فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال سی و یکم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • روزبه شدیدی اصیل، امیر زمانی، سید هادی میرهاشمی، محسن سوری، فریبرز رشنو، بهادر اوشیدری، ستاره محمودی صفحات 1-9

    استفاده از مواد سوزاننده در کشور ما رایج است. سوختگی با بلع مواد سوزاننده، به صورت بالقوه یکی از ناتوان کننده ترین آسیب های عصر صنعتی می باشد که می تواند بار بسیار زیادی به بیمار، سیستم سلامتی وارد نماید. برای تشخیص و درمان این بیماران، لازم است که پزشکان حیطه های مختلف شامل جراحان، متخصصان گوارش، گوش و حلق و بینی و رادیولوژیست ها همکاری کنند. تاخیر در تشخیص و درمان نکروز تمام ضخامت مری و معده یکی از عوامل مهم در مرگ و میر بیماران است. در واقع، میزان تاخیر در جراحی می تواند به عنوان یک پیش بینی کننده مرگ و میر در این بیماران محسوب شود. بلع مواد سوزاننده منجر به ایجاد آسیب بافتی در عرض چند ثانیه اول می شود. در ابتدای بیماری خونریزی، ترومبوز و التهاب همراه با ادم فرایندهای غالب بافتی هستند. سوختگی شدید می تواند با نواحی نکروز موضعی همراه با خطر پرفوراسیون منجر شود. به طور روتین پس از انجام بررسی های اولیه و در صورت عدم وجود علایم واضح تنفسی و علایم بالینی گردنی، قفسه صدری و شکمی، توصیه می شود که در 24 ساعت اول اندوسکوپی انجام شود و بر اساس نتایج آندوسکوپی، تصمیم درمانی لازم گرفته شود. تنوع در دستورالعمل های موجود در این زمینه و موارد بروز نسبتا ناشایع در مراکز درمانی، دلیل عدم وجود پروتکل ثابت در درمان این بیماران است. به این علت شیوه های درمانی در بسیاری از مراکز با یکدیگر متفاوت هستند.

    کلیدواژگان: بلع مواد سوزاننده، سوختگی مری و معده، تشخیص و درمان بلع مواد سوزاننده
  • محمدرضا آخوندی نسب، فرهاد حافظی، امیرعلی میرفخرایی، عباس کاظمی آشتیانی، حسین اکبری، مصطفی ده مرده ئی صفحات 10-19
    زمینه و هدف

    گرفت پوستی یکی از شایع ترین اعمال جراحی است که توسط جراحان ترمیمی انجام می شود و به طور گسترده-ای برای جایگزینی پوست آسیب دیده ناشی از مصدومیت، سوختگی یا زخم های مزمن به کار می روند. هرچند برداشتن گرفت های پوستی کم ضخامت یک فرآیند جراحی خرد محسوب می شود، اما گاهی با اختلالات و عوارض قابل توجهی همراه هستند. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی پانسمان های هیدروکلوییدی حاوی نقره در درمان زخم ناحیه برداشت گرفت های پوستی کم ضخامت بود.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده بر روی 42 بیمار که برای بازسازی دیفکت پوستی نیاز به گرفت پوستی کم ضخامت داشتند، انجام شد. پس از برداشته شدن گرفت پوستی، بیماران به صورت تصادفی بلوک بندی در دو گروه پانسمان هیدروکلوییدی حاوی نقره با برند Aquacel Ag (گروه مداخله) و گروه پانسمان به صورت سنتی (گروه کنترل) قرار گرفتند. بیماران در روزهای 3، 5 و 7، 14 و 21 ویزیت شدند. در هر نوبت ویزیت اگر پانسمان خیس بود گازهای رویی برداشته شده ولی پانسمان اصلی دست نخورده باقی می ماند. عفونت زخم، درد هنگام تعویض پانسمان، میزان و سرعت روند اپیتلیالیزاسیون و اسکار محل زخم نیز در پایان ماه ششم در دو گروه مقایسه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های t- test و یومن ویتنی نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین میانگین تعداد دفعات نیاز به پانسمان، میزان اپیتلیالیزه شدن زخم، در دو گروه پانسمان هیدروکلوییدی با نقره و پانسمان سنتی اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (05/0 > P-value)؛ اما بین میانگین میزان شیوع عفونت (000/0، 050/0) درد هنگام تعویض پانسمان (140/0، 190/0)، اسکولاریتی (520/1، 670/1)، پیگمانتاسیون (520/1، 670/1) و ضخامت اسکار (760/1، 00/2) به ترتیب در دو گروه پانسمان هیدروکلوییدی با نقره و پانسمان سنتی اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت (05/0).

