فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 1-27

    کشورداری را فرآیند پویای حکمرانی، اداره امور عمومی و امور جاریه کشور تعریف کرده اند که در پرتو خط مشی های عمومی، راهبردهای بخش دولتی و رویه های حاکم بر عملیات روزمره ساحت های مختلف جامعه و تعاملی پویا با محیط بین الملل کلیت یکپارچه ای را شکل می دهد. آنچه این فرآیند را «به نیکویی یا به بدی» روح می بخشد، حاکمان، سیاستمداران، مدیران و کارکنان به عنوان «سرمایه انسانی» جامعه هستند. این انسان ها آنگاه که نسبت به کشور خود غیرت و احساس مالکیت روانشناختی آگاهانه پیدا می کنند در تصمیم گیری های خود، نسبت به «منابع عمومی کشور» حساس، دقیق و با حساب و کتاب می شوند و به عبارت دیگر دچار «حساسیت مقدس» در رفتار حکمرانی، مدیریتی و عملیاتی خود می شوند. فهم این پدیده، زمینه سازان و دستاوردهای آن هدف غایی این نوشته است.

    کلیدواژگان: کشورداری، حکمرانی، ادراه امور عمومی، امور جاریه عمومی، خساست مقدس
  • حیدر احمدی*، الهام تنگستانی، حمیدرضا نعمت الهی صفحات 29-50
    هدف

    آگاهی زیست محیطی به میزان اطلاعات افراد درمورد مسایل محیط زیست و عوامل موثر در گسترش آن و شناخت از چگونگی رفتار برای بهبود معضلات تعریف شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آگاهی زیست محیطی بر مدیریت منابع انسانی سبز با نقش میانجی رفتارهای سبز کارکنان و نوآوری سبز و تعدیل گری رهبری خدمتگزار است.

    روش شناسی: 

    پژوهش از نوع هدف کاربردی و از حیث جمع آوری داده، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری 8000 نفر از کارکنان شرکت های فعال پتروشیمی منطقه پارس جنوبی و نمونه آماری 370 نفر بود. برای به دست آوردن پایایی متغیرهای پژوهش از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. برای سنجش برازش مدل مفهومی پژوهش و فرضیه ها از روش حداقل مربعات جزیی (Smart pls) استفاده شد.

    یافته های پژوهش: 

    نتیجه پژوهش نشان می دهد که آگاهی زیست محیطی بر رفتار سبز کارکنان، نوآوری سبز و مدیریت منابع انسانی سبز تاثیر معناداری دارد. رفتار سبز کارکنان بر مدیریت منابع انسانی سبز تاثیر معناداری دارد، اما تاثیر نوآوری سبز بر مدیریت منابع انسانی سبز تایید نشد. رفتار سبز کارکنان نقش میانجی میان مدیریت منابع انسانی سبز و آگاهی زیست محیطی دارد، اما نقش میانجی نوآوری سبز و تعدیلگر رهبری خدمتگزار میان مدیریت منابع انسانی سبز و آگاهی زیست محیطی تایید نشد.

    نوآوری پژوهش:

     پژوهش بررسی شده به مدیران یاری می رساند تا فرایند انتخاب، استخدام و آموزش سبز را در دستور کار قرار دهند و آگاهی منابع انسانی را در حوزه زیست محیطی تقویت کنند سپس با به کارگیری نقش میانجی رفتار سبز کارکنان، نوآوری سبز و تعدیلگر رهبری خدمتگزار، به شکل گیری فضای دوست دار محیط زیست کمک کنند.

    کلیدواژگان: آگاهی زیست محیطی، مدیریت منابع انسانی سبز، نوآوری سبز، رفتار سبز کارکنان و رهبری خدمتگزار
  • محمدامین اقلیمی، محمدحسین رونقی*، مسلم علی محمدلو صفحات 51-73
    هدف

    فرایند جهانی سازی و توسعه سریع فناوری های اطلاعاتی نه تنها منجر به رقابت مشهود بین سازمان ها شده است، بلکه این پدیده را می توان میان دانشگاه ها نیز مشاهده کرد. در این زمینه، هوشمندی کسب وکار به عنوان فرایند جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر، انتشار داده‎ها و اطلاعات باارزش بالا، برای استفاده در فرایند تصمیم گیری می باشد. هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی هوشمندی کسب وکار متناسب با سازمان های تحصیلات عالی و در نهایت سنجش آمادگی دانشگاه شیراز برای پیاده سازی این سیستم است.

