فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 76-77 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 76-77 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید ملکی*، علیرضا پرویزیان، مهدی علیزاده صفحات 7-21
    یکی از حوادث طبیعی و غیرمترقبه ای که انسان های گذشته و امروز با آن مواجه بوده و همیشه سعی کرده اند به طرق مختلف آن را مدیریت کنند، زلزله است. هنگام وقوع بلایای طبیعی، سکونتگاه های انسانی به ویژه در شهرها با خطرهای بیشتری مواجه هستند. تاب آوری توانایی بازیابی پس از شرایط یا رویدادهای غیر منتظره و شدت اختلالی است که سیستم می تواند آن را جذب کند قبل از اینکه ساختار سیستم از طریق تغییر متغیرها و فرایندهایی که رفتار آن را کنترل می کنند، به ساختار متفاوتی تبدیل شود. این تحقیق با هدف سنجش تاب آوری دهستان های استان ایلام در برابر زلزله انجام شد. سوال اصلی تحقیق نیز عبارت بود از: وضعیت سنجش تاب آوری در برابر زلزله در دهستان های استان ایلام چگونه است؟ این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی - تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی بود و اطلاعات مورد نیاز در دو مرحله، از طریق مطالعه منابع موجود و در دسترس و آراء خبرگان گردآوری شد و با استفاده از روش دلفی ادغام گردید. پس از استخراج شاخص ها، وزن شاخص ها با استفاده از مدل چندمتغیره AHP- FUSSY به دست آمد؛ سپس به وسیله نرم افزار GIS مدل CoKriging، تجزیه و تحلیل شد. تحلیل یافته ها نشان داد که سنجه گسل اصلی با وزن 507/0 بیشترین ارزش وزنی را در بین سنجه های تحقیق دارد. سنجه های گسل فرعی و کانون زلزله نیز به ترتیب با اوزان 252/0 و 241/0 اولویت های بعدی را به خود اختصاص داده اند. تحلیل یافته ها با استفاده از مدل کوکرجینگ نشان داد که مورموری، آب انبار، بیجنوند، شباب، سراب باغ و هندمینی، آسیب پذیرترین و هجدان دشت، زردلان، ابو غویر، زرنه و سید نصرالله ایمن ترین دهستان ها هستند و از آسیب پذیری کمتری برخوردارند. برنامه ریزی اصولی و منطقی با توجه به ویژگی ها و امکانات منطقه که به کاهش آسیب پذیری و تلفات جانی و مالی منجر شود، امری ضروری و حایز اهمیت به نظر می رسد، همچنین با برنامه ریزی صحیح بر روی کاربری زمین و توجه به ضوابط تفکیک زمین، تعیین کاربری ها با توجه به مشخصات زمین ساختی ناحیه، جلوگیری از ساخت و ساز در حریم گسل و... می توان از شدت آسیب ها و تلفات کاست.
