فهرست مطالب

Journal of adolescent and youth psychological studies
Volume:4 Issue: 6, 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 16
|
  • ماریه پوره، مهرداد ثابت*، فریبرز درتاج، نسرین باقری صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    پدیده قلدری در مدارس از جمله مواردی است که می تواند امنیت دانش آموزان را تهدید کرده و به تبع آن موجب بروز مسایل آموزشی و تربیتی شود. هدف مطالعه حاضر آزمون مدل ساختاری روابط بین ابعاد آسیب شناسی شخصیت با قلدری به واسطه خودناتوان سازی تحصیلی در بین دانش آموزان متوسطه بود.

    روش پژوهش: 

    مطالعه حاضر با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت؛ جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانش آموزان دختر متوسطه دوم منطقه 2 شهر تهران در سال تحصیلی 99-1400 بود که طبق استعلام از اداره آموزش و پرورش شهر تهران تعداد کل آن ها 145398 نفر بود؛ که بر اساس ملاک میشل (1993) و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تعداد 300 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به ابزارهای پرسشنامه خود ناتوان سازی تحصیلی شوینگر و استینسمر پلستر (2011)، پرسشنامه قلدری اولیوس (1986) و فرم کوتاه پرسشنامه شخصیت نسخه پنجم راهنمای تشخیص و آماری (PID-5-BF) پاسخ دادند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از آزمون مدل ساختاری نشان داد که ابعاد شخصیت با خودناتوان سازی و قلدری رابطه مثبتی دارد. همچنین رابطه بین خودناتوان سازی با قلدری نیز مثبت بود. نتایج اثرات میانجی نشان داد که خودناتوان سازی تحصیلی در روابط بین ابعاد شخصیت نابهنجار و قلدری نقش واسطه دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج در حالت کلی نشان دادند که مدل آزمون شده با مدل مفهومی دارای برازش مناسبی می باشد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی شخصیت، قلدری، خودناتوان سازی
  • علی فتحی، رویا کوچک انتظار*، فاطمه گلشنی صفحات 11-25
    زمینه و هدف

    هیجانات منفی از مواردی است که فرد مبتلا به ام اس با آن درگیر است و موجب کاهش فرصت های آنها برای برقراری تعاملات اجتماعی می شود و این مسیله روابط اجتماعی، کیفیت زندگی و درنتیجه سلامت روان آنها را با تهدید مواجه می کند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه‏ اثربخشی طرح‏واره درمانی با درمان شناختی‏رفتاری بر هیجانات منفی در زنان مبتلا به ام اس در شهر کرمانشاه بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و ازلحاظ روش شناسی، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، گروه گواه و پیگیری دو ماهه بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل تمامی زنان مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) شهر کرمانشاه طی سال 99-1398 بود که به مرکز آموزشی-درمانی امام رضا (ع) مراجعه نموده بودند. در این پژوهش به منظور انتخاب نمونه پژوهش، ابتدا بین بیماران زن مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس که جهت دریافت خدمات درمانی به مرکز آموزشی-درمانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه مراجعه بودند، پرسشنامه های مورد پژوهش (با توجه به رعایت تمامی اصول بهداشتی در مواجه با بیماری ویروسی کرونا) توزیع شد، ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه DASS-21 بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها مبین این بود که در نمرات کلی هیجانات منفی شرکت کنندگان در گروه کنترل نسبت به نمره هیجانات منفی شرکت کنندگان در گروه مداخله اول (طرحواره درمانی) و شرکت کنندگان در گروه درمانی شناختی رفتاری از لحاظ آماری دارای تفاوت معنی داری بودند. این درحالی است که نمره هیجانات منفی در بین دو گروه مداخله طرحواره درمانی و درمان شناختی رفتاری تفاوت معنی داری نداشت؛ این وضعیت، در باره دو مولفه افسردگی و استرس صدق می کند. یعنی سطح افسردگی و استرس افراد حاضر در دو گروه مداخلات آموزشی نسبت به افراد حاضر در گروه کنترل کاهش معنی داری داشته است، اما تفاوتی بین دو گروه مداخله وجود نداشته است. درباره مولفه اضطراب نیز نتایج آزمون تعقیبی حاکی از آن است که هرچند اضطراب دو گروه مداخله دارای اختلاف میانگین (27/2 و 07/2) با گروه کنترل هستند اما این اختلاف معنادار نشده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های موجود می توان نتیجه گیری نمود تفاوتی میان اثر دو روش طرحواره درمانی و درمان شناختی - رفتاری بر کاهش هیجانات منفی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: اپلیکیشن مبتنی بر وب، افسردگی، تحلیل موضوعی، سنتز پژوهی
  • ملیحه کاظمی مجرد، جواد خلعتبری*، آمنه معاضدیان، نعمت ستوده اصل صفحات 26-42
    زمینه و هدف

    عوامل متعددی در شکل دهی عملکرد جنسی نقش دارند که برخی از این عوامل موثر در مطالعات قبلی شناسایی شده اند. این پژوهش جهت بررسی عوامل دیگری که ممکن است در پژوهش های پیشین شناسایی نشده باشد انجام شد. در این راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی و تعیین عوامل روان شناختی موثر بر عملکرد جنسی زنان بود.

    روش پژوهش: 

    روش این مطالعه از نوع کیفی با رویکرد تفسیری و به روش تحلیل مضمون بود. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، داده های مطالعه حاضر با تعداد 13 نفر از زنان متاهل از فروردین تا خرداد 99 اشباع گردید. جهت جمع آوری اطلاعات روش مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با روش تحلیل مضمون بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش، طبقات "دانش جنسی" ، "نگرش جنسی" ، "خودابرازی جنسی"، "صمیمیت جنسی"، "احقاق جنسی" و "خودکارآمدی جنسی" را تبیین کردند. 

    بحث و نتیجه گیری

    بنظر می رسد زمانی که زنان در انجام فعالیت های جنسی برای خود حقوق مسلمی مانند مطالبه فعالیت جنسی مورد تمایل، پذیرش وجود صمیمت در روابط جنسی و... قایل هستند، به یک ادراک مثبتی در مورد چگونگی فعالیت جنسی در روابط زناشویی دست می یابند که این امر خود می تواند به عملکرد جنسی مطلوب کمک نماید.

    کلیدواژگان: زنان، عملکرد جنسی، کنش وری جنسی
  • صفورا کیوانلو، شیما ذبیحی، مینا رمضانخانی، سجاد بشرپور*، مهدی فائزی صفحات 43-60
    زمینه و هدف

    ضربه عشقی در دانشجویان پدیده ای رایج است که باعث بروز مشکلات روانشناختی متفاوت در آن ها می گردد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی طرحواره های هیجانی در رابطه بین آشفتگی روانشناختی و صفات تاریک شخصیت با نشانگان ضربه عشق دانشجویان دختر دانشگاه محقق اردبیلی بود. 

