فهرست مطالب

روان شناسی فرهنگی زن - پیاپی 56 (تابستان 1402)

نشریه روان شناسی فرهنگی زن
پیاپی 56 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه جلیلی*، مرتضی منادی، حسین کریمی صفحات 1-15
    هدف از پژوهش حاضر بررسی الگوی ذهنی متخصصان روان شناسی و جامعه شناسی در خصوص علل و آسیب های فرهنگی کودک همسری در دختران بود. جامعه آماری شامل کلیه متخصصان روان شناسی و جامعه شناسی می باشد. نمونه مورد پژوهش16 مصاحبه شونده از متخصصان روان شناسی و جامعه شناسی بود که به روش نمونه گیری گلوله برفی داده های گردآوری شده به اشباع نظری رسیدند. روش پژوهش توصیفی پیمایشی و از نوع پژوهش های آمیخته (کیفی-کمی) بود. در پژوهش حاضرجهت گرد آوری داده ها از تکنیک روش شناسی کیو(Q)استفاده شد.مجموعه عبارات کیو(Q)در 29 آیتم از بین مصاحبه ‏های عمیق با متخصصین و پیشینه پژوهش به دست آمد. روایی محتوا و صوری نمودار کیو و آیتم ها به تایید متخصصین رسید. یافته ها نشان داد که ذهنیت متخصصان به ترتیب اولویت در شش الگوی ذهنی مختلف اعتقاد گرایان، کلان گرایان، خانواده ‎گرایان، اجتماع گرایان، مذهب گرایان و فرد گرایان طبقه بندی شد. هم چنین علت اصلی کودک همسری دختران را افرادی که الگوی ذهنی اعتقاد گرایان را داشتند مسایل اعتقادی ، کلان گرایان مسایل کلان ،خانواده ‎گرایان مسایل درون خانواده‎ای، اجتماع گرایان مسایل اجتماعی، مذهب گرایان مسایل مذهبی و فرد گرایان مسایل فردی را گزارش کردند. طبق نظر روان شناسان و جامعه شناسان، فرهنگ سازی نقش اصلی و اساسی در پیشگیری از کودک همسری دختران را ایفا می کند و لازم است در این زمینه فعالیتهای بیشتری صورت گیرد. استفاده از ظرفیت های رسانه ها برای نشان دادن عواقب و پیامدهای ناشی از کودک همسری دختران به صورت های مختلف می تواند در انتقال پیام ها و ممانعت از این عمل موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: الگوی ذهنی، متخصص روان شناسی، متخصص جامعه شناسی، آسیب های فرهنگی، کودک همسری
  • مریم مداح، رقیه کیانی*، مهدی اصغری صفحات 17-31
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی محرک زیرآستانه ای بر نشانه های اختلال وسواس فکری- عملی مبتنی بر عوامل فرهنگی در زنان شاغل شهر تهران بود. جامعه آماری، شامل کلیه ی زنان شاغل در ادارات دولتی منطقه 10 تهران در سال 1401 بود. نمونه پژوهش 40 نفر بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب ودر دو گروه آزمایش(20نفر) و کنترل (20نفر)جایگزین شدند. روش پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. ابزار مورد استفاده مقیاس وسواس فکری- عملی گودمن و همکاران (1989) بود. روش محرک های زیر آستانه ای روزانه یک ساعت و طی 3 ماه اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) و تک متغیره(آنکوا) استفاده شد. نتایج نشان داد که مداخله محرک زیرآستانه ای بر نشانه های اختلال وسواس فکری - عملی مبتنی بر عوامل فرهنگی در زنان شاغل اثربخش بود (05/0>P). هم چنین مطالعات نشان داد که اختلال وسواس فکری - عملی از جمله بیماری های روانی است که می تواند تحت تاثیر عوامل فرهنگی بروز یابد؛ بنابراین شناسایی مسایل خاص فرهنگی مرتبط با نشانه های این اختلال، از اهمیت بالینی ویژه ای برخوردار است. بیشترین اثرات فرهنگی بر اختلال وسواس فکری -عملی به ترتیب ناشی از باورهای نادرست مذهبی ، روابط خانوادگی، واکنش اعضای خانواده و هیجانات ، هنجارها و دیدگاه های اجتماعی نسبت به افراد و نیز سایر باورها و نگرانی های خاص فرهنگی است. بنابراین توجه به مسایل فرهنگی خانواده و جامعه بیماران، جهت درمان اختلالات وسواس فکری- عملی امری ضروری است.
