فهرست مطالب

فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 46، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پگاه صراف، علیرضا تقوی، صدیقه السادات هاشمی کمانگر* صفحات 1-15
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر طراحی و استقرار بسته پشتیبان مجازی در بستر نرم افزار کاربردی تریت اپ (tritapp) برای دانشجویان جدیدالورود دانشکده دندانپزشکی و بررسی میزان رضایت مندی این دانشجویان در استفاده از این ابزار بود.
    روش کار
    به منظور تولید محتوای مرتبط، اقلام حمایتی مورد نیاز دانشجویان در سه دسته آموزشی و پژوهشی، رفاهی و فرهنگی و اداری طبقه بندی شد. مطالب کاربردی در قالب فیلم، متن، عکس و یا پوستر جمع آوری و تهیه شد. سپس در نرم افزار کاربردی تریت اپ آیکونی تحت عنوان بسته پشتیبان تعریف شد. دانشجویان بسته پشتیبان مجازی را دریافت و به مدت 6 ماه از این بسته استفاده کردند و پرسشنامه رضایتمندی محقق ساخته در اختیار دانشجویان قرار گرفت. در نهایت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از پرسشنامه نشان داد که 50 نفر از دانشجویان به پرسشنامه پاسخ داده بودند که از این تعداد 16 نفر (32درصد) از بسته پشتیبان مجازی استفاده کرده بودند. نیمی دانشجویان از استان تهران بودند و بقیه از سایر استان ها بودند. آمار مشارکت دانشجویان ساکن تهران 57/14 درصد بود و مشارکت دانشجویان ساکن استان های دیگر 22/22 درصد بود.
    نتیجه گیری
    آمار رضایت دانشجویان از بسته پشتیبان مجازی نشان می دهد حمایت های مجازی می تواند برای دانشجویان مفید باشد. نرم افزار کاربردی تریت اپ  می تواند برای این قبیل پشتیبانی ها کارآمد و مناسب است. اپلیکیشن tritapp به طور بالقوه کارآمد  می باشد و پلتفرم حرفه ای مناسبی برای پشتیبانی دانشجویان به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: حمایت دانشجویی، پشتیبانی از یادگیرنده، آموزش مجازی، آموزش از راه دور، پاندمی کووید-19
  • حسین پالار، ترانه عنایتی*، محمد صالحی صفحات 16-35
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی و اعتباریابی مدل مدرسه پژوهش محور با رویکرد ارتقای کیفی فرآیند یاددهی-یادگیری در مدارس بوده است.
    روش کار
    نوع روش تحقیق کیفی و جامعه آماری، اعضای هییت علمی رشته مدیریت آموزشی و رشته های مرتبط در مراکز آموزش عالی، متخصصان حوزه پژوهش محوری و فرآیند یاددهی- یادگیری و در بخش اعتباریابی، اساتید رشته مدیریت آموزشی در مراکز آموزش عالی و مدیران عالی و میانی آموزش و پرورش استان مازندران بوده که با روش نمونه گیری گلوله برفی تعداد 22 خبره و در بخش اعتباریابی با روش نمونه گیری هدفمند20 خبره انتخاب شد. برای تحلیل داده ها، از روش داده بنیاد با کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار Atlas.ti و در بخش اعتباریابی از روش دلفی در نرم افزار  SPSSاستفاده شده و برای تعیین روایی و پایایی داده های به دست آمده، از بررسی های لازم شامل مقبولیت (بازنگری خبرگان) و قابلیت تایید (بازبینی خبرگان)، استفاده شد.
    نتایج
    طبق نتایج بخش کیفی مدل پارادایمی دارای 11 بعد (مقوله) و 24 مولفه (مفهوم) به شرح: شرایط علی (تفکر آینده نگرانه به پژوهش، نگرش توسعه پژوهش- آموزش، ضرورت پژوهش محوری در آموزش و ضعف سیستم آموزش محور)، شرایط زمینه ای (سیاست های بالادستی، برنامه های درسی، محتواهای آموزشی، امکانات و زیرساخت ها و انگیزش دانش آموزان)، شرایط مداخله ای (رهبری مدیران نظام آموزشی، حمایت های مادی و غیرمادی، ارزش های دینی- ملی، ارزشیابی پژوهش محور، پرورش روحیه انتقادی و حل مساله)، راهبرد (خلاقیت و خردمحور شدن آموزش، توانمندسازی منابع انسانی، مشوق های انگیزشی، کارگاه ها و جشنواره های علمی- پژوهشی، ایجاد محیط پژوهش محور و اشاعه فرهنگ پژوهش محور) و پیامد (پیامدهای تحصیلی، پیامدهای فردی، پیامدهای نظام آموزشی و پیامدهای اجتماعی) است.
    نتیجه گیری
    نتایج بخش اعتباریابی، حاکی از تایید مولفه های شناسایی شده در بخش کیفی بوده و نتایج بخش کمی نشان داد که تمامی ابعاد و مولفه های مدل پژوهش، مورد تایید واقع شدند.
    کلیدواژگان: پژوهش و آموزش، مدرسه پژوهش محور، فرآیند یاددهی- یادگیری
  • ماکان آریا پارسا، محمدرضا دلوی اصفهان* صفحات 36-52
    هدف