    روش پژوهش :

     روش پژوهش توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان دختر دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی99-1398 بود. نمونه آماری این پژوهش220 نفر از دانشجویان دختر تشکیل دادند که به صورت اینترنتی و از طریق شبکه های مجازی در پژوهش شرکت کردند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه ضربه عشق (راس، 1999)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (لاویبوند، 1995)، مقیاس صفات تاریک شخصیت (جانسون و وبستر، 2010) و پرسشنامه طرحواره های هیجانی (لیهی، 2002) بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج به‎دست آمده نشان داده که مدل علی رابطه بین آشفتگی روانشناختی، صفات تاریک شخصیت، طرحواره های هیجانی و نشانگان ضربه عشق دانشجویان براساس شاخص های مختلف برازش تایید شد. آشفتگی روانشناختی، صفات تاریک شخصیت و طرحواره های هیجانی بر میزان نشانگان ضربه عشق دانشجویان اثر مستقیم دارند (001/0>P)؛ همچنین آشفتگی روانشناختی و صفات تاریک شخصیت از طریق طرحواره های هیجانی بر نشانگان ضربه عشق دانشجویان تاثیر غیرمستقیم دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    بنابراین، آشفتگی روانشناختی، صفات تاریک شخصیت، طرحواره های هیجانی نقش مهمی در میزان نشانگان ضربه عشق دانشجویان دارند و هدف قراردادن این سه مولفه به وسیله درمان های مختلف روانشناختی، می تواند در کاهش نشانگان ضربه عشق دانشجویان موثر باشد.

    کلیدواژگان: نشانگان ضربه عشق، آشفتگی روانشناختی، صفات تاریک شخصیت، طرحواره های هیجانی
  • مریم حیدری، شهرام مامی*، وحید احمدی، کیانوش خاموشیان صفحات 61-75
    زمینه و هدف

    هیجانات منفی  از مواردی است که فرد مبتلا به ام اس با آن درگیر است و موجب کاهش فرصت های آنها برای برقراری تعاملات اجتماعی می شود و این مسیله روابط اجتماعی، کیفیت زندگی و درنتیجه سلامت روان آنها را با تهدید مواجه می کند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه‏ اثربخشی طرح‏واره درمانی با درمان شناختی ‏رفتاری بر هیجانات منفی در زنان مبتلا به ام اس در شهر کرمانشاه بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و ازلحاظ روش شناسی، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، گروه گواه و پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) شهر کرمانشاه طی سال 99-1398 بود که به مرکز آموزشی-درمانی امام رضا (ع) مراجعه نموده بودند. در این پژوهش به منظور انتخاب نمونه پژوهش، ابتدا بین بیماران زن مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس که جهت دریافت خدمات درمانی به مرکز آموزشی-درمانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه مراجعه بودند، پرسشنامه های مورد پژوهش (با توجه به رعایت تمامی اصول بهداشتی در مواجه با بیماری ویروسی کرونا) توزیع شد، ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه DASS-21 بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها مبین این بود که در نمرات کلی هیجانات منفی شرکت کنندگان در گروه کنترل نسبت به نمره هیجانات منفی شرکت کنندگان در گروه مداخله اول (طرحواره درمانی) و شرکت کنندگان در گروه درمانی شناختی رفتاری از لحاظ آماری دارای تفاوت معنی داری بودند. این درحالی است که نمره هیجانات منفی در بین دو گروه مداخله طرحواره درمانی و درمان شناختی رفتاری تفاوت معنی داری نداشت. این وضعیت، در باره دو مولفه افسردگی و استرس صدق می کند. یعنی سطح افسردگی و استرس افراد حاضر در دو گروه مداخلات آموزشی نسبت به افراد حاضر در گروه کنترل کاهش معنی داری داشته است، اما تفاوتی بین دو گروه مداخله وجود نداشته است. درباره مولفه اضطراب نیز نتایج آزمون تعقیبی حاکی از آن است که هرچند اضطراب دو گروه مداخله دارای اختلاف میانگین (27/2 و 07/2) با گروه کنترل هستند اما این اختلاف معنادار نشده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های موجود می توان نتیجه گیری نمود تفاوتی میان اثر دو روش طرحواره درمانی و درمان شناختی - رفتاری بر کاهش هیجانات منفی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، شناختی رفتاری، هیجانات منفی، زنان
  • شهریار عبدالملکی، ذبیح پیرانی*، فیروزه زنگنه صفحات 76-89
    زمینه و هدف

    عوامل زیادی در موفقیت تحصیلی دانش آموزان دخیل هستند که خودتنظیمی تحصیلی یکی از آن هاست. خودتنظیمی تحصیلی می تواند به عنوان یک متغیر تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی و پیشگیری از افت تحصیلی باشد و در سال های اخیر مورد توجه پژوهشگران متعدد قرار گرفته است. بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی برازش مدل خودتنظیمی تحصیلی بر اساس نیازهای بنیادین روان شناختی و الگوی ارتباطی خانواده با میانجی گری تحول مثبت نوجوانی و اشتیاق تحصیلی انجام گردید.

    روش

    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهر بود که به روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 420 دانش آموز از بین آن ها انتخاب شده و با مقیاس استاندارد ارضای نیازهای روان شناختی پایه گانیه (2003)، پرسشنامه تجدیدنظر شده الگوهای ارتباطی خانواده کویرنر و فیتزپاتریک (2002)، پرسشنامه خودتنظیمی تحصیلی سواری و عرب زاده (1392)، پرسشنامه تحول مثبت نوجوانی گلدوف و همکاران (2014) و پرسشنامه اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران (2002) ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری اسمارت PLS3 صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از این بود که تحول مثبت نوجوانی و اشتیاق تحصیلی بین خودتنظیمی تحصیلی با اساس نیازهای بنیادین روان شناختی و الگوی ارتباطی خانواده نقش میانجی دارند (01/0>P). متغیرهای پیش بین به طور کلی توانستند 77 درصد از واریانس خودتنظیمی تحصیلی را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج می توان نتیجه گرفت رابطه متغیر خودتنظیمی تحصیلی با متغیرهای روان شناختی و عوامل خانوادگی مستقیم نیست و عواملی مانند اشتیاق تحصیلی و تحول مثبت نوجوانی می توانند نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: خودتنظیمی تحصیلی، الگوی ارتباطی خانوادگی، اشتیاق تحصیلی، تحول مثبت نوجوانی
  • افسانه مراد حاصل، غلامرضا ذاکری پور*، سعید ملیحی الذکرینی صفحات 90-100
    زمینه و هدف

    امروزه سرطان به عنوان یک مشکل بزرگ سلامت عمومی بشمار می رود. از این رو هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مثبت نگر و درمان متمرکز بر شفقت در خودمراقبتی، خود ارزشمندی، بهزیستی و مسیولیت پذیری زنان مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر، از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون- پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی در نیمه دوم سال 1398 تشکیل دادند. با توجه به فرمول کوکران، 45 نفر به صورت غیرتصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه خود مراقبتی بیماران ریگل و همکاران (2009)، پرسشنامه خودارزشمندی کروکر و همکاران (2003)، مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف (1989)، پرسشنامه مسیولیت پذیری کالیفرنیا (1987) بود. درمان مبتنی بر دیدگاه روانشناسی مثبت نگر در 6 جلسه به مدت 6 هفته هر هفته 1 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه برگزار شد. درمان مبتنی بر شفقت در 12 جلسه به مدت 12 هفته و هر هفته 1 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه برگزار شد. در پژوهش حاضر داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آموزش مثبت نگر و درمان متمرکز بر شفقت در خودمراقبتی، خود ارزشمندی، بهزیستی و مسیولیت پذیری زنان مبتلا به سرطان پستان اثربخش بوده (001/0 > P) و این نتایج از ثبات کافی برخوردار و در درازمدت تاثیر خود را حفظ نموده است. همچنین، بین اثربخشی آموزش مثبت نگر و درمان متمرکز بر شفقت بر خودمراقبتی، خود ارزشمندی، بهزیستی و مسیولیت پذیری در زنان مبتلا به سرطان پستان تفاوت معناداری وجود نداشت و تفاوت آن ها تنها با گروه کنترل بود (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    مشاوران و روان درمانگران می توانند از این آموزش ها جهت ارتقای خودمراقبتی، خودارزشمندی، بهزیستی و مسیولیت پذیری این افراد استفاده نمایند

