فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا معقولی حسنجانی، احمد ماکوئی*، علی بنیادی نایینی صفحات 1-22

    هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر بین المللی شدن شرکتهای دانش بنیان در دو مسیر سنتی و زودهنگام جهت ارایه الگویی پویاست که پویایی خود را هم از دریافت بازخورد عوامل بر هم و هم از تنوع شرایط حاکم بر فضای کسب و کار بین المللی کسب می کند. در این راستا، بنگاه های دانش بنیان تولیدی فعال در صنعت داروهای گیاهی ایران که عمدتا در تراز کوچک و متوسط طبقه بندی می شوند مد نظر و مورد بررسی قرار می گیرند. در ابتدا چهارده عامل اصلی موثر در بین المللی شدن شرکتها از طریق مصاحبه تعیین شده است. سپس با استفاده از تکنیک نقشه شناختی فازی روابط و مفاهیم عصبی حاکم بر عوامل موثر بر بین المللی شدن شرکتهای مورد مطالعه برای دو وضعیت متفاوت قبل و بعد از تحریمهای بین المللی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت، الگوی پویای بین المللی شدن شرکتهای دانش بنیان با استفاده از تعریف بین المللی شدن بر پایه سه بعد زمان، محدوده و مقیاس و میزان اهمیت و تغییرات عوامل بین المللی شدن برای دو حالت بیان شده پیشنهاد می گردد. تحلیل داده ها نشان می دهد که کاربست رویکردهای موجود در ادبیات بین المللی شدن شرکتها که غالبا به شکلی غیر پویا ارایه شده اند به تنهایی در خصوص شرکتهای دانش بنیان کارساز نبوده و نیازمند رویکردی تلفیقی با در نظر گرفتن بازخورد مفاهیم بر هم است که با شرایط کسب و کار فعلی تطابق داشته باشد.

    کلیدواژگان: بین المللی شدن، دانش بنیان، داروهای گیاهی، داده بنیاد، نقشه شناختی فازی
  • هدی زادون، بهرام خیری*، بهروز قاسمی صفحات 23-48

    این پژوهش با هدف بررسی مدیریت تجربه مشتری در بازارهای B2B انجام شده است تا با شناسایی مولفه های شکل دهنده تجربه مشتری در نقاط تعامل مشتری با سازمان و پیشایندها و پیامدهای مدیریت تجربه مشتری، الگوی جامعی جهت مدیریت تجربه مشتری در شرکت های حمل ونقل دریایی ارایه گردد. برای این منظور با توجه به شکاف نظری در خصوص موضوع پژوهش، از رویکرد کیفی نظریه پردازی داده بنیاد استفاده شد. نمونه گیری به شیوه هدفمند و نظری انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با مدیران اجرایی شرکت های تولیدی، بازرگانی و بارفرابری که جهت حمل محمولات صادراتی و وارداتی از خط کانتینری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی استفاده می نمایند گردآوری شد و پس از انجام 22 مصاحبه، کفایت نظری حاصل شد. جهت سنجش قابلیت اعتماد پژوهش، از شاخص های باورپذیری، اطمینان پذیری، تاییدپذیری و کاربرد پذیری استفاده گردید. نتایج کدگذاری و تحلیل داده ها، مبین آن است که مدیریت تجربه مشتری در حمل ونقل دریایی، شامل سه مرحله قبل از حمل دریایی، حین حمل دریایی و بعد از حمل دریایی است. پیشایندهای مدیریت تجربه مشتری در قالب الگویی از شرایط علی، شرایط مداخله گر و شرایط زمینه ای شناسایی و تجزیه وتحلیل شد. سپس، به منظور بهبود تجربه مشتری و ارایه الگوی نهایی، راهبردهای ارزش آفرینی برای مشتریان و ارزش آفرینی برای سازمان و پیامدهای حاصل از اجرای آن ها در صنعت حمل ونقل دریایی معرفی گردیده و موردبحث قرار گرفته است