    کلیدواژگان: سنجش، تاب آوری، دهستان، زلزله، ایلام
  • مریم شیخی، کورش مومنی*، بهزاد وثیق صفحات 23-38
    استفاده از تناسبات و هندسه در کالبد و اجزای مهم بنا از متداول ترین روش های معماران ایرانی برای طراحی درست و مهندسی شده به منظور رسیدن به زیبایی و کارایی مناسب است. قلعه میرغلام هاشمی مربوط به دوره قاجاریه می باشد که در روستای هاشم آباد از توابع شهرستان دره شهر در استان ایلام قرار دارد. ویژگی های منحصر به فرد معماری این بنا بیانگر آن است که معمار در ساخت بنا از اصول هندسی و نظام دقیق تناسبات ایرانی بهره گرفته است. پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال است که: کاربرد هندسه و تناسبات طلایی در ساخت و شکل گیری عناصر کالبد فضایی قلعه میرغلام هاشمی به چه صورت بوده است؟ روش پژوهش حاضر موردکاوی و تحلیلی است و برای گردآوری اطلاعات، از مطالعات کتابخانه ای و اطلاعات میدانی بهره گرفته شده است.در این مقاله، نقشه های قلعه، همچون پلان ها، نماها و مقاطع با فرض قرار دادن نقاط کانونی چون حیاط مورد تحلیل هندسی قرار گرفت؛ سپس نتایج تحقیق با نرم افزار SPSS26 سنجش و ارزیابی شد. نتایج تحلیل هندسی نشان می دهد که از تناسب زرین بیشتر در مکان یابی فضاهای قلعه و از تناسبات طلایی بیشتر در تعیین ابعاد فضاهای قلعه استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل نرم افزار نیز حاکی از آن است که «طراحی معماری و ساخت قلعه» رتبه اول، «مکان یابی و جانمایی فضاهای معماری» رتبه دوم و «ابعاد و اندازه فضاهای معماری» رتبه سوم را از لحاظ کاربرد و تاثیرپذیری تناسبات طلایی و زرین از نظر متخصصان و کارشناسان کسب نموده اند.
    کلیدواژگان: تحلیل هندسی، تناسبات طلایی، قلعه میرغلام هاشمی، دره شهر، ایلام
  • رضا منصوری*، صمد فتوحی، زهرا سربازی صفحات 39-61
    امروزه در ژیومورفولوژی زمین ساخت، از تجزیه و تحلیل های مورفومتریک به طور گسترده به عنوان روشی سودمند برای شناسایی فعالیت چین ها و طاقدیس ها از نظر رشد جانبی و عمودی استفاده می شود. در این پژوهش، تاثیر فعالیت های زمین ساخت در طاقدیس بایه با استفاده از پارامترهای گوناگون مربوط به هشت شاخص ژیومورفیک (VF, AR, FMF, SMF, FSI, FFS, FD, ED)، نقشه های توپوگرافی و زمین شناسی، تصاویر کوییک برد و DEM 5/12 متر در بستر GIS مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و یافته های به دست آمده با شواهد میدانی کنترل شد. منطقه مورد مطالعه در جنوب باختری زرنه در ایوان غرب واقع در استان ایلام و در منطقه زمین ساخت فعال زاگرس چین خورده قرار گرفته است. یافته های به دست آمده برای شاخص های مورد بررسی در طاقدیس بایه نشان داد که ساختار این طاقدیس جوان است و نیروهای زمین ساختی در آن تداوم دارند و هنوز به تکامل نرسیده اند. علاوه بر ارزش های عددی محاسبه شده برای این شاخص ها، شواهد ژیومورفولوژیکی موجود در منطقه، از جمله: جبهه های کوهستانی خطی، مستقیم و پرشیب گسلی، دره های ژرف، باریک و V شکل، اشکال مثلثی بزرگتر با درازای قاعده بیشتر، یال کوتاه تر و پرشیب تر و درصد بخش های بریده شده کمتر و بریده نشده بیشتر جبهه کوهستان در یال جنوب باختری، گویای وضعیت زمین ساختی فعال تر این یال نسبت به یال شمال خاوری طاقدیس است. یافته های به دست آمده از این شاخص ها فهم مناسبی از وضعیت زمین ساخت موجود در طاقدیس بایه را آشکار کرد؛ به عبارت دیگر، یافته های به دست آمده از شاخص های ژیومورفیک اهمیت استفاده از مجموعه داده ها و اطلاعات گردآوری شده از منابع گوناگون و هم پوشانی آنها در یک بستر نرم افزاری نیرومند و توانا، همچون سامانه اطلاعات جغرافیایی را برای ارزیابی میزان فعالیت های نسبی زمین ساخت در طاقدیس بایه و دیگر مناطق به روشنی نشان داد.
