فهرست مطالب

مطالعات دفاعی استراتژیک - پیاپی 93 (پاییز 1402)

نشریه مطالعات دفاعی استراتژیک
پیاپی 93 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ناصر پورصادق، فریبرز قادرپناه* صفحات 5-32

    فرهنگ سازمانی الگوی اعتقادات و ارزش های مشترک و ثابت کارکنان سازمان شناخته می‏شود که در طول زمان رشد و توسعه یافته و وجه ممیزه هر سازمان از سازمان‏های مشابه محسوب می‏شود. هدف مقاله طراحی الگویی برای فرهنگ سازمانی نداجا مبتنی بر ارزش‏های سازمانی است.تحقیق از نوع «کاربردی - توسعه ای»، با روش «تحلیلی - توصیفی» انجام شده است. جامعه آماری 66 نفر از صاحب‏نظران و خبرگان نیروهای مسلح می‏باشد. حجم نمونه تمام شمار، و داده‏ها با روش‏های کتابخانه‏ای و میدانی و با ابزارهای فیش پژوهش، مصاحبه و پرسشنامه گردآوری شده ‏اند. داده ‏ها با آمار توصیفی و بکارگیری نرم افزار SPSS  و تحلیل عاملی تاییدی با بکارگیری نرم افزار Smart PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه با رجوع به خبرگان و اعمال نظرات اصلاحی و تکمیلی آنان در نسخه اولیه، و روایی همگرا و واگرای آن با نرم افزار Smart PLS اندازه گیری و تایید گردید. پایایی پرسشنامه نیز به دو روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه و تایید شد.پس از اعتبارسنجی داده ها، تعداد 167 ارزش سازمانی در قالب 31 مولفه و 136 شاخص در ابعاد 5 گانه «ارزش‏های رفتاری»، «ارزش‏های ساختاری»، «ارزش‏های معنایی»، «ارزش‏های محیطی»، و «ارزش‏های مکتبی و انقلابی» سازماندهی شدند. یافته‏ های پژوهش نشانگر آن است که ابعاد «ارزش‏های رفتاری» ، «ارزش‏ های معنایی» و «ارزش‏های مکتبی و انقلابی» بیشترین اهمیت و مولفه های بعد «ارزش‏های مکتبی» بیشترین ضرایب بارهای عاملی را دارند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، ارزش‏های سازمانی، نیروی دریایی راهبردی، الگوی راهبردی
  • یعقوب زهدی نسب، عباسعلی سلمانی، عبدالرضا دبستانی* صفحات 33-54

    برای  تعیین اهم ابعاد، مولفه ها و شاخص های تاثیر گذار بر ارزیابی آموزش های  مبتنی بر مهارت در نیروهای مسلح، ابتدا با استفاده از اسناد 6 گانه آورده شده در گام اول مدل مفهومی، آموزش های مبتنی بر مهارت استنباط گردید و سپس ابعاد، مولفه ها و شاخص های مطلوب تاثیرگذار بر این نوع آموزش ها تعیین شد و در نهایت با تعیین مراجع ، ابزارها  و روش های ارزیابی آموزش های مبتنی بر مهارت اهم ابعاد، مولفه ها و شاخص های تاثیر گذار بر ارزیابی آموزش های  مبتنی بر مهارت احصا  و تعیین گردید. روش تحقیق، در این مقاله موردی زمینه ای با رویکرد آمیخته است، به این منظور از روش کتابخانه ای و روش میدانی به گردآوری داده ها پرداخته شده است. با استنباط آموزش های مبتنی بر مهارت، ده بعد، 49  مولفه و 220 شاخص آموزش های مبتنی بر مهارت احصا  و  بر اساس نظر خبرگان تاثیرگذاری این ابعاد، مولفه ها و شاخص ها بر ارزیابی این نوع آموزش ها نهایی و استاندارد گردید. سپس بر اساس داده های جمع آوری شده پرسش نامه تجمیعی تهیه و بین 68 نفر جامعه آماری (تمام شمار) توزیع و پاسخ ها دریافت گردید  نتایج حاصل از بررسی پاسخ ها توسط نرم افزار spss سطح معنادار بودن پاسخ ها (P-value) و آلفای کرانباخ هر یک از شاخص ها و مولفه ها این است که: تمامی ابعاد 10 گانه و 49 مولفه و 220 شاخص مربوطه بر ارزیابی آموزش های مبتنی بر مهارت در نیروهای مسلح، کاملا تاثیرگذار است و مورد تایید قرارگرفت. ضمنا با استفاده از روش های آماری توصیفی ، به توصیف و تجزیه وتحلیل پاسخ ها برای هریک از مولفه ها و شاخص ها پرداخته شد و سطح تاثیرگذاری هر یک از شاخص ها و مولفه ها بر اساس نمره میانگین، برای ابعاد ده گانه تعیین گردید.