    هدف این پژوهش تبیین مدل کارآفرینی در عصر متاورس با رویکرد آینده پژوهی در شرکت های دانش بنیان درحوزه فناوری اطلاعات بود.

    روش کار

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش در زمره تحقیقات آمیخته (کیفی (نظریه داده بنیاد)-کمی) و  از نوع اکتشافی، انجام شد. شرکت کنندگان پژوهش حاضر در بخش کیفی مدیران شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد و دولتی (در شهر تهران و اصفهان) بود، که با روش نمونه گیری نظری به صورت هدفمند و بر اساس اصل اشباع نظری، تعداد 17 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختار یافته و عمیق با مشارکت کنندگان بود. داده های کمی در قالب تحلیل توصیفی داده ها، تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS23 و SMART PLS تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج کمی ضمن تایید مدل پارادایمی استخراجی از بخش کیفی، روابط میان شرایط علی، سیاست های و ساختارسازمانی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردهای کارآفرینی در عصر متاورس با رویکرد آینده پژوهی و پیامدهای حاصل از آن را مورد تایید قرار داد.

    نتیجه گیری

    اهمیت آینده پژوهی در این است که شرایط لازم جهت فایق آمدن بر این چالش ها را تشریح می نماید. از این رو چالش های اساسی پیش رو، باید شناسایی و به طور صریح و روشن بیان گردند تا هم چنان که پروژه آینده پژوهی به پیش می رود، به عنوان معیاری جهت هدایت پروژه در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، متاورس، آینده پژوهی، شرکت های دانش بنیان، فناوری اطلاعات
  • منصوره روئین تن، فاطمه اصلانی*، محمدمهدی اصلانی، فاطمه احمدی معین، سعید قنبری چاه انجیری، علی احمد آبادی اصل علمداری، زهرا ارجینی صفحات 53-63
    مقدمه

    پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه، تصمیم گیری در شرایط بحرانی را بر عهده دارند. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در بخش های مراقبت ویژه در سال 1400-1399 انجام شد.

