فهرست مطالب

دوفصلنامه پژوهش های آموزش و یادگیری
سال نوزدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فتانه حاجیلو*، فاطمه گلابی، طوبی خدامرادی صفحات 1-12
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با خودکارآمدی تحصیلی و خودکارآمدی اجتماعی دانش آموزان انجام شده است.

    روش

    پژوهش از نوع پژوهش های کمی و به صورت پیمایش میدانی انجام یافته است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش آموزان مشغول به تحصیل سال پایان مقطع دبیرستان شهر شاهین دژ در سال تحصیلی 1400-1399 هستند که از میان آنها 272 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری بررسی شده اند. داده های تحقیق با استفاده از ابزار پرسشنامه حاوی سوالات استاندارد و با تکنیک مصاحبه جمع آوری شده اند برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS 21 استفاده شده و فرضیه های تحقیق براساس آزمون های متناسب با سطح سنجش متغیرها بررسی شده است.

    نتایج

    یافته ها نشان می دهند خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان بیش از اندازه متوسط معیار بکار رفته برای سنجش آن است و همبستگی آن با متغیرخودکارآمدی اجتماعی معناداراست. همچنین براساس نتایج، خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان برحسب جنس آنها متفاوت و برای دختران بیش از پسران است. نتایج آزمون رگرسیون نشان می دهد دو مولفه کوشش و بافت، از سازنده های خودکارآمدی تحصیلی قریب 65 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تا تبیین می نمایند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به وجود رابطه معنادار بین خودکارآمدی تحصیلی و خودکارآمدی اجتماعی دانش آموزان با فراهم کردن بستر مناسب کوشش دانش آموزان، می توان خودکارآمدی اجتماعی آنها را تقویت نمود.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، خودکارآمدی اجتماعی، نظریه شناختی، تعامل اجتماعی
  • مهدیه زارع، ناصر محمدی احمد آبادی*، علیرضا پاک گوهر صفحات 13-24

    طرح بوم به عبارت دقیق تربرنامه ویژه ی مدرسه، مطابق رویکرد تربیتی- فرهنگی و با لحاظ نمودن تعالیم مهارت محور و توسعه ی فعالیت های پرورشی در مدرسه های سراسر کشور جهت آموزش های ضروری با در نظر گرفتن مقتضیات محیط زندگی دانش آموزان می باشد. پژوهش حاضر به بررسی نقش مولفه های برنامه ویژه ی مدرسه بر خودکارآمدی و تربیت شهروندی دانش آموزان با جامعه آماری تمامی دانش آموزان دختر پایه پنجم و ششم شهر تفت (320 نفر) و حجم نمونه با توجه به جدول مورگان 175 نفر در نظر گرفته شده است. در این پژوهش سه پرسشنامه طرح بوم (برنامه ویژه ی مدرسه)، خودکارآمدی و تربیت شهروندی که جهت آزمون فرضیه ها از رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون به صورت مرحله ای استفاده گردید؛ در نتیجه همبستگی بین مولفه های طرح بوم و خودکارآمدی 79/0 و میزان R2 برابر با 63/0 حساب گردید، به عبارت دیگر 63 درصد واریانس نمرات خودکارآمدی از طریق طرح بوم قابل پیش بینی می باشد و مولفه های طرح بوم با خودکارآمدی دانش آموزان در ارتباط هستند. همچنین تحلیل رگرسیون که همبستگی بین مولفه های طرح بوم و تربیت شهروندی 71/0 و میزان R2 51/0 است؛ بنابراین 51 درصد واریانس نمرات تربیت شهروندی به وسیله ی طرح بوم قابل پیش بینی است و با توجه به میزان F (001/0p<،87/42= (165،4) F) طرح بوم می تواندتاثیرات مثبت معناداری در تربیت شهروندی دانش آموزان داشته باشد. در نهایت فرضیه اصلی پژوهش تایید شده و مولفه های طرح بوم تاثیر معناداری در پیش بینی خودکارآمدی و تربیت شهروندی دانش آموزان دختر پایه های پنجم و ششم شهر تفت داشتند.

    کلیدواژگان: برنامه ویژه ی مدرسه، تربیت شهروندی، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • مریم قادری شیخی آبادی، فخرالسادات نصیری*، محمود تعجبی، افشین افضلی صفحات 25-36
    مقدمه

    کارآفرینی سازمانی می تواند باعث به حداکثر رساندن بهره وری برای دستیابی به اهداف سازمانی شود، به گونه ای که به نظر می رسد افراد برای رسیدن به اهداف فردی خود تلاش می کنند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی نقش رهبری هم افزا مدیران مدارس در کارآفرینی سازمانی با میانجی گری رفتارهای تولیدی معلمان فنی و حرفه ای صورت گرفت.

