فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال سی و یکم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی موحدی، فرناز دهقانی فیروز آبادی صفحات 1-16

    بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میرها در سطح جهانی می باشد که بیشتر به دلیل بیماری عروق کرونر است. این مشکل در نتیجه باریک شدن عروق به دلیل تجمع پلاک ها ایجاد می شود و در نتیجه جریان خون را محدود می کند که باعث ایجاد آنژین یا حمله قلبی می گردد. جهت رفع این بیماری استنت های پیشرفته ای طراحی و تولید شده است. هدف بررسی اجمالی استنت های قلبی عروقی از ظهور اولیه آنها به عنوان ساختارهای ساده و نسبتا خام و در نهایت دستگاه های چند منظوره است که با تحریک سلول و فن آوری های خاص امکان عامل دار کردن سطح استنت با عوامل بیولوژیکی را فراهم می نمایند. این مطالعه مروری است بر انواع استنت های کرونری دایمی و زیست تخریب و بررسی استنت های توسعه یافته که به واسطه عامل دار کردن استنت توسط پروتیین ها یا فاکتورهای رشد سازگار شده اند.

    کلیدواژگان: استنت های قلبی عروقی، جراحی عروق کرونر، استنت زیست تخریب پذیر، استنت دائمی
  • علی اصغر درزی، فرزاد اسماعیلی، نازیلا فرنوش، سکینه کمالی آهنگر، همت قلی نیا صفحات 17-24
    زمینه و هدف

    کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک روش استاندارد جراحی کوله سیستکتومی می باشد، اگرچه در این روش عوارض جراحی کمتر می باشد ولی عوارضی همچون آسیب روده ای و آسیب مجاری صفراوی ممکن است پیامد مرگبار در پی داشته باشد. در این مطالعه به منظور شناخت و انجام اقدام مناسب برای کاهش آسیب های حین عمل و همچنین تشخیص و درمان به موقع، به بررسی شیوع آسیب روده در بیماران جراحی شده با این روش پراخته شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، تعداد 1223 بیمار تحت لاپاراسکوپی کوله سیستکتومی در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل طی سال های 1395-1385، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران با نرم افزار SPSS نسخه 23 تحت آنالیز آماری با استفاده از آزمون های دقیق فیشر و تی تست قرار گرفتند. مقادیر کمتر از 05/0 از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    اکثریت بیماران به تعداد 1051 نفر (9/85%) زن بودند. سن 386 بیمار (6/31%) بیشتر از 50 سال بود. اکثریت بیماران به تعداد 829 نفر، معادل 8/67% دچار کوله سیستیت مزمن بودند. میانگین و انحراف معیار برای طول مدت جراحی 52/10±26/33 دقیقه و برای مدت زمان بستری 52/0±10/1 روز بود. شیوع آسیب به روده در بیماران بطور کلی 6/0% (7 مورد) گزارش شد. ارتباط معناداری بین آسیب روده و سن بالا، مدت زمان بستری بیشتر و مدت زمان جراحی طولانی تر یافت شد. اغلب بیماران دچار آسیب روده، سابقه جراحی قبلی و چسبندگی روده ای داشتند.

    نتیجه گیری

    میزان شیوع آسیب روده ای در بیماران تحت کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک اندک بوده و این آسیب ارتباط معناداری با سن بیماران داشته است. یافته بارز در اغلب موارد آسیب روده ای، چسبندگی های داخل شکمی و سوابق جراحی قبلی شکمی بوده است. لذا توصیه می شود در این موارد جراح دقت و احتیاط بیشتری به خرج دهد و یا ترجیحا جراحی را به روش باز انجام دهد.

    کلیدواژگان: آسیب روده، طول مدت جراحی، کوله سیستکتومی، لاپاراسکوپی
  • رضا اقدام ضمیری، عبدالرضا مهدی نواز اقدم صفحات 25-36
    زمینه و هدف

