فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال بیستم شماره 1 (پیاپی 76، بهار 1402)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 76، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی فرجیان* صفحات 7-27
    تمامی جوامع برای اینکه انسجام اجتماعی داشته باشند و افراد جامعه از همدیگر فاصله پیدا نکنند بایستی از سطحی تساهل برخوردار باشند. بدین معنا که همزیستی اجتماعی مستلزم پذیرش تنوع فرهنگ ها، اقوام، گروه های مختلف نژادی، دینی و... است. تحمل تفاوت ها و پذیرش دیگران با گرایش ها و ویژگی های مختلف می تواند باعث پایایی هر جامعه ای و در نتیجه عامل رشد و توسعه آن باشد. مقاله حاضر به مطالعه عوامل موثر بر میزان تساهل اجتماعی ایران می پردازد و بدین منظور از داده ثانویه استفاده شده است که توسط رونالد اینگلهارت به صورت جهانی درباره ارزش های جوامع مختلف پیمایش شده است. عوامل مختلفی که در این مقاله بررسی شده است عبارت اند از: میزان تحصیلات، دینداری، طبقه، درآمد، سن و جنسیت به عنوان متغیرهای مستقل که رابطه آنها با میزان تساهل اجتماعی افراد در ایران مورد سنجش قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین تحصیلات، دینداری، طبقه، درآمد، سن و جنسیت و میزان تساهل اجتماعی رابطه معنی دار در سطح 000/0 وجود دارد. بنابراین تمامی فرضیه های مطرح شده در این تحقیق تاییدشده اند. همچنین تحلیل رگرسیون نشان می دهد که از بین متغیرهای مستقل مطرح شده در تحقیق میزان تحصیلات، بالاترین تاثیر را در پیش بینی تغییرات میزان تساهل اجتماعی دارد و متغیرهای دینداری، سن و جنسیت در رتبه های بعد قرار دارند که درمجموع 354/. درصد تغییرات تساهل اجتماعی را پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: تساهل اجتماعی، دینداری، طبقه، تحصیلات
  • جلیل مختار*، منصور حقیقتیان، محمدعلی چیت ساز صفحات 29-52

    هدف پژوهش حاضر واکاوی دوگانه ی امید و یاس اجتماعی است. روش پژوهش حاضر کیفی از نوع نظریه ی مبنایی است. نمونه گیری به صورت نظری انجام و با 20 نفر از صاحب نظران، شامل متخصصین و اساتید دانشگاه باسابقه ی پژوهشی مرتبط، مصاحبه هایی رودررو، عمیق و با طرح پرسش های باز انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که، مقوله های محوری امید اجتماعی در ایران شامل" امکان پویایی و تحول، پیش بینی فرصت های مناسب در آینده، تصور آینده بهتر مطمین تر و پاسخ مثبت به آینده روشن" هست. مقوله های محوری یاس اجتماعی در ایران شامل" نارضایتی اجتماعی، زیست اجتماعی پرتنش، بیگانگی اجتماعی به دست آمد. شرایط علی امیدواری اجتماعی شامل " پویایی و پیشرفت، بازتولید انگیزه، احساس کارآمدی و کنترل بر محیط" عوامل علی یاس اجتماعی شامل " احساس خطر و جامعه ریسکی، رسانه و محتوای سراسر ناامیدکننده، ارزیابی منفی آینده، فرسودگی" هست. شرایط زمینه ای امیدواری اجتماعی "امید سازگاری در آینده روشن، پویایی و نشاط اجتماعی، تحقق نیازهای اساسی" و شرایط مداخله گر یاس اجتماعی شامل" نداشتن افق روشن برای فردا، تحلیل رفتن مشروعیت سیستمی، اختلال در کارکردهای حیاتی جامعه" است. پیامدهای امید اجتماعی "سلامت اجتماعی، پایداری اجتماعی، سرزندگی" است و پیامدهای یاس اجتماعی به ترتیب" آینده هراسی، بازتولید مسایل حاد اجتماعی، تقابل نیاز و محرومیت، رواج رویکرد جمع گریزی، تقابل نیاز و محرومیت، جمع گریزی" به دست آمد. درنهایت راهبرد افزایش امید اجتماعی در ایران شامل " تشدید هیجان های مثبت، افزایش اعتماد اجتماعی، مشارکت و تعاملات اجتماعی، فراهم نمودن امکان تحرک اجتماعی و افزایش حمایت اجتماعی" پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: امیدواری اجتماعی، یاس اجتماعی، نظریه مبنایی، دولت دوازدهم
  • مهدی الله ویردی زاده*، رضا خدایی محمودی صفحات 53-72

