فهرست مطالب

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 41 (اسفند 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 21
|
  • محسن جلیلوند، محمد داودی صفحات 1-23

    لمپن ها گروهی از مردم هستند که از طبقه خود فاصله گرفته اند و دیگر خود را متعلق به آن طبقه نمی دانند. در واقع طیف وسیعی از بی ریشه ها هستند که خاستگاه اولیه آنها می تواند از طبقات مختلف، اما غالبا طبقات و اقشار و لایه های اجتماعی و اقتصادی پایین را در بر می گیرد که با فاصله از طبقه خود ریشه های طبقاتی خود را گسیخته و دنبال ارایه چهره جدیدی از خویش هستند. لمپن ها بی ریشه هستند و به دلیل بی ریشه بودن به صورت سیال عمل می کنند. اغلب لمپن ها در جابجایی طبقاتی تبدیل به تازه به دوران رسیده هایی می شوند که سعی می کنند از مواهب فضای جدید ایجاد شده حداکثر استفاده را ببرند. آنها در فرایند های پیچیده ای نظیر کودتا، اشغال، فروپاشی و انقلاب در ساختار سیاسی - اجتماعی نمود پیدا کرده و با دستیابی به رانتهای ثروت و قدرت طبقه جدیدی خلق می کنند. در این میان لمپن- مدیران اغلب از طریق "خویشاوند سالاری"یا "تبار سالاری" یک شبه به یک جایگاه خاص دست یافته اند که نه در روند "شایسته سالاری"بلکه در منظومه"اعتماد محوری"به این مقام رسیده اند.

    کلیدواژگان: لمپن- مدیر، تازه به دوران رسیده، طبقه، رانت
  • حسن شمسینی غیاثوند، داود منصوری صفحات 25-50

    بحران سوریه باعث شکل گیری ایتلاف های جدید امنیتی در سطح جهانی و منطقه ای شد. به گونه ای که ایتلاف روسیه، ایران و ترکیه (در سال های اخر بحران) در خصوص این بحران شکل گرفت. مسکو و تهران، به عنوان دو قدرت اثرگذار در معادلات منطقه با درخواست دولت قانونی سوریه، کمک های زیادی را به نظام حاکم بر سوریه ارایه کرده اند. هدف این پژوهش دلایل عوامل همگرایی و واگرایی ایتلاف ایران و روسیه در بحران سوریه و تداوم حکومت بشار اسد و زوال گروه های مخالف این نظام است. دلایل متعدد در سطح کلان و خرد باعث شکلگیری ایتلاف ایران و روسیه در بحران سوریه شدند، چنانکه می توان به دلایلی همانند مبارزه با داعش و افراط گرایی، کاهش نفوذ امریکا، افزایش نفوذ خاورمیانه ای روسیه و فروش تسلیحات باعث شکل گیری این ایتلاف شدند. از سوی دیگر موضوعاتی از قبیل رژیم صهیونیستی، آینده نظام سیاسی بشار اسد و نفوذ عربستان از عوامل اختلاف برانگیز بین ایران و روسیه بوده و هستند.

    کلیدواژگان: روسیه، سوریه، ائتلاف، همگرایی، داعش، ایران
  • علیرضا نورا، علی اکبر امینی، سید اسدالله اطهری صفحات 51-81

    ابوالاعلی مودودی از متفکران برجسته جهان اسلام است که به تحقق آرمانی- اسلامی باور داشت و در اندیشه او مفاهیمی مانند «حاکمیت خداوند»، «نظام سیاسی اسلامی»، «مقابله با غرب»، «آموزش اسلامی»، «جهاد» و مفاهیم اسلامی از جایگاه خاصی برخوردارند. با تشکیل کشور پاکستان در سال 1947 و بازخورد اندیشه های مودودی، بنیادگرایی اسلامی در این کشور نمود یافت و در رشد و پرورش آن موثر واقع شد. این مقاله با روش تحلیلی- توصیفی که منابع آن براساس روش کتابخانه ای جمع آوری شده است در پی پاسخ به این پرسش است که اندیشه های مودودی چه تاثیری بر بنیادگرایی اسلامی در پاکستان داشته است؟ در پاسخ نیز اندیشه های مودودی باعث رشد اسلام گرایی در پاکستان و بر گروه های مختلف بنیادگرای اسلامی در این کشور تاثیر گذار بوده است. چنین تاثیرگذاری را می توان در روند هویت یابی اسلامی نظام سیاسی پاکستان، توسعه احزاب اسلامی، مدارس مذهبی و سازمان ها و گروه های بنیادگرا در این کشور جستجو کرد.

    کلیدواژگان: ابوالاعلی مودودی، پاکستان، بنیادگرایی اسلامی، نظام سیاسی اسلامی، مدارس مذهبی
  • کامبیز قهرمانی، ابراهیم متقی، علیرضا گلشنی صفحات 83-106

    هدف این پژوهش بررسی چالش های فراروی جریان اسلام گرای نوین در ساخت قدرت ترکیه اسلام گرایی است. اسلام گرایان نوین ترکیه بازیگرانی هستند که به ‏طور عملی توانسته اند گفتمان کمالیستی در این کشور را به روش های دموکراتیک تضعیف کرده، گفتمان تازه اسلام گرایی را در این کشور به منصه ظهور برسانند. سیاست داخلی و خارجی ترکیه پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه با دو چالش عمده روبرو شده است: اقتدارگرایی داخلی، و سیاست تهاجمی در سیاست خارجی. هر دو مسیله به شدت مشروعیت داخلی و بین المللی ترکیه را تحت تاثیر قرار داده است. اقتدارگرایی داخلی بیش از هر چیز ناظر بر قدرت طلبی اردوغان است که با حذف رقیبان و تغییرات در قانون اساسی، یادآور سلطانیسم اسلامی و ترکی است که مدت های طولانی بر گذشته ترکیه مستولی بوده اند. نوعثمانی گری محور اصلی سیاست خارجی ترکیه است. رهبران ترک تلاش می کنند تا با تکیه بر نقش «محوری» این کشور، جایگاه و رسالتی تاریخی و بزرگ برای کشورشان در نظر گیرند. از سوی دیگر، تعلقات ایدیولوژیکی نیز رهبران حزب عدالت و توسعه را رها نمی کند. آنان با این استدلال که ترکیه کشوری اسلامی است به شدت به دفاع از سیاست های منطقه ای برخی جریان های اسلام گرا نظیر اخوان المسلمین روی آورده اند.

