فهرست مطالب

نشریه حقوق اداری
پیاپی 35 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد باستانی باشکند، مصطفی رشیدی طغرالجردی* صفحات 9-41

    سازمان ها و شرکت های دولتی که بخش عمده ای از منابع مالی آنها از بودجه عمومی تامین می گردد از دیر باز مورد سوء استفاده صاحب منصبان و کارگزاران دولتی قرار گرفته اند. چنانچه با این پدیده به صورت موثر و مفید مقابله صورت نپذیرد، می تواند حتی نظام های سیاسی حاکم بر کشورها را دچار بحران نماید. در پژوهش حاضر سوال اصلی اینگونه مطرح می شود که «موانع اجرای خط مشی های مقابله با فساد اداری در شرکت های دولتی کدامند و ارتباط آنها در قالب یک مدل چگونه است؟» بنابراین با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با برخی از مدیران شرکت هواپیمایی «هما» و با بهره مندی از تحلیل مضمون مصاحبه های انجام شده، هشت عامل به عنوان موانع اصلی در اجراء قوانین مقابله با فساد اداری شناسایی شد و بعد از آن با استفاده از پرسشنامه (ISM) از 40 نفر کارشناسان آن شرکت خواسته شد صرفا روابط میان عوامل احصاء شده را مشخص نمایند و در نهایت این عوامل در چهار سطح دسته بندی گردید.

    کلیدواژگان: فساد اداری، خط مشی های مقابله با فساد اداری، شرکت های دولتی و هواپیمایی ملی ایران«هما»
  • فرشاد بشیرزادگان، پروین فرشچی*، بیتا آزادبخت، مصطفی پناهی صفحات 43-60

    امروز جامعه بشری دچار انواع بحران های زیست محیطی شده به طوری که چالش های زیست محیطی مانند آلودگی هوا، آب و خاک، سلامت مردم را با مخاطره مواجه ساخته و در نتیجه رسیدگی به جرایم زیست محیطی از اهمیت فزایند ه ای برخوردار بوده چراکه به امنیت اجتماعی آسیب می رساند.
    پرسش اساسی مقاله آن است که سیاست های کیفری موجود در نظام حقوقی ایران کارایی لازم را برای حمایت و حفاظت از محیط زیست به خصوص در جهت جلوگیری از دخل و تصرف مناطق تحت حفاظت دارد؟ در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای به این موضوع پرداخته و یافته ها نشان می دهد که حمایت کیفری به شکل فعلی نتوانسته اهداف قانون گذار را بصورت بایسته و شایسته فراهم کند. در این مقاله تلاش شده تا با هدف تبیین ابزارهای کیفری در راستای حمایت از حق محیط زیست سالم، ضمن پرداختن به ضمانت اجراهای کیفری و چالش های موجود، به رهیافت های نوین در این حوزه دست یابد.

    کلیدواژگان: محیط زیست، سیاست کیفری، مناطق تحت حفاظت، جرائم زیست محیطی
  • سید مجتبی حسینی الموسوی* صفحات 61-85

    نظارت قضایی دیوان عدالت اداری از راه انطباق مقرره با قانون محقق می شود. تفسیر درست از قانون نیازمند یک نظام منسجم فکری - علمی است که احتمال هرگونه خطا در برداشت را نفی کند. هییت عمومی دیوان عدالت اداری با تاثیرپذیری از اصول فقه، به صورت صریح یا تلویحی، به ابطال یا ابرام برخی از مقرره های قوه مجریه اقدام کرده است. کاربرد گسترده مباحث اصول فقه در آرای دیوان عدالت اداری، از الفاظ گرفته تا اصول عملیه، بر این موضوع دلالت دارد که این نهاد با احتراز از اختلاف های نظری میان اصولیون، بر مسایل عملی تمرکز کرده است. دلایل ابطال یا ابرام مصوبه، که در ادبیات حقوقی به «جهات ابطال» شناخته می شود، در اصول فقه ریشه دارد. مفروض اولیه این است که اصول استنباط حقوق اسلامی نقش بنیادی در شکل گیری آرای هییت عمومی دیوان عدالت اداری دارد؛ بدون به کارگیری این اصول، امکان ابرام یا ابطال مقرره قوه مجریه وجود ندارد. نگاه دیوان به موازین استنباط حقوق اسلامی مصون از نقد نیست، اما تجربه بیش از سه دهه نظارت قضایی، رویه پرباری برجای گذاشته است که نشان می دهد اصول فقه در هر موضوعی کارایی دارد. روش کار در این پژوهش بر این اساس است که ابتدا مفهوم مورد نظر در اصول فقه شرح داده می شود، سپس رای صادرشده از هییت عمومی دیوان عدالت اداری، با موازین استنباط حقوق اسلامی، مورد تحلیل قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: دیوان عدالت اداری، مقرره، اصول فقه، جهات ابطال، نظارت قضایی
  • سید عباس سیدی آرانی* صفحات 87-110

