فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرناز اسدی قراباغی*، مرسا غلامزاده صفحات 1-8
    زمینه و هدف

    بیماری انسدادی مزمن ریوی که با محدودیت جریان هوای دمی و بازدمی تعریف می شود، از بیماری های شایع و مهم تنفسی است. تنگی نفس فعالیتی از شکایت های اصلی این بیماران است که با محدودیت توان فیزیکی و جسمی این افراد به ویژه در هنگام انجام فعالیت های روزانه همراه است. بازتوانی ریه و ورزش های تنفسی همراه با دارودرمانی از اصلی ترین برنامه های درمانی در این بیماران است .یکی از موانع برنامه های بازتوانی، ناهماهنگی و عدم تطابق بین روش های درمانی و شاخص های فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی بیماران است که موجب شکست درمان در دراز مدت می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی تلاوت آیات قرآن به روش ترتیل به عنوان یک ورزش تنفسی فرهنگ مدار بر ظرفیت عملکردی بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی به انجام رسید.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی مقدماتی است که به صورت آینده نگر در بیماران سرپایی انسدادی مزمن ریوی که کاهش ظرفیت های تنفسی و کم توانی در انجام کارهای روزانه مانند راه رفتن داشتند و به کلینیک ریه مراجعه کرده بودند، انجام شد. تعداد هشت بیمار در مطالعه به صورت داوطلبانه و با مراعات کدهای اخلاقی شرکت کردند. زمان شروع مطالعه 25 فروردین 1400 بود و به مدت 6 هفته ادامه یافت. بیماران به مدت چهل روز هر تعدادی از آیات سوره مبارکه یاسین که برای آنها مقدور بود را به روش ترتیل تلاوت می کردند. پیامدهای مورد بررسی برای مقایسه نتایج پیش و پس آزمون، اندازه گیری حجم های تنفسی و آزمون شش دقیقه ای پیاده روی بود.

    یافته ها

    هشت بیمار داوطلب وارد مطالعه شدند. متوسط سن شرکت کنندگان (66/38 ± 12/00) سال بود. گستره سنی بین 42 تا 83 سال بود. سه بیمار زن و پنج نفر مرد بودند. متوسطFEV1 بعد از شرکت در مطالعه افزایش معنادار داشت (P-value = 0.0002) متوسط مسافت طی شده در تست پیاده روی شش دقیقه بعد از شرکت در مطالعه نیز به طور معنادار افزایش پیدا کرد و از (71/43 ± 310/66) متر به (25/365 ± 85/72) متر رسید (P-value = 0.0002). میزان تنگی نفس ادراک شده در حین تست پیاده روی شش دقیقه بعد از شرکت در مطالعه کاهش معنادار داشت (P-value = 0.0007).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان می دهد که تلاوت قرآن به روش ترتیل که بیماران کهنسال به آن گرایش دارند و با فرهنگ اعتقادی آنها نیز هم خوانی دارد؛ از طریق تنظیم ارادی سرعت جریان هوای بازدمی و طولانی کردن زمان بازدم در زمان تولید آواهای قرآنی، باعث کاهش احتباس هوا در ریه ها و افزایش ظرفیت عملکردی و میزان مسافت طی شده در تست شش دقیقه پیاده روی می شود. از آنجایی که این روش بازتوانی به دلیل تولید آواهای های مطلوب مورد علاقه افراد است، بیماران تمایل بیشتری برای ادامه این روش بازتوانی به طور مستمر در دراز مدت خواهند داشت.

    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریه، تست پیاده روی شش دقیقه ای، ورزش های تنفسی
  • مصطفی طاهری، عصمت شمالی نصب، زهرا اسعدی، مریم اسماعیلی*، اعظم جهانگیر مهر صفحات 9-18
    زمینه و هدف

    بخش های مراقبت ویژه به دلیل حساسیت بالا و شرایط خاصشان، به عنوان یکی از پیچیده ترین بخش های بیمارستانی در نظر گرفته می شود. از این رو پرستاران در بخش های مراقبت ویژه چالش های زیادی از قبیل آسیب های اخلاقی را تجربه می کنند. آسیب اخلاقی به صورت احساس گناه، انزوای اجتماعی و بی حسی عاطفی تعریف شده است که می تواند بر عملکرد و سلامت جسمی و روحی پرستاران تاثیر بگذارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط آسیب اخلاقی در پرستاران و جو اخلاقی بخش های مراقبت های ویژه انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی است که در سال 1401 در بخش های مراقبت ویژه (ICU & CCU) بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل 266 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بود که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه آسیب اخلاقی و جو اخلاقی بود.