    کلیدواژگان: قدرت، سکولار، اسلام گرا، ترکیه، حزب عدالت و توسعه
  • محمدرضا داوطلب، علی اصغر کاظمی زند، مهدی ذاکریان، حمید احمدی صفحات 107-135

    با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا، که نگرشی متفاوت با سطحی از کنش های افراط گرایانه را نسبت به مسایل مختلف جهانی و منطقه ای اتخاذ می کند تهدیدهای امنیتی را برای بازیگران مختلف بوجود آورده است. این نگرش جدید ایران را نیز بعنوان کانون اصلی تحولات منطقه خاورمیانه تحت تاثیر قرار داده است. دولت ترامپ مقابله با ایران را در چارچوب امنیتی سازی مسایل در منطقه خاورمیانه گام به گام دنبال می کند. طرح ایجاد ناتوی عربی نیز در کانون سیاست های خاورمیانه ای ترامپ قرار داشته و هدف نوشتار حاضر را شکل می دهد. در همین راستا، در مقاله حاضر، این پرسش اصلی مطرح شده که «اهداف دولت ترامپ از طرح ناتوی عربی در خاورمیانه چیست و با چه موانعی مواجه خواهد بود؟» در مقابل این پرسش اساسی فرضیه مقاله بدین شکل تدوین یافته است که " بنظر می رسد هدف شکل گیری ناتوی عربی تحدید نفوذ منطقه ای ایران و ایجاد بلوک عربی – اسلامی با حضور اسراییل و حتی آمریکا باشد". یافته های پژوهش نشان می دهد موانع اصلی در مقابل طرح ناتوی عربی بروز بحران قطر و شکاف داخلی کشورهای عربی بر سر مسایل منطقه ای، تضعیف جایگاه عربستان از نگاه غرب، تفاوت در قرایت های کشورهای منطقه از تروریسم، شکاف در جهان عرب بر سرچگونگی تقابل با ایران و تشدید منازعات و شکاف های مذهبی شیعی سنی در خاورمیانه است.

    کلیدواژگان: ناتوی عربی، آمریکا، اسرائیل، ایران، راهبرد
  • محمدرضا شفاعت، سید جواد امام جمعه زاده، حسین مسعودنیا صفحات 137-167

    برکسی پوشیده نیست که خاورمیانه ظرف یک قرن گذشته، به دلایل مختلف، همواره یکی از بی ثبات ترین و بحرانی ترین مناطق جهان بوده است؛ اما ابعاد و پیامدهای ظهور گروه تروریستی داعش (دولت اسلامی عراق و شام) در ژوین 2014، با هیچ یک از مقاطع تاریخی گذشته قابل قیاس نیست. حال نظر به اینکه پس از جنگ های اول و دوم جهانی، تا کنون، هیچ بحرانی در مقیاسی بین المللی، با چنین دامنه ای، امنیت جهان و بشریت را تهدید نکرده است، مقاله حاضر، برآن است تا ضمن شناسایی مجموعه عواملی که به ظهور و بقای این گروه تروریستی منجر شد، تفاسیر و موارد استفاده آنها از اسلام، منابع مالی، نوع حکمرانی، نحوه جذب، استخدام و گسترش نیروهای جهادی، پشتیبانی عمومی و همچنین قلمروهای مورد اشغال و تصرف آنها را به تفکیک مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد؛ سپس صرف نظر از تمرکز ویژه بر نقش و جایگاه صف بندی ها و ایتلاف های منطقه ای و بین المللی شکل گرفته، به روشی توصیفی- تحلیلی، بر این فرضیه اصلی تمرکز می کندکه هرچند جلوگیری از ظهور داعش امکان پذبر بود اما وجود ضعف های ذاتی در سازمان و ایدیولوژی داعش، سقوط این گروه تروریستی را اجتناب ناپذیر کرده بود.

    کلیدواژگان: داعش، عراق، سوریه، اسلام، شیعه، سنی
  • شیما شبانی، علیرضا چناری، کوروش پارسا صفحات 169-186

    هدف این پژوهش بررسی این موضوع است که آیا اضافه شدن آموزش موضوعات بین رشته ای (مهارت عمومی) به دوره کارآموزی قضایی از نظر کارآموزان قضایی نیاز محسوب می شود؟ جامعه آماری این پژوهش شامل دوره های کارآموزی شماره 194، 200،202،203 دادرسی تهران و دوره 89 قم است که از تمام کارآموزان این دوده ها نظر سنجی شده است. طبق نتایج بدست آمده تمامی افراد شرکت کننده در نظر سنجی آموزش این مهارتها را دردوره کارآموزش قضایی برای کلیه مناسب قضایی لازم و ضروری دانستند . از مقام شامخ قاضی درسطح جامعه انتظار می رود کاراموزی در برنامه کاری گنجانده شود. از جمله این موارد می توان به فن سخنوری، مشورت و نحوه ارتباط با همکاران و مسیولان قضایی، آشنایی با امور روانشناسی و روانکاوی، مطالعات و ملاحظات اجتماعی (جامعه شناسی اشاره نمود و انسان شناسی)، مدیریت خشم واسترس، کارگاه خلاقیت و نوآوری، چگونگی اداره جلسات، مدیریت قضایی و رابطه قوه قضاییه با مطبوعات و...

    کلیدواژگان: کارآموزی قضایی، مهارت عمومی(بین رشته ای)، نظام قضایی ایران، مناصب قضایی
  • مهدی حاتمی، فرید آزاد بخت، یاسر بهشتی زاده، سید یاسر میری صفحات 187-210

    در تاریخ روابط دو کشور ترکیه و سوریه مسیله کرد یکی از مهمترین عوامل تنش و بحران در روابط بین دو کشور بوده است .با آغاز بحران سوریه و جدی شدن فعالیت مخالفین دولتی در این کشور و همچنین تحت کنترل در آمدن تعدادی از شهرهای مهم سوریه توسط معارضین سوریه، بشار اسد را وادار کرد که برای خارج کردن کردها از جبهه معارضین کنترل مناطق کردنشین را به کردها سپرد و امتیازاتی به آنان داد که مهمترین پیامد این اقدام دولت اسد در رابطه با مناطق کردنشین سوریه تحریک و افزایش فعالیت استقلال طلبانه کردها در مناطق جنوبی و شرقی ترکیه شد. هدف این مقاله بررسی نقض مقررات حقوق بین الملل بشردوستانه عملیات چشمه صلح در شمال شرق سوریه می باشد. اساسی ترین سوال، مقررات حقوق بین الملل نقض شده در شمال شرق سوریه چیست؟ روش تحقیق در این پژوهش بصورت تحلیل - توصیفی می باشد و روش گردآوری اطلاعات بصورت کتابخانه ای، استفاده از مقالات معتبر و اینترنت است .