    اگر در سیستمی پاداش بر پایه تلاش پرداخت نشود، تحولی اتفاق نمی افتد و این واقعیتی است در حوزه پژوهش که مقررات آن از خلا، اجمال و تعارض رنج می برند. در این شرایط، تمایز میان رفتار مباح و خلاف دشوار است. وضعیتی که عضو هیات علمی را ناخواسته در دام تخلف می اندازد. هرچند تبیین مصادیق تخلف و واکنش حقوقی نسبت به آن ها لازم است، منتهی این اقدام معرفی وضعیت موجود است. به منظور دست یابی به وضعیت مطلوب لازم است شرایطی ایجاد شود تا عضو هیات علمی از دادرسی عادلانه بهره مند شود. در تعیین مصداق تخلف، جامعیت می طلبد تخلفی از دایره مصادیق خارج نشود و مانعیت وضعیتی ایجاد می کند تا رفتار مباح از دایره شمول تخلف خارج شود. نتیجه مطلوب است: هیات علمی برای رفتاری محکوم نمی شود که حقیقتا نقض قواعد حرفه ای نیست. در رسیدگی، حضور یک قاضی یا حقوقدان در هیات انتظامی وضعیت را بهبود می بخشد. اسقاط حق اقامه دعوی به دلیل شمول مرور زمان و نیز حذف دو عنوان کیفری و انتظامی برای رفتار واحد، تبعیض ها را از بین می برد. در واکنش حقوقی نیز اعمال نظام مجازات معین و اصل تناسب، اقداماتی است در راستای تحقق دادرسی عادلانه. ایجاد انگیزه، ره آورد چنین سیستمی است که باید از آن استقبال کرد. در این میان، توجه ویژه به آموزش و تخلف انگاری رفتار زمینه ساز تخلف وضعیتی آرمانی ایجاد می کند. اعمال این تمهیدات، دانشگاه را به فرصت ارزشمندی برای تامین منافع جامعه در حوزه پژوهش تبدیل می سازد.

    کلیدواژگان: آموزش، تخلف، پژوهش، پیشگیری، ضمانت اجرای انتظامی
  • علی فقیه حبیبی*، بابک باصری صفحات 111-136

    تفویض اختیار در حقوق عمومی یک قاعده نیست، اما استثناء بودن نیز از اهمیت آن نمی کاهد. این امر با توجه به گفتمان دوسویه حقوق عمومی- هنجارگرایی و کارکردگرایی- علاوه بر آنکه از تمرکز قدرت جلوگیری کرده موجب تسریع امور و بهبود روابط اداری موثر نیز می گردد. اگرچه در بحث تفویض اختیار نگاه ها بیشتر معطوف به حقوق اداری است، اما در حقوق اساسی و بویژه نظام ارزشی، تفویض اختیار امری حایز اهمیت است که آن را تفویض اختیار صعودی می نامیم. این موضوع در مدرنیته با درک عقل خودبنیاد نقاد در قالب نظریه قرارداد اجتماعی و تفویض قدرت عمومی از سوی مردم به هییت حاکم قابل بررسی است. از این جهت، این مقاله نیز بر موضوع تفویض اختیار در حقوق اساسی تمرکز دارد و آن را روی دیگر سکه تفویض اختیار در حقوق اداری می داند. حاکمیت قانون ایجاب می کند که در نظام اداری اصل بر قایم به شخص بودن صلاحیت ها است و تفویض اختیار استثنای آن چرا که هر مقامی صلاحیت خویش را از قانون دریافت می کند و واگذاری آن نیز نیازمند تجویز قانون است. همچنین مقام اداری نمی تواند کلیه اختیارات خویش را تفویض کند و تنها بخشی از اختیارات که منع قانونی ندارد قابل تفویض هستند. پرسش اصلی این مقاله چیستی و آثار حقوقی تفویض اختیار در پرتو اصول حقوق عمومی است. در این نوشتار شرایط و محدودیت های تفویض اختیار در حقوق عمومی طی روشی توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است. تفویض اختیار یک ضرورت اجتناب ناپذیر در حقوق عمومی است که در دو سطح حقوق اساسی برپایه نظریه نمایندگی و در حوزه حقوق اداری قابل بررسی است.