    روش

    این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی، 113 دانشجوی پرستاری ترم 6، 7 و 8 دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال تحصیلی 1400-1399 را مورد بررسی قرار داد. این دانشجویان با روش سرشماری انتخاب شده و در مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر 2 بخش بود. بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک دانشجویان و بخش دوم شامل چک لیستی 3 قسمتی مربوط به مهارت های بالینی در بخش های آی سیو، سی سی یو و همودیالیز بود. جهت آنالیز داده ها، از نرم افزار SPSS  نسخه ی 22 و آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی، استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین کل مهارت های بالینی در بخش مراقبت های ویژه 11.05±60.15 بود که نشان گر این است که مهارت های کلی دانشجویان در بخش مراقبت ویژه در سطح مطلوب قرار دارد. بیشترین میانگین نمره مربوط به بخش آی سیو (5.60 ±21.57) و کمترین میانگین (4.00± 18.08) مربوط به بخش همودیالیز بود. همچنین، مهارت کار با دستگاه ونتیلاتور، مراقبت های پس از شوک دادن و ست بندی دستگاه همودیالیز، نامطلوب ترین مهارت های دانشجویان به ترتیب در بخش های آی سیو، سی سی یو و همودیالیز بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که مسیولین مربوطه باید برنامه ریزی های لازم در جهت ارتقای مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری به خصوص در بخش مراقبت های ویژه  که از حساسیت خاصی برخوردار است را انجام دهند. همچنین، جهت ارتقای مهارت هایی که امکان دسترسی و انجام آن ها برای دانشجویان در مراکز بالینی کمتر است، می توان از روش هایی مانند ایجاد فضای پراتیک و امکان کار بر روی مولاژ و آموزش های مجازی مانند روش های مبتنی بر وب و شبیه سازی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مهارت های بالینی، بخش مراقبت ویژه، دانشجویان پرستاری
  • سیده مرضیه هاشمی، وحید فلاح*، فاطمه طاهری صفحات 64-77
    مقدمه
    دوسوتوانی در سازمان های آموزشی یک استراتژی است که با امکانات یکسان، توانایی جذب و انتقال دانش برای توسعه قابلیت های جدید را فراهم می کند. بنابراین، هدف این مطالعه شناسایی شاخص ها، مولفه ها و ابعاد اثرگذار مرتبط با نوآوری دوسوتوان در سازمان های آموزشی بود.
    روش کار
    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید هیات علمی و مدیران دانشگاه های استان مازندران در سال تحصیلی 1402-1401 بودند که تعداد 14 نفر از آنها طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی آن با نظر خبرگان تایید و پایایی آن با ضریب توافق بین دو کدگذار 88/0 محاسبه شد. داده ها با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که عوامل اثرگذار مرتبط با نوآوری دوسوتوان در سازمان های آموزشی دارای 46 شاخص در 7 مولفه و 2 بعد بود. ابعاد و مولفه های اثرگذار شامل نوآوری اکتشافی (با 4 مولفه ساختار، برنامه ریزی، تفکر توسعه ای و فرهنگ دانشگاه) و نوآوری کاربردی (با 3 مولفه قابلیت ها، چشم انداز دانشگاه و استراتژی دانشگاه) بودند. در نهایت، الگوی کارکرد نوآوری دوسوتوان در سازمان های آموزشی ترسیم شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه درباره کارکرد نوآوری دوسوتوان در سازمان های آموزشی می تواند به متخصصان و برنامه ریزان سازمان های آموزشی در جهت ارتقای نوآوری دوسوتوان از طریق بهبود وضعیت ابعاد و مولفه های شناسایی شده کمک نماید.
    کلیدواژگان: نوآوری دوسوتوان، سازمان های آموزشی، نوآوری اکتشافی، نوآوری کاربردی، تفکر توسعه ای، استراتژی دانشگاه
  • علیرضا حیدری*، زهرا خطیرنامنی، نرگس رفیعی، مهدی عباس آبادی صفحات 78-91
    مقدمه
    یکی از مشخصه های وضعیت مطلوب در دانشگاه، برآورده شدن انتظارات دانشجویان از فرآیند خدمات آموزشی است. این مطالعه با هدف تعیین شکاف کیفیت خدمات آموزشی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی بود که به روش توصیفی - تحلیلی انجام شد. 179 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشکده پزشکی در سال 1400، به شیوه در دسترس، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، برطبق پرسشنامه مدل SERVQUAL  تنظیم گردید.
    نتایج
    62 درصد از دانشجویان، مرد و میانگین سنی، 28/3 ± 64/23 سال بود. شکاف کلی کیفیت خدمات 94/0 ± 43/1- بود. بیشترین شکاف در بعد اطمینان 96/0 ± 51/1- بود. بیشترین شکاف در بعد ملموسات مربوط به "وجود تجهیزات مدرن و کارآمد در دانشکده"، در بعد اطمینان مربوط به "انجام فعالیت ها توسط کارکنان آموزشی، در زمانی که خود وعده داده شده"، در بعد پاسخگویی مربوط به "آسان بودن دسترسی دانشجویان به مسیولان برای انتقال نظرات و پیشنهادها درباره مسایل آموزش"، در بعد تضمین مربوط به "آماده سازی دانشجویان برای اشتغال در آینده توسط اساتید و مشاوران با ارایه آموزش های نظری و عملی در دانشکده" و در بعد همدلی مربوط به "برخورد کارکنان آموزش با دانشجویان" بود.
