فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 27 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد رمی*، سمانه راهدار، مریم عظیم پور، کیوان خرمی پور صفحات 8-21
    زمینه و هدف

    بیماری دیابت موجب اختلال در هموستاز گلوکز و تغییرات منفی در عضله قلب می شود. از آنجا که فعالیت ورزشی ممکن است بافت قلبی افراد دیابتی را تحت تاثر قرار دهد، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر محتوای پروتیین های FOXO3، PI3K و AKT در بافت قلبی موش های صحرایی نژاد ویستار مبتلا به دیابت نوع دو به اجرا درآمد.

    روش تحقیق:

     تعداد 36 سر موش صحرایی به چهار گروه شامل دیابت - کنترل، دیابت - تمرین، کنترل - سالم، و تمرین - سالم؛ تقسیم شدند. پس از دو ماه استفاده از رژیم غذایی پرچرب و القاء دیابت با استرپتوزوتوسین (35 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) در گروه های دیابت- کنترل و دیابت- تمرین؛ حیوانات در گروه های کنترل- سالم و تمرین- سالم پروتکلHIIT را بر اساس درصدی از Vmax به دست آمده و با تناوب های دو دقیقه ای و تعداد تناوب های فزآینده، به مدت هشت هفته با تکرار پنج جلسه در هفته، به اجرا درآوردند. زمان 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، بافت قلب استخراج شد و بررسی پروتیین ها با استفاده از روش وسترن بلات انجام گرفت. همچنین مطالعه هیستولوژیک در سطح بافتی با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین انجام شد. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0>p برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    محتوای پروتیین FOXO3 در گروه های دیابتی به صورت معنی دار نسبت به گروه های سالم، افزایش یافت (0/001=p). همچنین محتوای پروتیین های PI3K و AKT در گروه دیابت - کنترل نسبت به گروه کنترل - سالم، به صورت معنی دار کاهش یافت (به ترتیب با 001/0=p و 0/009=p)، در حالی که محتوای این دو پروتیین، پس از تمرین افزایش معنی دار پیدا کرد (به ترتیب با 01/0= p و 0/001=p). در سطح بافت قلبی، ضخامت و طول میوسیت های قلبی بر اثر دیابت افزایش معنی دار نشان داد (0/001=p)؛ اما پس از HIIT، هایپرتروفی پاتولوژیک ایجاد شده به صورت معنی دار کاهش پیدا کرد (به ترتیب با 0/02=p و 0/01=p).

    نتیجه گیری

     هر چند اجرای HIIT تغییری مبنی بر کاهش محتوای پروتیین FOXO3 ایجاد نکرد، توانست محتوای پروتیین های PI3K و AKT را افزایش داده و به طور مطلوب، هایپرتروفی پاتولوژیک ایجاد شده بر اثر دیابت را کنترل کند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، دیابت نوع دو، پروتئین FOXO3، PI3K و AKT
  • پروانه دولت آبادی، رامین امیرساسان*، جواد وکیلی صفحات 22-33
    زمینه و هدف

    آسپروسین از بافت چربی ترشح می شود و نقش اساسی در تنظیم متابولیسم گلوکز و تنظیم اشتها بر عهده دارد و ممکن است یک هدف درمانی برای پیشگیری از بیماری هایی مانند چاقی، دیابت نوع دو و مقاومت به انسولین باشد. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر مقدار سرمی آسپروسین و پروفایل لیپیدی در زنان دارای اضافه وزن و چاقی انجام شد.

    روش تحقیق:

