فهرست مطالب

دوفصلنامه پژوهش های آموزش و یادگیری
سال بیستم شماره 1 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدتقی رودی* صفحات 1-14
    مقدمه

    مشاوره مدرسه یکی از ارکان مهم نظام آموزش و یادگیری در مدرسه است و چنانچه بتواند به خواسته ها و انتظارات دانش آموزان پاسخ دقیق و مطلوبی بدهد، می تواند نقش مهمی در رشد همه جانبه و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ایفا کند. هدف از پژوهش حاضر شناسایی چالش ها و انتظارات دانش آموزان از مشاوران مدرسه است.

    روش

    به منظور دستیابی به هدف این پژوهش، از رویکرد پژوهش کیفی و روش پدیدارشناسی استفاده شده-است. مشارکت کنندگان پژوهش 10 نفر از دانش آموزان دوره متوسطه دوم مدارس دولتی شهر تهران هستند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است و برای تحلیل اطلاعات نیز روش تحلیل محتوای کیفی متن مصاحبه مورد استفاده قرار گرفته است.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش در رابطه با چالش های مشاوره مدرسه مواردی چون عدم ارایه مشاوره-های عملی، مشاوره مقطعی و غیر اثربخش، دانش و مهارت ناکافی در رابطه مسایل آموزشی، و توجه ناکافی به مسایل مرتبط با کنکور شناسایی شد. انتظارات و خواسته ها نیز در دو بخش انتظارات “آموزشی” شامل: مهارت در اصلاح یا ارجاع مشکلات یادگیری، هماهنگی بین سبک یادگیری با سبک مطالعه، هماهنگی سبک های مطالعه با موضوع درسی، برنامه ریزی تحصیلی و حرفه ای، ارتقای مهارت های دانش آموزان برای موفقیت در آزمون، و ارایه راه حل های کاربردی؛ و همچنین انتظارات “عمومی” شامل حمایت و پیگیری، ایجاد و حفظ انگیزه، آموزش شیوه های مدیریت هیجان ، و برقراری ارتباط اثربخش شناسایی شد.

    بحث و نتیجه گیری

    مشاوره مدرسه باید با توجه به تغییر و تحولات جامعه و شناسایی دقیق چالش ها و خواسته های دانش آموزان باز تعریف شود. مرتفع نمودن چالش های مذکور و پاسخ مطلوب به انتظارات فراگیران موجب اثربخشی بیشتر مشاوره مدرسه خواهد شد و رضایت بیش از پیش دانش آموزان را در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: مشاوره مدرسه، آموزش، پدیدارشناسی، برنامه درسی
  • حامد یزدانپناه، موسی غنچه پور*، زهره احمدی پور اناری صفحات 15-26
    مقدمه
    در خواندن انتقادی، فراگیر با ارزیابی شواهد، بحث و پرسش گری، دیدگاه نویسنده را بهتر درک می کند. هدف این پژوهش، بررسی کتاب فارسی ششم ابتدایی با توجه به شش راهبرد سبک های یادگیری، خواندن فعال، پیام اصلی، تفکر انتقادی، ارتباط پرسش و پاسخ و مشخصه های متن و 39 تکنیک از منظر رویکرد نمودهای ذهنی است تا مشخص شود که به چه میزان این منبع آموزشی با انگاره فوق همسویی دارد.
    روش
    دراین راستا، در این پژوهش توصیفی- تحلیلی، از میان کتاب های فارسی دوره ابتدایی، کتاب فارسی ششم ابتدایی برمبنای رویکرد نمود های ذهنی بررسی شد. راهبردهای خواندن انتقادی استفاده شده در هر درس از طریق مطابقت با راهبردهای رویکرد نمود ذهنی، مشخص و نهایتا مطابقت کلی نمونه آماری با آنها به صورت کمی تعیین شد.
    نتایج
    پیکره ای متشکل از 165 راهبرد استخراج شده از متن کلیه درس ها، حکایت ها و بخش های بخوان و حفظ کن و بخوان و بیندیش و نیز همه تمرین های کتاب شامل بخش های درک مطلب، درک و دریافت، خوانش و فهم، دانش (زبانی و ادبی)، بازی، گوش کن و بگو و کارگاه درس پژوهی برمبنای نمون برگ محقق ساخته 39 مولفه ای مطالعه شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. بررسی فراوانی راهبردهای استفاده شده نشان داد که میان آنها تفاوت معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته ها تاییدی هستند بر اینکه از همه راهبردها در کتاب ششم ابتدایی استفاده شده است، اگرچه تنوع و فراوانی آنها متفاوت است. راهبرد سبک های یادگیری همسو با رویکرد نمودهای ذهنی است. راهبردهای خواندن فعال و تنوع پرسش ها تقریبا با این انگاره همسو هستند؛ حال آنکه راهبردهای پیام اصلی، تفکر تاملی و مشخصه های متن همسو با رویکرد فوق نیستند. به طور کلی، این منبع آموزشی از نظر راهبردهای خواندن انتقادی همسو با رویکرد نمودهای ذهنی نیست که بازبینی آن را از این منظر برای ارتقاء درک خواندن فراگیران اجتناب ناپذیر می نماید.
    کلیدواژگان: راهبرد خواندن انتقادی، سبک یادگیری، تفکر انتقادی، نمود ذهنی، پیام اصلی، مشخصه های متن، فارسی ششم
  • زینب مقدم*، علیرضا محمد قلی صفحات 27-37

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بهزیستی ذهنی، نگرش به آخرت و معنای زندگی در بین دانشجویان پیام نور مرکز همدان انجام شده است. روش این تحقیق توصیفی از نوع تحقیقات همبستگی است و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز همدان در سال تحصیلی 1401-1400 با تعداد 1000 نفر می باشد که از بین این تعداد 280 نفر بر اساس جدول نمونه گیری کرجسی ومورگان انتخاب شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی بهزیستی ذهنی کی یز و ماگیارمو (2003)، پرسشنامه ی آخرت نگری ابراهیمی- بهرامی احسان (1389) و پرسشنامه ی معنای زندگی کرامباف و ماهولیک (1969) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین بهزیستی ذهنی دانشجویان، نگرش به آخرت و معنای زندگی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0 > P). همچنین نتایج حاکی از ان است که بین بهزیستی ذهنی، نگرش به آخرت و معنای زندگی دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (01/0<p).