    یافته ها

    طبق یافته ها میانگین نمره جو اخلاقی بخش های مراقبت ویژه به طور کلی (6/84 ± 77/31) و میانگین نمره آسیب اخلاقی در پرستاران (3/93 ± 40/67) گزارش شد، که بیانگر جو اخلاقی مطلوب بخش های مراقبت ویژه و آسیب اخلاقی شدید در پرستاران شاغل در این بخش ها است. در بین ابعاد مختلف جو اخلاقی بیشترین نمره مربوط به بعد ابزاری با میانگین (3/57 ± 22/65) و کمترین نمره مربوط به بعد مستقل با میانگین (2/13 ± 9/11) بود. همچنین با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون رابطه معناداری بین جو اخلاقی و آسیب اخلاقی مشاهده نشد. اما آسیب اخلاقی با زیر مقیاس قوانین و مقررات جو اخلاقی سازمان ارتباط معنادار و معکوسی داشت (, P = 0.24 r = -0.138) و با سایر زیر مقیاس های جو اخلاقی ارتباط معنادار آماری نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که بین آسیب اخلاقی پرستاران و جو اخلاقی بخش های مراقبت ویژه ارتباط معنی دار وجود ندارد. بنابراین آسیب اخلاقی در پرستاران شامل مولفه ها و مفاهیم پیچیده ای است که می تواند تحت تاثیر عوامل متعددی قرار بگیرد. همچنین یافته ها نشان داد که ارتقاء قوانین و مقررات سازمانی در بخش های مراقبت ویژه سبب کاهش آسیب اخلاقی در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه می شود. بنابر این مدیران و متولیان سیستم های درمانی با توجه به این موضوع و اتخاذ تدابیر عملی می توانند سبب کاهش آسیب اخلاقی و همچنین سبب افزایش سلامت و رضایت شغلی در پرستاران شوند.

    کلیدواژگان: پرستار، آسیب اخلاقی، جو اخلاقی، بخش مراقبت ویژه
  • مریم نصوری، شهناز پولادی*، محمدرضا یزدان خواه فرد، کامران میرزایی صفحات 19-28
    زمینه و هدف

    رعایت استانداردهای مراقبت راه هوایی از جمله موارد ضروری برای حفظ سلامت بیماران بستری در بخش های ویژه بیمارستان ها است. هدف از این مطالعه تعیین بررسی رابطه بین میزان رعایت استانداردهای مراقبت راه هوایی با عوارض ناشی از لوله گذاری داخل تراشه بود.

    روش ها

    این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه پژوهش این مطالعه 122 نفر پرسنل پرستاری شاغل در 4 بیمارستان و در بخش های ICU داخلی و ICU جراحی بیمارستان های خلیج فارس بوشهر، ICU جراحی قلب بیمارستان قلب بوشهر، سلمان فارسی بوشهر و ICU داخلی و جراحی بیمارستان ولیعصر (عج) کازرون هستند، که به صورت تمام شماری انتخاب شدند. همچنین 152 بیمار بستری در این بخش ها نیز جهت ارزیابی مراقبتی، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، مشتمل بر اطلاعات جمعیت شناختی پرسنل و چک لیست مراقبت از لوله تراشه (شامل 69 سوال و سه گویه) برگرفته از مجموعه دستورالعمل مراقبت های پرستاری، سازمان نظام پرستاری بود که در این مطالعه روایی و پایایی آن سنجیده شد.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان 3/55 ± 33/06 سال بود. اکثر پرستاران زن بوده (62 نفر) و در بخش ICU داخلی مشغول به کار بودند (63 نفر)، بیشتر شرکت کنندگان دارای مدرک تحصیلی لیسانس (113 نفر)، و سابقه کار 5-2 سال بودند (59 نفر). هیچکدام از متغیرهای جنسیت، تحصیلات، سابقه کار، سابقه بازآموزی و وضعیت شغلی پرستاران با میزان رعایت استانداردهای مراقبت پرستاری ارتباط معنادار نداشت (0.05<P) بین متغیر محل خدمت و میزان رعایت استانداردهای مراقبت پرستاری ارتباط معنی داری وجود داشت (0.006 P =) در بین بیماران تحت مراقبت، 25/4 درصد وجود عارضه پنومونی وابسته با ونتیلاتور، 22/4 درصد وجود عارضه زخم فشاری و 18/4 درصد نیز وجود عارضه اکستوبه شدن گزارش شد. همچنین بین میزان رعایت استانداردهای مراقبت های راه هوایی با عوارض ناشی از لوله گذاری داخل تراشه در بیماران تفاوت معنادار وجود دارد (0.05>P-value).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که، میزان رعایت استانداردهای مراقبت راه هوایی توسط پرستاران، مرتبط با عواملی مانند، بخش محل خدمت است. همچنین میزان رعایت استانداردهای مراقبت های راه هوایی با عوارض ناشی از لوله گذاری داخل تراشه در بیماران به یکدیگر مرتبط است.