    کلیدواژگان: ابعاد، مولفه ها و شاخص های، ارزیابی، آموزش های مبتنی بر مهارت
  • حسین ظریف منش*، علی اصغر بیک بیلندی، عباسعلی فضائلی نیا، حسین آزادی نژاد، مرتضی پژوهان فر صفحات 55-76

    در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، که نشات گرفته از آموزه های اسلام ناب محمدی (صل الله علیه و آله و سلم) و مبتنی بر الگوی حکومت اسلامی است، حضرت آیت الله امام خامنه ای (مدظله العالی) ، در راس حاکمیت دینی و جامعه اسلامی قرار دارند. تعیین جهت گیری های اساسی و سیاست های کلی، از شیون مقام معظم رهبری و همچنین فرماندهی کل نیروهای مسلح نیز از اختیارات معظم له است که از طریق سلسله مراتب فرماندهی مربوطه، هدایت کلی نیروهای مسلح را برعهده دارند. هدف اصلی تحقیق، تعیین انتظارات فرمانده معظم کل قوا از نیروهای مسلح طرح گردید؛ که متناسب آن سوال اصلی تحقیق شکل گرفته یعنی انتظارات فرمانده معظم کل قوا از نیروهای مسلح چیست؟ همچنین روش مورد استفاده این تحقیق تحلیل مضمون با رویکرد کیفی بوده و از انتظارات معظم اله،  254 مضمون پایه، و 73 مضمون سازنده و 14 مضمون فراگیر استخراج شده است. مضامین استخراجی در بین جامعه 12 نفر بصورت نشست خبرگی مورد تایید یا اصلاح قرار گرفتند. بصورت نتایج تحقیق که مهمترین انتظارات معظم له از نیروهای مسلح در چهارده مضمون فراگیر با عناوین : تقویت بنیه معنوی؛ مراقبت دایمی برنامه ها و نقشه های دشمن؛ تقویت بنیه دفاعی؛ عمل بر اساس بصیرت، شجاعت؛ تلاش در جهت رسیدن به  نیروهای مسلح طراز اسلامی و انقلابی؛ هم افزایی بین قوای مسلح؛گسترش امنیت کشور؛ گسترش و حفظ روحیه امید به آینده؛ انجام مسیولیت و تلاش مومنانه و مخلصانه؛ تکیه به ظرفیت های داخلی به همراه نوآوری؛ خدمت رسانی به مردم؛ بهره گیری از تجربیات دفاع مقدس؛ تقویت ایمان، دانش نظامی؛ ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی احصاء گردید.

    کلیدواژگان: انتظارات، فرماندهی، نیروهای مسلح، جمهوری اسلامی ایران
  • رضا انجم شعاع، سعادتی مجتبی، محمدعلی نکوئی، مرتضی بیگلری* صفحات 77-102