    کلیدواژگان: آموزش مثبت نگر، درمان متمرکز بر شفقت، خودمراقبتی، خود ارزشمندی، بهزیستی و مسئولیت پذیری، سرطان پستان
  • آزاده مهرتاش، شهره قربان شیرودی*، جمشید جراره صفحات 101-115
    زمینه و هدف

    تعهد زناشویی به عنوان یک فرآیند شناختی تعریف می شود که منعکس کننده تصمیماتی است که افراد در مورد شریک زندگی خود می گیرند. پژوهش حاضر با هدف  پیش بینی تعهد زناشویی بر اساس جهت گیری مذهبی بیرونی  با واسطه گری رضایت جنسی و خودکنترلی انجام شد.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خانه های سلامت شهر تهران در سال 1399-1400 می باشد و 380 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997)، پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت (1950)، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون و همکاران (1998) و پرسشنامه خودکنترلی تانجی و همکاران (2004) بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از الگویابی معادلات ساختاری با کاربرد نرم افزار AMOS 24 و SPSS 24 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر مستقیم جهت گیری مذهبی بیرونی  بر رضایت جنسی (31/0=β)، خودکنترلی(40/0=β) و تعهد زناشویی (28/0=β) معنادار می باشد. اثر مستقیم رضایت جنسی بر تعهد زناشویی (17/0=β) و خودکنترلی بر تعهد زناشویی (64/0=β) نیز مثبت و معنادار است.  در این میان خودکنترلی در ارتباط بین باورهای ارتباطی و تعهد زناشویی نقش میانجی را می تواند ایفای کند (001/0≥P).

    نتیجه گیری

    ازدواج پایدار زمانی است که شریک زندگی از یک رابطه سالم برخوردار باشد. جایی که شریک زندگی منبع حمایت عاطفی، دوستی، رضایت جنسی و حمایت مالی برای یکدیگر است که می تواند تعهدات زوج ها را افزایش و حفظ کند.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی بیرونی، تعهد زناشویی، رضایت جنسی، خودکنترلی
  • سیما سیفی فتح ابادی، میترا کامیابی*، نجمه حاجی پور عبایی، حمدالله منظری توکلی صفحات 116-126
    زمینه و هدف

    نظام آموزش و پرورش، در فرایند توسعه ی یک کشور به عنوان مرکزی که به تربیت و آماده ساختن نیروی انسانی کارامد، شایسته و دارای مهارت به منظور پاسخگویی به نیازهای واقعی جامعه در زمینه های مختلف می پردازد، نقش حیاتی و کلیدی را بر عهده دارند. لذا پژوهش از انجام حاضر طراحی مدل اخلاق حرفه ای بر مبنای و هیجانات معلم با نقش واسطه ای هویت اخلاقی در معلمان شهر بابک بود.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان شهرستان شهربابک (1200 نفر) بود. از این تعداد با استفاده از فرمول کوکران 291 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. روش نمونه گیری مورد استفاده برای معلمان شهرستان شهر بابک در این تحقیق روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های اخلاق حرفه ای آرمیتو و همکاران (2011)، هیجانات معلم قاسمی و همکاران (1398) و هویت اخلاقی مجدآبادی (1396) بود. در نهایت با استفاده از نرم افزار Amos و SPSS و مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها و مقادیر شاخص های برازش مدل حاکی از تایید برازش مدل پس از انجام اصلاحات بود. همچنین نتایج آزمون سوبل نشان داد که نقش میانجی متغیر اخلاقی در مدل ارایه شده معنادار است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت مدل ساختاری رابطه بین اخلاق حرفه ای و هیجانات معلم با میانجی گری هویت اخلاقی از برازش خوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، هیجانات معلم، هویت اخلاقی، معلمان، شهر بابک
  • الهام امیرغلامی، علیرضا حیدری*، پرویز عسگری، مختار ویسانی صفحات 127-137
    زمینه و هدف

    در پژوهش حاضر رابطه میان اهداف پیشرفت با اضطراب دانشجویان در درس آمار با توجه به نقش واسطه ای خودکارآمدی مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر از نوع طرح های رابطه ای و به عبارت دقیق تر طرح همبستگی از نوع الگویابی معادلات ساختاری است

    روش

    از بین دانشجویان سال اول، دوم، سوم و چهارم، به صورت تصادفی دانشجویان سال دوم و چهارم انتخاب شدند که تعداد 324 نفر دانشجو پرسشنامه های پژوهش حاضر را تکمیل کردند. در نهایت بعد از حذف پرسشنامه های ناقص، تعداد 312 پرسشنامه تحلیل شد. در تحقیق حاضر به منظور گردآوری داده ها، از مقیاس اهداف پیشرفت میدلتن و میگلی (1997)، مقیاس خودکارآمدی (شرر و آدامز، 1986) و مقیاس اضطراب آمار کرویس و همکاران (1985) به عنوان ابزار پژوهش استفاده گردید. در پژوهش حاضر برای ثبت داده ها و تحلیل اولیه از نرم افزار SPSS19، و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار AMOS استفاده گردید و برای تمام فرضیه ها سطح معنی داری 05/0 >p  در نظر گرفته شد.

    یافته ‏ها: 

    مدل برازش شده پیش بینی اضطراب آمار را نشان می دهد. اعداد روی مسیرها پارامترهای استاندارد شده اند . مسیرها در سطح 001/0 معنادار هستند. از بین متغیرهای برونزا (اهداف تبحری، اهداف عملکردی و اهداف اجتنابی)، متغیر اهداف تبحری بیشترین اثر مستقیم بر اضطراب آمار دارد.

    نتیجه‏ گیری:

     یافته های این تحقیق حاکی از آن بود که اهداف پیشرفت اثر مستقیم معنی داری بر اضطراب آمار دارد.

    کلیدواژگان: اهداف پیشرفت، اضطراب دانشجویان، درس آمار، خودکارآمدی
  • ایمان محمدی فارسانی، محمود مالمیر*، محمود اشرافی، مسعود حیدری صفحات 138-156
    زمینه و هدف

    کودکی و نوجوانی از دوران های مهم زندگی است که شکل گیری شخصیت در آن صورت می پذیرد، اگر در این دوره فرد مورد مراقبت قرار گیرد، می تواند سبب شکل گیری صحیح شخصیت فرد و تعالی او و نهایتا جامعه شود. از این رو هدف از پژوهش حاضر ارایه راهکارهای پیشگیری از بزهکاری اطفال و نوجوانان با تکیه بر نقش محوری مدرسه بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع تحلیلی-توصیفی و مروری می باشد. از این رو داده های مورد نیاز به شیوه کتابخانه ای گردآوری شده و با مرور ادبیات پژوهش به تحلیل داده ها پرداخته شد.

