فهرست مطالب

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 43 (شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • حسن شمسینی غیاثوند*، سعید جهانگیری صفحات 1-24

    تاتیرات کرونا بر سیاست خارجی را می توان در ابعاد امنیتی، اقتصادی، سیاسی در نظر گرفت. در واقع کرونا در حال تحمیل مناسبات جدیدی در روابط بین المللی است. البته باید خاطر نشان کرد که اینگونه اظهارنظرها ممکن است یک جانبه و با شایبه های سیاسی همراه باشد. هدف محوری این نوشتار تاثیرات کرونا بر سیاست خارجی در یک نگرش کلی است. ولی به طور کلی می توان گفت که سیاست خارجی در دوره پساکرونا متفاوت از دوران گذشته خواهد بود. با این توضیح که پیگیری منافع ملی از سوی دولت ها ادامه می یابد، اما سازوکارهای تحقق منافع ملی ممکن است متفاوت از گذشته باشد. به طور کلی می توان برخی تاثیرات کرونا بر سیاست خارجی را می توان بدین صورت ارایه کرد؛ - گذار از جهان تک- چند قطبی به بلوک بندی جدید؛ - گذار از همگرایی جهانی به تنش های نسبی جهانی بخصوص بین قدرت های بزرگ جهانی؛ - بازگشت بیشتر به ناسیونالیسم در سیاست خارجی؛ - تاکید بر دولت گرایی و گذار نسبی از جهانی شدن؛ - افزایش اهمیت منطقه گرایی در سیاست خارجی و کاهش نسبی تنش های منطقه ای؛

    کلیدواژگان: کرونا، سیاست خارجی، منافع ملی، امریکا، جهانی شدن
  • عباس امامی، عسکر جلالیان*، سید حسین صادقی صفحات 25-49

    این مطالعه تحت عنوان بررسی نظام بودجه ریزی عملیاتی در ایران و ایالات متحده و با هدف بررسی جایگاه بودجه ریزی در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده به رشته نگارش درآمده است. روش مورد استفاده در این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی می باشد و برای جمع آوری اطلاعات از رویکرد اسنادی استفاده شده است. در جمهوری اسلامی ایران بودجه دولت هر بخش به صورت جدا و براساس مفاصا حساب به طور مفصل در هر یک از کمیسیون های تخصصی به خصوص کمیسیون اقتصادی مجلس مورد ارزیابی قرار می گیرد. در ایالات متحده عملکرد بودجه براساس برنامه های استراتژیک و عملیاتی پیاده شده اندازه گیری می شود و سازمانی ها، فدرال وابسته به کنگره و نهادهای نظارتی مجلس سنا بر عملکرد بودجه، نحوه خرج کرد آن و همچنین نوع ردیف بودجه موثر بر شکل گیری برای طرح های عمرانی اقدام به تهیه گزارش و ارزیابی آن می نمایند.

    کلیدواژگان: نظام بودجه ریزی، نظارت بر بودجه، دفتر کنگره، مجلس شورای اسلامی
  • سید مرتضی حسینی، سید محمد حسینی*، عبدالوحید زاهدی، امیر فروتن صفحات 51-70

    این مقاله بر گرفته از پژوهشی است با هدف نشان دادن وجود رابطه معنی دار بین اعمال مجازات قاچاق مسلحانه مواد مخدر و روان گردان بر مولفه های مختلف امنیت اجتماعی از جمله مولفه امید به آینده در امنیت اجتماعی، از منظر قضات دادگستری استان تهران. این پژوهش توصیفی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش 55 تن از قضات دادگستری استان تهران را شامل می شود که تمامی آنها با ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته مورد پرسش قرار گرفته اند. پایایی این پرسشنامه که با ضریب الفای کرونباخ مورد اندازه گیری قرار گرفته است 87% می باشد. در این پژوهش برای اثبات فرضیه، از آزمون t تست تک گزینه ای استفاده شده و وجود رابطه معنی دار بین اعمال مجازات قاچاق مسلحانه مواد مخدر و روان گردان و مولفه امید به آینده در امنیت اجتماعی تایید شده است.

    کلیدواژگان: مجازات، مواد مخدر، مواد روان گردان، امنیت اجتماعی و امید به آینده
  • شیرمحمد یعقوبیان، بابک جمشیدی نوید*، مهرداد قنبری، آرش نادمی صفحات 71-99

    فرآیند مدیریت هزینه استراتژیک یک سیستم برنامه ریزی سود و مدیریت هزینه است که توسط قیمت فروش هدایت شده، با محوریت مشتری، متمرکز بر طراحی و بین چند دپارتمان می باشد. هزینه یابی هدفمند، مدیریت هزینه را در مراحل اولیه توسعه محصول آغاز نموده و با درگیر کردن فعال تمام زنجیره ارزش، در کل طول عمر محصول به کار می گیرد. فرآیند تصمیم گیری در هزینه یابی هدفمند، در بر گیرنده تیم های بین بخشی است که اعضا آن از واحد های مختلف (تولید، مهندسی، تحقیق و توسعه، بازاریابی، و مالی حسابداری) بوده و مسیولیت تعیین قیمت فروش قابل پذیرش، میزان برگشت از فروش متناظر با آن وهمین طور هزینه ممکن برای هر آیتم تولیدی را بر عهده دارند. این استراتژی مدیریت درصدد کاهش دادن هزینه ها بر می آید و می کوشد از طریق کاهش دادن هزینه ها در مقایسه با شرکت های رقیب به سهم بیشتری از بازار دست می یابد. سازمان ها بی مهابا درصدد افزایش کارایی برمی آید. در اجرای استراتژی حفظ ثبات و پایداری در الویت قرار می گیرد و شرکت به فکر نوآوری و خطر پذیری نیست بلکه به دنبال عرضه محصولات و خدمات به قیمت های رقابتی است. البته از کیفیت محصولات نمی کاهد و به سودی معقول تن در می دهد.