    کلیدواژگان: بازار بین بنگاهی، تجربه خدمات، حمل ونقل دریایی، سفر مشتری، مدیریت تجربه مشتری
  • ابوالفضل شاه آبادی*، علی اصغر غفاری، مریم علی یاری صفحات 49-73

    تاب آوری توانایی به دست آوردن مجدد تعادل درونی و عملکردی باثبات در شوک ها تعریف می شود. از این میان تاب آوری زنجیره-های تامین از اهمیت خاصی برخوردار است . درصورت تاب آوری و پایداری زنجیره های تامین اثرات حاصل از بحران های سیاسی، اجتماعی و بلایای طبیعی حداقل، کنترل و بازگشت به اوضاع عادی سریع تر صورت می پذیرد. به نظر می رسد تعریف و تعیین سازوکارهای اصولی در عصر حاکمیت اقتصادهای دانش بنیان بدلیل محوریت ارتقا حکمرانی و قواعد اقتصادی، آموزش و توسعه مهارت های نیروی انسانی، توجه و تمرکز بر نوآوری و ابداعات، افزایش زیرساخت-های فناوری و میزان دسترسی به اطلاعات نوین جهانی در رویارویی با شرایط مزبور؛ کاهش مضرات و آسیب های ناشی از تهدیدات و در نتیجه مدیریت بهتر ریسک ها را بهمراه خواهدداشت و خنثی سازی اثرات منفی، بازگشت بهنگام به وضعیت مقبول و سازگاری عنداللزوم فعالین ذیربط را فراهم می نمایند. با توجه به خلا موجود در مطالعات انجام شده پیرامون تاثیر مولفه های اقتصاد دانش بنیان بر تاب آوری زنجیره تامین، در این مقاله سعی بر بررسی موضوع مذکور در کشورهای منتخب عضو سازمان همکاری اسلامی طی دوره 2019-2014 با رهیافت داده های تابلویی و روش گشتاورهای تعمیم یافته شده است. نتایج نشان داد، کلیه مولفه های اقتصاد دانش بنیان: رژیم نهادی و مشوق های اقتصادی، آموزش، نوآوری و ابداعات و زیرساخت های فناوری و ارتباطات بهمراه پیچیدگی های بازار و پیچیدگی های کسب و کار (دو مولفه از زیرشاخص ورودی های نوآوری) بر تاب آوری زنجیره تامین تاثیر مثبت و معناداری دارند و با ارتقاء و بهبود هر یک تاب آوری زنجیره تامین بهبود و افزایش خواهدیافت.

    کلیدواژگان: تاب آوری زنجیره تامین، مشوق اقتصادی و رژیم نهادی، ابداعات و نوآوری، زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی
  • محمد باشکوه اجیرلو*، مرضیه آذربایجانی صفحات 75-92
    در زمینه بازاریابی همانند سایر پدیده های اجتماعی نیاز است تا به خواسته های جامعه و همچنین به حمایت از محیط زیست توجه گردد. هدف بازار صرفا مشتری مداری نیست بلکه به سوی توجه به حساسیت های جامعه سوق پیدا کرده است که توجه به جامعه و محیط زیست باید در قالب بازاریابی پایداری عملیاتی گردد که این موضوع به عنوان یک مساله بسیار مهم در شرکت های صادراتی دانش بنیان شناخته شده است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل توسعه بازاریابی پایداری در شرکت های صادراتی دانش بنیان انجام شده است که راهکارهایی کاربردی و قابل اجراء جهت توسعه بازاریابی پایداری در شرکت های صادراتی دانش بنیان ارایه می دهد که این شرکت ها با آگاهی از این برنامه ها و اجرای صحیح آن ها می توانند از این طریق به ارزش آفزینی پایدار و همچنین مزیت رقابتی پایدار و در نتیجه توسعه صادرات دست پیدا کنند و شاهد بهبود عملکرد، افزایش سودآوری و دیگر مزایای قابل توجه نیز باشند. این پژوهش با استفاده از رویکرد (گلیزری) نظریه داده بنیاد انجام شده است و داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با 14 نفر از خبرگان حوزه بازاریابی و متخصصین شرکت های دانش-بنیان جمع آوری شده است که پس از تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه، مدل توسعه بازاریابی پایداری ارایه گردید که این مدل شامل 5 مقوله (هوشمندی محیطی، هوشمندی تکنولوژیکی، تقویت تعاملات محوری، توسعه بازاریابی اجتماعی و سبز، توسعه دانش داخلی و خارجی) می باشد که با توجه به نظرات خبرگان پژوهش، به عنوان راهکارهای توسعه بازاریابی پایداری در شرکت های صادراتی دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
    کلیدواژگان: بازاریابی پایداری، صادرات، شرکت های دانش بنیان، نظریه داده بنیاد
  • لیلا آندرواژ* صفحات 93-112

