فهرست مطالب

نشریه علوم ورزش
پیاپی 49 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا ناصحی، فرشاد امامی*، سید عماد حسینی صفحات 13-48
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر درامدهای پایدار در ورزش بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا شده است. روش تحقیق به صورت کیفی و با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش استراس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت .جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان این حوزه بود. که تعداد 15 نفر برای انجام مصاحبه و کسب اطلاعات لازم در ارتباط با موضوع مورد تحقیق به شکل کاملا غیراحتمالی و با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شد. روایی یافته های پژوهش(مصاحبه ها) توسط مصاحبه شوندگان مورد تایید قرار گرفت. برای محاسبه پایایی مصاحبه با روش توافق درون موضوعی دو کدگذار) ارزیاب(، استفاده شد(83/0). جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده گردید. 101 گزاره مفهومی اولیه با 17 مقوله و 85 مفهوم در قالب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی، به دست آمد. نتایج حاکی از آن است مهم ترین شاخص های موثر شامل عوامل اقتصادی و مدیریتی، آموزش و توسعه، سیاست های فنی مدیریتی و ایجاد مزیت رقابتی، اهداف ورزشی، کارکرد اقتصادی و مدیریتی، عوامل اقتصادی، سازمانی و فرهنگ و ارتباطات می باشند. بنابراین پیشنهاد می شود در جهت پایداری  نظام درآمدی در ورزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با توجه به عوامل شناسایی شده، سیاست های مدیریتی همانند برطرف کردن موانع و طراحی منابع مالی موثر در جهت پیشبرد پایداری  نظام درآمدی تعیین و اجرا شوند.
    کلیدواژگان: ورزش، اقتصاد، درآمد پایدار، بنیاد شهید
  • مهراد آتشی، رضا نیک بخش، ابوالفضل فراهانی، علی محمد امیرتاش، علی محمد صفانیا صفحات 14-34

    مطالعه حاضر با هدف ارتباط عشق به برند و خرید انی مشتریان ورزشی با میانجی گری تمایل مصرف لذت گرایانه در بازیکنان لیگ برتر بسکتیال ایران اجرا شد. روش مورد استفاده در این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادله ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش بازیکنان لیگ برتر بسکتبال ایران (آقایان و بانوان) در سال 98 (364 نفر) بودند. 146 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از نرم افزار به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش توصیفی و استنباطی و مدلسازی معادله ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شد. نتایج نشان داد عشق به برند، خرید آنی و تمایل به مصرف لذت گرایانه از میانگین فرضی بالاتر بود. همچنین تمایل به مصرف لذت گرایانه به طور جزیی (نه کامل) اثر عشق به برند بر خرید آنی مشتریان ورزشی را میانجی گری می کند. ضریب تعیین عشق به برند و خرید آنی به ترتیب برابر با 390/0 و 446/0 که حاکی از برازش مطلوب مدل بود. بنابراین بهتر است که مدیران برندهای ورزشی از طریق پایش مداوم مشتریان و نیازسنجی، افراد دارای عشق به برند را شناسایی کنند. همچنین پیشنهاد می شود مدیران برندهای ورزشی به منظور بهبود خرید آنی، از ظرفیت رسانه های اجتماعی جهت ترغیب مشتریان برای خرید آنی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: خرید آنی، عشق به برند، مصرف کننده، مصرف لذت گرایانه، میانجی گری
  • مهدی بوستانی*، رضا شیخ صفحات 49-70
    باوجود اثبات اثرات منفی کاهش وزن بر اثر آب زدایی ، این روش هنوز هم در بین ورزشکاران رایج است. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر آب زدایی با درجات مختلف بر سطوح سرمی آنزیم های نشانگر آسیب عضلانی کشتی گیران حرفه ای شهر اهواز بود. از بین کشتی گیران حرفه ای شهر اهواز، پس از غربال گری تعداد 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی ساده در سه گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی در سه سطح خفیف، متوسط و شدید متحمل آب زدایی شدند. سطوح پلاسمایی شاخص های آسیب عضلانی یعنی آنزیم های کراتین کیناز (CK) و  لاکتات دهیدروژناز(LDH) به روش کینتیک آنزیمی اندازه گیری شد. جهت مقایسه درون گروهی از t وابسته و مقایسه بین گروهی از آزمون آنوا در سطح معنی داری 0.05 استفاده شد. نتایج نشان داد که سطوح پلاسمایی کراتین کیناز، در گروه هایی که آب زدایی متوسط و شدید داشتند و سطوح لاکتات دهیدروژناز فقط در گروه آب زدایی شدید افزایش معنی دار داشت(0.05>P).  همچنین در مقایسه بین گروهی سطوح کراتین کیناز مشاهده شد که بین گروه آب زدایی شدید با دیگر گروه ها و نیز گروه آب زدایی متوسط و دیگر گروه ها تفاوت معنی داری وجود دارد (0.05>P). ولی بین دو گروه آب زدایی متوسط و شدید تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0.05<P). همچنین نتایج حاصل از مقایسه بین گروهی آنزیم لاکتات دهیدروژناز نشان داد که فقط تفاوت بین گروه آب زدایی شدید با دیگر گروه ها معنی دار بوده (0.05>P) و تفاوت دیگر گروه ها با هم معنی دار نیست (0.05<P). بنا بر نتایج این تحقیق، پیشنهاد می شود برای جلوگیری از احتمال بروز آسیب عضلانی و درنتیجه کاهش عملکرد ورزشی، از آبزدایی بیش از 1% در یک جلسه خودداری شود و در صورت نیاز، آب زدایی در جلسات بیشتر و به مدت طولانی تر انجام شود.