     تعداد 30 زن دارای اضافه وزن و چاق (با 28≤BMI) با دامنه سنی 45-30 سال، در قالب یک طرح مطالعاتی نیمه تجربی با دو مرحله پیش آزمون- پس آزمون، به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تخصیص تصادفی به دو گروه 15 نفره شامل تمرین تناوبی شدید (HIIT) و کنترل تقسیم گردیدند. دوره آماده سازی به مدت دو هفته و HIIT به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته با 100 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره به اجرا درآمد. نمونه های خونی قبل از شروع تمرینات و  48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی (بعد از اتمام 10 هفته تمرین) اخذ گردید. مقدار آسپروسین و نیمرخ لیپیدی به ترتیب با روش الایزا و اسپکتروفوتومتری اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و t زوجی و در سطح معنی داری 05/0>p تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    بعد از 10 هفته مداخله، گروه HIIT کاهش معنی داری در مقدار آسپروسین (02/0=p)، تری گلیسرید (01/0=p)، کلسترول تام (01/0=p)، لیپوپروتیین کلسترول با چگالی کم (01/0=p)، لیپوپروتیین کلسترول با چگالی خیلی کم (01/0=p)، وزن (0001/0=p)، درصد چربی (0001/0=p) و شاخص توده بدنی (0001/0=p)؛ و افزایش معنی داری در حداکثر اکسیژن مصرفی (0001/0=p) داشت. با این حال، تغییر معنی داری در مقدار لیپوپروتیین کلسترول با چگالی بالا (05/0<p) مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    احتمالا انجام HIIT به عنوان یک روش غیر دارویی و موثر، می تواند مقدار سرمی آسپروسین و پروفایل لیپیدی را در زنان دارای اضافه وزن و چاق کاهش دهد و ترکیب بدنی آن ها را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، زنان چاق، آسپروسین، نیمرخ لیپیدی
  • علی برزگری، محمدرضا اسد، محمدحسن دشتی خویدکی*، احسان ایری صفحات 34-46
    زمینه و هدف

     چاقی و اضافه وزن به دلیل اثر بر اختلات متابولیکی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر اثر تمرین تناوبی شدید و تداومی با شدت متوسط بر سطح آیریزین سرمی و مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن بود.

    روش تحقیق :

     در پژوهش حاضر، 30  مرد با میانگین سنی 98/3±6/38 سال و شاخص توده بدنی 17/6±5/28 کیلوگرم بر متر مربع انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه 10 نفری شامل تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی با شدت متوسط و کنترل تقسیم گردیدند. تمرینات تناوبی شدید و تمرینات تداومی با شدت متوسط ، به مدت هشت هفته و تکرار سه جلسه در هفته به اجرا درآمدند. قبل و بعد از هشت هفته تمرین، نمونه های خونی آزمودنی ها جمع آوری و میزان سرمی آیریزین و نیمرخ لیپیدی به ترتیب با استفاده از روش های الایزا و کالریمتریک اندازه گیری گردید. سپس تغییرات درون گروهی با استفاده از آزمون t وابسته و تغییرات برون گروهی با کمک آزمون تحلیل واریانس یک راهه و بونفرونی، در سطح معنی داری 05/0>p مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    بهبود سطوح سرمی آیریزین و مقاومت به انسولین در هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل معنی دار بود، به گونه ای که این تغییرات در گروه تمرین تداومی بیشتر از گروه تمرین تناوبی شدید بود. همچنین لیپوپروتیین کلسترول با چگالی بالا در هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل  افزایش معنی داری داشت، در حالی که این تغییرات بین گروه های تمرینی معنی دار نبود. لیپوپروتیین کلسترول با چگالی کم در هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت، به شکلی که این کاهش در گروه تمرین تناوبی شدید به طور معنی داری بیشتر از گروه تمرین تداومی بود.

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات تناوبی و تداومی با اثرگذاری بر آیریزین، مقاومت به انسولین  و بعضی از متغیرهای نیمرخ های لپییدی؛ می توانند در کاهش عوارض ناشی از اضافه وزن موثر باشند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، اضافه وزن، آیریزین، مقاومت به انسولین
  • رسول اسلامی*، پرهام امینی، بختیار ترتیبیان صفحات 48-59
    زمینه و هدف

    افزایش رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو از عواملی هستند که فرآیند پیری را تسریع می کنند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر ظرفیت اکسیدانی و آنتی اکسیدانی و  شاخص های عملکرد حرکتی در افراد سالمندان  بود.

     روش تحقیق: 

    شرکت کنندگان تحقیق را  تعداد 24 نفر از سالمندان شهرستان بندرعباس (میانگین سنی 06/5 ±88/71 سال) تشکیل می دادند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به  دو گروه 12 نفری شامل گروه کنترل و HIIT تقسیم شدند. سپس، آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته، سه روز در هفته، به اجرای HIIT در چهار نوبت سه دقیقه ای با شدت 85 تا 95 درصد حداکثر ضربان قلب و سه نوبت سه دقیقه ای استراحت فعال با شدت 65 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب پرداختند. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه HIIT، متغیرهای مورد بررسی با روش های استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0≥p استفاده شد.