    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، نگرش به آخرت، معنای زندگی
  • فرهاد کاروان* صفحات 38-51
    مقدمه

    آموزش معکوس یکی از راهبردهای نوین آموزش شناختی است که می تواند بر توانایی های شناختی تاثیر داشته باشد. مطالعه-ی حاضر با هدف بررسی تاثیر روش آموزش معکوس در کارگاه های طراحی بر مهارت خودتنظیمی، خودکارامدی تحصیلی و تفکر طراحی دانشجویان معماری انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد همدان بود. دانشجویان بطور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل هر گروه 15 نفر تقسیم شدند. گروه آزمایشی، آموزش معکوس دریافت کردند. ابزارهای اصلی جهت جمع آوری اطلاعات در این پژوهش شامل پرسشنامه های خودتنظیمی ریان و کانیل (1989)، خودکارامدی تحصیلی جینک و مورگان (1999) و تفکر طراحی دوسی و همکاران (2018) بود. جهت تحلیل داده ها از آزمون کلموگراف اسمیرونف و آزمون لون برای محاسبه پیش فرض ها و از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره و دو متغیره MANCOVA استفاده شد.

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش معکوس در کارگاه های طراحی بر مهارت خودتنظیمی، خودکارامدی تحصیلی و تفکر طراحی دانشجویان معماری تاثیر داشته است. با محاسبه مجذور اتا، میزان تاثیر این آموزش بر مهارت خودتنظیمی (54 درصد)، بر خودکارآمدی تحصیلی (51 درصد) و بر تفکر طراحی (73 درصد) به دست آمد که می تواند باعث افزایش مهارت های مربوطه شود.

    بحث و نتیجه گیری

    روش آموزش معکوس مبتنی بر کارگاه های طراحی، باعث افزایش خودکارامدی تحصیلی و مهارت خودتنظیمی و تفکر طراحی می شود. افزایش خودکارآمدی تحصیلی منجر به توانمندی باور دانشجو درباره ادراک خود از شایستگی ها و توانایی-هایش برای فهمیدن یا انجام دادن تکالیف می شود. همچنین این روش آموزشی به افزایش فعالیت دانشجو در کارگاه طراحی و خودتنظیمی او کمک می کند .و از آنجایی که افزایش توانایی های ذهنی و تفکر طراحی دانشجو در مهارت های عملی مرتبط با تکالیف یعنی طراحی نشان داده می شود؛ لذا برنامه های دانشگاه ها باید به گونه ای تنظیم شوند که در برنامه ریزی های آموزشی و برنامه درسی از روش های فعال تدریس استفاده شود که به جای ذخیره سازی داده ها، فراگیران بتواند در فرایند آموزش مشارکت کنند..

    کلیدواژگان: آموزش معکوس، تفکر طراحی، خودکارامدی تحصیلی، کارگاه طراحی، مهارت خودتنظیمی
  • امید ابراهیمی*، دل آرم محمدی صفحات 52-63
    مقدمه

    در سال های اخیر علاقه به نقش هوش هیجانی هم در موفقیت تحصیلی دانش آموزان و هم در سازگاری عاطفی آنها در مدرسه افزایش یافته است. با این حال، ارتقای هوش هیجانی در مدارس یک موضوع بحث برانگیز است و دیدگاه های «عقل گرایانه» سنتی از آموزش را به چالش می کشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش الفاظ هیجانی «رولر» بر بهبود مولفه های هوش هیجانی در دانش آموزان ابتدایی انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش از نوع مطالعه نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و دارای گروه کنترل بود. از جامعه دانش اموزان ابتدایی شهر تبریز در سالتحصیلی 401-402، نمونه ای متشکل از 40 دانش آموز پایه ششم ابتدایی بصورت در دسترس انتخاب شد و به دو گروه 20 نفری به صورت تصادفی تخصیص یافت. ابزارهای پژوهش شامل؛ پرسشنامه هوش هیجانی و بسته آموزشی رولر بود. گروه آزمایش 25 جلسه برنامه آموزش الفاظ هیجانی دریافت نمود. داده های حاصل از پژوهش در سه مرحله؛ پیش از مداخله، پس از مداخله و دو ماه بعد از مداخله جمع آوری شده و به شیوه تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد، آموزش برنامه الفاظ هیجانی بر هوش هیجانی و مولفه های آن تاثیر مثبت و معناداری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، آموزش الفاظ هیجانی می تواند به عنوان یک روش مبتنی بر شواهد در تقویت مهارتهای هوش هیجانی در مدارس استفاده شود.

    کلیدواژگان: الفاظ هیجانی، رولر، هوش هیجانی، یادگیری اجتماعی- هیجانی
  • زهره زارع، کیوان صالحی*، محمد جوادی پور صفحات 64-78
    مقدمه

    طراحی و اجرایی سازی نظام سنجش عملکرد پویا، عادلانه و یکپارچه، موثرترین راهبرد و مفیدترین فعالیت برای هدایت فعالیت های فردی، گروهی و سازمانی و ایجاد زمینه تحول برای حرکت به سمت شکل دهی و تقویت گفتمان متناسب سازی مزایای رفاهی و حقوق دریافتی براساس کیفیت عملکرد و ارزش افزوده در سطح خرد و کلان است. از آن جا که عملکرد بهینه سرمایه های انسانی، تابعی از کمیت و کیفیت نظام نشانگرهای سازمانی است، طراحی نظام نشانگرهای سنجش عملکرد از الزامات اساسی به شمار می رود. هدف از اجرای پژوهش حاضر، تدوین نظام نشانگرهای سنجش عملکرد مربیان در محیط های یادگیری الکترونیکی است. به عبارت دیگر در این مطالعه تلاش می شود تا عوامل، ملاک ها و نشانگرهای مناسب برای ارزشیابی عملکرد مربیان در محیط های یادگیری الکترونیکی شناسایی و دسته بندی شود.