    طرح پژوهش: 

    این مطالعه در چهار مرحله انجام شد. در آغاز برای شناسایی جامع عوامل موثر بر آمادگی سازمان جهت پیاده سازی سیستم هوشمندی کسب وکار از روش مرور نظام مند استفاده شد. سپس برای متناسب سازی عوامل با دانشگاه و موسسه های آموزشی به پالایش آن عوامل با نظر خبرگان دانشگاهی و غربالگری فازی عوامل متناسب با دانشگاه پرداخته شد که در نتیجه هشت بعد مدیریت، زیرساخت سخت افزاری، مدیریت طرح، تیم هوشمندی کسب وکار، زیرساخت نرم افزاری، کاربران، سازمان و فرهنگ سازمانی و 44 شاخص شناسایی و تایید شد. سپس عوامل شناسایی شده به وسیله روش بهترین-بدترین فازی وزن دهی شدند. در نهایت، آمادگی دانشگاه شیراز با استفاده از چارچوب عوامل و نظر 60 نفر از مدیران، کارشناسان و استادان دانشگاه شیراز که به صورت قضاوتی هدفمند انتخاب شدند، از مسیر پرسش نامه سنجش شد.

    یافته ها

    علاوه بر شناسایی عوامل آمادگی هوشمندی در دانشگاه، یافته دیگر نشان داد که دانشگاه شیراز بیشترین آمادگی را به ترتیب در ابعاد کاربران، مدیریت، گروه هوشمندی، فرهنگ سازمان، زیرساخت سخت افزاری، مدیریت طرح، سازمان و زیرساخت نرم افزاری دارد.

    نوآوری پژوهش:

     ارزش نظری این پژوهش، ارایه چارچوبی بر اساس شاخص های استخراج شده و اوزان آنها است که می توان میزان آمادگی یک دانشگاه در پیاده سازی سیستم هوشمندی کسب وکار را ارزیابی کرد. نتایج مطالعه برای مدیران دانشگاه ها جهت ارزیابی وضعیت سازمان خود و شناسایی نقاط قوت و ضعف ابعاد مختلف موسسه در پیاده سازی هوشمندی کسب وکار کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: هوشمندی کسب وکار، دانشگاه، ارزیابی آمادگی، دانشگاه شیراز
  • محمدرضا تقوا*، محمدتقی تقوی فرد، ایمان رئیسی وانانی، نورمحمد یعقوبی، حامد کرد صفحات 75-104

    در چند دهه گذشته، حوزه دولت سیار در سراسر جهان توجه زیادی را به خود جلب کرده است. دولت ها برای دستیابی به سطح مطلوب رضایت، درصدد ارایه خدمات با کیفیت به شهروندان هستند. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های کیفی به شمار می رود. در این پژوهش از روش فراترکیب (باروسو و ساندلوسکی) با رویکرد تحلیل مضمون برای بررسی ادبیات پژوهش استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها، کدگذاری باز برای شناسایی مضامین و مولفه پیشران های کیفیت خدمات دولت سیار می باشد. اعتبار تحلیل نیز با ضریب کاپای کوهن 771/0 شد. در این مطالعه برای شناسایی مولفه های پیشران های کیفیت خدمات، 39 کد به عنوان مضامین پایه شناسایی شدند. از این بین 21 کد به عنوان مضامین فرعی انتخاب شدند و 7 کد با عنوان مضامین اصلی با عنوان های «کیفیت گرایی، شایسته سالاری، حفظ حریم شخصی، تعهد، اقدام های زیرساختی، عملگرایی و مدیریت کارآمد» شناسایی و تشکیل شدند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، دولت سیار، پیشران، فراترکیب
  • سپهر جعفرپور، سید حمید خدادادحسینی*، اسدالله کردناییج صفحات 105-138

