماری پژوهش حاضر را مردان دارای کمردرد و سالم استان اردبیل تشکیل دادند. نمونه آماری به تعداد 30 نفر با دامنه سنی 25-20 سال به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در مطالعه حاضر شرکت کردند. نمونه های آماری در دو گروه قرار گرفتند. تعداد 15 نفر در گروه کمردرد و گروه دوم که 15 نفر هستند به عنوان گروه کنترل (سالم) قرار گرفتند. آن ها یک جفت چکمه نو و دست دوم دریافت کردند که از پلی اورتان ترموپلاستیک ساخته شده بودند. فعالیت الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی پای راست در حین دویدن ثبت شد. جهت تحلیل های آماری از آنالیز واریانس دوسویه (Two-way ANOVA) در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که اثر عامل نوع پوتین در فاز پاسخ بارگذاری در فعالیت عضله راست رانی (146/0 d= 037/0=P) و عضله سرینی میانی (242/0d= 006/0=P) در فاز هل دادن از نظر آماری دارای اختلاف معناری بودند. اثر تعاملی پوتین و گروه در فاز میانه اتکا در فعالیت عضله راست رانی  (16/0 d= 020/0=P) دارای اختلاف معناری بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که نوع پوتین مورد استفاده می تواند در جذب شوک و ضربه در افراد دارای کمردرد موثر باشد از طرف دیگر استفاده از پوتین عملیاتی پلی اورتان ترموپلاستیک جدید برای نظامیان دارای کمردرد پیشنهاد می گردد. یافته ها ما نشان داد که تغییرات مشاهده شده در متغیرهای فعالیت عضلانی در چکمه های دست دوم بارزتر است. به نظر می رسد تعویض چکمه ها پس از پوشیدن شدید 6 ماهه، در افراد مناسب است.

    کلیدواژگان: پوتین، پلی اورتان ترموپلاستیک، فعالیت الکترومایوگرافی، دویدن، کمردرد
  • رضا لطیفیان، سید حمیدرضا فیض، علی جلیلیان، علیرضا نگهی* صفحات 126-132

    مقدمه و بیان مسیله:

     دردهای حاد بعد از اعمال جراحی مخصوصا در 24 ساعت اول بعد از رفتن اثرات داروهای بیهوشی یکی از مهم ترین فاکتورهای بالابرنده نارضایتی بیماران از روند درمانی خود هستند. روش های دارویی و غیردارویی متنوعی برای کاهش. کنترل درد پس از جراحی در دست مطالعه هستند. یکی از موارد پیشنهاد شده در این مورد تزریق پروفیلاکتیک ویتامین C می باشد. در این مطالعه به تاثیر تزریق داخل وریدی تک دوز ویتامین C قبل از عمل بر کنترل درد در 24 ساعت اول پس از عمل در بیماران کاندید کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک خواهیم پرداخت.

     ابزار و روش ها

    این مطالعه به شکل یک مطالعه کارآزمایی بالینی طراحی شده است. براین اساس 86 بیمار وارد شده به مطالعه به طور تصادفی بین دو گروه شاهد و مورد مداخله تقسیم خواهند شد. گروه مورد مداخله 1 ساعت قبل از القای بیهوشی یک دوز تزریقی داخل وریدی شامل 1 گرم ویتامین C دریافت کرده و گروه شاهد نیز 1 دوز نرمال سالین با همان حجم به صورت داخل ریدی دریافت می کنند. شدت درد، تهوع و خارش بیماران هر دو گروه در بازه های زمانی بلافاصله بعد از عمل، 2 ساعت بعد از عمل، 6 ساعت بعد از عمل، 12 ساعت بعد از عمل و 24 ساع تبعد از عمل ارزیابی شده و مورد مقایسه قرار خواهد گرفت.