    روش

    برای تدوین چارچوب مناسب ارزشیابی عملکرد مربیان ، از رویکرد کیفی و روش نظریه برخاسته از داده ها در سطح نظم دهی مفهومی استفاده شد. بدین منظور، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع ملاکی، مصاحبه ی نیمه ساختاریافته با سه زیرگروه موسسین، مدیران آموزشی و مربیان با تجربه انجام شد. اشباع داده ها به عنوان شاخص کفایت داده ها پس از مصاحبه با 11 نفر از شرکت کنندگان به دست آمد. پس از پیاده سازی مصاحبه ها، متن آنها تایپ شده و وارد نرم افزار MAXQDA2020 شد و کدگذاری در سطح کدگذاری باز انجام شد..

    نتایج

    یافته ها، به تدوین نظام نشانگرهای ارزشیابی عملکرد مربیان در قالب 116 نشانگر، 19 ملاک و 5 عامل ارتباطی شامل ملاک های (ارتباط دوستانه با فراگیر، مهارت گفتمان و تعامل با فراگیربا خانواده با مجموعه)، تربیتی شامل ملاک های (نگاه متعهدانه به تربیت، الگوی راهبری، کشف و ارتقاء قابلیت های فراگیر)، فردی شامل ملاک های (نظم، خلق خوش، خلاق و نوآور، بانشاط و پرانرژی)، آموزشی شامل ملاک های (روش تدریس، دانش برنامه نویسی، شوق یاددهی-یادگیری، مدیریت کلاس)، و سازمانی شامل ملاک های (انجام شرح وظایف، مسیولیت پذیری، سازمان پذیری، همسانی با ارزش های مجموعه، استفاده از بسترهای ارتباطی مجموعه) منجر گردید. به منظور اطمینان پذیری یافته ها از روش های بازبینی نتایج توسط مطلعان مجموعه و درگیری طولانی مدت و روش ممیزی بیرونی استفاده شد

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به جامعیت نظام نشانگرهای تدوین شده، می توان از آن ها برای ارزشیابی عملکرد معلمان و مربیان در محیط یادگیری الکترونیکی استفاده کرد. در راستای طراحی نظام نشانگرهای سنجش عملکرد، پیشنهاد می شود نظام مشوق های سازمانی مبتنی بر کیفیت عملکرد و ارزش آفرینی مربیان و نتایج برآمده از ارزشیابی عملکرد طراحی و اجرایی سازی شود. استفاده از این راهبرد می تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر ایجاد و تقویت نشاط و پویایی درون سازمانی و ارتقای بهره وری فردی، گروهی، سازمانی و ملی اثرگذار شده و فرهنگ و گفتمان متناسب سازی مزایای رفاهی و حقوق دریافتی براساس کیفیت عملکرد و ارزش افزوده را درسطح خرد و کلان ایجاد و نهادینه نماید.

    کلیدواژگان: طراحی نظام نشانگر، سنجش عملکرد مربیان، ویژگی های مربیان، نظریه برخاسته از داده ها، ملاک ها و نشانگرها، ارزشیابی مربی و معلم، عوامل ارزشیابی، محیط های یادگیری الکترونیکی
  • خاتون علی پور، مرضیه دهقانی*، محمد جوادی پور صفحات 79-98
    آموزگاران چندپایه، عموما «مدیر-آموزگار» هستند. بدیهی است نو آموزگاران چندپایه برای مقابله با چالش هایی که با آن مواجه اند به دنبال راهکار باشند. نگارش روایت آموزگاران چندپایه ابتدایی مجرب تر موجب مدیریت دانش و بازسازی هویت حرفه ای دیگر همکارانشان می شود هدف مقاله هم روایت پژوهی چالش ها و راهکارهای آموزش در چندپایه ابتدایی است. پژوهش با رویکرد کیفی و روش روایت پژوهی انجام شد. نمونه گیری به شیوه هدفمند و با راهبرد ملاکی ، در دسترس انجام شد. داده ها از طریق مشاهده، مصاحبه و یادداشت های میدانی گردآوری شد. داده ها با مدل لیچمن تحلیل شد و یافته ها در 12 روایت درهم تنیده بیان گردید که برای شفافیت بیشتر، نقشه مفهومی آن ذکر گردید. اعتباریابی یافته ها از «مثلث سازی»، «تحلیل مورد منفی یا متباین»، بازبینی تحقیق به وسیله مشارکت کنندگان و نظارت دو نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه تهران حاصل شد. یافته ها نشان داد که؛ کمبود وقت، تداخل وظیفه، انگیزه و نگرش شغلی، تربیت معلم و توسعه حرفه ای، کتاب های درسی، بخشنامه های بی فایده، دانش آموزان ناهمگون و متفاوت، اولیاء دانش آموزان، کودکان کار و فروش دختران، کمبود بودجه و امکانات و هم زمانی چند چالش با شیوع کرونا از چالش های آموزش در کلاس چندپایه بود. مدیریت کلاس چندپایه (مدیریت زمان، تسلط بر محتوا و طرح درس، تلفیق محتوا، استفاده از روش های پروژه محور و خلیفه ای، موکت کردن کلاس درس، گروه بندی و...)، عدم پاسخ به بخشنامه و عدم شرکت در جلسات غیرضروری با هماهنگی قبلی، تمرکز بر یادگیری دانش آموزان، همیاری جستن از نهادهای محلی، توجه به فرایند جذب معلم و صلاحیت های وی، توجه به سواد برنامه درسی، انطباق متقابل، استفاده از کمک مشاور، آگاهی فرهنگی از بافت محل روستا، توجه به تربیت جنسی، صبوری و باورهای الهی معلم، استفاده از تجربیات جهانی، استفاده از ظرفیت محلی روستا ازجمله راهکارهای مقابله این چالش ها بودند.
    کلیدواژگان: روایت پژوهی، کلاس چندپایه ابتدایی، تجربه زیسته آموزگاران روستایی، چالش ها و راهکارها
  • عابدین دارابی عمارتی*، سوزان عارضی، پیمان عزیزی فر صفحات 99-112
    این پژوهش باهدف پیش‏ بینی درگیری شغلی بر اساس سواد برنامه ریزی درسی، تدریس تحولی، خودکارآمدی تدریس و مهارت های ارتباطی انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل معلمان مقطع ابتدایی شهر کوهنانی به تعداد 396 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه‏ای تعداد 200 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع‏ آوری داده‏ ها از پرسش نامه درگیری شغلی، سواد برنامه ریزی درسی، تدریس تحولی، خودکارآمدی تدریس و مهارت های ارتباطی استفاده شد. روایی محتوایی پرسش نامه ها تایید و پایایی آن‏ها به ترتیب 85/0، 90/0، 79/0، 89/0، 82/0 به دست آمده و برای تجزیه وتحلیل داده‏ ها از روش‏های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد) و روش‏ های آمار استنباطی (آزمون های نرمال بودن، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام) تحت نرم افزار spss نسخه 23 استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین سواد برنامه ریزی درسی و درگیری شغلی، بین خودکارآمدی تدریس و درگیری شغلی، بین تدریس تحولی و درگیری شغلی و بین مهارت های ارتباطی و درگیری شغلی رابطه معناداری وجود دارد و مولفه های سواد برنامه ریزی درسی، تدریس تحولی، خودکارآمدی تدریس و مهارت های ارتباطی قدرت پیش بینی درگیری شغلی را دارند. نتیجه کلی اینکه سواد برنامه ریزی درسی، تدریس تحولی، خودکارآمدی تدریس و مهارت های ارتباطی از جمله متغیرهای موثر بر درگیری شغلی معلمان است که لازم است پژوهشگران حوزه تعلیم وتربیت نگاه ویژه‏ای به این متغیرها داشته باشند.
    کلیدواژگان: درگیری شغلی، سواد برنامه ریزی درسی، تدریس تحولی، خودکارآمدی تدریس، مهارت های ارتباطی
  • فاطمه سادات بیطرفان*، مرضیه دهقانی، رضوان حکیم زاده، رضا محمدی چابکی صفحات 113-131