    هدف مقاله حاضر، واکاوی رویکردهای استراتژیک توسعه نوآوری برای کسب وکارهایی است که قصد دارند جایگاه قابل قبولی در آینده کشاورزی ایران داشته باشند. مصاحبه عمیق با 12 خبره منتخب، روش دلفی و بررسی اسناد کتابخانه ای روش های جمع آوری و بررسی داده ها بودند. محدوده پژوهش کل بخش کشاورزی ایران و جامعه هدف، کلیه فعالین و ذی نفعان بخش کشاورزی ایران هستند. پس از استخراج روندهای کلان، استراتژی های توسعه نوآوری و نوآوری های اختصاصی بخش کشاورزی با به کارگیری ابزارهای تجزیه وتحلیل استراتژیک، ضمن استخراج مهم ترین عوامل محیطی (فرصت و تهدید) و مهم ترین عوامل داخلی (ضعف و قوت)، نسبت به موقعیت یابی استراتژیک کسب وکارهای ایرانی اقدام شد. با استفاده از روش سیموس به عنوان یک رویکرد پیشرفته در تصمیم گیری چندمعیاره،استراتژی ها و نوآوری های استخراج شده، رتبه بندی شدند. مهم ترین نقطه ضعف کسب وکارهای ایرانی نداشتن دانش و مهارت تخصصی و مدیریتی و مهم ترین نقطه قوت، برخورداری از نیروی های انسانی جوان و خلاق شناسایی شد. خرده مالکی گسترده و عدم بلوغ اکوسیستم نوآوری در بخش کشاورزی مهم ترین تهدیدها و غنی بودن اکوسیستم کشاورزی ایران و همچنین سرمایه انسانی جوان، خلاق و تحصیلکرده مهم ترین فرصت ها شناسایی شدند. همکاری های استراتژیک جهت توسعه نوآوری های کاربردی منطبق بر بلوغ اکوسیستم نوآوری کشاورزی به عنوان برترین استراتژی و تجاری سازی داخلی نوآوری های پیشرفته به عنوان ضعیف ترین استراتژی شناسایی شدند. نوآوری های مرتبط با کارایی بازار و کارایی مزرعه به عنوان مناسب ترین نوآوری ها و نوآوری های مرتبط با مزارع پیشرفته به عنوان نامناسب ترین نوآوری ها به منظور توسعه نوآوری در بخش کشاورزی ایران شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: استراتژی های توسعه نوآوری، نوآوری های کشاورزی، کشاورزی هوشمند اقلیمی، تجزیه وتحلیل استراتژیک، سیموس
  • سید کاظم چاوشی، فرشید خمویی*، معظمه شکرالله تبار صفحات 139-163

    بانکداری اسلامی در چند دهه اخیر رشد چشمگیری داشته و جزء صنایع رو به رشد دنیا شناخته شده است. از این رو هدف پژوهش پیش رو شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر پذیرش بانکداری اسلامی از سوی مشتریان با رویکرد آراس فازی است. پژوهش حاضر یک پژوهش توسعه ای-کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش 15 نفر از کارشناسان و خبرگان حوزه بانکداری و اقتصاد اسلامی بوده که به روش در دسترس انتخاب شدند. در گام اول با بررسی های کتابخانه ای و ارزیابی یافته های مطالعات گذشته مرتبط با موضوع، عوامل موثر بر پذیرش یا انتخاب بانک اسلامی از سوی مشتریان بررسی شد. در گام بعد به منظور غربال سازی عوامل شناسایی شده، از روش آنتروپی شانون استفاده شد. در ادامه نیز به منظور دستیابی به وزن و اهمیت عوامل از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) فازی استفاده شد. در نهایت نیز برای اولویت بندی عوامل از روش آراس فازی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که عوامل مذهب و اعتقادهای مذهبی جامعه، سازگاری با ارزش های جامعه؛ مشتریان و مسیولیت پذیری اجتماعی سیستم بانکداری اسلامی بیشترین اهمیت را در پذیرش بانکداری اسلامی از سوی مشتریان دارند. شهرت و تصویر بانک، مزیت نسبی نسبت به سیستم بانکی متعارف و تبلیغات در پذیرش بانکداری اسلامی از سوی مشتریان از عوامل با اهمیت کمتری شناخته شدند.