    کلیدواژگان: پانسمان، نقره، گرفت پوست، برداشت پوست
  • امیر صباغ زاده، نیکی تدین، فرساد بیگلری، میثم جعفری کافی آبادی، سید محمد میثاق متشکره، هوشمند زارعی کردکندی صفحات 20-28
    زمینه و هدف

    تشخیص صحیح وضعیت استخوانی و شدت بیماری در بیماران مبتلا به هالوکس والگوس از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط زاویه هالوکس والگوس با سایر زوایا و شاخص های رادیولوژیک در بیماران هالوکس والگوس انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی - تحلیلی می باشد که داده های آن در طی سال های 1400 تا 1401 جمع آوری گردیده است. جمعیت مورد مطالعه بیماران دارای هالوکس والگوس بودند که در ابتدا اطلاعات دموگرافیک اولیه ثبت شد، سپس برای تمامی بیماران گرافی ایستاده دورسوپلانتار پا گرفته شد. سپس اطلاعات رادیولوژیک بیماران شامل زاویه هالوکس والگوس، زاویه اینترمتاتارسال اول، دوم، متاتارس اول و پنجم، اندازه استخوان متاتارس اول، نسبت متاتارس اول به دوم و فاصله عرضی دیستال متاتارس اول تا دیستال متاتارس پنجم اندازه گیری و ثبت شد. هم چنین جهت بررسی شدت کلینیکی هالوکس والگوس، در همان وضعیت عکس فوتوگرافی با دوربین عکاسی دیجیتال نیز از بیماران گرفته شد. چهار نفر پزشک متبحر بصورت جداگانه و بدون اطلاع از نتایج رادیوگرافی بر اساس شاخص Visual Analogue Scale (VAS) به عکس های گرفته شده توسط دوربین امتیاز دادند. امتیاز VAS از 0 تا 10 بود که امتیاز 0 بیانگر حداقل شدت بیماری و امتیاز 10 بیانگر بیشترین دفورمیتی پا در هالوکس والگوس بود. جهت بررسی ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی استفاده گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 110 بیمار (94 نفر زن و 16 نفر مرد) وارد شدند که 80 نفر (8/72 درصد) از بیماران مبتلا به هالوگس والگوس متوسط و 30 نفر (3/27 درصد) مبتلا به نوع شدید بر اساس شدت کلینیکی هالوکس والگوس (VAS) بودند. نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی، بیشترین همبستگی مثبت زاویه هالوکس والگوس را به ترتیب با زاویه متاتارس اول و پنجم (ضریب همبستگی 55/0 و 001/0P <)، زاویه اینترمتاتارسال 1 و 2 (ضریب همبستگی 52/0 و 001/0P <) و نسبت متاتارس اول به دوم نشان داد (ضریب همبستگی 24/0 و 01/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان دادند بخشی از عوامل موثر بر مقدار زاویه هالوکس والگوس و در نتیجه میزان شدت بیماری در یافته های رادیولوژیک بیماران قابل مشاهده هست که نیاز به توجه به این یافته ها در گرافی بیماران و اصلاح آنها حین عمل را بیشتر می کند.

    کلیدواژگان: هالوکس والگوس، متاتارس، زاویه، رادیوگرافی
  • سولماز فخاری، بهمن نقی پور، دک سیمین آتش خوئی، پویا حاتمی مرندی، عیسی بیله جانی صفحات 29-41
    زمینه و هدف

    لارنگوسکوپی در زنان با پره اکلامپسی شدید یکی از استرس زا ترین وقایع بیهوشی می باشد؛ انجام لارنگوسکوپی می تواند پاسخ های همودینامیک را در این زنان تحریک نموده و منجر به عوارض جدی شود؛ لذا انتخاب روشی ایمن برای لارنگوسکوپی این زنان ضرورت دارد؛ هدف از مطالعه حاضر بررسی ایمنی گلایدسکوپ در مقابل تیغه مکینتاش در لوله گذاری تراشه برای زایمان سزارین در زنان با پره اکلامپسی شدید می باشد.