    کلیدواژگان: استراتژی، مدیریت هزینه، عملکرد سازمانی، شرکت
  • حسین کامرانی، بیژن عابدینی*، محمدحسین رنجبر، فائق احمدی صفحات 101-120

    هدف این پژوهش بررسی ویژگی های تقلب در صورت های مالی و تاثیر آن در سیاست های جامعه است. تقلب در صورت های مالی شامل هرگونه اقدام عمدی توسط شرکت برای گمراه کردن استفاده کنندگان از این صورت های مالی به ویژه سرمایه گذاران و اعتباردهنگان از طریق تهیه و انتشار صورت های مالی حاوی اشتباه با اهمیت می باشد. تقلب آثار منفی در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد. تقلب از طریق خدشه وارد کردن به اخلاق و فرهنگ جامعه و سیاست های دولت در تامین منافع مردم و از بین رفتن منابع در جهت مبارزه با آن، مانع بسیار مهمی برای ارتقای فرهنگ کار و رقابتی شدن فعالیت های سازنده و خنثی شدن تلاش ها در جهت کاهش فقر و تبعیض اجتماعی می باشد. با افزایش تقلب جامعه با توجه به بدبینی های ایجاد شده درجا زده و در بعضی موارد به افول کشیده می شود.

    کلیدواژگان: تقلب، صورت های مالی، سیاست های جامعه
  • سیاوش شربتی، عبادالله رستمی*، سید محمد سید محمد اسدی نژاد صفحات 121-155

    هدف از این پژوهش اثر تفویض اختیار زمان اجرای تعهد به متعهد در حقوق ایران و اسناد بین المللی است. در حین انعقاد عقد، چه شفاهی و چه کتبی، به هر دلیل ممکن است، زمان اجرای تعهد در اختیار متعهد قرار گیرد. چه بسا اگر متعهد اجرای تعهد را به سود خود نداند، به ادعای نامعلوم بودن زمان اجرا تمایلی به اجرای آن نشان ندهد. به ویژه، قوانین موضوعه کشور ما در این باره ساکت است. لذا جهت خروج از سرگردانی، به ماده 401 ق.م. استناد می شود، که مقرر می دارد؛ در صورت عدم تعیین مدت برای خیار شرط، هم شرط خیار و هم بیع باطل است. رویه محاکم هم در این باره دوگانه است. بطلان چنین تعهدی نیز در نظریه حقوقدانان غلبه دارد. بنابراین به نظر می رسد، باید میان اراده به ایجاد تعهد و اراده به اجرای آن فرق گذاشت.

    کلیدواژگان: تفویض، اختیار، حقوق، اسناد
  • وحید وزیری، محمدعلی حاجی ده آبادی* صفحات 157-179

    تامین مالی تروریسم، به مجموعه اعمالی اطلاق می شود که با ارایه یا جمع آوری مبالغ به هر نحو و با هر توجیهی از جمله پرداخت جزیه، مالیات، خرید و فروش مواد مخدر، قاچاق انسان و سایر تجارت های سیاه انجام می شود که به صورت مستقیم و غیرمستقیم و برخلاف قانون و به عمد و با وجود قصد به شکل های گوناگونی همچون پول نقد، ارایه اموال منقول و غیرمنقول، حواله ها و ابزار الکترونیک در اختیار این گروه ها قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر بررسی جرم شناختی تامین مالی تروریسم است و سوال اصلی در این پژوهش این است که، از دیدگاه جرم شناختی و با تبیین نظریات جرم شناسی به بررسی چرایی گرایش افراد، سازمان ها و گروه های مختلف به حمایت مالی از گروه های تروریستی پرداخته شود؟ نظریات جرم شناختی چون معاشرت افتراقی، خنثی سازی را جرم بیان می کنند.

    کلیدواژگان: تامین مالی تروریسم، حس انتقام، توزیع ناعادلانه، ایدئولوژی، جرم شناسی
  • توحید وثوقی، مرتضی ناجی زاده زواره*، منصور رحمدل صفحات 181-202

    اصل محرمانه بودن اسناد ، اطلاعات و آرای داوری به عنوان یک ویژگی ممتاز داوری در برابر محاکم قضایی می باشد ، اگر این ویژگی تضمین نشود ممکن است طرفین اختلاف تمایلی به این فرایند نداشته باشند . هر چند در قوانین و مقررات داوری برخی از کشورها اصل محرمانگی شناسایی شده لیکن در قوانین ایران به این موضوع پرداخته نشده است . این پژوهش به روش توصیفی – تحلیلی ، بدنبال پاسخگویی به این ابهام است که فرایند داوری امری خصوصی یا محرمانه است و محرمانگی داوری بیشتر یک آرمان است یا واقعیت ،همچنین این قاعده استثنایاتی به همراه دارد یا خیر. یافته های پژوهشی حاضر حاکی از نسبی بودن محرمانگی و ارتباط مستقیم با تعهدات طرفین اختلاف و اشخاص ثالث درگیر در فرایند داوری است . مبنای شناسایی میزان شرط محرمانگی نیازمند توافق صریح طرفین اختلاف در توافقنامه داوری بوده و این قاعده دارای استثنایاتی می باشد .