    یافته ها

    از جمله نهادهایی که فرد در آن عضو است نهاد خانواده و نهاد مدرسه می باشد. اطفال و نوجوانان عمده ی وقت خود را در نهاد مدرسه طی می کنند بنابراین اگر مدرسه برنامه های خاصی برای هدایت و شکل گیری شخصیت آنها داشته باشد، می توانند از ابتلاء این قشر بسیار آسیب پذیر به جرایم و بزه های گوناگون جلوگیری کنند. بنابراین پیشگیری از بزهکاری کودکان و نوجوانان در مدرسه بازگشت به برنامه های تربیتی و آموزشی صحیحی دارد که در مدرسه وضع شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تحقیقات به عمل آمده همکاری این دو نهاد یعنی خانواده و مدرسه به صورت هدفمند و سازمان یافته و با شناخت کافی از مسایل تعلیم و تربیت، نقش و حقوق متقابل و با بهره مندی از ظرفیت ها و توان یکدیگر می تواند زمینه ساز تربیت صحیح کودکان و پیشگیری از بزهکاری اطفال و نوجوان باشد

    کلیدواژگان: پیشگیری، بزهکاری، مدرسه مدار، حقوق جزا، کودک و نوجوان
  • پریا فتحی ورزقانی*، توران سلیمانی، اصغر نخستین گلدوست صفحات 157-173
    زمینه و هدف

    آموزش مجازی، محل تلاقی آموزش از راه دور،  آموزش مبتنی بر رایانه و فناوری های اینترنتی است. هدف اصلی این مقاله شناسایی و واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران پاندمی کوید 19 در دوره متوسطه اول بود.

    روش پژوهش: 

    روش انجام پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12  استفاده شده است. جامعه آماری تمام خبرگان در حوزه مدیریت آموزشی و آموزش ابتدایی و معلمان با تجربه و سابقه کار بالا در آموزش و پرورش بودند که بعد از انجام 15 مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت و در بخش کمی جامعه آماری تمامی خبرگان دانشگاهی و معلمان شامل 21 نفر بودند. برای تعیین میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری فرهت ها و تهدیدهای آموزش مجازی از تکنیک دیمتل استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های کیفی نشان داد که برای تهدیدها 7 مولفه و برای فرصت ها و 6 مولفه استخراج گردید؛ یافته های کمی نشان داد معیارهای مولفه های اقتصاد، مشارکت والدین، تربیتی- عاطفی و فرهنگی، کاهش زمان و مسافت، ارزیابی و بازخورد، زیرساخت ها و فرصت های آموزشی به ترتیب مولفه های اثرگذار می باشند.

    نتیجه گیری

    مولفه های اقتصاد، مشارکت والدین، تربیتی- عاطفی و فرهنگی، کاهش زمان و مسافت، ارزیابی و بازخورد، زیرساخت ها و فرصت های آموزشی به ترتیب تاثیرگذارترین مولفه های حفظ منابع اجتماعی و ملی، فرصت ارزیابی و بازخورد، عدالت آموزشی، جذب دانش آموز، کاهش هزینه و کیفیت یادگیری نیز به ترتیب از تاثیر پذیرترین مولفه ها محسوب می شوند.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، چالش های آموزش، پاندمی کرونا
  • طاها کریم زاده ناوادیان* صفحات 174-186
    زمینه و هدف

    اضطراب اجتماعی یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی است که در آن مولفه هایی همچون سبک های فرزندپروری تاثیرگذارند. سبک های فرزندپروری والدین مهم ترین نقش را در تربیت فرزندان به عهده دارند. با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه حاضر با هدف پیش بینی اضطراب اجتماعی بر اساس سبک های فرزندپروری والدین انجام شد.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نوع کاربردی بوده و روش آن پیمایشی و به لحاظ اجرا کمی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر مقطع اول متوسطه در شهر تهران بودند که در نیمسال دوم سال تحصیلی 1399-1400 مشغول به تحصیل بودند. با توجه به حجم جامعه (26600 نفر) و با استناد به جدول مورگان و کرجسی، تعداد 258 دانش آموز پسر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحل ه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد مطالعه پرسشنامه های سبک فرزندپروری بامریند (1973) و پرسشنامه اضطراب اجتماعی لایبویتز (2003) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss  نسخه 23 صورت گرفت. 

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین فرزندپروری سهل گیرانه و اضطراب عملکرد رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت، همینطور بین فرزندپروری مستبدانه و اضطراب عملکرد و فرزندپروری مستبدانه و اضطراب موقعیت های اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. در حالی که بین فرزندپروری سهل گیرانه و اضطراب موقعیت های اجتماعی،  فرزندپروری مقتدرانه و اضطراب عملکرد و بین فرزندپروری مقتدرانه و اضطراب موقعیت های اجتماعی رابطه معنی داری وجود نداشت. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه نشان داد که سبک تربیتی مقتدرانه پیش بینی کننده منفی و معنی دار اضطراب اجتماعی است (01/0>P) و سبک های تربیتی سهل گیرانه و مستبدانه پیش بینی کننده مثبت و معنی دار اضطراب اجتماعی است (01/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های به دست آمده، طراحی و برگزاری برنامه ها و کارگاه های آموزش خانواده در زمینه آگاه سازی والدین از سبک های فرزندپروری و تاثیر هر یک از آنها بر فرزندان بسیار ضروری است تا از این طریق بتوان با تغییر نگرش والدین و بهبود روابط خانواده ها، اضطراب اجتماعی فرزندان را کاهش داد.

    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، سبک فرزندپروری، خانواده، نوجوانان
  • لیلا سعیدطالشی، عبدالله شفیع آبادی*، یوسفی عماد صفحات 187-201
    زمینه و هدف

    بحث در مورد دورکاری و قرنطینه خانگی زوج های هر دو شاغل در ایام کرونا و مطالعه تجارب زیسته آن ها می تواند نقش موثری در شناخت و توسعه ادبیات اشتغال زوج های هر دو شاغل به ویژه اشتغال زنان به صورت دورکاری ایفا نماید؛ لذا هدف از پژوهش حاضر شناسایی تهدیدها و فرصتهای دورکاری زوج های هر دو شاغل در ایام شیوع کرونا بود.

    روش پژوهش:

     مطالعه حاضر از نوع کیفی با استفاده از روش پدیدارشناسی توصیفی بود. جامعه آماری شامل زوج های دورکار هردوشاغل بود به مراکز مشاوره شهر کرمان مراجعه کرده بودند. از این میان به روش نمونه گیری هدفمند در دسترس با زوجین مصاحبه صورت گرفت و مصاحبه ها تا رسیدن به حد اشباع نظری ادامه یافت. داده های کیفی از روش پدیدارشناسی توصیفی و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل محتوای داده های گردآوری شده از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته نشان داد که تجربه زیسته زوجین هردو شاغل شامل دو مضمون فرعی تهدیدها و فرصت ها بوده که مضمون فرعی فرصت ها به مقولات زیر تقسیم می شود: کاهش زمان تلف شده، انعطاف پذیری در اختصاص دادن زمان، افزایش قابلیت برنامه ریزی، آسودگی خاطر به علت نبود نظارت مستقیم، صرفه جویی در هزینه ها، استقلال بیش تر، کاهش استرس و کاهش فرسودگی و خستگی. همچنین، مضمون فرعی تهدیدها دربرگیرنده مقولات زیر بود: اهمال کاری، عدم تمرکز بر روی کار، عدم تمرکز بر رابطه زناشویی، انزوای اجتماعی، ابهام در مسیولیت ها، کاهش انگیزه برای کار، کاهش بهره وری کاری، کاهش بازده کارهای گروهی، ابهام در نقش ها، ابهام در زمان مختص مسیولیت ها، کاهش پیوند اجتماعی و حمایت اجتماعی ادراک شده.