    کلیدواژگان: بانکداری اسلامی، پذیرش، رویکرد آراس فازی
  • صدیقه کاظمی*، فاطمه علیدوستی صفحات 165-189
    هدف

    پژوهش حاضر تحلیل و ارزیابی پایان نامه های پایان یافته دوره کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان در سال های 1395 تا 1400 به عنوان ابزاری برای توسعه توانمندی پژوهشی معلمان به عنوان بخشی از منابع سازمانی است.

    روش پژوهش:

     از جهت هدف، کاربردی و از جهت اجرا، توصیفی- ارزیابی است. این مطالعه موردی متمرکز بر دانشگاه فرهنگیان انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی پایان نامه های دفاع شده از سال 1395 تا 1400 است و نمونه این پژوهش 138 پایان نامه بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار مطالعه سیاهه محقق ساخته با  17 مولفه و 83 نشانگر بود.

    یافته ها

    یافته های آزمون t تک نمونه ای نشان می دهد، پایان نامه های بررسی شده فقط در مولفه های موضوع و عنوان، واژه های کلیدی، سوال ها یا فرضیه های پژوهش و منابع، وضعیت مطلوبی دارد و در سایر مولفه ها وضعیت مطلوب ندارد. مولفه پیشینه پژوهش و پیوست، نسبت به سایر مولفه ها از وضعیت نامطلوب تری برخوردار است. همچنین یافته های حاصل از تحلیل واریانس دو متغیره نشان می دهد که بین کیفیت پایان نامه های 8 رشته تخصصی در 17 مولفه تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج آزمون خی دو دو متغیری برای مقایسه پایان نامه ها در رشته های تخصصی مختلف از لحاظ تعداد مطالعات بین رشته ای و ماهیت پژوهش (کمی، کیفی، آمیخته) نیز نشان می دهد که تفاوت معناداری در تعداد مطالعه های بین رشته ای و ماهیت پژوهش در پایان نامه ها وجود دارد.

    نتیجه گیری

    برای رسیدن به وضعیت مطلوب و اثربخشی پایان نامه ها به عنوان ابزاری برای توسعه پژوهشی افراد، توجه به پیامدهای خط مشی اتخاذی نظیر میزان انتشار مقاله ها، تبیین هدف انجام پایان نامه برای ذی نفعان و هم آموزی تجربه های سازنده استادان در این زمینه ضروری است.

    کلیدواژگان: ارزیابی، رویکرد پژوهش محور، پایان نامه های کارشناسی ارشد، دانشگاه فرهنگیان
  • حسینعلی نجارپور*، مجید نیلی احمدآبادی، مهدی محمدی نسب صفحات 191-213
    هدف

    این مطالعه به منظور شناسایی و ساختاردهی به بحران مالی سازمان تامین‏اجتماعی با استفاده از روش SSM انجام شده ‏است. نتایج این پژوهش برای تعیین تغییرات در این سازمان استفاده می شود.

    روش‏ شناسی: 

    برای شناسایی و ساختاردهی مسیله از تلفیق CATWOE و روش شناسی سیستم‏های نرم استفاده شده است. از این رو پژوهش حاضر، پژوهشی کاربردی با منطق استقرایی-قیاسی است که نمونه یک روش آمیخته کیفی است. داده های پژوهش نظر خبرگان است. تعداد آنها 28 نفر است و به صورت هدفمند قضاوتی انتخاب شده اند. انجام پژوهش در دو مرحله اصلی انجام شده است که عبارت است از استخراج ساختار مسیله و شناسایی راهکارها.

    یافته ها

    در این پژوهش، ساختار مسیله بحران مالی سازمان تامین ‏اجتماعی (تصویر غنی) و همچنین عوامل مرتبط با آن مشخص ‏شد. همچنین مشخص شد که برای حل بحران باید چه اصلاحاتی در اقدام های حاکمیت و سازمان در سه زمینه سیاست گذاری، اقتصادی و نظارتی انجام‏ شود.