    هدف این مطالعه بررسی اثربخشی رهبری معنوی بر اساس خودباوری پیروان بر ادراک دانشجویان از کیفیت عملکرد آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده است. برای دستیابی به این هدف از روش تحقیق کتابخانه ای و توصیفی از نوع همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده است. تعداد این دانشجویان 21720 نفر بوده است. نمونه آماری تحقیق بر اساس جدول کرجسی و مورگان 378 نفر در نظر گرفته شده است. روش نمونه گیری نیز تصادفی نسبی بوده که به نسبت دانشجویان دختر و پسر تعییین شده است. در این تحقیق از چهار پرسشنامه استاندارد رهبری معنوی، رفتار شهروندی سازمانی، خودباوری پیروان و کیفیت عملکرد آموزشی استفاده شده است. برای اطمینان بیشتر روایی و پایایی پرسشنامه ها دوباره بررسی و تایید شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، پس از بررسی نرمال بودن آنها، از مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون فرضیه های تحقیق استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که رهبری معنوی از طریق نقش میانجی خودباوری پیروان بر رفتارهای شهروندی سازمانی اثر مثبت و معنی داری دارد که نشان دهنده اثربخشی رهبری معنوی می باشد. همچنین رفتارهای شهروندی سازمانی بر ادراک دانشجویان از کیفیت عملکرد آموزشی نقش مثبت و معنی داری نشان می دهد. اثر غیر مستقیم رهبری معنوی بر ادراک دانشجویان از کیفیت عملکرد آموزشی معنی دار و تایید شده است.

    کلیدواژگان: اثربخشی رهبری معنوی، خوباوری پیروان، کیفیت عملکرد آموزشی
  • علی ملااحمدی*، وحیدرضا میرابی، اسماعیل حسن پور قرقچی صفحات 73-102
    گسترش سازمانها سبب بروز ناهماهنگی هایی در میان واحدهایی چون روابط عمومی، بازاریابی و توسعه بازار شده است. در چنین شرایط رقابتی سازمان ها باید از ارتباطات بازاریابی یکپارچه به عنوان یکی از موثرترین روش های سرمایه گذاری استفاده کنند تا از ایجاد و حفظ روابط طولانی مدت با مشتریان فعلی و بالقوه خود اطمینان حاصل نمایند. در همین راستا این پژوهش با هدف طراحی الگویی برای ارتباطات یکپارچه بازاریابی جهت تغییر رفتار مصرف کننده در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفته است. در این پژوهش در بخش کیفی، به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه آماری بخش کیفی 16 نفر از اساتید بازاریابی و خبرگان حوزه صنایع خلاق بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. بعد از اشباع نظری در مصاحبه، داده های ضبط شده جهت تحلیل، پیاده سازی شدند و کدگذاری های لازم انجام گردید. جامعه ی آماری در بخش کمی نیز کلیه ی مشتریان محصولات فرهنگی و هنری بودند که مطابق جدول مورگان تعداد 384 نفر و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مرحله پرسشنامه محقق ساخته منتج از مرحله ی اول بوده است. مجموعه داده های بدست آمده بعد از طی فرآیند مستمر کدگذاری های باز، محوری و انتخابی در قالب 103 کد باز، 60 مفهوم، 15 مقوله و 6 طبقه بر اساس رویکرد سامان مند (شرایط مداخله گر، شرایط علی، شرایط محوری، پیامدها، راهبردها و شرایط زمینه ای) سازماندهی شدند. در نهایت در نرم افزار Smart Pls از برازش مدل بدست آمده اطمینان حاصل شده، تمامی روابط نیز معنی دار تشخیص داده شدند.
    کلیدواژگان: ارتباطات یکپارچه بازاریابی (IMC)، محصولات فرهنگی - هنری، رفتار مصرف کننده
  • مرضیه الاهی، سید ناصر حجازی*، محمدعلی چیت ساز صفحات 103-127