    کلیدواژگان: استانداردهای مراقبت، راه هوایی مصنوعی، لوله گذاری داخل تراشه
  • حجت رضایی، سید طیب مرادیان، حسین باباتبار درزی، حسین محمودی* صفحات 29-36
    زمینه و هدف

    در پاندمی کووید-19 با توجه به ماهیت نسبتا ناشناخته و سرعت انتقال بالا، تقاضا برای دریافت مراقبت های بهداشتی درمانی به طور ناگهانی افزایش یافت. سرعت در ارایه خدمات در چنین شرایطی اهمیت بیشتری پیدا کرد. حدود 3 الی 5 درصد از بیماران مبتلا به کووید-19 نیاز به مراقبت ویژه داشتند. هر چه قدر میزان تعهد سازمانی بیشتر باشد کیفیت مراقبت بالاتر می رود. این مطالعه با هدف تعیین تعهد سازمانی در پرستاران شاغل در بخش های ویژه در زمان همه گیری کووید-19 انجام گرفت.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1401 در بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد. برای بررسی تعهد سازمانی از دو پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (شامل حیطه های عاطفی، هنجاری و مستمر) و بالفور و وکسلر (شامل حیطه های پیوستگی، مبادله ای و همانندسازی) استفاده شد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، 210 پرسشنامه بین پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه توزیع شد.

    یافته ها

    میانگین نمره آلن و مایر و بالفور به ترتیب (67/87 ± 13/04) و زنان (25/95 ± 4/05)  است. سطح تعهد سازمانی اکثریت شرکت کنندگان در پژوهش متوسط گزارش شد. بین نمرات کسب شده از پرسشنامه آلن و مایر و بالفور رابطه معنادار گزارش شد  (P = 0/65, r = 0/00) تحلیل رگرسیون چند متغیره خطی نشان داد که ارتباطی بین نمرات کسب شده از دو پرسشنامه و متغیرهای دموگرافیک وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که مراقبت بهتر و جامع تر نیازمند تعهد سازمانی بالا است لازم است مدیران پرستاری به بحث افزایش تعهد سازمانی برای افزایش کیفیت مراقبت اهتمام ویژه داشته باشند

    کلیدواژگان: پرستاران بخش های ویژه، تعهدسازمانی، کووید- 19
  • جمال صیدی، سینا ولیئی، شیما سادات آقاحسینی، دائم روشنی، هیرو حمزه پور* صفحات 37-46
    زمینه و هدف

    علل متعددی باعث ایجاد بی قراری در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می شوند که خود باعث بروز عوارض متعددی در بیماران خواهد شد. به این دلیل تاکنون روش های گوناگونی برای کاهش بی قراری انجام شده که هر یک مزایا و مشکلاتی را داشته اند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر برنامه مراقبت مبتنی بر الگوی سازگاری روی بر میزان بی قراری در بیماران بخش مراقبت ویژه بود.

    روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سو کور در سال 1395 بر روی 100 بیمار بخش مراقبت ویژه انجام شد. به صورت تصادفی دو بخش ICU در بیمارستان بعثت سنندج به عنوان بخش مداخله و کنترل انتخاب و بیماران واجد شرایط در هر بخش به صورت مجزا به روش تصادفی ساده به گروه مداخله یا کنترل تخصیص داده شدند. در گروه مداخله مراقبت مبتنی برالگوی سازگاری و در گروه کنترل مراقبت های روتین انجام شد.

    یافته ها

    میانگین بی قراری در زمان های مختلف تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و مداخله را نشان نداد (P>0.05).

    نتیجه گیری

    مراقبت مبتنی بر الگوی سازگاری روی توسط پرستاران بر کاهش بی قراری بیماران بخش مراقبت ویژه تاثیر نداشت. پیشنهاد می شود در جهت ارتقاء سلامت بیماران در بخش مراقبت ویژه مراقبت های پرستاری سازمان یافته مبتنی بر سایر الگوهای پرستاری ارایه شود.