    روش

    روش پژوهش کمی از نوع مطالعات همبستگی و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کوواریانس محور است. جامعه پژوهش کلیه معلمان هنرستان های فنی و حرفه ای استان تهران بودند، که از این جامعه با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی و بر مبنای فرمول کوکران نمونه ای به حجم 364 معلم انتخاب شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته ی رهبری هم افزا؛ پرسشنامه ی محقق ساخته ی رفتارهای تولیدی معلمان؛ و پرسشنامه ی کارآفرینی سازمانی هاگس و مورگان (2007) استفاده شد. جهت تعیین پایایی و روایی پرسشنامه ی کارآفرینی سازمانی از تکنیک های آلفای کرانباخ و تحلیل عامل تاییدی استفاده شد، و پایایی و روایی پرسشنامه ی محقق ساخته ی رهبری هم افزا و پرسشنامه ی محقق ساخته ی رفتارهای تولیدی با تکنیک های آلفای کرانباخ و نسبت روایی محتوایی، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی بررسی شدند، جهت تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزار lisrel استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد رهبری هم افزا مدیران دارای اثر مستقیم مثبت و معنادار بر کارآفرینی سازمانی در سطح 05/0 است. رهبری هم افزا مدیران مدارس دارای اثر مستقیم مثبت و معنادار بر رفتارهای تولیدی معلمان در سطح 05/0 است. رفتارهای تولیدی معلمان دارای اثر مستقیم مثبت و معنادار بر کارآفرینی سازمانی در سطح 05/0 است. رهبری هم افزا مدیران مدارس بواسطه رفتارهای تولیدی معلمان دارای اثر غیر مستقیم مثبت و معنادار بر کارآفرینی سازمانی در سطح 05/0 است. همچنین رهبری هم افزا مدیران مدارس و رفتارهای تولیدی معلمان فنی و حرفه ای قادر به تببین 19/0 واریانس کارآفرینی سازمانی هستند.

    بحث و نتیجه گیری

    مدیران مدارس با بکارگیری سبک رهبری هم افزا، سبب ترویج و ارتقاء کارآفرینی خواهند شد و بروز رفتارهای تولیدی از سوی معلمان این امر را تسهیل می نماید.

    کلیدواژگان: رهبری هم افزا مدیران، رفتارهای تولیدی معلمان، کارآفرینی سازمانی، هنرستان های فنی و حرفه ای
  • مرتضی گلشنی گهراز*، کمال نصرتی هشی، حمید احمدی هدایت صفحات 37-52
    مقدمه
    نهادهای آموزشی هر جامعه ای محصول تاریخ و تنها به یاری تاریخ می توان آن را تبیین کرد. از اینرو در پژوهش حاضر به بررسی تربیت هنری در ایران باستان و مقایسه آن با عصر صفوی پرداخته شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه اسنادی است که با رویکرد تطبیقی_تحلیلی انجام، و جهت جهت تجزیه و تحلیل داده ها، روش تطبیقی برودی (توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه) مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش، کلیه منابع مربوط به دو دوره ایران باستان و عصر صفوی اعم از کتبپ، مقالات و اسناد معتبر علمی می باشد و از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد
    نتایج
    در بخش یافته ها ابتدا در قسمت ایران باستان به بررسی مولفه هایی همچون موسیقی، جایگاه، اهداف و ابزارهای هنری، پیشرفت نقاشی و تاثیرپذیری کشورها از همدیگر، پیکرنگاری، اهداف و شیوه های آن، آموزش بافندگی و پیشرفت خوشنویسی پرداخته شد. همچنین در مرحله بعد و در قسمت ایران عصر صفوی مولفه هایی همچون دلایل تضعیف موسیقی و اشکال مختلف آن، فراز و نشیب ها در هنر نقاشی، تحولات در هنر پیکرنگاری، تغییرات و ابداعات در هنر بافندگی و تقدس هنر خوشنویسی در عصر صفوی مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه براساس یافته ها می توان اذعان داشت؛ موسیقی، نقاشی، پیکرنگاری، بافندگی و خوشنویسی در ایران باستان پیشرفت و ابداعات چشمگیری داشته است و در عصر صفوی نیز با وجود اینکه موسیقی و نقاشی بدلایلی پیشرفت قابل توجهی را تجربه نکرد، در زمینه بافندگی، پیکرنگاری و خوشنویسی از تحولات و توسعه ی چشمگیری برخوردار شد.
    بحث و نتیجه گیری
    بنابراین با تامل بر یافته ها می توان از چالش ها و فرصت ها و تجارب ایران باستان و دوره صفوی، در زمینه تربیت هنری عصر حاضر بهرمند گردید.
    کلیدواژگان: تربیت هنری، دوران باستان، عصر صفوی، مطالعه تطبیقی
  • کتایون حمیدی زاده* صفحات 53-64
    هدف پژوهش حاضر، واکاوی رضایتمندی تحصیلی دانشجو معلمان از دانشگاه فرهنگیان است و در قالب یک پژوهش آمیخته تشریحی صورت گرفته است. در بخش کمی از روش توصیفی - پیمایشی و در بخش کیفی از روش پدیدارشناسی استفاده شده است. جامعه ی آماری در بخش کمی، تمامی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان بودند که در سال 1397 وارد دانشگاه شده اند که بر اساس جدول مورگان با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای 420 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته متشکل از 36 گویه در چهار حیطه برنامه ریزی و آماده سازی ، تدریس و اساتید، امکانات آموزشی و آماده سازی حرفه ای است. روایی آن توسط 6 نفر از اساتید گروه علوم تربتی تایید شد. تحلیل داده ها با آزمون های فریدمن و آزمون t تک نمونه ای و آزمون ویلکاکسون انجام شده است. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 15 نفر از دانشجو معلمان انتخاب شدند. از مصاحبه نیمه سازمان یافته در راستای تشریح حیطه های مورد بررسی؛ استفاده شد و با روش کلایزی تحلیل شد. در چهار حیطه مورد بررسی رضایتمندی تحصیلی دانشجو معلمان کم را نشان می دهد اما رضایتمندی تحصیلی دانشجو معلمان از دانشگاه فرهنگیان به طورکلی در حد متوسط است. نتایج در 5 مضمون اصلی و 18 مضمون فرعی قرار گرفتند. کم ترین میزان رضایت به ترتیب: حیطه برنامه ریزی و آماده سازی و در زیر مولفه های تعامل با مسیولین و کارکنان دانشگاه و ارایه واحدهای درسی؛حیطه اساتید و تدریس زیر مولفه تکالیف درخواستی اساتید؛حیطه امکانات آموزشی زیر مولفه کمبود فضای کافی.بیشترین رضایت حیطه آماده سازی حرفه ای زیر مولفه ی نگرش به حرفه ی معلمی نشان می داد.
    کلیدواژگان: دانشگاه فرهنگیان، رضایتمندی تحصیلی، دانشجو معلم، مطالعه آمیخته
  • زهرا اکبرپور، اصغر سلطانی*، مهرانگیز علی نژاد محمدآبادی صفحات 65-81