    کلیدواژگان: حقوق بشر، سوریه، ترکیه، چشمه صلح
  • اکبر جودکی، کامران محمدخانی، امیرحسین محمد داودی صفحات 211-228

    سازمان های آموزشی همانند سایر سازمان ها دارای اهداف، ساختار، فرایند سیاستگذاری، برنامه، منابع انسانی و فیزیکی می باشند. به همین منظور برنامه های بالندگی حرفه ای مدیران جایگاهی ویژه در سیاست گذاری های آموزش و پرورش دارند و یکی از مولفه های اصلی بالندگی حرفه ای مدیران تدوین سیاست های آموزشی درست می باشد. هدف از انجام این پژوهش واکاوی ابعاد و مولفه های بالندگی حرفه ای و ارایه مدل بالندگی حرفه ای مدیران مدارس متوسطه با تاکید بر سیاست های آموزشی بود. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی بود و روش تحلیل محتوا در این پژوهش ملاک عمل بوده است. جامعه آماری شامل متخصصان و صاحب نظران حوزه آموزش و پرورش، مسیولان آموزش و پرورش و اعضای هیات علمی رشته مدیریت آموزشی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در مجموع 12 نفر به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. برای بدست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد.

    کلیدواژگان: ابعاد بالندگی حرفه ای، مولفه های بالندگی حرفه ای، مدیران مدارس، سیاست های آموزشی، مدل مفهومی
  • یاسر پرورش، یاسر روستایی حسین آبادی، احمد رنجبر صفحات 229-253

    قانون اساسی نماد تفکر یک جامعه و ریشه در دیدگاه های نخبگان مورد قبول جامعه دارد. این یعنی اینکه افرادی مطلع و اثرگذار در افکار عمومی، شیوه هایی را پیشنهاد و به تصویب عموم می رسانند که روابط و ضوابط مشخصی در جامعه حاکم شود. شهید بهشتی یکی از نخبگان مورد قبول موافقان و مخالفان مکتبی و نظری خود، چه در زمان حیات و حتی پس از آن بوده است. از این رو اثرگذاری بسیاری در تدوین اصول قوانین اساسی داشته است. از طرفی منطق و استدلال ایشان در مواجهه با مباحث مورد اختلاف، موجب گردیده تا اثری مثبت بر روند قانونگذاری بر اساس اصول انسانی و اسلامی داشته باشد. از این رو ایشان یکی از پدران قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. در این مقاله به بحث در نوع اثرگذاری و چالش های حقوقی مطرح شده در تصویب اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر نقش شهید بهشتی پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: قانون اساسی، تفسیر قانون، پدران بنیانگذار، شهید بهشتی
  • مریم هاتفی، مریم خانی صفحات 255-276

    نظر به روند گسترده شدن، متنوع شدن و افزایش هوشمندانه تحریم ها، بررسی دیپلماسی اجبار در شرایط تحریم با تکیه بر انرژی به ویژه در صنعت نفت که در حال حاضر یکی از ابزارهای فشار از سوی دولت اجبار کننده «ایالات متحده آمریکا» بر دولت اجبار شونده «جمهوری اسلامی ایران» می باشد؛ تنها با نگاه به استراتژی های کلان در اقتصاد سیاسی این دو کشور با تحلیل چگونگی اعمال تحریم های ایالات متحده آمریکا در فضای دیپلماسی اجبار بر اقتصاد انرژی ایران میسر خواهد شد. این مقاله در تلاش است با استفاده از ماتریس تحلیل swot بر اساس ماهیت تحلیلی و اکتشافی و شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید های دولت اجبار کننده بر اقتصاد انرژی دولت اجبار شونده، راهبردهای برون رفت از این محدودیت ها را در قالب چهار گروه به مدیران صنعت نفت ارایه نماید.

    کلیدواژگان: دیپلماسی اجبار، تحریم، اقتصاد انرژی، تحلیل SWOT
  • مهدی پندار صفحات 277-296

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی موانع تحقق مدیریت یکپارچه شهری و با رویکرد و روش اکتشافی- تحلیلی به موضوع شناسایی و اولویت بندی عوامل و مولفه های موثر بر مدیریت یکپارچه شهری در شهرداری کرج پرداخته است. جامعه آماری پژوهش حاضر، تمامی مدیران ارشد، میانی، پایه و کارشناسان در شهرداری کرج و دیگر سازمانهای اداری شهر کرج بالغ بر 1300 نفر هستند که با استفاده از جدول مورگان، تعداد 300 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شده است و به دنبال پاسخ به این سوال است که چالشها و موانع تحقق مدیریت یکپارچه در شهرداری کرج؛ کدامند؟  نتایج این پژوهش نشان داد با توجه به یافته های بدست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی؛ یکپارچه سازی و هماهنگ نمودن وظایف دستگاه ها در یک چارچوب معین و مشترک به عنوان مهمترین و اثرگذارترین عامل، شناخته شده است. 

    کلیدواژگان: برنامه ریزی شهری، مدیریت شهری، مدیریت یکپارچه شهری، شهرداری کرج
  • هادی صدیقی، علیرضا سلطانی صفحات 297-317

    بیش از شش سال از ابلاغ سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی می گذرد؛ اما متاسفانه تاکنون سیاست های اقتصاد مقاومتی تا حدود زیادی در رسیدن به اهداف ناموفق، و توانایی پیشبرد کشور به سوی چشم انداز ملی را نداشته است. این سیاست ها در متقاعدسازی و بسیج قوا و دستگاه های مختلف دیوان سالاری اجرایی کشور، بکارگیری ظرفیت های بالقوه و استفاده از سرمایه های اجتماعی در جهت پیشرفت اقتصادی کشور، ناکام بوده است. در نتیجه، بررسی چرایی ناکامی سیاست ها در متقاعدسازی سیاستی مجریان سیاست ها، و عدم همراهی آنها با سیاست ها، حایز اهمیت می باشد. بنابراین سیوال اصلی پژوهش این است که، دلیل عدم موفقیت سیاست های اقتصاد مقاومتی در متقاعدسازی سیاستی مجریان سیاست ها چه می باشد؟ پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت داده ها، توصیفی و تحلیلی می باشد. فرضیه پژوهش نیز گویای این مسیله بوده که: «عدم موفقیت در متقاعدسازی سیاستی در میان مجریان سیاست ها، به دلیل ساختار دیوان سالاری رانتیر و ناکارآمد می باشد».