    کلیدواژگان: بی قراری، الگوی سازگاری روی، بخش مراقبت ویژه
  • سیده الهام اروانه، مرضیه غلامی توران پشتی*، فاطمه محمدی شیرمحله، فرحناز مسچی صفحات 47-60
    زمینه و هدف

    بیماری های مزمن سیستم های شناختی و رفتاری بیماران را به چالش می کشد. هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای اثربخشی آموزش گروهی مهارت های مقابله ای و ذهن آگاهی  بر ادراک درد و انعطاف پذیری شناختی در بیماران با نارسایی کلیوی با اثر ماندگاری بود.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر ماهیت نیمه تجربی بود که به طور مقطعی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه بیماران نارسایی کلیوی بود که در سال 1401-1400 (از بهمن تا خرداد) به بیمارستان شریعتی مراجعه کردند. بر این اساس 45  بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل با روش همتاسازی به صورت تصادفی گمارده شدند. هر سه گروه به پرسشنامه درد مک گیل (1997) و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی (2010) در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، پاسخ دادند. برنامه گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر روی گروه آزمایشی اول و مهارت های مقابله ای بر روی گروه آزمایشی دوم در 8 جلسه، یک ساعت و نیمه اجرا شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد؛ آموزش گروهی مهارت های مقابله ای و ذهن آگاهی منجر به کاهش ادراک درد و افزایش انعطاف پذیری شناختی می شود. همچنین، بین اثربخشی آموزش گروهی مهارت های مقابله ای و ذهن آگاهی بر ادراک درد و انعطاف پذیری شناختی در مبتلایان به نارسایی کلیوی تفاوت معنادار وجود ندارد (P = 0.001).

    نتیجه گیری

    دو نوع مداخله آموزش گروهی مهارت های مقابله ای و ذهن آگاهی می توانند بر ادراک درد و انعطاف پذیری شناختی در بیماران با نارسایی کلیوی اثر بگذارند و این اثر در طول زمان تداوم دارد.

    کلیدواژگان: ادراک درد، انعطاف پذیری شناختی، آموزش گروهی مهارت های مقابله ای، آموزش گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی، نارسایی کلیوی
  • مینا علیپور، بهار نوری*، الهام خالوباقری، غلامرضا بازماندگان، زهرا کامیاب، محمد احسان خدایی صفحات 61-72
    زمینه و هدف

    با توجه به افزایش بیماران مزمن و صعب العلاج، نیاز به مراقبت تسکینی در پرستاری امری ضروری است. پرستاران برای ارایه مراقبت تسکینی با کیفیت نیاز به کسب دانش و مهارت های خاص دارند. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط دانش مراقبت تسکینی با سطح اضطراب، استرس و افسردگی پرستاران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1400 انجام شد.

    روش ها

    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر با مشارکت 77 پرستار شاغل در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان علی ابن ابیطالب (علیه السلام) رفسنجان در سال 1400 انجام شد. سطح دانش پرستاران با استفاده از پرسشنامه (PCQN) و سطح اضطراب و افسردگی توسط پرسشنامه (DASS-21) سنجیده شد.