    نتایج

    بر اساس نتایج به دست آمده میزان درد بیماران هر دو گروه شاهد و مورد مداخله در هیچ یک از زمان های بررسی شده تفاوت آماری معنادار نداشتند. همچنین شدت تهوع و شدت خارش ارزیابی شده نیز در تمامی بازه های زمانی تفاوت آماری معناداری در بین دو گروه نداشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده ویتامین C تک دوز پروفیلاکتیک تاثیری بر روی کاهش درد بیماران در 24 ساعت اول پس از جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک نداشت. این موضوع می تواند ناشی از پایین بودن حجم نمونه در هر یک از گروه ها و یا سایر عوامل مخدوش کننده باشد. انجام مطالعات گسترده تر در این زمینه می تواند نتایج گسترده تری ارایه دهد.

    کلیدواژگان: درد، کنترل درد، ویتامین c، کله سیستکتومی، لاپاروسکوپی
  • آزاده امامی*، علی خطیبی، پویا درخشان، منصور غلامی صفحات 133-138
    مقدمه

    هیپوگلیسمی یکی از مهمترین عوارض احتمالی ناشتا بودن در کودکان نیازمند به عمل جراحی می باشد که پیشگیری از آن اهمیت زیادی دارد.  این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه تجویز خوراکی دکستروز5 درصد وانفوزیون وریدی سرم قندی نمکی 3/1، 3/2 بر میزان  قند خون کودکان 2-6 ساله که  کاندید جراحی مینور تحت بیهوشی عمومی بودند  انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، تعداد 66 نفر از اطفال 2-6 ساله کاندید جراحی مینور تحت بیهوشی عمومی در بیمارستان حضرت علی اصغر تهران به صورت در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در یکی از دو گروه تحت تجویز خوراکی دکستروز 5 درصد (گروه مورد مداخله) به میزان 10 سی سی بر کیلوگرم 2 ساعت قبل از عمل  یا تزریق مداوم  وریدی سرم قندی نمکی  3/1، 3/2 (گروه شاهد) بر طبق فرمول 4 ، 2، 1  جهت محاسبه حجم مایعات وریدی حین ناشتا بودن تقسیم شدند و میزان قند خون آنها در دو نوبت (بلافاصله بعد از القای بیهوشی  و سپس نیم ساعت بعداز آن)  اندازه گیری و مقایسه شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، میانگین قند بلافاصله بعد از القای بیهوشی در گروه دریافت کننده دکستروز خوراکی 88.75 و در گروه دریافت کننده سرم قندی نمکی  85.77  بود و بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (P=0.554) ولی میانگین قند خون نیم ساعت بعد از القای بیهوشی  در گروه  دریافت کننده دکستروز خوراکی 79.75 و درگروه دریافت کننده سرم وریدی قندی نمکی64.84 بود  که به طور معناداری  بالاتر بود (P=0.36).

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه، چنین استنباط می شود که تجویز خوراکی دکستروز5 درصد نقشی معادل با انفوزیون وریدی سرم قندی نمکی در جلوگیری از بروز هیپوگلیسمی در اطفال 2-6 ساله کاندید جراحی دارد و لذا به عنوان جایگزین مناسبی به جای سرم وریدی در کودکان قابل استفاده است  .

    کلیدواژگان: دکستروز، هیپوگلیسمی، اطفال، جراحی، بیهوشی عمومی
|
  • Mohammad Rahim Amiri, Masoud Barzegar, Behnam Moradi* Pages 1-12
    Backgrounds

    Upper Cross Syndrome is a complication of muscle imbalance that occurs in people with  forward head , kyphosis, and forward shoulder. The formation of this posture is very common when working with computers. Therefore, the purpose of this study was to investigate the relationship between upper extremity syndrome and neck pain in students using computer.

    Methods

    56 students with neck pain with a mean age of 15 ± 2.53 and an average weight of 60.50 ± 4.41 as available samples (students using computer at Amir Kabir and Ghazali School in Divandere) were chosen. A Jain camera and AutoCAD software were used to measure the head forward, a flexible ruler was used to measure kyphosis, and a ruler was used to measure the shoulder forward from the last appendage to the wall. The VAS visual scale was also used to measure pain. Pearson correlation and regression were used for statistical analysis and Kolmogorov-Smirnov test was used to evaluate the normality of the data.