    کلیدواژگان: سیاست های اقتصاد مقاومتی، تحلیل اجرا، متقاعد سازی سیاستی، دیوانسالاری رانتیر
  • احسان حجاریان، محمدحسین حجاریان*، ایرج گلدوزیان صفحات 319-347

    میانجی گری کیفری روشی است جایگزین برای حل اختلافات خارج از دستگاه قضایی. این روش سابقه طولانی در ایران دارد و حتی در بعضی قوانین مثل قانون شوراهای حل اختلاف به صورت کلی به آن اشاره شده اما به صورت خاص به تازگی وارد قانون ایران شده است. میانجی گری نمودی از عدالت ترمیمی می باشد در اکثر کشورها به همین منظور استفاده میشود،در سیاست جنایی ایران کاربردی غیرترمیمی دارد و برای کاهش بار پرونده ها طراحی شده است. در قانون آلمان میانجی گری کیفری به طور خیلی کلی پیش بینی شده است. به خاطر گستردگی فرهنگی اینگونه قانون گذاری بهتر از قانون گذاری ایران است که وارد جزییات میانجی گری کیفری شده است.با مقایسه بین قوانین ایران و آلمان که سابقه قانونگذاری بیشتری در این مورد دارد، نقاط ضعف و قوت قانون ایران در مقابل قانون آلمان تشریح شده و با تحلیل قانون آلمان از تجربیات قوانین و حقوق آلمان برای قوانین ایران استفاده شده است.

    کلیدواژگان: میانجی گری کیفری، ایران، آلمان، عدالت ترمیمی، داوری
  • احسان یاری، دانش رضایی صفحات 349-382

    امنیت، آزادی، نظم، عدالت و رفاه ارزش های اساسی هستند که دولت ها سعی دارند برای شهروندان خود تامین نمایند. در منطقه ی خاورمیانه به دلایلی همچون دولت- ملت سازی ضعیف، اقتصاد توسعه نیافته و رانتی، عدم بکارگیری حرفه ای علم و دانش و از همه مهمتر وابستگی به قدرت های بزرگ و نفوذ و دخالت های آنها در سیاست های منطقه، «مساله امنیت» در راس مسایل منطقه قرار دارد، به طوری که معمای امنیت در منطقه ی خاورمیانه در دهه اخیر کاملا مشهود است. این منطقه طی سال های اخیر به ویژه با چالش هایی هویتی مواجه بوده که نتایج و تهدیدهای گوناگون و تاثیرگذاری بر شرایط منطقه و جهان داشته است. جمهوری اسلامی ایران به دلیل جایگاه ژیواستراتژیک و ایدیولوژیک خود، یکی از مهم ترین کشورهای منطقه است که تحت تاثیر این تحولات قرارگرفته است. هدف این مقاله بررسی تاثیر تحولات چند سال اخیر منطقه خاورمیانه بر شاخص های امنیت داخلی و منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، در این پژوهش چگونگی تاثیر تحولات عراق، سوریه، یمن و ترکیه بر امنیت داخلی و منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران با دیدگاه سازه انگارانه مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه ای می باشد.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، امنیت، خاورمیانه، داعش، منافع منطقه ای
  • رضا کرمی، حسین شریفی طرازکوهی صفحات 383-401

    آزادی بیان به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر به شمار می آید، آزادی بیان یکی از پیش فرض های ضروری برای تحقق یک جامعه دموکراتیک است ولی به علت اینکه ممکن است با سایر حقوق تعارض داشته باشد به یک حقی مناقشه پذیر تبدیل شده است، پس نمی توان آن را به عنوان یک حق مطلق قلمداد نمود پس محدودیت هایی برای اعمال آن همچون امنیت ملی، نظم عمومی، منافع عمومی، حفظ آبرو و حیثیت دیگران و غیره اجراء شده است. در این مقاله با روش تحلیلی– توصیفی در چارچوب هنجارها، ساختارها و نهادهای حقوق عمومی و تحلیل محدودیت حق آزادی بیان در کنوانسیون حقوق بشر آمریکا پرداخته شده است.سیوال ما در این تحقیق این است که حق آزادی بیان حقی مطلق است یا خیر؟ در پاسخ به مقید بودن این حق علاوه بر رعایت ملاحظات مربوط به منافع عمومی با رعایت موازین حقوق بشری قابل اعمال می باشد.

    کلیدواژگان: آزادی بیان، امنیت ملی، حقوق بنیادین، کنوانسیون حقوق بشر آمریکا
  • مصطفی کافی، محسن شکرچی زاده، احمدرضا توکلی صفحات 403-428

    با در نظر گرفتن تعریف موسع از سیاست جنایی، حتی در صورت اعتقاد بر اینکه ، دیه در جرایم غیر عمد هم پاسخ کیفری است، مشارکت نهادهای مدنی در فرایند رسیدگی به این قسم از رفتارها با تدوین سیاست جنایی مشارکتی قابل تحقق خواهد بود و از آنجایی که دیه بیشتر در جایگاه غرامت بوده و خصوصا در جرایم غیر عمد فاقد ماهیت کیفری می باشد ، لذا می توان رسیدگی به دعاوی با این موضوع را با مشارکت نهاد های غیر رسمی و جامعوی انجام داد ،که این امر علاوه بر کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری باعث اعمال سیاستی مناسب و متفاوت با مرتکبین جرایم غیر عمد موجب دیه در برابر مجرمین سایر جرایم عمدی در مراجع رسیدگی کننده به آن می گردد .در این خصوص جلوه هایی از سیاست جنایی مشارکتی در قوانین کیفری ایران شامل میانجیگری، شوراهای حل اختلاف و داوری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی مشارکتی، دیه، نهادهای مدنی، غرامت
  • قاسم کرباس فروش، اکبر وروایی صفحات 429-451