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی بالینی کنترل شده، 70 زن حامله دچار پره اکلامپسی شدید کاندید عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی به طور تصادفی در یکی از دو گروه 35 نفره گلایدسکوپ یا مکینتاش وارد این مطالعه شدند. قبل از القای بیهوشی مونیتورینگ همودینامیک شامل ضربان قلب، پالس اکسیمتری، فشار خون شریانی تهاجمی برقرار شد. لوله گذاری تراشه به ترتیب در دو گروه گلایدسکوپ یا مکینتاش با کمک لارنگوسکوپ گلایدسکوپ یا مکینتاش انجام شد. متغیرهای همودینامیک در فاصله زمانی 2 دقیقه قبل از القای بیهوشی، قبل از لارنگوسکوپی و در دقایق 1، 2، 3، 4، 5 و 10 پس از لوله گذاری تراشه ثبت و بین دو گروه مقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون t student، اندازه گیری های مکرر ANOVA و χ2 یا دقیق فیشر و من ویتنی مقایسه شدند. مقادیر P-value کمتر از 05/0 به عنوان تفاوت آماری معنی دار در نظر گرفته شدند.

    یافته ها

    فشار خون بالا در 5 دقیقه اول پس از لوله گذاری در گروه مکینتاش شایع تر بود (050/0 ˂ P-value). میزان لوله گذاری موفق در دو گروه یکسان بود. میزان موفقیت در اولین تلاش درگروه گلایدسکوپ بالاتر بود (6/88% در مقابل 2/77%). زمان لازم برای لوله گذاری در گروه گلایدسکوپ به طور معناداری طولانی تر بود (6/32±2/50 در مقابل 1/44±7/29 ثانیه، 031/0 =P-value) میزان عوارض راه هوایی در دو گروه یکسان بود.

    نتیجه گیری

    در مدیریت راه هوایی برای عمل سزارین در بیمار با پره اکلامپسی شدید لوله گذاری با گلایدسکوپ اگرچه به زمان بیشتری نیاز دارد، اما وضعیت همودینامیک قابل قبول تری نسبت به تیغه مکینتاش ایجاد می کند؛ لازم به ذکر است میزان عوارض راه هوایی در دو گروه یکسان هست؛ لذا ایمنی لارنگوسکوپی با گلایدوسکوپ در زایمان سزارین زنان با پره اکلامپسی شدید قابل قبول است.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی شدید، پاسخ های همودینامیک، ویدیو لارنکوسکوپ گلایدسکوپ، تیغه مکینتاش
  • محدثه هادی، مصطفی روشن زاده، لادن ناصح، فریبا بیگی بروجنی صفحات 42-52
    زمینه و هدف

    جراحی برداشتن روده همراه با تعبیه استومی برای عمل دفع، یک تجربه دگرگون کننده زندگی است که چالش های متعددی را برای بیماران بوجود می آورد. بر این اساس، ضروری است افراد با زندگی جدید تطابق یابند تا شرایط خود را بهتر مدیریت کنند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تطابق بیماران با استومی و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه توصیفی - همبستگی حاضر، 130 بیمار دارای استومی مراجعه کننده به 4 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش در دسترس انتخاب شدند. داده ها به کمک فرم اطلاعات جمعیت شناختی - طبی و مقیاس تطابق با استومی Simmons و همکارانش (2009) جمع آوری و به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 17 با استفاده از روش های آماری توصیفی (درصد، میانگین و انحراف معیار، فراوانی) و تحلیلی (تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون) تحلیل شدند. سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین نمره تطابق با استومی 211/17±83/47 (از محدوده 92-0) بود. در میان ابعاد مختلف تطابق، بیشترین و کمترین میانگین نمره به ترتیب مربوط به ابعاد پذیرش و خشم بود. بررسی میانگین نمره تطابق با استومی بر حسب متغیرهای دموگرافیک - طبی حاکی از وجود ارتباط معنی دار بین تطابق با استومی با متغیرهای جنس (022/0=P)، وضعیت تاهل (005/0=P)، وضعیت زندگی (000/0=P)، سطح تحصیلات (019/0=P)، شغل (001/0=P) و دلیل جراحی استومی (032/0=P) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به متوسط بودن سطح تطابق با استومی در این بیماران، نیاز به انجام مطالعات بیشتر در زمینه شناسایی دیگر عوامل مرتبط با تطابق و طراحی مداخلات روانی - اجتماعی مناسب در جهت ارتقای تطابق با استومی احساس می شود.

