فهرست مطالب

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 42 (خرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمدرضا دهشیری*، شایان جوزانی کهن، شاهین جوزانی کهن صفحات 1-31

    با روی کار آمدن اوباما، سیاست خارجی چندجانبه گرا و تهاجمی بوش جای خود را به سیاست "موازنه مجدد" داد که در آن منافع ایالات متحده بیشتر از هر موضوع دیگری مورد توجه قرار گرفت. "سیاست موازنه مجدد" اوباما در منطقه آسیای شرقی با هدف بازتعریف منافع، تهدیدات و راهبردهای سیاسی، اقتصادی و نظامی پیگیری شد. سوال مقاله حاضر آن است که" سیاست خارجی تهاجمی " بوش و "سیاست موازنه مجدد" اوباما چگونه در جهت ارتقاء منافع آمریکا در آسیای شرقی پیگیری شده است؟ در پاسخ به این پرسش، نگارندگان معتقدند که سیاست خارجی بوش با اتخاذ رویکردی چندجانبه گرایانه و با تمرکز بر حل بحران شبه جزیره کره و با هدف اجماع سازی در آسیای شرقی و همکاری با چین دنبال شده است.در حالی که سیاست موازنه مجدد با اتخاذ رویکردی چندجانبه گرایانه و با تمرکز بر جلوگیری از رشد اقتصادی و نظامی چین و با هدف اجماع سازی میان کشورهای همسو با سیاست های ایالات متحده در آسیای شرقی پیگیری شده است. روش پژوهش در این مقاله تحلیلی و توصیفی و استفاده از منابع کتابخانه ای است. این مقاله با بهره گیری از نظریه واقع گرایی تهاجمی و مکتب کپنهاگ درصدد است که با تبیین و تحلیل سیاست های بوش و اوباما در آسیای شرقی، به بررسی تمایز، وجوه مشترک و رویکردهای هریک پرداخته و جهت گیری سیاست خارجی ایالات متحده در منطقه آسیای شرقی در این دوران را ترسیم نماید.

    کلیدواژگان: بوش، واقعگرایی تهاجمی، آسیای شرقی، اوباما و مکتب کپنهاگ
  • یاسر کهرازه صفحات 33-64

    افزایش نقش اقتصاد در سیاست خارجی یکی از عوامل مهم بیشینه سازی قدرت کشورهای مطرح در نظام بین الملل است. هر کشوری بر اساس منابع سیاست خارجی خود، اصول دیپلماسی اقتصادی را در روابط خود با کشورهای دیگر ترسیم میکند. در این بین دولت های توسعه گرایی که مبانی برنامه ریزی داخلی و خارجی آنها بر اساس اصل توانمند سازی و ثروت اندوزی داخلی و بیشینه سازی قدرت و نفوذ خارجی باشد، بیشتر از همه به دیپلماسی اقتصادی اهمیت می دهند و آن را مبنای تصمیم گیری خارجی خود قرار می دهند. از جمله این کشورها هند است که همراه با کاپیتالیزه شدن منابع سیاست خارجی اش، دیپلماسی اقتصادی گسترده ای را در نقاط مختلف دنیا پیاده کرده است. پژوهش حاضر نیز بر اساس یک چارچوب تحلیلی به تبیین دیپلماسی اقتصادی هند در دو منطقه مهم آسیای جنوبی از طریق سازمان سارک و آفریقا می پردازد. بر همین اساس ابتدا به مفهوم شناسی دیپلماسی اقتصادی و توضیح آن و سپس ضمن تشریح تاریخی مبانی سیاست خارجی هند، به دیپلماسی اقتصادی این کشور در مناسباتش با سازمان سارک و آفریقا می پردازیم. فرضیه اساسی پژوهش حاضر این است که اصولا جهش هند به سمت دیپلماسی اقتصادی، علاوه بر دلایل اقتصادی، راهبردی ژیواستراتژیک و مبتنی بر خیزش دوباره ناسیونالیسم هندی در برابر رقیب های منطقه ای است.

    کلیدواژگان: هند، دیپلماسی، اقتصادی، سیاست خارجی
  • حسین شریعتی، علیرضا ازغندی*، احمد ساعی، ابوالقاسم طاهری صفحات 63-87

    ماکس وبر، در تشریح این مفهوم اقتدار سه نوع سنتی، کاریزماتیک و قانونی را به عنوان نمونه های محض اقتدار قابل شناسایی می داند و معیار ارزیابی دولت مدرن را در تحقق اقتدار قانونی بوروکراتیک می بیند. با این حال از نظر او ظهور این سنخ از اقتدار با موانعی مواجه است که از جمله آنها به مخالفت سنت گرایان و اشراف اشاره می نماید. روی کارآمدن رضا شاه در ایران را سرآغاز شکل گیری دوران مدرن این کشور دانسته اند، بنابراین دولت شکل گرفته در این عصر نیز نیازمند وجه مدرن اقتدار است. این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده و درصدد است تا به این پرسش پاسخ دهد که موانع اجتماعی تحقق اقتدار عقلانی در دوران پهلوی کدامند؟ بر این اساس و بر مبنای نظریه وبر مخالفت سنت گرایان و اشراف در دوران پهلوی اول مورد بررسی قرار گرفت. رهاورد این پژوهش نشان می دهد اقشار سنتی جامعه ایران دوران پهلوی اول یعنی روحانیون، تجار، اشراف و ایلات با از دست رفتن موقعیت خود و بروز تعارضات ارزشی ناشی از تحولات آن عصر به مانعی بر سر راه تحقق اقتدار قانونی بوروکراتیک تبدیل شدند.

    کلیدواژگان: اقتدار قانونی، ایلات، پهلوی اول، تجار، روحانیون
  • فرزاد نویدی نیا، مهناز گودرزی*، سید جواد امام جمعه زاده صفحات 89-116

    خاورمیانه منطقه ای پرتنش است. وجود دولت های اتوکراتیک و دیکتاتوری های باثبات نسبی، دست کم ساختار امنیتی دولت- محور و مبتنی بر موازنه هراس را به منزله بخشی از ذات این منطقه برآن مسلط ساخته است. پیدایش تروریسم مذهبی، افراط گرایی، به ویژه رواج آن در قالب گروه های وابسته به القاعده و طالبان و در دوره کنونی داعش، به تدریج این نظم وستفالیایی دولت- محور را کم رنگ کرده است.در این مقاله ساختار نظم منطقه ای این بخش از جهان در دوران پساداعش و موقعیت عربستان سعودی و جمهوری اسلامی بررسی شده است. در پرتو رهیافت ریالیستی، مدعای اصلی این مقاله آن است که داعش الگوی موازنه قدرت را به الگوهای ناپایدار در چارچوب توازن وحشت تبدیل کرده است. از این رو دولت های منطقه در دوران پسا داعش برای تحکیم نظم امنیتی مطلوب خود روابط پرتنش تری را تجربه خواهند کرد. این مقاله به روش توصیفی و با شیوه کتابخانه ای به رشته تحریر درآمده است.