    آب آشامیدنی به علت ارتباط آن با حیات و سلامت انسان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تاسیسات مربوط به تامین و توزیع آب آشامیدنی در معرض انواع تهدیدات قرار دارند که در این میان تهدیدات زیستی در اولویت خطرپذیری زیرساخت های آب آشامیدنی است. تمرکز این تحقیق بر ارکان جهت ساز برای راهبردها و برنامه های پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدات زیستی در حوزه توزیع آب آشامیدنی است. لذا در این مقاله به «ارکان جهت ساز پدافند زیستی حوزه توزیع آب آشامیدنی» پرداخته شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف تحقیق کاربردی - توسعه ای، ازلحاظ ماهیت و روش گردآوری یک پژوهش توصیفی - پیمایشی و ازلحاظ تحلیل داده ها از نوع آمیخته (کمی- کیفی) است که ابزار گردآوری اطلاعات برای بخش توصیفی، مطالعه کتابخانه ای و فیش برداری و برای بخش پیمایشی، پرسش نامه و تعامل فکری با خبرگان این حوزه است. در این تحقیق، پس از مطالعه اسناد بالادستی و مبانی نظری تحقیق، مفاهیم کلیدی احصاء و براین اساس ارکان جهت ساز شامل 8 اصل، چشم انداز با 6 مشخصه و 6 هدف تدوین گردید.

    کلیدواژگان: ارکان جهت ساز، پدافند زیستی، توزیع آب آشامیدنی
  • عبدالعلی پورشاسب، کیومرث حیدری، علی سعادت راد، حسن شعبانی* صفحات 103-122

    با پیدایش تهدیدهای نوپدید نظامی در چند سال اخیر، نوع جنگ ها با توجه به پیشرفت فناوری های نظامی تغییر کرده است. به نوعی که هدف جنگ های امروزی کاهش خسارات جانی و مالی از طرف حمله کننده است. مهمترین گام در نیروی زمینی توجه به ارتقای دانش، مهارت و بینش کارکنان بالاخص فرماندهان نظامی می باشد. این تحقیق با عنوان "رویکرد نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدیدهای نوپدید نظامی " صورت پذیرفته است.نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق از نوع موردی-زمینه ای می باشد. در این پژوهش، به منظور رسیدن به اهداف تحقیق از دو جامعه خبرگان و جامعه آماری کلی (کارشناسان و متخصصان) بهره گرفته شده است. جامعه خبرگی شامل 12 نفر از فرماندهان و معاونین نزاجا و جامعه آماری کلی این تحقیق شامل تمامی معاونین، فرماندهان قرارگاه ها، لشکرها و تیپ های مستقل نزاجا به تعداد 75 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران با ضریب خطای 5% حجم نمونه تحقیق برابر 62 نفر تعیین شد. برای گرداوری اطلاعات و داده های مرتبط با موضوع تحقیق، از دو روش میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. در نتیجه پژوهش شناخت تهدیدهای نوپدید نظامی در حوزه ی ماموریت نزاجا، مطالبات و انتظارات اسناد بالادستی (فرماندهی معظم کل قوا و اسناد سازمانی رده بالاتر) در حوزه تهدیدهای نوپدید نظامی، عوامل محیط خارجی و داخلی نزاجا (فرصت ها و تهدیدها، قوت ها و ضعف ها) ، اهداف راهبردی نزاجا، در مقابله با تهدیدهای نوپدید نظامی در حوزه نظامی تبیین گردیده است.

    کلیدواژگان: نیروی زمینی، جنگ، تهدید نوپدید نظامی
  • محمدرضا قرایی آشتیانی، حسین شکوهی، محمد احدی، علی حاجیلو* صفحات 123-146

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهکارهای تحقق و الزامات مناسب پیاده سازی راهبردهای تربیت و تعالی فرماندهان و مدیران آجا با تاکید بر مدیریت جهادی نگارش گردیده است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان آجا در نیروهای چهارگانه آجا و علما و روحانیون و اساتید دانشگاهی نیروهای مسلح خارج از آجا به تعداد 40 نفر می باشد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی بوده و از ترکیب داده های کمی و کیفی (با رویکرد آمیخته) شامل مصاحبه و پرسشنامه باز و بسته استفاده شده است. در این تحقیق به منظور دستیابی به هدف اصلی پژوهش، ابتدا از طریق انجام مصاحبه های عمیق با خبرگان پژوهش راهکارها و الزامات مناسب پیاده سازی راهبردها شناسایی، سپس از طریق تنظیم و توزیع پرسشنامه بین خبرگان و انجام آزمون تی تک نمونه ای، موارد شناسایی شده مورد تایید قرار گرفته و نهایی شدند.نتایج حاصل از  تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده حاکی از شناسایی و تایید 21 راهکار تحقق و 29 الزام پیاده سازی راهبرد می باشد.