    یافته ها

    میانگین سن پرستاران در این مطالعه (5/17 ± 33/34) بود؛ که اکثریت آنها زن (62 نفر، 80/88 درصد)، مجرد (53 نفر، 68/78 درصد) و با سابقه کار بیشتر از ده سال (36 نفر، 46/66 درصد) بودند. دانش پرستاران از طریق پرسشنامه (PCQN) بررسی شد، که شامل 20 سوال با پاسخ بلی یا خیر است که فرد مشارکت کننده با پاسخ صحیح، نمره یک و با پاسخ غلط، نمره صفر دریافت می کند. طیف نمرات پرسشنامه از حداقل صفر تا حداکثر بیست است و امتیاز 15 به بالا نشان دهنده دانش کافی در زمینه مراقبت تسکینی است. سوالات این پرسشنامه شامل: بعد اصول و فلسفه، بعد مدیریت درد و بعد خدمات معنوی مراقبت تسکینی است. در بعد اصول و فلسفه نمره میانگین (0/40 ± 2/65)، در بعد مدیریت درد (13/89 ± 3/37) و در بعد خدمات معنوی (0/97 ± 1/86) بدست آمد. کل نمره میانگین دانش پرستاران از مراقبت تسکینی (0/72 ± 2/7) بود. اضطراب، استرس و افسردگی متوسط تا خیلی شدید در تمامی پرستاران بخش مراقبت های ویژه دیده شد. به طوری که (48/1) درصد افسردگی متوسط، (31/21) درصد استرس خیلی شدید و (50/6) درصد هم اضطراب خیلی شدید داشتند. با توجه به نتایج آنالیز همبستگی، بین نمره کلی (PCQN) با اضطراب، استرس و افسردگی همبستگی معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    دانش مراقبت تسکینی پرستاران بخش مراقبت های ویژه ناکافی است، لذا جهت پرکردن این شکاف دانشی، تدوین برنامه های جامع آموزشی برای پرستاران بالین و ارایه سرفصل های مراقبت تسکینی در دوره های کارشناسی پرستاری پیشنهاد می شود. هم چنین سطح اضطراب، استرس و افسردگی پرستاران در بخش مراقبت های ویژه نسبتا بالاست. بین دانش مراقبت تسکینی با اضطراب، استرس و افسردگی ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: مراقبت تسکینی، مراقبت هاسپیس، دانش پرستاران، اضطراب و افسردگی، مراقبت از پایان زندگی
  • فائزه پوریوسف، علی نویدیان، سعیده یعقوبی، فریبا یعقوبی نیا* صفحات 73-82
    زمینه و هدف

    اضطراب در بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر یک مشکل شایع بوده و می تواند منجر به تغییر در شاخص های قلبی و ریوی بشود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر واقعیت مجازی و تنفس ریتمیک بر شاخص های فیزیولوژیک بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر انجام شد.

    روش ها

    در این پژوهش کارآزمایی بالینی 90 بیمار در سال 99-1398 به صورت در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی در سه گروه واقعیت مجازی، تنفس ریتمیک و کنترل قرار گرفتند. گروه واقعیت مجازی و گروه تنفس ریتمیک مداخله دریافت کردند و گروه کنترل مراقبت های روتین را دریافت کردند. فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، ضربان قلب، تنفس و اشباع اکسیژن شریانی در سه گروه قبل، نیم و یک ساعت بعد از مداخله اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که الگوی تغییرات میانگین تعداد تنفس و ضربان قلب بیماران بیماران در سه زمان اندازه گیری در سه گروه با یکدیگر متفاوت است (0/001˂p) اما در مورد فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و اشباع اکسیژن خون شریانی تفاوت معنادار نبود (0/05<P).

    نتیجه گیری

    استفاده از این دو روش منجر به تعدیل برخی شاخص های فیزیولوژیک می شود. بنابراین پرستاران می توانند از این روش های غیر تهاجمی، بدون عارضه، ارزان و قابل اجرا برای بهبود شاخص های فیزیولوژیک بیماران استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، تنفس ریتمیک، آنژیوگرافی عروق کرونر، شاخص های فیزیولوژیک
|
  • Mehrnaz Asadi Gharabaghi*, Marsa Gholamzadeh Pages 1-8
    Background & aim

    Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is one of the most common respiratory diseases. Due to limitation of breathing; especially on exhalation, shortness of breath, mostly on exertion is the main complaint of these patients, which in turn leads to a decrease in functional capacity and physical activity during daily life activities. Breathing exercises, pulmonary rehabilitation along with drug therapy, are foundation treatments. However, one of the obstacles of rehabilitation programs is the discrepancy between therapeutic measures and social-cultural aspects of patients’ personal lives that decrease the success rate of programs in long term. The aim of the present study was to investigate the effect of reciting the Quran by tartil as a culture- based breathing exercise on functional capacity of patients with COPD.

    Methods

    The study was a prospective case series study done on a group of COPD patients referring to an outpatient respiratory clinic. They were enrolled in the study voluntarily with consideration of ethical codes. They were stable but had imitation in daily activities due to exertional dyspnea. The study was commenced on 2021/04/14 and terminated after six weeks. The subjects recited as much as Ayat of Yassin every day by tartil. Forced Expiratory lung Volume in first second (FEV1) and 6-minute walk distance test were measured before and after the study.