    یافته ها

    هشت هفته HIIT باعث کاهش معنی دار وضعیت اکسیدانی تام سرمی از یک سو؛ و افزایش معنی دار ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و سسترین-2 سرمی از سوی دیگر شد (001/0>p). همچنین،  هشت HIIT توانست شاخص های عملکردی سرعت حرکت (001/0>p)، بلند شدن و رفتن (05/0>p)، و حداکثر اکسیژن مصرفی (001/0>p) در افراد سالمند را بهبود ببخشد. با این حال، این تمرینات بر زمان آزمون برخاستن از صندلی، تاثیر معنی داری نداشت (22/0=p).

    نتیجه گیری

    اجرای HIIT در سالمندان با در نظر گرفتن ملاحظات تمرینی، به عنوان یک روش تمرینی سودمند قابل استفاده می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، وضعیت اکسیدانی تام، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، سسترین-2، سالمندی
  • اکسیر ویزواری*، امید غراوی صفحات 60-70
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش فعالیت بدنی بر عوامل موثر بر بیماری های متابولیک، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات ایروبیک با شدت متوسط بر سطوح سرمی آدیپونکتین، عامل نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و نسبت آدیپونکتین به TNF-α در مردان دارای سندرم متابولیک بود.

    روش تحقیق:

     در پژوهش نیمه تجربی حاضر که با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل به اجرا درآمد، 24 مرد مبتلا به سندرم متابولیک در محدوده سنی 50-40 سال با میانگین شاخص توده بدن 22/2 ± 90/32 کیلوگرم بر متر مربع با توجه به معیارهای ورود و خروج انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. مداخله تمرینی شامل شش هفته تمرینات ایروبیک با شدت 65-60 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره و تکرار سه جلسه در هفته بود. سطوح سرمی آدیپونکتین و  TNF-αبه روش الایزا و گلوکز ناشتا، تری گلیسیرید و لیپوپروتیین کلسترول پر چگال به روش آنزیمی و کالریمتریک سنجیده شدند. تحلیل آماری با نرم افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معنی داری 05/0≥p صورت گرفت.

    یافته ها

    شش هفته تمرین هوازی با شدت متوسط سبب افزایش معنی دار سطوح سرمی آدیپونکتین (008/=p) و نسبت آدیپونکتین به TNF-α (001/0=p) و همچنین کاهش معنی دار TNF-α (01/0=p) نسبت به قبل از تمرین در مردان دارای سندرم متابولیک شد. همچنین سطوح سرمی شاخص های متابولیک اعم از گلوکز ناشتا (001/0=p)، تری گلیسیرید (003/0=p)، لیپوپروتیین پرچگال (03/0=p) و همچنین شاخص توده بدن (04/0=p) در گروه تمرین بهبود معنی دار نسبت به قبل از مداخله پیدا کرد. بیشترین تغییر در نسبت آدیپونکتین به TNF-α و کمترین تغییر در لیپوپروتیین پرچگال مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات ایروبیک با شدت متوسط با تعدیل در شاخص های مرتبط با بیماری سندرم متابولیک و همچنین کاهش التهاب، می تواند سبب بهبود این بیماری گردد.

    کلیدواژگان: تمرینات ایروبیک، آدیپونکتین، عامل نکروز دهنده تومور آلفا، سندرم متابولیک، مقاومت به انسولین
  • مجتبی حکم آبادی، علی یونسیان*، سید جواد ضیاالحق صفحات 72-87
    زمینه و هدف

    چاقی دوران کودکی در سراسر جهان در حال افزایش است و تاثیرات بی شماری بر سایر بافت های بدن از جمله تیرویید دارد. از این رو، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تمرین هوازی همراه با مکمل یاری سیر و استویا بر تغییرات هورمونی و هیستولوژیک بافت تیرویید رت های نر چاق تغذیه شده با رژیم غذایی پر چرب می پردازد.