    کلیدواژگان: آب زدایی، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، کشتی
  • مجید خان بابایی نوا*، سید وحید فاضلیان، سلمان لطفی صفحات 71-90
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تمرینات مقاومتی با شدت بالا (HIRT) و تمرینات مقومتی سنتی (TRT) بر سطح سرمی آیریزین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن شهر همدان بود. در این پژوهش36 مرد دارای اضافه وزن که شاخص توده بدنی بالای 24 داشتند به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه  گروه کنترل تمرینات HIRT و تمرینات TRT تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرینات TRT ،تمرینات مقاومتی با شدت 70 درصد یک تکرار بیشینه و گروه تمرینات HIRT یک پروتکل تمرینی هشت هفته ای مقاومتی با شدت 85 درصد یک تکرار بیشنیه انجام دادند. قبل و بعد از انجام تمرینات، آیریزین ،شاخص مقاومت به انسولین ، اندازه دوره کمر،گلوکز ناشتا ، انسولین ناشتا و شاخص توده بدنی آزمودنی ها اندازه گیری شده و نتایج با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و در صورتی معنی داری با استفاده از تست تعقیبی توکی بررسی شد. نتایج  پژوهش نشان داد تمرینات مقاومتی باشدت بالا (HIRT) باعث تغییرات معنی دار در آیریزین (P<0.05) و شاخص مقاومت به انسولین شد(P<0.05) اما این تغییرات در گروه تمرینات سنتی(TRT) معنی دار نبود(P>0.05). هر دو شیوه تمرینی نسبت به گروه کنترل باعث ایجاد تغییراتی در میزان آیریزین سرم و شاخص مقاومت به انسولین مردان دارای اضافه وزن شدند اما تمرینات مقاومتی با شدت بالا تاثیر بیشتری  نسبت به تمرینات سنتی بر تغییر میزان آیریزین سرم و شاخص مقاومت به انسولین مردان دارای اضافه وزن دارد.
    کلیدواژگان: آیریزین، شاخص مقاومت به انسولین، چاقی
  • فاطمه قاسمی، بهرام عابدی* صفحات 91-114
    مطالعه حاضر با هدف تاثیر هشت هفته تمرین هوازی به همراه مکمل ال آرژنین بر MMP-9، TIMP-2 زنان دارای اضافه وزن انجام گرفت. در این پژوهش نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون- پس آزمون انجام گرفت، 60 زن دارای اضافه وزن با دامنه سنی 20 تا 30  سال به صورت در دسترس انتخاب و در 4 گروه 15 نفری تمرینات هوازی، مکمل ال آرژنین، تمرین هوازی + مصرف مکمل ال آرژنین و دارونما قرار گرفتند. نمونه های خونی آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون (48 ساعت قبل از فعالیت بدنی و مصرف مکمل) و پس آزمون (48 ساعت بعد) جمع آوری شد. پروتکل تمرینی شامل 8 هفته تمرینات هوازی بود که سه جلسه در هفته برگزار شد. آزمودنی ها در دو گروه مصرف مکمل ال آرژنین روزانه یک گرم مکمل ال آرژنین را مصرف نمودند. همچنین آزمودنی های گروه دارونما در طول این دوره به مصرف مالتی دکسترین پرداختند. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری تحلیل شد. نتایج نشان داد که  تمرین هوازی، مصرف مکمل ال آرژنین و تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل ال آرژنین باعث افزایش معنی دار MMP-9، و کاهش معنی دار TIMP-2 زنان دارای اضافه وزن گردید (05/0>P). دیگر نتایج حاکی از اندازه اثر بیشتر تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل ال آرژنین در افزایش MMP-9، و کاهش TIMP-2 در مقایسه با تمرین هوازی و مصرف مکمل ال آرژنین به تنهایی بود. به طور کلی توام با انجام تمرینات هوازی، مصرف مکمل ال آرژنین (احتمالا) می تواند سبب تحریک بیشتر فرآیند رگ زایی در زنان دارای اضافه وزن شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مکمل ال آرژنین، MMP-9، TIMP-2، زنان اضافه وزن
  • مهدی جلالی، شهرام علم*، زهرا هژبرنیا، امیر ندری صفحات 115-141
    این پژوهش به تدوین مدل و بررسی عوامل موثر برای توسعه برنامه های ورزشی صدا و سیمای مرکز خوزستان پرداخته است. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گرداوری داده ها جز تحقیقات توصیفی-علی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران ورزشی استان (اداره کل ورزش وجوانان استان و هیات های ورزشی)، خبرگان مدیریت ورزشی استان، و مدیران ارشد و متخصصین صدا و سیمای مرکز خوزستان بوده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است. به منظور بررسی استاندارد بودن پرسشنامه روایی صوری و همچنین از طریق آزمون آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفته است. پس از توزیع پرسشنامه به صورت سرشماری بین کلیه جامعه آماری تعداد 275 پرسشنامه سالم جمع آوری شده است و در ادامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. کلیه تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس 22 و اسمارت پی ال اس انجام شده است. در بخش مدل سازی معادله ساختاری نتایج نشان داد که هر چهار عامل فردی، مدیریتی، سازمانی و منابع انسانی تاثیر معناداری بر توسعه برنامه های ورزشی صدا و سیمای مرکز خوزستان دارند و در این رابطه متغیرهای عوامل محیطی و عوامل بازاریابی دارای نقش تعدیل گر هستند. دستاوردهای این پژوهش نگاهی جامع و بلندمدت به مقوله توسعه برنامه های ورزشی صدا و سیمای مرکز خوزستان دارد، به طوری که مدل بومی سازی شده در این پژوهش می تواند راهگشای مدیران در تدوین استراتژی میان مدت و بلند مدت در حوزه تولید محتوا و پخش برنامه های ورزشی از ابعاد مختلف باشد.