    کلیدواژگان: راهکارهای تحقق راهبرد، الزامات پیاده سازی راهبرد، تربیت و تعالی فرماندهان و مدیران آجا
  • احمدی مقدم اسماعیل، حسینی حسین، فروزان حمید، پرویز طهماسبی* صفحات 147-168

    در سال های اخیر پدافند غیرعامل در کشور ما مفهومی گسترده یافته و تقریبا اکثر حوزه های حیات اجتماعی مردم را در بر  می گیرد. یکی از روش های نوین پدافند غیرعامل، پدافند غیرعامل مردم محور می باشد که ماموریت اصلی آن در وهله ی نخست، حفاظت از انسجام بین مردم و حکومت بوده و در وهله بعدی تداوم فعالیت های ضروری است. هدف این تحقیق ارایه الگوی راهبردی پدافندغیرعامل مردم محور در برابر جنگ نرم دشمن است. تحقیق حاضر با رویکرد آمیخته (بخش کیفی با روش داده بنیاد و بخش کمی با روش اکتشافی) انجام شده است. جمع آوری داده ها در این تحقیق به دو روش میدانی و کتابخانه ای و با استفاده از ابزارهای مصاحبه، مشاهده، میز گرد تخصصی و اسناد و مدارک تحقق یافته است.جامعه آماری این تحقیق 32 نفر از صاحب نظران حوزه جنگ نرم و پدافند غیرعامل و تا رسیدن به اشباع نظری می باشد که پس از مصاحبه با 12 نفرحاحب نظر به اشباع نظری نایل گردید.  برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی حاصله در سه مرحله کد گذاری (باز، محوری و انتخابی) به عمل آمد. در این راستا ابتدا تعداد 196 واحد تحلیل (پاراگراف) انتخاب و پس از مفهوم سازی، تعداد 45 شاخص کانونی تعیین و فهرست گردیدند. در جریان کدگذاری محوری با دسته بندی شاخص های مرتبط به یکدیگر، تعداد 12مولفه حاصل شد و پس از کدگذاری انتخابی، پنج بعد (مدیریت فضای مجازی، تامین امنیت، حفظ سرمایه اجتماعی، استقرار عدالت و پاسخگویی به نیازها) برای الگوی پدافند غیرعامل مردم محور تعیین گردید. در بخش کیفی با تنظیم پرسشنامه، ابعاد و مولفه های الگوی پدافند غیرعامل مردم محور در برابر جنگ نرم دشمن، در میان جامعه نمونه تحقیق به رای و سنجش گذاشته شد و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که با اخذ نمره مناسب همگی تایید گردیدند.

    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، پدافند غیرعامل مردم محور، مردم، جنگ نرم
  • داود آقا محمدی، خسرو بوالحسنی، سعید مجردی، اکبر وکیلی* صفحات 169-189