    کلیدواژگان: راهبرهای پیشگیری، مقامات قضایی، جرم، انواع پیشگیری
  • نهال ابراهیم پور، مرضیه افضلی مهر* صفحات 203-226

    حقوق زوجین در حقوق ایران، فقه و تطبیق آن با انگلیس با هدف بیان نقاط اشتراک، تفاوتها در مقوله مالی با روش تحلیلی، توصیفی می باشد و سوال اصلی، آن تفاوت و شباهتهای حقوق مالی در ایران، فقه و انگلیس چیست و تاریخچه اصل حاکمیت در آنها به چه زمانی باز می گردد؟ فرضیه آن نیز بررسی مبانی فقهی و حقوقی حقوق زوجین باعث تقویت نقاط قوت و بر طرف کردن نقاط ضعف می شود. حقوق مقایسه ای هم باعث پدیدار شدن نقاط مشترک و تفاوتهای دو نظام حقوقی می شود تا در صورت لزوم مورد اقتباس قرار گیرند. دسته ای از آیات قرآن، روایات و قواعد و اصول فقهی می باشد که به نحوی آزادی اراده افراد را مورد حمایت قرار داده اند و نشانگر این می باشند که اسلام به اراده افراد بی اعتنا نبوده و با این وجود که اصل حاکمیت اراده از حقوق اروپایی اقتباس گردیده است اما، فقه غنی اسلام با ابتکار قواعدی مفید به اصل مذکور در حقوق مالی زوجین توجه خاصی مبذول داشته است.

    کلیدواژگان: مالی، حقوق، حاکمیت اراده، زوجین
  • نامدار بابایی، ولی الله انصاری*، علی قربانی صفحات 227-239

    مفهوم انصاف در حقوق کیفری مدرن با تاثیر از اندیشه "متهم محوری" است. با اندکی مسامحه قسمت اعظم اصول و قواعد حاکم بر حقوق جزای ماهوی و آیین دادرسی با هدف تضمین حداکثری حقوق متهم تنظیم و ترسیم گردیده است. این رویکرد "بزه دیده" را در وضعیت بغرنجی قرارداده است. هم باید ستم بر آمده از ظلم"متهم" را تحمل کند و هم با بی تفاوتی دستگاه عدالت کیفری نسبت به خود بسازد. اعلامیه جهانی حقوق بشر و بطور ویژه میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب 1966 میلادی مظهر چنین اندیشه ای است. در حقوق کیفری "پست مدرن" ضمن انتقاد از این وضعیت، از طریق رویکرد "عدالت ترمیمی"، در صدد است توازن بین شاکی و متهم در فرایند حقوق کیفری را تضمین نماید. در اندیشه اسلامی مطابقت دادرسی با فرامین خداوند، شاخص منصفانه بودن دادرسی است و در اندیشه اروپایی، قضاوت مردم معیار منصفانه بودن دادرسی محسوب است .

    کلیدواژگان: انصاف، بزه دیده، میثاق بین المللی، دادرسی اروپایی، دادرسی اسلامی، فقه شیعی
  • کامیار شیبت زاده، بهشید ارفع نیا*، ولی رستمی صفحات 241-264

    پژوهش حاضر در صدد مطالعه تطبیقی موارد، منشا و آثار خلاهای قانونی در حوزه سند رسمی در ایران و ترکیه است پس از بسط فضای مفهومی موضوع تحقیق، به تبیین خلا های قانونی اسناد رسمی می پردازد. مطابق با مستندات موضوعی ارایه شده در این پژوهش، روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات در این مقاله، کتابخانه ای می باشد. یافته های این مطالعه، حاکی از آن است که، در مقایسه تطبیقی میان دو کشور ایران و ترکیه در حوزه اسناد رسمی در هر دو کشور توجه ویژه ای به سند رسمی شده است این موضوع سبب شده تا صلاحیت ها و اختیارات سردفتران و ضمانت اجراهایی که برای سند رسمی در قوانین پیش بینی شده است لحاظ گردد علاوه بر آن سند رسمی در هر دو کشور با خلاهای قانونی فراوانی روبه رو می باشد.

    کلیدواژگان: حقوق ایران، حقوق ترکیه، سند رسمی، خلا قانونی
  • سیده آمنه بنی هاشمی کهنکی، مجتبی فرح بخش*، شادی عظیم زاده، احمد رمضانی صفحات 265-279

    مسیولیت کیفری به معنای قابلیت انتساب جرم به افراد و امکان تحمیل کیفر بر آنان است. بلوغ عقلی معیار رشد عقلی است، درک اوامر و نواهی دین را برای مسیولیت پذیری کودکان و نوجوانان زیر 18 سال مورد توجه قرار می دهد. سن بلوغ شرعی را که در زبان فقهی به مفهوم رسیدن به مرحله ای از رشد جنسی است، مبنای هر نوع مسیولیت تلقی نموده است. مسیولیت کیفری صفت و حالتی است که همواره همراه شخص است و ارتباطی با ارتکاب جرم ندارد. تحمیل این تبعات جز بر کسی که صالحیت تحمیل را داشته باشد، میسر نیست. از آنجا که میزان مسیولیت و مجازات مجرم باید متناسب با درجه فهم و شعور او باشد، در طول تاریخ برای کودکان متناسب با ادراک آنان، مجازات کمتری اعمال شده است. مسیولیت جنایی کامل نیازمند ادراک کامل است. از این رو کسی که ادراک ناقص دارد، باید فاقد مسیولیت جنایی کامل باشد.