    نتیجه گیری
    در همه ابعاد ارایه خدمات آموزشی، کاستی هایی دیده می شود که ضرورت برنامه ریزی در جهت کاهش یا حذف آنان را ایجاب می کند. برای آگاهی بیشتر از نیازهای آموزشی دانشجویان، نظرسنجی های دوره ای نیاز است تا در اسرع وقت نواقص شناسایی شده و برای بهبود وضعیت، اقدامات لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت، آموزش، دانشکده پزشکی
  • سیده نیوشا عزیزی فر، عبدالمهدی معرف زاده*، محمد حسین پور صفحات 92-104
    هدف
    این پژوهش با هدف تحلیل خودبهسازی مدیران مدارس ابتدایی در شهر اصفهان انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش کمی - کیفی بوده که از مصاحبه های نیمه ساختار مند برای شناسایی، ابعاد، شاخص ها، مولفه ها و همچنین تحلیل آنها استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی 20 نفر خبرگان علمی و خبرگان تجربی شامل اساتید دانشگاه و مدیران ادارات آموزش و پرورش شهر اصفهان هستند و به روش هدفمند تعداد 12 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
    نتایج
    پس از تحلیل محتوای متون و مصاحبه با خبرگان و کد گزاری باز، محوری و گزینشی، کدهای نهایی عبارت بودند از: ارتقاء مهارت مدیریت آموزشی، ارتقاء مهارت مدیریت اجرایی، ارتقاء مهارت مدیریت منابع انسانی، ارتقاء مهارت مدیریت منابع مالی، ارتقاء مهارت انگیزشی و حمایتی و ارتقاء مهارت مدیریت نظارتی که در نهایت راهبردهای هر کدام تحلیل گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه در نهایت پیشنهاد شد مدیران آموزش و پرورش شهر اصفهان راهبردهای موثر در بهسازی مهارت های آموزشی، انگیزشی و حمایتی را از طریق نظارت و رهبری انجام دهند.
    کلیدواژگان: خود بهسازی، مدیران، آموزش و پرورش، اصفهان
  • صدیقه بهروزی فر*، بهروز یحیایی، حسام الدین بابایی، مائده سادات حقی، کوثر ایزدی، مینا محمدی، مهتاب قاسمی، کیمیا جنتی توپکانلو، فاطمه با سلیقه صفحات 105-123
    مقدمه
    راندهای آموزشی، گراندراندها، گزارش های صبحگاهی و آموزش در کلینیک سرپایی از روش های آموزش بالینی متداول هستند که در بیشتر بیمارستان های آموزشی درحال اجرا است. از طریق این روش ها تعامل استاد و دانشجو با هدف آموزش نحوه صحیح مدیریت بیماران و کسب مهارت های عملی صورت می گیرد. هدف این مطالعه تعیین و مقایسه سطح کیفیت آموزش در  بیمارستان های تحت قرارداد با دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بر اساس استانداردهای آموزش بالینی دوره پزشکی عمومی در سال 1401 بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر توصیفی-مقطعی است و به صورت پیمایشی انجام گردید. جامعه پژوهش شامل 108 نفر از کارآموزان و کارورزان بخش داخلی در دو بیمارستان خاتم الانبیاء شاهرود و ولایت دامغان است.گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بیشترین میزان رعایت استانداردهای آموزش بالینی (بایدها) در بیمارستان خاتم الانبیاء مربوط به گزارش صبحگاهی (2/74 درصد) و در بیمارستان ولایت مربوط به راند (3/61 درصد) بوده است. از دیدگاه کارورزان بیشترین میزان رعایت استانداردهای آموزش بالینی در بیمارستان خاتم الانبیاء (3/91 درصد) و ولایت (6/82 درصد) مربوط به گزارش صبحگاهی بوده است. اکثریت کارآموزان و کارورزان در هر دو بیمارستان خاتم الانبیاء میزان رعایت استانداردهای آموزش بالینی (بایدها) مربوط به راند و گزارش صبحگاهی را در سطح متوسط-خوب گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    در مجموع، دیدگاه کارآموزان و کارورزان هر دو مرکز درمانی از نظر میزان رعایت استانداردهای آموزش بالینی (بایدها) اختلاف آماری معنی داری نداشتند.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزش بالینی، راند، گراندراند، کلینیک سرپایی، گزارش صبحگاهی
|
  • Pegah Sarraf, Alireza Taghavi, Sedighe Sadat Hashemikamangar * Pages 1-15
    Introduction
    The aim of the present study was to design and deploy a virtual support package using the Tritapp software platform for newcomer students of School of Dentistry and to evaluate the level of satisfaction of these students in using this tool.
    Method