    کلیدواژگان: محرک زیرآستانه ای، اختلال وسواس فکری- عملی، عوامل فرهنگی
  • علی احمدپور* صفحات 33-46
    هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه روان شناختی زن در اسلام و تمدن غرب بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری می باشد. جامعه پژوهش کلیه متون مرتبط با جایگاه روان شناختی زن در اسلام و تمدن غرب بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری بود. نمونه پژوهش مباحث زن در اسلام و تمدن غرب، بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری بود. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با استفاده از روش مطالعه اسنادی وکتابخانه ای و به صورت فیش برداری از منابع مکتوب منظومه فکری مقام معظم رهبری و روان شناسی جمع آوری شد. سپس داده ها به صورت تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که خانواده یکی از مهم ترین نهادها در جامعه است که قوی ترین پایه های تربیت روحی و فکری انسان در این کانون بنا نهاده می شود. در چنین نهادی زن محور خانواده است که دستگاه های تبلیغاتی و سیاسی فرهنگ غرب می خواهند منزلت و جایگاه او را خدشه دار کنند. از دیدگاه مقام معظم رهبری در تمدن و فرهنگ غربی تمام توجه به مسیله جنسی و وجه زنانگی زن است و بعد انسانی و منزلت زن نادیده گرفته شده است. در فرهنگ غرب از زن تحت عنوان آزادی سوءاستفاده شده که این عین اسارت و اهانت به جنس زن است، برخلاف دین اسلام که زن را تکریم کرده و زن بودن را مایه افتخار و مباهات می داند. بنابراین نگاه اسلام، و به تبع آن، مقام معظم رهبری به زن، نگاهی جامع است که هم ارزش های الهی و هم منطق انسانی، در آن لحاظ شده است.
    کلیدواژگان: جایگاه روان شناختی زن، دین اسلام، تمدن غرب، مقام معظم رهبری
  • زهرا سادات میرهاشمی*، لیلا ثمنی، حوریه نادمی صفحات 47-59
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تعارض فرهنگ عرف با احکام فقهی مرتبط با زنان و اثرآن بر سبک زندگی خانواده بود. جامعه پژوهش کلیه متون مرتبط با تعارض فرهنگ عرف با احکام فقهی در مورد زنان و اثرآن بر سبک زندگی درخانواده می باشد. نمونه پژوهش متون تعارض فرهنگ عرفی، احکام فقهی و سبک زندگی در خانواده بود. پژوهش توصیفی- تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای و به صورت فیش برداری از منابع فقهی و روان شناسی جمع آوری شد. داده ها به صورت تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج یافته ها نشان داد که یکی از عمده ترین مشکلی که نظام اجتماعی را تهدید می کند وجود ارزش ها و سبک زندگی متفاوت و متناقض است که به زنان و به نسل های آینده منتقل می شود. تغییر در نحوه الگوهای فرهنگ مصرف و الگوهای مرجع در کاهش پایبندی به ارزش های دینی، سنتی وتضعیف روابط خانوادگی تاثیر داشته است اما به وسیله ی فرهنگ سازی، سبک زندگی وآموزش، می توان جامعه زنان را برای پذیرش احکام و قوانینی غیر از فرهنگ عرفی که به آن عادت کرده و آن را باور نموده اند، آماده نمود و گرایش و تفکر آن ها را تغییر داد. فرهنگ و عرف فاسد باعث محرومیت جامعه از ثمرات حضور زنان مومن و متخصص، بحران های اجتماعی و ناهنجاری در خانواده به خصوص بانوان، افت منزلت زن و ضایع شدن حقوق آنان و در مواردی افزایش گناه و فساد در جامعه را فراهم می کند. دگرگونی ارزش ها در زنان یک جامعه بستر بسیار مناسبی برای تغییرات ساختار ارزش های فرهنگی و اجتماعی را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: فرهنگ عرف، احکام فقهی، سبک زندگی
  • نگین حیدری زاده* صفحات 61-72
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش مفهوم صورت ازلی نظریه روان شناسی تحلیلی یونگ در شکوفایی فرهنگی-ادبی زنان ایرانی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه متون مربوط به مفهوم صورت ازلی نظریه یونگ و آثار فرهنگی- ادبی زنان ایرانی می باشد. نمونه پژوهش آثار اعتصامی، دانشور، بهبهانی و فرخزاد بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و از طریق فیش برداری صورت گرفت. برای تحلیل داده ها از روش تحلیلی استفاده شد. نتایج نشان داد که طبق دیدگاه یونگ، صورت ازلی از طریق تجربیات مکرر و مشابه در زندگی پیشینیان در ضمیر ناخودآگاه جمعی به ودیعه گذاشته شده است. این صورت های ازلی به صورت های مختلف در اساطیر، رویاها و تخیلات فردی، در مذهب و هم چنین در ادبیات ظاهر می شوند. ماندگاری این کهن الگوها در اساطیر و ادبیات، به دلیل واقعی بودن آن ها است که می تواند معنای ژرف و عمیقی به زندگی انسان ها بدهد. یک نوشتار یا یک اثر ادبی با داشتن مضامین صورت ازلی است که می تواند یک مفهوم جهانی شود. بنا براین نویسندگان زن و شاعران زن با تصاویر معنایی مشترک یا همان کهن الگوهای مشابه با نماد جهانی روبرو می شوند، این ویژگی در ذهن انسان ها به طور همیشگی و جاودانه باقی می ماند.