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ادراک دانشجویان دوره کارشناسی از برنامه درسی و رویکرد آنها به یادگیری و مطالعه دروس بود. جامعه آماری شامل دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره کارشناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال تحصیلی 99-1398 بود. نمونه آماری شامل 365 نفر از دانشجویان بود که با روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه «رویکردها و مهارت های مطالعه دانشجویان (نسخه کوتاه)» و «پرسشنامه تجربه دوره» استفاده گردید. برای بررسی روایی ابزارها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و نتایج نشان داد که دو ابزار، دارای روایی سازه مناسب بودند. پایایی هر یک از ابزارها نیز به ترتیب 85/0 و 83/0 برآورد گردید. برای بررسی روابط ساختاری میان مولفه های دو پرسشنامه، از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Amos استفاده شد. نتایج نشان داد که بین ادراک از اهداف و استانداردهای روشن با رویکرد سطحی به یادگیری رابطه مثبت و معنادار وجود داشت. همچنین، بین ادراک از اهداف و استانداردهای روشن با رویکرد راهبردی به یادگیری، رابطه مثبت و معنادار برقرار بود. علاوه بر این، رابطه بین ادراک از حجم کارمناسب با رویکرد سطحی به یادگیری مثبت ومعنادار بود و بین رویکرد عمیق و رویکرد راهبردی به یادگیری نیز رابطه مثبت و معناداری دیده شد.

    کلیدواژگان: ادراک از برنامه درسی، رویکردهای یادگیری و مطالعه، دانشجو، دانشگاه، آموزش عالی
  • مریم عبدالوند اشرفی، اسماعیل نصیری* صفحات 82-89
    یادگیری مشاهده ای فرآیندی است که در آن افراد از طریق ادراک بینایی، اطلاعات لازم برای یادگیری مهارت را کسب می کنند. پژوهش های متعدد در این رابطه نشان داده اند که استفاده از شیوه های الگودهی، روشی تاثیرگذار برای انتقال اطلاعات مهم به فراگیران است. همچنین با توجه به نظریه خودکارآمدی، خودکارآمدی بالا نیز می تواند از جمله عوامل موثر بر عملکرد افراد در نظر گرفته شود. هدف این پژوهش کاربردی که به شیوه نیمه تجربی انجام پذیرفت بررسی تاثیر نوع الگودهی مشاهده ای (خودالگودهی، الگوی ماهر) بر باورهای خودکارآمدی و یادگیری مهارت حرکتی پرتاب دارت می باشد. تعداد 30 شرکت کننده به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی ساده در سه گروه خودالگودهی، الگوی ماهر و کنترل قرار گرفتند. مقیاس خودکارآمدی و آزمون پرتاب دارت به عنوان پیش آزمون و پس آزمون از آزمودنی ها به عمل آمد. سپس شرکت کنندگان بر اساس گروهی که در آن قرار داشتند به مدت شش جلسه به تمرین پرداختند. در جلسه آخر تمرین از هر آزمودنی تعداد ده کوشش پرتاب دارت گرفته شد و مقیاس خود کارامدی نیز اندازه گیری شد. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد. تفاوت معنی داری بین گروه های خودالگودهی و الگوی ماهر در خودکارآمدی و نیز آزمون پرتاب دارت مشاهده نشد (05/0<p). به طور کلی مشاهده، الگودهی یک ابزار یادگیری قدرتمند است که می تواند به راحتی در دسترس فرد قرار گیرد و همچنین به حداقل تجهیزات ممکن نیز نیازمند می باشد.
    کلیدواژگان: یادگیری مشاهده ای، خودالگودهی، الگوی ماهر
  • سارا آقابابایی*، نگار طاهری طالخونچه، کیومرث فرح بخش صفحات 90-102

    این پژوهش با هدف پیش بینی سهل انگاری تحصیلی،خودکار آمدی تحصیلی و انگیزه پیشرفت دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بر اساس ویژگی های شخصیتی مادران در طول آموزش مجازی دوران کرونا انجام شد.پژوهش از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری کلیه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرستان مبارکه اصفهان به همراه مادرانشان بوده اند،که از بین آنها 216(115 دختر،101 پسر) نفر بر اساس فرمول کوکران به صورت تصادفی چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند.به منظور جمع اوری داده ها از پرسشنامه ی شخصیت نیو فرم کوتاه (1985) برای مادران و از پرسشنامه های انگیزه پیشرفت برناردو واینر (1990)،پرسشنامه خودکار امدی تحصیلی جینکز ومورگان (1999) و سهل انگاری تحصیلی شمس الاحراری (1389) برای دانش آموزان استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 22-spss و با رگرسیون گام به گام و سلسه مراتبی تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان دهنده ی آن است که در میان ابعاد شخصیتی مادران، تاثیر توافق پذیری و مسیولیت پذیری بر سهل انگاری فرزندان معنادار و معکوس (p<0.05) و تاثیر برون گرایی و مسیولیت پذیری مادران بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان معنادار و مستقیم (p<0.05) و مسیولیت پذیری رابطه مستقیم و معنادار و روان نژندی رابطه معکوس با انگیزه پیشرفت داشته است (p<0.05)، اما نتایج رگرسیون نشان داد که ویژگی های شخصیتی مادران، تاثیر معناداری بر انگیزه پیشرفت تحصیلی فرزندان ندارد.با توجه به نتایج به دست آمده ارایه راهکارهایی برای افزایش مسیولیت پذیری، توافق پذیری و برون گرایی و هم چنین کاهش روان نژندی مادران میتواند در آموزش مجازی به کاهش سهل انگاری و افزایش خودکار آمدی تحصیلی و انگیزه پیشرفت دانش آموزان کمک کند.