    کلیدواژگان: تطابق، استومی روده ای، سرطان کولورکتال، استوما
  • فریبرز روستا، عبدالرضا مهدی نواز اقدم صفحات 53-65
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه در مطالعات قبلی نقش افسردگی قبل از جراحی با درد مزمن و حاد پس از جراحی به صورت دقیق گزارش نشده است و سهم اثر این عامل روانشناختی بر درد (حاد و مزمن) پس از جراحی سرطان پستان نامشخص است، هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات افسردگی قبل از جراحی بر روی درد حاد و مزمن پس از جراحی سرطان پستان می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مروری سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد. جستجوی مقالات در پایگاه های داده Medline، EMBASE، CINAHL، اسکوپوس،Web of Science ، مگیران و SID با کلید واژه های " درد یا درد مزمن یا درد حاد یا درد پس از جراحی" و "افسردگی یا دپرسیون" و "سرطان پستان، جراحی پستان، پستان" انجام شد. نمودارهای جنگلی و قیفی برای بررسی نتایج به کمک نرم افزار متاآنالیز جامع (CAM) استفاده شد، شاخص اندازه اثر به کمک اندازه اثر مبتنی بر میانگین اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن بود که ارتباط افسردگی قبل از جراحی با شدت درد کوتاه مدت (7 روز تا 3 ماهه) (45/03-0/0) 241/0: CI95% - و 125/0=P)، درد سه تا شش ماهه پس از جراحی (23/07-0/0) 152/0 :CI95% - و 001/0/ ≥ P) و درد مزمن (12 ماهه) (22/12-0/0) 171/0 :CI95% - و 193/0=P) به صورت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    افسردگی قبل از جراحی منجر به افزایش ریسک درد حاد و مزمن پس از جراحی می شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، قبل از جراحی، درد حاد، درد مزمن، جراحی پستان
  • ستاره محمودی، روزبه شدیدی اصیل، امیر زمانی، سید هادی میرهاشمی، محسن سوری، فریبرز رشنو، بهادر اوشیدری صفحات 66-71

    سرطان معده یکی از سرطان های شایع و مهلک است. سرطان خانوادگی معده به صورت نادرتر رخ می دهد. اما در این موارد، بروز سرطان معده در سنین پایین تر اتفاق می افتد و با عود زودرس و پیشرفت سریع تر همراه است. این مقاله مجموعه ای از سه مورد سرطان معده خانوادگی را ارایه می دهد و ویژگی های بالینی، مدیریت و نتایج آن ها را بررسی می کند. مورد اول مربوط به یک بیمار زن 35 ساله است که عمل جراحی را پشت سر گذاشت و در دوره پیگیری شواهدی از عود بیماری نداشت. مورد دوم، برادر کوچکتر مورد اول بود که دو سال پس از عمل جراحی اول، با عود بیماری مجددا تحت جراحی قرار گرفت. مورد سوم، مادر آن ها و مبتلا به سرطان معده متاستاتیک بود. نقش آزمایش های ژنتیکی در شناسایی خطر سرطان معده خانوادگی هنوز معلوم نیست، در یک بررسی حدود 1 تا 3 در سرطان های معده موتاسیون ژن سی دی اچ 1 باعث به وجود آمدن سرطان معده می شود. اما این مسیله در معده نیاز به بررسی بیشتر دارد. در این رابطه به منظور بهبود مدیریت بیماری، پیگیری خانواده و مداخلات پیشگیرانه، قابل تامل است.

    کلیدواژگان: سرطان معده، سرطان معده خانوادگی، ژنتیک، تست ژنتیکی
  • اصغر صادق آبادی، زینب حیدری ارجلو، شاهرخ سلیمانی صفحات 72-86

    مواد ضد عفونی کننده و گندزدا از دیر باز مورد استفاده بشر قرار گرفته است. کشف الکل توسط رازی گام بزرگی در دانش ضد عفونی کننده ها بود که تا امروز نیز ادامه دارد. آشنایی با انواع مواد ضدعفونی کننده و انتخاب بهترین آنها یکی از موارد ضروری در دنیای امروز است. به دلیل اهمیت حفظ جان انسان ها در عمل های جراحی پزشکی یا سایر خدمات درمانی و همه گیری ها لزوم استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای افراد حیاتی است. علاوه بر آن، مواد گندزدا برای نظافت محیط بیمارستان، تجهیزات و سطوح الزامی می باشد. الکل ها، بتادین، ساولن، هیدروژن پرواکساید و ضد عفونی کننده های ترکیبی پیشرفته نمونه هایی از مواد ضد عفونی کننده رایج هستند. هیپوکلریت سدیم، دکونکس، فنول، فرمآلدیید، گلوتارآلدیید و ارتوفتال آلدیید به عنوان مواد گندزدا مورد استفاده قرار می گیرند. پس از پیداش بیماری کووید19، اهمیت مواد ضدعفونی کننده پیشرفته بیشتر مشخص شد. در حوزه ضد عفونی کننده های تکنیکی پیشرفته دو نمونه K20 و K21 با ایمنی و کارایی بالا توسط یکی از پژوهشگران ایرانی فرموله و ساخته شدند که به زودی جایگزین نمونه-های خارجی خواهند شد. این مقاله ابتدا انواع مواد ضد عفونی کننده، گندزداها و اصطلاحات تخصصی مرتبط را مورد بحث قرار می-دهد. سپس به معرفی ضد عفونی کننده های پیشرفته که در بیمارستان و کنترل کرونا ویروس موثر هستند و الزام ایجاد دانش فنی و ساخت داخل آنها می پردازد.