    کلیدواژگان: طاقدیس بایه، فعالیت های نوزمین ساخت، شاخص های ژئومورفیک، ایوان غرب، ایلام
  • طاهر سلیمانی*، علیرضا صامت، عباسعلی قیومی صفحات 63-80
    پژوهش حاضر که به طراحی و ارایه مدل سیاست گذاری فرهنگی به منظور تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام پرداخته، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، تلفیقی از روش های کیفی و کمی است. در مرحله اول از روش کیفی تحلیل محتوا (قیاسی) جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. جامعه آماری در این مرحله، حدود 80 منبع در حوزه هویت فرهنگی جوانان بود که به صورت هدفمند انتخاب شد. در ادامه، متون مطالعه شده و گزاره های معنادار با سوالات تحقیق انتخاب گردید و کد مفاهیم مرتبط با موضوع هر پاراگراف استخراج شد؛ سپس کد مفاهیم استخراج شده در دسته های هم مفهوم قرار گرفت. درنهایت برای دسته های هم مفهوم، نام و عنوان مناسب که بیانگر تم اصلی پژوهش است تعیین شد. پس از آن، جهت تعیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام از تکنیک دلفی استفاده گردید. در این تحقیق 15 نفر از خبرگان و اعضای هییت علمی دانشگاه های استان ایلام (تمام وقت و حق التدریس) در رشته های جامعه شناسی و مدیریت فرهنگی، به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی جهت تعیین روایی مرحله کیفی در نظر گرفته شدند. در پایان مرحله اول، مدل کیفی تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام در 6 بعد هویت فرهنگی، دیانت، جغرافیای فرهنگی، زبان، حافظه فرهنگی و پوشاک ارایه شد. در مرحله دوم، جامعه آماری تحقیق را جوانان استان ایلام تشکیل دادند که مطابق اطلاعات سامانه استانداری حدود 300 هزار نفر بودند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 380 نفر برآورد شد و پس از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش در دو سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری (نظیر فراوانی، درصد و میانگین) و سطح استنباطی تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از Spss 22 و Lisrel8.54 صورت گرفت. معناداری ضرایب و پارامترهای به دست آمده ابعاد مدل تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام، هویت فرهنگی، دیانت، جغرافیای فرهنگی، زبان، حافظه فرهنگی و پوشاک نشان داد که تمامی ضرایب به دست آمده، معنادار هستند.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری فرهنگی، هویت فرهنگی، جوانان، استان ایلام
  • بهزاد وثیق* صفحات 81-95

    مناسک مرگ بیانی از تصورات در زمینه مفهوم مرگ، نحوه گذار از فقدان متوفی و تداوم حضور اوست؛ با این حال نحوه برگزاری و ساخت فضای آن نیز نشانه ای از سلسله مراتب تشرف به فضا در سوگ است. یکی از مهمترین و رایج ترین این آیین ها «چمر» است  که هدف آن، یادبود فرد یا افراد متوفی و تجلیل از مقام آنهاست و در حال حاضر در مناطقی از استان های ایلام، لرستان، کرمانشاه و خوزستان برگزار می شود و بررسی آن می تواند دریچه ای به شناخت ابعادی از فرهنگ ایشان باشد. این آیین بسته به موقعیت جغرافیایی محل برگزاری آن، حاوی نشانه های کالبدی مانند اشیاء و محوطه برگزاری است. روش تحقیق در این مقاله، مردم شناختی بوده و اطلاعات آن از طریق مشاهدات شخصی و مطالعات کتابخانه ای به دست آمده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مراسم چمر نشانه ای از تفکیک فضایی و نوعی ویژه از ساخت فضا بر مبنای تداوم حضور و پاسداشت جنبه عمومی مناسک است. جهت تفکیک و فضاسازی از رنگ بندی، چیدمان افراد مانند رووه کرها و...، اشیاء، حیوان و درخت، شدت موسیقی و تنوع مضامین موسیقی و آواز استفاده می شود.