    کلیدواژگان: سهل انگاری تحصیلی، انگیزه پیشرفت تحصیلی، خودکار امدی تحصیلی، ویژگی های شخصیتی
  • محمد یونسی فر، هادی تیموری*، علی نصر اصفهانی صفحات 103-116
    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی آموزش سازمانی پویا در بانک ملت شهر یزد با بهره گیری از رویکرد ترکیبی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی-توسعه ای و از نظر ماهیت داده ها آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. در مرحله کیفی پژوهش، با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته به روش غیرتصادفی هدفمند با 16 نفر از از خبرگان دانشگاهی، مدیران ارشد، روسا و معاونین بانک ملت با معیار اشباع داده ها مولفه های نظام آموزش پویا شناسایی گردید. در مرحله کمی با بررسی نمونه 418 نفری از مدیران شعب، کارشناسان و کارمندان شاغل در شعب بانک ملت شهر یزد به روش طبقه ای- تصادفی و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار AMOS ؛ برازش تمامی عوامل اصلی الگوی کیفی طراحی شده؛ مورد سنجش قرار گرفت. براساس نتایج بخش کیفی پژوهش؛ ابعاد الگوی نظام آموزش سازمانی پویا شامل شایستگی، انعطاف پذیری و آینده نگری می باشد. همچنین براساس نتایج بخش کمی پژوهش؛ الگوی طراحی شده از برازش مناسب برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، پویایی، شایستگی، انعطاف پذیری، آینده نگری
  • احمد میرگل، نرگس کشتی آرای*، زهره سعادتمند صفحات 117-142
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر، واکاوی گفتمان یادگیری در پداگوژی انتقادی با تاکید بر آراء فریره است. پداگوژی انتقادی نظریه نسبتا جدیدی در حوزه نظام تربیت و یادگیری مدرسه ای که اصول اساسی و مبانی فکری آن در مکتب فرانکفورت ریشه دارد. که در آن نابرابری و سکوت در یادگیری طرد و طنین های تازه ای از فهم پذیر کردن لایه های عمیق و پنهان روابط در مدرسه نمایان و با ایجاد تحول بینشی و اجتماعی به آگاهسازی فراگیران به منظور نفع جمعی از طریق یادگیری انتقادی صورت می گیرد.

    روش

    روش پژوهش حاضر، کیفی و از نوع تحلیل محتوی با بهره گیری از رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی نورمن فرکلاف که جهت پاسخ به سوال اصلی پژوهش (گفتمان یادگیری فریره در پداگوژی انتقادی از چه ساختارها، بافت های موقعیتی، روابط متنی و بینامتنی شکل گرفته و بر چه مولفه هایی استوار است؟) مورد استفاده قرار گرفت. روش گردآوری اطلاعات،کتابخانه ای - اسنادی است. به این صورت که روابط ، شاکله، لایه های زیرین متن و زمینه های بینامتنی گفتمان یادگیری فریره در پداگوژی انتقادی، براساس رویکرد فرکلاف را در سه سطح توصیف، تفسیر وتبیین واکاوی نموده و سپس به کشف ارتباط میان زبان و نسبت یاددهنده و یادگیرنده درگفتمان مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    بر اساس یافته های پژوهش، مولد متن به دنبال ایجاد ایده گفتمان سازی مبتنی برگفت وشنود، هوشیارسازی،کارسازی و یادگیری فاعلانه در اندیشیدن با جهان برای دگرگون کردن آنها، همراه با ایجاد حس قرابت بوده و با هدف تبیین نقش فراگیر شناسنده در جهان و تعهد تغییر جهان توسط او روایت راه طی شده انسان با جهان و ایجاد فضای گفتمانی کنشگری و جدلی، در صدد ترسیم مسیر آینده یادگیرنده انتقادی است. در گفتمان یادگیری فریره در پداگوژی انتقادی بکارگیری یادگیری بانکی، نقالی،کاذب و منفعلانه باعث پذیرندگی، امانت سپاری،کارپذیری، و ذهنگرایی در یادگیری می گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس گفتمان یادگیری فریره در پداگوژی انتقادی، توسعه یادگیری مساله طرح کن، گفت وشنودی، رهایی بخش در مدارس بواسطه بکارگیری کلمات و مفاهیم کارا و زایا در بیدار شدن حس آگاهی انتقادی همسو می باشد. و می تواند تجلی بخش ارتباطی تعاملی وسازنده بین معلم وفراگیر و ظهور یادگیرندگانی انتقادی در یادگیری گردد.