    هدف پژوهش حاضر، شرح و توصیف سفر تربیتی نویسنده اول پژوهش در متن برنامه درسی، در مقام فراگیر گذشته، معلم اکنون و متخصص برنامه درسی آینده، و نوفهم سازی عمل تربیتی معلم بر مبنای استعاره تربیتی سفر است. طرح پژوهش حاضر از نوع کیفی است و به لحاظ روش نیز در دسته تحقیقات روایی قرار می گیرد. روش کلی کار نیز بدین صورت است که نویسنده اول پژوهش ، خود را به مثابه معلم و درواقع، سوژه ای برای تحلیل، مورد درون نگری عمیق قرار داده و روایت شخصی خود از پدیده مورد نظر (در اینجا برنامه درسی) را در قالب سبک روایی «خودمردم-نگاری» ارایه کرده و سپس، جهت اعتبار بخشیدن به روایت خود، از روایت سه معلم دیگر، که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند (ترجیحی ملاک محور) انتخاب شده اند، در کنار روایت خود، استفاده نموده است. فرآیند اصلی استخراج مفاهیم و مضامین کلیدی نیز، با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی (1987) انجام شده است. یافته های پژوهش حاکی از ضرورت چرخش تیوری و عمل برنامه درسی و باز تعریف مولفه-های برنامه درسی از ساده به پیچیده و از کمی به کیفی است.

    کلیدواژگان: روایت پژوهی، خودمردم نگاری، هویت معلمی، برنامه درسی تجربه شده
  • مهدی محمدی، مجید کوثری، رضا ناصری جهرمی*، سولماز خادمی، صدیقه شادی، حدیث مذهبیان صفحات 132-143
    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی شایستگی های ترکیبی معلمان: به عنوان راهکاری برای اثربخشی تدریس در دوران پساکرونا می باشد. این پژوهش کیفی با استفاده از روش هفت مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام گرفته است. تیم فراترکیب شامل سه نفر متخصص برنامه ریز درسی و یک نفر متخصص روش پژوهش فراترکیب بود. براساس جستجوی ابتدایی در پایگاه‏های فارسی و لاتین با کلید واژه‏های مشخص شده، 45 منبع واجد شرایط تشخیص داده شدند. در مرحله بعد، منابعی که دارای نویسندگان مشترک یا یافته‏های تکراری حذف شد و 29 منبع در انتهای غربالگری باقی ماند. اعتبار داده ها با استفاده از روش های اعتبارپذیری، انتقال پذیری و همسوسازی داده ها و اعتمادپذیری نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و همسوسازی محققان تایید شد. نتایج نشان می دهد که شایستگی های حضوری و مجازی معلمان می توانند به طراحی یک مدل شایستگی ترکیبی معلمان منجر شوند. شایستگی های حضوری شامل مهارت های شناختی، تعاملی و عاطفی در حضور فیزیکی دانش آموزان می باشند، در حالی که شایستگی های مجازی شامل مهارت ها و توانایی های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در محیط مجازی هستند. ارتقاء این شایستگی ها می تواند به بهبود عملکرد آموزشی و ایجاد انگیزه یادگیری در دانش آموزان کمک کند. با توجه به پیچیدگی های جامعه و انتظارات روزافزون از مدارس و معلمان، استفاده از این شایستگی ها در آموزش ضروری و پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی هیبریدی، تدریس اثربخش، معلم، پساکرونا
  • گلناز قاسمی، الهام اکبری* صفحات 144-161
    مقدمه

    همه گیری کوید19 چالش بزرگی را برای سیستم های آموزشی در جهان ایجاد کرد و به سرعت باعث تعطیلی مدارس شد. در طول این دوره یادگیری الکترونیکی به عنوان یک راه حل مناسب برای عبور از این بحران در سراسر جهان نظر گرفته شد.