    کلیدواژگان: سازمان تامین اجتماعی، بحران مالی، ساختاردهی، رویکرد سیستم های نرم
  • رضا واعظی، پریسا مکی*، علی اصغر پورعزت، داود حسین پور صفحات 215-235

    تغییرات ساختاری در دولت به طورمعمول در دولت های مختلف به صورت مقطعی با رویکردی جزیی و بدون نگاهی کلان رخ می دهد. اصلاحات ساختاری دولت نیازمند درک روند کلی این تغییرات از دیدگاهی کلان و در بازه زمانی بلندمدت است. هدف از این پژوهش بررسی تغییرات ساختاری وزارت آموزش و پرورش پس از انقلاب اسلامی تا زمان حال و تحلیل نهادی تاریخی این تغییرات است.شرط اصلاحات ساختاری مطلوب در دولت، شناخت زمینه تاریخی- نهادی شکل گیری و تغییر ساختارهاست. راهبرد این پژوهش تفسیری است. در پژوهش تفسیری توصیف ها و تفسیرهای چندلایه از پدیده ها و رویدادهای اجتماعی آنگونه که اتفاق می افتند، انجام می شود نه آنگونه که برنامه ریزی می شوند. بنابراین به منظور درک عمیق و یا شناخت یک سازمان باید به شناخت، درک ریشه و زمینه های تاریخی آن پرداخت.در این مطالعه با بررسی تغییرات ساختاری وزارت آموزش و پرورش با نگاه تاریخی- نهادی دریافت شد که تعدد مراجع تصمیم گیرنده در خصوص ساختار وزارت آموزش و پرورش سبب بی نظمی و انسجام نداشتن در خط مشی های کلان این وزارتخانه شده است، به طوری که اغلب در تعارض با یکدیگر و خنثی کننده تصمیم های پیشین یکدیگر بوده اند. با وجود آنکه از لحاظ قانونی صلاحیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظر جایگاه قانونی برای ایجاد تغییر در ساختار دولت محل ابهام است، اما همچنان این مرجع در حاشیه ای به نسبت امن و نقدناپذیر به گسترش بی رویه و گاهی وقت ها موازی سازی در ساختار وزارت آموزش و پرورش ادامه می دهد و ضروری است اصلاحات نهادی در مورد به رسمیت شناختن مسیری واحد و قانونی برای ایجاد تغییرات ساختاری در وزارت آموزش و پرورش انجام شود.

    کلیدواژگان: تحلیل تاریخی- نهادی، وزارت آموزش و پرورش، تغییرات ساختاری
|
  • Heidar Ahmadi*, Elham Tangestani, Hamidreza Nematollahi Pages 29-50
    Objective

    Environmental awareness is defined as the level of people's information about environmental issues and the effective factors in its expansion and knowledge of how to behave to improve problems. The purpose of this research is to investigate the effect of environmental awareness on green human resource management with the mediating role of employees' green behaviors and green innovation and the moderation of servant leadership.

    Methodology

    The research is a descriptive survey in terms of practical purpose and in terms of data collection. The statistical population was 8000 employees of active petrochemical companies in South Pars region and the statistical sample was 370 people. Cronbach's alpha method was used to obtain the reliability of research variables. Partial least squares method (Smart pls) was used to measure the fit of the research conceptual model and hypotheses.

    Research findings

    The result of the research shows that environmental awareness has a significant effect on the green behavior of employees, green innovation and green human resource management. The green behavior of employees has a significant effect on the management of green human resources; But the effect of green innovation on green human resource management was not confirmed. The green behavior of employees plays a mediating role between green human resource management and environmental awareness; But the mediating role of green innovation and moderator of servant leadership between green human resource management and environmental awareness was not confirmed.

    Research innovation:

    The investigated research helps the managers to put the process of selection, recruitment and green training on the agenda and to strengthen the awareness of human resources in the environmental field and by using the mediator role of green behavior of employees, green innovation and moderator of leadership. Servant, help to form an environment-friendly environment.

    Keywords: environmental awareness, green human resource management, green innovation, green employee behavior, servant leadership
  • Amin Eghlimi, MohammadHossein Ronaghi*, Moslem Ali Mohammadlou Pages 51-73