    کلیدواژگان: جرم، مسولیت، سن رشد، مسئولیت کیفری
  • حسین تفویضی، سید پدرام خندانی* صفحات 281-306

    در حقوق ایران نقش عوض در جنبه الزام آور بودن قراردادها وضعیت چندان مشخصی ندارد و همین امر موجب تشویش و تشتت در نظریات مولفین حقوقی درباره مبنای لزوم و جواز قراردادها شده است. اما، اینکه آیا بین غیرمعوض بودن و جواز یک قرارداد و معوض بودن و لزوم آن قرارداد، رابطه منطقی وجود دارد موضوعی است که هدف نگارش این مقاله می باشد. در مقابل در حقوق انگلیس بطور کلی قرارداد در دو صورت معتبر و لازم الاجرا شناخته می شود. صورت اول اینکه رسمی و ممهور باشد، صورت دوم اینکه عوض پشتوانه آن باشد، از آنجا که اصل بر غیر تشریفاتی بودن قراردادها است، در حقوق انگلیس عوض در تمیز قراردادهای الزام آور از وعده های صرف، نقش تعیین کننده ای دارد. بنابراین، در صورتی که نظریه عوض در حقوق ایران مورد پذیرش واقع شود، می تواند به عنوان یکی از قواعد تکمیلی در تفسیر قراردادهای خصوصی و تعیین تعهدات طرفین اثربخش باشد.

    کلیدواژگان: عوض، لزوم، جواز، قراردادها
  • خلیل برزو، مسعود مطلبی*، عبدالرضا بای صفحات 307-327

    مقاله حاضر به روش توصیفی- تحلیلی با هدف بررسی سیاست گذاری فرهنگی در صنعت سینمای ایران و تاثیر آن بر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرفته است. نتایج پژوهش نشان داد صنعت سینمای ایران، از برنامه های سیاسی دولتمردان آن نشات می گیرد و همین عامل چالش هایی را در عرصه قدرت نرم در حوزه سینما ایجاد نموده است. با این وجود، به رسمیت شناختن صنعت فیلم سازی ایران در سطح بین المللی (حضور فیلم های ایرانی در جشنواره های مطرح بین المللی، پخش فیلم ها و سریال های ایرانی از شبکه آی فیلم و شبکه های تلویزیونی آسیای میانه و کشورهای فارسی زبان) توانسته است علاوه بر نمایش و ترغیب ارزش های سیاسی، مذهبی، سبک زندگی و فرهنگ اسلامی مردم ایران در سطح بین المللی، در جهت تولید تصاویر مثبت و از بین بردن تصاویر مخدوش از ایران در اذهان مردم دنیا مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری فرهنگی، قدرت نرم، سینما، ایران
  • سید عیسی حسینی، ایرج گلدوزیان*، جعفر کوشا صفحات 329-351

    حقوق متهم جزء طبیعی و ذاتی نوع بشر است و چیزی نیست که دولتمردان به مردم واگذار کرده باشند و بتواند از آنان سلب نمایند. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی - تحلیلی است و برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از شیوه کتابخانه ای استفاده شده است. در آیین دادرسی کیفری جدید مصوب 1392توجه ویژه ای به حقوق متهم شده و نوآوری هایی نیز صورت گرفته است، در همان مواد اولیه این قانون چه در تعریف آیین دادرسی کیفری و چه در تبیین موارد مهمی چون اصل بی طرفی و استقلال مراجع قضایی، اصل قانونی بودن دادرسی کیفری، اصل برایت، لزوم تفهیم اتهام و آگاهی متهم از علت و ادله تعقیب، حق دسترسی به وکیل، رعایت حقوق شهروندی مندرج در قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی که در مواد یک تا هفت این قانون مشاهده می شود ما شاهد نگاهی مثبت و جدید به امر دادرسی و توجه به حقوق متهم هستیم.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، نوآورهای آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، حقوق متهم
  • مهدی عبدی پور کشاورز، عباسقلی انصاری*، حمید ششگل صفحات 353-363

    جرم کلاهبرداری به لحاظ گسترش دامنه و پیچیدگی آن در فضای مجازی (سایبر) موجب تحولات گسترده ای در زندگی بشر گردیده است. هرچند تدابیر کلی در مقابله با انواع روش های کلاهبرداری تقریبا مشابه است، اما با تفاوت های موجود در شیوه های گوناگون کلاه برداری بهره گیری از روش های متناسب ضروروت میابد. بخشی از شیوه های مقابله نیازمند ایجاد فرهنگ بهره گیری از رایانه و آگاه ساختن افراد و سازمان در مورد مخاطرات سیستم های رایانه ای است و طبیعتا پس از آگاهی نظارت دایمی سازمان ها برروی سیستم رایانه ای و تدابیر امنیتی است.هدف از تحقیق موردنظر، بررسی تاثیرات و تاثرات جرم کلاهبرداری در امنیت اجتماعی و قانون جرایم رایانه ای در جامعه می باشد. روش تحقیق حاضر به صورت توصیفی و تحلیلی بوده و در آن به تعریف، انواع و تفکیک کلاه برداری رایانه ای بانگاهی تحلیلی پرداخته شده است و االنهایه راهکارهایی مناسب برای مقابله با آن ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: جرائم رایانه ای، امنیت اجتماعی، کلاهبرداری رایانه ای، انواع و تفکیک کلاهبرداری رایانه ای
  • سحر ایزدی، لیلا رئیسی*، محمود جلالی صفحات 365-382