    با ایراد اتهام به شخص متهم، مشارالیه وارد فرآیندی از دادرسی کیفری می شود که یک طرف آن حکومت با تمام اختیارات و امکانات قرار دارد تا در برابر متهم بایستد و در طرف دیگر متهمی قرار دارد که در برابر قوای حکومتی ناتوان است در نتیجه باید به متهم این امکان داده شود تا به نحو مطلوب از خود دفاع کند. اگر سازوکاری اندیشیده نشود در واقع ستمی به ناحق به مشارالیه وارد میآید؛ برای ممانعت از این وضع، بایستی متهم از حقوق دفاعی مناسبی برخوردار باشد. مرحله کشف جرم به عنوان نخستین مرحله از فرآیند رسیدگی جرم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و تا حدود زیادی سرنوشت نهایی پرونده کیفری به این مرحله وابسته می باشد. بر این اساس عدم توجه به اصول دادرسی عادلانه و منصفانه به ویژه تضمین حقوق دفاعی متهم در مرحله کشف جرم می تواند سایر مراحل دادرسی کیفری را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا مقررات مربوط به حقوق متهم در قانون آیین دادرسی کیفری آورده میشود و در همه رسیدگی های کیفری مرعی می گردد. آیین دادرسی کیفری ایران نیز، در مواد مختلفی به حقوق دفاعی متهم پرداخته است؛ نظیر: حق آزادی، حق تفهیم اتهام، حق داشتن وکیل، لزوم حیثیت و کرامت انسانی و... همچنین برای عدم رعایت این حقوق توسط سیستم رسیدگی کننده اعم از مقامات قضایی و پلیسی، ضمانت اجراهای کیفری در نظر گرفته شده است.

    کلیدواژگان: کشف جرم، حقوق دفاعی متهم، قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392، اساسنامه دیوان دائمی بین المللی کیفری
  • عیدو ریگی فرد، علی اکبر امینی، منصور تاجری صفحات 453-471

    پژوهش حاضر با هدف بررسی پیامدهای قانون منع بکارگیری بازنشستگان در مورد انتخاب شهردارها و نقش آن در قدرت و اختیارات شورای اسلامی شهر انجام شد. سوال اصلی پژوهش بیان می دارد که قانون منع بکارگیری بازنشستگان در انتخاب شهردارها با چه چالش هایی مواجه است؟ فرضیه پژوهش بیان می دارد که قانون منع به کار گیری بازنشستگان موجب محدودیت های شورا، ضعف مدیریت شهری و پایمال شدن حقوق شهروندی می شود. روش پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و علاوه بر مبانی نظری از نظرات کارشناسان و متخصصان و نمایندگان مجلس که نسبت به این موضوع اظهار نظر نموده اند، نیز بهره برده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که شمولیت قانون منع بکارگیری بازنشستگان در مورد انتخاب شهردار به دلیل استفاده شهرداری از بودجه دولتی، قانونی است. لکن انتخاب شهردار توسط نمایندگان مردمی صورت گرفته و مدت انتخاب شهردار 4 سال است نه 30 سال

    کلیدواژگان: قانون منع بکارگیری بازنشستگان، شورای اسلامی شهر، عملکرد شورا، انتخاب شهردار
  • فاطمه السادات حسینی، جلیل مالکی صفحات 473-488

    در بین تمامی حقوقی که با عنوان نیاز های پایه ای خانوار در یک اجتماع به افراد داده می شود. «امنیت غذایی» از مهم ترین نیاز های فردی است که مسیولیت تامین آن به عهده دولت هاست. در واقع دولت در قبال تامین امنیت غذایی و رفاه اجتماعی مسیول است. زیرا در صورت قصور و نادیده انگاشتن آن ها سلامت شهروندان به خطر می افتد و خسارت جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد که به اصطلاح گفته می شود دولت در قبال شهروندان مسیولیت مدنی دارد. مسیولیت مدنی دولت در این زمینه به معنی تکلیف به پاسخگویی و جبران خسارت ناشی از عدم ایفای وظایف محوله مطابق قانون است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. طبق نتایج تحقیق، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از هزینه های مربوط به دادرسی و اتلاف وقت و هزینه شهروندان، راهکارهای غیر قضایی مانند افزایش پوشش های بیمه ای و کمک های نقدی و یارانه ای به صورت بلاعوض برای تامین جبران خسارت پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی دولت، امنیت غذایی، رفاه اجتماعی، جبران خسارت
  • مهدی علیخانی صفحات 489-500

    کتاب اتاق جنگ در خزانه داری آمریکا: شروع عصر جدید جنگ مالی یکی از منابع مهم در زمینه شناخت رویکرد جدید ایالات متحده در بهره گیری از ابزارهای مالی نه فقط علیه گروه های مخرب که علیه دولت ها و بازیگران رسمی نظام بین الملل است که آنها را دشمن یا رقیب می نامد. این کتاب توسط خوان زاراته مشاور وقت مبارزه با تروریسم در دولت جرج بوش و در سال 2013 منتشر شده است. زاراته که در دوره بوش، در وزارت خزانه داری حضور داشته در این کتاب مهم به تشریح سیاست ها و برنامه های ایالات متحده در به راه انداختن جنگ مالی علیه تروریسم و سپس رقبای این کشور پرداخته و این اثر را بررسی «جنگ مالی» و این که عصر جدید جنگ مالی چگونه شکل گرفته است بیان می کند. او قصد دارد بگوید چرا این جنگ اهمیت بسیار زیادی برای آمریکا پیدا کرده است و بر این اساس، ماهیت جنگ های آینده چه تغییری خواهد کرد.

|
  • mohsen Jalilvand Pages 1-23

    Lumpen are a group of people who are distant from their class and no longer belong to that class. In fact, Lumpens are a range of roots that their primary origin can be of different classes, but often classes and strata and It encompasses the lower socioeconomic strata, which break away from their class car class and seek to present a new face. Lumpens are rootless and operate fluidly without being rooted. Most lumpens become classy newcomers trying to get the most out of the new space created in the process. Complexities such as the coup, occupation, collapse, and revolution are manifested in the social-political structure and they create a new class by achieving rents of wealth and power. Lumpen-Managers, meanwhile, have often achieved a particular status through kinship, or "patriarchy" overnight, not in the "decentralization" process but in the "trust-based" system Lumpen-Managers are one of the indicators of the political-administrative structure in underdeveloped countries