    کلیدواژگان: ایران، عربستان سعودی، داعش، موازنه قوا، نظم وستفالیائی
  • روح الله پورملایی، علی اکبر امینی*، سید اسدالله اطهری مریان صفحات 117-142

    فرهنگ سیاسی به مجموعه ای از باورها، ارزشها و هنجارهای موجود درباره قدرت و سیاست می گویند تحت تاثیر عواملی همچون وضعیت جغرافیایی و اقلیمی، ساختارهای سیاسی و اجتماعی، شرایط تاریخی، آداب و رسوم و همچنین نظام اقتصادی شکل می گیرد و سپس در یک فرآیند مستمر جامعه پذیری نهادینه می شود و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. در عصر قاجار فرهنگ سیاسی در ساحت ناسالم آن همچون فرهنگ پاتریمونیالیستی، اعتقاد به باورهای خرافی، تقدیر گرایی و.. تفکر غالب در جامعه بود، به طوری که رد پای آن در سفرنامه ها، آثار ادیبان و متفکران این دوره به وفور یافت می شود. پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از چارچوب نظری تحلیل گفتمان انتقادی نورمن فرکلاف در پی پاسخ به این پرسش است که فرهنگ سیاسی ناسالم (خرافه گرا و تقدیرگرا) چه نقشی بر توسعه نیافتگی دوره قاجار ایفا کرده است؟ طبق بررسی های صورت گرفته با استفاده از ابزار کتابخانه ای- اسنادی این نتیجه حاصل شد که عقل ستیزی، خرد گریزی و بی خبری، و در کنار آن فرهنگ پاتریمونیالیستی و ساختار استبدادی، در این دوره چالش های متعدد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را به وجود آورد که سبب گرایش به فرهنگ ناسالم سیاسی همچون خرافه گرایی و تقدیر گرایی شد، و این امر منجر به بازتولید استبداد، باز تولید جهل، بازتولید بی خبری شد و در نهایت توسعه نیافتگی و عقب ماندگی را در این دوران رقم زد.

    کلیدواژگان: خرافات، فرهنگ سیاسی ناسالم، توسعه نیافتگی، پاتریمونیالیسم
  • مسلم صانعی، ماشاءالله حیدرپور*، داود کیانی صفحات 143-168

    توسعه و گسترش تمدن صنعتی، علم گرایی و اصالت فرد اگرچه موجب توانمندی انسان در تسلط بر طبیعت گردید لیکن نتوانست جهان زیست آرمانی را فراهم آورد. چالش های برآمده از دل این روش شناسی معرفتی و معضلات زیست محیطی جهانی ناشی از آن، پرسش های اساسی را در برابر اینگونه رفتار خودخواهانه تمدنی و رشد صنعتی افسار گسیخته، در اذهان ایجاد نمود. نظریات مختلف روابط بین الملل نیز در برابر این پرسش گری ها راهکارهای مختلفی را ارایه نموده اند. رویکردهای لیبرالیستی نیز با توجه به مبانی هستی شناختی و معرفتی خود، داعیه دار حل معضلات زیست محیطی جهانی هستند. توجه و تاکید به همکاری های جهانی، صلح، نقش بازیگران غیردولتی، حقوق بین الملل، نهاد گرایی و رژیم های بین المللی از جمله نقاط مثبت نظریات لیبرالیستی در مواجه با معضلات زیست محیطی جهانی می باشد. از سوی دیگر تاکید بر اصالت فرد و آزادی های فردی، اولویت مسایل اقتصادی، کم توجهی به سایر عوامل محدود کننده همکاری و منافع ملی قدرت های بزرگ، عدم توجه عملی به توسعه پایدار، کم توجهی به سطوح تحلیل فروملی و منطقه ای از جمله نقاط ضعف این رویکرد محسوب می گردد.

    کلیدواژگان: لیبرالیسم، محیط زیست، معضلات زیست محیطی جهانی، همکاری بین المللی زیست محیطی
  • رحمت حاجی مینه*، ارسلان عبدالله پور صفحات 169-190

    اقلیم کردستان عراق در سال1991 به دنبال طرح منطقه امن و پرواز ممنوع، به عنوان منطقه خودگردان در محدوده قانونی عراق اعلان موجودیت کرد. بعد از تصویب قانون فدرالیسم در عراق در سال 2005، این منطقه به طور رسمی به یک منطقه فدرال با حکومتی محلی و دارای دستگاه اجرایی و مدیریتی نیمه مستقل از عراق مبدل شده است. این پژوهش با بررسی این مساله نظریه جامعه منشوری فردریگز و شاخص های این نوع جامعه مورد پژوهش قرار گرفته تا به تناظر آن به بررسی تاریخی ویژگی های نظام دیوانسالاری در منطقه اقلیم کردستان پرداخته شود. سوال اصلی پژوهش این است که آیا حکومت اقلیم توانسته است شاخص هایی چون ناهمگونی، رسمیت، تداخل، خویشاوندگرایی و قوم گرایی، بازار و تمرکز قدرت، به عنوان مولفه های جامعه منشوری را از پیش رو بردارد یا همچنان حکومت داری خود را برپایه ساختارهای سنتی به پیش می برد؟ روش گردآوری اطلاعات ، با توجه به برون مرزی بودن موضوع مطالعه و عدم دسترسی به اسناد آن نظام، به شکل کتابخانه ای و اینترنتی بوده و روش تحقیق هم توصیفی تحلیلی می باشد. با توجه به الگوی مورد نظر ریگز، نتایج حاکی از این ادعاست که شرایط و ویژگیهای نظام سیاسی منطقه ی مذکور، علیرغم دارا بودن مولفه های دموکراتیک، انطباق بیشتری با وضعیت جامعه منشوری دارد. وضعیتی که این اقلیم را از حکمرانی خوب دور کرده است.