    کلیدواژگان: ضد عفونی، گندزدایی، K20، K21، COVID19، جراحی
  • مصطفی جابرانصاری صفحات 87-92

    در دوران فرومانروایی ناپلیون اول، ایتالیا مورد حمله لشکریان وی قرار گرفته و بصورت سرزمینی وابسته به فرانسه درآمد. ناپلیون خود را پادشاه ایتالیا خواند. این انقیاد و وابستگی سیاسی هنگامی که ناپلیون برادر خود ژوزف بناپارت (1844 - 1768 میلادی) را در سال 1806 میلادی پادشاه ناپل (Naples) خواند، بیشتر آشکار گردید. یواخیم مورا (1815 - 1771 میلادی، Joachim Murat) که با کارولین (1839 - 1782 میلادی، Caroline) خواهر ناپلیون اول ازدواج کرده بود؛ پس از این که ژوزف به پادشاهی اسپانیا منصوب شد، پادشاه بعدی ناپل گردید. در سال 1811 میلادی، ناپلیون اول، فرزند تازه به دنیا آمده خود ناپلیون دوم را به پادشاهی رم (Rome) منصوب نمود. پاپ پیوی هفتم (1823 - 1742 میلادی، Pope Pius VII) ربوده شده و تا زمان سقوط ناپلیون در سال 1814 میلادی در فرانسه در اسارت بسر می برد.

  • سید عباس میرمالک صفحات 93-95

    در یک جمعیت آماری که میانگین گرفته می شود، به میزان پراکندگی داده ها از میانگین را انحراف معیار (Standard Deviation) می گوییم.

  • محمود عباسی صفحات 96-119

    رازداری در ساحت پزشکی و حفظ اسرار بیماران، بایسته ای است که ریشه در اصول مسلم اخلاقی و عرفی داشته و سنگ بنای اعتماد میان پزشک و بیمار بر آن استوار است؛ از این روی، مورد حمایت قوانین و از ابعاد برجسته حقوق پزشکی محسوب می شود؛ به-گونه ای که نقض آن با ضمانت اجرای کیفری مواجه می گردد. این مطالعه با هدف بررسی ماهیت و ابعاد افشای اسرار بیماران در چارچوب حقوق پزشکی و تبیین استثنایات و احکام مترتب بر آن با رویکرد نقدی بر نظم حقوقی کنونی، به صورت توصیفی به انجام رسید. یافته ها نشان داد که قاعده اولیه حاکم بر روابط پزشکی لزوم حفظ اسرار بیمار و تحقق جرم و ایجاد مسیولیت کیفری در صورت افشای اسرار است؛ لیکن با استناد به نظم عمومی و مصالح اجتماعی استثنایاتی به عنوان عوامل موجهه جرم بر این قاعده از سوی قوانین و عرف موجود (موارد اضطرار) در نظر گرفته شده که ارایه اسرار و اطلاعات پزشکی را به عنوان تکلیفی قانونی برعهده پزشک قرار داده است. به نظر می رسد با تکیه بر معیار «حمایت کافی» به جای تاکید بر «حمایت حداکثری» در رابطه با حفظ اسرار بیماران، لازم است ضمن تصریح قانونی بر موارد استثنایی افشای اسرار بیماران و نیز بروزرسانی قوانین موجود با امعان نظر به مسایل و بیماری های نوظهور، نسبت به رفع زمینه تشتت و ابهام و مآلا ایجاد شفافیت و انسجام حقوقی، توجه و اهتمام بیشتری صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: افشای اسرار، پزشکی، رازداری، حقوق بیماران، حمایت کافی
|
  • R.Shadidi Asil, A. Zamani, S. H.Mirhashemi, M.Souri, F.Rashnow, B.Oshidori, S.Mahmoudi, E.Hajinasrillah Pages 1-9