    کلیدواژگان: برنامه های ورزشی، معادلات ساختاری، صدا و سیما، مدیریت ورزشی، ورزش
  • افسانه فدایی، مهدی سلیمی، مینا مستحفظیان*، شهرام عروف زاد صفحات 142-186
    هدف از تحقیق حاضر کشف و ارایه الگوی نظام مند داده بنیاد ارتقاء سرمایه اجتماعی در ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود. ماهیت تحقیق اکتشافی و در دسته تحقیقات کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه متخصصان و کارشناسان حوزه مدیریت ورزشی و مدیران اجرایی کلان مدیریت ورزش استان بودند. جهت نمونه گیری برای انجام مصاحبه ها از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی استفاده شد که داده ها بعد از 11 مصاحبه به اشباع نظری رسیدند. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد، که جهت سنجش روایی داده ها، از معیارهای اسکینر و همکاران، و برای سنجش پایایی از روش پایایی بازآزمون استفاده گردید. به جهت جنبه نو بودن تحقیق و محدودیت احتمالی داده ها، جهت گردآوری اطلاعات به طور کلی از رویکرد مثلث سازی استفاده شد. فرایند تحلیل داده ها مبتنی بر سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت و به این منظور از نرم افزار Maxqda نسخه 12 استفاده شد. نتایج نشان داد که زیرکدهای (مفاهیم) شرایط علی شامل عوامل بین فردی، عوامل فردی، نگرش و ارزش ها، همیاری اجتماعی و اعتماد نهادی؛ زیرکدهای پدیده محوری شامل عوامل شناختی و ساختاری؛ زیرکدهای شرایط زمینه ای شامل مدیریت امور، رضایت فردی، شایسته سالاری، آموزش و خودباوری؛ زیرکدهای شرایط مداخله گر شامل تکریم اقدامات، موانع ساختاری، موانع رفتاری و آنومی اجتماعی؛ زیرکدهای راهبردها شامل توانمندسازی، مهندسی مجدد ساختار، پایش و نظارت، حمایت و پشتیبانی؛ و در نهایت زیرکدهای پیامدها شامل مدیریت دانش، کارایی جمعی، کارایی فردی و تعلق اجتماعی بودند.  نتایج تحقیق نشان داد که الگوی ارتقای سرمایه اجتماعی تابع شرایط مختلفی است و در صورتی که این شرایط در ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان مهیا باشد می توان این انتظار را داشت که سرمایه اجتماعی ارتقاء پیدا کند. با اقتباس از نظریه داده بنیاد و رویکرد نظام مند اشتراوس و کوربین مشخص گردید این شرایط مشمول شرایط علی، زمینه ای و مداخله ای است. علاوه براین مشخص گردید که برای ارتقاء سرمایه اجتماعی لازم است راهبردهای مقتضی نیز اتخاذ گردد تا با بکارگیری آن ها پیامدهای مطلوب و مورد انتظار حاصل گردد.