    کلیدواژگان: حقوق اساسی، حقوق اداری، تفویض اختیار، صلاحیت، قرارداد اجتماعی، وضعیت اضطراری
  • محمدوزین کریمیان* صفحات 137-160

    تکلیف کارمند اداره به اطاعت از دستور مافوق خود، مشروط و دارای حدود است. مهم ترین شرط، این است که دستور، خلاف قانون نباشد و مهم ترین حد این است که دستور، خارج از امور اداری نباشد. در زمینه این شرایط و حدود، مسایلی حقوقی قابل طرح است. هدف پژوهش حاضر، تجزیه و تحلیل قوانین کشورمان در خصوص تکلیف کارمند به اطاعت از دستور مافوق و ارایه پیشنهاد برای حل مسایل ناشی از جنبه های ابهام آلود این ماده ها است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی، و از نظر نوع روش، توصیفی- تحلیلی و تجویزی است. چالش های حقوقی ماده های حاکم بر تکلیف کارمند به اطاعت از دستور مافوق روشن و مورد تجزیه و تحلیل واقع شده اند و اجمالا، این نتایج حاصل شده است که ماده 96 قانون مدیریت خدمات کشوری، 1396 از نظر شمول موضوعی و در بعضی از عبارت ها، دارای ابهام است و نسبت این ماده و ماده 91 قانون محاسبات کشور، 1386 با ماده 159 قانون مجازات اسلامی، کتاب اول-کلیات، 1392 و با بعضی از مواد قانونی دیگر مرتبط با موضوع، دارای ابهاماتی است و سر انجام، پیشنهاد شده است که با وضع قانون، این ابهام ها رفع شود.

    کلیدواژگان: امر اداری، اطاعت، کارمند، دستور خلاف قانون
  • علی اکبر معصومی* صفحات 161-185

    در میان مسایل مربوط به حقوق استخدامی قضات، موضوع بازنشستگی از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به اینکه در نظام حقوقی ایران در خصوص شرایط بازنشستگی قضات، قوانین و مقررات پراکنده و ابهامات قانونی متعددی وجود دارد و بهره مندی عادلانه قضات از حق بر بازنشستگی با محدودیت ها و چالش هایی مواجه است، مقاله کنونی، با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای به بررسی و تحلیل رویکرد نظام حقوقی ایران به بازنشستگی قضات دادگستری پرداخته است و با نگاهی به وضعیت موجود در برخی کشورهای خارجی، رویکرد آنها نسبت به بازنشستگی قضات را نیز تبیین نموده است. یافته های این مقاله، دلالت بر آن دارد، از یک سو، شرایط بازنشستگی قضات (بازنشستگی بر اساس سن و سنوات خدمت) و مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی آنان با سایر مستخدمان دولت، تا حد زیادی تفاوت دارد و از دیگر سو، عدم کفایت مستمری بازنشستگی با توجه به میزان حق بیمه پرداختی از سوی قضات، محدودیت های انتقال سوابق بیمه ای و فقدان حق انتخاب صندوق بازنشستگی و یا تغییر صندوق بازنشستگی در دوران اشتغال، مهم ترین چالش های کنونی حق بر بازنشستگی قضات دادگستری در ایران هستند. به همین دلیل، به منظور برون رفت یا تعدیل این چالش ها انجام اصلاحات قانونی، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: حق بر بازنشستگی، عدم کفایت مزایا، مستمری بازنشستگی، انتقال سوابق، صندوق بازنشستگی
  • سید علی موسوی*، محمد مظهری، آیت مولائی، سید حسین ملکوتی هشجین صفحات 187-210