    تفکر راهبردی نیاز امروز همه سازمان ها و به ویژه سازمان های نظامی است. فرماندهان و مدیران سطوح عالی نیروهای مسلح ج.ا.ایران، به منظور خلق راهبردهای بدیع و موثر می بایستی با مهارت تفکر راهبردی آشنا بوده و آن را در فرآیند مدیریت خود در سازمان اعمال نمایند. به منظور بروز و ظهور تفکر راهبردی نیاز است زمینه ها و بسترهای لازم در محیط سازمانی فراهم شود. در همین راستا هدف این تحقیق شناسایی الزامات تحقق تفکر راهبردی فرماندهان و مدیران سطوح عالی نیروهای مسلح است. این تحقیق کاربردی-توسعه ای بوده و با روش، موردی-زمینه ای انجام گرفته است. شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و میدانی و ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده است. تعداد 9 نفر از خبرگان این حوزه در سطح نیروهای مسلح به شیوه هدفمند پس از رسیدن به اشباع نظری به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با شیوه کدگذاری و استفاده از نرم افزار MAXQDA-2020، انجام شده و برای روایی پژوهش، مقبولیت، انتقال پذیری و تایید پذیری همچنین برای پایایی پژوهش، اعتبار پذیری پژوهش، توسط تیم پژوهش و در نهایت در یک کارگروه خبرگی مورد تایید قرار گرفته است. یافته ها بیانگر آن است که الزامات تحقق تفکر راهبردی فرماندهان و مدیران سطوح عالی ن.م در 5 مولفه و 58 شاخص شامل مولفه های ساختاری (8 شاخص)، منابع انسانی (9 شاخص)، فرهنگ سازمانی (17 شاخص)، رهبری و مدیریت (8 شاخص) و عمومی (16 شاخص) جای می گیرد. الزامات پیش گفته می تواند بسترساز تحقق و توسعه تفکر راهبردی فرماندهان و مدیران برای آمادگی مزبور باشد و سبب نهادینه سازی تفکر راهبردی در بدنه اصلی و تصمیم گیر نیروهای مسلح خواهد شد.

    کلیدواژگان: الزامات، تفکر راهبردی، سطوح عالی مدیریت و فرماندهی، فرماندهان، مدیران، نیروهای مسلح
  • اسماعیل شهرآیینی، صفدر باجلانی* صفحات 191-212

    سیاست دفاعی خط مشی ها و راهکارهای یک دولت اعم از نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و... برای به کارگیری عناصر قدرت ملی به منظور برقراری امنیت ملی و رفع یا دفع تهدیدهای داخلی و خارجی کشور است و تدوین آن همچون سایر سیاست گذاری های ملی، نیازمند رعایت اصول و قواعد خاصی می باشد. دستیابی به اهداف سیاست گذاری دفاعی که شامل: رفع یا دفع تهدیدها، پیشگیری از جنگ، حل وفصل منازعات منطقه ای، قدرت سازی و قدرت افزایی و... می باشد، مستلزم آن است که سیاست های تدوینی از ویژگی های مطلوبی برخوردار باشد تا بتواند در مقابل تهدیدهای آینده و محیط آکنده از بی ثباتی، عدم قطعیت، پیچیدگی و ابهام، پاسخگو باشد. از طرفی سیاست گذاری دفاعی در ج.ا.ایران متناسب با اصول و آرمان های اسلام و انقلاب اسلامی و در راستای مقابله با تهدیدهای استکبار جهانی تدوین می گردند، بنابراین سوال اصلی این مقاله بدین صورت در ذهن محققین شکل گرفت که «ویژگی های سیاست گذاری مطلوب دفاعی ج.ا.ایران کدامند؟»، لذا پژوهشگران به دنبال شناسایی و احصاء «ویژگی های سیاست گذاری مطلوب دفاعی ج.ا.ایران» می باشند. این پژوهش از نوع کاربردی-توسعه ای محسوب شده و روش تحقیق نیز که با رویکرد آمیخته است، با استفاده از تکنیک های توصیفی و تحلیلی انجام شده است. حجم جامعه آماری این تحقیق به صورت تمام شمار 30 نفر در نظر گرفته شده است. تجزیه وتحلیل اطلاعات و داده های حاصل از مطالعه منابع، به روش کیفی انجام شده و اطلاعات حاصل از پرسشنامه با استفاده از روش معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و بهره گیری از نرم افزار پی ال اس مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق ویژگی های سیاست گذاری مطلوب دفاعی ج.ا.ایران را در سه بعد: «داخلی، خارجی و کلی» و تعداد 62 ویژگی دسته بندی می کند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، مطلوب، دفاعی، ج.ا.ایران
|
  • N .Poorsdegh, F.Ghader Panah * Pages 5-32