    مقاله حاضر با هدف ارایه چارچوب کسب مهارت های اجتماعی و نقش آن در پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی در بین مزدوجین شهر یاسوج انجام شد. روش تحقیق پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مزدوجین بین سال های 95-1390 شهر یاسوج به تعداد 24792 نفر در سال 1400 بود. نمونه آماری به روش تصادفی سهمیه ای و با استفاده از نرم افزار Sample Power 559 نفر مورد مطالعه شدند. در تدوین چارچوب نظری از نظریه های جامعه شناختی استفاده شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود. اعتبار و پایایی پرسشنامه ها تایید شدند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد؛ پنج مهارت: 1- همدلی و همکاری 2- رعایت ارزش های اجتماعی 3- مهارت مقابله ای 4-خودگردانی و 5- ارتباط با دوستان به عنوان چارچوب مهارت های اجتماعی مزدوجین شهر یاسوج تدوین شدند. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد: مهارت های پنجگانه در پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی زوجین تاثیر معنی داری دارند (05/0<p). همچنین مهارت های پنجگانه به صورت همزمان به میزان 64% پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی زوجین شهر یاسوج را پیش بینی می کنند که مهارت رعایت ارزش های اجتماعی با بتای (399/0-)، مهارت همدلی و همکاری با بتای (284/0-)، مهارت مقابله ای با بتای (27/0-)، مهارت خودگردانی با بتای (06/0-) و مهارت ارتباط با دوستان با بتای (026/0-) در مجموع موجب پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی زوجین شهر یاسوج می شوند.

    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، مهارت رعایت ارزش های اجتماعی، مهارت همدلی و همکاری، آسیب های اجتماعی، مزدوجین
  • فرزانه فرهادیان بابادی، علیرضا محسنی تبریزی*، مصطفی ازکیا صفحات 129-154

    از آنجاییکه رفتار زیست محیطی متاثر از رفتار افراد جامعه است لذا بررسی سبک زندگی و چگونگی برخورد افراد جامعه با محیط زیست حایز اهمیت است، هدف اصلی این پژوهش، سنجش رفتار زیست محیطی با تاکید بر سبک زندگی از بعد مصرف گرایی مادی است ؛به همین دلیل چارچوب نظری تحقیق براساس نظریه وبلن می باشد.جامعه آماری  تحقیق شامل کلیه ساکنین هشت منطقه از شهر تهران که در دامنه سنی (18-60) سال واقع شده است، براساس فرمول کوکران 384 نفربه عنوان نمونه آماری بدست آمد اما با توجه به جمعیت زیاد جامعه آماری و با در نظر گرفتن داده های از دست رفته احتمالی حجم نمونه 810 نفر انتخاب شد. این تحقیق با رویکرد کمی و با روش پیمایش انجام و ابزار گرد آوری پرسشنامه است.یافته های پژوهش نشان بین سبک زندگی مصرف گرای مادی و رفتارهای زیست محیطی (حمایتگر، بی تفاوت و تخریبگر) رابطه وجود دارد.بین سن، جنس، تحصیلات، درآمد، پایگاه اجتماعی و اقتصادی رفتار زیست محیطی رابطه معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، مصرف گرایی مادیی، رفتار زیست محیطی
  • محمدرضا خاکزاد، بهروز منصوری*، حسن ستاری ساربانقلی صفحات 155-181

    جوامع روستایی نقش بسزایی در توسعه متوازن کشور ایفا می کنند. با توجه به مسایل و مشکلاتی که گریبانگیر جوامع روستایی است، اهتمام بر توسعه پایدار اجتماعی در قالب مشارکت، امنیت، آداب و سنن و آگاهی عمومی روستاییان یک امر ضروری به نظر می رسد. ورود تکنولوژی مدرن، تغییر ساختار تولیدی، شاخص های اجتماعی و اقتصادی زندگی روستاییان را متحول ساخته است و موجبات بروز ناهنجاری های اجتماعی و مهاجرت به شهرها و تقلیل نسل جوان و به تبع آن فرسودگی بافت و مساکن روستایی شده است. استان آذربایجان شرقی بعنوان یکی از قطب های کشاورزی ایران دارای 2591 روستاست. از این تعداد 1067 روستای استان در پهنه کوهستانی قرار دارند، بنابراین جامعه آماری این تحقیق بالغ بر 1067 روستاست که از بین آنها 25 روستا بعنوان نمونه انتخاب شده اند که واجد ویژگی های لازم برای این تحقیق بودند. در این تحقیق برای سنجش میزان پایداری اجتماعی و فرهنگی به شناسایی شاخص ها و معیارهای تاثیرگذار در روستاهای پهنه کوهستانی پرداخته شده است که با اجرای آزمون های مختلف با استفاده از پرسشنامه محقق-ساخت در قالب 21 سوال به میزان تاثیرگذاری شاخص های پایداری اجتماعی بر توانمندسازی جوامع روستایی پهنه کوهستانی استان صحه می گذارد. بنابراین سوال اصلی پژوهش حاضر این است که از نظر سرپرستان خانوارهای روستایی پهنه کوهستانی استان آذربایجان شرقی، چه معیارها و شاخص هایی در بعد پایداری اجتماعی- فرهنگی بیشترین تاثیر را در بهبود عملکرد کیفی زندگی مردم در جوامع روستایی دارد؟