    کلیدواژگان: الگوی نظام مند، داده بنیاد، سرمایه اجتماعی، ادارات ورزش و جوانان، استان اصفهان
  • زین العابدین رضائی، عباس خدایاری*، علیرضا الهی، مهدی کهندل صفحات 187-214

    هدف از انجام این تحقیق تعیین ارتباط بین کیفیت تیمی و دلبستگی هواداران فوتبال (مطالعه موردی: هواداران باشگاه پرسپولیس)  با در نظر گرفتن نقش واسطه ای رضایت احساسی بود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبسستگی می باشد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز، هواداران تیم فوتبال پرسپولیس (220=n) به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شده و پرسشنامه های الکترونیکی را به صورت داوطلبانه تکمیل کردند. ابزار تحقیق حاضر پرسشنامه بود و از پرسشنامه کیفیت تیمی ژان و همکاران(1997)، پرسشنامه رضایت احساسی رینولد و بیتی(1999) و پرسشنامه دلبستگی محقق ساخته استفاده شده است. نتایج مدل سازی معادله ساختاری نشان داد، کیفیت تیمی بر روی رضایت احساسی و دلبستگی هواداران تاثیر دارد و نیز رابطه بین رضایت احساسی و دلبستگی هواداران مثبت و معنادار می باشد. همچنین نقش میانجیگری مثبت رضایت احساسی بر رابطه بین کیفیت تیمی و دلبستگی هواداران مورد تایید قرار گرفت. بطورکلی می توان گفت که باشگاه ها به منظور تقویت کیفیت تیمی با بهره گیری از بازیکنان باکیفیت و ستاره، می توانند بر دلبستگی هواداران تاثیر بگذارند.

    کلیدواژگان: کیفیت تیمی، دلبستگی، رضایت احساسی، هواداران
  • محمد کریمی زاده، رامین آرغده، سید روح الله حسینی، یوسف مقدس تبریزی* صفحات 215-240
    نقص حرکتی به الگوهای حرکتی که به صورت جبرانی برای اجرای صحیح یک تکلیف حرکتی رخ می دهد، گفته می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر چهار هفته تمرینات مبتنی بر نقص های عملکردی بر نمرات آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در ورزشکاران کار با وزنه دارای نقص حرکتی بود. در تحقیق حاضر تعداد 30 ورزشکار کار با وزنه دارای نقص حرکتی (نمره ی آزمون های عملکردی کمتر از 14)، با توجه به معیارهای ورود و خروج انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات عملکردی مبتنی بر نقص های عملکردی را به مدت چهار هفته (3 جلسه در هفته و هر جلسه 40 دقیقه) انجام دادند و در این مدت گروه کنترل به فعالیت های عادی خود ادامه دادند. از آزمون تی زوجی برای بررسی تغییرات درون گروهی و از آزمون آنالیز کوواریانس برای بررسی نتایج بین گروهی در سطح معنی داری  05/0 استفاده شد. نتایج آزمون تی زوجی نشان داد در تمامی آزمون های FMS در پس آزمون نسبت به پیش آزمون تنها در گروه تجربی اختلاف معناداری مشاهده شد (05/0>P). همچنین نتایج آزمون آنالیز کوواریانس نشان داد در تمامی متغیرها بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0>P)؛ به گونه ای که نمرات تمامی متغیرها در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بهبود یافت. نتایج نشان داد که چهار هفته تمرینات اصلاحی موجب بهبود نمرات آزمون FMS و بهبود نقص های عملکردی ورزشکاران کار با وزنه شده است.
    کلیدواژگان: نقص عملکردی، ورزشکاران کار با وزنه، غربالگری حرکتی عملکردی
  • افشین شریفی، شهاب بهرامی*، حسن صفی خانی صفحات 241-264
    هدف این پژوهش تدوین چارچوب ارایه مدل توسعه ورزش عاری از دوپینگ در ایران  با رویکرد طرح های ترکیبی می باشد. روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزارسازی بود. روش پژوهش کیفی، مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل17 نفر از متخصصان عضو هییت علمی بودند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختارمند بود. در بخش کمی روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل رییس، نایب رییس و دبیر فدراسیون های ورزشی بودند که تعداد آنان با توجه به تعداد 51 فدراسیون فعال در کشور، 153 نفر بودند. با توجه به جدول مورگان، تعداد 113 نفر بر اساس روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند. برای بررسی روایی صوری از نظر ده تن از اساتید مدیریت ورزشی بهره گرفته شد و برای روایی محتوایی سوال های پرسش نامه از مدل لاشه استفاده شد و روایی محتوایی تایید شد. همچنین روایی همگرا، پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل پژوهش استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که مقدار تی مربوطه هر عامل تاثیر معناداری را دارد و تمامی چارچوب مدل توسعه ورزش عاری از دوپینگ در ایران  مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ارایه مدل توسعه ورزش عاری از دوپینگ در ایران شامل شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله ای، پیامدها، راهبردها می باشد. همچنین نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: مدل سازی، ورزش عاری از دوپینگ، دوپینگ، داده بنیاد، طرح های ترکیبی
  • مصطفی فلاحی، مهدی کهندل*، سید نعمت خلیفه، مهوش نوربخش صفحات 265-292
    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل بازاریابی الکترونیکی در بخش تولیدی صنعت ورزش ایران می باشد. روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی- کمی) و از نوع معادلات ساختاری، براساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگانی هستند که در زمینه بازاریابی ورزشی تخصص دارند و دارای سابقه مدیریت در شرکت های تولیدی لوازم ورزشی می باشند. همچنین در بخش کمی شامل همه مدیران شرکت های تولیدکننده لوازم ورزشی ایران بنا بر آمار اعلام شده از طریق سایت رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور 255 نفر (236 نفر مرد و 19 نفر زن) می باشند. به دلیل محدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری به روش کل شمار انتخاب شد و با این تفاوت که تنها تعداد 238 پرسشنامه سالم از طرف مدیران عودت داده شد و تعداد نهایی نمونه آماری 238 نفر (223 نفر مرد و 15 نفر زن) می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در قالب یک پرسشنامه با 4 عامل اصلی طراحی شد. برای روایی سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی)، برای پایایی از آلفای کرونباخ و استفاده شد. نتایج مدل نهایی را در 4 عامل فنآوری، ترویج، امکان سفارش آنلاین و پاسخ به سوالات مشتریان مورد تایید قرار داد. لذا پیشنهاد می شود مدیران در شرکت های تولیدی خود از فناوری استفاده کنند تا شرکت به روزرسانی شود و در بازاریابی الکترونیکی شرایطی را فراهم نمایند که هر چه بهتر از این فضا جهت ترویج بهتر استفاده نمایند.  همچنین زمینه برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان در خصوص پاسخگویی و برخورد مناسب با مشتریان پیش بینی شود و جهت دریافت سفارشات، یک دوره جهت آشنایی کارکنان جهت دریافت سفارشات برگزار کنند.