    درگیری های مسلحانه داخلی و بین المللی موجب هرج ومرج و افزایش میزان جرایم می شوند، در این میان، یکی از مهمترین این جرایم، خشونت جنسی علیه زنان است که به دلیل آسیب پذیرتر بودن ایشان نسبت به مردان، بیشتر در معرض آسیب می باشند. در این خصوص با وجود قطعنامه های متعدد سازمان ملل و کنوانسیون های بین المللی، میزان این جرایم کاهش نیافته و حتی از سوی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نیز ارتکاب یافته است. لذا چالش اصلی این پژوهش پس از تبیین مفهوم خشونت جنسی، جایگاه آن در قوانین و مقررات بین المللی و همچنین علل تکرار این خشونت ها و بررسی راهکارهای پیشگیری از آن است. در انتهای این پژوهش نیز مشخص خواهد شد، علیرغم تلاش های زیاد و گام های بلند در اسناد بین المللی، محاکم بین المللی کیفری برای یوگسلاوی سابق و رواندا و اساس نامه دیوان بین المللی کیفری، هنوز دسترسی کافی به عدالت برای زنان و کودکان و حتی مردانی که قربانی خشونت جنسی در مخاصمات گردیده اند، وجود ندارد. درعین حال خلاهای قانونی بسیاری در اسناد بین المللی در مورد جرم انگاری خشونت های جنسی وجود دارد و عدم آموزش کافی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و تعداد پایین زنان در آن نیز یکی دیگر از چالش های موجود است.

    کلیدواژگان: خشونت جنسی، درگیری مسلحانه، نیروهای حافظ صلح، پیشگیری
  • یحیی کمالی پور، باقر شاملو* صفحات 383-408

    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی ارزیابی تطبیقی مجازات جرایم مواد مخدر و روانگردان در ایران و انگلستان بود. در حقوق ایران سیاست کیفری حاکم بر جرایم مواد مخدر اساسا بر محور پاسخهای دولتی، رسمی و سرکوبگر مبتنی است. در حقوق انگلستان رویه نسبتا منعطف تری اتخاذ شده و جز در برخی موارد حداقلی مقنن اصولا برای پاسخ دهی به جرایم مواد مخدر به کیفرهای حذف کننده ای نظیر اعدام متوسل نشده است. حبس های میان مدت کیفر اصلی اغلب جرایم مواد مخد در انگلستان است. با این وجود در رویه هر دو نظام حقوقی وجوه تشابهی حداقلی هم یافت می شود که از آن جمله می توان به بهره گیری فراگیر از توان کیفر حبس در واکنش دهی به جرایم مواد مخدر اشاره کرد. بنابراین سوال پژوهش حاضر این است که چه تفاوتی میان مجازات جرایم مواد مخدر و روانگردان در ایران و انگلستان وجود دارد؟

    کلیدواژگان: مواد مخدر، روان گردان ها، سیاست کیفری، ایران، انگلستان
  • بابک گل محمدی، مهدی فلاح خاریکی* صفحات 409-433

    مبحث محدودیت مالکیت توسط دولت در حقوق عمومی اهمیت دارد که رویه های قضایی و نظریات حقوقی در این باره بهترین مصداق می باشد. مقاله حاضر توصیفی تحلیلی و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی این هدف که شناخت رویکرد حقوق و رویه قضایی ایران نسبت به تحدید مالکیت خصوصی به دلیل منافع عمومی پرداخته تا به این سوال اصلی که منافع مالکیت خصوصی و منافع عمومی با تحدید مالکیت و برپایه منافع عمومی تا چه اندازه تامین شده است و فرضیه حاصله آن این است که بنظر میرسد منافع مالکیت خصوصی و عمومی با تحدید مالکیت برپایه منافع عمومی تاحدزیادی تامین شده و نوعی تعادل در این خصوص برقرار شده که نتایج حاکیست عنصری که دولت بتواند با آن در صورت لزوم به سلب مالکیت خصوصی دست بزند اولویت مصالح عمومی و جامعه نسبت به مصالح فردی اشخاص میباشد. مبانی نظری تملک نیز به عنوان یکی از مصادیق اعمال اداری دولت، مبتنی این نظریه است .

    کلیدواژگان: محدودیت مالکیت، دولت، تملک، منفعت عمومی، مرجع رسیدگی
  • محمدرضا علی مردانی، علیرضا ازغندی* صفحات 435-451

    با بررسی تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران، نمی توان حیطه گسترده ای از مشارکت سیاسی برای زنان مشخص کرد. به این معنا سوال اصلی پژوهش حاضر این خواهد بود که موانع مشارکت زنان کدام است؟ در پاسخ باید گفت مشارکت سیاسی زنان در جریان توسعه سیاسی متاثر از ساختار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. ساختار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارای ساختی مذکر هست؛ به همین دلیل، مشارکت زنان را به صورت ایدیولوژیکی بازتولید می کند و زنان را به صورت متغیرهای وابسته و کنش پذیر شناسایی می کند. هدف آن است، از طریق چارچوب نظری مارکسیسم ساختارگرا نشان داده شود، نقش زن به صورت رفتاری که اثر می گذارد و یا قصد تاثیرگذاری بر نتایج حکومتی را دارد، اشتباه است. این پژوهش در سه دوره زمانی، قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی تا دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، به بررسی و نقد مشارکت سیاسی زنان در فرآیند توسعه می پردازد.