    کلیدواژگان: پایداری اجتماعی-فرهنگی، جوامع روستایی، روستاهای پهنه کوهستانی، استان آذربایجان شرقی
  • زهره کردگاری، بهرام قدیمی*، کاوه خبیری، منصور شریفی، شهلا حجت صفحات 183-202
    هدف از این تحقیق تبیین جامعه شناختی نقش همکاری و تشریک مساعی در تغییرات صلح دوستی در رشته های المپیکی بود. در تحقیق حاضر از روش استفاده شده است. نمونه آماری به روش کل شمار و با اطلاع از فدراسیون های ده رشته المپیکی و معرفی نامبردگان از مجموعه رشته های ورزشی یاد شده ، در گروه سنی 15 تا 32 سال و در مجموع 204 پرسشنامه قابل ارزیابی بود. نتایج فراوانی پاسخگویی ورزشکاران در شاخص همکاری و تشریک مساعی در تغییرات صلح دوستی مشخص نمود که.، حاصل تقسیم شاخص مجذور کای بر درجه آزادی برابر با 2.70 است. شاخص ریشه میانگین مربعات خطای برآورد (RMSEA) در این مدل برابر با 0.029 است که حد مجاز حد مجاز RMSEA، 0.80 است. نتیجه بررسی نشان داد که وضعیت خاص رشته ورزشی که تیمی و انفرادی، و خشن و غیرخشن است می تواند بر همکاری و تشریک مساعی در تغییرات صلح دوستیو رویکرد های مرتبط به آن موثر باشد. با نگرش به کمبود تحقیقات مرتبط با صلح و همکاری و تشریک مساعی در تغییرات صلح دوستی ورزش اجرای تحقیقات بیشتر در این حوزه در کشور و همچنین مطالعات تطبیقی مرتبط با سایر کشورها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: صلح، المپیک، ورزش
|
  • Morteza Farajian * Pages 7-27
    All societies must have a level of tolerance in order to have social cohesion and society members not to distance themselves from each other. This means that social coexistence requires accepting the diversity of cultures, ethnicities, different racial, religious groups, etc. Tolerating differences and accepting others with different tendencies and characteristics can be the cause of the stability of any society and thus the factor of its growth and development. This article studies the factors affecting the level of social tolerance in Iran, and for this purpose, secondary data has been used, which was surveyed globally by Ronald Ingelhart about the values ​​of different societies. The various factors investigated in this article are: level of education, religiosity, class, income, age and gender as independent variables whose relationship with the level of social tolerance of people in Iran has been measured. The findings of the research show that there is a significant relationship between education, religiosity, class, income, age and gender and the level of social tolerance at the level of 0.000. Therefore, all the hypotheses raised in this research have been confirmed. Also, the regression analysis shows that among the independent variables mentioned in the research, the level of education has the highest effect in predicting changes in the level of social tolerance, and the variables of religiosity, age, and gender are in the next ranks, with a total of 354. They predict percentage changes in social tolerance.
    Keywords: Social Tolerance, religiosity, class, education
  • Jalil Mokhtar *, Mansour Hagigatiyan, Mohammadali Chitsaz Pages 29-52