    کلیدواژگان: سازماندهی فضا، مناسک مرگ، چمرگاه، پشتکوه، ایلام
  • سبحان علی اکبری، فرهاد وفایی*، فرشید نمامیان صفحات 97-116
    استفاده از فناوری های نوین در صنایع از مدت ها پیش در کشورهای توسعه یافته آغاز شده است. یکی از این فناوری ها اینترنت اشیا می باشد. رهبران اینترنت اشیا برای ایجاد بستر فرهنگی نوآوری باید از مردم شروع کنند. اینترنت اشیا حاصل تکامل در فناوری اینترنت است که امکان اتصال اشیا به هم را فراهم می سازد و می تواند به شکلی گسترده فرایندها و نحوه خدمات دهی را تغییر دهد. با وجود کاربردهای فراوان اینترنت اشیا در صنعت، موانع زیادی بر سر راه استقرار آن قرار دارد. در این مقاله ابتدا به شناسایی موانع به کارگیری اینترنت اشیا در صنایع کوچک و متوسط استان ایلام، اعم از موانع اقتصادی، فرهنگی، مالی، فنی و...  با استفاده از تکنیک دلفی فازی پرداخته شد؛ سپس روابط بین آنها با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری مورد سنجش قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش 15 نفر از خبرگان آشنا به موضوع بودند. 16 مانع به عنوان موانع اصلی به کارگیری اینترنت اشیا در صنایع کوچک و متوسط استان ایلام شناسایی شد و ارتباط بین آنها در 6 سطح طبقه بندی و در یک شبکه تعاملی ترسیم گردید؛ درنتیجه نبود سه عامل  حمایت های دولت، تحریم و عدم ارتباط و کمبود دانش فنی در بین برنامه ریزان در بالاترین سطح قرار گرفتند، فرهنگ سازی در سازمان ها یکی از راهکارهای رفع این موانع است.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، موانع، صنایع کوچک و متوسط، ایلام
  • حکیم بکری زاده*، فرزاد اسفندیاری، مریم پناهی صفحات 117-134

    مقاله حاضر، پیمایشی - توصیفی از نوع علی - مقایسه ای است که با هدف تحلیل تطبیقی نیازهای فرهنگی دانشجویان دختر و پسر مراکز آموزش عالی استان ایلام انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های استان ایلام به تعداد 16714 نفر در سال تحصیلی1400-1399 بود که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و به شیوه نمونه گیری طبقه بندی، نمونه مورد بررسی به تعداد 374 نفر تعیین شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از اطمینان از روایی آن با بهره گیری از نظر متخصصان (15 نفر کارشناس) و محاسبه پایایی خرده مقیاس های آن به روش آزمون مجدد و روش همسانی درونی، تکثیر شد. ابزار تجزیه و تحلیل داده ها، آمار توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) بود. یافته های توصیفی نشان داد که میزان نیاز فرهنگی دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر بیشتر است. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نیز نشان داد که جنسیت دانشجویان، حداقل بر یکی از نیازهای فرهنگی تاثیر می گذارد؛ به طوری که در بین پسران و دختران، بین نیازهای ادبی - هنری و نیازهای تفریحی - ورزشی، تفاوت معناداری وجود دارد؛ اما بین میزان نیازهای دینی - مذهبی و نیازهای سیاسی - اجتماعی در بین پسران و دختران، تفاوت معناداری وجود ندارد؛ همچنین جنسیت به ترتیب به میزان 9/7 درصد و 6/4 درصد واریانس نیازهای ادبی - هنری و نیازهای تفریحی - ورزشی را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: نیازهای فرهنگی، دانشجویان دختر و پسر، دانشگاه، استان ایلام
  • حسن رشیدی*، میثم عاقلی، مریم خدیر صفحات 135-155
    به دلیل نقش مهم گردشگری در روند رشد و توسعه کشور، مدیران صنعت گردشگری همواره با چالش جذب گردشگر و جلب رضایت مندی مواجه هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رویدادهای فرهنگی و درگیری ذهنی بر تصویر و قصد بازدید از مقصد در بین گردشگران بخش سراب میمه انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را گردشگران بخش سراب میمه در استان ایلام در بهار 1400 تشکیل دادند که به علت نامشخص بودن تعداد گردشگران در منطقه مذکور، 385 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد که بالاترین حجم نمونه است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، پیمایشی از نوع همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. داده های مورد نیاز با ابزار پرسشنامه جمع آوری شد. پرسشنامه روایی و پایایی قابل قبول داشت. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری با نرم افزار Smart Pls نشان داد که رویدادهای فرهنگی و درگیری ذهنی بر تصویر و قصد بازدید از مقصد در بین گردشگران بخش سراب میمه، تاثیر مثبت و معنا داری دارد. درواقع تصویر مناسب کلی و قصد بازدید مجدد از بخش سراب میمه، مستلزم توجه به برند رویداد، مولفه های ساختاری، رویدادهای فرهنگی، برند مکان، درگیری ذهنی گردشگر، تصویر کلی، تصویر شناختی و تصویر عاطفی از مقصد است و مدیران و بازاریابان گردشگری باید به این عوامل اساسی و مهم، توجه ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: رویداد فرهنگی، درگیری ذهنی، تصویر از مقصد، قصد بازدید، بخش سراب میمه، استان ایلام