    Result

    In order to carry out this study, eight COPD patients participated. The mean age was 66.38 ± 12.00 years, ranging from 42 to 83. Participants included three women and five men. Mean FEV1 increased at the end of study from 1.58 ± 0.76 to 1.36 ± 0.46. (P value = 0.002). The distance on six-minute walk distance test (6 MWT) increased from 310.60 ± 71.43 meters to 356.25 ± 85.72 meters significantly (P value = 0.002). The subjects perceived their shortness of breath decreased during 6 MWT at the end of study. The score decreased from 5.5 ± 1.5 to 4.5 ± 1.5 (P value=0.007).

    Discussion

    Our preliminary results showed that reciting the Quran by tartil, which is compatible with religious culture, can increase the functional capacity of COPD patients. In reciting, the expiratory time and flow are adjusted to produce Quranic sounds. This might in turn reduce lung hyperinflation and air trapping. These changes cause an increase in the functional capacity of patients in terms of six-minute walk distance. In addition, a higher motivation of patients to perform such practical and functional exercises guaranties efficiency of such pulmonary rehabilitation in long term.

    Keywords: Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Six-minute Walk Test, Breathing Exercises
  • Mostafa Taheri, Esmat Shomalinasab, Zahra Asadi, Maryam Esmaeili*, Azam Jahangirimehr Pages 9-18
    Background & aim

    Intensive Care Units (ICUs) are considered as one of the most complex hospital units due to their high sensitivity and special conditions. Therefore, nurses in special care departments experience many challenges such as moral injury and conflict with management elements that can affect their performance and health. Moral injury is defined as guilt, social isolation and emotional numbness, which can affect the performance and physical and mental health of nurses. Therefore, the present study was conducted with the aim of investigating the relationship between moral injury in nurses and the ethical climate of critical care units.

    Methods

    The present study was a cross sectional research that was conducted in 2022 in the ICU and Critical Care Unit (CCU) departments of hospitals affiliated to Tabriz University of Medical Sciences. The study population included 266 nurses working in CCUs who were selected by simple random method. Research tools included demographic questionnaire, moral injury questionnaire and ethical climate.

    Results

    According to the findings of the present study, the average score of the ethical climate of special care units in general was 77.31 ± 6.84 and the average score of moral injury among nurses was 40.67 ± 3.93, which indicates the favorable ethical climate of ICUs and severe moral injury in nurses working in these departments. Among the different dimensions of Ethical climate, the highest score was related to the instrumental dimension with an average of 22.65 ± 3.57 and the lowest score was related to the independent dimension with an average of9.11 ± 2.13. By using the Pearson's correlation coefficient, no significant relationship was observed between ethical climate and moral injury. However, moral injury had a significant and inverse relationship with the organization's ethical climate rules and regulations subscale (P = 0.24, r = -1.38) and had no statistically significant relationship with the other ethical climate subscales (P>0.05).

    Conclusion

    The findings showed that there is no significant relationship between the moral injury of nurses and the ethical climate of CCUs. Therefore, moral injury in nurses includes complex components and concepts that can be influenced by several factors. Also, the findings showed that the increase in organizational rules and regulations in CCUs will reduce the moral injury in nurses working in CCUs, so managers and trustees of medical systems should pay attention to this issue and take measures. Practices can reduce moral injury and also increase health and job satisfaction in nurses.

    Keywords: Nurse, Moral Injury, Ethical Climate, Critical Care Unit
  • Maryam Nasoori, Shahnaz Pooladi*, Mohammadreza Yazdankhahfard, Kamran Mirzaei Pages 19-28
    Background & aim

    Compliance with airway care standards is necessary to maintain the health of patients admitted to special departments of hospitals. The aim of this study was to determine the relationship between compliance with airway care standards and complications from endotracheal intubation.

    Methods

    This descriptive-analytical research was cross-sectional. The research population of this study consisted of 122 nursing personnel working in four hospitals and in the internal ICU and surgical ICU departments of Persian Gulf Bushehr Hospitals, cardiac surgical ICU of Bushehr Heart Hospital, Salman Farsi Bushehr and internal and surgical ICU of Waliasr (AS) Hospital in Kazeroon, who were selected as a whole. In addition, 152 patients hospitalized in these departments were also included in the study for care evaluation. The data collection tool, including personnel demographic information and tracheal tube care checklist (including 69 questions and three items) was taken from the set of nursing care guidelines of the nursing system organization, and its validity and reliability were measured in this study.