    کلیدواژگان: اقلیم کردستان، جامعه منشوری، نظام حزبی، حکمرانی خوب، تعامل الگومند
  • کیومرث چراغی، علیرضا سلطانی* صفحات 191-210

    در دهه های هشتاد و نود و با موج افزایش آمار دانشجویان و همچنین تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، دانشگاه ها با مشکلات عدیده ای در حوزه تامین منابع مالی مواجه شده اند. در این مقاله هدف ما پاسخگویی به این سوال می باشد: عوامل اصلی آسیب زا در سیاستگذاری اقتصادی در حوزه خدمات رفاهی دانشجویی چیست؟ با توجه به این سوال فرضیه ما این است که افزایش موج تحریم های اقتصادی و کاهش فروش نفت و از طرفی موج افزایشی تورم منجر به ضعف دانشگاه ها در تامین نیازهای معیشتی و رفاهی دانشجویان شده است. هدف اصلی ما در این مقاله این است تا با بررسی، تحلیل و آسیب شناسی سیاست های اقتصادی، نحوه برون رفت از موانع و مشکلات موجود مورد بررسی قرار گرفته و پنج آسیب و چالش جدی سیاستگذاری اقتصادی در حوزه خدمات رفاهی شناسایی و راه های حل این موانع و اصلاحات لازم در زمینه سیاستهای اقتصادی را ارایه نمایم.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، سیاست گذاری اقتصادی، خدمات رفاهی دانشجویی
  • سهیلا پولادی، بهرام یوسفی*، فریدون اکبرزاده، حسین کریمی فرد صفحات 211-239

    اوکراین کشوری است با موقعیت ژیوپلیتیک خاص که بین اتحادیه اروپا و روسیه قرار دارد؛ همین موقعیت ژیوپلیتیک باعث شده است که اوکراین ناخواسته درگیر مناقشات بین المللی شود، مناقشاتی که عموما میان سه قدرت روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا شکل می گیرد. این پژوهش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی و اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه ای گردآوری شده است. سوال اصلی تحقیق ریشه ها و آثار و پیامدهای بحران روسیه و اوکراین چه بوده است؟ فرضیه به این صورت است که روسیه از حضور غرب در اوکراین و قرارگیری این کشور در جبهه غربی احساس تهدید کرده و با جدایی شبه جزیره کریمه از اوکراین و الحاق به خاک خود سعی در ایجاد موازنه سازی با غرب کرد؛ این بحران آثار و پیامدهایی هم برای هر یک از طرف های درگیر در آن داشته است که می توان به از بین رفتن تمامیت ارضی اوکراین، تضعیف وضعیت اقتصادی اوکراین اشاره کرد.

    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، آمریکا، اوکراین، روسیه، بحران 2014
  • محمد بازوند، مسعود مطلبی*، علی فلاح نژاد، علی فلاحی سیف الدین صفحات 241-263

    یکی از مباحث بنیادی و اساسی هرحکومتی بحث مشروعیت و مقبولیت است که تقویت آن در استقرار و ثبات و یا بالعکس تضعیف آن در بی ثباتی و فروپاشی حکومت نقش بی بدیلی دارد. در این نوشتار که با رویکرد توصیفی- تحلیلی به رشته تحریر درآمده است در پاسخ به چیستی مبنای مشروعیت و مقبولیت در نظریه حکومت اسلامی آیت الله سید محمد باقر صدر این استدلال ارایه می شود که وی مشروعیت را ترکیبی از اراده الهی مردمی می دانست. چنانکه در کنار پذیرش ولایت فقیه به عنوان منشا مشروعیت الهی حکومت اسلامی، بر نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش تاکید می نمود و تلاش داشت با اعطای حق انتخاب به ملت در همه ابعاد و جوانب حکومت، میان مشروعیت و مقبولیت در حکومت اسلامی پیوند ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: مشروعیت، مقبولیت، حکومت اسلامی، ولایت فقیه
  • سهیلا یوسفی، مهدی مومنی* صفحات 265-288

    بازنگری اسناد بین المللی، تجلی پویایی حقوق است. متداول ترین روش، دستیابی به اجماع حداکثری اعضاست. اساسنامه دیوان کیفری بین المللی چگونگی بازنگری را بیان می کند. در کنفرانس کامپالا 2010 ، موارد مهمی مطرح شد. کنفرانس نیویورک 2017، تلاش دولت های عضو ICC در کنفرانس کامپالا را تا حد زیادی تکمیل کرد. سوال اصلی اینکه راهکار مطرح در اساسنامه تا چه اندازه از کارآیی برخوردار است و تا چه میزان از تمام ظرفیت ها استفاده شده است؟ بنظر می رسد؛ در راهکارهای ارایه شده، از تمام ظرفیت های اساسنامه، از جمله ظرفیت شورای امنیت، توسط دول متعاهد استفاده نشده است. از همین رو ارزیابی عملکرد دیوان، با انتقاد مواجه است. پژوهش حاضر با تکیه بر دکترین حقوقی، اسناد بین المللی (UN , ICJ , ICC) به نقد و تحلیل مبانی بازنگری و رویه عملی و اسناد سازمان های بین المللی پرداخته است .

    کلیدواژگان: بازنگری، اساسنامه، دیوان بین المللی کیفری، اجلاس کامپالا، اجلاس نیویورک
  • ابراهیم زارع، حمیدرضا حقیقت*، عبدالامیر جرفی صفحات 289-304

    این مقاله به بررسی شناخت از منظر اسلام گرایان شیعه پرداخته است و به مقایسه آن باشناخت از منظر کارل پوپر متفکر مکتب لیبرالیسم در غرب پرداخته است و این مقاله کوشیده است که درعین بی طرفی به شناخت مبانی شناخت شناسی اسلام و پوپر بپردازد برای این منظور به سراغ قرآن کریم به عنوان کتاب مقدس مسلمانان جهان رفته ایم. با توجه به تکثر تفاسیری که از قرآن کتاب مقدس مسلمانان جهان ارایه شده است پژوهش حاضر از تفاسیری از قرآن استفاده کرده است که به مسیله شناخت پرداخته اند و توسط علمای دینی ارایه شده اند که گرایش اصلی شان به مذهب تشیع دوازده امامی آشکار هست. سوال اصلی این پژوهش این می باشد که آیا تفاوتی بین شناخت اسلامی و شناخت از منظر پوپر است؟ فرضیه مقاله حاضر این می باشد که شناخت پوپر و شناخت از منظر اسلام متفاوت می باشد و این پژوهش به این دلیل اهمیت دارد که اساسا شناخت اسلامی متکی به مبانی دینی است و به همین دلیل جهان ببینی و ایدیولوژی اسلامی متکی براین شناخت است و همین سبک شناخت زمینه ساز و شکل دهنده به روابط اجتماعی و سیاسی مسلمانان است و از سبک شناخت پوپراست که ایدیولوژی لیبرالیسم ارایه می شود.