|
  • Saeed Maleki *, Alireza Parvizian, Mehdi Alizadeh Pages 7-21
    One of the natural and unpredictable events experienced by past and present human beings, is the earthquake, which has always been tried to be managed in different ways. When natural disasters occur, human settlements, especially cities, are at greater risk. Resilience to the ability to recover after unexpected circumstances or events and the severity of the disruption that the system can absorb before the structure of the system becomes a different structure by changing the variables and processes controlling its behavior. The main objective of this research is to measure the resilience of the villages of Ilam province against earthquakes. Therefore, the question of study is that the status of earthquake resiliency assessment in the villages of Ilam province. This research is applied in terms of its purpose and in terms of its nature and method, descriptive-analytical, based on library studies and field studies. The required information was gathered in two stages through study and extraction from available sources and experts' opinions; finally, they were merged with the Delphi method. After extraction of indices, weights of the indices were obtained using multivariate model (AHP-FUSSY) and then analyzed by GIS software CoKriging model. The analysis of the results shows that among the research measures, the highest value of weight is the original fault measure with a weight of 507.0. After that, the sub-fault and earthquake focal points with weights of 252/0, 241/0 were the next priorities. The results of the analysis show that the most vulnerable districts are Morvari, Abanar, Bijnvand, Shabab, Sarabbagh and Hendmini. The safest districts are Hijdandasht, Zardalan, Abu Ghavir, Zarnah districts. And Seyed Nasrallah, hence being less vulnerable.
    Keywords: Measurement, Resilience, Rural, earthquake, Ilam
  • Maryam Sheykhi, Kourosh Momeni *, Behzad Vasigh Pages 23-38
    The use of proportions and geometry in the body and important components is one of the most common methods of Iranian architects for correct and engineered design in order to achieve beauty and efficiency. Mir Gholam Hashemi Castle belongs to the Qajar period, which is located in the village of Hashemabad, one of the districts of Darreh Shahr, Ilam province. The unique features of the building's architecture show that the architect used geometrical principles. The present study seeks to answer the question: "How was the use of geometry and golden proportions in the construction and formation of the elements of the spatial body of Mir Gholam Hashemi Castle?” The above research method is exploratory and analytical, and library studies and field information have been used together. Also, the maps of the castle, such as plans, views and sections, were geometrically analyzed assuming the placement of focal points such as courtyards. Then the research results were measured and evaluated with SPSS26 software. The results of the geometrical analysis show that the golden ratio has been used more in locating the castle spaces and the golden ratio has been used more in determining the dimensions of the castle spaces. The results of the software analysis indicate that "Architectural design and castle construction" rank first, "Location and placement of architectural spaces" ranks second, and "Dimensions and sizes of architectural spaces" rank third in terms of the use and effectiveness of golden proportions. According to specialists and experts, they have gained.