    کلیدواژگان: بازاریابی الکترونیکی، ایران، تولیدی، صنعت، ورزش
  • صغری بشیری نیا، مهوش نوربخش*، پریوش نوربخش صفحات 293-321

    نقش مدیران در نوآوری و حرکت به سوی سازمان نوآور بسیار حیاتی بوده و می تواند منجر به بهبود عملکرد شود. کنترل استراتژیک نیزمی تواند با ایجاد خلاقیت، نوآوری و خیال پردازی منشاء اثربخشی و تاثیر گذاری بیشتری شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش میانجی گری کنترل استراتژیک در رابطه با نوآوری و عملکرد مدیران باشگاه های ورزشی استان ایلام بود. روش تحقیق کمی-همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاه های ورزشی استان به تعداد 563نفر(410مرد، 153 زن)بود که از بین آنان 400 نفر به شیوه طبقه ای نسبتی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه عملکرد هرسی و گلداسمیت (2003)، کنترل استراتژیک هاریسون(2010) و پرسشنامه محقق ساخته نوآوری مدیران استفاده شد. پایایی ابزار تحقیق با روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه نوآوری مدیران 92/0، پرسشنامه کنترل استراتژیک 88/0 و پرسشنامه عملکرد 85/0 به دست آمد. روایی پرسشنامه ها از طریق تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی صورت پذیرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل عاملی و مدلسازی معادله ساختاری استفاده شد. همه آزمون ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و لیزرل انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که کنترل استراتژیک در رابطه با نوآوری و عملکرد مدیران باشگاه های ورزشی نقش میانجی گری دارد. بر همین اساس مدیران باشگاه های ورزشی برای بهبود عملکرد باشگاه باید توجه ویژه ای به متغیرهای راهبردی سازمان از قبیل کنترل استراتژیک نمایند.

    کلیدواژگان: باشگاه ورزشی، سازمان نوآور، عملکرد مدیران، کنترل استراتژیک، نوآوری
|
  • Zahra Nasehi, Farshad Emami *, Seyd Emad Pages 13-48
    The Purpose study was conducted with the aim of identifying the factors affecting sustainable incomes in sports of the Martyr and Veterans Affairs Foundation. The research method was qualitative and performed using a systematic design of data-based theory. In-depth and semi-structured interviews were used to collect data and data analysis was performed by Strauss and Corbin method and paradigm model. The statistical population of the study included experts in this field.  Fifteen people were selected for interviews and obtaining the necessary information related to the subject under investigation in a completely non-probabilistic manner using theoretical and targeted snowball techniques. The validity of the research findings (interviews) was confirmed by the interviewees. Two evaluators were used to calculate the reliability of the interview using the intra-subject agreement method (0/83) In order to analyze the data, open and axial and selective coding were used.  101 basic conceptual propositions with 17 categories and 85 concepts in the form of 6 dimensions of a paradigm model were obtained. The results indicate that the most important effective indicators include economic and managerial factors, education and development, technical management policies and competitive advantage, sports goals, economic and managerial function, economic, organizational and cultural factors and communication. Therefore, it is suggested that in order to stabilize the income system in sports, the Martyr and Veterans Affairs Foundation, according to the identified factors, management policies such as removing obstacles and designing effective financial resources to promote the stability of the income system should be determined and implemented.