    نتیجه گیری

    در نهایت با توجه به نتایج، راهکارهایی در حوزه های پژوهش، مدیریت و خانواده ارایه شد.

    کلیدواژگان: دورکاری زوجین، کرونا، تهدیدها و فرصت های دورکاری، زوجین هردو شاغل
  • الناز عطاران، طاهر تیزدست*، محمدرضا زربخش بحری صفحات 202-215
    زمینه و هدف

    هر سازمان دولتی و تجاری برای حفظ ارزشمندترین کارکنان خود به چالش کشیده خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف معادلات ساختاری رابطه بین نیاز های روانشناختی کارکنان با تجربه غرقه شدن در کار با میانجی گری تعهد سازمانی انجام شد.

    روش پژوهش:

     روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود و از روش معادلات ساختاری استفاده  شده است. کلیه کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران  در سال تحصیلی 1399-1400 جامعه آماری پژوهش حاضر را تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 339 نفر از کارکنان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. برای  گردآوری داده ها پرسشنامه تجربه غرقه شدن در کار (طلابیگی، 1393)، نیازهای روانشناختی (دسی و رایان، 2000) و پرسشنامه تعهدسازمانی (آلن و مایر، 1997) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS 24  و AMOS 24  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل نشان داد که بین نیاز های روانشناختی کارکنان با تجربه غرقه شدن در کار و تعهد سازمانی سازمان رابطه معناداری به صورت مثبت و مستقیم وجود دارد (05/0 ≥P). همچنین نتایج تحلیل معادلات ساختاری نشان داد که تعهد سازمانی، رابطه بین نیاز های روانشناختی کارکنان با تجربه غرقه شدن در کار را میانجی گری می کند (05/0 ≥P).

    نتیجه گیری

    توجه و تاکید به ارتقای تعهد سازمانی، می تواند به ایجاد تصویری واضح و روشن از نیروی انسانی موثر با نیازهای روانشناختی مناسب و تجربه غرقه شدن در کار کمک نماید.

    کلیدواژگان: نیازهای روانشناختی، تعهد سازمانی، کارکنان
  • علیرضا فتاحی دولت آبادی، سید حمید آتش پور، محسن گل پرور صفحات 216-226
    زمینه و هدف

    دوران نوجوانی مرحله ای از چرخه ی زندگی فردی است که در آن نوجوان تغییرات و تحولات همه جانبه جسمانی – شناختی- اخلاقی و رفتاری و غیره را تجربه می کند. این دوران مرحله ای از زندگی شخص است که تغییراتی در نقش ها و مسیولیت های فرد بر اساس انتظارات جامعه از او به عنوان بزرگسال به وجود می آید. حاضر با هدف تدوین بسته آموزشی امنیت روانشناختی ویژه ی نوجوانان مبتلا به ناامنی روانی انجام شد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع کیفی و تحلیل محتوا به روش هیش و شانون (2005) بود. محیط پژوهش کلیه متون مربوط به امنیت روانی و ناامنی روانی نوجوانان بود که 17 متن بر اساس ملاک های ورود و خروج انتخاب شدند و مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل محتوا پنج مفهوم اصلی را نشان داد که عبارت بودند از 1) امنیت مبتنی بر ادراک و پذیرش خود، 2) امنیت معنوی، 3) امنیت اخلاقی و قانونی ادراک شده، 4) امنیت مبتنی بر ظرفیت های اجتماعی و 5) امنیت ارتباطی و خانوادگی.

    نتیجه گیری

    مشاوران مدرسه و مشاوران نوجوانان در مراکز اصلاح رفتاری می توانند این روش را برای بهبود سلامت روان نوجوانان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تدوین بسته، امنیت روانشناختی، نوجوانان، ناامنی روانی
|
  • Maria Poure, Mehrdad Sabet*, Fariborz Dortaj, Nasrin Bagheri Pages 1-10
    Background and Aim

    The phenomenon of bullying in schools is one of the things that can threaten the safety of students and consequently cause educational issues. The present study aimed to evaluate the structural model of the relationship between the dimensions of personality pathology and bullying through conditional self-handicapping among high school students.

    Methods

    This research was conducted using the structural equation modeling method. The statistical population of the present study included all high school girls of District 2 of Tehran in the academic year 2021-22, who were 145,398 students, according to the Tehran Department of Education. According to the Michel (1993) criteria and the multi-stage cluster sampling method, 300 people were selected as a sample. They completed the following instruments: Schwinger, & Stiensmeier-Pelster self-incapacitation questionnaire (2011), Olweus bullying questionnaire (1986), and the short form of the fifth edition of the Diagnostic and Statistical Manual Personality Questionnaire (PID-5-BF). Data analysis was done using Pearson correlation method and structural equation modeling with SPSS and Lisrel software.  

    Results

    The findings of the structural model test showed that personality dimensions have a positive relationship with self-handicapping (β=0.43; P<0.001) and bullying (β=0.33; P<0.001). Also, the relationship between self-handicapping and bullying was positive (β=0.25; P<0.001). The results of mediation effects showed that academic self-handicapping plays a mediating role in the relationship between abnormal personality dimensions and bullying (P<0.001).

    Conclusion

    The results generally showed that the tested model has a good fit with the conceptual model

    Keywords: Personality Pathology, bullying, self-handicapping
  • Ali Fathi, Roya Koochak Entezar*, Fatemeh Golshani Pages 11-25
    Background and Aim

    Negative emotions are one of the things that a person with MS is dealing with and it reduces their opportunities to establish social interactions, and this issue threatens their social relationships, quality of life, and as a result, their mental health. The purpose of this study was to compare the effectiveness of schema therapy with cognitive behavioral therapy on negative emotions in women with MS in Kermanshah.

    Methods

    The current research was of applied purpose type and in terms of methodology, it was quasi-experimental with a pre-test-post-test design, a control group and a two-month follow-up. The statistical population of the research included all women with multiple sclerosis (MS) in Kermanshah during 2019-2020 who had referred to the Imam Reza Educational-Therapeutic Center. In this research, in order to select the research sample, first of all, among the female patients with multiple sclerosis who were referred to the Imam Reza Educational-Therapeutic Center (AS) in Kermanshah to receive medical services, the research questionnaires were distributed (taking into account the observance of all health principles in the face of the corona virus disease), the data collection tool included the DASS-21 questionnaire. Analysis of variance with repeated measurements and SPSS software were used for statistical analysis of data.