    روش

    روش پژوهش کمی از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه معلمان در استان ها و شهرهای مختلف کشور بودند که از این جامعه 687 معلم از طریق نمونه گیری داوطلبانه در این پیمایش مشارکت داشتند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه ی برگرفته از ادبیات استفاده شد.

    نتایج

    نتایج حاکی از وجود رابطه معنادار بین پنج متغیر منطقه محل تدریس (فقیرنشین، متوسط، غنی نشین)، نوع مدرسه محل تدریس، مقطع تدریس، سابقه تدریس و سطح تحصیلات معلم با ترجیح نوع رویکرد آموزشی (آموزش حضوری-یادگیری الکترونیکی- یادگیری ترکیبی) بوده است. با این وجود، میان دو متغیر سهولت استفاده درک شده و سن معلم با ترجیح نوع رویکرد آموزشی، ارتباط معناداری وجود نداشته است. در مورد رابطه متغیر سودمندی ادراک شده و ترجیح نوع رویکرد آموزشی نیز، با وجود رابطه معنادار، همبستگی ضعیفی وجود داشته است. علاوه براین، نتایج نشان می دهند که از میان ویژگی های معلمان، دو ویژگی جنسیت و میزان تحصیلات بطور معناداری بر قصد استفاده آنها از این سامانه تاثیر گذار بوده است. با این حال، تاثیر معناداری بین سن، سابقه تدریس و میزان تسلط معلمان بر نرم افزار شاد، بر قصد استفاده آنها از این برنامه، مشاهده نشده است.

    بحث و نتیجه گیری

    سیاست گذاران آموزش و پرورش با در نظر گرفتن عوامل موثر بر ترجیح نوع رویکرد آموزشی و قصد استفاده معلمان می توانند در جهت اطمینان از موفقیت فناوری یادگیری الکترونیکی گام بردارند.کلید واژه ها: مدل پذیرش فناوری، یادگیری الکترونیکی، نرم افزار شاد، معلمان، یادگیری الکترونیکی، یادگیری ترکیبی

    کلیدواژگان: مدل پذیرش فناوری، نرم افزار شاد، معلمان، یادگیری الکترونیکی، یادگیری ترکیبی
  • نورمحمد رضائی*، منیژه حسینی راد صفحات 162-175
    مقدمه

    فراگیر شدن آموزش مجازی و کاهش هزینه ها، توجه والدین، فراگیران و متولیان را نسبت به کیفیت این شیوه آموزشی افزایش داده است. پژوهش حاضر بر آن است تا به واکاوی چالش های ارزشیابی از یادگیری دانشجویان در فضای مجازی در دوره پاندمی کرونا بپردازد.

    روش

    این پژوهش مطالعه ای کیفی از نوع پدیدارشناسی است. مشارکت کنندگان در پژوهش (19 نفر)11 نفر از اساتید و 8 نفر از نمایندگان دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استان ایلام بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری بود. داده ها به روش تفسیری کدگذاری و تحلیل گردید. روایی و پایایی مصاحبه های انجام شده بر اساس معیارهای گوبا و لینکلن (1985) بررسی شد.

    نتایج

    تحلیل اطلاعات حاصل از مصاحبه ها در 5 مضمون اصلی و 30 مضمون فرعی دسته بندی گردید. پنج مضمون اصلی شامل 1- چالش های مسایل فنی و زیرساختی،2- چالش های شیوه های تدریس و آموزش در فضای مجازی، 3- چالش های حوزه تعامل و ارتباطات، 4- چالش های محتوا و برنامه درسی و 5- چالش های ارزشیابی از آموخته ها) بود. سرعت پایین اینترنت، عدم زیر ساخت کافی در مناطق مختلف ، عدم ارایه بازخورد مناسب، عدم طرح سوالات مفهومی در جریان آموزش، عدم توجه به جنبه های کاربردی آموزش، عدم ارتباط چهره به چهره، ناهماهنگی محتوا با روش های آموزشی به کار رفته، زمانبر بودن تهیه محتوا، عدم رعایت عدالت در ارزشیابی های مجازی، و دشواری ارزشیابی واقعی در فضای مجازی از جمله چالش های آموزش و ارزشیابی مجازی از دیدگاه مصاحبه شوندگان بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود اساتید در کلاس های مجازی با ایجاد فضای ارتباطی گرم و صمیمی، ارزشیابی و ارایه بازخورد بهنگام و مستمر، بکارگیری فعالیت ها به شکل فرایندی، طرح پرسش های مفهومی، تاکید بر پژوهش، بکارگیری محتوا در حل مسایل واقعی، استفاده از روش تدریس معکوس و بکاربستن مولفه های آن، محدودیت ها و تنگناهای شیوه آموزشی مجازی را تبدیل به فرصت نمایند.

    کلیدواژگان: واکاوی، آموزش مجازی، چالش ها، تربیت معلم، ارزشیابی
|
  • Mohammadtaghi Roodi * Pages 1-14
    Introduction

    School counseling is one of the important pillars of the education and learning system in schools, and if it can give accurate and favorable answers to students' demands and expectations, it can play an important role in the all-round growth and academic progress of students. . The purpose of this research is to identify the challenges and expectations of students from school counselors.

    Method

    In order to achieve the goal of this research, qualitative research approach and phenomenological method have been used. The participants of the research are 10 second-year students of public schools in Tehran, who were selected by available sampling method. A semi-structured interview was used to collect information, and qualitative content analysis method was used to analyze the data.

    Findings

    Based on the findings of the research in relation to the challenges of school counseling, there are cases such as not providing practical counseling, partial and ineffective counseling, insufficient knowledge and skills in relation to educational issues, and insufficient attention to issues related to the identification entrance exam is identified. Expectations and demands in two parts of "educational" expectations include: skill in correcting or referring learning problems, coordination between learning style and study style, coordination of study styles with the subject, academic and professional planning, promotion Students' skills to succeed in the exam, and provide practical solutions; Also, "general" expectations including support and follow-up, creating and maintaining motivation, teaching emotion management methods, and establishing effective communication were identified.