    هدف تحقیق حاضر بررسی پیشایندهای داخلی و خارجی موثر بر ورود موفقیت آمیز شرکت ها به بازار های صادراتی با استفاده از رویکرد IPA جهت سنجش اهمیت - عملکرد است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی - پیمایشی و از نوع تحقیقات آمیخته می باشد. جامعه آماری این پژوهش مدیران عامل، مدیران ارشد و کارشناسان خبره بخش بازرگانی، بازاریابی و صادرات شرکت پتروشیمی مارون در استان خوزستان بوده که تعداد آنها 25 نفر برآورد گردید. برای پاسخگویی به پرسشنامه های تحقیق تعداد 7 نفر از این افراد به روش غیرتصادفی قضاوتی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تجزیه و تحلیل IPA از نرم افزار اکسل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که در میان پیشایندهای داخلی، شرکت مارون باید عملکرد خود را در ارتباط با دو عامل ریسک و تجربه بین المللی بهبود دهد. همچنین این شرکت باید در میان پیشایندهای خارجی بر سه عامل نوسانات تقاضا، موانع تجاری و ریسک اقتصادی و سیاسی تمرکز نموده و عملکرد خود را در ارتباط با این عوامل بهبود دهد.

    کلیدواژگان: موفقیت ورود به بازار صادراتی، پیشایندهای داخلی صادرات، پیشایندهای خارجی صادرات، تحلیل اهمیت- عملکرد
  • زهره خسروی لقب*، معصومه تابناک صفحات 113-137

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و بررسی انگیزه های ورود به اتحادهای تامین کننده بین المللی انجام گرفته است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی از نظر ماهیت، توصیفی پیمایشی و از نظر نوع داده ها کمی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های صادراتی بندر بوشهر می باشد. تعداد این شرکت ها 24 شرکت می باشد که با استفاده از روش سرشماری از مدیران ارشد کلیه شرکت ها داده ها جمع آوری شد. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردیدند. از نرم افزار SPSS و Smart PLS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از این است که وضوح هدف، پاسخگویی و انعطاف پذیری تامین کننده بین المللی، سازگاری طرفین اتحاد و توانمندی سازمانی تامین کننده بین المللی بر انگیزه ورود به اتحادهای تامین کننده بین المللی تاثیر مثبت و معناداری دارد. متغیر اعتماد بر انگیزه ورود به اتحاد تامین کننده بین المللی دارای تاثیر منفی بود و این فرضیه مورد تایید قرار نگرفت.