    کلیدواژگان: قرآن، شناخت، پوپر، اسلام
  • بهنام نیکو، اسماعیل عبدالهی*، مریم صفایی صفحات 305-332

    در عصر حاضر از جمله مسایل همیشگی و مطرح نزد اندیشمندان و بالاخص حقوقدانان و جرم شناسان ، موضوع بزهکاری اطفال و نحوه مقابله با آن و شیوه های انحراف و کجروی آنها در جامعه می باشد. از آنجا که دلایل و عوامل بروز جرم در میان اطفال با افراد بزرگسال متفاوت بوده و از سوی دیگر این طبقه از جامعه دارای وضع روانی و اجتماعی حساس تر و به مراتب آسیب پذیرتری نسبت به سایرین می باشند، لذا باید روشی متناسب با شرایط و موقعیت این افراد اتخاذ شود. این روش تحت عنوان سیاست کیفری مربوط به کودکان ونوجوانان بزهکار اهمیت فراوانی دارد. برخورداری از یک سیاست جنایی و کیفری متناسب با شرایط و وضعیت صغار و نوجوانان می تواند به جامعه مدنی جهت پیشبرد یکی از اهدافش که پیش گیری از وقوع جرایم در آینده است، کمک فراوانی کند. بنابراین سیاست جنایی در قبال اطفال در معرض انحراف باید سیاست جنایی پیشگیری باشد تا با تصویب قانونی در جهت حمایت از کودکان در معرض خطر بزهکاری و بزه دیدگی گام بردارد. با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی به بررسی سیاست جنایی حمایت از کودکان در معرض انحراف در اسناد بین المللی و در حقوق کیفری ایران پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، حقوق کودکان، پیشگیری، اسناد بین المللی
  • امیر آذرمنش، طیبه بیژنی میرزا* صفحات 333-345

    قضازدایی از مسایل مهمی است که با توجه به افزایش جمعیت کیفری ذهن اندیشمندان حقوق کیفری را به خود مشغول کرده است، چرا که تعقیب کیفری امری است دو سویه که از یک سو با حقوق و آزادی های افراد جامعه و از سوی دیگر با نظم و امنیت عمومی در ارتباط است. پیدا شدن شرایط و اقتضایات تازه، حقوق کیفری ناگزیر به رعایت مسایل و مقرراتی برای پیروی از دیدگاه های جدید حقوق بشری در دادرسی های خود شده است، که اصول حاکم بر مجازاتها از جمله این مقررات است که حقوق کیفری باید با پذیرش رویکردهای جدید حقوق بشری سعی در تبعیت از این اصول نماید. این مساله و این الزام، نه تنها برای حقوق کیفری داخلی؛ بلکه برای حقوق کیفری بین المللی نیز بی تردید وجود دارد. توضیح آنکه، امروزه، لزوم محاکمه و مجازات مجرمان بین المللی بر هیچ کس پوشیده نیست.

    کلیدواژگان: قضازدایی، نظام کیفری، ایران، حقوق بین الملل
  • جهانشاه شکربیگی، قاسم ترابی*، عباس صالحی نجف آبادی صفحات 347-382

    انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، بر پایه اندیشه هایی بنا شده است که اگرچه بیش از همه اسلامی هستند، اما گاه سرچشمه های تفکر سیاسی آنها، به اندیشه های ایدیولوژیک گرایانه باز می گردد. شکل تفکر ایدیولوژیک، در دوران مبازره علیه حکومت شاه، شکلی پذیرفته شده در جهان بود. به این جهت در شکل بخشیدن به اسلام سیاسی و نیز اشکال دیگر مبارزه گروه های مخالف شاه، قرار دادن اندیشه توسط اندیشمندان اسلامی و عرفی گرای چپ و حتی راست، در قالب یک نوع ایدیولوژی، امری پذیرفته بود، به طوری که این ایدیولوژی هم تلاش می کرد برنامه ای فراگیر ایجاد کند، هم راهکارهای علمی مبارزه را فراهم آورد و هم به هر گونه پرسشی پاسخ دهد. به این جهت هم متفکران اسلامی و هم روشنفکران بیشتر طیف ها، تلاش می کردند تا ایدیولوژی ای برای مبارزه و نیز نوع حکومت مد نظر خود پدید آورند که یکی از مشخصات اصلی آن انقلابی بودن بود. بر این پایه پرسش اصلی این مقاله آن است که روشنفکران در شکل گیری ایدیولوژی انقلابی انقلاب اسلامی چه نقشی داشته اند؟ برای پاسخ به این پرسش، روش مقاله تحلیلی و تفسیری است و در ضمن آن تلاش می کند افکار این روشنفکران را توصیف نیز کند. هدف مقاله نیز آن است که جنبه های انقلابی اندیشه روشنفکران آن دوره مورد شناسایی و بررسی قرار گیرد. نتیجه کلی مقاله نیز نشان می دهد، روشنفکرانی همچون شریعتی، فردید، بارزگان و... هر یک وجهه ای انقلابی به تفکر خود که تلاش می کردند آن را در شکل یک ایدیولوژی منسجم ارایه کنند، داده بودند تا برنامه ای پیوسته برای مبارزه در جهت سقوط شاه فراهم آورند

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، ایدئولوژی، انقلابی گری، مبارزه، روشنفکران
  • سامان موسی نژاد، اسفندیار محمدی*، فرشاد سبزعلی پور، رحمت الله محمدی پور صفحات 383-402

    هدف این پژوهش سیاست گذاری استراتژیک سرمایه انسانی و رابطه آن با بهبود عملکرد مالی در بورس اوراق بهادار تهران با توجه به نقش میانجی متغیر اقتضایی استراتژی بازار است. جامعه آماری شامل شرکت های بورسی می باشد. برای سنجش سرمایه انسانی استراتژیک از پرسشنامه استاندارد ادوارد و همکاران (2006)، برای سنجش عملکرد مالی از پرسشنامه عملکرد مالی قرانفله و همکاران 2014 و برای سنجش متغیر اقتضایی استراتژی بازار از پرسشنامه استاندارد شولز و جکسون (1989)،استفاده شده است. برای تعیین روایی از روش محتوایی، و برای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است.پس از استخراج اطلاعات با بهره گیری از نرم افزار SPSS با استفاده از جداول توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار و ضریب تغییرات به توصیف آنها پرداخته و با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون سوبل به بررسی فرضیات تحقیق پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که آماره VAF برابر با 2844/0 می باشد. این بدان معناست که 44/28 درصد از اثر کل سرمایه انسانی استراتژیک بر بهبود عملکرد مالی از طریق متغیر میانجی استراتژی بازار تبیین می شود.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، آموزش کارکنان، تجربه کاری کارکنان، شایستگی کارکنان، عملکرد مالی، استراتژی بازار، بورس اوراق بهادار تهران
  • رضا اوسطی، فاضل فیضی* صفحات 403-418

    دیپلماسی فرهنگی که توسط دولت ها هدایت می شود، با استفاده از ابزار و ظرفیت های فرهنگی به عنوان پشتیبان اهداف سیاست خارجی و اهداف دیپلماسی محسوب شده و در واقع استفاده از فرهنگ و به خدمت گرفتن ابزارهای فرهنگی در روابط خارجی جهت تامین منافع ملی می باشد. مقاله حاضر در پی پاسخ به این سوال است که به چه دلایلی علی رقم اشتراکات فرهنگی و تمدنی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، دو کشور نتوانستند از این اشتراکات جهت توسعه روابط دو جانبه خود بهره مند شوند؟ در پاسخ این فرضیه مطرح می گردد که علی رقم اشتراکات فرهنگی و تمدنی بین دو کشور به دلیل رویکرد متفاوت به عنصر سیاست و نحوه حکومت داری در عرصه سیاسی و اجتماعی، در نتیجه اشتراکات فرهنگی و تمدنی بین دو کشور کمکی به افزایش روابط آن ها نکرده است . در این تحقیق با امعان نظر به مشترکات فرهنگی و تمدنی دو کشور به دنبال شناسایی موانع توسعه روابط خارجی آنها از منظر دیپلماسی فرهنگی می باشیم .