    حکمرانی جدید از طریق حکمرانی تنظیمی، تقلیل مداخله ی مستقیم دولت و بازتعریف نقش آن در بخش عمومی را دنبال می کند و اداره عمومی سنتی جهت انطباق با شرایط جدید، ناگزیر از انجام اصلاحات است؛ در همین راستا، هدف تحقیق، کشف عناصر تحول اداره عمومی فرانسه، و واکاوی نسبت آن ها با حکمرانی تنظیمی می باشد. لذا با استفاده از شیوه کتابخانه ای و روش توصیفی- تحلیلی، عوامل گوناگون تحول اداره عمومی و زمینه های عملی تحقق حکمرانی تنظیمی در فرانسه مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس یافته های تحقیق، چهار ابزار نوین تحول اداره عمومی فرانسه عبارتند از: 1. اصلاحات بودجه ای، 2. ساده سازی، 3. قراردادگرایی، و 4. آثار ناشی از حکمرانی چندسطحی در تعامل با اتحادیه اروپا، که در پیوندی متقابل با حکمرانی تنظیمی قرار داشته و نمودهای عینی آن ها، در افزایش مشارکت پذیری، توسعه ی حقوق انعطاف پذیر و انعطاف پذیری ساختار حقوقی، متبلور می گردد. در مقام نتیجه گیری به نظر می رسد، دولت فرانسه در مسیر انطباق با مقتضیات ناشی از حکمرانی جدید، با بهره برداری از ابزارهای اداره عمومی نوین و مولفه های حکمرانی تنظیمی، به سوی دولت تنظیم گر با برداشتی همسو با سنت اداری خویش، در حرکت است.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، حکمرانی چندسطحی، ساده سازی، قراردادگرایی، مشارکت
  • هادی ولی پور*، محب علی محب الرحمان صفحات 211-234

    کشورهای موفق در امر مبارزه با فساد، با تصویب قوانینی در خصوص حمایت از گزارش کنندگان فساد، زمینه های فرهنگی و قانونی نظارت عمومی را فراهم کرده اند. این امر در ایران با چالش های ساختاری، قانونی و فرهنگی همراه بوده و پژوهش حاضر در پی پاسخ به این مسیله است که حمایت از گزارش کنندگان فساد در ایران به چه نحو و با چه چالش هایی مواجه است و راه برون رفت از این چالش ها با تکیه بر مبانی فقهی و حقوقی چیست؟ یافته های پژوهش به شیوه ی کتابخانه ای و با تکیه بر منابع فقهی، نشان داد که ایران ضمن داشتن مواد قانونی غیر منسجم و ناقص در حمایت از گزارشگران فساد، ادبیات و فرهنگ نامناسب در این حوزه را نیز دارد. تکثر متولیان دریافت گزارشات فساد از دیگر چالش های این حوزه می باشد. اقدامات حمایتی- انگیزشی از سوت زنی و گزارش فساد ضعف دارد چرا که هویت این اشخاص از محرمانگی لازم برخوردار نیست و از این اشخاص در برابر اقدامات تلافی جویانه مفسدان حمایت لازم نمی شود. نظام تشویق نیز بسیار محدود و بدون مشخص شدن محل تامین اعتبار است. از این رو شایسته است با عنایت به منابع فقهی نگرشی نو به فرهنگ و ادبیات گزارش فساد داشت و ضمن منسجم نمودن متولیان دریافت گزارشات فساد، اقدامات حمایتی- انگیزشی همانند: محرمانه ماندن هویت و اطلاعات، جلوگیری از اقدامات تلافی جویانه و جبران خسارت و نظام تشویق را اصلاح و از تورم و تکثر قوانین این حوزه کاست.

    کلیدواژگان: گزارشگر فساد، سوت زنی، فساد، نظارت عمومی، حمایت
  • اسماعیل یعقوبی، محمد فخر* صفحات 235-262