    کلیدواژگان: اتحادهای راهبردی، اتحادهای تامین کننده بین المللی، شرکت های صادراتی، بندر بوشهر
  • مهدی جعفرزاده* صفحات 139-154
    در حالی که بسیاری از پژوهشگران غیرمسلمان تلاش می کنند ویژگی های شخصیتی کارآفرینان را با مراجعه به واژگان موجود در کتب مقدس خود تبیین نمایند، عنایت به واژه قرآنی توکل از منظر معناشناختی برای تبیین مولفه های توکل کارآفرینانه از جمله مباحثی است که کمتر توسط پژوهشگران مسلمان بدان توجه شده است. توکل کارآفرینانه یکی از زمینه های پژوهشی بسیار ضروری در حوزه کسب و کار است که شناسایی ابعاد گوناگون آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد است با التفات به واژه توکل و استناد به معانی آیات قرآن پیرامون آن، ویژگی های روان شناختی توکل کارآفرینانه را تبیین نماید. روش انجام این پژوهش، معنا شناسی و جامعه مورد مطالعه، کل قرآن کریم و تفاسیر درباره آیات توکل است. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، واژه توکل با حفظ معنای لغوی و اصطلاحی، توانایی برقراری ارتباط معنایی با چهار مولفه روان شناختی کارآفرینانه یعنی «تحمل ابهام کارآفرینانه»، «توفیق طلبی کارآفرینانه»، «خلاقیت و نوآوری کارآفرینانه» و «ریسک پذیری کارآفرینانه» دارد. نوآوری این پژوهش را می توان تلاش برای گفتمان بومی سازی و اسلامی سازی دانش حوزه کارآفرینی در زمینه تبیین ارزش های اسلامی و ترویج هنجارهای دینی در کسب و کار تلقی نمود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، مولفه های روان شناختی، توکل کارآفرینانه، معناشناسی، قرآن کریم
  • رامین بشیرخداپرستی، هوشمند باقری قره بلاغ* صفحات 155-175

    پژوهش حاضر به کاوش نقش کارآفرینی شهری، فناوری های دیجیتال و لجستیک هوشمند بر کسب و کار پایدار در شهر هوشمند با نقش تعدیلگری آشفتگی بازار می پردازد؛ که ازنظر هدف کاربردی و ازنظر نحوه ی گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری مطالعه حاضر شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران به تعداد 600 شرکت بودند که 234 نفر بر اساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات لازم در زمینه موضوع پژوهش از کارآفرینان این شرکت ها جمع آوری گردید. داده ها از طریق پرسش نامه استاندارد جمع آوری و با استفاده از نرم افزار Smart-Pls تحلیل شدند. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون های مرتبط مورد سنجش قرار گرفت و تایید شد. نتایج نشان داد که کارآفرینی شهری، فناوری های دیجیتال و لجستیک هوشمند بر کسب و کار پایدار در شهر هوشمند تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین اثر تعدیلگری آشفتگی بازار در رابطه بین فناوری های دیجتال و کسب و کار پایدار در شهر هوشمند به تایید رسید.

    کلیدواژگان: کارآفرینی شهری، فناوری های دیجیتال، لجستیک هوشمند، کسب و کار پایدار، آشفتگی بازار
  • صمد رحیمی اقدم*، ناصر صنوبر، آیلار احمدیان صفحات 177-195
    امروزه شرکت هایی که در محیط های مختلف نهادی و فرهنگی فعالیت می کنند، با چالش های راهبردی بین المللی روبرو هستند. در این راستا، پاسخگویی به این چالش ها مستلزم توانایی چابکی و انعطاف پذیر بودن در پاسخ به خواسته های بین المللی دارد که یادگیری سریع از تجربیات قبلی را می طلبد. دراین بین، رشد شبکه محور می تواند عامل کلیدی جهت تقویت موفقیت بین المللی خصوصا برای شرکت های کوچک و متوسط باشد. ازاین رو، هدف این مطالعه بررسی نقش میانجی رشد شبکه محور در تاثیر چابکی استراتژیک بر موفقیت بین المللی شرکت های کوچک و متوسط در استان آذربایجان شرقی است. این پژوهش به صورت کمی و از انواع مطالعات کاربردی است. نمونه گیری این مطالعه به روش طبقه ای تصادفی و برآورد حجم نمونه نیز از طریق فرمول کوکران صورت پذیرفته است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام شده است و روابط بین متغیرها با روش مدل سازی معادلات ساختاری به کمک ابزارهای SPSS و SmartPLS تحلیل شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که چابکی استراتژیک بر رشد شبکه محور و موفقیت بین المللی اثر مستقیم دارد. همچنین، رشد شبکه محور بر موفقیت بین المللی اثر مثبت دارد. درنهایت، نقش میانجی رشد شبکه محور در رابطه بین چابکی استراتژیک و موفقیت بین المللی شرکت های کوچک و متوسط معنادار حاصل شد. با توجه به نتایج حاصل از تحلیل ها می توان بیان کرد که چابکی استراتژیک عامل کلیدی در پیشبرد گام های بین المللی شدن است که در این میان، شبکه سازی و رشد از طریق آن دستیابی به عملکرد مطلوب بین المللی را برای شرکت های کوچک و متوسط آسان تر می کند.
    کلیدواژگان: چابکی استراتژیک، رشد شبکه محور، موفقیت بین المللی، شرکت های کوچک و متوسط
|
  • Alireza Magholi Hasanjani, Ahmad Makui *, Ali Bonyadi Naeini Pages 1-22