    Discussion and conclusion

    School counseling should be redefined according to the changes and developments of the society and accurate identification of the challenges and demands of the students. Solving the mentioned challenges and responding favorably to the expectations of the learners will make the school counseling more effective and will lead to more satisfaction of the students.

    Keywords: school counseling, Education, Phenomenology, Curriculum
  • Hamed Yazdanpanah, Mousa Ghonchepour *, Zohre Ahmadipoor Anari Pages 15-26
    Introduction
    In critical reading, the learner challenges the writers' views by investigating pieces of evidence and questioning to comprehend better the viewpoints of the writer. The aim of this study is to analyze 39 techniques and six reading strategies in Farsi textbook of sixth grade in elementary school based on the mindscapes approach (Carter, 2011) to clarify the correspondence extent of this book with the theory. The strategies include learning styles, active reading, main idea, critical thinking, question-answer relations, and text features.
    Method
    To fulfill the purpose, in this descriptive-analytic paper Farsi textbook of sixth grade among Farsi textbooks of elementary was studied based on the mindscapes theory. The used Critical reading strategies in each lesson were identified by their correspondences with strategies of the model and finally the whole correspondence of the sample was done quantatively.
    Results
    The data of 165 strategies was collected by researcher- made checklist from lesson texts, stories, read and memorize, read and think and all tasks including reading comprehension, comprehension and reception, reading and understanding, knowledge (language and literature), listen and say and lesson research. The data were analyzed by descriptive and inferential statistical tests. The investigating of strategies frequencies showed meaningful difference among them.Discussion and
    Conclusion
    The findings indicate that all strategies have been used in this textbook, although their varieties and frequencies are different. The learning style strategy is in consistent with the model. The active reading and question types are nearly consistent while main idea, critical thinking and text features are inconsistent with this approach. On the whole, the textbook is not in line with the critical reading strategies of mindscapes approach making its revision inevitable to promote the learners' reading comprehension.
    Keywords: critical reading strategies, Learning Style, Critical thinking, mindscapes, main idea, text feature, Farsi textbook of grade sixth
  • Zeinab Moghadam *, Alireza Mohamad Gholi Pages 27-37

    The present research was conducted with the aim of investigating the relationship between mental well-being and the attitude to the hereafter and the meaning of life in students. The descriptive research method is correlation type and the statistical population includes all the students of Payam Noor University in Hamedan center in the academic year of 2021-22 with a number of 1000 people, among them 280 people were selected and analyzed based on the Karjesi and Morgan table. Keyes and Magyarmo questionnaire (2003), Ehsan's eschatology-Ebrahimi-Bahrami questionnaire (2009) and the meaning of life questionnaire by Kramboff and Maholik (1969)were used to collect information. The findings of the research showed that the relationship between mental well-being and the attitude towards the hereafter and the meaning of life in students was positive and significant (P<0.01). Also, there was a positive and significant relationship between mental well-being, attitude to the hereafter and the meaning of life in students (P<0.01).

    Keywords: mental well-being, Attitude to the Hereafter, Meaning of Life
  • Farhad Karvan * Pages 38-51
    Introduction

    Flipped education is one of the new strategies of cognitive education that can affect cognitive abilities. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of Flipped education method in design workshops on self-regulation skills, academic self-efficacy and design thinking of architecture students.

    Method

    This research was semi-experimental with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population included all students of Hamedan Azad University. Students were randomly divided into two experimental and control groups of 15 people each. The experimental group received Flipped training. The main tools for collecting information in this research included self-regulation questionnaires by Ryan and Kanil (1989), academic self-efficacy by Jink and Morgan (1999) and design thinking by Dosi et al. (2018). In order to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov test and Leven test were used to calculate defaults, and MANCOVA multivariate and bivariate analysis of covariance tests were used.

    Results

    The results of this research showed that Flipped training in design workshops has an effect on self-regulation skills, academic self-efficacy and design thinking of architecture students. By calculating the eta square, the effect of this training on self-regulation skills (54%), academic self-efficacy (51%) and design thinking (73%) was obtained, which can increase related skills.

    Discussion and conclusion

    The Flipped education method based on design workshops increases academic self-efficacy and self-regulation skills and design thinking. The increase in academic self-efficacy leads to the ability of the student to believe about his own perception of his competences and abilities to understand or do assignments. Also, this educational method helps to increase the student's activity in the design workshop and his self-regulation. And since the increase in the student's mental abilities and design thinking is shown in the practical skills related to assignments, i.e. design; Therefore, university programs should be adjusted in such a way that active teaching methods are used in educational planning and curriculum so that instead of storing data, learners can participate in the education process.

    Keywords: Flipped Education, Design thinking, Academic self-efficacy, Design Workshop, Self-regulation skills
  • Omid Ebrahimi *, Delaram Mohammadi Pages 52-63
    Introduction

    In recent years there has been an increased interest in the role of emotional intelligence in both the academic success of students and their emotional adjustment in school. However, promotion of emotional intelligence in schools has proven a controversial pursuit, challenging as it does traditional “rationalist” views of education. Therefore, this study aimed to evaluate the effectiveness of emotional words training (RULER) on improving the emotional intelligence in primary school students.

    Method

    The research was a semi-experimental study with pre-test and post-test and had a control group. A sample of 40 sixth grade students was selected from the population of elementary students in Tabriz city in the academic year of 2022-2023 and randomly assigned to two groups of 20. Research tools include; emotional intelligence questionnaire and ruler training package. The experimental group received 25 sessions of the emotional words training program. The data obtained from the research in three stages; It was collected before the intervention, after the intervention and two months after the intervention and was analyzed by mixed variance analysis and Bonferroni follow-up test.

    Results

    The results showed emotional words training program had a positive and significant effect on emotional intelligence and its components.