    Organizational culture is known as the pattern of common and constant beliefs and values of the organization's employees, which has grown and developed over time and is considered the distinguishing feature of each organization from similar organizations. The purpose of the article is to design a model for organizational culture based on organizational values.  The "applied-developmental" type of research was carried out with the "analytical-descriptive" method. The statistical population is 66 experts and experts of the armed forces. The total sample size, and the data were collected with library and field methods and with the tools of research sheet, interview and questionnaire. The data was analyzed with descriptive statistics using SPSS software and confirmatory factor analysis using Smart PLS software. The content and face validity of the questionnaire was measured and confirmed by referring to experts and applying their corrective and supplementary comments in the initial version, and its convergent and divergent validity with Smart PLS software. The reliability of the questionnaire was also calculated and confirmed by Cronbach's alpha and composite reliability methods.After validating the data, the number of 167 organizational values in the form of 31 components and 136 indicators in the 5 dimensions of "behavioral values", "structural values", "semantic values", "environmental values", and "School and revolutionary values" were organized. The findings of the research show that the dimensions of "behavioral values", "semantic values" and "scholastic and revolutionary values" are the most important and the next components of "scholastic values" have the highest coefficients of factor loadings.

    Keywords: organizational culture, organizational values, Strategic Navy, strategic model
  • Y. Zohdi Nasab, A. Salmani, A.R. Dabestani * Pages 33-54

    To determine the most important dimensions, components and indicators affecting the evaluation of skills-based training in the Armed Forces, skill-based training was first inferred using the six documents provided in the first step of the conceptual model and then, the desired dimensions, components and indicators affecting this type of training were determined. Finally, by determining the references, tools and methods for evaluating skills-based training, the most important dimensions, components and indicators affecting the evaluation of skills-based training were obtained and determined. This research is a case study with an integrated approach, for which library and field methods were used to collect data. By inferring the skills-based trainings, 10 dimensions, 49 components and 220 indicators affecting the evaluation of these trainings were obtained, finalized and standardized based on experts opinions. Then, based on the collected data, a comprehensive questionnaire was prepared and distributed among 68 people in the statistical population in the form of a total number. After examining the answers by SPSS software, the level of significance of the answers (P-value) and Cronbach's alpha of each of the indicators and components were as follows: All the 10 dimensions, 49 components and 220 indicators related to the evaluation of skills-based training In the Armed Forces, are quite correlated and approved. In addition, using descriptive statistical methods, the responses to each of the components and indicators were described and analyzed, and the level of effectiveness of each of the indicators and components was determined based on the average score for the 10 dimensions.

    Keywords: evaluation, Skills-based trainings, dimensions components, and indicators of training
  • H. Zarif Manesh *, A.R. Beik Bilandi, A.A. Azadinejad, H. Azadinejad, M. Pejohanfar Pages 55-76

    In the holy system of the Islamic Republic of Iran, which originates from the teachings of pure Muhammadan Islam (peace be upon him and his family) and is based on the model of Islamic government, the Grand Ayatollah Imam Khamenei (as) and the Supreme Leader, at the head of the government There is a religion and an Islamic society. Determining the basic directions and general policies, as well as the overall leadership of the system, is one of the responsibilities of the Supreme Leader and also the Commander-in-Chief of the Armed Forces. Through the relevant command hierarchy, they are in charge of the overall leadership of the armed forces. Therefore, this study tries to extract his expectations from the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran based on the statements of the Supreme Commander of the Armed Forces, Imam Khamenei (as). For this purpose, the main purpose of the research was to determine the expectations of the Supreme Commander of the Armed Forces from the Armed Forces; In proportion to that, the research question was formed. The method used in this research is thematic analysis with a qualitative approach of an applied type. The results of the investigation are based on the statements of the Commander-in-Chief of the Armed Forces (Supreme Leader) that the most important expectations of the Supreme Leader from the Armed Forces were counted in 14 cases