    Keywords: development, economics, Sustainable Income, Martyr Foundation, Sport
  • Mehrad Atashi, Reza Nikbakhsh*, Abolfazl Farahani, Ali Mohamad Amirtash, Ali Mohamah Safania Pages 14-34

    The present study was conducted with the aim of the relationship between brand love and the immediate purchase of sports customers mediated by hedonistic consumption tendency in Iranian Basketball Premier League players. The method used in this research was descriptive-correlational and based on structural equation modeling. The statistical population of this study was the players of the Iranian Basketball Premier League (men and women) in 2020 (364 people). 146 people were selected as a statistical sample using G-Power software by stratified random sampling. Descriptive and inferential methods and structural equation modeling with partial least squares approach were used to analyze the data. The results showed that brand love, instant shopping and hedonistic consumption tendency were higher than the hypothetical average. The tendency to hedonistic consumption also mediates the partial (not complete) effect of brand love on the immediate purchase of sports customers. The coefficient of determining brand love and instant purchase was equal to 0.390 and 0.446, respectively, which indicated a good fit of the model. Therefore, is better for sports brand managers to identify people who love the brand through continuous monitoring of customers and needs assessment. It is also suggested that sports brand managers use the potential of social media to encourage customers to buy instantly in order to improve instant shopping.

    Keywords: Instant Purchase, Brand love, Consumer, Hedonistic Consumption, Mediation
  • Mehdi Bostani *, Reza Sheikh Pages 49-70
    Despite the proving of the negative effects of dehydration, many athletes use of this strategy yet. The aim of this study was to investigate the effect of dehydration with different degrees on serum levels of enzymes biomarker muscle damage in professional wrestlers in Ahvaz city. Among the professional wrestlers in Ahvaz city, after screening, 40 wrestlers were selected and randomly divided into three experimental groups and one control group. Experimental groups underwent dehydration at three levels of mild, moderate and severe. The plasma levels of Creatine Kinase (CK) and Lactate Dehydrogenase (LDH) were measured by enzyme kinetics method. for intragroup comparison and intergroup comparison, were used of the dependent t-test and analysis of variance (ANOVA) test respectively at a significance level of 0.05. The results showed that plasma CK levels increased significantly in the moderate and severe dehydration groups and LDH levels increased only in the severe dehydration group (P <0.05). Also, in the intergroup comparison of CK levels, it was observed that there was a significant difference between the severe dehydration group and other groups, as well as the moderate dehydration group and other groups (P <0.05). But no significant difference was observed between the moderate and severe dehydration groups (P <0.05). Also, the results of comparison between groups of LDH showed that only the difference between the severe dehydration group with other groups was significant (P <0.05) and the difference between the other groups was not significant (P <0.05). According to the results of this study, it is suggested that to prevent the possibility of muscle damage and consequently reduced the exercise performance, avoided the dehydration of more than 1% in one session and if necessary, dehydrate in more sessions and for longer.
    Keywords: Dehydration, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, wrestling
  • Majid Khanbabaieenava *, Seydvahid Fazeliyan, Salman Lotfi Pages 71-90
    The aim of this study was to compare the effect of high-intensity resistance training (HIRT) and traditional resistance training (TRT) on serum irisin and insulin resistance index in overweight men in Hamadan. In this study, 36 overweight men with a body mass index above 24 were selected as a sample and randomly divided into three control groups: HIRT and TRT. Subjects in the TRT training group performed resistance training with an intensity of 70% of one maximal repetition and the HIRT training group performed an eight-week resistance training protocol with an intensity of 85% of a maximal repetition. Before and after exercise, irisin, insulin resistance index Waist period size, fasting glucose, fasting insulin and body mass index were measured, and the results were analyzed using one-way analysis of variance and significant using Tukey post hoc test.The results showed that high-intensity resistance training (HIRT) caused significant changes in irisin (P <0.05) and insulin resistance index (P <0.05), but these changes were not significant in the traditional training group (TRT) (P> 0.05). ).Both training methods caused changes in serum irisin levels and insulin resistance index in overweight men compared to the control group, but high-intensity resistance training had a greater effect on changing serum irisin levels and insulin resistance index in overweight men than traditional exercises.
    Keywords: Irisin, Insulin Resistance Index, Obesity
  • Fatemeh Ghasemi, Bahram Abedi * Pages 91-114
    The current study was to examine the effect of eight weeks aerobic training with L argenine supplement consumption on MMP-9, TIMP-2 in overweight women. In semi experimental study with pre-post phases, 60 overweight women with age range 20-30 years old selected and those located in 4 groups: aerobic training, L argenine supplement consumption, aerobic training with L argenine supplement consumption and placebo. Blood sampling collected in pretest phase (48 hours before physical activity and supplement consumption) and post test phase (48 hours after physical activity and supplement consumption). The training protocol consisted of 8 weeks of aerobic training, which was held three sessions per week. Participants in two groups of daily 1g of L argentine supplement. Participants in the placebo group also received a placebo from dextrin. Data were analyzed by analysis of variance with repeated measures. The results showed that aerobic training, L argenine supplement consumption and aerobic training along with L argenine supplement consumption significantly increase MMP-9 and significantly reduce TIMP-2 in overweight women. Other results showed a greater effect size of aerobic training with L argenine supplement consumption compared to aerobic training and L argenine supplement consumption alone in increase MMP-9 and reduce TIMP-2. In general, along with aerobic exercise, taking L-arginine supplements (probably) can further stimulate the angiogenesis process in overweight women.