    از آنجایی که شیمی درمانی نیوادجوانت سیستم ایمنی و اندوتلیال را تحت تاثیر قرار می دهد و این موضوع موضوع ممکن است منجر به تاخیر در بهبود زخم جراحی و بروز عوارض زخم جراحی شود و از آنجایی که اطلاعات دقیقی در این رابطه در دست نیست، مطالعه حاضر به صورت متاآنالیز با هدف بررسی نیوادجوانت درمانی بر روی عوارض ناشی از زخم جراحی پس از ماستکتومی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پایگاه های اطلاعاتی پابمد، EMBASE و Cochrane Library، وب آو ساینز، ساینز دایرکت، اسکاپوس، مگ ایران و SID به کمک کلید واژه های ماستکتومی، جراحی پستان، برداشتن کامل پستان، نیوادجوانت درمانی، شیمی درمانی نیوادجوانت، زخم، عوارض، زخم جراحی و سرطان پستان بدون محدودیت زمانی در این مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز به صورت دقیق جستجو شدند. نمودارهای جنگلی و قیفی برای بررسی نتایج به کمک نرم افزار متاآنالیز جامع (CAM) استفاده شد، شاخص اندازه اثر به کمک اندازه اثر مبتنی بر میانگین اندازه گیری شد.

    یافته ها

    14 مطالعه (13 کوهورت و 1 مطالعه کیس کنترل) با 2198 نفر در این مطالعه ارزیابی شدند. نتایج حاکی از آن بودند که تجویز شیمی درمانی نیوادجوانت با افزایش قابل توجهی در خطر این عارضه مرتبط نیست؛ به عبارتی دیگر شیمی درمانی نیوادجوانت منجر به بروز عوارض زخم پس از جراحی نمی شود (15/1=RR - 44/1- 92/0:CI95% و 22/0=P و 0%=I2).

    نتیجه گیری

    شیمی درمانی نیوادجوانت با بروز عوارض زخم جراحی پس از ماستکتومی ارتباطی ندارد؛ با توجه به کیفیت مقالات این مطالعه، استفاده از نتایج این مطالعه با احتیاط صورت گیرد.

    کلیدواژگان: نئوادجوانت، شیمی درمانی، عوارض زخم، ماستکتومی
  • بهنام رضا مخصوصی، آرش آزادمهر، بهنام دارابی، ادریس برهنه گرد صفحات 37-49
    زمینه و هدف

    ارزشیابی درونی، فرآیندی سیستماتیک جهت جمع آوری و تحلیل اطلاعات به منظور تعیین فواید و مضرات یک برنامه و میزان حصول اهداف آن می باشد .هدف از این مطالعه، ارزیابی درونی جراحی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی - مقطعی در گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1400 انجام شد. ابتدا داده های مربرط به 9 حوزه ارزشیابی درونی (رسالت و اهداف آموزشی، مدیریت و سازمان دهی، برنامه آموزشی هیات علمی، دانشجویان، منابع آموزش، پژوهش، سنجش و ارزشیابی و دانش آموختگان) از طریق چک لیست ها و پرسشنامه ها جمع آوری و سپس وضعیت گروه ها در حوزه های ارزشیابی درونی تعیین شد. نتایج با استفاده از نرم افزار STATA-14 با تاکید بر روش های آمار توصیفی شامل فراوانی و درصد، مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که وضعیت اکثر حوزه ها در گروه جراحی عمومی مطلوب بود. بالاترین مطلوبیت در حوزه مربوط به منابع آموزشی (فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی و درمانی)، (75/117 امتیاز، 1/98%) قرار داشت. همچنین، در حوزه پژوهش (5/57 امتیاز، 8/71%) وضعیت نیمه مطلوب کسب گردید.

    نتیجه گیری

    گروه آموزشی جراحی عمومی در حوزه های رسالت و اهداف آموزشی، مدیریت و سازمان دهی، برنامه آموزشی، هیات علمی، دانشجویان، منابع آموزشی، سنجش و ارزیابی و دانش آموختگان درجه مطلوب را کسب نموده است. در این موارد جهت حفظ و ارتقای بیشتر و همسو بودن با نیازهای در حال تغییرات دایمی و متناسب با پیشرفت علم و تکنولوژی همگام می بایست تلاش گردد و به منظور بهبود حوزه پژوهش که درجه نیمه مطلوب را کسب کرده است؛ بررسی و برنامه ریزی دقیق نیاز است تا با جهد و مساعی مضاعف نسبت به احراز جایگاه مطلوب، شرایط مهیا شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، گروه جراحی عمومی، گروه آموزشی
  • مهدی مختارپور حبشی، میرمحمد تقی مرتضوی صفحات 50-61
    زمینه و هدف