    به دلیل وجود منابع عظیم نفت و گاز در ایران، صنعت نفت و گاز نقش عمده ای در اقتصاد کشور ایفا می کند. کشور ما علیرغم بیش از یک قرن تجربه در حوزه قراردادهای نفتی هنوز نتوانسته ضعف های خود را در این حوزه برطرف کند که این امر ناشی از مسایل گوناگونی همچون ملاحظات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، اداری، حقوقی، تاریخی و فرهنگی است. ایران نیز مانند سایر کشورهای درحال توسعه معمولا از کمبود سرمایه و دانش فنی کافی و مناسب و همچنین توان مدیریتی مطلوب به منظور اجرای طرح های بزرگ نفتی بالادستی در زمینه های اکتشاف، حفاری، توسعه و تولید رنج برده است؛ بنابراین حضور شرکت های بین المللی مجرب در این عرصه اجتناب ناپذیر به نظر می رسد که این امر مستلزم انعقاد قراردادهای همکاری با این شرکت های نفتی بین المللی می باشد. بر این اساس، در این تحقیق پس از تشریح مفاهیم اساسی موضوع پژوهش، به منظور ارزیابی چالش های این حوزه، الزامات و محدودیت های قانونی حاکم بر قراردادهای بالادستی نفت و گاز، مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه، 26 چالش مهم تر از میان 40 چالش شناسایی شده مستخرج از پیشینه پژوهش، با استفاده از روش دلفی فازی انتخاب شد. در پایان نیز پیشنهادها و راهکارهایی از جمله تدوین برنامه جامع توسعه میادین، استفاده از شرکت های خارجی در قالب قراردادهای مشاوره و خدمات، همسویی هرچه بیشتر منافع کارفرما و پیمانکار در اجرای سریع تر پروژه ها، توجه جدی به توسعه فناوری در این صنعت، تقویت سازمان ها و پیمان های منطقه ای به منظور تقویت دیپلماسی انرژی، تولید حداکثری در حداقل زمان از میادین مشترک و... در جهت کاهش این چالش ها ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: چالش، شرکت ملی نفت، شرکت های نفتی بین المللی، قراردادهای بالادستی نفت و گاز، قوانین و مقررات
|
  • Mohammad Bastani Bashkand, Mostafa Rashidi Toghroljerdi* Pages 9-41

    Government organizations and companies, the major part of whose financial resources are provided from the public budget, have been abused by government officials and agents for a long time. If it is not dealt with in an effective and useful way, it can even cause a crisis in the political systems ruling the countries. In the current research, the main question is raised as follows: What are the obstacles to the implementation of anti-corruption policies in public companies and how are they related in the form of a model? Therefore, using in-depth semi-structured interviews with some managers of "Homa" airline company and benefiting from the content analysis of the conducted interviews, eight factors were identified as the main obstacles in the implementation of anti-corruption laws, and after that, with Using the questionnaire (ISM), 40 experts of that company were asked to specify the relationships between the calculated factors and finally these factors were categorized into four levels

    Keywords: administrative corruption, anti-corruption policies, government companies, Iran's national airline Homa
  • Farshad Bashirzadegan, Prvin Farshchi*, Bita Azadbakht, Mostafa Panahi Pages 43-60

    Today, human society has faced various environmental crises, such that environmental challenges such as air, water, and soil pollution have put people's health at risk, and as a result, dealing with environmental crimes has become increasingly important because it harms social security.
    The basic question of the article is that the criminal policies in Iran's legal system have the necessary efficiency to protect and protect the environment, especially in order to prevent encroachment and occupation of protected areas? This article deals with this issue with descriptive-analytical method and library sources, and the findings show that criminal protection in its current form has not been able to provide the goals of the legislator properly and appropriately. In this article, with the aim of explaining the criminal tools in order to protect the right to a healthy environment, while addressing the guarantee of criminal executions and the existing challenges, new approaches are made in this field.

    Keywords: environment, criminal policy, protected areas, environmental crimes
  • Seyed Mojtaba Hoseini Almousavi* Pages 61-85

    The judicial control of the Administrative Justice is realized by conforming the provision with the law. The correct interpretation of the law requires a coherent intellectual-scientific system that negates the possibility of any misapprehension. The general body of the Administrative Justice influenced by the standards of the principles of Islamic jurisprudence has explicitly or implicitly attempted to annul or confirm the provisions of the Executive. The wide application of the topics of principles of Islamic jurisprudence, ranged from words to practical principles, in the judgements of the Administrative Justice implies that this institution has focused on practical issues by avoiding the theoretical differences between the Osulis. The reasons for annulling or confirming the act which are known as the reasons for annulment in the legal literature are resulted from the issues of the principles of Islamic jurisprudence. Although the view of Administrative Justice on the standards of inferring the Islamic law is not immune to criticism, but more than three decades of experience of judicial control has left a fruitful practice and it implies that the standards of the principles of Islamic jurisprudence are effective in any issue.