    The purpose of the current research is to analyze the duality of social hope and despair. The present research method is qualitative based on grounded theory. Sampling was done theoretically and face-to-face, in-depth interviews with open-ended questions were conducted with 20 experts, including experts and university professors with relevant research experience. The results showed that the core categories of social hope in Iran include "the possibility of dynamism and transformation, predicting suitable opportunities in the future, imagining a better, more secure future, and a positive response to a bright future". The main categories of social despair in Iran include "social dissatisfaction, tense social environment, social alienation". The causal conditions of social hope include "dynamism and progress, reproduction of motivation, sense of efficacy and control over the environment". The causal factors of social despair include "feeling of danger and There is a risky society, the media and content are all disappointing, a negative evaluation of the future, exhaustion". The background conditions of social hope are "hope for adaptation in a bright future, social dynamism and vitality, fulfillment of basic needs" and the background conditions of social despair include "fear of a vague and unpredictable future. Perceived day-to-day discrimination is "social issues". Intervening conditions include "the dignity and honor of citizens, aspirational capacity of the society" and the intervening conditions of social despair include "not having a clear horizon for tomorrow, weakening of systemic legitimacy, disruption in the vital functions of society". The consequences of social hope are "social health, social stability, vitality" and the consequences of social hopelessness were obtained in the order of "future fear, reproduction of acute social issues, confrontation of need and deprivation, prevalence of collectivism approach, confrontation of need and deprivation, collectivism". Finally, the strategy of increasing social hope in Iran including "intensifying positive emotions, increasing social trust, participation and social interactions, providing the possibility of social mobility and increasing social support" was proposed.

    Keywords: social hope, social despair, Basic theory, twelfth government
  • Mahdi Allahverdizadeh *, Reza Khodaei Mahmoudi Pages 53-72

    The aim of the present study was to investigate the effectiveness of spiritual leadership based on the follower self-esteem on the students' perceptions quality academic performance. To this end, a survey type, library-descriptive research method was employed. The statistical population of the study was all students of the Islamic Azad University, Tabriz branch, including 21720 students. The statistical sample of the study included 378 students based on Krejcie and Morgan table. The sampling method was random, determined according to the number of male and female students. In this study, four questionnaires were used: standard spiritual leadership, organizational citizenship behavior, follower self-esteem, and quality of academic performance questionnaires. The reliability and validly of the questionnaires were re-examined and were confirmed. To analyze the date, having ensured their normality, the authors used structural equation modeling to test the hypotheses. The results revealed that spiritual leadership through the mediating role of the follower self-esteem has a significant positive effect on the citizenship behavior, which shows the effectiveness of   spiritual leadership. Moreover, it was found that organizational citizenship behavior has a meaningful positive effect on the students’ academic performance. The indirect effect of spiritual leadership on the students’ academic performance was meaningful as well.

    Keywords: effectiveness of spiritual leadership, follower self-esteem, quality of academic performance
  • Ali Mollaahmadi *, Vahidreza Mirabi, Ismail Hasanpour Qorqchi Pages 73-102
    The expansion of organizations has caused inconsistencies among units such as public relations, marketing, and market development. In such competitive conditions, organizations should use integrated marketing communications as one of the most effective investment methods to ensure the creation and maintenance of long-term relationships with their current and potential customers. In this regard, this research has been conducted to design a model for integrated marketing communications to change consumer behavior in the qualitative stage. In this research, in the qualitative part, semi-structured interviews and database theory were used to collect data. The statistical population of the qualitative section was 16 marketing professors and creative industry experts who were selected purposefully. After the theoretical saturation in the interview, the recorded data were implemented for analysis and the necessary coding was done. The set of data obtained after the continuous process of open, central, and selective coding in the form of 103 available codes, 60 concepts, 15 categories, and 6 classes based on a systematic approach (intervening conditions, causal conditions, central conditions, consequences, strategies, This most influential and contextual conditions) became .
    Keywords: integrated marketing communication (IMC), cultural-artistic products, Consumer behavior
  • Marziyeh Elahi, Seyyed sina Hejazi *, Mohammadali Chitsaz Pages 103-127
    Introduction

    Considering the necessity of life`s needs in the latest era, rapid socio-cultural changes and family structural evolutions, had encountered human binges with many challenges; which psychological-social abilities are required to deal with these troubles. The lack o social skills, has made human lives vulnerable while dealing with problems.

    Purpose

    The present article was done with the aim to investigate the social skills and its role on the prevention and reduction of social skills among the spouses of Yasouj City.

    Methods

    The method of research is survey correlation. Statistical population and sample:  The statistical society are all the spouses in 2011-2016 who were 24792 in 2021; among them 599 spouses were chosen and studied in random quota method through Sample Power software. Instruments: The theoretical framework was codified through the sociological theories. The measurement instruments was researcher-made questionnaire. Validity and Reliability: The validity of questionnaire was estimated through virtual validity and the reliability was approved and gained through Cronbach Alpha.