    In order to produce relevant content, the support items needed by students were classified into three categories:  educational and research, welfare and cultural and administrative affairs. The practical contents of each of were collected and prepared in the form of videos, text, photos, or posters. An icon called “support package for newcomer students of School of Dentistry” was defined in the Tritapp application, a social network for medical science professionals. Then, the students were registered and the received the virtual support package for a period of six months. A researcher-made questionnaire was designed and given to the students to assess the student satisfaction. The data were analyzed using IBM SPSS software.
    Findings
    The results of the questionnaire were reported that 50 students answered the questionnaire, of which 16 (32%) used the virtual support package. 50% of the respondents were from Tehran province and the rest were from other provinces. The participation rate of students living in Tehran was 57.14% and the participation rate of students living in other provinces was 22.22%.
    Conclusion
    The result of students' satisfaction with the virtual support package showed that such support is useful for newcomer students. Tritapp application seems to be potentially efficient and suitable professional platform for student supports.
    Keywords: Student support, Learner support, Virtual Learning, Distance learning, COVID-19 pandemic
  • Hosein Palar, Taraneh Enayati *, Mohammad Salehi Pages 16-35
    Introduction
    The purpose of the current research was to design and validate the research-oriented school model with the approach of improving the quality of the teaching-learning process in schools.
    Method
    the type of qualitative research method and the statistical population, faculty members in the field of educational management and related fields in higher education centers, experts in the field of central research and the teaching-learning process and in the accreditation department, professors in the field of educational management in higher education centers and managers 22 experts were selected by snowball sampling method and 20 experts were selected by targeted sampling method in the accreditation department. For data analysis, the foundation data method with open, axial and selective coding was used in the Atlas.ti software, and in the validation section, the Delphi method was used in the SPSS software, and to determine the validity and reliability of the obtained data, from the review The necessary parameters including acceptability (expert review) and confirmability (expert review) were used.
    Findings
    According to the results of the qualitative part, the paradigm model has 11 dimensions (categories) and 24 components (concepts) as follows: causal conditions (futuristic thinking towards research, the attitude of research-education development, the necessity of research-oriented in education and the weakness of the education-oriented system) background conditions (upstream policies, curricula, educational content, facilities and infrastructure and students' motivation), intervention conditions (leadership of educational system administrators, material and non-material support, religious values- national, research-based evaluation, fostering critical spirit and problem solving), strategy (creativity and rationalization of education, empowering human resources, motivational incentives, scientific-research workshops and festivals, creating a research-oriented environment and spreading a research-oriented culture ) and the consequence (educational consequences, individual consequences, educational system consequences and social consequences).
    Conclusion
    The results of the validation section indicated the confirmation of the components identified in the qualitative section.
    Keywords: Research, research-oriented school, teaching-learning process
  • Makan Aria Parsa, MohammadReza Delvi Esfahan * Pages 36-52
    Purpose