    Results

    There was a significant relationship between head protrusion with neck pain (p <0.003, r = -0.402), increased kyphosis with neck in (p <0.001, r = 0.295) shoulder forward with Neck pain was obtained (p <0.007, r = 0.376). The results also showed that there was a significant relationship between upper extremity syndrome or neck pain (r = 0.458).

    Conclusion

    Based on the results of this study, it was concluded that being in inappropriate positions such as being behind a computer for many years can cause the mentioned positional abnormalities, also due to the relationship between neck pain and coming forward. Increased head, shoulders and kyphosis, in the training program of these users, emphasis should be placed on correcting inappropriate postures of the head, shoulders and thoracic spine.

    Keywords: Upper Cross Syndrome, forward head, kyphosis, and forward shoulder, neck pain
  • Negin Zolfaghari, Amir Letafatkar*, Seyed Sadreldin Shojaedin Pages 13-26
    Background

    Non-specific chronic back pain is the third known cause of disability in musculoskeletal disease. The prevalence of this type of back pain is very common among flight attendants and has been reported due to standing for long periods of time, doing repetitive tasks, and carrying things in different ways. Therefore, the aim of the present study is to investigate the effect of eight weeks of resistance exercises with and without motor skill exercises and pain reprocessing therapy on pain and psychological factors of flight attendants with non-specific chronic back pain.

    Methods

    The present research is a double-blind randomized clinical trial. 52 female flight attendants with non-specific chronic back pain were randomly divided into three experimental groups and one control group. In order to assess the level of pain, the visual analog scale of pain, DAS questionnaire for depression, anxiety, and fear variables, Tempa questionnaire for fear of movement, pain catastrophizing scale and fear avoidance beliefs questionnaire related to work and physical activity were used. All four groups performed the selected exercises for eight weeks. In order to maintain the permanence of the effect of the exercises, re-evaluation was done after three months of the exercises. T-test was used to examine intra-group changes, one-way analysis of variance and Bonferroni's post-hoc test were used to examine inter-group changes, and repeated-measures analysis of variance was used to examine the interactive effect of time on the group (P≤0.05).

    Results

    The results of one-way analysis of variance test for inter-group changes showed that the main effect of time is significant except for the anxiety variable in other research variables (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that resistance exercises along with motor skills training and pain reprocessing have a significant effect on reducing pain and improving psychological factors.

    Keywords: Resistance exercises, Motor skills training, Pain reprocessing therapy, psychological factors, Pain, Non-specific chronic back pain
  • Maede Pazevari, Mohammadreza Esmaelzadeh Toloee*, Sima Mohammadamoli Pages 27-38
    Background

    Chronic back pain is one of the most common chronic pains which various methods have been proposed to manage and reduce pain, including participating in sports rehabilitation programs. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effectiveness of specialized yoga exercises on pain, functional capacity and range of motion of women with non-specific chronic back pain.

    methods

    The statistical sample was 50 women suffering from non-specific chronic low back pain in Amol city, who were selected by available sampling method and randomly assigned to two experimental groups (25 people) and control group (25 people). The tools used in this research were McGill Pain Questionnaire, 6-minute fast walking functional test and waist flexion range measurement by Kinovea software before and 48 hours after the last session of yoga exercises. The experimental group performed specialized yoga exercises for 24 sessions of 60 minutes. The research design was a pre-test-post-test with a control group, and univariate covariance analysis (ANCOA) was used to analyze the data.

    Results

    The obtained results showed that this yoga training program can reduce the pain of women with chronic low back pain (p≤ 0.05) and improve functional capacity (p ≤ 0.001) and increase the range of motion of the back (p ≤ 0.001).

    Conclusion

    Due to the simultaneous use of mental and strengthening exercises, specialized yoga exercises can improve psychological factors such as fear of movement, fear of pain, and subsequently improve the range of motion of the back and improve the functional capacity of patients.