    Keywords: Lampen-Manager, Paravenu, class, Rent
  • Hasan Shamsini Ghiasvand, Davood Mansori Pages 25-50

    The Syrian crisis created new security coalitions at the global and regional level. So that the coalition of Russia, Iran and Turkey (in the final years of the crisis) was formed regarding this crisis. Moscow and Tehran, as two influential powers in the region's equations at the request of the Syrian constitutional government, have provided much help to the Syrian regime. The purpose of this study is to investigate the causes of the divergence and divergence between the Iranian-Russian coalition in the Syrian crisis and the continuation of Bashar al-Assad's rule and the collapse of opposition groups. Many reasons at macro and micro level have led to the formation of the Iran-Russia coalition in the Syrian crisis. This coalition could be formed for reasons such as combating ISIS and extremism, reducing US influence, increasing Russian influence in the Middle East, and selling arms. On the other hand, issues such as the Zionist regime, the future of Bashar al-Assad's political system, and the influence of the Saudis have been and are disputing factors between Iran and Russia.

    Keywords: Russia, Syria, Coalition, convergence, ISIS, Iran
  • Alireza Nour, Aliakbar Amini, Seyyed Asadollah Athary Pages 51-81

    Abu Ala'ali Modudi is one of the prominent thinkers of the Islamic world who believed in the achievement of Islamic idealism and in his ideas, concepts such as "the sovereignty of God", "Islamic political system", "confrontation with the West", "Islamic education", "jihad" and Islamic concepts Have a special place. With the formation of Pakistan in 1947, and the feedback on Modudi's ideas, Islamic fundamentalism was shown in this country and it became effective in its cultivation. This article, by analytical-descriptive method, whose sources are based on a library methodology, seeks to answer the question of how did the Modudi’s thought have an impact on Islamic fundamentalism in Pakistan? In response, Modudi's thoughts have contributed to the rise of Islamism in Pakistan and to various Islamic fundamentalist groups in the country. Such an impact can be found in the process of Islamic identification of the Pakistani political system, the development of Islamic parties, religious schools, and fundamentalist organizations and groups.

    Keywords: Aboul Ali Moodoodi, Pakistan, Islamic Fundamentalism, Islamic political system
  • Kambiz Gharamani, Ebrahim Motaghi, AliReza Golshani Pages 83-106

    The purpose of this study is to examine the challenges facing the new Islamist current in the construction of Turkish Islamist power. The new Islamists in Turkey are actors who practically undermined the Kemalist discourse in a democratic way, bringing the new discourse of Islamism to the fore. Turkey's domestic and foreign policy have faced two major challenges since the AKP came to power: domestic authoritarianism, and aggressive foreign policy. Both issues have greatly affected Turkey's domestic and international legitimacy. Domestic authoritarianism, above all, looks at Erdogan's power-seeking, reminiscent of rivals and changes in the constitution, reminiscent of Islamic and Turkish monarchies that have long dominated Turkey's past. Neo-Ottomanism is the central axis of Turkish foreign policy. Turkish leaders strive to build on their country's "pivotal" role and place a historic and grand mission in their country. On the other hand, ideological orientation does not abandon the leaders of the AKP. By arguing that Turkey is an Islamic state, they have strongly defended the regional policies of some Islamist currents, such as the Muslim Brotherhood.

    Keywords: Power, Secular, Islamist, Turkey, AKP
  • MohammadReza Davtalab Vazifeh, AliAsghar Kazemi Zand, Mehdi Zakerian, Hamid Ahmadi Pages 107-135

    With the coming to power of Donald Trump in the United States, he takes a different approach to the level of extremist action on various global and regional issues, which has created security threats for various actors. This new attitude has also influenced Iran as the main focus of developments in the Middle East. Trump administration pursues step-by-step confrontation with Iran on security issues in the Middle East. The plan to create an Arab NATO is also at the heart of Trump's Middle East policy and forms the purpose of this article. In this regard, the main question in this article is, "What are the goals of the Trump administration in the Middle East and what obstacles will it face?" In response to this fundamental question, the paper's hypothesis is formulated that “the goal of forming an Arab NATO appears to be to limit Iran's regional influence and to create an Arab-Islamic bloc with the presence of Israel and even the United States." The findings show that the main obstacles to the Arab NATO plan are the Qatar crisis and the internal divisions of the Arab countries over regional issues, the weakening of Saudi Arabia's position in the West, the differences in regional readings of terrorism, and the divide in the Arab world over how to confront it. Iran and the intensification of Shiite-Sunni religious conflicts and divisions in the Middle East.

    Keywords: Arab NATO, US, Israel, Iran, strategy
  • MohammadReza Shafaat, Seyd Javad Emam Jomeh Zadeh, Hossein Masoudnia Pages 137-167

    It is no secret that the Middle East has always been one of the most volatile and critical regions in the world for the past century, but for all the dimensions and consequences of the emergence of the terrorist group ISIS (Islamic State of Iraq and the Levant) in June 2014, with no historical background, is not comparable with the past. Now that since the First and Second World Wars so far, no crisis on an international scale, to such an extent, has threatened the security of the world and humanity, the present article seeks to identify the set of factors that contribute to the emergence and survival of this world. The Terrorist Group was led to examine and interpret their interpretations and cases of Islam, funding, governance, type of recruitment, recruitment and deployment of jihadist forces, public support, as well as their occupied and occupied territories; Formed with a special focus on the role and position of regional and international coalitions and coalitions, The method is descriptive - analytical reports no focus on the main hypothesis, however, prevent the rise of the oppressed, but there are inherent weaknesses in the organization and ideology of the Islamic State terror group's fall was inevitable.

    Keywords: ISIL, Iraq, Syria, Islam, Shia, Sunni
  • Shima Shabani, Alireza Chenari, Korosh Parsa Pages 169-186

    The purpose of this study was to investigate whether the addition of interdisciplinary subjects (general skills) to the judicial internship is a requirement for judicial interns. The statistical population of this study includes internships No. 194, 200, 202, 203, trial Tehran and the 89th Qom period were surveyed by all trainees in these jurisdictions. According to the results, all participants in the survey considered the training of these skills in the judicial training necessary and appropriate for all. Judicial authority at the community level is expected to include internships in the work program. These may include lectures, consultation and communication with colleagues and judicial officials, familiarity with psychology and psychology, social studies (sociology and humanities), anthropology, stress, anger management, creativity and innovation workshop, how to conduct meetings, judiciary management, judicial relations with the press.