    کلیدواژگان: زنان، مشارکت سیاسی، توسعه سیاسی، مارکسیسم ساختارگرا
|
  • Hasan Shamsini Ghiasvand *, Saeed Jahangiri Pages 1-24

    Corona's influence on foreign policy can be considered in security, economic and political dimensions. In fact, Corona is imposing new relations on international relations. Of course, it should be noted that such statements may be one-sided and accompanied by political flaws. The central goal of this paper is the effects of Corona on foreign policy in a general perspective. But generally it can be said that foreign policy in the post-Corona period will be different from the past. Explaining that the pursuit of national interests by governments continues, but the mechanisms for the realization of national interests may be different from the past. In general, some of the effects of Corona on foreign policy can be presented as follows; -Transition from a unipolar world to a new block chain -Transition from global convergence to relative global tensions, especially between major world powers - Further return of nationalism in foreign policy -Emphasis on statehood and the relative transition of globalization -Increasing the importance of regionalism in foreign policy and the relative reduction of regional tensions

    Keywords: Corona, Foreign policy, National interests, America, Globalization
  • Abbas Emami, Asgar Jalalian *, Sayed Hosain Sadeghi Pages 25-49

    The study examines the operational budgeting system in Iran and the United States and to investigate the place of budgeting in the Iranian and US legal systems. The method used in the study is descriptive-analytical and documentary approach. In the Islamic Republic of Iran, the government's budget for each sector is separately assessed on a case-by-case basis in each of the specialized committees, especially the House Economic Commission. In the United States, budget performance is measured on the basis of strategic and operational plans implemented, and congressional federal agencies and Senate oversight bodies monitor the budget's performance, how it is spent, and the type of budget line that is effective for development plans. They prepare the report and evaluate it.

    Keywords: Budgeting System, Budget Oversight, Office of Congress, parliament
  • Seyed Morteza Hoseini, Seyed Mohamad Hoseini *, Abdolvahid Zahedi, Amir Froutan Pages 51-70

    This article is a research paper aimed at showing the significant relationship between the use of armed drug trafficking and psychotropic punishment on different components of social security, including the hope for future in social security, from the perspective of judges in Tehran province. This is a descriptive and applied research. The statistical population of this study consisted of 55 Judges of Tehran Province, all of whom were interviewed using a researcher-made questionnaire. The reliability of this questionnaire, measured by Cronbach's alpha coefficient, is 87%. In this study, to test the hypothesis, a one-tailed t-test was used and the existence of a significant relationship between the use of armed drug trafficking and psychotropic punishment and the hope-future component of social security was confirmed.

    Keywords: punishment, drugs, Psychotropic Substances, Social Security, Hope for the Future
  • Shir Mohammad Yaghoubian, Babak Jamshidi Navid *, Mehrdad Ghanbary, Arash Nademi Pages 71-99

    The strategic cost management process is a cost-benefit planning and cost management system driven by sales-oriented, customer-centric, design oriented and multi-departmental. Targeted costing begins with cost management in the early stages of product development and is engaged throughout the entire product lifecycle by actively engaging the entire value chain. Targeted costing decision-making involves cross-departmental teams comprised of different units (production, engineering, R&D, marketing, and accounting) and responsible for determining acceptable sales price, the rate of return corresponding to sales. It also covers the possible cost of each item produced. This management strategy seeks to reduce costs and seeks to achieve greater market share by lowering costs than competitors. Organizations are looking to increase efficiency. Implementing a strategy of maintaining stability and sustainability is a priority, and the company is not about innovation and risk-taking but about offering products and services at competitive prices. Of course, it does not diminish the quality of the products and gives a reasonable profit.

    Keywords: strategy, Cost management, Organizational Performance, company
  • Hossein Kamrani, Bijan Abedini *, MohammadHossein Ranjbar, Faeq Ahmadi Pages 101-120

    The purpose of this study is to examine the characteristics of fraud in financial statements and their impact on community policies. Financial fraud involves any deliberate action by a company to mislead users of these financial statements, especially investors. Creditworthiness through the preparation and publication of financial statements contains a significant misstatement. It has a negative impact on various economic, cultural and social dimensions. Fraud, undermining the ethics and culture of society and government policies to safeguard the interests of the people and to deprive them of resources, is a major obstacle to promoting a culture of work and competitiveness of productive activities and to thwart efforts. They are aimed at reducing poverty and social discrimination. With the rise of fraud community declines due to the skepticism created.

    Keywords: Fraud, Financial Statements, Community Policies
  • Siavash Sherbati, Ebadullah Rostami *, Seyed Mohammad Asadinejad Pages 121-155

    The purpose of this study is to determine the effect of delegating time commitment to Iranian law and international documents. During the conclusion of a contract, whether verbally or in writing, it may, for whatever reason, be made available to the commitment. How- ever, if the pledge does not consider the pledge to be in his interest, he will not be willing to carry out the pledge claim. In particular, the laws of our country are silent on this. Therefore, to avoid wandering, in accordance with Article 401 BC. It is invoked, as prescribed; if the term for option clause is not specified, both the option clause and conditional sale are invalid. The court procedure is also dual. The nullity of such a commitment also prevails in the theory of jurists. It therefore seems to be the difference between the will to make a commitment and the will to execute it.

    Keywords: delegation, Powers, Rights, documents
  • Vahid Vaziri, Ali Mohamad Haji Dehabadi * Pages 157-179

    Terrorism financing refers to a set of actions that are carried out by presenting or collecting funds in any way and with any justification, including payment of taxes, taxes, and drug trafficking, human trafficking and other black trade, directly and indirectly, against the law, and deliberately, in the form of various forms of cash, the provision of movable and immovable property, remittances and electronic tools are provided to these groups. The aim of this study is to investigate the criminology of terrorist financing. In this research, is an attempt to examine the tendency of individuals in different organizations and groups to provide financial support to terrorist groups from a criminological point of view and by explaining criminological theories? Criminological theories such as differential socialization and mass neutralization are expressed.