    Keywords: Yoga, Chronic Low Back Pain, Pain, Range of Motion, Functional Capacity
  • Hadi Samadi*, Zahra Alavi, Mohammad Kalantariyan Pages 39-49
    Background

    The purpose of this research is to investigate the effect of core stability exercises on lumbar lordosis angle, pain, functional disability and quality of life of nulliparous women.

    Methods

    The current research is semi-experimental. The research sample consisted of 32 nulliparous women who were randomly divided into 2 groups of 16 people for core stability exercises and control. In the pre-test phase, pain, lumbar lordosis angle, functional disability and quality of life of the subjects were measured respectively by Quebec back pain questionnaire, flexible ruler, Oswestry functional disability questionnaire and SF36 health questionnaire. After completing the pre-test phase, the subjects of the training group started doing core stability exercises. The exercises were done in 8 weeks, three sessions a week and 45 and 60 minutes per session. After the completion of exercises, all the measurements of the pre-test stage were done again in the post-test stage. Two-way analysis of variance was used to compare inter-group and intra-group differences.

    Results

    The results of the research showed that the variables of pain, quality of life and functional disability of subjects improved significantly after 8 weeks of core stability exercises (P≤0.05); While there was no significant change in the lumbar lordosis angle of any of the control and training groups after 8 weeks (P≥0.05).

    Conclusion

    Core stability exercises by creating lumbo-pelvic-hip stability improves back pain, increases the functional capacities of the body and improves the quality of a person's life. However, it is better to use this training method along with other corrective exercises in order to correct the complication of lumbar lordosis in pregnant mothers.

    Keywords: Core Stability, Lordosis, Pain, Nulliparous, Quality of life
  • Morteza Shokrzadehsarebanlar, Mohsen Barghamadi*, Ali Nosrati, Alireza Pabarja Pages 50-60
    Background

    This study aimed to compare the effects of the Arch-Support insole on the values of Impulse, Vertical Loading Rate, and Free-Moment among handball players with the pronated foot during the jump and landing three-step shot technique.

    Methods

    This study was quasi-experimental and laboratory. 10 pronated foot and 10 healthy (control group) handball male players were selected as convenience sampling. The test was performed as a pre-test and post-test in two conditions with and without the use of Arch-Support insoles during the jump and landing. Two-way ANOVA test was used for statistical analysis at the significant level (P<0/05).

    Results

    The inter-group results showed that the vertical loading rate (P=0.032), impulse (P<0.001), and maximum free moment (P=0.013) in two groups, control, and pronated foot during jumping; Also, the vertical loading rate (P=0.001), impulse (P<0.001), and maximum free-moment (P=0.049) in two groups, control, and pronated foot during landing had significant differences. The results of the intra-group test showed that the vertical loading rate (P < 0.001), impulse (P = 0.002), and maximum free-moment (P = 0.027) during jumping; Also, the vertical loading rate (P<0.001), impulse (P=0.001), and maximum free-moment (P=0.043) during landing in the pronated foot group had a significant decrease in the post-test compared to the pre-test.

    Conclusion

    The use of Arch-Support insoles can prevent possible injuries to the lower limbs by reducing the values of Impulse, Vertical Loading Rate, and Free-Moment.

    Keywords: Pronated Foot, Arch Support Insole, FreeMoment, Vertical Loading Rate, Impulse
  • Shokooh Motohamelian, Ilnaz Sajjadian* Pages 61-74
    background

    Chronic Low back pain (LBP) is one of the top 10 diseases that account for the most years of life with disability worldwide.

    Material and Methods

    The research method was a semi-experimental pre-test-post-test type with a control group and a 45-day follow-up period. The statistical population of this research included all women with chronic Low back pain who referred to the hospital and specialized pain clinics in Isfahan city in the summer quarter of 1401. In this research, 30 patients suffering from chronic back pain were selected by available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups (15 patients in each group). The experimental group received 8 sessions of 90 minutes during two months of treatment based on emotional efficiency, but the control group did not receive any intervention. The questionnaires used in this research included pain anxiety, pain acceptance. The experimental group received mindfulness-based stress reduction therapy during 8 90-minute group sessions, but no intervention was performed on the control group. The data was analyzed through SPSS-23 software and with the analysis of variance test with repeated measures.