    درد حاد پس از آرترولاستی اندام تحتانی بر جنبه های مختاق درمان تاثیرات نامطلوبی بر جای می گذارد و همچنین با توجه به اینکه درد حاد (در طی 24 ساعت اول) پس از جراحی زمینه ساز درد مزمن و ناتوانی پس از جراحی می شود و از طرفی با توجه به عدم وجود مطالعه ای متاآنالیز در رابطه با اثرات پرگابالین بر شدت درد حاد پس از جراحی های اندام تحتانی، مطالعه حاضر با هدف اثرات پیشگیرانه پرگابالین بر شدت درد حاد در طی 24 ساعت اول پس از اعمال جراحی ارتوپدی اندام تحتانی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این متاآنالیز با پیروی از دستورالعمل های بیانیه PRISMA انجام شد؛ مطالعات بر اساس معیارPICO انتخاب شدند. کلید واژه های درد، شدت درد (سنجش به وسیله معیار VAS)، درد حاد، پرگابالین، اندام تحتانی، ارتوپدی اندام تحتانی و بی-دردی در پایگاه های اطلاعاتی PubMed،EMBASE وCochrane Library ، وب آو ساینز، اسکوپوس، مگ ایران و SID جستجو شدند؛ تحلیل های آماری (Mantel-Haenszel، Chi2 و I2) با استفاده از نرم افزارRevMan 5.4 انجام شد.

    یافته ها

    شدت درد در ساعات دوم (02/0- تا 50/0- = CI95%- 26/0- =MD و 04/0 =P) و ششم (29/0- تا 30/0- = CI95%- 30/0- = MD و 00001/0 ˂ P) و دوازدهم (29/0- تا 78/0- =CI95% - 53/0- =MD و 0001/0 =P) پس از جراحی به صورت معناداری در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    این متاآنالیز از استفاده از پرگابالین قبل از جراحی در بیمارانی که تحت عمل جراحی ارتوپدی اندام تحتانی قرار می گیرند و با کاهش شدت درد حاد (درد در طی 12 ساعت اول پس از جراحی) حمایت می کند.

    کلیدواژگان: درد حاد، شدت درد، پرگابالین، اندام تحتانی، درد جراحی
  • حسین اکبری، امیرحسین رحمانی، سودابه هویدا منش، فاطمه ترابی، حسین باقری فرادنبه، پیمان اکبری صفحات 62-73
    زمینه و هدف

    همه گیری بیماری COVID19 در ایران اثرات گسترده ای داشته و دارد. تاثیر بیماری بر آموزش پزشکی منجر به تعطیلی دانشگاه ها و محدود شدن اقدامات درمانی به مداخلات ضروری و اورژانسی شد. با تعطیلی کلاس های دانشگاهی، آموزش آنلاین و از راه دور وسعت بیشتری پیدا کرد. مطالعه اخیر به بررسی میزان کمیت، کیفیت و میزان کارآمدی آموزش های آنلاین در مقطع فوق تخصص جراحی پلاستیک می پردازد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که پس تایید از کمیته اخلاق پزشکی انجام شد. در این مطالعه رضایت دستیاران و اساتید گروه آموزشی جراحی ترمیمی و پلاستیک از نظر میزان کمی و کیفی کلاس های آموزش مجازی مورد بررسی قرار گرفت. برای این کار از پرسشنامه و اطلاعات کمی مربوط به زمان کلاس ها و میزان مشارکت بر اساس مستندات موجود و فیلم کلاس ها استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 22 انجام شد. فراوانی متغیرهای کیفی به صورت نسبت و درصد و فراوانی متغیرهای کمی با محاسبه میانگین و انحراف معیار سنجیده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه در ده حوزه شامل: استفاده از ابزار کمک آموزشی در فرآیند آموزش مجازی، امکان دسترسی شرکت کنندگان به منابع آموزشی، بررسی تعامل و مشارکت متقابل، رضایت از زمان برگزاری کلاس، دسترسی به کلاس برای شرکت کنندگان، روش های ارزشیابی و آزمون های مجازی، دسترسی به اساتید خارج از ساعت کلاس، رضایت از روش تدریس، رضایت از محتوای ارایه شده در کلاس و رضایت کلی از دوره آموزش مجازی بررسی و نشان داده شد در همه موارد آموزش مجازی با تفاوت معنی داری از نظر آماری مورد پذیرش افراد گروه قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه بیماری کرونا همچنان ادامه دارد و ممکن است بیماری شبیه به این مورد در آینده اتفاق بیافتد و با توجه به اینکه مطالعه ما مناسب بودن آموزش مجازی را توصیه می کند، بهتر است این روش در سطح وسیع تر آموزش داده شده و به کار برده شود.