    The use of burning substances is common in our country. Burns caused by the ingestion of caustic substances are potentially one of the most debilitating injuries of the industrial, which can place a great burden on the patient and the health system.To diagnose and treat these patients, it is necessary for surgeon from different fields to cooperate, including surgeons, gastroenterologists, otolaryngologists, and radiologists. Delay in the diagnosis and treatment of full-thickness necrosis of the esophagus and stomach is one of the important factors in the prognosis of patients In fact, the amount of delay in surgery can be considered as a predictor of mortality in these patients. Ingestion of caustic substances leads to tissue damage within the first few seconds. At the beginning of the disease, bleeding, thrombosis and inflammation with edema are the dominant tissue processes. Severe burns can lead to focal areas of necrosis with the risk of perforation. Routinely, after conducting preliminary investigations and in the absence of clear signs of respiratory distress and clinical symptoms of the neck, chest and abdomen, it is recommended to perform an endoscopy in the first 24 hours, and based on the results of the endoscopy, the necessary treatment decision is made. The diversity in the existing guidelines in this field and the relatively uncommon occurrences in medical centers are the reason for the lack of a fixed protocol in the treatment of these patients. For this reason, treatment methods in many centers are different from each other.

    Keywords: Ingestion of Caustic Substances, Burns of the Esophagus, Stomach, Diagnosis, Treatment of Ingestion of Caustic Substances
  • M.R.Akhoondinasab, F.Hafezi, A.A.Mirfakhraee, A.Kazemi Ashtiani, H. Akbari, M.Dahmardehei Pages 10-19
    Introduction & Objective

    The aim of this study was to determine the effectiveness of hydrocolloid dressings containing silver in the treatment of wounds in the donor area of partial thickness skin seizures.

    Materials & Methods

    This randomized clinical trial was conducted on 42 patients who needed partial thickness skin grafts for skin defect reconstruction. After removing the skin graft, the patients were randomly assigned to two groups of hydrocolloid dressing containing silver with Aquacel Ag brand (intervention group) and traditional dressing group (control group). Patients were visited on days 3, 7, 5 and 7, 14 and 21. In each visit, the frequency of dressing change, wound infection, pain during dressing change, the rate and speed of the epithelialization process, and the scar of the wound site were also compared in the two groups at the end of the sixth month. The collected data were analyzed using SPSS version 24 software.

    Results

    The results showed that there was a statistically significant difference between the average number of times the need for dressing, the degree of epithelialization of the wound, in the two groups of hydrocolloid dressing with silver and traditional dressing (P-value < 0.05); However, there was no statistically significant difference between the mean prevalence of infection, pain during dressing change, vascularity, pigmentation and scar thickness in the two groups of hydrocolloid dressing with silver and traditional dressing (P-value < 0.05).

    Conclusions

    Overall, the results of this research showed that Aquacel Ag is a safe and effective method for managing the wound in the donor area of partial thickness skin grafts.

    Keywords: Dressing, Silver, Skin Grafting, Skin Donor
  • A.Sabaghzadeh, N.Tadayon, F.Biglari, M.Jafari Kafiabadi, S.M.M.Moteshakereh, H.Zarei Kurdkandi Pages 20-28
    Introduction & Objective

    Accurate diagnosis of bone structure and disease severity in patients with hallux valgus is crucial. Therefore, this study aims to investigate the correlation between the hallux valgus angle and other radiological angles and indices in patients with hallux valgus deformity.

    Materials & Methods

    This cross-sectional analytical study was conducted from 2021 to 2022. The study population consisted of patients with hallux valgus deformity. First, basic demographic information of participants was documented, then, a standing dorsoplantar foot radiograph was performed for all patients. Radiological information of the patients, including hallux valgus angle, the first-second intermetatarsal angle, the first-fifth metatarsal angle, the first metatarsal length, the ratio of the length of the first metatarsal to the second, and the horizontal distance between the distal of the first and fifth metatarsals were measured. In addition, to evaluate the clinical severity of hallux valgus, macroscopic photographs were taken from the patients in the same position using a digital camera. Four expert physicians evaluated the photographs separately and blindly based on the visual analogue scale (VAS) index. The VAS score ranged from 0 to 10, with 0 representing the minimum disease severity and 10 representing the maximum deformity in hallux valgus. The relationship between variables was investigated using Pearson's correlation coefficient and a linear regression model.

    Results

    In this study, 110 patients (94 females and 16 males) were enrolled, of which 80 patients (72.8%) had a moderate hallux valgus, and 30 patients (27.3%) had severe hallux valgus based on the clinical severity of hallux valgus (VAS). The results of the Pearson correlation and linear regression model showed that the hallux valgus angle had the highest positive correlation with the first-fifth metatarsal angle (correlation coefficient of 0.55 and P < 0.001), the first-second intermetatarsal angle (correlation coefficient of 0.52 and P < 0.001), and the ratio of the length of the first metatarsal to the second (correlation coefficient of 0.24 and P = 0.01).