    Results

    Treatment based on emotional efficiency had a significant effect in reducing pain anxiety symptoms and improving pain acceptance in the post-examination and follow-up stages.

    Conclusion

    Treatment based on emotional efficiency is suggested as an effective treatment in health centers to improve pain acceptance and reduce pain anxiety in women with chronic low  back pain.

    Keywords: treatment based on emotional efficiency, pain anxiety, pain acceptance, chronic low back pain
  • Haleh Shayesteh, Mohammad Narimani*, Mehdi Fathi Pages 75-86
    Background

    review and comparison of the effect of therapy method of hipnotherapy and short-term psychodynamic therapy on the psychological distress of patients with chronic pain.

    Methods

    The current research is prospective, practical and experimental. The statistical population was all patients with chronic pain disorder in Tehran in 2019. Sampling was done in a purposive samplingand 60 people (20 people in each group (two experimental groups and one control group)) were selected from patients with chronic pain disorder and were randomly assigned into experimental and control groups. Short-term psychotherapy and hypnotherapy training was provided to the experimental group for 8 sessions; World Health Organization quality of life questionnaires,West Haven-Yale Multidimensional Pain Questionnaire, Waterloo Stanford Hypnotizability Questionnaire (1993), Dunlow's short-term psychodynamic therapy and Watson's hypnotherapy were used to collect information.

    Results

    Both methods of intervention have led to an decrease in the average of the four components of the psychological distress in the post-test and follow-up stages. Also, compared to hypnotherapy, short-term Dynamic Psychotherapy has increased the psychological distress of patients.

    Conclusion

    Both short-term Dynamic Psychotherapy and hypnotherapy decrease the psychological distress in patients with chronic pain, but ShortTerm Dynamic Psychotherapy is more effective compared to hypnotherapy.

    Keywords: short-term Dynamic Psychotherapy, hypnotherapy, psychological distress, chronic pain disorder
  • Mojtaba Aghili*, Sajad Abasi, Arezou Asghari Pages 87-97
    Background and purpose

    MS is one of the most common chronic diseases of the central nervous system. This disease causes many mental disorders in patients. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on life expectancy and pain perception in patients with MS in Mashhad.

    Materials and methods

    This was a semi-experimental study with a pre-test, post-test and control group design. The statistical population included all patients with MS in Hazrat Qaim (AS) hospital in Mashhad in 2022, from among whom 30 people were selected by available sampling method and randomly placed in two experimental and control groups, 15 people in each group. became The experimental group received 8 60-minute sessions of acceptance and commitment therapy, and the control group was placed on the waiting list. The research tool was Miller's Life Expectancy Questionnaire and McGill's Pain Perception Questionnaire. Research data were analyzed by multivariate covariance analysis and using SPSS version 21 software.

    Findings

    The findings showed that acceptance and commitment therapy is effective on life expectancy and pain perception in patients with MS in Mashhad (P<0.05).

    Conclusion

    Treatment based on acceptance and commitment can be a suitable treatment for improving the psychological factors of life expectancy and pain perception of patients with MS.

    Keywords: acceptance, commitment therapy, life expectancy, pain perception, MS
  • Ehsan Alvani, Masoud Golpayegani*, Mahsa Bokaie, Solmaz Soleymani Haji KANDI Pages 98-106
    Introduction

    Back pain is one of the most important and common musculoskeletal problems, which has a high prevalence in different societies. And it is one of the main reasons for living with a general disability. The purpose of this review article was to investigate the validity of dynamic neuromuscular stability (DNS) exercises on non-specific chronic low back pain.