    کلیدواژگان: یادگیری، پداگوژی انتقادی، پائولو فریره، تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف
  • زهرا مقدسی زاده، سید عبدالمجید طباطبایی لطفی*، سید امیرحسین سرکشیکیان، اصغر افشاری صفحات 143-155

    مهارت نوشتاری در زبان دوم و یا زبان خارجی همیشه برای زبان آموزان زبان خارجی مشکلاتی را ایجاد کرده است و این موضوع محققان بسیاری را در رشته آموزش زبان به خود جذب کرده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر تطبیقی راهبرد های نوشتاری مشترک، تعاملی و مستقل در بهبود دقت و پیچیدگی مهارت نوشتاری فراگیران غیرایرانی زبان انگلیسی زبان در ایران است. برای دستیابی به این منظور، نمونه ای 74 نفری از جمعیت فراگیران زبان انگلیسی غیر ایرانی زن و مرد در یکی از استان های ایران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. نتایج آزمون تعیین سطح آکسفورد نشان داد که آنها دارای سطح مهارت زبانی متوسطه هستند. سپس، زبان آموزان به سه گروه مختلف نوشتار مشترک، تعاملی و مستقل تقسیم شدند. تجزیه و تحلیل های توصیفی و استنباطی بر روی داده ها انجام شد. پس از تجزیه و تحلیل توصیفی داده با استفاده از میانگین و انحراف معیار، آزمون کواریانس یک طرفی به عنوان آزمون استنباطی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که گروهی که از راهبرد های نوشتاری تعاملی استفاده می کردند عملکرد بهتری نسبت به دو گروه دیگر داشتند ولی تفاوت معناداری بین گروه های نوشتاری مشترک و مستقل یافت نشد. نتایج این مطالعه مصادیق کاربردی برای سیاست گذاران، مدرسان و زبان آموزان زبان خارجی، پدیدآورندگان مواد درسی و طراحان برنامه درسی دارد. با اجرای فعالیت های گروهی مانند نگارش تعاملی، زبان آموزان می توانند سطح بالایی از مهارت نوشتن را به دست آورند و انگیزه آنها برای یادگیری افزایش یابد. همچنین یافته های این تحقیق می تواند برای معلمان زبان خارجی که در جستجوی روش های اثربخش برای تدریس نگارش در یک محیط طبیعی هستند، مفید باشد. طراحان برنامه درسی و پدیدآورندگان مواد درسی نیز می توانند تکالیف نوآورانه تری در ارتباط با مهارت نگارش طرح و تولید نمایند.

    کلیدواژگان: مهارت نوشتاری مشترک، نوشتن تعاملی، نوشتن مستقل، آموزش زبان
  • رباب رحمتی*، محمدرضا محسن پور صفحات 156-167
    مقدمه

    زندگی دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان همراه با چالش و تنیدگی های خاصی است که کسب مهارت های زندگی را ضروری می سازد. روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع زمینه یابی و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان 99-1398 پردیس های استانی البرز بود که 564 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و به پرسشنامه ی "مهارت های زندگی دانشجویی" پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون t دو گروه مستقل استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین مهارت های زندگی دانشجویی، دانشجویان ورودی جدید و سال آخر پردیس های استان البرز تفاوت معناداری وجود دارد. درسه مهارت های ارتباط موثر، مقابله با خشم و مقابله با استرس در دانشجویان سال آخر به طور معناداری بالاتر از دانشجویان جدید بود. اما در مهارت خودآگاهی تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین یافته های پژوهش با توجه به عامل جنسیت نشان داد که، میزان مهارت ارتباط موثر، در پسران بیشتر از دختران بود اما مهارت مقابله با خشم و مقابله با استرس، دختران بالاتر از پسران بود و در مهارت خودآگاهی تفاوت معناداری مشاهده نشد. مقایسه ی مهارت های زندگی دانشجویی در دختران ورودی جدید و سال آخر نیز نشان داد که ارتباط موثر، مقابله با خشم و خودآگاهی هیجانی تفاوتی با هم نداشته اما مهارت مقابله با استرس در دانشجویان سال آخر بالاتر از ورودی های جدید بود. این مقایسه بین پسران ورودی جدید و سال آخر نیز نشان داد که مهارت های ارتباط موثر و خودآگاهی هیجانی تفاوتی با هم نداشته و میانگین مهارت های مقابله با خشم و مقابله با استرس پسران سال آخر بالاتر از دانشجویان ورودی جدید بود.

    نتیجه گیری

    به صورت کلی آموزش مهارت خودآگاهی به کلیه دانشجویان دختر و پسر و آموزش مهارت ها مورد نیاز به توجه و آموزش بیشتری دارد. مهارت ها با توجه به نیاز دانشجویان و جنسیت حایز اهمیت است. با توجه به جنسیت آموزش مهارت های ارتباطی برای پسران ورودی جدید و مهارت های مقابله با خشم برای دحتران ورودی جدید پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مهارت زندگی دانشجویی، فرهنگیان، ورودی جدید و قدیم، پردیس های استان البرز
|
  • Fattaneh Hajilou *, Fatemeh Golabi, Towba Khodamoradi Pages 1-12
    Introduction

    This research was conducted to investigate the relationship between academic self-efficacy and social self-efficacy of high school students.

    Method

    The research was carried out as quantitative research and as a field survey. The statistical population of the research was all students who were studying in the final year of high school in Shahindej city in the academic year 2019-1400, out of which 272 of them were studied as a statistical sample. Research data have been collected using a questionnaire tool containing standard questions and interview techniques SPSS 21 software has been used for data analysis and research hypotheses have been checked based on tests appropriate to the measurement level of the variables.

    Results

    The findings show that the correlation between social self-efficacy variables and the academic self-efficacy of students is significant. Also, based on the results, the academic self-efficacy of students is different according to their gender and for girls more for than boys. The measurement of the changes of the dependent variable based on the change of the independent variable was done by regression test and the results show that the two constituent components of the academic self-efficacy variable explain the changes of the dependent variable to a considerable extent.

    Discussion

    Considering the existence of a significant relationship between academic self-efficacy and the social self-efficacy of students, it is possible to strengthen the social self-efficacy of students by providing a context for the flourishing of their talents.