    Keywords: Administrative Justice, provision, principles of Islamic jurisprudence, reasons of annulment, judicial control
  • Seyed Abbas Seyedi Arani* Pages 87-110

    If there is no reward system based on effort, no change will happen and this is a reality in the field of research whose regulations suffer from gaps, abstractions and conflicts. In this situation, it is difficult to distinguish between permissible and illegal behavior. A situation that unintentionally puts a faculty member staff in the trap of violation. Although it is necessary to explanation of instances of violation and the legal response to them, but of this action is the introduction of the existing situation. In order to achieve the desired situation, it is necessary to create conditions so that the faculty member can benefit from a fair trial. In determining the instance of violation, comprehensiveness is required a violation should not be excluded from the circle of instances and obstruction creates a situation so that permissible behavior is excluded from the circle of violation. The desired result is: faculty member will not be condemned for behavior that is not really a violation of professional rules. In the proceedings, the presence of a judge or juristic in the disciplinary jury improves the situation. Abolition of the right to file a lawsuit and also the removal of two criminal and disciplinary titles for single behavior eliminates discrimination. In the legal response, the application of the specific punishment system and the principle of proportionality are measures in order to achieve a fair trial. The result of such a system is motivating that should be welcomed. In the meantime, paying special attention to training and considering the underlying behavior as a violation creates an ideal situation. The implementation of these arrangements will make the university a valuable opportunity to provide the interests of the society in the field of research

    Keywords: Education, Violation, Research, Prevention, Guarantee of disciplinary
  • Ali Faghih Habibi*, Babak Baseri Pages 111-136

    Delegating authority in public law is not a rule, but being an exception does not reduce of it`s important. According to the two-way discourse of public law -normativeism and functionalism- in addition to preventing the concentration of power, it also accelerates affairs and improves effective administrative relations. Although in the discussion of delegation of authority, the views are mostly focused on administrative rights, but in constitutional rights and especially the value system, delegation of authority is an important matter, which we call ascending delegation of authority. This issue can be investigated in modernity by understanding the critic's self-founding reason in the form of social contract theory and delegation of public power from the people to the ruling body. For this reason, this article also focuses on the issue of delegation of authority in constitutional rights and considers it the other side of the delegation of authority in administrative law. The rule of law requires that in the administrative system, the principle is based on the authority of the individual, and the delegation of authority is an exception, because every official receives his authority from the law, and its delegation also requires the prescription of the law. Also, the administrative authority who cannot delegate all his powers and only a part of the powers that are not prohibited by law can be delegated. The main question of this article is what and the legal effects of delegation in the light of the principles of public law. In this article, the conditions and limitations of delegation of authority in public law have been examined through a descriptive-analytical method. Delegation of authority is an inevitable necessity in public law, which can be examined at two levels of constitutional law based on the theory of representation and in the field of administrative law.

    Keywords: Constitutional Law, Administrative Law, Delegating authority, authority, Competence, Social Contract, Emergency situation
  • Mohammadvazin Karimian* Pages 137-160

    The duty of the member of the administrative organization is obeying the order of his or her managers. This duty is conditioned and limited. The most important condition is based on this rule that the order must not be in contrast with the law, and the most important limit is this rule that the order must be within the limits of administrative affairs. There are some legal problems about these conditions and limits. The subject of this research is analyzing the articles of the laws of our country about the duty of the employee for obeying the order of his or her boss, and the object of the research is proposing some ways for solving the problems of ambiguity of these articles. This research, according to the object is applied and according to the subject is descriptive-analytic and prescriptive. Information collecting is based on the library method. Analyzing the information is based on the modern legal logic. In this direction, based on the fact that the order not accorded with the law, may be an order to commit a behavior against the disciplinary standards or to commit a crime, these states will be analyzed too, and based on the laws of our country, the duty of the employee will be reviewed. Potential actual problems will be discovered, and finally, a solution is proposed on the base of the results.

    Keywords: employee of an administrative organization, hierarchy, administrative affairs, law, ethics, science, technology
  • Aliakbar Masoumi Pages 161-185

    Among the issues related to the employment rights of judges, the issue of retirement has particular importance. Considering that there are many legal ambiguities in Iran's legal system regarding the judges' retirement conditions and the fair enjoyment of the right to retirement by judges faces limitations and challenges, the present article, using descriptive-analytical method and based on library studies It has studied and analyzed the approach of the Iranian legal system to the retirement of judges and by looking at the situation in some foreign countries, it has also explained their approach to the retirement of judges. This article findings indicate that, on the one hand, the conditions of judges' retirement (retirement based on age and years of contribution) and the basis for calculating their pensions differ greatly from other government employees, and on the other hand, the inadequacy of the pension Retirement, considering the amount of contribution paid by them, the limitations of transfer of contribution period and the lack of right to choose their pension fund or change the pension fund during employment, are the most important current challenges of the right to retirement of justice judges in Iran. For this reason, in order to overcome or adjust these challenges, it seems necessary to make legal reforms.