    کلیدواژگان: بیماری کرونا، آموزش مجازی، مطالعه توصیفی تحلیلی
  • شهرام پایدار، محمد ده بزرگی، امیر عسکری، هومن رضایی، حسین عبدالرحیم زاده فرد صفحات 73-78

    آسیب های نافذ به ناحیه توراکوابدومن می تواند باعث پارگی دیافراگم شوند. لاپاراسکوپی روش مورد قبول برای بررسی آسیب-های دیافراگم می باشد. با توجه به محل قرارگیری پورت ها در لاپاروسکوپی تشخیصی به روش کلاسیک، بررسی آسیب های دیافراگم در سطح پشتی طحال وکبد دشوار می باشد و این روش نیاز به مهارت بالاتری دارد. با جا به جایی محل تعبیه پورت ها می توان با دقت بالاتری دیافراگم را بخصوص در سطح پشتی طحال و کبد ارزیابی کرد. در بیماران مشکوک به آسیب دیافراگم با توجه به سمت آسیب دیده و لوازم موجود پیشنهاد می شود در آسیب های یک طرفه به جای پورت میدکلاویکولار سمت مقابل آسیب از پورت در ناحیه ساب گزیفویید استفاده شود. در آسیب های دو طرفه نیز با پورت گذاری کلاسیک در صورتی که نمای لازم از پشت طحال یا کبد دیده نشود، اضافه کردن پورت ساب گزیفویید توصیه می شود. در صورت عدم وجود لنز 30 درجه، استفاده از پورت 10 میلی متر در ساب گزیفویید و انتقال لنز به این پورت می تواند نمای بهتری با لنز صفر درجه از دیافراگم فراهم کند.

    کلیدواژگان: آسیب نافذ، توراکوابدومن، لاپاروسکوپی تشخیصی، آسیب دیافراگم
  • غلامرضا زمانی صفحات 79-91

    متاورس، قلمرو دیجیتالی است که به انسان ها اجازه تعامل با افراد دیگر یا شخصیت های دیجیتالی را می دهد، تکنولوژی متاورس در علوم پزشکی و داروسازی از پتانسیل قابل توجهی برخوردار است. طی سالیان متمادی ارایه خدمات پزشکی به بیمار مانند تشخیص بیماری، تجویز دارو و یا عمل جراحی از طریق ارتباط مستقیم پزشک با بیمار میسر بوده است. آموزش پزشکی در حالت عادی می تواند در زمینه هایی که به مهارت های دستی پیشرفته نیاز دارند موثرتر باشد، می تواند به راهنمایی استفاده از تجهیزات جراحی کمک بهتری نماید. استفاده از متاورس در آموزش عمل جراحی به کارآموز اجازه می دهد تا مراحل را روی یک بیمار مجازی انجام دهد یا اطلاعات بیمار را با واقعیت تطبیق دهد. کشف اینترنت و فضای Digital، ارایه خدمات پزشکی و ارتباط بیمار با پزشک از طریق وسایل الکترونیکی را میسر ساخت. امروزه متاورس مسیر استفاده از این خدمات را آسان تر کرده است. انجام جراحی با کمک ربات ها دارای پتانسیل بالایی در جهت حرکت بسوی واقعیت های مجازی است. یکی از بهترین ایده ها برای بهره مندی از متاورس، درمان دیجیتال است. فناوری متاورس اگر با نوآوری واقعی برای برآورده کردن تصورات و انتظارات مردم همراه باشد، در آینده نزدیک عملکرد مراقبت های بهداشتی را متحول خواهد کرد. متاورس با استفاده از فناوری های واقعیت مجازی و نوین خود، در حوزه سلامت دیجیتال، امکانات و خدماتی را ارایه می دهد که قبلا غیر قابل تصور بود، متاورس می تواند مکانی شبیه سازی شده به وجود آورد که در آن جراحان درست در حین انجام عمل جراحی، همدیگر را ملاقات کنند. بدون شک پیشرفت پزشکی در آینده و وجود فناوری متاورس به کمک یکدیگر تحولی عظیم به دنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: متاورس، پزشکی، مراقبت های بهداشتی، واقعیت مجازی، دیجیتال، تکنولوژی
  • مصطفی جابرانصاری صفحات 92-96