    In this research, the factors affecting the internationalization of knowledge-based enterprises in traditional as well as early pathways have been studied to present a model that gains its dynamics both from receiving feedback on factors and from the diversity of the conditions governing the international business environment. In this regard, we considered the knowledge-based enterprises active in Iran's herbal medicine industry that are classified as small and medium enterprises. In the beginning, 14 main factors affecting the internationalization of companies are determined. Then, using the fuzzy cognitive map technique, the relations and neural concepts governing the factors affecting the internationalization of the studied companies are evaluated for two different situations related to before and after the international sanctions in Iran, and finally, the dynamic model of internationalization for knowledge-based enterprises is proposed using the definition of internationalization including the three dimensions of time, scope and scale, also the value of importance and variation of internationalization factors in two aforesaid situations. The data analysis shows that the application of the existing approaches in the internationalization literature of companies, which are often presented in a non-dynamic way, is not effective for knowledge-based companies alone, and requires an integrated approach, taking into account the feedback of the concepts that are compatible with the current conditions of business.

    Keywords: Internationalization, knowledge base, herbal medicines, Grounded theory, fuzzy cognitive map
  • Hoda Zadvan, Bahram Kheiri *, Behrooz Ghasemi Pages 23-48

    This research has been conducted with the aim of investigating customer experience management in B2B markets to identify the elements that shape customer experience at the points of customer interaction with the organization and the antecedents and consequences of customer experience management, to provide a comprehensive model for customer experience management in shipping companies. For this purpose, according to the theoretical gap regarding the subject of the research, the Qualitative research method of Grounded theory has been used. The data selected by purposive and theoretical sampling method.The data collected through in-depth semi-structured interviews with executive managers of manufacturing, trading and forwarding companies that use the container line of the Islamic Republic of Iran Shipping lines to transport export and import goods. Then, after conducting 22 interviews, theoretical adequacy was achieved. In order to measure the trustworthiness of the research, the indicators of credibility, dependability, confirmability, transformability have been used. The results of data coding and analysis show that customer experience management in Maritime transportation includes three stages: Pre-sea transport stage, sea transport and Post-sea transport stage.The antecedents of customer experience management were identified and analyzed in the form of a model of causal conditions, intervening conditions and contextual conditions. Subsequently, in order to improve the customer experience and provide the final model, value creation strategies for customers and the organization and the consequences of their implementation in the marine transportation industry have been introduced and discussed.