    Keywords: Right to pension, inadequacy of benefits, retirement pension, transfer of contribution period, pension fund
  • Seyed Ali Mousavi*, Mohammad Mazhari, Ayat Moulayee, Seyed Hossein Malakooti Hashjeen Pages 187-210

    New governance through regulatory governance seeks to reduce direct government intervention and redefine its role in the public sector. In order to adapt to the new conditions, the traditional public administration is bound to carry out reforms; In this regard, the aim of the research is to discover the elements of the transformation of the French public administration, and to analyze their relationship with regulatory governance. Therefore, by using the library method and the descriptive-analytical method, various factors of the evolution of public administration and the practical fields of realizing regulatory governance in France were investigated. According to the findings of the research, the four new tools for the transformation of the French public administration are: 1. Budget reforms 2. Simplification 3. Contractualism 4. The effects of multi-level governance in interaction with the European Union, which are in a mutual link with regulatory governance and their objective manifestations are crystallized in the increase of participation, the development of reflexive law and the flexibility of the legal structure. In conclusion, it seems The French government is on the way to adapt to the requirements of the new governance, by exploiting the tools of the new public administration and regulatory governance components, towards the regulatory government with an understanding consistent with its administrative tradition.

    Keywords: Flexibility, multi-level governance, simplification, contractualism, participation
  • Hadi Valipour*, Mohebali Moheb Alrahman Pages 211-234

    Successful countries in the fight against corruption have provided cultural and legal grounds for public supervision by passing laws regarding the protection of corruption whistleblowers. This is associated with structural, legal and cultural challenges in Iran, and the current research seeks to answer the question of how to support corruption reporters in Iran and what challenges it faces and the way out of this challenge. What is based on jurisprudence and legal principles? The findings of the research using a library method and relying on jurisprudential sources, showed that Iran, in addition to having incoherent and incomplete legal materials in support of corruption reporters, also has inappropriate literature and culture in this field. Another challenge in this field is the large number of people in charge of receiving corruption reports. The support-motivation measures of whistle-blowing and corruption reporting are weak because the identity of these persons does not have the necessary confidentiality and these persons are not required to be protected against the retaliatory measures of the corrupt. The incentive system is also very limited and without identifying the source of credit. Therefore, it is appropriate to take a new approach to the culture and literature of corruption reporting by taking into account the jurisprudential sources, and while coordinating those in charge of receiving corruption reports, support-motivational measures such as: confidentiality of identity and information, prevention of retaliatory measures and compensation and system To improve the encouragement and reduce the inflation and proliferation of laws in this field.

    Keywords: Corruption Reporter, Whistling, Corruption, Public Oversight, Support
  • Esmaeil Yaghubi, Mohammad Fakhr* Pages 235-262

    Oil and gas industry plays a key role in Iranian economy because of significant oil and gas resources in Iran. Despite over a century of experience of Petroleum contracts, our country has not yet been able to resolve its weaknesses, due to various issues such as political, economic, social, administrative, legal, historical, and cultural considerations. Iran, like other developing countries, suffering from lack of sufficient capital and technical knowledge as well as a desirable management capability for implementing upstream large oil projects such as exploration, drilling, development and production. So the presence of international experienced companies in this industry seem to be inevitable and it seems that this requires concluding cooperation agreements with these International Oil Companies (IOCs). Accordingly, after outlining the basic research concepts, the legal requirements and constraints governing upstream oil and gas contracts, in order to assess the challenges have been studied. Subsequently, 26 of the most important challenges out of the 40 identified challenges from the literature were selected using the Fuzzy Delphi method. Finally, there are suggestions and solutions to reduce these challenges including the developing a comprehensive plan for development of the oil and gas fields, using international companies in the form of consulting and services contracts, aligning the interests of the employer and the contractor in the implementation of projects, paying close attention to the development of technology in the industry, strengthening regional organizations and treaties to strengthen energy diplomacy, maximizing production from sharing fields in the least time to reduce these challenges etc.

    Keywords: Challenges, International Oil Companies, Laws, Regulations, National Oil Company, Upstream Oil, Gas Contracts