    درگذشت الکساندر اول (1825 - 1777 میلادی، Alexander I) در دهه 1820 میلادی به شورش اشراف و نظامیان ناراضی منتهی گردید که اولین ظهور نیروهای انقلابی در روسیه را مشخص می ساخت. خاستگاه و منشاء انقلابیون بعدی، به این نیروهای به اصطلاح دکابریست ها یا دسامبریست ها باز می گشت. نیکلای اول (1855 - 1796 میلادی) جانشین برادر خود الکساندر اول گردید. در دوران حاکمیت سی ساله نیکلای اول در تلاش برای حذف و از بین بردن تفکرات پیشرو انقلابی یکی از شدیدترین سرکوب ها صورت گرفت. این شیوه رهبری محافظه کارانه از بسیاری جنبه ها بازتابی از وضعیت پزشکی اولیه بود که هیچ قرابتی با پزشکی پیشرفته سایر کشورهای اروپایی نداشت.

  • سید عباس میرمالک صفحات 97-99

    واریانس به اندازه گیری پراکندگی بین اعداد در یک مجموعه از داده ها حول محور میانگین را می گویند. واریانس مشخص می کند که هر عدد به چه میزان از میانگین و از اعداد دیگر فاصله دارد. واریانس در جامعه با نماد σ2 نشان داده می شود و برآورد آن در نمونه با نماد s_(n-1)^2 نشان داده می شود.

|
  • M.Movahedi, F. Dehghani Firoozabadi Pages 1-16

    Cardiovascular diseases are the main cause of death worldwide, mostly due to coronary artery disease. This problem is caused by the narrowing of the arteries due to the accumulation of plaques and thus restricts the blood flow, which causes angina or a heart attack. In order to solve this disease, advanced stents have been designed and produced. The aim is to give an overview of cardiovascular stents from their initial appearance as simple and relatively crude structures and finally to multifunctional devices that provide the possibility of functionalizing the surface of the stent with biological agents through cell stimulation and special technologies. This study reviews various types of permanent and biodegradable coronary stents and developed stents that have been adopted by functionalizing the stent with proteins or growth factors.

    Keywords: Cardiovascular Stents, Coronary Artery Surgery, Biodegradable Stent, Permanent Stent
  • A.A.Darzi, F. Esmaeili, N.Farnoosh, S.Kamali Ahangar, H.Gholinia Pages 17-24
    Introduction & Objective

    Laparoscopic cholecystectomy is a standard procedure for cholecystectomy, although there are fewer complications in this method, but complications such as intestinal and bile duct damage may result in lethal consequences. In this study, in order to identify and take appropriate measures to reduce these injuries during surgery, as well as timely diagnosis and treatment, it has been investigated the prevalence of intestinal injuries in patients who underwent surgery with this method.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, 1223 patients underwent laparoscopic cholecystectomy in hospitals affiliated to Babol University of Medical Sciences in 2007-17. Demographic and clinical data were evaluated. The data was entered into the SPSS software version 23 and was analyzed with Fisher exact and t-test. The significance level was less than 0.05.

    Results

    The majority of patients, 1051 (85.9%) were women. The age of 386 patients (31.6%) was over 50 years old. The majority of patients, 829 people, equivalent to 67.8%, had chronic cholecystitis. The average and standard deviation for the duration of surgery was 33.26±10.52 minutes and for the duration of hospitalization was 1.10±0.52 days. The prevalence of intestinal damage in patients was generally 0.6% (7 cases). There was a significant relationship between intestinal damage and age, longer hospitalization and longer surgical duration. Most of the patients with intestinal damage had previous history of abdominal surgery and intra-abdominal adhesion.

    Conclusions

    The prevalence of intestinal damage in patients with laparoscopic cholecystectomy was low and this damage was significantly associated with the age of the patients. The most common findings were intestinal injuries of the intra abdominal adhesions and the history of previous abdominal surgery. Therefore, it is recommended that surgeons should be more careful or patients should preferably undergo open cholecystectomy surgery in these cases.