    کلیدواژگان: صورت ازلی، روان شناسی تحلیلی یونگ، فرهنگی-ادبی، زنان ایرانی
  • زهره چراغی، فاطمه بهلول* صفحات 73-87
    هدف این پژوهش بررسی رابطه علی بین ابعاد سواد رسانه ای با مسیولیت پذیری اجتماعی با نقش میانجی سرمایه فرهنگی در دانشجویان دختر بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دختران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال 1401 می باشد. تعداد آزمودنی های نمونه پژوهش 300 نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه سواد رسانه ای (فلسفی، 1393)، پرسش نامه مسیولیت پذیری اجتماعی (طالبی و خوش بین، 1394)، و پرسش نامه سرمایه فرهنگی (بوردیو، 1999) بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS-24 و AMOS-24 انجام شد. نتایج نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش نسبتا خوبی با داده ها برخوردار بود. یافته ها حاکی از رابطه مستقیم و معنی دار ابعاد سواد رسانه ای (درک محتوای پیام های رسانه ای، آگاهی از اهداف پنهان پیام های رسانه ای، گزینش آگاهانه پیام های رسانه ای، نگاه انتقادی به پیام های رسانه ای و تجزیه و تحلیل پیام های رسانه ای) با مسیولیت پذیری اجتماعی و سرمایه فرهنگی بود. علاوه بر آن سرمایه فرهنگی با مسیولیت پذیری اجتماعی نیز رابطه مثبت و معنی دار داشت. هم چنین سواد رسانه ای با مسیولیت پذیری اجتماعی ، از طریق سرمایه فرهنگی رابطه مثبت و معنی داری دارد. بنابراین، افزایش سطح سواد رسانه ای افراد و سرمایه فرهنگی نقش مهمی در بالا بردن مسیولیت پذیری اجتماعی در دانشجویان دختر دارند.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، سرمایه فرهنگی، مسئولیت پذیری اجتماعی، دانشجویان دختر
  • مهدی رستمی*، زهره دهقانی صفحات 89-103
    هدف پژوهش حاضر، بررسی بازنمود زنانگی در شعر پروین اعتصامی بر مبنای دیدگاه الین شوالتر(روان شناسانه، جامعه شناسانه، زیست شناسانه و زبان شناسانه) می باشد. جامعه پژوهش مجموعه اشعار پروین اعتصامی بود. نمونه پژوهش مطالب مربوط به محتوای زنانه در اشعار پروین اعتصامی بود. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است. گرد آوری داده ها از طریق روش کتابخانه ای انجام شد. نتایج نشان داد که بر اساس الگوی چهارگانه شوالتر یعنی دیدگاه روان شناسانه، جامعه شناسانه، زیست شناسانه و زبان شناسانه مشخص شد پروین اعتصامی نه تنها زبانی زنانه دارد بلکه با وجود نداشتن تجربه مادری، می توان حس مادرانه را در اشعار او دریافت کرد. اعتصامی از نظر روان شناختی و روان کاوی دارای خصوصیات و حس مادرانه، توجه و همدردی با زنان و عشق به همسر است. از منظر جامعه شناسانه و فرهنگی نیز دغدغه ارتقای جایگاه زنان در جامعه دارد و آنان را به کسب موقعیت های بالاتر تشویق می کند. زبان شناسی اشعار اعتصامی بیش از هر چیز نشان دهنده ویژگی نوشتار زنانه اوست. تنها یکی از الگوهای شوالتر در دیوان اعتصامی مشاهده نشد وآن رویکرد زیست شناسانه است. بسیاری از شاعران و نویسندگان معاصر از تجربیات زنانه خود و تجربیاتی که خاص جنس آن هاست گفته اند. اما حیای اعتصامی مانع از آن بوده که از این ویژگی ها در اشعارش استفاده کند بدین ترتیب داده ای مطابق این رویکرد در دیوان او مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: باز نمود زنانگی، پروین اعتصامی، الین شوالتر
  • آتنا دوامی* صفحات 105-116