    Keywords: B2B market, Customer experience management, Customer journey, Maritime Transportation, Service experience
  • Abolfazl Shahabadi *, AliAsghar Ghaffari, Maryam Aliyari Pages 49-73

    Natural Hazards, political crises, economic tensions, social unrest are the internal and external threats of the countries, to solve them the issue of resilience is raised and implemented. Resilience is defined as the ability to regain internal balance and stable performance in shocks. Resilience of supply chains is very important. Suppliers, manufacturers, and distributors are the main factors of the chain in the process of obtaining raw materials, converting raw materials into final products and distributing and delivering products to consumers, so with the resilience and stability of supply chains, the effects of political crises, Social and natural disasters are at least controlled and return to normal conditions faster. Due to the lack of studies on the effect of knowledge-based economy components on the resilience of the supply chain, this issue has been investigated in selected member countries of the organization of Islamic cooperation (OIC) during the period of 2014-2019 and using panel data and the method of generalized moments in this article. The results showed the four pillars of the knowledge economy: Economic and institutional regime, Education and skills, Innovation system, and Information and Communication Infrastructure, with Business Sophistication and Market Sophistication two pillars of Input Innovation Index, have an effect on the resilience of the supply chain. They are positive and significant, and with the promotion and improvement of each of the mentioned components, the resilience of the supply chain will improve and increase.

    Keywords: Economic, Institutional Regime, Education, Skills, Innovation System, and Information, Communication Infrastructure
  • Mohammad Bashokouh Ajirloo *, Marzieh Azarbayejani Pages 75-92
    In the field of marketing, like other social phenomena, it is necessary to pay attention to the demands of the society as well as to protect the environment. The purpose of the market is not only customer-oriented, but it has been directed towards paying attention to the sensitivities of the society, that attention to the society and the environment should be operationalized in the form of sustainable marketing. This issue is known as a very important issue in knowledge-based export companies. the current research has been conducted with the aim of presenting a sustainable marketing development model , which provides practical and applicable solutions for the development of sustainable marketing that these companies, by being aware of these programs and their correct implementation, can achieve sustainable value-addition as well as sustainable competitive advantage and as a result export development and witness improved performance, increased profitability.This research has been done using the glaser approach and the data has been collected through semi-structured with 14 experts in the field of marketing and specialists of knowledge-based export companies, which after analysis and analyzing the data obtained from the interview, the sustainable marketing development model was presented that this model includes 5 categories (environmental intelligence, technological intelligence, strengthening of core interactions, development of social and green marketing, development of internal and external knowledge) which, according to the opinions of research experts, it has been considered as a strategy for the development of sustainable marketing in knowledge-based export companies.
    Keywords: Sustainability marketing, Export, Knowledge-Based Companies, Grounded theory
  • Leila Andervazh * Pages 93-112
    Objective

    The purpose of this study is to examine the internal and external precedents affecting the successful entry of companies into export markets using the IPA approach to measure importance-performance. This research is descriptive-survey in terms of practical purpose, in terms of data collection and is quantitative research.

    Method

    The statistical population of this study was the CEOs, senior managers and experts of the commercial, marketing and export departments of Maroon Petrochemical Company in Khuzestan province, whose number was estimated at 25 people. To answer the research questionnaires, 7 of these people were selected by non-random judgment. The data collection tool was a questionnaire.

    Findings

    IPA analysis was used to analyze the data. The results showed that among domestic developments, Maroon should improve its performance in relation to both risk factors and international experience. The company must also focus on three factors of external fluctuations: demand fluctuations, trade barriers and economic and political risk, and improve its performance in relation to these factors.

    Keywords: Successfully entering the export market, Internal Export Factors, External Export Factors, Importance-Performance Analysis
  • Zohre Khosravilaghab *, Masoumeh Tabnak Pages 113-137

    The current research was carried out with the aim of identifying and investigating the motivations for entering into international supplier alliances. The research method is applied in terms of its purpose, descriptive survey in terms of nature, and quantitative in terms of the type of data. The statistical population of the present study includes the export companies of Bushehr port. The number of these companies is 24, and data was collected from the senior managers of all companies using the census method. Research data were collected using a questionnaire. SPSS and Smart PLS software were used for data analysis. The results obtained from the data analysis indicate that the clarity of the goal, the responsiveness and flexibility of the international supplier, the compatibility of the alliance parties and the organizational capability of the international supplier have an effect on the motivation to enter international supplier alliances. It is positive and meaningful. The trust variable had a negative effect on the motivation to enter the international supplier alliance and this hypothesis was not confirmed.