    Keywords: Intestinal Injury, Length of Surgery, Cholecystectomy, Laparoscopy
  • R.Eghdam Zamiri, A.R.Mehdinavaz Aghdam Pages 25-36
    Introduction & Objective

    Since neoadjuvant chemotherapy affects the immune and endothelial systems, and this issue may lead to a delay in surgical wound healing and the occurrence of surgical wound complications, and since there is no detailed information in this regard, The present study was conducted as a meta-analysis with the aim of investigating neoadjuvant therapy on complications caused by surgical wound after mastectomy.

    Materials & Methods

    PubMed, EMBASE and Cochrane Library, Web of Science, Science Direct, Scopus, Mag Iran and SID databases with the help of keywords mastectomy, breast surgery, total breast removal, neoadjuvant therapy, neoadjuvant chemotherapy, wound, complications, wound Surgery and breast cancer without time limit were carefully searched in this systematic review and meta-analysis.

    Results

    14 studies (13 cohort and 1 case control study) with 2198 people were evaluated in this study. The results indicated that the administration of neoadjuvant chemotherapy is not associated with a significant increase in the risk of this complication; In other words, neoadjuvant chemotherapy does not lead to wound complications after surgery (RR = 1.15 - 0.92 - 1.44: 95% CI, P = 0.22 and I = 0% I2).

    Conclusions

    Neoadjuvant chemotherapy is not related to surgical wound complications after mastectomy; Due to the quality of the articles in this study, the results of this study should be used with caution.

    Keywords: Neoadjuvant, Chemotherapy, Wound Complications, Mastectomy
  • B.B.Makhsosi, A.Azadmehr, B.Darabi, E.Berehnehgard Pages 37-49
    Introduction & Objective

    Internal evaluation is a systematic process to collect and analyze information in order to determine the advantages and disadvantages of a program and the degree of achievement of its goals. The purpose of this study was the internal evaluation of general surgery in Kermanshah University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted in the General Surgery Department of Kermanshah University of Medical Sciences in 2021. First, data related to 9 areas of internal evaluation (educational mission and goals, management and organization, teaching program, students, education resources, research, assessment and evaluation, and graduates) were collected through checklists and questionnaires. Then, the status of the groups was determined in nine areas of internal evaluation. The results were statistically analyzed using STATA-14 software with an emphasis on descriptive statistics.

    Results

    The results showed that the condition of most areas in the general surgery group was favorable. The highest desirability was in the area related to educational resources (space, educational and therapeutic facilities and equipment) (98.1%). Also, in the field of research, they obtained a semi-optimal status (71.8%).

    Conclusions

    In cases with a favorable situation, the group should try to maintain and improve more in accordance with the progress of science and technology, and to improve the factors that did not have a high score in the internal evaluation, review and plan carefully. Also, the university administrators should provide the necessary conditions and resources to improve the condition of the group and achieve the best level with effective support and assistance.

    Keywords: Internal Evaluation, Dept. of General Surgery, Educational Department
  • M.Mokhtarpour Habashi, M.M.T.Mortazavi Pages 50-61
    Introduction & Objective

    Acute pain after arthroplasty of the lower limb has adverse effects on the patient's treatment aspects, and also considering that acute pain (within the first 24 hours) after surgery is the basis of chronic pain and disability after surgery. and on the other hand, due to the lack of a meta-analysis study regarding the effects of pregabalin on the intensity of acute pain after lower limb surgeries, the present study aimed at the preventive effects of pregabalin on the intensity of acute pain during the first 24 hours after orthopedic surgeries The bottom is done.

    Materials & Methods

    This meta-analysis was performed following the guidelines of the PRISMA statement; Studies were selected based on the PICO criteria. Keywords pain, pain intensity, acute pain, pregabalin, lower limb, lower limb orthopedics and analgesia were searched in PubMed, EMBASE and Cochrane Library, Web of Science, Scopus, Mag Iran and SID databases; Statistical analyzes were performed using RevMan 5.4 software.

    Results

    Pain intensity in the second (MD = -0.26 - CI95% = -0.02 to -0.50 and P = 0.04) and sixth (MD = -0.30 -CI95% = -0.29 to -0.30 and P = 0.00001) and the twelfth (MD = -0.53 -CI95% = -0.29
    to -0.78 and P = 0.0001) after surgery was significantly lower in the intervention group than in the control group.