    The purpose of this research was to explain the entrepreneurial model in the metaverse era with a future research approach in knowledge-based companies in the field of information technology.

    Method

    This research was applied in terms of purpose, and in terms of method, it was conducted in the category of mixed research (qualitative (foundation data theory)-quantitative) and exploratory. The participants of the present research in the qualitative part were the members of the managers of knowledge-based companies in the field of information technology and the academic staff members of the universities, of which there were 17 people using the method of theoretical sampling in a targeted manner and based on the principle of theoretical saturation. were selected as samples. The data collection tool was a semi-structured and in-depth interview with the participants. Quantitative data were analyzed in the form of descriptive data analysis, first and second order factor analysis and structural equation model using SPSS23 and SMART PLS software.

    Findings

    Quantitative results confirm the paradigm model extracted from the qualitative part, relationships between causal conditions, organizational policies and structures, contextual conditions, intervening conditions, entrepreneurial strategies in the metaverse era with a future research approach and the resulting consequences. approved.

    Conclusion

    The importance of future research is that it explains the necessary conditions to overcome these challenges. Therefore, the basic challenges ahead must be identified and clearly stated so that as the future research project progresses, they will be considered as a criterion to guide the project.

    Keywords: Entrepreneurship, Metaverse, Future research, Knowledge-based companies, Information technology
  • Mansoureh Rooeintan, Fatemeh Aslani *, MohammadMehdi Aslani, Fatemeh Ahmadi Moin, Saeed Ghanbari, Ali Ahmadabadi Asl Alamdari, Zahra Arjeini Pages 53-63
    Purpose

    Nurses working in critical care units are responsible for making decisions in critical situations. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the level of clinical skills of nursing students of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in critical care units in 2020-2021.

    Method

    This cross-sectional descriptive-analytical study investigated 113 nursing students in the 6th, 7th and 8th semesters of Jundishapur University of Medical Sciences in the academic year of 2020-2021. The data collection tool was a questionnaire consisting of 2 parts. The first part included students' demographic information and the second part included a 3-part checklist related to clinical skills in ICU, CCU and hemodialysis units. The validity of the instrument was checked and confirmed using the content validity method. The reliability of the tool was also checked and confirmed by the test-retest method. SPSS version 22 software and descriptive and analytical statistics tests were used to analyze the data.

    Findings

    The average of the total clinical skills in the critical care units was 60.15 ± 11.05, which indicates that the general skills of the students in the critical care units are at the desired level. The highest average score was related to the ICU unit (21.57 ± 5.60) and the lowest average (18.08 ± 4.00) were related to the hemodialysis unit. Also, the skill of working with the ventilator, post-shock care, and setting up the hemodialysis machine were the most undesirable skills of the students in the ICU, CCU, and hemodialysis units, respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that the relevant authorities should make the necessary plans to improve the clinical skills of nursing students, especially in the critical care units, which has a special sensitivity. Also, in order to improve the skills that are less accessible to students in clinical centers, methods such as creating a practical space and the possibility of working on mollage and virtual training such as web-based methods and simulation can be used.