    Keywords: Aerobic training, L-Argenin supplement, TIMP2, MMP9, overweight female
  • Mehdi Jalali, Shahram Alam *, Zahra Hozhabrniya, Amir Naderi Pages 115-141
    This study has developed a model and examined the effective factors for the development of sports programs in Khuzestan Central Broadcasting. The research is considered as applied research in terms of purpose, and it's considered as descriptive-causal research in terms of data collection. The statistical population of the study included all sports managers of the province (General Department of Sports and Youth of the province and sports delegations), experts of sports management of the province, and senior managers and specialists of Khuzestan Central Broadcasting. The data collection tool was a questionnaire. In order to evaluate the standardization of face validity questionnaire and also through Cronbach's alpha test, the reliability of the questionnaire has been confirmed. After distributing the questionnaire by census among all statistical population, 275 correct questionnaires were collected and then analyzed. All data analysis was performed using SPSS 22 and Smart PLS software. In structural equation modeling, the results showed that all four factors of individual, managerial, organizational and human resources management have a significant effect on the development of sports programs in the Khuzestan Central Broadcasting and in this regard, environmental factors and marketing factors have a moderating role. The achievements of this research have a comprehensive and long-term view on the development of sports programs of Khuzestan Central Broadcasting, so that the localized model in this research can pave the way for managers in developing medium and long-term strategies in the field of content production and broadcasting from different dimensions.
    Keywords: sports programs, Structural equation, broadcasting, sports management, Sports
  • Afsaneh Fadaei, Mehdi Salimi, Mina Mostahfezian *, Shahram Aroufzadeh Pages 142-186
    The purpose of the present study was to explore and present a systematic data-based model for enhancing social capital in the Sports and Youth Departments of Isfahan Province. The nature of exploratory research falls into the category of applied research. The statistical population of the study included all experts in the field of sports management and senior executives of the province's sports management; in fact, were considered as the statistical population of the study. For sampling, purposeful sampling and snowballing techniques were used for the interviews, and the data were theoretically saturated after 11 interviews. For data collection, a semi-structured interview was used. The criteria of Skinner et al. were used to measure the validity of the data, and re-test reliability method was used to measure reliability. Because of the novelty of the research and the possible limitations of the data, the triangulation approach was generally used for data collection. The data analysis process was based on three stages of open, axial, and selective coding, and software Maxqda version 12 was used for this purpose. The results showed that sub-codes (concepts) of causal conditions included interpersonal and individual factors, attitudes and values, social cooperation and institutional trust; phenomenon-based sub-codes included cognitive and structural factors; sub-codes of contextual conditions included case management, individual satisfaction, meritocracy, training, and self-esteem; sub-codes of intervening conditions included respect for actions, structural and behavioral barriers, and social anomie; sub-codes of strategies included empowerment, reengineering of structure, monitoring and supervision, support; and finally, sub-codes of the outcomes included knowledge management, group and individual efficiency, and social belonging. The results showed that the pattern of social capital promotion depends on different conditions and if these conditions are available in the sports and youth departments of Isfahan province, we can expect social capital to be promoted. Based on the data theory of the foundation and the systematic approach of Strauss and Corbin, it was determined that these conditions are subject to causal, contextual and interventional conditions. In addition, it was determined that in order to promote social capital, it is necessary to adopt appropriate strategies to use them to achieve the desired and expected results.
    Keywords: systematic model, Data-Based, Social capital, Sports, Youth Departments, Isfahan Province
  • Rezaei Zeinolabedin, Abbas Khodayari *, Alireza Elahi, Mehdi Kohandel Pages 187-214

    The purpose of this study was to determine the relationship between team quality and football fans'(Fans of Persepolis Club) engagement by considering the mediating role of emotional satisfaction. This research is applied in terms of purpose and in terms of how to collect descriptive information of correlation type. To collect the required data, Persepolis football team fans (n = 220) were considered as a statistical sample and completed the electronic questionnaires voluntarily. The instrument of the present study was a questionnaire and Team Quality Questionnaire Zhang et al. (1997), Emotional Satisfaction Questionnaire Reynolds & Beatty (1999) and Engagement Questionnaire Researcher-made were used. The results of structural equation modeling showed that team quality has an effect on emotional satisfaction and engagement of fans and also the relationship between emotional satisfaction and engagement of fans is positive and significant. Also, the role of positive mediation of emotional satisfaction on the relationship with team quality and fan engagement was confirmed. In general, it can be said that clubs strengthen team quality by using quality players and stars, can affect the engagement of the fans.