    Conclusions

    This meta-analysis supports the use of pregabalin before surgery in patients undergoing lower extremity orthopedic surgery and by reducing the intensity of acute pain (pain during the first 12 hours after surgery).

    Keywords: Acute Pain, Pain Intensity, Pregabalin, Lower Limb, Surgical Pain
  • H.Akbari, A.H. Rahmani, S.Hoveidamanesh, F.Torabi, H.Bagheri Faradonbeh, P.Akbari Pages 62-73
    Introduction & Objective

    The epidemic of COVID19 in Iran has wide-ranging effects. The impact of the disease on medical education led to the closure of universities and the restriction of treatment to emergency interventions. With the closure of university classes, online and distance education became more widespread. This study examines the quantity and quality and effectiveness of online training in the postgraduate course of plastic surgery.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive-analytical cross-sectional study that was approved by the Medical Ethics Committee. In this study, the satisfaction of residents and professors of the Department of Reconstructive and Plastic Surgery in terms of quantity and quality of virtual education classes was examined. For this purpose, a questionnaire and quantitative information about class time and participation rate based on available documents and class videos were used.Data analysis was performed using SPSS software version 22. The frequency of qualitative variables was measured as percentage and ratio and the frequency of quantitative variables was measured by calculating the mean and standard deviation.

    Results

    The results of the study in ten domains include: the use of teaching aids in the virtual education process, the possibility of participants' access to educational resources, review of interaction and mutual participation, satisfaction with class time, access to the class for participants, evaluation methods and tests Virtual access to out-of-class teachers, satisfaction with the teaching method, satisfaction with the content presented in the class and general satisfaction with the virtual education course were evaluated and showed that in all cases virtual education with a statistically significant difference accepted by group members Is located.

    Conclusions

    Given corona disease persists and similar diseases may occur in the future, and given that our study recommends the appropriateness of e-learning, it is better to have this method taught and used on a larger scale.

    Keywords: Corona Disease, Virtual Education, Descriptive-Analytical Study
  • SH.Paydar, M. Dehbozorgi, A.Askari, H.Rezaei, H.Abdolrahimzadeh Fard Pages 73-78

    Penetrating trauma to thoracoabdominal area can cause diaphragmatic injury. Diagnostic Laparoscopy is an acceptable method for evaluating the diaphragmatic injuries. Due to insertion sites of ports in classic diagnostic laparoscopy, evaluation of diaphragm behind liver and spleen needs more experience. In patients with suspicious to diaphragmatic injury and according to available facilities in our centers, we suggest that in unilateral injuries instead of contralateral midclavicular 5mm port, insert a 5mm port in subxyphoid area. In bilateral injuries, if enough exposure doesn’t achieve, we can add a 5mm port in subxiphoid area. In bilateral injuries, if enough exposure doesn’t achieve, we can add a 5mm port in subxiphoid area. In absence of 30 degrees cameras, use of 10mm port in subxiphoid can give surgeons better exposure of diaphragm with zero-degree cameras.

    Keywords: Penetrating Trauma, Thoracoabdominal, Diagnostic Laparoscopy, Diaphragmatic Injury
  • GH.R.Zamani Pages 79-91

    Metaverse is a digital reality that allows humans to interact with other people or digital characters, Metaverse technology. It has significant potential in medical sciences and pharmaceuticals. For many years, it has been providing medical services to patients such as patient diagnosis, medicine or surgery through direct communication between the doctor and the patient. Medical training can normally be better aided by the use of surgical equipment in areas that require advanced manual skills. Using Metaverse in surgical training allows the trainee to perform procedures on an authorized patient or match patient information to reality. The discovery of the Internet and the digital space made it possible to provide medical services and connect the patient with the doctor through electronic devices. It has made it easier to navigate through these services. Performing surgery with the help of robots has a high potential to move towards permitted realities. One of the best ideas to benefit from Metaverse is digital therapy. If the metaverse technology is accompanied by real innovation to evaluate people's perceptions and expectations, it will revolutionize health care in the near future. Using its innovative and licensed exclusives, Metaverse offers previously unimaginable facilities and services in the field of digital health, Metaverse can be a simulator where surgeons are one in the same as they are performing surgery, Meet the other. Undoubtedly, medical progress in the future and the existence of metaverse technology will be followed by significant changes.

    Keywords: Metaverse, Medical, Health Care, Virtual Reality, Digital, Technology