    Keywords: Expectations, the armed forces, the Supreme Command of the Armed Forces
  • R .Anjom Shoaa, M .Saadati, M .Nekooie, M. Biglari * Pages 77-102

    Drinking water is of special importance due to its connection with human life and health. Installations for the supply and distribution of drinking water are exposed to a variety of threats.  In the meantime, biological threats are a priority in the risk of drinking water infrastructure. The focus of this research is on the key elements for passive defense strategies and programs in dealing with biological threats in the field of drinking water distribution.  Therefore, in this article, the "Key elements of biological defense in the field of drinking water distribution" are discussed. The present study is a descriptive-survey research in terms of the purpose of applied-developmental research, a descriptive-survey research in terms of nature and method of collection, and a mixed (quantitative-qualitative) type in terms of data analysis.  It is a tool for collecting information for the descriptive section, library study and taking notes, and for the survey section, a questionnaire and intellectual interaction with experts in this field. In this research, after studying the upstream documents, and the theoretical foundations of the research, the key concepts of statistics and based on this, the key elements including 8 principles, a vision with six characteristics and 6 missions were developed

    Keywords: Key elements of biological defense in the field of drinking water distribution
  • A.A. Pourshasab, K .Heydari, A .Saadat Rad, H .Shabani * Pages 103-122

    With the emergence of emerging military threats in the last few year, the type of wars has changed due to the advancement of military technologies. In a way, today's wars are aimed at reducing the loss of life and financial losses on behalf of the attacker. The most important step in the ground force is to pay attention to the promotion of knowledge, skills and insights of the staff, especially military commanders. This research has been carried out as "The approach of the IRA ground force against emerging military threats" In this research, in order to achieve the research objectives, two communities of experts and the general statistical population (experts and experts) have been used. The expert population consisted of 12 nezaja commanders and deputies, and the overall statistical population of this study included all deputies, base commanders, lashkars and independent brigades of Nezaja 75 people, which was determined by Cochran formula with error coefficient of 5% of the sample size of the study was 62 people. To collect information and data related to the subject of research, two methods of field and library have been used. As a result of this research, recognition of emerging military threats in the field of Nezaja mission, demands and expectations of upstream documents (supreme commander of the forces and higher-level organizational documents) in the field of emerging military threats, external and internal factors of Nezaja (opportunities and threats, strengths and weaknesses), nezaja strategic objectives in confronting emerging military threats in the military field have been explained.

    Keywords: Ground force, War, emerging military threat
  • M.R Qaraei Ashtiani, H Shakohi, M Ahadi, A Hajiloo * Pages 123-146

    The current research was written with the aim of identifying the implementation strategies and the appropriate requirements for the implementation of the training and excellence strategies of the commanders and managers of AJA with an emphasis on Jihadi management. The statistical population of this research includes the elites and experts of Aja in the four forces of Aja and scholars, clerics and university professors of the armed forces outside Aja in the number of 40 people. The current research is in the category of applied-developmental research and a combination of quantitative and qualitative data (with a mixed approach) including interviews and open and closed questionnaires has been used. In this research, in order to achieve the main goal of the research, first by conducting in-depth interviews with research experts, the appropriate solutions and requirements for the implementation of strategies were identified, then by setting up and distributing a questionnaire among experts and conducting One Sample Test, the identified cases were identified. were approved and finalized. The results obtained from the analysis of the obtained data indicate the identification and approval of 21 implementation solutions and 29 requirements for the implementation of the strategy.