    Keywords: Golden ratio, Geometrical analysis, Mir Gholam Hashemi fort, Darreh Shahr, Ilam
  • Reza Mansouri *, Samad Fotoohi, Zahra Sarbazi Pages 39-61
    The aim of this paper is to evaluate the active tectonics in Bayeh Anticline. In this study the influence of tectonic activities in the Bayeh Anticline was well demonstrated and analyzed using various relevant parameters of eight geomorphic indices such as: Ratio of Valley Floor Width to Valley Height (VF), Aspect Ratio (AR), Mountain front facet (FMF), Mountain front sinuosity (SMF), Fold Symmetry Index (FSI), Fold Front Sinuosity (FFS), Percentage dissected mountain fronts (FD), Percentage undissected escarpments (EU), topographic and geological maps, satellite imageries, digital elevation model (DEM 12.5m) data in a GIS platform, with several field works.Results show that values of SMF index in Bayeh anticline is equal with 1.14. Vf is defined as the ratio of the width of the valley floor to its average height. The value of Vf is calculated for the main valleys that cross mountain fronts of the study area. The values of Vf index in Bayeh anticline is 0.40. Fold front sinuosity (FFS) index, used as a proxy for the age of the fold structures. The geomorphic indices can be useful for detecting tectonic reliefs formed even during late deformation stages in everywhere. The final relative results depicted a good understanding of the existing tectonic of the any area. The output of this work revealed the significance of using different datasets from various sources and their overlay in a GIS platform for assessing the relative tectonic activity in the Bayeh Anticline or elsewhere.
    Keywords: Bayeh Anticline, Neotectonic activities, Geomorphic indices, Geomorphological evidence, Eyvan-e Qarb
  • Taher Soleimani *, Alireza Samet, Abbasali Ghayoumi Pages 63-80
    This study aims at designing and introducing a model of policy making for enhancement of cultural identity of youths in Ilam province. This research was an applied study of the purpose and methodologically as mixed methods. After analyzing the data, 27 components of 621 concept codes were obtained and then classified at six dimensions including, cultural identity, religiously, cultural geography, language, cultural memory, and clothing. In the second study, the sample size was estimated as 380 people based on Cochran formula and after data collection, the statistical analysis of survey data was performed in two descriptive levels using statistical parameters (such as frequency, percentage, elongation, and mean) and inferential statistics (Levin test, t-test), confirmatory factor analysis using Spss 22 and Lisrel8.54. Significant coefficients and parameters of factors, home business, culture making of women job involvement, job culture enhancement, neighborhood identity enhancement, Neighborhood oriented approach in urban Management, empowerment of women showed that all of the coefficients obtained are significant. The results of principal component analysis showed that among the dimensions of the enhancement of cultural identity of youths in Ilam, the cultural identity has the greatest impact (0/92) and the cultural geography has the latest impact in the enhancement of cultural identity of youths in Ilam (0/69) and the respondents are not satisfied with all other components of questions and they express negative opinions and all components in the Cultural model for Policy Making for enhancement of cultural identity of youths in Ilam.
    Keywords: Cultural Policy Making, Cultural Identity, Youths, Ilam province
  • Behzad Vasigh * Pages 81-95

    Rituals of death are expressions in the context of people's perceptions of death as well as the continued presence of the soul in space. This paper considers issues of death in the context of making the situation. Cultural rituals of death demonstrate indeterminate qualities، often invoking issues of territory and signs. Death is a transition within a much larger system of biological, cultural, and material relationships, and the border that separates these phases is highly variable and dynamic. Architecture reflecting cultural values of the living while memorializing the legacy of the dead. Ilam has had less cultural relation with central cultures in Iran due to geographical and topographical factors. These factors make a kind of originality in physical expression and sign in Ilam death rituals. One of the most important of these ceremonies is Chamar. Examining these rituals can be a new issue to understanding aspects of Ilam culture. The research method in this article is based on field study method and information based on personal observations and library studies. The results indicate that Chamar is a sign of spatial separation and a special type of space construction based on the attendance continuity and protection of the general aspect of rituals. In order to separate the space, some strategies and functions such as arrangement of people, intensity of music, variety of musical themes and song and the kind of space color, as well as arrangement of people such as Rovakars and objects such as animals, plants and trees have been used.