    Discussion and Conclusion

    Based on the findings, teaching emotional words can be used as an evidence-based method to strengthen emotional intelligence skills in schools.

    Keywords: Emotional Words, Ruler, Emotional intelligence, Social-Emotional Learning
  • Zohreh Zare, Keyvan Salehi *, Mohammad Javadipour Pages 64-78
    Introduction

    In according to designing and implementing performance evaluation system in a dynamic, fair and integrated manner is the most effective strategy and the most useful activity for correct guidance of individual, group and organizational activities it is necessary to create the context for transformation to move towards to strengthen the discourse of proportionality of welfare benefits and received salaries based on the quality of performance and added value at the micro and macro level. In designing a system of performance measurement indicator is one of the basic requirements for the optimal performance of human capital. The purpose of the current research is to develop a system of performance indicators for teachers in e-learning environments. According to this study, it is tried to identify and categorize appropriate factors, criteria and indicators for evaluating the performance of teachers in e-learning environments.

    Method

    Qualitative approach and the theory method derived from grounded theory at the level of conceptual ordering and were used to formulate a suitable framework for evaluating the performance of teachers. For this purpose, a semi-structured interview was conducted with the founders of educational managers and experienced teachers using the purposeful sampling method. After interviewing 11 participants, data saturation was obtained as an indicator of data adequacy. After conducting the interviews, their text was typed and entered into the MAXQDA2020 software, and coding was done at the open coding level.

    Results

    findings, to develop a system of performance evaluation indicators for educators in the form of 116 indicators, 19 criteria and 5 communication factors including criteria (friendly relationship with learner, discourse skills and interaction with learner, family and organization), educational includes criteria (committed view to education, leadership model, discovery and promotion of inclusive capabilities), individual include of criteria (order, good mood, creative and innovative, lively and full of energy), training include of criteria (teaching method, programming knowledge, enthusiasm for teaching-learning, class management), and organization including The criteria (doing of duties, responsibility, organization, similarity with the values of the collection, use of the communication platforms of the collection) resulted. In order to reliability of the findings, the methods of reviewing the results by the informants of the collection and long-term engagement and the external audit method were used.

    Discussion and conclusion

    Considering the comprehensiveness of the developed indicator system, they can be used to evaluate the performance of teachers and trainers in the e-learning environment. In line with the design of the system of performance measurement indicators, it is suggested to design and implement the system of organizational incentives based on the quality of performance and value creation of trainers and the results of performance evaluation. The use of this strategy can directly and indirectly affect the creation and strengthening of intra-organizational vitality and dynamism and the promotion of individual, group, organizational and national productivity, and the culture and discourse of proportionality welfare benefits and salaries based on the quality of performance and added value at the micro level and Create and institutionalize macro.

    Keywords: Designing an indicator system, assessment of the performance of teachers, characteristics of teachers, Grounded theory, criteria, indicators, trainer, teacher evaluation, evaluation factors, e-learning environments
  • Khatoon Alipour, Marzieh Dehghani *, Mohammad Javadipour Pages 79-98
    It is obvious that new multi-level teachers should look for solutions to deal with the challenges they face. narratives of more experienced elementary school teachers lead to knowledge management and rebuilding the professional identity of their colleagues. The purpose of the article is also to narriate the challenges and solutions of education in elementary multigrade teachers. research was conducted with a qualitative approach and narrative research method. Sampling was done in a targeted way and with a criterion strategy, accessible. Data were collected through observation, interview and field notes. The data was analyzed with Lichman's model and the findings were expressed in 12 interwoven narratives, whose conceptual map was mentioned for greater clarity. Validation was achieved from triangulation, negative or contrasting case analysis, membercheck and the supervision of two faculty members of Tehran University. The findings showed that: lack of time, task interference, job motivation and attitude, teacher training and professional development, textbooks, useless guidelines, heterogeneous and different students, parents of students, working children and selling girls, lack of budget and the possibilities and simultaneity of several challenges with the spread of Corona was one of the challenges of teaching in a multi-grade class. Management of a multi-grade class (time management, mastering the content and lesson plan, integrating content, using project-oriented and caliphate methods, carpeting the classroom, grouping etc.), not responding to the circular and not participating in unnecessary meetings with previous coordination, focusing on students' learning, seeking cooperation from local institutions, paying attention to the teacher recruitment process and his qualifications, paying attention to curriculum literacy, mutual adaptation, Using the help of a consultant, cultural awareness of the context of the village, paying attention to sexual education, patience and divine beliefs of the teacher, using global experiences, taking advantage of the local capacity of the village were among the solutions to deal with these challenges.
    Keywords: Narrative inquiry, elementary multi-grade class, rural teachers' experience, Challenges, solutions
  • Abedin Darabi Emarati *, Suzan Arezi, Payman Azizifar Pages 99-112
    This research was conducted with the aim of predicting job conflict based on lesson planning literacy, transformational teaching, teaching self-efficacy and communication skills. The descriptive research method was correlation type. The statistical population of the study included 396 elementary school teachers of Kohnani city, 200 of whom were selected as a sample using stratified random sampling. In order to collect data, the questionnaire of job engagement, lesson planning literacy, transformational teaching, teaching self-efficacy and communication skills were used. The content validity and reliability of the questionnaires were obtained as 0.85, 0.90, 0.79, 0.89, and 0.82, respectively, and for data analysis, descriptive statistics methods (prevalence, mean, standard deviation) were used. and inferential statistics methods (normality tests, Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression) were used under spss software version 23. The results of data analysis showed that there is a significant relationship between curriculum planning literacy and job involvement, between teaching self-efficacy and job involvement, between transformative teaching and job involvement, and between communication skills and job involvement, and the components of lesson planning literacy, transformative teaching, teaching self-efficacy and Communication skills have the power to predict job engagement. The general result is that lesson planning literacy, transformational teaching, teaching self-efficacy and communication skills are among the variables that affect teachers' job involvement, and it is necessary for researchers in the field of education to have a special look at these variables.
    Keywords: job engagement, lesson planning literacy, transformational teaching, teaching self-efficacy, Communication skills
  • Fatemeh Sadat Bitarafan *, Marzieh Dehghani, Rezvan Hakimzadeh, Reza Mohammadi Chaboki Pages 113-131