    Keywords: strategy implementation strategies, strategy implementation requirements, training, excellence of commanders, managers
  • I .Ahmadi Moghadam, H .Hosseini, H .Forozan, P. Tahmasabi * Pages 147-168

      In recent years, passive defense has become a widespread concept in our country and covers almost all areas of people's social life. One of the new functions of passive defense is people-oriented passive defense, It is that its main mission in the first place is to protect the cohesion between the people and the government and in the next place is the continuation of necessary activities. The purpose of this research is to provide a strategic model of people-centered passive defense against the enemy's soft war. The current research was done with a qualitative approach and with the Foundation's data method. Data collection in this research was done by field and library methods and by using the tools of interview, observation, specialized round table and documents. The statistical population of this research reached theoretical saturation after interviewing 12 people with opinions. To analyze the resulting data, coding was done in three stages. In open coding, 196 units of analysis (paragraphs) were selected and after conceptualization, 115 indicators were extracted, and after merging, transforming and changing similar or close factors, 45 focal indicators were determined and listed. In the course of axial coding by categorizing indicators related to each other, the number of 12 components was obtained and after selective coding, five dimensions were determined for the people-centered passive defense model. At the end, by setting up a questionnaire, the dimensions and components of the people-centered passive defense model against the enemy's soft war were voted and evaluated among the sample research community and analyzed using SPSS software, which were all confirmed by obtaining the appropriate score

    Keywords: Model, strategy, passive defense, Soft War, people-oriented passive defense
  • D .Aghamohammadi, Kh .Bolhassani, S .Mojaradi, A. Vakili * Pages 169-189

    Strategic thinking is the today's need of organizations, especially military organizations. In order to create innovative and effective strategies, the commanders and managers of the highest levels of the Armed Forces of Islamic Republic of Iran should be familiar with the skill of strategic thinking and apply it in strategic defense management. In order for strategic thinking to emerge, it is necessary to provide the necessary contexts and platforms in the organizational environment. In this regard, the aim of this research is to identify the requirements for realizing the strategic thinking of commanders and managers of the highest levels of the armed forces. This is an applied-developmental research and has been done with a case-based method. The method of information collection was library and field, and the data collection tool was a semi-structured interview. A number of 9 experts in this field at the level of the armed forces were selected as a statistical sample in a targeted manner after reaching theoretical saturation. Analysis of information with the method of coding and using the MAXQDA-2020 software was carried out for the validity of the research, acceptability, transferability and verifiability, as well as for the reliability of the research, the credibility of the research, by the research team and finally in a verified expert working group. The findings indicate that the requirements for realizing the strategic thinking of the commanders and managers of the highest levels of armed forces are placed, in 5 components and 58 indicators including structural components (8 indicators), human resources (9 indicators), organizational culture (17 indicators), leadership and management (8 indicators) and general (16 indicators). The aforementioned requirements can be the basis for the realization and development of the strategic thinking of commanders and managers for the aforementioned preparation and will cause the institutionalization of strategic thinking in the main and decision-making body of the armed forces.

    Keywords: requirements, Strategic thinking, high levels of management, command, commanders, Managers, Armed forces
  • I .Shahraayini, S. Bajlani * Pages 191-212

    Defense policy is a framework for coordinating military, economic, political and cultural tools by the government to remove or repel threats and establish stability and security in the country, and its formulation, like other national policies, requires the observance of certain principles and rules. Achieving the goals of defense policy, which includes: eliminating or repelling threats, preventing war, resolving regional conflicts, strengthening and increasing power, etc., requires that the formulated policies have favorable characteristics in order to be able to face threats. The future and the environment full of instability, uncertainty, complexity and ambiguity should be responsive. On the other hand, defense policies in the Republic of Iran are formulated in accordance with revolutionary principles and ideals and in the direction of confronting the threats of global arrogance, so the main question of this article was formed in the minds of the researchers as follows: "The characteristics of desirable defense policies What are the J.A. of Iran?", therefore, the researchers seek to identify and quantify the "characteristics of the desirable defense policies of the J.A. of Iran".This research is considered to be an applied-developmental type and the research method, which is mixed with the approach, was carried out using descriptive-analytical method. The size of the statistical population of this research is 30 people. Analysis and analysis of the information and data obtained from the study of sources have been described and analyzed in a qualitative way, and the information obtained from the questionnaire has been analyzed using the method of structural equations with the partial least squares approach and using the PLS software. The results of the research showed that the features of Iran's favorable defense policy are in three dimensions: "internal, external and general" and there are 62 features.

    Keywords: Policy Making, optimal, defensive, I.R.Iran