    Conclusions

    The results of this study revealed that some radiological indices correlate with the hallux valgus angle and, consequently, the disease severity. These findings highlight the importance of considering these factors in patients' radiographs and during corrective surgeries.

    Keywords: Hallux Valgus, Metatarsal, Angle, Radiography
  • S.Fakhari, B.Naghipour, S.Atashkhoei, P. Hatami Marandi, E.Bilehjani Pages 29-41
    Introduction & Objective

    Laryngoscopy in women with severe preeclampsia is one of the most stressful anesthesia events; Laryngoscopy can stimulate hemodynamic responses in these women and lead to serious complications; Therefore, it is necessary to choose a safe method for laryngoscopy of these women; the aim of this study is to investigate the safety of Glidescope versus Macintosh blade in tracheal intubation for cesarean delivery in women with severe preeclampsia.

    Materials & Methods

    In a controlled prospective clinical trial, 70 pregnant women with severe preeclampsia candidates for cesarean section under general anesthesia were randomly assigned to one of the two groups of 35 Glidescope or Macintosh. Before induction of anesthesia, hemodynamic monitoring including heart rate, pulse oximetry, invasive arterial blood pressure was established. Tracheal intubation was performed in two Glidescope or Macintosh groups with the help of a Glidescope or Macintosh laryngoscope. Hemodynamic parameters were recorded 2 minutes before induction of anesthesia, before laryngoscopy and 1, 2, 3, 4, 5 and 10 minutes after tracheal intubation and compared between two groups.

    Results

    High blood pressure in the first 5 minutes after intubation was more common in the Mackintosh group (P-value < 0.05). The rate of successful intubation was the same in both groups. The success rate in the first attempt was higher in the glidescope group (88.6% vs. 77.2%). The time required for intubation was longer in the Glidescope group (32.6±50.2 vs. 44.1±29.7 seconds, P - value = 0.03). The rate of airway complications was the same in both groups.

    Conclusions

    In airway management for cesarean section in a patient with severe pre-eclampsia, intubation with Glidescope, although it requires more time, creates a more acceptable hemodynamic situation than Mcintosh blade; It should be noted that the rate of airway complications is the same in the two groups; Therefore, safety of laryngoscopy with gladoscope in cesarean delivery of women with severe preeclampsia is acceptable.

    Keywords: Cesarean Section Delivery, Severe Preeclampsia, Hemodynamic Responses, GlideScope Video-Laryngoscope, Macintosh Blade
  • M.Hadi, M.Roshanzadeh, L.Naseh, F.Beigi Boroujen Pages 42-52
    Introduction & Objective

    Stoma surgery is a life-changing experience that poses many challenges in the patients' life. Accordingly, these people have to adjust with the new lifestyle for better management of their conditions. Therefore, the present study was conducted to assess the adjustment of patients with ostomy and the related factors.

    Materials & Methods

    In this descriptive - correlational study, 130 ostomy patients who referred to 4 educational hospital of Isfahan University of Medical Sciences, were selected through convenience sampling. The data were collected by Simmons Ostomy Adjustment Inventory-23 (OAI-23) and a demographic-medical information form and then analyzed with using descriptive (frequency, percent, mean and standard deviation) and inferential statistics (independent t-test, ANOVA and regression analysis) by SPSS (v.15). The significance level of the tests was considered 0.05.

    Results

    The mean score of adjustment with ostomy was 47.83 ± 17.211. Among the different dimensions of adjustment, the highest and lowest mean score were related “acceptance” and “anger”, respectively. Also, based on our findings the relationship between adjustment with ostomy and some of demographic-medical factor include gender (P = 0.022), marital status (P = 0.005), living status (P = 0.000), education level (P = 0.019), and Job (P = 0.001), duration of having stoma (0.032) were statistically significant.

    Conclusions

    According to the moderate level of adjustment in these patients, it is need to conduct further investigations to identifying other related factors as well as appropriate psychosocial interventions to improve their adjustment with the ostomy.

    Keywords: Adjustment, Intestinal Ostomy, Colorectal Cancer, Stoma
  • F.Rousta, A.R.Mehdinavaz Aghdam Pages 53-65
    Introduction & Objective

    Considering that in previous studies, the role of depression before surgery with chronic and acute pain after surgery has not been accurately reported and the contribution of this psychological factor to pain (acute and chronic) after breast cancer surgery is unclear, the purpose The purpose of this study is to determine the effects of depression before surgery on acute and chronic pain after breast cancer surgery.