    Results

    The findings showed that there was a statistically significant difference in the overall negative emotions scores of the participants in the control group compared to the negative emotions scores of the participants in the first intervention group (schema therapy) and the participants in the cognitive behavioral therapy group. This is while there was no significant difference in the score of negative emotions between the two intervention groups of schema therapy and cognitive behavioral therapy. This situation applies to the two components of depression and stress. That is, the level of depression and stress of the people in the two educational intervention groups has decreased significantly compared to the people in the control group, but there was no difference between the two intervention groups. Regarding the anxiety component, the results of the follow-up test indicate that although the anxiety of the two intervention groups has a mean difference (2.27 and 2.07) with the control group, this difference is not significant.

    Conclusion

    Based on the available findings, it can be concluded that there was no difference between the effects of schema therapy and cognitive-behavioral therapy on reducing negative emotions.

    Keywords: Depression, Intervention, Research synthesis, Thematic Analysis, Web-based Application
  • Maliheh Kazemi Mojarad, Javad Khalatbari*, Ameneh Moazedian, Nemat Sotodehasl Pages 26-42
    Background and Aim

    Several factors have a role in the formation of sexual function, some of which have been identified in previous studies. This study was conducted to investigate other factors that may not have been identified in previous studies. In this regard, the aim of this study was to investigate and determine the psychological factors affecting women's sexual function.

    Methods

    The method of this study was qualitative with interpretive approach and themed analysis method. Based on the purposeful sampling method, the data of this study were saturated with 13 married women from April to June 2020. In-depth semi-structured interview method was used to collect data. Data were analyzed by themed analysis method.

    Results

    Findings showed the categories explained "sexual knowledge", "sexual attitude", "sexual self-efficacy", "sexual intimacy", "sexual redress" and "sexual self-efficacy".

    Conclusion

    It seems that when women perform sexual activities for themselves certain rights such as demanding sexual activity, accepting the existence of intimacy in sexual relationships, etc. They believe that they achieve a positive perception about sexual activity in marital relationships, which can contribute to optimal sexual function

    Keywords: Women, Sexual Function, Sexual Dysfunction
  • Safura Keyvanlo, Shima Zabihi, Mina Ramezankhani, Sajjad Basharpoor*, Mahdi Faezi Pages 43-60
    Background and Aim

    love shock in students is a common phenomenon that causes different psychological problems in them. Therefore, the aim of the present study was to investigate the mediating role of emotional schemas in the relationship between psychological disturbance and dark personality traits with love trauma syndrome in the female students of Mohaghegh Ardabili University. Research

    method

    The research method was descriptive and structural equation type. The statistical population of the present study was all female students of Mohaghegh Ardabili University in the academic year 2018-2019. The statistical sample of this research consisted of 220 female students who participated in the research online and through virtual networks. The tools used in this research include the Love Shock Questionnaire (Ross, 1999), the Depression, Anxiety and Stress Scale (Lavibond, 1995), the Dark Traits Scale (Johnson and Webster, 2010) and the Emotional Schemas Questionnaire (Leahy, 2002). They were. Data analysis was done using structural equation modeling.

    Results

    The obtained results showed that the causal model of the relationship between psychological disturbance, dark personality traits, emotional schemas and love shock syndrome of students was confirmed based on various fit indices. Psychological turmoil, dark personality traits, and emotional schemas have a direct effect on the degree of love trauma symptoms of students (P<0.001); Also, psychological disturbance and dark personality traits have an indirect effect on students' love trauma symptoms through emotional schemas (P<0.001).

    Conclusion

    Therefore, psychological disturbance, dark personality traits, emotional schemas play an important role in the rate of love shock syndrome in students, and targeting these three components through various psychological treatments can be effective in reducing students' love shock syndrome.

    Keywords: Love shock syndrome, psychological disturbance, dark personality traits, emotional schemas
  • Maryam Heidary, Shahram Mami*, Vahid Ahmadi, Kianoosh Khamooshian Pages 61-75
    Background and Aim

    Negative emotions are one of the things that a person with MS is dealing with and it reduces their opportunities to establish social interactions, and this issue threatens their social relationships, quality of life, and as a result, their mental health. The purpose of this study was to compare the effectiveness of schema therapy with cognitive behavioral therapy on negative emotions in women with MS in Kermanshah.

    Method

    The current research was of applied purpose type and in terms of methodology, it was semi-experimental with a pre-test-post-test design, a control group and a two-month follow-up. The statistical population of the research included all women with multiple sclerosis (MS) in Kermanshah during 2019-2020 who had referred to the Imam Reza Educational-Therapeutic Center. In this research, in order to select the research sample, first of all, among the female patients with multiple sclerosis who were referred to the Imam Reza Educational-Therapeutic Center (AS) in Kermanshah to receive medical services, the research questionnaires were distributed (taking into account the observance of all health principles in the face of the corona virus disease), the data collection tool included the DASS-21 questionnaire. Analysis of variance with repeated measurements and SPSS software were used for statistical analysis of data.

    Results

    The findings showed that there was a statistically significant difference in the overall negative emotions scores of the participants in the control group compared to the negative emotions scores of the participants in the first intervention group (schema therapy) and the participants in the cognitive behavioral therapy group. This is while there was no significant difference in the score of negative emotions between the two intervention groups of schema therapy and cognitive behavioral therapy. This situation applies to the two components of depression and stress. That is, the level of depression and stress of the people in the two educational intervention groups has decreased significantly compared to the people in the control group, but there was no difference between the two intervention groups. Regarding the anxiety component, the results of the follow-up test indicate that although the anxiety of the two intervention groups has a mean difference (2.27 and 2.07) with the control group, this difference is not significant.

    Conclusion

    Based on the available findings, it can be concluded that there was no difference between the effects of schema therapy and cognitive-behavioral therapy on reducing negative emotions.

    Keywords: schema therapy, cognitive-behavioral, negative emotions, women
  • Shahriar Abdolmaleki, Zabih Pirani*, Firozeh Zanganeh Pages 76-89
    Background and Aim

    Many factors are involved in the academic success of students, and academic self-regulation is one of them. Academic self-regulation can be an influencing variable on academic progress and prevention of academic failure, and it has been the focus of many researchers in recent years. Therefore, this research was conducted with the aim of examining the fit of the academic self-regulation model based on the basic psychological needs and the family communication model with the mediation of positive adolescent development and academic enthusiasm.

    Methods

    This study was a descriptive correlational study. The statistical population included male high school male students in the city who were selected by cluster sampling from 420 students and with the standard scale of satisfying basic psychological needs Ganyeh (2003), revised questionnaire of communication patterns of Koerner and Fitzpatrick family (2002), self-administered questionnaire. Savari and Arabzadeh (2013), Goldoff et al. (2014) Adolescent Positive Development Questionnaire and Shuffle et al.'s (2002) Academic Achievement Questionnaire were evaluated. Data were analyzed using Smart PLS3 statistical software.

    Results

    The findings indicated that the positive development of adolescence and academic aspiration play a mediating role between academic self-regulation based on basic psychological needs and family communication pattern (P <0.0). Endogenous variables could explain 77% of the variance of academic self-regulation.

    Conclusion

    Based on the results, it can be concluded that the relationship between academic self-regulatory variable and psychological variables and family factors is not direct and factors such academic aspiration and positive adolescent development can play a role.

    Keywords: academic self-regulation, family communication pattern, academic aspiration, positive adolescent development
  • Afsaneh Moradhasel, Gholamreza Zakeripour*, Saeed Malihi Alzakerini Pages 90-100
    Background and Aim

    Today, cancer is considered as a major public health problem. Therefore, the purpose of this research was to determine the effectiveness of positive education and compassion-focused treatment in self-care, self-worth, well-being and responsibility of women with breast cancer.