    Keywords: Judicial Internship, General (Interdisciplinary) Skills, Iranian Judicial System, Judicial Positions
  • Mehdi Hatami, Farid Azad Bakht, Yaser Beheshtizadeh, Sayed Yaser Miri Pages 187-210

    In the history of Turkish-Syrian relations, the Kurdish issue has been one of the most important causes of tension and crisis in relations between the two countries. With the onset of the Syrian crisis and the intensification of anti-government activity in the country as well as the control of a number of major Syrian cities by Syrian rebels, Bashar al-Assad forced the Kurds to conquer the Kurds and gain concessions to withdraw the Kurds from the front. They gave, the most important consequence of this move by the Assad government was to provoke and intensify Kurdish independence activities in the Kurdish and southern regions of Turkey. The purpose of this article is to investigate violations of international humanitarian law in the Fountain of Peace operation in northeastern Syria. What is the most fundamental question of violating international law in northeastern Syria? The research method in this research is descriptive - analytical and the method of data collection is library use of valid articles in internet.

    Keywords: Human Rights, Syria, Turkey, Fountain of Peace
  • Akbar Joodaki, Kamran Mohammad khani, AmirHosein Mohammad Davoudi Pages 211-228

    Educational organizations, like other organizations, have objectives, structure, policy, program, human and physical resources. To this end, professional development programs of principles have a special role in education policy making. one of the key components of professional development of managers is the formulation of correct educational policies. The purpose of this research was toexamine the dimensions and components of the professional development and to present the professional development model for high school principalswith an emphasis on educational policies. This research was a type of qualitative research and the method of content analysis in this research has been the criterion of action. The statistical population consisted of experts and educators in the field of education, education officials and trustees, and faculty members in the field of educational management, who were selected through a purposive sampling method in a total of 12 persons as research participants. Data were collected through semi-structured interviews. To obtain validity of the data, two methods of reviewing the participants and reviewing non-participant experts were used in the research.

    Keywords: Professional development dimensions, Professional development components, high schools, educational policy, conceptual model
  • Yaser Parvaresh, Yaser Rostaee Hussein Abadi, Ahmad Ranjbar Pages 229-253

    The constitution symbolizes the thinking of a society and is rooted in the views of elites accepted by society. This means that well-informed and influential public opinion proposes and adopts the ways in which certain relationships and norms govern society. Martyr Beheshti was one of the accepted elites of his school and theoretical supporters and opponents, both during and after his lifetime. Therefore, it has had a great impact on the formulation of the constitution. On the other hand, his logic and reasoning in dealing with disputes has had a positive impact on the legislative process based on human and Islamic principles. Therefore, he was one of the fathers of the Constitution of the Islamic Republic of Iran. This article discusses the type of legal challenges and challenges posed by the ratification of the Constitution of the Islamic Republic of Iran, with emphasis on the role of martyr Beheshti.

    Keywords: Constitution, Law Interpretation, Founding Fathers, Martyr Beheshti
  • MohammadReza Davtalab Vazifeh, AliAsghar Kazemi Zand, Mehdi Zakerian, Hamid Ahmadi Pages 255-276

    With the coming to power of Donald Trump in the United States, he takes a different approach to the level of extremist action on various global and regional issues, which has created security threats for various actors. This new attitude has also influenced Iran as the main focus of developments in the Middle East. Trump administration pursues step-by-step confrontation with Iran on security issues in the Middle East. The plan to create an Arab NATO is also at the heart of Trump's Middle East policy and forms the purpose of this article. In this regard, the main question in this article is, "What are the goals of the Trump administration in the Middle East and what obstacles will it face?" In response to this fundamental question, the paper's hypothesis is formulated that “the goal of forming an Arab NATO appears to be to limit Iran's regional influence and to create an Arab-Islamic bloc with the presence of Israel and even the United States." The findings show that the main obstacles to the Arab NATO plan are the Qatar crisis and the internal divisions of the Arab countries over regional issues, the weakening of Saudi Arabia's position in the West, the differences in regional readings of terrorism, and the divide in the Arab world over how to confront it. Iran and the intensification of Shiite-Sunni religious conflicts and divisions in the Middle East.

    Keywords: Arab NATO, US, Israel, Iran, strategy
  • Mehdi Pendar Pages 277-296

    The purpose of this study was to identify and prioritize the barriers to the realization of integrated urban management with an exploratory-analytical approach and method to identify and prioritize the factors and components affecting integrated urban management in Karaj municipality. The statistical population of the present study is all 1300 senior, middle, basic and expert managers in Karaj municipality and other administrative organizations in Karaj. Using Morgan table, 300 individuals are selected as sample size. The main question of the article is: what are the challenges and obstacles to achieve integrated management in Karaj Municipality? The results of this research show that according to the findings of exploratory factor analysis, integrating and coordinating the tasks of the devices in a defined and common framework is recognized as the most important and effective factor.

    Keywords: Urban Planning, urban management, Integrated Urban Management, Karaj Municipality
  • Hadi Seddighi, Alireza Soltani Pages 297-317

    Over than 6 years have passed since the announcement of resistive economic policies but unfortunately, so far, policies like many other public policies have failed to achieve the goals and have not been able to advance the country towards a clear economic horizon. These policies have failed in policy persuasion and the mobilization of the various forces and executive agencies of the country. As a result, the study of why policy failures in policy persuasion are important, so the main question of the research is: what is the reason for the failure of resistive economic policies in the policy persuasion of policy executors? The present research is applied in terms of applied purpose and according to the nature of data, descriptive and analytical. The research hypothesis also suggests that: the failure in policy persuasion among policy executors is due to inefficient and rentier bureaucratic structures.