    Results

    The average age of the participants was 33.06 ± 55.3 years. Most of the nurses were women (62 people) and were working in the internal ICU department (63 people). Most of the participants had a bachelor's degree (113 people), and their work experience was 2-5 years (59 people). None of the variables of gender, education, work history, retraining history, and job status of nurses had a significant relationship with the degree of compliance with nursing care standards (P < 0.05). There was a significant relationship between the service location variable and the level of compliance with nursing care standards (P = 0.006(. Among the patients under care, 25.4% of ventilator-associated pneumonia complications, 22.4% of pressure ulcer complications, and 18.4% of extubation complications were reported. Also, there is a significant difference between the level of adherence to airway care standards and the complications caused by endotracheal intubation in patients (P -value<0.05).

    Conclusion

    The results of this study indicate that the level of adherence to airway care standards by nurses is related to factors such as the service department. Also, the level of adherence to airway care standards is related to complications caused by endotracheal intubation in patients.

    Keywords: Standards of Care, Artificial Airway, Endotracheal Intubation
  • Hojat Rezaei, Seyed Tayeb Moradian, Hossein Babatabar Darzi, Hossein Mahmoudi* Pages 29-36
    Background & aim

    During the covid-19 pandemic, the need for health care services increased dramatically. In this situation, the care delivery time is extremely important. About three to five percent of covid-19 patients need intensive care. Organizational commitment is one of the most important predictors of the quality of care. This study was conducted with the aim of determining the organizational commitment of nurses working in Intensive Care Units (ICUs) during the covid-19.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted during 2022 in Baqiyatallah Hospital. Allen and Mayer's (including affective, normative and continuous domains) and Balfour and Wechsler (including attachment, exchange and identification domains) organizational commitment questionnaires were used. Using the random sampling method, totally 210 nurses who were working in inte ICUs were asked to fill the questionairs.

    Results

    The mean scores for Allen and Mayer and Balfour questionares were 67.87 ± 13.04 and 25.95 ± 4.05, repectively. There was a significant correlation between the scores of Allen and Mayer and Balfour (r = 0.65, P = 0.00). In addition, the multivariate linear regression analysis showed non- significant correlation between the scores of Allen and Mayer and Balfour questionares.

    Conclusion

    Considering that better and more comprehensive care needs higher organizational commitment, it is necessary for nursing managers to pay special attention to the organizational commitment for increasing the quality of care.

    Keywords: Intensive Care Unit Nurses, Organizational Commitment, Covid-19
  • Jamal Seidi, Sina Valiee, Shima Sadat Aghahosseini, Daem Roshani, Hero Hamzepour* Pages 37-46
    Background & aim

    Several issues cause agitation in patients hospitalized in the Intensive Care Unit (ICU), which in turn causes many complications in patients. For this reason, various methods have been used to reduce agitation, each of which have advantages and problems. The purpose of this study was to investigate the effect of the care plan based on the Roy adaptation model on the level of agitation in patients of the ICUs.

    Methods

    This triple-blind clinical trial study was conducted in 2015 on 100 patients in a ICU. Two ICU wards in Sanandaj Besat Hospital were randomly selected as intervention and control wards, and eligible patients in each ward were assigned to the intervention or control group separately by a simple random method. In the intervention group, care based on Roy adaptation model was performed and in the control group, routine care was performed. The data were collected using Richmond agitation scales.

    Results

    The average agitation at different times did not show a significant difference between the control and intervention groups (P>0.05).

    Conclusion

    Care based on the Roy adaptation model by nurses did not affect the agitation of ICU patients. It is suggested to provide organized nursing care based on other nursing models in order to improve the health of patients in the ICUs.

    Keywords: Agitation, Roy Adaptation Pattern, Intensive Care Unit
  • Elham Arvane, Marziyeh Gholami Tooranposhti*, Fatemeh Mohammadi Shirmahleh, Farahnaz Meschi Pages 47-60
    Background & aim

    Chronic diseases challenge the cognitive and behavioral systems of patients. The purpose of the present study was to compare the effectiveness of group training of coping skills and mindfulness on pain perception and cognitive flexibility in patients with kidney failure with a lasting effect.

    Method

    This semi-experimental study was carried out cross-sectionally. The statistical population of this study included all kidney failure patients who were referred to Shariati Hospital in 2021-2022 (from February to June). Accordingly, 45 patients with kidney failure were selected voluntarily and were randomly assigned to two experimental groups and one control group by using matching method. All the three groups responded to the McGill Pain Questionnaire (1997) and the Cognitive Flexibility Questionnaire (2010) in the pre-test, post-test and follow-up stages. The group therapy program based on mindfulness on the first experimental group and coping skills on the second experimental group were implemented in eight sessions, each lasting for one hour and a half.