    روش تحقیق: 

    تعداد 35 سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در هفت گروه کنترل سالم، القاء چاقی، القاء چاقی + سیر، القاء چاقی + استویا، القاء چاقی + تمرین هوازی، القاء چاقی + سیر + تمرین هوازی، و القاء چاقی + استویا + تمرین هوازی تقسیم شدند. تمرینات هوازی شامل 40 دقیقه در روز، با سرعت متغیر بین هشت تا پانزده متر در دقیقه و  پنج روز در هفته، در طول هشت هفته اجرا گردید. عصاره سیر و استویا با غلظت 250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن، نیز به آب مصرفی روزانه اضافه شد. بافت تیرویید جهت مطالعات ساختاری و پنج سی سی خون برای اندازه گیری سطح هورمون محرک تیرویید (TSH)، تری یدو تیرونین (T3) و تیروکسین (T4) پلاسما اخذ و به آزمایشگاه های مربوطه ارسال شدند. برای مقایسه گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری 05/0>p استفاده گردید.

    یافته ها

    12 هفته رژیم پرچرب در رت ها، موجب عدم تغییر سطوح سرمی هورمون TSH و T3 نسبت به گروه کنترل سالم شد (05/0<p). از طرف دیگر، میزان T4  سرمی رت های چاق نسبت به گروه کنترل سالم، به طور معنی دار افزایش یافت (05/0>p). از طرف دیگر، تحلیل بافتی نشان داد که چاقی موجب تغییرات ساختاری متوسط تا شدید بافت تیرویید می شود؛ اما مکمل یاری سیر، استویا و تمرین هوازی و ترکیب عصاره سیر - استویا - تمرین هوازی؛ موجب کاهش خفیف عوارض چاقی می گردند.

    نتیجه گیری

    القاء رژیم پرچرب موجب تغییرات ساختاری قابل توجه در بخش فولیکولار، پارا-فولیکولار و کلویید رت های نر ویستار می شود؛ اما ترکیب تمرین هوازی و مکمل یاری سیر و استویا، در بهبود این عوارض بصورت خفیف سودمند است.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، استویا، سیر، چاقی، هورمون های تیروئیدی
|
  • Mohammad Rami *, Samane Rahdar, Maryam Azimpour, Kayvan Khoramipour Pages 8-21
    Background and Aim

    Diabetes can causes disturbances in glucose homeostasis and negative changes in the heart muscle. Since physical activity in people with diabetes may affect the heart tissue, the aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) on content of FOXO3, PI3K and AKT proteins in the heart tissue of Wistar rats with type two diabetes.

    Materials and Methods

    In the present study, 36 male Wistar rats were divided into four groups: diabetes - control, diabetes - exercise, control – healthy, and exercise - healthy. After two months of high-fat diet and induction of diabetes by Streptozotocin (35 mg/kg) in diabetes-control and diabetes-exercise groups, the animals in diabetes-exercise and exercise-healthy groups performed the HIIT protocol based on a percentage of Vmax achieved, that it was with two-minutes intervals and increasing number of intervals for eight weeks and five sessions per week. 48 hours after the last training session, cardiac tissue was extracted and the content of FOXO3, PI3K and AKT proteins were assessed using Western blotting. In addition, a histological study was performed at the tissue level using hematoxylin and Eosin staining. To analyze the data one-way analysis of variance and Tukey tests were used at a significance level of p<0.05.

    Results

    The content of FOXO3 protein in diabetic groups significantly increased compared to healthy groups (p=0.001). In addition, the content of PI3K and AKT proteins in diabetes-control group also significantly decreased compared to healthy groups (p=0.001 and p=0.009, respectively), while the content of these two proteins significantly increased after training (p=0.01 and p=0.001, respectively). Moreover, at the tissue level of heart, the thickness and length of cardiac myocytes significantly increased due to diabetes (p=0.001); while after HIIT, this pathological hypertrophy reduced (p=0.02 and p=0.01, respectively).

    Conclusion

    Finally, it can be stated that although the use of this training method did not show a change in the amount of FOXO3 protein, but it was able to increase the amount of PI3K and AKT proteins and improve the pathological hypertrophy caused by diabetes.

    Keywords: High intensity interval training, Type two diabetes, FOXO3, PI3K, AKT proteins
  • Parvane Dolataabadi, Ramin Amirsasan *, Javad Vakili Pages 22-33
    Background and Aim

    Asprosin where secreted from adipose tissue plays a key role in regulating glucose metabolism and appetite, and could be a therapeutic target for the prevention of diseases such as obesity, type II diabetes, and insulin resistance. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of high-intensity interval training (HIIT) on serum Asprosin and lipid profile in overweight and obese women.