    Keywords: Terrorism Financing, Revenge, Unfair Distribution, Ideology, criminology
  • Touhid Vosoughi, Morteza Najizade Zavareh *, Mansour Rahmdel Pages 181-202

    The principle of confidentiality of documents, information and arbitral awards is a privileged feature of arbitral tribunals, if this property is not guaranteed the parties may be unwilling to dispute this process. Although the jurisdictional laws and regulations of some countries have recognized the principle of confidentiality, this has not been addressed in Iranian law. This descriptive-analytical research seeks to address the ambiguity that the process of arbitration is private or confidential and that confidentiality is more of an ideal or a fact, as well as whether it has any exceptions. The findings of the present study indicate that the confidentiality is relative and directly related to the obligations of the parties to the dispute and the third parties involved in the arbitration process. The basis for identifying the degree of confidentiality requires explicit agreement between the parties to the arbitration agreement, and this rule has some exceptions.

    Keywords: Prevention Strategies, judicial authorities, crime, Types of Prevention
  • Nahal Ebrahimpoor, Marzieh Afzali Mehr * Pages 203-226

    The rights of couples in Iranian law, jurisprudence and its adaptation to England with the aim of expression of the sharing point is descriptive and the main question is, what is the difference and similarities of financial rights in Iran, jurisprudence and English and the history of the principle of rule in them? Thus, examining the legal and legal basis of the rights of couples will strengthen the strengths and weaknesses of the parties. Comparative law also causes the emergence of common points and differences between the two legal systems to be adapted. The verses of the Quran, traditions and principles of jurisprudence which have somehow supported the will of the people and show that Islam is not indifferent to the will of the people. Nevertheless, the principle of rule of will is derived from the European law and the rich jurisprudence of Islam has given special attention to the principles mentioned in the couple's financial rights.

    Keywords: financial, Law, Rule of the Will, Married Couple
  • Namdar Babayi, Valiolah Ansari *, Ali Qorbani Pages 227-239

    The concept of fairness in modern criminal law has influenced by the defendant-oriented philosophy. The major part of the rules on the substantive criminal law andprocedure has been arranged to guarantee the rights of the defendant. This approach creates a complicated situation for the victim: He shouldtolerate the cruel as well as the criminal system considering him insignificant. The Universal Declaration ofHuman Rights, and in particular the International Covenant on Civil and Political Rights (1966),embodies such an idea. In so-called postmodern criminal law, this situation is undesirable, and the restorative justice approach, that guarantees the victim’s rights, tries to establish a balance between the plaintiff and defendant in the criminal justice process. In Islamic theology, correspondence of the hearing with God’s commands is the criteria of fairness while in Europe common’s judgment serves as the criteria of the fairness of the trial.

    Keywords: Fairness, victim, International Covenant, European proceedings, Islamic proceedings, Shiite jurisprudence
  • Kamyar Shibetzadeh, Behshid Arfania *, Vali Rostami Pages 241-264

    The present study is a comparative study of cases, origin and effects of legal vacancies in the field of official document in Iran and Turkey. According to the subject documentation presented in this research, the research method is descriptive-analytical and the method of data collection in this article is libraries. The findings of this study indicate that, in a comparative comparison between the two countries, Iran and Turkey in the field of official documents in both countries, special attention has been paid to the official document. It has led to the qualifications and powers of the editors and the performance guarantees for official document envisaged in the laws to be taken into account. In addition, the official document faces many legal vacancies in both countries.

    Keywords: Iranian Law, Turkish Law, official Document, Legal vacuum
  • Seyedeh Amaneh Bani Hashemi Kohanki, Mojtaba Farahbakhsh *, Shadi Azimzadeh, Ahmad Ramezani Pages 265-279

    Criminal responsibility means the ability to attribute crime to persons and the possibility of imposing penalties on them. Intellectual maturity is a measure of intellectual growth, focusing on understanding the traditions of religion for children and adolescents under the age of 18.The age of puberty, which is considered to be a phase of sexual development in religious jurisprudence, is considered the basis of any responsibility. Criminal responsibility is a trait that always accompanies a person and has nothing to do with the crime. These consequences can only be imposed on anyone who has the power to impose them. Since the level of responsibility and punishment of the offender should be commensurate with his or her level of understanding and intelligence, there has been less punishment in the history of children according to their perception. Full criminal responsibility requires complete understanding. Therefore, a person who has a defective understanding must lack full criminal responsibility.

    Keywords: crime, responsibility, Age of Growth, Criminal Responsibility
  • Hossein Tafvizi, Seyed Pedram Khandani * Pages 281-306

    In Iranian law, the role of contracts in the binding aspect of contracts is not very specific, and this has caused concern among legal authors about the necessity and the permissibility of contracts. However, whether there is a logical relationship between the non-exchangeability of a contract and the contractuality of the contract, and the necessity of that contract, is the subject of this article. In contrast, in English law the contract is generally recognized as valid and necessary in two respects. The first being formal and impor- tant, and the second being to back it up, since the principle is that the contracts are non-formal, in English law, instead, it has a decisive role in distinguishing binding contracts from mere promises. Therefore, if the theory of change is accepted in Iranian law, it can be one of the complementary rules in interpreting private contracts and determining the obligations of the parties.

    Keywords: Consideration, Necessity, licenses, Contracts
  • Khalil Borzoo, Masoud Motallebi *, Abdolreza Bai Pages 307-327

    The concept of war has undergone a wide semantic transformation and today, the soft power, including cinema, plays an important and fundamental role in the cultural policy of any country. Accordingly, the present article has been done by descriptive-analytical method with the aim of examining cultural policy-making in the Iranian film industry and its impact on the soft power of the Islamic Republic of Iran. The results showed that the Iranian film industry originates from the political programs of its statesmen and this factor has created challenges in the field of soft power in the field of cinema. Nevertheless, the international recognition of the Iranian film industry (presence of Iranian films in international festivals, distribution of Iranian films and series on I Film and Asian television networks. In addition to displaying and encouraging the political, religious, lifestyle and Islamic culture of the Iranian people at the international level, in order to produce positive images and eliminate negative images of Iran (in Persian-speaking countries) Especially Iran's nuclear programs) to be used in the minds of the people of the world. Iranian artists, as Iranian ambassadors around the world, have not yet been sufficiently exploited as a source of soft power, while they can make a great difference in others' perceptions of Iranian identity.