    The purpose of the current research is to describe and describe the educational journey of the first author of the research in the curriculum text, in the position of past comprehensive, current teacher and future curriculum expert, and to reconceptualize the teacher's educational practice based on the educational metaphor of the journey. The current research design is of qualitative type, and in terms of method, it is included in the category of narrative research. The general method of the work is that the first author of the research, as a teacher and in fact, a subject for analysis, subjected himself to deep introspection and presented his personal narrative of the phenomenon in question (here curriculum) in the narrative style of "auto-ethnography" and then, in order to validate his narrative, he has used the narrative of three other teachers, who were selected using the purposeful sampling method (criterion-oriented preference), along with his own narration. The main process of extracting the key concepts and themes has also been done using the seven-step method of Colaizzi (1987). The findings of the research indicate the necessity of turning the theory and practice of the curriculum and redefining the components of the curriculum from simple to complex and from quantitative to qualitative.

    Keywords: Narrative Research, Autoethnography, Teacher Identity, Experienced Curriculum
  • Mehdi Mohammadi, Majid Kowsary, Reza Naseri Jahromi *, Solmaz Khademi, Sedigheh Shadi, Hadis Mozahebiyan Pages 132-143
    The main objective of this research is to identify hybrid competencies of teachers as a solution for effective teaching in the post-COVID era. This qualitative study was conducted using the seven-stage Sandelowski and Barroso method. The interdisciplinary team consisted of three curriculum specialists and one expert in hybrid research methods. Initially, a preliminary search in Persian and Latin databases, using specific keywords, identified 45 relevant sources. In the next stage, sources with common authors or repetitive findings were excluded, leaving 29 sources after screening. Data validity was ensured through credible, transferable, and data harmonization methods, with careful guidance in data collection flow and researcher coordination. The results indicate that teachers' physical and virtual competencies can lead to the design of a hybrid competency model for teachers. Physical competencies include cognitive, interactive, and emotional skills in the presence of students, while virtual competencies encompass skills and abilities related to information technology and communication in virtual environments. Enhancing these competencies can improve teaching performance and foster student learning motivation. Considering the complexities of society and the increasing expectations from schools and teachers, the utilization of these competencies in education is essential and highly recommended.
    Keywords: Hybrid Competencies, Effective Teaching, Teacher, Post-COVID Era
  • Golnaz Ghasemi, Elham Akbari * Pages 144-161
    Introduction

    The Covid-19 pandemic brought about a great challenge for the education systems in the world and quickly led to the closure of schools. During this period e-learning was considered as an appropriate solution for overcoming this crisis all over the world.

    Method

    The present study is quantitative research using a descriptive survey. The statistical population of the research included all the teachers in different provinces and cities of the country, from which 687 teachers participated in this survey through voluntary sampling. A questionnaire adopted from the literature was used to collect the data.

    Results

    The results indicated the existence of a significant relationship between the five variables of the teaching region (poor, medium, wealthy), the school type, the degree being taught, teaching experience and the teacher's education level and the preferred type of educational approach (face-to-face teaching, e-learning, blended learning). Nevertheless, there was not any significant relationship between the variables of perceived ease of use and teacher’s age and the preferred type of educational approach. As to the relationship between perceived usefulness and preferred type of educational approach, there was a significant relationship, yet a weak correlation. In addition, the results showed that among the teacher characteristics, gender and level of education had a significant effect on their intention to use this system. However, no significant relationship was observed between age, teaching experience and teachers' mastery of Shad software and their intention to use this program.

    Discussion and conclusion

    Policy makers in education can take steps to ensure the success of e-learning technology by considering the factors influencing the preferred type of educational approach and the teachers' intention to use it.Keywords: technology acceptance model, e-learning, Shad, Teachers, e-learning, blended learning

    Keywords: Technology acceptance model, E-learning, Shad, Teachers, Blended learning
  • Noormohammad Rezaei *, Manije Hosseinirad Pages 162-175
    Introduction

    The spread of virtual education and the reduction of costs have increased the fortune of parents, learners and guardians towards the quality of such an educational method. The current research aims to study the acceptance and challenges of e-learning/ e-evaluation among the professors and teacher-training students during Covid-19 pandemic.

    Method

    Through a qualitative phenomenological study, the participants (19 people) 11 professors and 8 students (class representatives) of Farhangian University of Ilam province, were selected by purposive sampling. Data collection was performed by semi-structured interview method until theoretical saturation was reached. The data were coded and analyzed in an interpretative way. The validity and reliability of the conducted interviews were checked based on Guba and Lincoln’s (1985) criteria.

    Results

    The analysis of the information obtained from the interviews was categorized into 5 main themes and 30 sub-themes. The five main topics included 1- challenges of technical and infrastructure issues, 2- challenges of teaching and learning methods in cyber space, 3- challenges of interaction and communication, 4- challenges of content and curriculum, and 5- challenges of learning evaluation.Low internet speed, lack of sufficient infrastructure in different regions, lack of providing appropriate feedback, lack of raising conceptual questions during training, in-sufficient attention to practical aspects of training, lack of face-to-face communication, inconsistency of content with training methods used, time-consuming preparation of the content, lack of justice in virtual evaluations, and the difficulty of real evaluation in the virtual space were among the challenges of training and virtual evaluation from the point of view of the interviewees.

    Discussion and conclusion

    According to the results of the research, it is suggested that professors in virtual classes create a warmer and intimate communication space, evaluate and provide timely and continuous feedback, use activities in the form of a process, pose conceptual questions, emphasize research, use the content to solve real problems, use the reverse teaching method and its components, turn the limitations and bottlenecks of the virtual educational method into opportunities.

    Keywords: virtual education, E-learning, Challenges, teacher training, e-evaluation