    Materials and Methods

    Thirty overweight and obese women (BMI≥28) with an age range of 30-45 years were purposefully selected in a quasi-experimental research with pre - test to post-test design. They randomly divided into two groups including 15 subjects in every HIIT and control group. The protocol was included preparation period for two weeks, eight weeks for the HIIT, and also they performed three sessions per week with 100% maximum reserve heart rate. Blood samples were taken before and 48 hours after the last training session (following 10 weeks of training). The amount of Asprosin and lipid profile were measured by ELISA and spectrophotometry methods respectively. Data were analyzed using Independent t-test and paired sample t-test at a significant level of p<0.05.

    Results

    After 10 weeks of intervention, HIIT group showed a significant decrease in amount of Asprosin (p=0.02), triglyceride (p=0.01), total cholesterol (p=0.01), low density lipoprotein cholesterol (p=0.01), very low density lipoprotein cholesterol (p=0.01), weight (p=0.0001), fat percentage (p=0.0001) and BMI (p=0.0001), but a significant increase also observed in maximal oxygen consumption (p=0.0001). However, no significant increase in high density lipoprotein cholesterol (p>0.05) was observed.

    Conclusion

    Probably HIIT as a non-pharmacological and effective method can reduce serum Asprosin and lipid profile in overweight and obese women and therefore improve their body composition.

    Keywords: High intensity interval training, Obese woman, Asprosin, Lipid profile
  • Ali Barzegari, MohammadReza Asad, MohamadHassan Dashti Khavidaki *, Ehsan Eri Pages 34-46
    Background and Aim

    Obesity and overweight can be considered as important factors due to their effect on metabolic disorders. Therefore, the aim of the present research was to study the effect of intermittent intense and continuous moderate intensity training on serum irisin levels and insulin resistance in overweight men.

    Materials and Methods

    In the current study, 30 men with an average age of 38.6±3.98 years and a body mass index of 28.5±6.17 kg/m2 were selected and randomly divided into three equal groups including intense interval training, continuous tranining with moderate intensity and control. The training including Intense intermittent and moderate intensity continuous training were performed for eight weeks and repeated three sessions a week. Before and after eight weeks of training, the subjects’ blood samples were collected and the serum irisin and lipid profile were measured using ELISA and calorimetric methods, respectively. Then, intra-group changes were evaluated using the dependent t-test and extra-group changes were evaluated with one-way analysis of variance and Bonferroni test at a significance level of p<0.05.

    Results

    The improvement of irisin serum levels and insulin resistance was observed in both training groups compared to the control group, so that the changes were more obvious in the continuous training group than the intense intermittent training group. Also, high-density lipoprotein cholesterol increased significantly in both training groups compared to the control group, while these changes were not significant between training groups. Moreover, low-density lipoprotein cholesterol was significantly reduced in both training groups compared to the control group, so that this reduction was significantly greater in the intense intermittent training group than continuous training group.

    Conclusion

    The current study showed that intermittent and continuous trainings can be considered as a important training, because of effectiveness on irisin, insulin resistance and some variables of lipid profile; they can be very useful in reducing complications caused by overweight.

    Keywords: exercise training, overweight, Irisin, Insulin resistance
  • Rasoul Eslami *, Parham Amini, Bakhtyar Tartibian Pages 48-59
    Background and Aim

    Increased free radicals and oxidative stress are among the factors that can accelerate the aging process. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of high-intensity interval training (HIIT) on oxidant and antioxidant capacity and motor performance indices in the elderly people.

    Materials and Methods

    The participants of this study were 24 elderly people (age=71.88±5.06 year) from Bandar Abbas city. Subjects were randomly divided into two groups including control (n=12) and HIIT (n=12). Then, the subjects in the training group performed training protocol, three days a week for eight weeks. During each session, the subjects performed four three-minute workouts with an intensity of 85 to 95% maximal heart rate with three active sets of three-minute rest with 65 to 75 maximal heart rate. Twenty four hours before and 48 hours after last session of HIIT, the variables were measured via standard tests. The analysis of covariance test was used to analyze the data at significant level of p≤0.05.  

    Results

    Eight weeks of HIIT significantly reduced the total oxidant status, but the total antioxidant capacity and serum levels of sestrin-2 showed significant increase (p<0.001) in the elderly people. Moreover, eight weeks of HIIT improved the gait speed (p<0.001), timed-up-and-go (p<0.05), and maximal oxygen uptake (p<0.001). However, these training protocol could not have a significant effect on time of chair stand test (p=0.22).