    کلیدواژگان: دیپلماسی فرهنگی، موانع و چالش ها، تاجیکستان، ایران، روابط خارجی
  • سمیه رحمانی، حمیدرضا قاسمی* صفحات 419-434

    هدف از انتخاب این موضوع شناخت مفهوم اراده و اشتراکات و تفاوتهای آن در حقوق ایران و انگلیس می باشد که به روش توصیفی و تحلیلی به دنبال پاسخ به سوال قصد واراده چیست و تفاوتهای قصدواراده درحقوق ایران و انگلیس در چیست ؟ فرضیه آن اینست که با بررسی قصد و رضا و جوانب و مراحل قصد در ایجاد عمل حقوقی نه تنها یه شناخت مفهوم اراده مراحل شکل گیری آن واقف تر می شویم بلکه بهتر به انواع آن در حقوق ایران و انگلیس نیز می پردازیم. اراده در لغت به معنی خواستن، قصد کردن می باشد. در اصطلاح حقوق ایران نیز می توان اراده را به خواستن معنی کرد. منتها هنگامی که از شرط روانی معامله یا ایقاع کننده در حقوق ایران بحث به میان می آید، براساس تحلیلی که از حالات روانی و مراحل مختلف آن به استناد مقررات قانونی به عمل می آید، برای اراده یا خواستن دو حالت جداگانه درونی شناخته می شود. یکی رضا و دیگری قصد که از آن به قصد انشاء تعبیر شده است برای تحقق هر عمل حقوقی، قصد انشا ضروری است. در این نوشته سعی شده است در هر مبحث دیدگاه های عامه (حقوقدانان) ایران و انگلیس را بررسی و تبیین شود.

    کلیدواژگان: اراده، قصد، قصد انشا، رضا، اکراه
  • علیرضا زارع میرک آباد، حسین خنیفر* صفحات 435-458

    با ایراد اتهام به شخص متهم، مشارالیه وارد فرآیندی از دادرسی کیفری می شود که یک طرف آن حکومت با تمام اختیارات و امکانات قرار دارد تا در برابر متهم بایستد و در طرف دیگر متهمی قرار دارد که در برابر قوای حکومتی ناتوان است در نتیجه باید به متهم این امکان داده شود تا به نحو مطلوب از خود دفاع کند. اگر سازوکاری اندیشیده نشود در واقع ستمی به ناحق به مشارالیه وارد میآید؛ برای ممانعت از این وضع، بایستی متهم از حقوق دفاعی مناسبی برخوردار باشد. مرحله کشف جرم به عنوان نخستین مرحله از فرآیند رسیدگی جرم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و تا حدود زیادی سرنوشت نهایی پرونده کیفری به این مرحله وابسته می باشد. بر این اساس عدم توجه به اصول دادرسی عادلانه و منصفانه به ویژه تضمین حقوق دفاعی متهم در مرحله کشف جرم می تواند سایر مراحل دادرسی کیفری را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا مقررات مربوط به حقوق متهم در قانون آیین دادرسی کیفری آورده می شود و در همه رسیدگی های کیفری مرعی می گردد. آیین دادرسی کیفری ایران نیز، در مواد مختلفی به حقوق دفاعی متهم پرداخته است؛ نظیر: حق آزادی، حق تفهیم اتهام، حق داشتن وکیل، لزوم حیثیت و کرامت انسانی و... همچنین برای عدم رعایت این حقوق توسط سیستم رسیدگی کننده اعم از مقامات قضایی و پلیسی، ضمانت اجراهای کیفری در نظر گرفته شده است.

    کلیدواژگان: کشف جرم، حقوق دفاعی متهم، قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392، اساسنامه دیوان دائمی بین المللی کیفری
  • آزاد رشید آذرپور، اکبر بشیری* صفحات 459-471

    تاثیر زوال و توقیف دعوای اصلی بر دعوی متقابل یکی از مسایل مورد بحث و اختلاف در آیین دادرسی مدنی است. ممکن است، دعوای اصلی با طواری ناشی از توقیف و زوال دادرسی مواجه شود، مساله ای که در این خصوص وجود دارد این است که پیوند ایجاد شده بین دعوای اصلی و متقابل تا چه حد است؟ لذا در این تحقیق بررسی خواهیم کرد، زوال و توقیف دادرسی در دعوای اصلی چه تاثیری بر دعوی متقابل مطرح شده در اثنای رسیدگی به دعوای اصلی دارد. به جهت اینکه توقیف و زوال جریان دادرسی در جهت حفظ و رعایت حقوق اصحاب دعوی صورت می گیرد و رعایت حقوق دفاعی اصحاب دعوی نیز جزء قواعد آمره دادرسی می باشد، وجود این طواری ضروری می باشد. نتیجه آن که زوال دعوی اصلی ممکن است موجب استرداد دعوی، استرداد دادخواست، زوال حق، سازش بین اصحاب دعوی و تغییر دادگاه گردد. این موارد در حقوق فرانسه نیز مورد اشاره صریح قانون گذار قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: دعوای اصلی، دعوای طاری، زوال دادرسی، توقیف دادرسی، استرداد دعوی، زوال حق
|
  • MohammadReza Dehshiri *, Shayan Jozani Kohan, Shahin Jozani Kohan Pages 1-31

    When Obama came to power, Bush's multilateralism and aggressive foreign policy was converted to a "rebalancing" policy, in which US int e r e s t s were considered more than any other issue. Obama's East Asia reb al a n c i n g policy was pursued with the aim of redefining interests, threats and political, economic and military strategies. The question of the current paper is how were Bush's "aggressive foreign policy" and "Obama's" reb al a ncing policy pursued to promote US interests in East Asia? For answering this question, the authors believe that Bush's foreign policy has been pursued by adopting a multilateralism approach focused on resolving the Korean Peninsula’s crisis with the aim of creating consensus in East A s ia and co op eration with China. While the policy of rebalancing with a multilateralism approach has been pursued and focusing on the prevention of China's economic and military growth with the goal of consensus among the co u n tr ies aligned with US policies in East Asia. The research method in this pa pe r is analytical and descriptive through library resources. Using the theory of offensive realism and the Copenhagen School, this paper seeks to exp la i n and analyze the policies of Bush and Obama in East Asia, to ex a m i n e the dif ferences, commonalities and approaches of each, and the orientation of U S foreign policy in the East Asian region