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش شیوه های فرزندپروری مادران، سرمایه فرهنگی خانواده و مهارت های اجتماعی در تربیت دختران بود.جامعه پژوهش کلیه متون روان شناسی شیوه های فرزندپروری، سرمایه فرهنگی و مهارت های-اجتماعی در تربیت دختران بود. نمونه پژوهش مطالب شیوه های فرزندپروری مادران ، سرمایه فرهنگی خانواده و مهارت های اجتماعی بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است.گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای وفیش برداری انجام شد سپس داده ها به صورت تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ازبین شیوه های فرزندپروری مادران، شیوه مقتدرانه بهترین روش برای تربیت کودکان به ویژه دختران است؛ تربیت فرزندان در این شیوه محدود کننده نیست و فضا برای استقلال آن ها وجود دارد؛کودکانی که در این شیوه تربیت می شوند افراد سالم تری هستند و بهتر ارتباط برقرار می کنند. هم چنین کودکان سرمایه فرهنگی را از طریق والدین دریافت می کنند؛ سرمایه فرهنگی به سه شکل تجسم یافته، عینیت یافته و نهادی مطرح می شود؛ کودکان و مخصوصا دختران که بیشترین وقت خود را با مادران می گذرانند، از طریق فرایند همانندسازی از رفتار و منش های نشات گرفته از غنای فرهنگی آنان الگوبرداری می کنند و این عاملی برای رشد اجتماعی دختران می شود. سرمایه فرهنگی از اهمیت بسیاری در عقاید رایج تعلیم و تربیت مدرن برخوردار است. والدین پلی میان اندوخته های فرهنگی و عقاید موجود در زندگی روزمره و یادگیری در کودکان هستند؛ مادران به دلیل اثرات شایانی که در آموزش و کسب مهارت های اجتماعی کودکان ایفا می کنند بر بالندگی اجتماعی فرزندان در آینده، اهرم مهمی تلقی می شوند.
    کلیدواژگان: شیوه فرزندپروری مادران، سرمایه فرهنگی خانواده، مهارت های اجتماعی
|
  • Fatemeh Jalili *, Morteza Monadi, Hossein Karimi Pages 1-15
    The purpose of this research was to investigate the mental pattern of psychologists and sociologists regarding the causes and cultural impairments of child marriage in girls. The statistical population included all psychologists and sociologists. The research sample was 16 interviewees from psychology and sociology specialists who reached theoretical saturation of the collected data by snowball sampling method. The research method was descriptive-survey of the mixed type research (qualitative-quantitative). In the present study, Q (Q) methodology technique was used to collect data. The group of Q expressions (Q) in 29 items was obtained from in-depth interviews with experts and research background. The validity of the content and form of the Q-chart and items was confirmed by the experts. The findings showed that the mentality of experts was classified in the order of priority in six different mental patterns of beliefists, macroists, familyists, socialists, religionists and individualists. Also, the main cause of child marriage of girls was reported by individuals who had the mental pattern of beliefists, beliefs issues, macroists, macro issues, familyists, within family issues, socialists, social issues, religionists, religious issues, and individualists, individual issues. According to the opinion of psychologists and sociologists, enculturation played the main and essential role in preventing child marriage of girls and it is necessary to take more measurements in this field. Using the capacities of the media to show the consequences of child marriage for girls in different ways could be effective in conveying messages and preventing such practice.