    Keywords: Clinical skills, Critical care unit, Nursing students
  • Seyede Marziyeh Hashemi, Vahid Fallah *, Fatemeh Taheri Pages 64-77
    Purpose
    Ambidexterity in the educational organizations was a strategy that with the same facilities, provides the ability to absorb and transfer knowledge to develop new capabilities. Therefore, the aim of this study was to identifying the effective indicators, components and dimensions related to ambidextrous innovation in the educational organizations.
    Method
    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The statistical population of the present research was the professors and administrators of Universities of Mazandaran province in the 2022-2023 academic years, and number of 14 people of them were selected as a sample according to the principle of theoretical saturation with the purposive sampling method. The research tool was a semi-structured interview, which its validity was confirmed by the opinion of experts and its reliability was calculated with the agreement coefficient between two coders 0.88. Data were analyzed by open, axial and selective coding method in MAXQDA software.
    Findings
    The findings showed that the effective factors related to ambidextrous innovation in the educational organizations had 46 indicators in 7 components and 2 dimensions. The effective dimensions and components were included exploratory innovation (with 4 components of structure, planning, development thinking and university culture) and applied innovation (with 3 components of capabilities, university vision and university strategy). Finally, the ambidextrous innovation function pattern in the educational organizations was drawn.
    Conclusion
    The results of this study about the ambidextrous innovation function in the educational organizations can help specialists and planners of educational organizations to promote ambidextrous innovation through improving the status of the identified dimensions and components.
    Keywords: Ambidextrous Innovation, educational organizations, Exploratory Innovation, applied innovation, development thinking, university strategy
  • Alireza Heidari *, Zahra Khatirnamani, Narges Rafiei, Mehdi Abbasabadi Pages 78-91
    Introduction
    One of the characteristics of the favorable situation in the university is the fulfillment of students' expectations from the process of educational services. This study aimed to determine the gap of quality of educational services in the medical school of Golestan University of Medical Sciences.
    Method
    This study was a cross-sectional study that was performed by the descriptive-analytical method. Hence, 179 students studying in Faculty of Medicine during 2021 through an accessible way were entered the study. The data collection tool was adjusted according to the SERVQUAL model questionnaire, too.
    Findings
    Moreover, among all students, 62% were male and the mean age was 23.64 ± 3.28 years. The result showed that the overall gap in service quality was -1.43 ±0.94, whereas the largest gap in the confidence dimension was -1.51 ±0.96. The biggest gap in the tangible dimension was related to "the existence of modern and efficient equipment in the faculty"; in the dimension of assurances related to "performing activities by teaching staff at the time promised"; in the dimension of accountability related to "easiness of students' access to authorities to convey opinions and suggestions about education issues"; "; in the guarantee dimension related to "preparing students for future employment by professors and counselors by providing theoretical and practical training in the faculty"; and finally the empathy dimension was related to "education staff treatment of students"
    Conclusion
    In all aspects of providing educational services, there were seen some shortcomings that necessitated planning to reduce or eliminate them. To be more aware of the educational needs of students, periodic surveys have been needed to identify the deficiencies as soon as possible and to take the necessary measures to improve the situation.
    Keywords: evaluation, Quality, Education, medical school
  • Seyede Newsha Azizifar, Abdolmahdi Moarefzadeh *, Mohammad Hosseinpour Pages 92-104
    purpose
    The present research was conducted with the aim of analyzing the self-improvement of principals of elementary schools in Isfahan city.
    Method
    This research is of quantitative-qualitative type, and semi-structured interviews were used to identify, dimensions, indicators, components and also analyze them. The statistical population of this research in the qualitative part is 20 scientific experts and experimental experts, including university professors and directors of education departments in Isfahan city, and 12 people were selected as a sample in a targeted way. To collect data in the qualitative phase, an open-ended questionnaire was used to record the information obtained from the interview process, and in the quantitative section, using the results of the qualitative phase, a researcher-made questionnaire in the 5-value range was used. For qualitative data analysis, thematic analysis method was used and for quantitative data analysis, Pearson correlation test, Friedman ranking and structural equation model were used using LISREL8 software.
    Findings
    After content analysis of texts and interviews with experts and open, central and selective coding, the final codes were: improving educational management skills, improving executive management skills, improving human resources management skills, improving financial resources management skills, improving Motivational and supportive skills and the improvement of supervisory management skills, and finally the strategies of each were analyzed.
    Conclusion
    Finally, it is suggested that the education managers of Isfahan city implement effective strategies in improving educational, motivational and support skills through supervision and leadership.
    Keywords: Self-Improvement, managers, Education, Isfahan
  • Sedigheh Behrouzifar *, Behrooz Yahyaei, Hessamedin Babaei, Maedeh.Sadat Haghi, Kowsar Izadi, Mina Mohammadi, Mahtab Ghasemi, Kimia Jannati Toupkanloo, Fateme Basaligheh Pages 105-123
    Introduction
    Rounds, grand rounds, morning reports and education in outpatient clinics are common clinical training methods that are being implemented in most teaching hospitals and through these methods, the interaction between professor and student is carried out with the aim of teaching proper management of patients and acquiring practical skills. The aim of this study was to compare the level of training quality in Hospitals contracted with the Faculty of Medical Sciences of Islamic Azad University of Shahrood based on the clinical training standards of general medicine course in 1401.
    Method
    This research is a descriptive and cross-sectional study. Viewpoints of externs and interns were evaluated through a researcher-made questionnaire after confirming validity and reliability. A total of 108 questionnaires were received and the data was analyzed with SPSS v.22 software.
    Findings
    The highest level of accommodation with clinical training standards (needs) according to the evaluation of the externs of Khatam Al-Anbia Hospital was related to the morning report (74.2 %) and in the Velayat hospital, was related to the round (61.3 %). From the interns' veiwpoints, the highest level of accommodation with clinical training standards in Khatam Al-Anbia Hospital (91.3%) and Velayat Hospital (82.6%) was related to the morning report. The majority of externs and interns of Khatam Al-Anbia and Velayat Hospitals reported the level of accomodation with clinical training standards (needs) related to rounds and morning reports relatively good.
    Conclusion
    In general, there was no statistically significant difference between the views of interns and externs in both hospitals.
    Keywords: Quality of clinical training, rounds, grand rounds, Outpatient Clinic, morning report