    Keywords: Bush, Offensive realism, East Asia, Obama, Copenhagen School
  • Yaser Kahrazeh Pages 33-64

    Increasing the role of economics in foreign policy is one of the important factors in maximizing the power of the countries in the international system. Each country, based on its foreign policy sources, draws the principles of economic diplomacy in its relations with other countries. Meanwhile, developmental governments, whose principles of internal and external planning are based on the principle of internal empowerment and wealth, and the maximization of foreign power and influence, are more concerned with economic diplomacy. Among these countries is India, which, along with the capitalization of its foreign policy resources, has launched extensive economic diplomacy around the world. The present study, based on an analytical framework, analysis India's economic diplomacy in two major regions, including South Asian regions through the Sark and Africa organization. Based on this, we begin with the concept of economic diplomacy and its explanation, and then, while describing the historical basis of India's foreign policy, we look at the country's economic diplomacy in its relations with the organization of Sark and Africa. The basic hypothesis of the present study is that, in principle, India's leap towards economic diplomacy is, in addition to economic reasons, a geostrategic strategy based on the re-emergence of Indian nationalism against its rivals.

    Keywords: India, Diplomacy, Economic, Foreign policy, Nationalism
  • Hosein Shariati, Alireza Azghandi *, Ahmad Saei, Abolghasem Taheri Pages 63-87

    Authority, as one of the fundamental concepts of political science has developed a new definition in the modern era. Authority, as a modern concept, is defined as legitimate power and legitimacy has become a secular and rational concept in this era. To describe this concept, Max Weber comes up with three prototypes of traditional, charismatic and legal authority. He believes that the criterion for the evaluation of the modern state is in the realization of the bureaucratic legal authority. In his view, the barrier against the realization of such authority is the opposition of traditionalists and aristocrats. The formation of the modern era in Iran began with the rise of Reza Shah Pahlavi, thus such government should necessarily have had the features of the modern concept of authority. However, due to losing their status and appearance of conflict of values, the traditional strata of Iran’s society such as clergies, merchants, aristocrats and nomads became a barrier in the way of the realization of the bureaucratic legal authority in Iran in the Reza Shah era.

    Keywords: Legal authority, First Pahlavi, merchants, nomads, Clergies
  • Farzad Navidi Nia, Mahnaz Goodarzi *, Seyed Javad Emam Jomezzadeh Pages 89-116

    The Middle East is a full of tension area. The existence of despotic governments and relatively stable dictatorships has at least been governed by a threat balanced, state-owned security structure as part of the essence of the region. The rise of religious terrorism, extremism, and in particular its spread to al-Qaeda and Taliban groups and in the current era of ISIS, has gradually diminished this state-owned Westphalian order. In this article, the structure of the regional order of this part of the world in the post-war period and the situation of Saudi Arabia and the Islamic Republic is examined. Given the realistic approach, the main claim of this article is that ISIS in the context of terror assimilation has transformed the pattern of balance of power into unstable patterns. Thus, in the post-war period, regional governments will experience close relations to strengthen their desired security order. This article is a library-based descriptive method.

    Keywords: Saudi Arabia, ISIS, Balance of Power, Westphalian Order
  • Ruhollah Pourmolaee, Aliakbar Amini *, Asadolah Athariy Pages 117-142

    Political culture is a set of beliefs, values, and norms about power and politics that are shaped by factors such as geographic and climatic conditions, political and social structures, historical conditions, customs, and the economic system, and then form a process. Constant socialization is institutionalized and passed down from generation to generation. In the Qajar era, political culture in its unhealthy area, such as Patrimonialist culture, believed in superstitious beliefs, fatalism, and prevailing thinking in society, so that its footprint is abundantly found in travelogues, literary works, and intellectuals of this period. The present study, using a desc r i p ti v e-analytical approach and using the theoretical framework of Norman Fairclough’s critical discourse analysis, seeks to answer the question of what role did unhealthy (superstitious and fatalistic) political culture play in the underdevelopment of the Qajar era? According to studies using library-documentary tools, it was concluded that irrationality, irrationality and ignorance, along with patrimonial culture and authoritarian structure, in this period challenged various economic, political and social challenges. It led to a tendency towards unhealthy political culture such as superstition and destiny, and this led to the reproduction of tyranny, the reproduction of ignorance, the reproduction of ignorance, and ultimately the unde rde vel op m ent and backwardness of this period.

    Keywords: Superstition, Unhealthy Political Culture, underdevelopment, Patrimonialism
  • Moslem Sanei, Mashaallah Heydarpour *, Davoud Kiyani Pages 143-168

    The development and expansion of industrial civilization, scientism, and the originality of the individual, although it has enabled human to dominate the nature, failed to provide the ideal world of life. The challenges arising from this epistemological methodology and the resulting global env ir on m e n tal dilemmas have raised fundamental questions about such selfish civilizational behavior and unbridled industrial growth. Different theories of international relations have offered different solutions to these questions. According to their ontological and epistemological foundations, liberal approaches also seek to solve global environmental problems. Focusing on global cooperation, peace, the role of nongovernmental actors, inte rn ati o n a l law, institutionalism and international regimes are among the positive points of liberal theories in the face of global environmental problems. On the other hand, the emphasis on individual authenticity and individual freedoms, the priority of economic issues, the neglect of other factors limi t i n g cooperation and the national interests of the great powers, the lack of practical attention to sustainable development, the neglect of levels of regional and regional analysis has been considered as weaknesses of this approach.

    Keywords: Liberalism, environment, Global Environmental Problems, International
  • Rahmat Hajimineh *, Arsalan Abdolahpour Pages 169-190

    In 1991,the Iraqi Kurdistan Region declared autonomy within the Ir aqi legal framework following the plan for safe and no-fly zone. The region has officially become a federal region with a local gover n ment with a semi-independent Iraqi administration, following the approval of the Federalism Act in Iraq in 2005. This study examines the theory of Fred Riggs' prismatic community and the char ac te r i s t i c s of this type of society to examine the historical features of the bureaucracy in the Kurdistan region. The main question of the rese a r ch is whether the Regional Government has been able to remove s u c h indicators as heterogeneity, formality, interference, kinship and et h nicism, market and concentration of power, as components of p r i smatic community, or does it continue to pursue its governance ba sed on traditional structures? The method of data collection, due to the overseas nature of the subject of study and lack of access to the documents of that system, is in the form of library and Internet, and the research method is descriptive-analytical. According to Riggs' m odel, the results suggest that the conditions and characteristics of the region's political system, despite having democratic components, are more in line with the status of the prismatic society.