    Materials & Methods

    This study was conducted as a systematic review and meta-analysis. Searching for articles in Medline, EMBASE, CINAHL, Scopus, Web of Science, Iranian Mag and SID databases with keywords "pain or chronic pain or acute pain or pain after surgery" and "depression" and "breast cancer, breast surgery" , breast" was done. Forest and funnel plots were used to analyze the results.

    Results

    The results indicated that the relationship between pre-surgery depression and short-term pain intensity (7 days to 3 months) (0.03-0.45) CI 95%: 0.24 - 59%- = I2 and P = 0.12), pain three to six months after surgery (0.07-23) 0.15: CI95% - 70% = I2 and P ≥ 0.01) and chronic pain (12 months) (0.12-22 0.17: CI95% - 28% I2 and P = 0.19 are significant.

    Conclusions

    Depression before surgery increases the risk of acute and chronic pain after surgery.

    Keywords: Depression, Preoperative Pain, Acute Pain, Chronic Pain, Breast Surgery
  • S.Mahmoudi, R.Shadidi Asil, A.Zamani, S.H.Mirhashemi, M.Souri, F.Rashnow, B.Oshidouri, E. Hajinasrollah Pages 66-71

    Gastric cancer, a significant global health concern, presents unique challenges when it occurs within families due to potential genetic predisposition. This article presents a case series of three gastric cancer cases in a family and discusses their clinical characteristics, management, and outcomes. The first case involved a 35-year-old female patient who underwent surgery with no recurrence during follow-up. The second case, her younger brother, experienced recurrence and post-op complication leading to death. The third case, their mother, presented with metastatic gastric cancer. The article emphasizes the rarity of hereditary gastric cancer and the need for further research and guidelines in its diagnosis and treatment. Genetic testing's role in identifying familial gastric cancer remains uncertain but warrants improvement in disease management, family monitoring, and preventive interventions.

    Keywords: Gastric Cancer, Familial Gastric Cancer, Genetics, Genetic Testing
  • A.Sadeghabadi, Z.Hydari Orojlo, SH.Solymani Pages 72-86

    Disinfectants and Anti septics have been used by humans for a long time. The discovery of alcohol by Razi is a main step in it was the knowledge of disinfectants that continues to this day. Getting to know the types of disinfectants and choosing the best ones it is one of the essentials in today's world. Because of the importance of saving human lives in medical surgeries, Medical services and epidemics require the use of disinfectants for vital people. In addition, Anti septics to clean the hospital environment, equipment and surfaces are required. Alcohols, betadine, savlon, hydrogen peroxide and advanced hybrid disinfectants are examples of common disinfectants. Sodium hypochlorite, deconex, phenol, Formaldehyde, glutaraldehyde and orthophthal aldehyde are used as Anti septics. After finding Covid-19, the importance of advanced disinfectants became clearer. In the field of advanced technical disinfectants The K20 and K21 with high safety and efficiency were formulated and made by an Iranian researcher who soon They will replace foreign goods. This article first describes the types of disinfectants, Anti septics and specialized terms Discusses the related. Then to introduce advanced disinfectants for hospital and Corona control Viruses are effective. Creation of technical knowledge and production of them is very necessary.

    Keywords: Disinfectant, Antiseptic, K20, K21, Surgery, Covid 19
  • Pages 96-119

    Medical privacy and maintaining patient confidentiality is a must which is rooted in absolute moral and customary principles, and is the cornerstone of the trust between the physician and the patient. Therefore, it is supported by laws and considered as one of the prominent aspects of medical law. Violation of patient confidentiality will lead to legal prosecution. This descriptive study was carried out with the aim of investigating the nature and the dimensions of disclosing patients' confidential information in the context of medical law, and explaining the exceptions and the related decrees with a critical approach to the current legal system. The findings showed that the primary rules governing medical relations is the necessity of maintaining patient confidentiality, and commission of crime and criminal responsibility in case of disclosing patients’ confidential information. However, in accordance with public peace and social interests, certain exceptions have been made by the current laws and customs (emergency cases) as the justifiable factors of crime against this rule, which have made the reporting confidential and medical information as a legal obligation for the physician. It seems that by relying on the criterion of "adequate support" instead of focusing on "maximum support" in regard with maintaining patients' confidential information, it is necessary to stipulate the law on the exceptional cases of disclosing patients' confidential information and update the existing laws with regard to the emerging issues and illnesses. In addition, more attention should be paid to clarifying confusion and ambiguity, and creating legal transparency and coherence.

    Keywords: Disclosing Patients’ Confidential Information, Medicine, Confidentiality, Patients&amp, #039, Rights, Adequate Support