    Keywords: cultural policy, Soft power, cinema, Iran
  • Seyed Essa Hosseini, Naghi Fazeli *, Jafar Koosha Pages 329-351

    The accused rights are a natural and inherent part of mankind, and it is not something that the statesmen have left to the people and can deny them. The research method in this paper is descriptive-analytical and the library method has been used to collect the information needed for research. In the new penal code of 1392, special attention was paid to the rights charged and innovations in this field. In the same material of this law, both in the definition of criminal procedure and in the clarification of important cases, such as the principle of neutrality and the independence of the judicial authorities, the legal principle, the existence of criminal proceedings, the principle of innocence, the need for the accused to be informed of the cause and the reason for prosecution, the right to access the lawyer, the observance of the citizenship rights contained in the law on respect for legitimate freedoms and the protection of citizenship rights, which are observed in articles one to seven of this law. Therefore, we are witnessing a new and positive view of the trial and attention to the rights of the accused.

    Keywords: Citizenship Rights, Innovations in Criminal Procedure, Approved in 2013, Rights of Defendants
  • Mehdi Abdipour Keshavarz, Abbasgholi Ansari *, Hamid Sheshgol Pages 353-363

    Internet fraud in terms of expanding its scope and especially its complexity in cyberspace has caused widespread changes in human life. Although general measures to counteract with variety of fraud methods are roughly the same, with differences in the various methods of fraud, the use of appropriate method is necessary. Part of coping strategies requires creation of understanding of computer use and the awareness of individuals and organizations about possible negative consequences of computer systems and naturally after that, permanent monitoring of computer systems and security plans are needed. The purpose of this study is to examine the impact of fraud in social security and computer crime law. The research method of current study is descriptive and analytic. In this study, with an analytical perspective, definitions, types and distinction of computer fraud has been investigated. Finally, suitable strategies for counteracting were introduced.

    Keywords: Cybernetic Crime, Social Security, Internet Fraud, Different Types, Distinction of Internet Fraud
  • Sahar Izadi, Leila Raeisi *, Mahmoud Jalali Pages 365-382

    Domestic and international armed conflicts are causing chaos and an increase in crime. Meanwhile, one of the most important of these crimes is sexual violence against women, who are more vulnerable than men because they are more vulnerable. In this regard, despite numerous UN resolutions and international conventions, the rate of these crimes has not decreased and has even been committed by UN peacekeepers. Therefore, the main challenge of this study, after explaining the concept of sexual violence, is its place in international laws and regulations, as well as the causes of recurrence of this violence and the study of prevention strategies. At the end of this study, it will be showed that, despite great efforts and strides in international instruments, the International Criminal Tribunals for the former Yugoslavia and Rwanda and the Statute of the International Criminal Court, there is still insufficient access to justice for women and children and even men victims of sexual violence. At the same time, there are many legal loopholes in international instruments criminalizing sexual violence, and the lack of adequate training of UN peacekeepers and the low number of women is another challenge.

    Keywords: Sexual violence, Armed Conflict, Peacekeeping Forces, prevention
  • Yahya Kamalipour, Bagher Shamloo * Pages 383-408

    The aim of this study was to evaluate the comparative assessment of drug and psychotropic crimes in Iran and the United Kingdom. In Iranian law, the criminal policy governing drug crimes is based primarily on government, official, and repressive responses. In English law, a relatively more flexible procedure has been adopted, and except in a few cases, the legislature has not resorted to punitive penalties, such as the death penalty, in response to drug offenses. Medium-term imprisonment is the main punishment for most drug offenses in the UK. However, in both legal systems, there are minimal similarities, including the widespread use of the power of imprisonment to respond to drug offenses. So the question is, what is the difference between punishing drug and psychotropic crimes in Iran and the United Kingdom?

    Keywords: drugs, Psychotropic Drugs, criminal policy, Iran, United Kingdom
  • Babak Golmoammadi, Mehdi Falah Khariki * Pages 409-433

    The issue of government restriction of ownership is important in public law, and judicial procedures and legal theories are the best examples. The present article describes analytical and using a library method to examine the purpose of recognizing Iran's legal approach to the restriction of private property for the public interest, to the main question that the interests of private property and the public interest to the extent of ownership and based on public interest. It has been argued that the benefits of private and public property have been maximized by limiting ownership based on public interest, and that a balance has been struck that the results are an element with which the government can, if necessary, seize private property. The general public and society are concerned with the individual interests of individuals. Theoretical foundations of ownership, as one of the examples of government administrative actions, are based on theory.

    Keywords: Property Restriction, Government, acquisition, Public Benefit, Review Authority
  • Mohammadreza Alimardani, Alireza Azghandi * Pages 435-451

    By examining the political and social developments in Iran, it is impossible to determine the broad scope of political participation for women. In this sense, the main question of this study would be to know what are the obstacles to the participation of women? In response, it must be said that women’s political participation in political development is affected by the social, political and economic structure. The social, political and economic structure is a male structure; For this reason, it ideologically reproduces the participation of women and identifies women as dependent and passive variables. In fact, through the approach of Structuralist Marxism, we want to show that “the role of women as a behavior which influences or intends to influence the results of government” is wrong. This study examines and critiques the political participation of women in the development process in three periods: Qajar, Pahlavi and Republic Islamic of Iran.

    Keywords: Women, political participation, political development, Structuralist Marxism