    Keywords: Mental Pattern, psychologist, Sociologist, Cultural impairment, Child marriage
  • Maryam Maddah, Roghayeh Kiyani *, Mehdi Asghari Pages 17-31
    The purpose of current research was to study the effectiveness of subliminal stimulation on the symptoms of obsessive - compulsive disorder based on cultural issues in women in Tehran. The statistical population of the present study embraced all working women in state administrations of 10th district in Tehran in 1401. The sample subsumed 40 female employees whom were selected by convenience sampling procedure and allocated in two experimental and control groups, 20 subjects each. The research was a semi - experimental and was implemented as a pre-test – post-test design with a control. The data were gathered via Obsessive Compulsive Symptoms Scale (Goodman et al., 1989). The subliminal stimulation procedure was applied an hour daily during three months. To analyze the data multivariate covariance analysis (MANCOVA) and univariate covariance analysis (ANCOVA) were used. The results indicated that the subliminal stimulation intervention was effective on the symptoms of obsessive - compulsive disorder based on cultural issues in women (P<0.05). Studies also showed that obsessive-compulsive disorder is one of the mental disorder s that could appear under the influence of cultural factors. Therefore, identifying specific cultural issues related to the symptoms of this disorder is of special clinical importance. The most cultural effects on obsessive-compulsive disorder were respectively caused by false religious beliefs, family relationships, reactions of family members and emotions, norms and social views towards individuals, as well as other specific cultural beliefs and concerns. So, it is necessary to concern the cultural issues of the patients' family and society in order to treat obsessive-compulsive disorders.
    Keywords: Subliminal stimulation, Obsessive - Compulsive disorder, Cultural issue
  • Ali Ahmadpour * Pages 33-46
    The current research was intended to investigate the psychological status of women in Islam and western civilization based on the ideological paradigm of the supreme leader. The statistical universe of the research included all texts concerning the psychological status of women in Islam and western civilization based on the ideological paradigm of the supreme leader. The sample subsumed all topics related to women included in Islam and western civilization based on the ideological paradigm of the supreme leader. The research was processed by analytical-descriptive approach. The data was collected via document reviewing and library method through note taking on index cards from printed references concerning the ideological paradigm of the supreme leader and psychology. The data was analyzed by applying content analysis procedure. The results indicated that The family is one of the most important institutions in society, and it provides the strongest foundations for the spiritual and intellectual upbringing of individuals. Within such institution, women play a central role, but Western political and advertising systems seek to undermine their status. According to the Supreme Leader's perspective, Western civilization focuses solely on the sexual and feminine aspects of women while ignoring their human dimension and status. In the West, women are exploited under the guise of freedom, which is a form of slavery and insult to women. In contrast, Islam honors women and considers being a woman a source of pride and glory. Therefore, the Islamic perspective, and consequently that of the Supreme Leader, regards women with a comprehensive view that takes into account both divine values and human logic.
    Keywords: Women's Status, Islam, Western civilization, Supreme Leader
  • Zahra Sadat Mirhashemi *, Leila Samani, Hoorieh Nademi Pages 47-59
    The purpose of the present study was to investigate the conflict between custom culture and jurisprudence associated with women and its effect on the family lifestyle. The research universe was all the texts related to the conflict between custom culture and jurisprudence associated with women and its effect on family lifestyle. The research sample was the texts concerning the conflict of custom culture, jurisprudence and lifestyle in the family. The research was descriptive-analytical. The data was collected using the library method and note taking via index cards from jurisprudential and psychological sources. The data was analyzed through content analysis. The results showed that one of the major problems that threaten the social system was the existence of different and contradictory values and lifestyles that would be transformed to women and future generations. The change in patterns of consumption culture and reference patterns affected adherence reducing to religious and traditional values and weakening family relationships while through enculturation, lifestyle, and education, women's society could be made ready to accept rules and laws other than the custom culture they got used to it and believed it and would make ready them to change their tendency and thinking.  Corrupted culture and customs caused the deprive of the society from the fruits of the religious and expert women presence, social crises and anomalies in the family, especially for women, the decline of women's dignity, and the loss of their rights and in some cases, led to the increase of sin and corruption in society.  The transformation of values in the women of society provided a suitable platform for changes in the structure of cultural and social values.
    Keywords: Custom culture, jurisprudence, lifestyle
  • Negin Heidarizadeh * Pages 61-72
    The aim of the current research was to investigate the concept role of archetype in Jung's analytical psychology theory on the cultural-literary flourishing of Iranian women. The research universe included all texts related to the archetype concept of the Jung's theory and cultural-literary works of Iranian women. The sample of the research subsumed the works of Etisami, Daneshvar, Behbahani and Farrokhzad. The research method was descriptive-analytical. The data was collected via library method and through note taking on index cards. An analytical procedure was applied to analyze the data. The results showed that according to Jung's point of view, the archetype has been deposited in the collective unconscious through repeated and similar experiences in the lives of the ancestors. These archetypes appear in different forms in mythology, dreams and individual fantasies, in religion and also in literature. The persistence of these archetypes in mythology and literature was due to their realness, which could give deep meaning to human life. Writing or a literary work with eternal themes could become a universal concept. Therefore, female writers and female poets were faced with common semantic images or archetypes similar to the universal symbol, this features remain forever and eternal in the minds of people.