    Methods

    The current research was a quasi-experimental type with a pre-test and post-test-follow-up design. The statistical population of the study consisted of all women with cancer who referred to Bo Ali Hospital in the second half of 2019. According to Cochran's formula, 45 people were selected non-randomly as a statistical sample. The research tools included the self-care questionnaire of Rigel et al. (2009), the self-esteem questionnaire of Crocker et al. (2003), the Ryff psychological well-being scale (1989), and the California accountability questionnaire (1987). Treatment based on positive psychology was held in 6 sessions for 6 weeks, 1 session per week and each session lasted 60 minutes. Compassion-based therapy was held in 12 sessions for 12 weeks, 1 session each week, and each session lasted 60 minutes. In the present study, the data were analyzed using covariance analysis and Bonferroni's post hoc test.

    Results

    The research findings showed that positive education and treatment focused on compassion are effective in self-care, self-worth, well-being and responsibility of women with breast cancer (P<0.001). Also, these effects have sufficient stability and have maintained their effect in the long term. Also, there was no significant difference between the effectiveness of positive education and compassion-focused therapy on self-care, self-worth, well-being, and responsibility in women with breast cancer, and their difference was only with the control group (P<0.001).

    Conclusion

    Counselors and psychotherapists can use these trainings to promote self-care, self-worth, well-being and responsibility of these people.

    Keywords: Positive education, compassion-focused therapy, self-care, self-worth, well-being, responsibility, breast cancer
  • Azadeh Mehrtash, Shohreh Ghorban Shiroudi*, Jamshid Jarareh Pages 101-115
    Background and Aim

    The present study was conducted with the aim of predicting marital commitment based on Internal religious orientation with the mediation of sexual satisfaction and self-control.

    Methods

    The research method was correlational and structural equations type. The statistical population is all women who referred to counseling centers and health homes in Tehran in 2020-21 and 380 people were selected as a sample using a simple random sampling method. The data collection tool was Adams and Jones' Marital Commitment Questionnaire (1997), Allport Religious Orientation Questionnaire (1950), Larson et al.'s Sexual Satisfaction Questionnaire (1998), and Tanji et al.'s Self-Control Questionnaire (2004). For data analysis, structural equation modeling was used using AMOS 14 and SPSS 24 software.

    Results

    The results showed that the direct effect of Internal religious orientation on sexual satisfaction (β=-0.31), self-control (β=-0.40) and marital commitment (β=-0.28) is significant. The direct effect of sexual satisfaction on marital commitment (β=0.17) and self-control on marital commitment (β=0.64) is also positive and significant. Meanwhile, self-control can play a mediating role in the relationship between Internal religious orientation and marital commitment (P≥0.001).

    Conclusion

    Internal religious orientation, communication patterns, sexual satisfaction and self-control, if formed in positive and efficient dimensions, can increase and maintain couples' commitments.

    Keywords: Internal religious orientation, marital commitment, sexual satisfaction, self-control
  • Sima Seyfi Fathabadi, Mitra Kamyabi*, Najmeh Hajipour Abaei, Hamdollah Manzaritavakoli Pages 116-126
    Background and Aim

    teachers gain effective experiences of their ethics, capabilities and emotions by using primary and secondary evaluations of the context of the school and classroom. The main goal of the current research was to design a model of professional ethics based on teacher's emotions with the mediating role of moral identity in teachers of Babak city.

    Method

    This research is a descriptive correlation research. The statistical population of this research includes all the teachers of Shahrbabak city, whose number is 1200. From this number, 291 people were selected as the sample size using Cochran's formula. The sampling method used for teachers in Babak city in this research was simple random sampling method. After determining the sample size in each class, simple random method was used to select the sampling unit and 291 people were selected using simple random sampling and the questionnaire was distributed among them. Then, using Armito et al.'s (2011) professional ethics questionnaires, Ghasemi et al.'s (2018) teacher emotions, and Majdabadi's ethical identity (2016) data were collected. Statistical analysis was done using Amos and SPSS software and structural equation model.

    Findings

    The results of the hypothesis analysis showed that the effect of the mediator variable in the regression model is significant and effective. As a result, the main hypothesis of the research that there is a relationship between professional ethics based on teacher's emotions and the mediating role of moral identity in teachers of Babak city is confirmed.

    Conclusion

    Therefore, all the hypotheses of the research are confirmed and finally it can be concluded that there is a positive and significant relationship between the research criteria.

    Keywords: Professional ethics, teacher emotions, moral identity, teachers, Babak city
  • Elham Amirgholami, Alireza Heydarei*, Parviz Askari, Mukhtar Weisani Pages 127-137
    Background and Aim

    The responsibility that the entire education system is facing today is to formulate policies and policies for the development of society in the economic, social, emotional and personality fields of individuals. Therefore, the purpose of this research was to investigate the relationship between achievement goals and students' anxiety in statistics course, considering the mediating role of self-efficacy.

    Methods

    The current research was of the type of relational design, and more precisely, the correlation design was of the structural equation modeling type. Among the first, second, third, and fourth year students, the second and fourth year students were randomly selected, and 324 students completed the questionnaires of this research. Finally, after removing incomplete questionnaires, 312 questionnaires were analyzed. In order to collect data, achievement goals goals scale (1997), self-efficacy scale (Sherer and Adams, 1986) and Kravis et al.'s statistics anxiety scale (1985) were used as research tools in this research to collect data. In this research, SPSS19 software was used for data recording and preliminary analysis, and AMOS software was used for data analysis, and a significance level of p < 0.05 was considered for all hypotheses.

    Results

    The results of the hypothesis analysis showed that the effect of the mediator variable in the regression model is significant and effective. As a result, the main hypothesis of the research that there is a relationship between professional ethics based on teacher's emotions and the mediating role of moral identity in teachers of Babak city is confirmed.

    Conclusion

    It can be concluded that students' anxiety can be predicted through achievement goals with the mediation of self-efficacy.

    Keywords: Achievement goals, students' anxiety, statistics lesson, self-efficacy
  • Iman Mohammadi Farsani, Mahmoud Malmir*, Mahmoud Ashrafi, Masoud Heydari Pages 138-156
    Background and Aim

    childhood and adolescence are of the important periods of life in which personality formation takes place. Therefore, the aim of the current research was to provide solutions to prevent delinquency among children and adolescents, relying on the central role of the school.

    Methods

    The current research is analytical-descriptive and review. Therefore, the required data was collected in a library manner and the data was analyzed by reviewing the research literature.

    Results

    among the institutions in which a person is a member are the family institution and the school institution. Children and teenagers spend most of their time in school, so if the school has special programs to guide and shape their personality, they can prevent this very vulnerable group from falling into various crimes and delinquencies. Therefore, the prevention of delinquency of children and adolescents in school has to return to the correct education and training programs established in the school.

    Conclusion

    The findings indicate that the cooperation between the family and the school in a purposeful and organized manner and with sufficient understanding of education issues, mutual roles and rights and by benefiting from each other's capacities can be the foundation for proper education and prevention of delinquency.

    Keywords: Prevention, delinquency, school teacher, criminal law, child, adolescent
  • Toran Soleimani, Asghar Nokhostingoldost Pages 157-173
    Background and Aim

    virtual education is the intersection of distance education, computer-based education and internet technologies. The main purpose of this article was to identify and analyze the challenges of virtual education during the Covid-19 pandemic in the first secondary school.