    Keywords: Academic self-efficacy, social self-efficacy, cognitive theory, social Interaction
  • Mahdieh Zare, Nasser Mohammadi Ahmadabadi *, Alireza Pakgohar Pages 13-24

    In more precise terms, the BOM plan is a special school program, according to the educational-cultural approach and taking into account skill-oriented teaching and the development of educational activities in schools across the country for essential education, taking into account the requirements of the living environment. It is the students. The present study investigates the role of special school program components on students' self-efficacy and citizenship education with the statistical population of all fifth and sixth grade female students in Taft city (320 people) and the sample size according to Morgan's table is 175 people in opnions have been asked. In this research, three questionnaires of BOM design (special school program), self-efficacy and citizenship education were used in order to test the hypotheses, using multiple regression and Pearson correlation coefficient in a stepwise manner; As a result, the correlation between the components of the canvas design and self-efficacy was calculated as 0.79 and the R2 value was equal to 0.63, in other words, 63% of the variance of the self-efficacy scores can be predicted through the canvas design, and the components of the canvas design with knowledge self-efficacy. Students are connected. Also, the regression analysis shows that the correlation between the components of the landscape plan and citizenship education is 0.71 and the R2 rate is 0.51; Therefore, 51% of the variance of citizenship education scores can be predicted by the BOM design, and according to the F value (F=42.87, p<0.001), the BOM design can have significant positive effects on education. Students have citizenship. In the end, the main hypothesis of the research was confirmed and the components of the BOM project had a significant effect in predicting the self-efficacy and citizenship education of the fifth and sixth grade female students in Taft city.

    Keywords: School Special Program, citizenship education, Self-efficacy, Students
  • Maryam Ghaderi Sheykhi Abadi, Fakhrossadat Nasiri *, Mahmoud Taajobi, Afshin Afzali Pages 25-36
    Introduction

    Organizational entrepreneurship can maximize productivity to achieve organizational goals in a way that individuals seem to strive to achieve their individual goals. Therefore, this research was conducted with the aim of investigating the role of synergistic leadership of school principals in organizational entrepreneurship by mediating the productive behaviors of technical and vocational teachers.

    Method

    The quantitative research method is correlation studies and covariance-based structural equation modeling approach. The research population was all the teachers of technical and vocational schools in Tehran province, and a sample of 364 teachers was selected from this population using proportional stratified random sampling based on Cochran's formula. In order to collect data from the researcher's questionnaire made of the synergistic leadership; a researcher-made questionnaire of teachers' productive behaviors; and the organizational entrepreneurship questionnaire of Hughes & Morgan (2007) was used. Cronbach's alpha techniques and confirmatory factor analysis were used to determine the reliability and validity of the organizational entrepreneurship questionnaire, and the reliability and validity of the researcher-made questionnaire of synergistic leadership and the researcher-made questionnaire of productive behaviors were investigated with Cronbach's alpha techniques, content validity ratio, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis, In order to analyze the data, structural equation modeling was used by Lisrel software.

    Results

    The results showed that synergistic leadership of managers has a positive and significant direct effect on organizational entrepreneurship at the level of 0.05. Synergistic leadership of school principals has a positive and significant direct effect on teachers' productive behaviors at the 0.05 level. Teachers' productive behaviors have a positive and significant direct effect on organizational entrepreneurship at the 0.05 level. The synergistic leadership of school principals through the productive behaviors of teachers has a positive and significant indirect effect on organizational entrepreneurship at the level of 0.05. Also, the synergistic leadership of school principals and the productive behaviors of technical and vocational teachers are able to explain 0.19 of the variance of organizational entrepreneurship.Discussion and

    conclusion

    By using a synergistic leadership style, school principals will promote and promote entrepreneurship and facilitate the emergence of productive behaviors by teachers.

    Keywords: Synergistic leadership of managers, productive behaviors of teachers, Organizational Entrepreneurship, technical, vocational schools
  • Morteza Golshani Gehraz *, Kamal Nosrati Heshi, Hamid Ahmadi-Hedayat Pages 37-52
    Introduction
    The educational institutions of any society are the product of history and can only be explained with the help of history. Therefore, in the present research, the study of artistic education in ancient Iran and its comparison with the Safavid era was investigated.
    Methodology
    This research is a documentary research that was conducted with a comparative-analytical approach, and Brody's comparative method (description, interpretation, juxtaposition and comparison) was used to analyze the data. The statistical population of the research is all the sources related to the two periods of ancient Iran and the Safavid era, including books, articles and authentic scientific documents, and the purposeful sampling method was used.
    Results
    In the findings section, firstly, in ancient Iran, components such as music, place, artistic goals and tools, the progress of painting and the influence of countries on each other, iconography, its goals and methods, weaving education and the development of calligraphy were investigated. Also, in the next stage and in the Iran part of the Safavid era, components such as the reasons for the weakening of music and its various forms, ups and downs in the art of painting, developments in the art of iconography, changes and innovations in the art of weaving, and the sanctity of the art of calligraphy in the Safavid era were examined. As a result, based on the findings, it can be acknowledged; Music, painting, iconography, weaving and calligraphy have made significant progress and innovations in ancient Iran, and in the Safavid era, even though music and painting did not experience significant progress for some reasons, there were significant developments in the field of weaving, iconography and calligraphy.Discussion and
    conclusion
    Therefore, by reflecting on the findings, one can benefit from the challenges and opportunities and experiences of ancient Iran and the Safavid period, in the field of art education of the present era.
    Keywords: Art Education, ancient times, Safavid era, Comparative Study
  • Katayoon Hamidizadeh * Pages 53-64
    The aim of the current research is to analyze the academic satisfaction of student teachers from Farhangian University and it was conducted in the form of a descriptive mixed research. In the quantitative part, the descriptive-survey method was used, and in the qualitative part, the phenomenological method was used. The statistical population in the quantitative part was all the student teachers of Farhangian University who entered the university in 2017, and 420 people were selected as a sample based on Morgan's table with a multi-stage cluster sampling method. The data collection tool is a researcher-made questionnaire consisting of 36 items in four areas of planning and preparation, teaching and professors, educational facilities and professional preparation. Its validity was confirmed by 6 professors of Torbati Science Department. Data analysis has been done with Friedman's tests, one-sample t-test and Wilcoxon's test. In the qualitative section, 15 student teachers were selected using the purposeful sampling method. from the semi-structured interview in order to describe the investigated areas; was used and analyzed by Claysey's method. In the four investigated areas, the academic satisfaction of student teachers is low, but the academic satisfaction of student teachers from Farhangian University is generally average. The results were divided into 5 main themes and 18 sub-themes. The lowest level of satisfaction in order: the field of planning and preparation and under the components of interaction with university officials and staff and the presentation of course units; the field of professors and teaching under the component of professors' requested assignments; the field of educational facilities under the component of lack of sufficient space. The highest level of satisfaction is the field of professional preparation under The attitude component showed the teaching profession.
    Keywords: farhangian university, academic satisfaction, student-teacher, mixed study
  • Zahra Akbarpour, Asghar Soltani *, Mehri Alinejad Pages 65-81