    Keywords: Archetype, Jung's analytical psychology, Cultural-literary, Iranian women
  • Zohreh Cheraghi, Fatemeh Bohlool * Pages 73-87
    The purpose of this research was to investigate the causal relationship between media literacy and social responsibility with the mediating role of cultural capital in female students. The statistical population included all the female students of Ahvaz Islamic Azad University, in 2022. The sample subsumed 310 subjects whom were selected by convenience sampling procedure. The applied method was correlational and structural equation modeling type. The measuring instruments were Media literacy Questionnaire (Falsafi, 2014), Social Responsibility Questionnaire (Talabi and Khosbin, 2015), and Cultural Capital Questionnaire (Bourdieu, 1999). The data were analyzed by applying structural equation modeling and using SPSS-24 and AMOS-24. The results showed that the proposed model had a relatively acceptable goodness of fit indices. The findings indicated a direct and significant relationship between media literacy dimensions (understanding the content of media literacy, awareness of the hidden goals of media literacy, conscious selection of media literacy, critical look at media literacy and media literacy analysis) with social responsibility and cultural capital. In addition, cultural capital had a positive and significant relationship with social responsibility. The results also revealed an indirect significant relation of media literacy and social responsibility via mediating the cultural capital. Therefore, increasing the level of media literacy and cultural capital plays an important role in increasing social responsibility in female students.
    Keywords: media literacy, Cultural capital, Social Responsibility, female students
  • Mahdi Rostami *, Zohreh Dehghani Pages 89-103
    The current research was purposed to study femininity representation in Parvin E'tesami 's poetry based on Elaine Showalter's theory i.e. psychological, sociological, biological and linguistics approach. The research universe encompassed Parvin E'tesami 's collected poetry. The sample encased all femininity related contents in Parvin E'tesami 's poetry. The research was designed as descriptive-analytical. The data was collected via library method. The results indicated; based on Showalter's quadruple model i.e., psychological, sociological, biological, and linguistic perspectives, it was determined. Parveen Etsami not only had a feminine language, but despite not having the experience of motherhood, one could get a sense of motherhood in her poems. In terms of psychology and psychoanalysis, E'tesami had characteristics and maternal feeling, attention and sympathy for women and love for wife. From a sociological and cultural point of view, she was concerned about improving the position of women in the society and encourages them to obtain higher positions. Linguistics of Etsami's poems showed more than anything the characteristic of her female writing. Only one of Showalter's models was not observed in E'tesami 's poetry and that was the biological approach. Many contemporary poets and writers had spoken about their female experiences and the experiences that are specific to their gender; but Etisami's modesty prevented her from using these features in her poems. Thus, no data according to this approach was observed in her court.
    Keywords: Femininity representation, Parvin E'tesami, Elaine Showalter
  • Atena Davami * Pages 105-116
    The purpose of this study was to investigate the role of mother's parenting style, the family's cultural capital and social skills on educating elementary school girls. The research statistical population included all psychology texts related to parenting style, the cultural capital and social skills on educating elementary school girls. The research sample embraced psychological texts concerning mother's parenting styles, family's cultural capital and social skills. The current research was descriptive-analytical. Data collection was done by using the library method and note taking on index cards. The data was analyzed via content analysis procedure. The results showed that amongst the mothers’ parenting styles, the authoritative one was the best for educating the children specially the females. Educating the children by such style was not completely restrictive.  There was more space for their individuality and independence.   Children educating by such style were saner and had better communicating. The children also acquired the cultural capital from their parents. The cultural capital represented in embodied, objectified and institutionalized forms. The children, particularly the girls who spent their more time with their mothers through identification process template their mothers’ behaviors and characteristics emerged from cultural enrichment.  Such factor could be as an initiator for the girls’ social maturation. Cultural capital is very important in the prevailing theories of modern education. Parents are a bridge between cultural heritage and ideas in daily life and learning in children. Mothers are considered an important lever due to the positive effective role they play in the education and acquisition of children's social skills on their children's social growth in the future.
    Keywords: Mother's parenting style, Family cultural capital, social skills