    Keywords: Kurdistan region, Prismatic Society, Party System, Good-Governance, Pattern-centered Interaction
  • Kiuomars Cheraghi, Alireza Soltani * Pages 191-210

    In the eighties and nineties, with the rising number of students, as well as the number of universities and higher education centers, universities have faced many problems in the field of finance. In this article, our goal is to answer this question: the main factors what is harmful in economic policy in the field of student welfare services? Given this, our hypothesis is that the increase in the wave of economic sanctions and the decrease in oil sales, and on the other hand, the rising wave of inflation has led to the weakness of universities in meeting the living and welfare needs of students. Our main goal in this paper is to examine and analyze economic policies, how to overcome existing barriers and problems, and identify five serious harms and challenges of economic policy in the field of welfare services and solutions to these barriers and to make the necessary reforms in economic policy.

    Keywords: pathology, Economic Policy Making, Student Welfare Services
  • Sohila Poladi, Bahram Yusefi *, Fereydoon Akbarzadeh, Hossein Karimi Fard Pages 211-239

    Ukraine is a country with a specific geopolitical position between the EU and Russia; this geopolitical situation has unintentionally engaged Ukraine in international disputes, which generally arise between the three powers Russia, the European Union and the United States. In this research, the research is descriptive-analytical and the data are col le cted using library resources. Research Question: What were the origins and effects of the Russian-Ukrainian crisis? Conclusion Russia has felt threatened by the West's presence in Ukraine and its position on the Western Front, and with the separation of the Crimean Peninsula from Ukraine and its accession to its territory, it has sought to balance the W est; The parties involved have argued that Ukraine's territorial integrity could be eroded, Ukraine's economic situation weakened, Ukraine's def e nse capability boomed, Russia's boycott of the West and its economy we akened, Russia's suspension of Eighth membership, NATO's sus pe ns ion of cooperation. Russia, an EU boycott of EU agricultural products a nd challenge among EU members on how to deal with Re-entry vehicle, challenged the hegemony of America and Asian countries are close to Russia.

    Keywords: EU, US, Ukraine, Russia, Crisis 2014
  • Mohammad Bazvand, Masoud Motallebi *, Ali Fallahnejad, Ali Fallahi Saifuddin Pages 241-263

    One of the fundamental issues of any government is the issue of legitimacy and acceptance, the strengthening of which plays an irreplaceable role in the establishment and stability or,conversely, the weakening of it in the ins ta bi lity and collapse of the government. In this article, which has been written with a descriptive-analytical approach, in response to what is the basis of legitimacy and acceptability in the theory of Islamic government, Ayatollah Seyyed Mohammad Baqir Sadr, argues that he considered legitimacy as a combination of divine-popular will. As in addition to accepting Velayat-e-Faqih such as the source of divine legitimacy of the Islamic government, it emphasizes the role of the people in determining their destiny and tries to create a link between legitimacy and acceptance in the Islamic government by granting the right to choose the nation in all aspects of government.

    Keywords: Legitimacy, Acceptance, Islamic government, VelayateFaqih
  • Soheila Yousefi, Mahdi Momeni * Pages 265-288

    Reviewing international documents is a manifestation of dynamics of rights. The most common way is to achieve maximum consensus of the Members. The statute of International Criminal Court states how to revise it. At the Kampala Conference 2010, important points about review were introduced. The 2017 New York Conference largely complemented the efforts of ICC member states at the Kampala Conference. The main question is based on how effective is the proposed solution in the statute and to what extent have all the capacities been used? It seems that all the capacities of the statute, including the capacity of the Security Council, have not been used by the Contracting States in the solutions presented. Therefore, the assessment of the court's performance is faced with serious criticism. Based on the legal doctrine and the international documents (UN, ICJ, ICC) the present study examines and criticizes the principles of revision, practical procedures and documents of international organizations.

    Keywords: Review, the Statute, International Criminal Court, Kampala Conference, New York Conference
  • Ebrahim Zare, HamidReza Haghighat *, Abdolamir Jorfi Pages 289-304

    In this article, we examine the knowledge from the perspective of Shiite Islamists and we compare the subject of cognition from the perspective of Liberal school thinker Carl Popper. In this article, we tried to recognize the fundamentals of epistemology from the perspective of Islam and Popper, while being neutral. For this purpose, we referred to the Holy Quran as the holy book of the Muslims of the world. Due to the abundance of inte rp r e t a t i o ns of the Qur'an, the book of the Muslims of the world is presented, in this study, we used interpretations in the Qur'an that dealt with the issue of co gn it ion and they have been presented by religious scholars whose main affiliation with the Shiite religion of the Twelve Imams is obvious. The main question of the research is whether there is a difference between Islamic cognition and cognition from Popper's point of view? The hypothesis of the present article is that Popper's cognition and cognition from the perspective of Islam are different. And the reason for the importance of this research is that basically Islamic knowledge relies on religious principles. That is why the Islamic worldview and ideology relies on this knowledge, and this style of cognition is the basis and shaping of the social and political relations of Muslims. And from Popper's style of cognition, the ideology of liberalism is presented.

    Keywords: Quran, Cognition, Popper, Islam
  • Behnam Nikoo, Esmaiel Abdulahi *, Maryam Safaee Pages 305-332

    Nowadays, one of the most common issues among scholars, espe ci a l ly lawyers and criminologists, is the issue of child criminality and how to deal with it and the ways of deviant in society. Since the causes and reasons of crime among children are different from those of adults and on the other hand, this class of society is more psychologically and so ci ally sensitive and more vulnerable than others, so a method should be adopted according to the conditions and situation of these people.This method, known as criminal policy for children and adolescents, is of great importance. Having a crim in al and penal policy appropriate to the circumstances of minors and adol esc ents can h elp civil society to advance one of its goals, which is to prevent future crimes. Therefore, criminal policy on children exposed to diversion sho uld be a preventive criminal policy in order to take legal steps to protect children at risk of crime and victimization. Given the imp ort a n c e of this topic, this descriptive-analytical study examines the criminal policy of protecting children exposed to distortion in inte rn a ti onal documents and in Iranian criminal law.

    Keywords: Criminal Policy, Children's Rights, Prevention, International Documents
  • Amir Azarmanshah, Tayebeh Bijani Mirza * Pages 333-345

    Dejudicialization is one of the most important issues that have been occupying the minds of criminal law practitioners as the criminal population grows; this is because criminal prosecution is a two-way issue that deals with the rights and freedoms of individuals in society on the one hand, and with public order and security on the other. As new conditions and require em ents emerge, criminal law has had to comply with new human rights considerations in its proceedings, inclu di ng the principles governing punis h m ent, those that criminal law must seek to adopt new human rights app roa ch es, in accordance with these principles. There is no doubt that this issue and its requirement are not only for domestic criminal law, but also for international cri m in al law. Explain that, today, the need for trial and pun ish m ent of international criminals is not hidden from anyone.