    The purpose of this study was to investigate the relationship between undergraduate students' perceptions of the curriculum and their approach to learning and studying. The statistical population included undergraduate students of Shahid Bahonar University of Kerman. The statistical sample consisted of 365 students who were selected by stratified sampling. To collect data, two questionnaires namely "Student Study Approaches and Skills (short version)" and "Course Experience Questionnaire" were used. Confirmatory factor analysis was utilized to evaluate the validity of the instruments and the results showed that both instruments had appropriate structural validity. The reliability of each instrument was estimated to be 0.85 and 0.83, respectively. Structural equation modeling was used to investigate the structural relationships via using Amos software. The results showed that there was a positive and significant relationship between the perception of clear goals and standards with a surface approach to learning. Also, there was a positive and meaningful relationship between the perception of clear goals and standards and the strategic approach to learning. In addition, the relationship between the perceptions of appropriate workload with the surface approach to learning was positive and meaningful, and also a positive and significant relationship was seen between the deep approach and the strategic approach to learning.

    Keywords: Perception of curriculum, Approaches to learning, studying, University students, University, Higher Education
  • Maryam Abdolvand Ashrafi, Esmaeil Nasiri * Pages 82-89
    Observational learning is a process in which individuals acquire the information needed to learn a skill through visual perception. Numerous studies in this regard have shown that the use of modeling methods is an effective way to convey important information to learners. Also, according to the theory of self-efficacy, high self-efficacy can be considered as one of the factors affecting people's performance. The aim of this applied research, which was conducted in a quasi-experimental manner, was to investigate the effect of observational patterning (self-tuning, skilled patterning) on self-efficacy beliefs and learning dart-throwing motor skills. Thirty participants were randomly divided into three groups: self-tuning, skilled model and control as a simple statistical sample. Self-efficacy scale and dart throw test were performed as pre-test and post-test of the subjects. Participants then practiced for six sessions based on the group they were in. In the last session of the exercise, ten darts attempts were taken from each subject and the self-efficacy scale was measured. In order to test the research hypotheses, analysis of covariance and paired t-test were used to determine the differences between groups and within groups, respectively. No significant difference was observed between self-modeling and skilled model groups in self-efficacy and dart throwing test (p<0.05).In general, observation is a powerful learning tool that can be easily accessed by a person and also requires the least possible equipment.
    Keywords: Observational learning, self-modeling, skilled model
  • Sara Aghababaei *, Negar Taheri Talkhoonche, Kiumars Farahbakhsh Pages 90-102

    The aim of this study was to predict academic procrastination academic self-efficacy and achievement motivation of sixth grade elementary students based on the personality traits of mothers during coronary education. The research is of the correlational type and the target population was all sixth-grade elementary students of Mubarake city of Isfahan along with their mothers, from which 216 (115 girls, 101 boys) were selected based on Cochran's formula in a multi-stage random manner as a sample. were chosen. In order to collect data from the Short Neo Form Personality Questionnaire (1985), for mothers and from Bernardo Weiner's Achievement Motivation Questionnaire (1990), Jinks and Morgan's Self-Employment Questionnaire (1999), and Shams Al-Ahrari's Academic Procrastination Questionnaire (1389). Data were analyzed using 22-spss software stepwise and hierarchical regression. The results show that among the dimensions of mothers 'personality, the effect of agreement and responsibility on procrastination of significant and inverse children (p <0.05) and the effect of mothers' extraversion and responsibility on academic self-efficacy of significant students And direct (p <0.05) and responsibility had a direct and significant relationship and neuroticism had an inverse relationship with achievement motivation (p <0.05), but regression results showed that mothers' personality traits did not have a significant effect on children's academic achievement motivation.. According to the obtained results, providing solutions to increase responsibility, agreement and extraversion, as well as reducing mothers 'neuroticism can help reduce procrastination and increase academic self-efficacy and students' motivation for progress in e-learning.