    Keywords: Team quality, Engagement, Emotional Satisfaction, fans
  • Momammad Karimzadeh, Ramin Arghadeh, Seyedrouhollah Hosseini, Yosef Moghadas * Pages 215-240
    movement impairments are movement patterns that occur as compensation for the proper execution of a task. The purpose of the present study was to investigate the effect of 4-week training based on functional impairment on functional movement screen scores in resistant training athletes with movement impairment. In the present study, 30 resistant training athletes with movement impairment, whose functional movement screen test scores were less than 14, were selected according to inclusion and exclusion criteria and randomly divided into two equal experimental (n= 15) and control (n= 15) groups.  The experimental group performed functional training based on functional impairment for 4 weeks (3 sessions per week and 40 minutes each session) and the control group continued their normal activity.  A paired t-test was used to test for within-group differences and covariance analysis was used to examine between-group differences at the significant level of 0.05. Paired t-test results showed a significant difference in all FMS tests in the post-test compared to the pre-test only in the experimental group (P <0.05). Also, the results of the covariance analysis showed that there was a significant difference between the two groups in all variables (P <0.05). The scores of all variables in the experimental group were better than the control group. Results showed that four weeks of corrective exercises improved FMS test scores and improved functional impairments in resistant training athletes.
    Keywords: Functional impairment, resistant training athletes, Functional movement screening
  • Afshin Sharifi, Shahab Bahrami *, Hasan Safikhani Pages 241-264
    The purpose of this study was to develop a framework for presenting a model for the development of doping-free sports in Iran with a combined design approach. The research method was a two-stage exploratory combination of instrument making. Qualitative research method, qualitative case study and potential participants included 17 faculty members. The research tool was a semi-structured interview. In the quantitative part, the research method was descriptive survey. The statistical population of this study included the president, vice president and secretary of sports federations, whose number was 153 according to the 51 active federations in the country. According to Morgan's table, 113 people were identified as the research sample based on the available sampling method. Ten faculty members of sports management were used to evaluate the face validity and the carcass model was used for the content validity of the questionnaire questions and the content validity was confirmed. Convergent validity, hybrid reliability and Cronbach's alpha were also confirmed. Descriptive statistics and structural equation modeling were used to analyze the data to evaluate the fit of the research model. The results showed that the amount of t in each factor has a significant effect and the whole framework of the doping-free sport development model in Iran was approved. Also, the results of the present study showed that the presentation of a model for the development of doping-free sports in Iran includes causal conditions, contextual conditions, intervention conditions, consequences, and strategies. Also, the results of the present study showed that the research model has a good fit.
    Keywords: Modeling, doping-free sport, doping, data base, hybrid design
  • Mostafa Fallahi, Mehdi Kohandel *, Seyedneamat Khalilfeh, Mahvash Noorbakhsh Pages 265-292
    The purpose of this study is to present an electronic marketing model in the production sector of Iran's sports industry. The method of the present research is mixed (qualitative-quantitative) and structural equations, based on the present time, in terms of applied purpose and in terms of collecting field information. The statistical community in the quality sector includes experts who specialize in sports marketing and have a history of management in sports equipment manufacturing companies. Also, in a small part, including all the managers of companies producing sports equipment in Iran, according to the statistics announced through the official website of the Ministry of Industry, Mines and Trade, there are 255 people (236 men and 19 women). Due to the limited statistical population, the statistical sample was selected by the total number method, with the difference that only 238 healthy questionnaires were returned by the managers and the final number of the statistical sample is 238 people (223 males and 15 females). The data collection tool was a semi-structured interview in the qualitative part of the interview. The results of this interview were designed in the form of a questionnaire with 4 main factors. For construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis), Cronbach's alpha was used for reliability. The results of the final model were approved in 4 factors: technology, promotion, possibility of ordering online and answering customers' questions. Therefore, it is suggested that managers in their manufacturing companies use technology to update the company and provide conditions in e-marketing to make better use of this space to better promote. Also, the field of holding training courses for employees on responding and dealing appropriately with customers should be foreseen, and in order to receive orders, hold a course to familiarize employees to receive orders.
    Keywords: Electronic Marketing, Iran, production, Industry, Sports
  • soghra bashiriniya, mahvash noorbakhsh*, parivash nourbakhsh Pages 293-321

    The role of managers in innovation and moving towards an innovative organization is very vital and can lead to improved performance. Strategic control can also become more effective and influential by creating creativity, innovation and imagination. The purpose of this study was to investigate the role of mediation in strategic control in relation to innovation and performance of sport clubs’ managers in Ilam province. The research method is quantitative- correlation and in terms of aim was applicable. Statistic population consisted of 563(410 male, 153 female) which 400 people were selected as sample population by stratified sampling. In order to collect data, three questionnaires were used: Performance Questionnaire of Hersi and Goldsmith (2003), Harrison Strategic Control (2010) and a researcher-made innovation questionnaire. The reliability of the research instruments using Cranach’s alpha method for managers' innovation questionnaire was 0/92, strategic control questionnaire was 0/88 and the performance questionnaire was 0/85. Validity of the questionnaire was carried out through exploratory and confirmatory analysis. For data analysis, factor analysis and structural equation modeling were used. All tests were performed using SPSS and Smart Pls software. The research findings showed that strategic control in terms of innovation and performance of sports club managers plays a mediation. Accordingly, sports club managers should pay special attention to the strategic variables of the organization, such as strategic control, to improve the performance of the club.

    Keywords: Sports club, innovative organization, performance of managers, strategic control, innovation