    Globalization process and the rapid development of information technologies have not only led to obvious competition between organizations, but this phenomenon can also be observed among universities. In this context, business intelligence (BI) is understood as a process that collects, analyzes, interprets, and disseminates high-value data and information at the appropriate time for use in the decision-making process. The purpose of this research is to provide a model suitable for higher education organizations and finally to measure the readiness of Shiraz University to implement the BI system. For this purpose, this study was conducted in four stages. At first, the factors affecting the readiness of the organization to implement the business intelligence system have been identified using the systematic review method, then the factors have been refined with the opinion of experts using the fuzzy screening method, and as a result, eight dimensions of management hardware infrastructure, project management, BI team, software infrastructure, BI users, organization and organization culture, and 44 indicators were identified and confirmed. After going through the mentioned steps, the identified factors have been weighted by the fuzzy best-worst method. Finally, the readiness of Shiraz University was measured using the obtained model and the opinions of 60 managers, experts and professors of Shiraz University, who were selected in a purposeful judgment, through a questionnaire. The results showed that Shiraz University has the most preparation in terms of business intelligence users, management, business intelligence team, organization culture, hardware infrastructure, project management, organization and business intelligence software infrastructure.

    Keywords: Business intelligence, University, Readiness assessment, Shiraz University
  • MohammadReza Taghva*, MohammadTaghi Taghavi Fard, Iman Raeesi Vanani, NoorMohammad Yaghoubi, Hamed Kord Pages 75-104

    Over the past few decades, the mobile government has attracted a lot of attention around the world. The governments are seeking quality services to citizens to achieve the desired level of satisfaction. Therefore, in order to provide better services, it is necessary to study of the quality of mobile government services and ultimately explain the factors affecting the quality of its services. The present study is a type of qualitative research in terms of purpose, applied, and in terms of data collection.In this study, the method of meta synthesis and the approach of Barrosu and Sandeluski was used to investigate the research literature. Data collection tools are open coding to identify themes and components Drivers of of mobile government service quality. The validity of the analysis was assessed using the kappa coefficient, which was equal to 0.771 In this study, 39codes were identified as basic themes to identify the quality of service quality components. Of these, 21codes were selected as Sub themes and 7were identified and formed as Main themes:Quality orientation, meritocracy, personal privacy, commitment, infrastructural measures, pragmatism, efficient management.

    Keywords: Service Quality, Mobile Government, Driver, Meta- Synthesis
  • Sepehr Jafarpour, Seyed Hamid Khodadad Hosseini*, Asadollah Kordnaeij Pages 105-138

    The purpose of this article is to exploring the strategic approaches of innovation development for businesses that intend to have an acceptable position in the future of Iran's agriculture. In-depth interview with 12 selected experts, Delphi method and library document review were the methods of sampling and data analysis. The scope of the research is the entire agricultural sector of Iran.After extracting macro trends, innovation development strategies and specific innovations, by using strategic analysis tools, while extracting the most important environmental factors and the most important internal factors strategic positioning of Iranian businesses was done. Using the Simos method, the extracted strategies and innovations were ranked. The most important weakness of Iranian businesses was the lack of specialized and managerial knowledge and skills, and the most important strength was the possession of young and creative human resources. Widespread small ownership and immaturity of the innovation ecosystem in the agricultural sector were identified as the most important threats, and the richness of Iran's agricultural ecosystem, as well as the creative and educated human capital, were identified as the most important opportunities. Strategic cooperation for the development of applied innovations according to the maturity of the innovation ecosystem was the best strategy and internal commercialization of advanced innovations was identified as the weakest strategy. Innovations related to market efficiency and farm efficiency were identified as the most appropriate innovations and innovations related to advanced farms were identified as the most unsuitable innovations for the development of innovation in Iran's agricultural sector.

    Keywords: innovation development strategies, agricultural innovations, climate smart agriculture, strategic analysis, SIMUS
  • Seyed Kazem Chavoshi, Farshid Khamoei*, Mozameh Shokrolahtabar Pages 139-163

    Islamic banking has grown significantly in recent decades and is known as one of the growing industries in the world. Therefore, the purpose of this study is to identify and prioritize the factors affecting the acceptance of Islamic banking by customers with a fuzzy ARAS approach. The present study is a development-applied research.The statistical population of this study was 15 experts in the field of banking and Islamic economics who were selected by available methods .in the first step with library reviews and evaluation of the findings of previous studies related to the subject, the factors affecting the acceptance or selection of Islamic Bank by customers were examined. In the next step, Shannon entropy technique was used to screen for the identified factors. In order to achieve the weight and importance of the factors, the fuzzy Analytic Hierarchy Process (AHP) technique was used and finally the fuzzy Aras technique was used to prioritize the factors. Findings show that the factors of religion and religious beliefs of the society, compatibility with the values of society and customers and social responsibility of the Islamic banking system are the most important in the acceptance of Islamic banking by customers. Bank reputation and image, comparative advantage over conventional banking system and advertising in accepting Islamic banking by customers were recognized as less important factors.