    Keywords: Resistive Economic Policies, Implementation Analysis, Policy Persuasion
  • Ehsan Hajarian, MohammadHosein Hajarian, Iraj Golduzian Pages 319-347

    Criminal mediation is alternative to resolving disputes outside the judicial system mediation, criminal justice also came from about two A decade ago, it gradually opened its doors under conditions to the Law of the Dispute Resolution Council in which "mediation" was one of its features. Mediation is a reflection of restorative justice and is used in most countries for this purpose, has non-restorative application in Iran’s criminal policy and is designed to reduce the number of lawsuits. In German law, the criminal mediation law is drafted very generally. Due to the cultural diversity in society, such legislation is better than the Iranian legislation, which deals with the details of criminal mediation. Finally, comparing the laws of Iran and Germany, the deficiencies and strengths of Iran’s law are described in juxtaposition with the German law, and analyzing the German law and applying the experiences of German researchers in this area.

    Keywords: Criminal Mediation, Iran, Germany, Restorative justice
  • Ehsan Yari, Danesh Rzaei Pages 349-382

    Security, freedom, order, justice and prosperity are fundamental values that governments strive to provide to their citizens. In the Middle East, for reasons such as weak nation-state building, underdeveloped and rent-seeking economies, the lack of professional use of science and, most importantly, the dependence on great powers and their influence and interference in regional politics, the "security issue" At the top of the issues is the region. So the riddle of security in the Middle East region has become quite evident in the last decade. The region has faced identity challenges in recent years, with various consequences and threats affecting regional and global conditions The Islamic Republic of Iran, due to its geostrategic and ideological position, is one of the most important countries in the region that has been affected by these developments. The purpose of this article is to examine the impact of the recent developments in the Middle East region on the domestic security indices and regional interests of the Islamic Republic of Iran. Therefore, this study examines the impact of developments in Iraq, Syria, Yemen and Turkey on the internal security and regional interests of the Islamic Republic of Iran with a constructivist perspective. The research is descriptive-analytical and the method of gathering documentary and library information.

    Keywords: Islamic Republic of Iran, Domestic Security, Middle East, ISIL, Regional Interests
  • Reza Karami, Hossein SharifiTarazkouhi Pages 383-401

    Freedom of expression is one of the fundamental human rights. Freedom of expression is one of the prerequisites for the realization of a democratic society, but has become a disputed right because it may conflict with other rights. It cannot be regarded as an absolute right, so restrictions such as national security, public order, public interest, the protection of the reputation and dignity of others have been enforced. This paper deals with a descriptive-analytic approach within the framework of the norms, structures and institutions of public law and the analysis of restrictions on the right to freedom of expression within the American Convention of Human Rights. Our question in this research is, the right to freedom of expression is an absolute right? In response to the limitation of this right, in addition to observing public interest considerations, human rights standards may apply.

    Keywords: Freedom of expression, National Security, Fundamental Rights, American Convention of Human Rights
  • Mostafa Kafi, Mohsen Shekarchi zade, Ahmadreza Tavakoli Pages 403-428

    In view of the broad definition of criminal policy, even if you believe that, ransom in unintentional crimes is a criminal response, the participation of civil society in the process of addressing this type of behavior will be achievable by formulating a participatory criminal policy, ransom is more in the position of compensation and especially in unintentional crimes has no criminal nature, so it is possible to handle cases with the participation of informal and comprehensive institutions. Therefore, it is possible to handle lawsuits with the participation of informal and public institutions, which in addition to reducing the number of cases submitted to the judiciary, causes the implementation of appropriate and different policies with the perpetrators of unintentional crimes causing penalties for perpetrators of other crimes. It is deliberately addressed by the authorities. In this regard, there are manifestations of participatory criminal policy in Iranian criminal law, including mediation, dispute resolution councils and arbitration

    Keywords: participatory criminal policy, Ransom, Civil Institutions, compensation
  • GHasem Karbas Forosh, Akbar Vorvayi Pages 429-451

    On charges against the accused, aforementioned enters a process of criminal prosecution where one side of the government has all the powers and means to stand up to the accused and the other is accused of being incapable of governing. Defendant have to allow to defend itself optimally. If the mechanism is not thought out, the wrongdoing will inevitably lead to misconduct; to avoid this, the defendant must have adequate defense rights. The discovery phase of the crime as a first step in the criminal investigation process is of particular importance and to a large extent the ultimate fate of the criminal case depends on this stage. Accordingly, failure to adhere to the principles of fair and equitable proceedings, in particular the safeguarding of the defendant's defense at the discovery stage of the crime, may affect other stages of the criminal proceedings. Usually, the provisions on the rights of the accused are enshrined in the Code of Criminal Procedure and are superseded in all criminal proceedings. The Criminal Procedure Code of Iran has also dealt with various aspects of defendant's defense rights, such as: the right to liberty, the right to be accused, the right to have a lawyer, the need for dignity and human dignity, and so on for the violation of these rights by the criminal justice system. Police and judicial authorities have guaranteed criminal prosecution.

    Keywords: Crime Discovery, Defendant’s Rights, Criminal Procedure Code (2013), Statute of the International Criminal Court
  • Eidu Rigi Fred, AliAkbar Amini, Mansour Tajri Pages 453-471

    The purpose of this study was to investigate the consequences of the retirement restriction law on the election of mayors and its role in the power and authority of the Islamic city council. The main research question is what are the challenges faced by the law prohibiting the use of pensions in the election of mayors? The research hypothesis states that the law prohibiting the use of retirement limits councils, weakens urban management, and violates citizenship rights. The research method is descriptive-analytical and in addition to the theoretical bases it has used the opinions of experts, experts and MPs who have commented on this issue. The results of the study showed that the inclusion of the law prohibiting the use of retirees in the election of the mayor is legal due to the municipality's use of public funds. But the election of the mayor is done by popular representatives and the term of office is 4 years, not 30 years.

    Keywords: Retirement Non-Employment Law, city council, Council Performance, Mayor Election
  • Fatemeh Sadat Hosseini*, Jalil Maleki Pages 473-488

    Among all the rights given to individuals in the community as basic household needs, "Food Security" is one of the most important needs of the individual, which is the responsibility of governments to meet it. In fact, the government is responsible for providing food security and social welfare. Because if they are neglected and neglected, they will endanger the health of the citizens and will cause irreparable damage, which is said to be the responsibility of the citizen towards the citizens. The civil liability of the state in this regard is the obligation to respond and to compensate for the failure to perform the duties prescribed by law, which are dealt with in this paper. Non-judicial remedies such as increased insurance coverage and subsidies and grants are proposed to provide compensation to avoid the pressures of court costs and waste of time and citizens' expenses.

    Keywords: Government civil liability, Food Security, social welfare, compensation