    Results

    The findings indicated that group training of coping skills and mindfulness leads to a reduction in pain perception and an increase in cognitive flexibility. Therefore; There is no significant difference between the effectiveness of group training of coping skills and mindfulness on pain perception and cognitive flexibility in patients with kidney failure (P = 0.001).

    Conclusion

    Two types of grouping training interventions, coping skills and mindfulness; can affect pain perception and cognitive flexibility in patients with kidney failure, and this effectiveness continue

    Keywords: Pain Perception, Cognitive Flexibility, Coping Skills Group Training, Mindfulness-based Group Training, Kidney Failure
  • Mina Alipoor, Bahar Noori*, Elham Khaloobagheri, Gholamreza Bazmandegan, Zahra Kamyab, Mohammadehsan Khodaee Pages 61-72
    Background & aim

    Due to the increase of chronic and incurable patients, the need for palliative care in nursing is essential. Nurses need to acquire special knowledge and skills to provide quality palliative care. The aim of this study was to investigate the relationship between palliative care knowledge and the level of anxiety, stress and depression of special care nurses in hospitals affiliated to Rafsanjan University of Medical Sciences in 1400.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted with the participation of 77 nurses working in the Intensive Care Unit (ICU) of Ali Ibn Abi Talib (AS) Rafsanjan Hospital in 1400. The level of knowledge of nurses was measured using the PCNQ questionnaire and the level of anxiety and depression was measured using the DASS-21 questionnaire.s 33.34 ± 5.17; The majority of them were women (62 people, 80.88%), single (53 people, 68.78%) and with work experience of more than ten years (36 people, 46.66%). The knowledge of nurses was checked through the PCQN questionnaire, which includes 20 questions with yes or no answers, and the participant receives a score of one for a correct answer and a score of zero for a wrong answer. The range of scores of the questionnaire is from a minimum of zero to a maximum of twenty, and a score of 15 and above indicates sufficient knowledge in the field of palliative care. The questions of this questionnaire include: principles and philosophy dimension, pain management dimension and palliative care spiritual services dimension. The average score was 2.65 ± 0.40 in principles and philosophy, 3.37 ± 13.89 in pain management, and 1.86 ± 0.97 in spiritual services. The total mean score of nurses' knowledge of palliative care was 2.7 ± 0.72. Moderate to very severe anxiety, stress and depression were seen in all nurses of the ICU. So that 48.1% had moderate depression, 31.2% had very severe stress and 50.6% had very severe anxiety. According to the results of the correlation analysis, no significant correlation was observed between the overall PCQN score and anxiety, stress and depression.

    Conclusion

    The palliative care knowledge of special care nurses is insufficient, therefore, in order to fill this knowledge gap, it is suggested to develop comprehensive training programs for bedside nurses and provide palliative care topics in nursing undergraduate courses. In addition, the level of anxiety, stress and depression of nurses in special care departments is relatively high. Accordingly, no significant relationship was observed between palliative care knowledge and anxiety, stress and depression.

    Keywords: Palliative Care, Hospice Care, Knowledge of Nurses, Anxiety, Depression, End of Life Care
  • Faezeh Pouryousef, Ali Navidian, Saeedeh Yaghoubi, Fariba Yaghoubinia* Pages 73-82
    Background & aim

    Anxiety in patients under Coronary Angiography leads to changes in cardiopulmonary parameters. The current study aimed to compare the effect of virtual reality and rhythmic breathing on the physiological parameters of patients undergoing coronary angiography.

    Methods

    In this clinical trial, 90 patients admitted to the cardiac care ward were studied in 2019-2020. They were selected by convenience sampling and randomly allocated into three groups: virtual reality, rhythmic breathing and control. Virtual reality and rhythmic breathing groups received intervention and the control group received routine care. Systolic and diastolic blood pressure, heart rate; respiration rate and arterial oxygen saturation were measured before, half an hour and one hour after the intervention in three groups.

    Results

    Findings revealed that the pattern of changes of the mean of respiration and heart rate was significantly different in all the three stages of measures in the three groups (P˂0.001). In the case of systolic and diastolic blood pressure and arterial oxygen saturation, the pattern of changes did not show a significant difference in the three groups (P>0.05).

    Conclusion

    The use of these methods can lead to modification of some physiological parameters. This means nurses can use these methods as non-invasive, without side effects, cheap and applicable methods in order to improve patients’ physiological parameters.

    Keywords: Virtual Reality, Rhythmic Breathing, Coronary Angiography, Physiological Parameters