    Keywords: Islamic banking, Acceptance, Fuzzy ARAS Approach
  • Sedigheh Kazemi*, Fatemeh Alidoosti Pages 165-189
    Objective

    The present study was an analysis and evaluation of the completed master's theses of Farhangian University between 2015 and 2020 as a tool for developing the research capabilities of teachersas a part of organizational resources.

    Research method

    in terms of purpose, it is applied and in terms of execution, it is descriptive-evaluative.This case study focused on Farhangian University. The statistical population of the research includes all theses defended from 2015 to 2020 and the sample of this research was 138 theses with relative stratified random sampling. The sample size was calculated based on Cochran's formula. The study tool was a researcher-made checklist with 17 components and 83 indicators.

    Findings

    The findings of the one-sample t-test show that the examined theses have a favorable condition only in the components of the topic and title, keywords, research questions or hypotheses, and sources, and their condition is not favorable in other components. The component of research background and attachment has a more unfavorable situation than other components. Also, the findings of bivariate variance analysis show that there is a significant difference between the quality of theses of 8 specialized fields in 17 components. The results of the chi-square test to compare theses in different specialized fields in terms of the number of interdisciplinary studies and the nature of research (quantitative, qualitative, mixed) also show that there is a significant difference in the number of interdisciplinary studies and the nature of research in theses.

    Conclusion

    To achieve the desired status and effectiveness of theses as a tool for the research development of individuals, paying attention to the outcomes of the adopted policy such as the number and quality of published articles, explaining the purpose of conducting the thesis to the main stakeholders, and sharing the constructive experiences of the professors is essential.

    Keywords: Evaluation, research-based approach, mastertheses, Farhangian University
  • Hossein Ali Najjarpour*, Majid Nili Ahmadabadi, Mehdi Mohammadi Nasab Pages 191-213
    Purpose

    This study was conducted in order to identify and structure the financial crisis of the social security organization using the SSM method. The results of this research can be used to determine changes in this organization.

    Methodology

    To identify and structure the problem, CATWOE and soft systems methodology have been combined. Therefore, the current research is applied research with inductive-deductive logic, which is an example of a qualitative mixed method. The data of the research are the opinions of experts, whose number is 28, and they were selected in a purposeful way. Research has been done in two main stages, which are extracting the structure of the problem and identifying solutions.

    Findings

    In this research, the structure of the financial crisis of the social security organization (rich image) and the factors related to it were determined. In addition, it was found that in order to solve the crisis, reforms should be made in governance and organization measures in three areas: policy, economy and supervision.

    Keywords: Social SecurityOrganization, financial crisis, structuring, soft systems approach
  • Reza Vaezi, Parisa Maki*, AliAsghar Pourezzat, Davood Hoseinpour Pages 215-235

    Structural changes in the government usually occur in different governments in a piecemeal manner, with a partial approach and without a macro view. The structural reforms of the government require understanding the general process of these changes from a macro perspective and in a long-term period.The purpose of this research is to examine the structural changes of the Ministry of Education since the Islamic Revolution and the historical institutional analysis of these changes.The necessity of the desired structural reforms in the government is to know the historical-institutional context of the formation and change of structures. The strategy of this research is interpretive; Therefore, in order to deeply understand or know an organization, it is necessary to know and understand its roots and historical contexts.we found that the multiplicity of decision-making authorities regarding the structure of the Ministry of Education causes disorganization and incoherence in the policy. This ministry's policies have become so that they often conflict with each other and neutralize each other's previous decisions. Even though the legal competence of the Supreme Council of Cultural Revolution is ambiguous in terms of its legal position to change the structure of the government, but still this authority is relatively safe and uncriticized in the margin of indiscriminate expansion and sometimes parallelism in the structure of the Ministry of Education and Education continues and it is necessary to carry out institutional reforms in the Ministry of Education regarding the recognition of a single and legal path to create structural changes.

    Keywords: Historical Institutionalism Analysis, Education Ministry, Structural changes