    Conclusion

    HIIT can be use as a useful exercise training method in the elderly people with attention of  training considerations.

    Keywords: High intensity interval training, Total oxidant status, Total antioxidant capacity, Sestrin-2, Aging
  • Exir Vizvari *, Omid Gharavi Pages 60-70
    Background and Aim

    Considering the role of physical activity on some factors affecting metabolic diseases, the aim of this study was to investigate the effect of moderate aerobic exercise on serum levels of adiponectin, tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and adiponectin/TNF-α ratio in men with metabolic syndrome.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study with a pre-test to post-test design, 24 men with metabolic syndrome, the age range of 40-50 years with a BMI=32.90±2.22 kg/m2 were selected according to the inclusion and exclusion criteria and they were randomly divided into control and exercise groups. The training intervention included six weeks of moderate aerobic exercises (60-65% HRmax) and three times per week. Serum levels of adiponectin and TNF-α were measured by ELISA and Fasting glucose, triglyceride and high density lipoprotein were measured by enzymatic calorimetric method. Statistical analysis was performed by SPSS24 software using repeated measures ANOVA at significant level were set at p≤0.05.

    Results

    Six weeks of moderate aerobic exercise in men with metabolic syndrome caused a significant increase in serum levels of adiponectin (p=0.008) and the adiponectin/TNF-α ratio (p=0.003) as well as a significant decrease in TNF-α (p=0.01) also were observed. Moreover, serum levels of metabolic parameters including fasting glucose (p=0.001), triglyceride (p=0.003), high-density lipoprotein cholestrol (p=0.03) and BMI (p=0.04) showed a significant improvement at post test. The highest change in the adiponectin/TNF-α and the lowest change in high-density lipoprotein cholestrol were observed.

    Conclusion

    It seems that moderate aerobic exercise by adjusting the parameters related to the metabolic syndrome disease and also reducing inflammation, can improve the symptoms of this disease.

    Keywords: Aerobic exercise, adiponectin, Tumor necrosis factor alpha, Metabolic syndrome, Insulin resistance
  • Mojtaba Hokmabadi, Ali Younesian *, Seyed Javad Ziaolhagh Pages 72-87
    Background and Aim

    Childhood obesity has worldwide increasing and has numerous effects on other body tissues, including the thyroid. Therefore, the present study investigated the effect of aerobic exercise with garlic and stevia supplementation on hormonal and histological changes in thyroid tissue in obese rats fed with high-fat diet.

    Materials and Methods

    Thirty five Wistar rats were randomly divided into seven groups of healthy control: obesity induction, obesity induction+garlic, obesity induction+stevia, obesity induction+aerobic exercise, obesity induction+garlic+aerobic exercise, and obesity induction+stevia+aerobic exercise. Aerobic exercises including 40 minutes training were performed eight to 15 m/min and five days per week, for eight weeks. Garlic and stevia extracts with a concentration of 250 mg/kg were added to the daily water intake.  For structural studies the thyroid tissue and five cc of blood was transportd to the lab. for measuring the serum levels of thyroid stimulating hormone (TSH), triiodothyronine (T3) and thyroxine (T4). . For statistical analysis the one-way analysis of variance and LSD post hoc tests were used at the significant level of p<0.05.

    Results

    Twelve weeks of high-fat diet in rats did not change the serum levels of TSH and T3 compared to the healthy control group (p<0.05). On the other hand, serum T4 levels of obese rats significantly increased compared to healthy controls (p<0.05). Histological analysis, on the other hand, showed that obesity causes moderate to severe structural changes in thyroid tissue; but garlic supplementation, stevia and aerobic exercise, and a combination of garlic-stevia extract and aerobic exercise slightly reduce the effects of obesity.

    Conclusion

    Induction of high-fat diet causes significant structural changes in the follicular, par follicular and colloidal sections of male Wistar rats; but the combination of aerobic exercise and garlic and stevia supplementation is mildly helpful in improving these side effects.Keywords: Aerobic exercise, Stevia, Garlic, Obesity, Thyroid hormones.

    Keywords: Aerobic exercise, stevia, garlic, Obesity, Thyroid hormones