    Methods

    The research method is mixed (qualitative-quantitative). To conduct this research, in addition to document study, thematic analysis technique with MAXQDA12 software was used. The statistical population consisted of all experts in the field of educational management and primary education and teachers with high experience and work experience in education, after conducting 15 theoretical saturation interviews, and in the quantitative part of the statistical population, all university experts and teachers included 21 people. Dimtel technique has been used to determine the effectiveness and effectiveness of virtual education threats and opportunities

    Results

    Qualitative findings showed that 7 components were extracted for threats and 6 components for opportunities; Quantitative findings showed that the criteria of economic components, parental involvement, educational-emotional and cultural, reduction of time and distance, evaluation and feedback, infrastructures and educational opportunities are effective components respectively.

    Conclusion

    The components of economy, parental participation, educational-emotional and cultural, reduction of time and distance, evaluation and feedback, infrastructure and educational opportunities were the most effective. The components of preserving social and national resources, opportunities for evaluation and feedback, educational justice, attracting students, reducing costs, and learning quality are considered to be the most effective components, respectively.

    Keywords: Virtual education, education challenges, corona pandemic
  • Taha Karimzadeh Navadian* Pages 174-186
    Background and Aim

    Social anxiety is one of the most common anxiety disorders that are influenced by factors such as parenting styles. Parents' parenting styles play the most important role in raising children. Considering the importance of this issue, the present study was conducted with the aim of predicting social anxiety based on parents' parenting styles.

    Methods

    This research is of applied type and its method is survey and quantitative in terms of implementation. The statistical population of this research was all male students of the first level of secondary school in Tehran, who were studying in the second semester of the academic year 2014-2016. Considering the size of the population (26600 people) and referring to the table of Morgan and Karjesi, 258 male students were selected as a sample by multi-stage cluster sampling method. The instruments studied were Baumrind's parenting style questionnaires (1973) and Leibovitz's social anxiety questionnaire (2003). Data analysis was done using Spss software version 23.

    Results

    Data analysis using Pearson's correlation coefficient showed that there was a positive and significant relationship between permissive parenting and performance anxiety, as well as between authoritarian parenting and performance anxiety and authoritarian parenting and situational anxiety. There was a positive and meaningful relationship between social groups. In contrast, there was no significant relationship between permissive parenting and social situation anxiety, authoritarian parenting and performance anxiety, and between authoritarian parenting and social situation anxiety. Also, data analysis using multiple regression showed that authoritative parenting style is a negative and significant predictor of social anxiety (P<0.01) and permissive and authoritarian parenting styles are predictive. Social anxiety is positive and significant (P<0.01).  

    Conclusion

    According to the findings, it is very necessary to design and hold family education programs and workshops in the field of informing parents about parenting styles and the effect of each of them on their children. It is possible to reduce children's social anxiety by changing parents' attitudes and improving family relationships.

    Keywords: Social anxiety, parenting style, family, teenagers
  • Leyla Saeedtaleshi, Abdollah Shafie Abadi*, Emad Yousefi Pages 187-201
    Background and Aim

    Discussing remote work and home quarantine of both working couples during the Corona period and studying their lived experiences can play an effective role in the knowledge and development of the literature on the employment of both working couples, especially the employment of women as remote work.The purpose of the current research was to identify the threats and opportunities of remote work for both working couples during the outbreak of Corona.

    Method

    The present research method was qualitative using descriptive phenomenological method. The statistical population included teleworking couples, both employed, who had referred to counseling centers in Kerman. Among these, interviews were conducted with the couples using the available targeted sampling method, and the interviews continued until the theoretical saturation was reached. Qualitative data were collected using descriptive phenomenological method and semi-structured interview. Then the data was analyzed using the content analysis method.

    Results

    The results of content analysis of data collected through in-depth semi-structured interviews showed that the lived experience of both working couples included two sub-themes of threats and opportunities, which sub-themes of opportunities are divided into the following categories: reducing wasted time, flexibility in allocating time, increasing ability Planning, peace of mind due to lack of direct supervision, cost savings, greater independence, stress reduction and burnout. Also, the sub-theme of threats included the following categories: procrastination, lack of focus on work, lack of focus on marital relationship, social isolation, ambiguity in responsibilities, reduced motivation for work, reduced work productivity, reduced efficiency of group work, ambiguity in roles, ambiguity In the time dedicated to responsibilities, the reduction of social bonding and perceived social support.

    Conclusion

    Finally, according to the results, solutions were presented in the fields of research, management and family.

    Keywords: telecommuting of couples, Corona, threats, opportunities of telecommuting, both working couples
  • Elnaz Ataran, Taher Tizdast*, MohammadReza Zarbakhsh Bahri Pages 202-215
    Background and Aim

    The current research was conducted with the aim of structural equations of the relationship between the psychological needs of employees and the experience of being overwhelmed at work with the mediation of organizational commitment.

    Methods

    The method of the current research was of the correlation type and the method of structural equations was used. All the employees of the Islamic Azad Universities of Tehran in the academic year of 2020-21 formed the statistical population of the present study, and 339 employees were selected as a sample using random sampling. To collect data, a questionnaire tool was used: a questionnaire on the experience of drowning in work (Talabeigi, 2013), psychological needs (Deci & Ryan, 2000) and an organizational commitment questionnaire (Allen & Mayer, 1997) were the research tools, which were reliable and valid. Questionnaires in this research were calculated using Cronbach's alpha 0.865, 0.921 and 0.793 respectively for the aforementioned questionnaires. To analyze the data, Pearson correlation coefficient and structural equation model were used and using software SPSS 24 and AMOS 24 were used.

    Results

    The results of the analysis showed that there is a significant positive and direct relationship between the psychological needs of employees with the experience of drowning in work and the organizational commitment of the organization (P ≥ 0.05). Also, the results of structural equation analysis showed that organizational commitment mediates the relationship between employees' psychological needs and the experience of being overwhelmed at work (P ≥ 0.05).

    Conclusion

    Attention and emphasis on promoting organizational commitment help creating a clear image of effective human resources with appropriate psychological needs and the experience of drowning in work.

    Keywords: psychological needs, organizational commitment, employees
  • Alireza Fatahi Dolatabadi, Seyed Hamid Atashpour, Mohsen Golparvar Pages 216-226
    Background and Aim

    Adolescence research is a life stage of an individual's life cycle in which a teenager experiences all-round physical-cognitive-moral and behavioral changes and transformations. This life stage is when changes in the roles and responsibilities of a person occur based on society's expectations of him as an adult. This study was conducted with the aim of developing a special psychological safety training package for adolescents suffering from psychological insecurity.

    Methods

    This research was qualitative and content analysis based on the method of Heish and Shannon (2005). The research environment was all the texts related to psychological security and psychological insecurity of adolescents, 17 texts were selected and analyzed based on the inclusion and exclusion criteria.

    Results

    The results of content analysis showed five main concepts, which were: 1) security based on self-perception and acceptance, 2) spiritual security, 3) perceived moral and legal security, 4) security based on social capacities and 5) communication and family security.

    Conclusion

    School counselors and adolescent counselors in behavioral correction centers can use this method to improve the mental health of adolescents.

    Keywords: package design, psychological security, teenagers, psychological insecurity