    Materials and methods

    search with related keywords in all years and internet databases using search engines, PubMed, Google Scholar, Science Direct, and PEDRO with the keywords dynamic neuromuscular stability (DNS) exercise, non-specific chronic low back pain exercise was done. Abbreviations were also examined and researched in search databases. In addition to this list of sources, each article was identified and evaluated in order to identify additional information. Further, Studies investigating the effect of neuromuscular stability exercises were included in the study. The PEDro scale was used to check the quality of the articles entered.

    Results

    A total of 35 studies were reviewed, of which four studies that met the inclusion criteria (score higher than 5 on the Pedro scale) were selected for review. There were many differences in the methodology, the main index to be evaluated, the number of samples, the implementation method, and the way to evaluate the variables, etc. in the studies. In people with chronic back pain, performing neuromuscular stability exercises has reduced pain and improved motor function.

    Conclusion

    The present study showed that central neuromuscular dynamic stability exercises as a specific therapeutic exercise method can reduce pain, and disability, improve balance and improve muscle endurance and range of motion in patients with non-specific chronic low back pain.

    Keywords: neuromuscular stability exercises (DNS), non-specific chronic back pain
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Mohamad Rahim Amiri, Ehsan Fakhri Mirzanag, Sina Bolboli Pages 107-115
    Introduction

    Low back pain is a syndrome with multifactorial etiology that affects 6.8% of the world population during life time. Therefore, the aims of this study was to examine the effect of rehabilitation with medicine ball on muscle activity in low back pain.
    Patients during Walking

    Methods

    The present study was a clinical trial.  The statistical population of the present study included patients with low back pain that randomly divided into two intervention (age: 25.4±2.5 years, weight: 79.04±3.06 kg, height: 176.03±7.04 cm) and control (age: 25.8±2.09 years, weight: 79.00±3.01 kg, height: 176.06±7.01cm) group. The intervention group performed resistance training with medicine ball and the control group participated in pre-test and post-test only, without performing any training. were recorded muscle activities of the gastrocnemius lateral (GAS-L), biceps femoris (BF),semitendinosus (ST), vastus medialis (VM), external abdominal (ABD-L), rectus abdominal (ABD-R) and erector spinae (ES).

    Results

     The results of the present study showed an increase in the frequency spectrum of the rector femoris muscle during the heel contact and push off in experimental group in post-test compared to the pre-test, and indict a statistically significant difference, Also, the frequency spectrum of the right abdominal muscle in the experimental group has decreased in the post-test compared to the pre-test during the pushing phase, and indict a statistically significant difference .

    Conclusion

    Rehabilitation with a medicine ball leads to increase the activity the quadriceps muscles in low back pain patients, and it seems to be important factor in decrees the shock absorption during walking.

    Keywords: low back pain, Electromyography, Rehabilitation, Medicine ball
  • Milad Piran Hamlabadi*, Amirali Jafarnezhadgero, Kimia Hosseinpour Pages 116-125
    Background

    The aim of the present study was to comparison of the effect of polyurethan thermoplastics military boots mileage on lower limb muscle activities during running in people with and without back pain.

    Methods

    The statistical population of the present study consisted of healthy men and with low back pain in Ardabil province. A statistical sample of 30 people aged 20-25 years was selected by available sampling and participated in the present study. Statistical samples were divided into two groups. There were 15 patients in the low back pain group, and the second group of 15 people as the healthy group. They received two new and used pair of boots. They were made of thermoplastic polyurethane. muscle activities of the right leg were recorded during running. Two-way ANOVA was used for statistical analysis at a significance level of 0.05.

    Results

    Findings showed significant main effect of boot type for rectus femoris (p=0.037 d=0.146) during loading phase and gluteus Medius (p=0.006 d=0.242) during push-off phase. Findings showed significant main effect of boot-by-group interactions for rectus femoris during mid-stance (P=0.020; d=0.161).