    Keywords: academic negligence, Academic achievement motivation, Academic self-efficacy, Personality traits
  • Mohammad Younesi Far, Hadi Teimouri *, Ali Nasr Isfahani Pages 103-116
    The purpose of this study is to design a dynamic organizational training model in Bank Mellat in Yazd using a combined approach. This research is mixed (qualitative-quantitative) in terms of applied-developmental purpose and in terms of data nature. In the qualitative stage of the research, using semi-structured non-random purposeful interviews with 16 university experts, senior managers, heads and deputies of Bank Mellat, the components of a dynamic education system were identified by data saturation criteria. Quantitatively, due to the small statistical population of the research; The questionnaire was distributed among all branch managers, experts and employees working in Bank Mellat-Yazd branches and using structural equation modeling by AMOS software; Fitting all the main factors of the designed quality model; Evaluated. Based on the results of the qualitative part of the research; Dimensions of the dynamic organizational education system model include competency, flexibility and foresight. Also based on the results of the quantitative research section; the designed pattern has a proper fit.
    Keywords: training, dynamic, competence, flexibility, foresight
  • Ahmad Mirgol, Narges Keshtiaray *, Zohreh Saadatmand Pages 117-142
    Introduction

    The aim of the present study is to analyze the learning discourse in critical pedagogy with emphasis on Freire's views. Critical Pedagogy is a relatively new theory in the field of school education and learning system whose basic principles and intellectual foundations are rooted in the Frankfurt School. Where inequality and silence in learning are rejected and new echoes of understanding the deep and hidden layers of relationships in school are visible and by creating a visionary and social transformation to inform learners for collective benefit is done through critical learning.

    Method

    The present research method is qualitative and content analysis using Norman Fairkalf's critical discourse analysis approach used to answer the main question of research (Freire's learning discourse in critical pedagogy is formed by what structures, situational contexts, textual and intertextual relations and on what components?. The method of collecting information is library-documentary. In this way, the relations, structure, sub-layers of the text and intertextual contexts of Freire's learning discourse in critical pedagogy, based on Ferkaloff's approach, is described in three levels of description, interpretation and explanation, and then explores the relationship between language and the teacher-learner relationship in the discourse.

    Results

    Based on the research findings, the text generator seeks to create a discourse idea based on conversation, awareness, practice and active learning in thinking with the world to transform them, along with creating a sense of closeness and with the aim of explaining the role of all-encompassing knower in the world and his commitment to change the world, the narration of man's journey through the world and the creation of an active and polemical discourse, seeks to draw the future path of the critical learner. The verbs used in the text, the author's absolute commitment to the truth of the discourse propositions of learning and the transparency of the author's point of view in the worldview shows true thinking. In Freire learning discourse critical Pedagogy applying banking, narrative, false, and passive learning leads to acceptance, lending, workability, and subjectivism in learning.

    Conclusion

    Based on Freire's learning discourse in critical pedagogy, the development of problem-solving learning, conversation, liberating in schools through efficient and fruitful use of words and concepts is in line with the awakening of a sense of critical awareness. And it can manifest the interactive and constructive communication part between the teacher and learner and the emergence of critical learners in learning.

    Keywords: Learning, Critical Pedagogy, Paolo Freire, Farkalf Critical Discourse Analysis
  • Zahra Moghadasizadeh, Seyed Abdolmajid Tabatabaee Lotfi *, Seyyed AmirHossein Sarkeshikian, Asghar Afshari Pages 143-155

    Second Language writing has always been a matter of difficulty for foreign language learners and an appealing topic for researchers of the field. This study aimed to investigate the comparative effects of shared, interactive, and independent writing on non-Iranian EFL learners' written accuracy and complexity. To achieve this aim, 74 non-Iranian female and male EFL learners were selected through convenience sampling technique. The results of Oxford placement test indicated that their level of English proficiency was intermediate. Afterward, the participants were assigned to three experimental groups (i.e., shared, interactive, and independent writing). The syntactic accuracy was gauged in terms of t-units and complexity was calculated based in the number words in t-units. The results of statistical analysis manifested that the group which used interactive writing strategies outperformed the other two groups, and no significant differences were found between shared and independent writing groups. Moreover, the performance of the interactive writing group differed significantly from those of the other two groups. Hence, it was concluded that interactive writing strategy may lead to a more accurate and complex writing performance. This study might have implications language instructors, EFL learners, material developers, and syllabus designers.

    Keywords: interactive writing, independent writing, persuasive genre, shared writing, teaching language
  • Robab Rahmati *, MOHAMMADREZA MOHSENPOUR Pages 156-167
    Introduction

    Student life in Farhangian University is accompanied by special challenges and tensions that make it necessary to acquire life skills. The research method of the present research is of the field research type and its statistical population included all students of Alborz provincial campuses in 2018-2019, 564 of whom were selected by stratified random sampling method and answered the "Student Life Skills" questionnaire. . The t-test of two independent groups was used to analyze the data. The findings of the research showed that there is a significant difference between student life skills, new entry students and final year students in Alborz province campuses. Effective communication skills, coping with anger and coping with stress in final year students were significantly higher than new students. But there was no significant difference in self-awareness skills. Also, according to the gender factor, the findings of the research showed that the amount of effective communication skills was higher in boys than in girls, but the skills of coping with anger and coping with stress were higher in girls than in boys, and no significant difference was observed in self-awareness skills. The comparison of student life skills in new entry and final year girls also showed that effective communication, coping with anger and emotional self-awareness were not different, but the stress coping skills in final year students were higher than new entries. This comparison between new entry and final year boys also showed that there was no difference in effective communication skills and emotional self-awareness, and the average anger and stress coping skills of final year boys were higher than new entry students.

    Conclusion

    In general, teaching self-awareness skills to all male and female students and teaching skills needs more attention and training. Skills are important according to the needs of students and gender. According to the gender, communication skills training is suggested for new entry boys and anger management skills for new entry girls.

    Keywords: Student life skills, educators, new, old entrance, Alborz province campuses