    Keywords: strategic alliances, international supplier alliances, export companies, Bushehr port
  • Mahdi Jafarzadeh * Pages 139-154
    While many non-Muslim researchers try to explain the personality traits of entrepreneurs by referring to the available words in their holy books, taking care of the Quranic word Tawakkul from a semantic point of view to explain the characteristics of entrepreneurial Tawakkul is one of the topics that has been paid less attention by Muslim researchers. Entrepreneurial Tawakkul is one of the most essential research fields in the domain of business, and identifying its various dimensions is of particular importance. Based on this, present research tries to explain the psychological characteristics of entrepreneurial Tawakkul by paying attention to the word Tawakkul and referring to the meanings of the Quranic verses surrounding it. The method of conducting this research is semantics and the studied society, the entire Holy Quran and interpretations about the verses of Tawakkul. Based on the findings of the present research, the word Tawakkul, while maintaining the literal and idiomatic meaning, has the ability to establish a semantic relationship with four entrepreneurial psychological characteristics, namely "Entrepreneurial uncertainty tolerance", "Entrepreneurial need for achievement", "Entrepreneurial creativity and innovation" and "Entrepreneurial risk-taking". The innovation of this research can be considered an attempt to localize and Islamize knowledge in the field of entrepreneurship in the context of explaining Islamic values and promoting religious norms in business.
    Keywords: Entrepreneurship, Psychological Characteristics, Entrepreneurial Tawakkul, semantics, Holy Quran
  • Ramin Bashirkhodaparasti, Hooshmand Bagheri Garbollagh * Pages 155-175

    The current research explores the role of urban entrepreneurship, digital technologies and smart logistics on sustainable business in the smart city with the role of moderating market turbulence; which is descriptive and correlational in terms of practical purpose and in terms of data collection method. The statistical population of the current study was 600 knowledge-based enterprises located in science and technology parks in Tehran, of which 234 were selected based on Morgan's table and using available sampling method. Necessary information about the subject of the research was collected from the entrepreneurs of these companies. Data were collected through a standard questionnaire and analyzed using Smart-Pls software. The validity and reliability of the questionnaire was measured and confirmed using related tests. The results showed that urban entrepreneurship, digital technologies and smart logistics have a positive and significant effect on sustainable business in the smart city. Also, the moderating effect of market turbulence in the relationship between digital technologies and sustainable business in the smart city was confirmed.

    Keywords: Urban entrepreneurship, Digital technologies, Smart logistics, Sustainable business, Market Turbulence
  • Samad Rahimiaghdam *, Naser Sanoubar, Aylar Ahmadian Pages 177-195
    Today, companies operating in different institutional and cultural environments are facing international strategic challenges. Responding to these challenges requires the ability to be agile and flexible in response to international demands, which requires quick learning from previous experiences. In the meantime, network-based growth can be a key factor to strengthen international success, especially for small and medium-sized companies. Therefore, the aim of this study is to investigate the mediating role of network-based growth in the effect of strategic agility on the international success of small and medium enterprises in East Azerbaijan province. This research is quantitative and one of the types of applied studies. Sampling of this study was done by stratified random method and estimation of sample size was done through Cochran's formula. Data collection has been done through a questionnaire, and the relationships between variables have been analyzed by structural equation modeling with the help of SPSS and SmartPLS tools. The results of this study showed that strategic agility has a direct effect on network-based growth and international success. Also, network-oriented growth has a positive effect on international success. Finally, the mediating role of network-based growth in the relationship between strategic agility and international success of small and medium-sized enterprises was obtained. According to the results of the analysis, it can be stated that strategic agility is a key factor in advancing international steps, and in the meantime, networking and growth through which it is easier for small and medium-sized enterprises to achieve optimal international performance.
    Keywords: Strategic Agility, Network-based Growth, International Success, SMES