    Conclusion

    The results of this study showed that the type of boots used can be effective in preventing lower limb injuries and absorbing shock and impact in people with low back pain, on the other hand, the use of new thermoplastic polyurethane operational boots is suggested for people with low back pain. Our findings showed that the observed changes in muscle activity variables are more obvious in second-hand boots. It seems that changing boots after 6 months of heavy wearing is suitable for people.

    Keywords: Military Boot, Thermoplastic polyurethane, Electromyography, Running, Low back pian
  • Reza Latifian, Seyyed Hamidreza Faiz, Ali Jaliliyan, Alireza Negahi* Pages 126-132

    Introduction and Problem Statement:

     Acute postoperative pain, especially within the first 24 hours after surgery following the effects of anesthesia drugs, is one of the most significant factors contributing to patient dissatisfaction with their treatment process. Various pharmacological and non-pharmacological methods are being studied to reduce and control postoperative pain. One of the proposed interventions in this regard is the prophylactic intravenous injection of vitamin C. This study aims to investigate the effect of a single intravenous dose of vitamin C administered before surgery on pain control within the first 24 hours after surgery in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy.

    Materials and Methods

    This study is designed as a clinical trial. Based on this design, 86 randomly selected patients will be divided into two groups: the intervention group, which will receive a single intravenous dose of 1 gram of vitamin C one hour before anesthesia induction, and the control group, which will receive a single intravenous dose of normal saline with the same volume. The pain intensity, nausea, and itching experienced by patients in both groups will be assessed immediately after surgery, 2 hours post-surgery, 6 hours post-surgery, 12 hours post-surgery, and 24 hours post-surgery for comparison.

    Results

    According to the results obtained, there was no statistically significant difference in the pain levels experienced by patients in both the control and intervention groups at any of the examined time intervals. Additionally, the assessed severity of nausea and itching did not show any statistically significant differences between the two groups at all time intervals.

    Discussion and Conclusion

    Based on the results obtained, a single prophylactic dose of vitamin C did not have any significant effect on reducing pain in patients within the first 24 hours after laparoscopic cholecystectomy. This may be due to the small sample size in each group or other confounding factors. Conducting more extensive studies in this field could provide broader insights.

    Keywords: pain control, pain, vitamin C, laparoscopy, cholecystectomy
  • Azadeh Emami*, Ali Khatibi, Pooya Derakhshan, Mansoor Gholami Pages 133-138
    Introduction

    Hypoglycemia is one of the most important possible side effects of fasting in children who need surgery, and its prevention is very important. This study was conducted in order to investigate and compare the oral administration of 5% dextrose and intravenous infusion of 1.3, 2.3 sugar-salt serum on the blood sugar levels of 6-2-year-old children who were candidates for minor surgery under general anesthesia.

    Methods

    In this randomized clinical trial study, 66 children aged 2-6 years who were candidates for minor surgery under general anesthesia at Hazrat Ali Asghar Hospital in Tehran were selected as available and randomly selected in one of two The group under oral administration of 5% dextrose (intervention group) at the rate of 10 cc/kg 2 hours before the operation or continuous intravenous injection of 1.3, 2.3 sugar saline serum (control group) according to the formula 4, 2, 1 direction Calculation of the volume of venous fluids were divided while fasting, and their blood sugar levels were measured and compared on two occasions (immediately after induction of anesthesia and then half an hour later).

    Findings

    In this study, the average blood sugar immediately after induction of anesthesia was 88.75 in the group receiving oral dextrose and 85.77 in the group receiving saline serum, and there was no significant difference between the two groups (P=0.554), but the average blood sugar half an hour later of induction of anesthesia was 79.75 in the group receiving oral dextrose and 64.84 in the group receiving intravenous sugar-salt serum, which was significantly higher (P=0.36).

    Conclusion

     based on the results obtained in this study, it is concluded that the oral administration of 5% dextrose has an equivalent role to the intravenous infusion of sugar-saline serum in preventing the occurrence of hypoglycemia in 2-6 year old children who are candidates for surgery. It can be used as a suitable alternative to intravenous serum in children.

    Keywords: Dextrose, Hypoglycemia, Children, Surgery, General anesthesia