    Results

    The obtained results of factor analysis indicated five skills of sympathy and cooperation, social values observance, coping skill, self-governance and relations with friends which were identified as the dimensions of social skills of spouses in Yasouj city. The results of multiple regression also revealed a significant effect of these five skills on the prevention and reduction of the spouses’ social damages(P<0.05). In addition, these five skills simultaneously predict 64% of the prevention and reduction of spouses’ social damages; in which the social values observance with(β=-0.399), the sympathy and cooperation skill with(β=-0.284), the coping skills with(β=-0.27), the self-governance with(β=-0.06) and the relations with friends skill with(β=-0.026) can prevent and reduce the spouses’ social damages in overall.

    Discussion

    Social skills features would be effective on the prevention and reduction of social damages among the spouses in Yasouj city.

    Keywords: social skills, Social Values Observance Skill, Sympathy, Cooperation Skill, Social Damages
  • Farzaneh Farhadian Babadi, Alireza Mohsenitabrizi *, Mostafa Azkia Pages 129-154

    Tehran is facing environmental issues. To solve this problem, it is necessary to investigate the lifestyle and daily habits of the citizens. Based on this, the purpose of the research is to investigate the relationship between lifestyle with emphasis on material consumption and environmental behavior. The theoretical framework of the research is Veblen's ostentatious consumption theory. This research is based on a quantitative approach and a survey method and questionnaire collection tool. The statistical population includes residents of eight districts of Tehran. The sample size based on Cochran's formula was 384 people, and due to the large population of the statistical population, a sample size of 810 people was selected. The data was analyzed using statistical tests. The findings showed that as the lifestyle moves towards materialistic consumption, the amount of supportive environmental behavior decreases. The average environmental behavior of women and men, single and married has a significant difference. And the average shows that more women than men and married people have more supportive environmental behavior than single people. The average of environmental behaviors is different based on age periods and there is no relationship between environmental behavior and education

    Keywords: lifestyle, material consumerism, Environmental Behavior
  • MohammadReza Khakzad, Behrouz Mansouri *, Hassan Sattari Sarbangholi Pages 155-181

    Rural communities play an important role in the balanced development of the country. Rural communities play an important role in the balanced development of the country. Given the issues and problems facing rural communities, the pursuit of sustainable social development in the form of participation, security, customs and public awareness of the villagers seems a necessity. The advent of modern technology, the change in the production structure, the social and economic indicators of rural life have changed and led to the emergence of social anomalies and migration to cities and the reduction of the young generation and consequently the erosion of rural fabric and housing. East Azerbaijan province, as one of the agricultural hubs of Iran, has 2591 villages. Of these, 1067 villages in the province are located in the mountains, so the statistical population of this study is 1067 villages, of which 25 villages have been selected as a sample that had the necessary characteristics for this study. In this study, to measure social and cultural sustainability, effective indicators and criteria have been identified in mountainous villages.By performing various tests using a researcher-made questionnaire in the form of 21 questions, the impact of social sustainability indicators on Empowerment of rural communities confirms the mountainous area of ​​the province. Therefore, the main question of the present study is that according to the heads of rural households in the mountainous area of ​​East Azerbaijan province, what criteria and indicators in terms of socio-cultural sustainability have the greatest impact on improving the quality of life in ?

    Keywords: Socio-cultural sustainability, rural communities, mountainous villages, East Azerbaijan province
  • Zohreh Kerdegari, Bahram Ghadimi *, Kaveh Khabiri, Mansoor Sharifi, Shahla Hajjat Pages 183-202
    The purpose of this study was to explain sociologically the role of cooperation and collaboration in peace-loving changes in the Olympic disciplines. In the present study, the method has been used. The statistical sample could be evaluated in the age group of 15 to 32 years and a total of 204 questionnaires by the total number method and with the knowledge of the ten Olympic disciplines and the introduction of the mentioned from the mentioned sports disciplines. The results of the frequency of athletes' responsiveness in the index of cooperation and collaboration in peace-loving changes showed that the result of dividing the chi-square index by the degree of freedom is equal to 2.70. The root mean square index of estimation error (RMSEA) in this model is equal to 0.029, which is within the allowable RMSEA limit of 0.80. The results of the study showed that the specific situation of the sport, which is team and individual, and violent and non-violent, can be effective on cooperation and joint efforts in changing the peace of friendship and related approaches. It is suggested to conduct more research in this field in the country as well as comparative studies related to other countries.
    Keywords: Peace, Olympic, Sport