    Keywords: Dejudicialization, Criminal system, Iran, International law
  • Jahanshah Shokerbigi, Ghasem Toraby *, Aabbas Salehi Nejafabadi Pages 347-382

    The Islamic Revolution of Iran in 1977 is based on ideas that, a lt h o u gh predominantly Islamic, are sometimes the source of their political thinking, ideological ideas. The form of ideological thinking during the struggle against the Shah's rule was an accepted form in the world. To this end, it was accepted in the shaping of political Islam and other forms of opposition to the Shah's opposition, by the ideological left and even right wing intell ectu als of the left and even right, in the form of an ideology, so that this ideology also attempted a program. Provide in cl u sive, both scientific solutions to the struggle and answer any qu esti ons. On this basis, the main question of this article is what role di d the intellectuals play in shaping the revolutionary ideology of the Islamic Revolution? To answer this question, the method of the article is an al yti cal and interpretive, while also trying to describe the thoughts of these intellectuals. The purpose of this article is to identify and study the revolutionary aspects of the intellectuals of that period. The overall result also shows that intellectuals such as Shariati, Fardid, Barzegan, etc. each had a revolutionary form of thinking that sought to present it in the form of a coherent ideology to provide a consistent plan to fight the fall of the Shah To bring.

    Keywords: Islamic Revolution, Ideology, Revolutionist, struggle, Intellectuals
  • Saman Mousa Nejad, Esfandiar Mohammadi *, Farshad Sabzali Pour, Rahmatollah Mohammadi Pour Pages 383-402

    The aim of this study is Strategic Human Capital Policy Making and its Relationship with Financial Performance Improvement in Tehran Stock Exchange Given the Contingent Mediating Role of Contingent Market Strategy. This research is descriptive of the kind of correlation and purpose of purpose.The statistical population consists of stock companies.To measure the strategic human capital from the standard questionnaire of Edward et al. to measure financial performance from the Gheranfeleh financial performance questionnaire was used to mea su re the ad hoc variable from the Schuler and Jackson standard questi on naire. Content method was used to determine the validity of the co nte nt method, and to determine the reliability of the Cronbach's alpha coefficient (range between 0.05 to 83) after extraction of data using the SPSS software using frequency distribution tables, the mean, standard deviation and change coefficient were explained and an a l y z e d using Pearson correlation coefficient test and Sobel test to inv esti ga te the research hypotheses. The results show that the VAF statistic is equal to 0/2844. This means that 28/44 per cent of the total effect of strategic h u man capital on improving financial performance through the me di ati n g variable of market strategy.

    Keywords: Staff Training, Employee Experience, Employee Competence, Value, Financial Performance from the Perspective of Earnings, Tehran Stock Exchange
  • Reza Osati, Fazel Feizy * Pages 403-418

    Cultural diplomacy, which is conducted by governments, using cultural factors and capacities to support foreign policy and dipl om at ic purposes. In fact, cultural tools are applied in international relations to bring national benefits. This study is going to explain why Iran and Tajikistan couldn’t have developed and maintained their bilateral relationship, in spite of their many cultural commonalities? In res pon se to this hypothesis, it is suggested that despite the cultural and civili za tional commonalities between the two countries, due to the different approach to the political element and the way of governing in the political and social arena, cultural and civilizational com mon al iti e s between the two countries did not contribute to increase in their rel at ions. In this study, by looking at the cultural and civilizational co m m o nalities of the two countries, we seek to identify the obstacles to the development of their foreign relations from the perspective of cultural diplomacy.

    Keywords: Cultural Diplomacy Obstacles, Challenges, Tajikistan, Iran, Foreign Relations
  • Somayeh Rahmani, HamidReza Ghasemi * Pages 419-434

    The purpose of choosing this topic is to understand the meaning of the will and its differences and commonalities in Iranian and British law, which is a descriptive and analytical method to answer the ques ti on of the questions and what are the differences between the Iranian and British law? It is a hypothesis that, by reviewing intention and consent, and the pros and stages of intention create legal action, it is not only to recognize the concept of the will of its formation, but also to be better in the Iranian and British law. The will in the word means to ask for it. In the so - called Iranian law, it can also be called will. The will in the word means to ask for it. In the so - called Iranian law, it can also be called will. Therefore, when discussing the psychological condition of transaction in the Iranian law, it is based on the analysis that comes from mental states and its various stages as legal rules, for the will or the will of two separate internal states. One is consent and the other is the intention, which is interpreted as the intention to write. In order to fulfill any legal act, the intention to write is necessary. In th is a rticle, an attempt has been made to examine and explain the general views (of jurists) of Iran and Britain in each issue

    Keywords: Will, Intent, Intent to Essay, Consent, Duress
  • Alireza Zare, Hosein Khanifar * Pages 435-458

    One of the most important medical issues that are reviewed and judged from the aspect of legal and jurisprudence is the issue of brain death. This category has a number of different issues. Including whether the person with brain death is actually dead? How is the situation in the perception of this person's organ? Is it just to remove equipment from the patient, or is it just the harvesting of the organs of the stuff that causes the definitive death of the person? From the point of view of jurisprudence and law, this issue seems permissible in some cases, and in some cases is prohibited. Since non-dead brain’s organs are of no use to the individual and the harvest of these organs does not harm him, but can save another person's life with the same organs, so in terms of religion and wisdom, this perception and connection to the comment is allowed. However, under the current circumstances, the judicial decree (fatwa) dispute and the lack of clarification of the various aspects of the subject matter have not yet been enacted, and if this legal vacuum persists, it will have severe consequences that will generally be irreparable. If a comprehensive law is passed to prevent this, save the lives of those in need and save on the costs of keeping two sick people (those with brain death and those in need), in cases of abuse of law and silence. Complaints are prevented because of a lack of law.

    Keywords: Brain death, Organ Harvesting, Organ Ownership, Organ Transplantation, Prescription, non-Prescription
  • Azad Rashid Azarpour, Akbar Bashiri * Pages 459-471

    The impact of the decline and the seizure of the main dispute over a cross-appeal is one of the issues discussed and the disagreement in the civil proc edure. There may be a major dispute over the length of the trial due to sei zure and detention, what is the point in this regard to what extent is the li nk that has been created between the main and the reciprocal of the dispute? Therefore, in this research, we will examine the effect of the deconstruction and seizure of the proceedings in the main dispute as to the mutual dispute raised during the main pro ce ed ings. Due to the fact that the seizure and the decay of the proceedings to protect the rights of the parties to the lawsuit and the observance of the rights of defense of the parties to the lawsuit are also part of the rules of procedure, the existence of this longing is necessary. The result is that the loss of the main claim may result in the recovery of the cl aim, the extradition of the petition, the decline of the right, the reco nciliation between the parties and the change of court. These cases have been explicitly mentioned by the legislator in French law.

    Keywords: the Main Dispute, Tariq Dispute, Trial Failure, Seizure of the Proceedings, Recovery of the Claim, Loss of Rights