    Keywords: Chamar, Poshtkuh, Death Rites, Ilam, Space organization
  • Sobhan Aliakbari, Farhad Vafaie *, Farshid Namamian Pages 97-116
    In developed countries, the use of new technologies in industries has started a long time ago. One of these technologies is the Internet of Things (IoT). IoT leaders must start with people to create a cultural platform for innovation. The Internet of Things is the result of the evolution of Internet technology, which provides the possibility of connecting things together and can widely change the processes and the way of providing services. Despite the many applications of the Internet of Things in the industry, there are many obstacles on the way to its establishment. In this article, the obstacles to the use of Internet of Things in small and medium industries of Ilam province were first identified, including economic, cultural, financial, technical, etc. obstacles using the fuzzy Delphi technique; then the relationships between them were measured using interpretive structural modeling. The statistical population of the research was 15 experts familiar with the subject. 16 obstacles were identified as the main obstacles to the use of Internet of Things in small and medium industries of Ilam province, and the relationship between them was classified in 6 levels and drawn in an interactive network; As a result of the lack of government support, sanctions and lack of communication and lack of technical knowledge among the planners, culture building in organizations is one of the solutions to overcome these obstacles.
    Keywords: : Internet of Things, Obstacles, Small, Medium Industries, Ilam
  • Hakim Bekrizadeh *, Farzad Esfandyari, Maryam Panahi Pages 117-134

    The present article is a survey-description of the causal-comparison type, which was conducted with the aim of comparative analysis of the cultural needs of male and female students of higher education centers in Ilam province. The statistical population of the research included all the students of the universities of Ilam province in the number of 16,714 people in the academic year of 2019-2020. Using Cochran's sampling formula and stratified sampling method, the studied sample was determined to be 374 people. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, which was multiplied after confirming its validity by using the opinion of experts (15 experts) and calculating the reliability of its subscales using the retest method and the internal consistency method. Data analysis tools were descriptive statistics and multivariate analysis of variance (MANOVA). Descriptive findings showed that the level of cultural needs of female students is higher than that of male students. The results of the multivariate variance analysis also showed that the gender of the students affects at least one of the cultural needs; So that there is a significant difference between boys and girls between literary-artistic needs and recreational-sport’s needs; However, there is no significant difference between the level of religious needs and political-social needs among boys and girls; Also, gender explains 7.9% and 4.6% of the variance of literary-artistic needs and recreational-sport’s needs, respectively.

    Keywords: Cultural Needs, Male, Female Students, university, Ilam province
  • Hassan Rashidi *, Meysam Agheli, Maryam Khadir Pages 135-155
    Due to the important role of tourism in the development process of the country, managers of the tourism industry are always facing the challenge of attracting tourists and gaining satisfaction. The purpose of the research was to investigate the effect of cultural events and mental conflict on the image and intention to visit the destination among tourists in Sarab Meime. The statistical population of this research includes the tourists of Sarab Meime district of Ilam province in the spring of 1400. Due to the uncertainty of the number of tourists in the aforementioned area, the sample size was 385 people, which is the highest sample size. In terms of purpose, the current research is applied and has a survey nature of correlation type based on structural equations. The required data has been collected with a questionnaire tool which has acceptable validity and reliability. The results of data analysis using the method of structural equations with Smart Pls software showed that cultural events and mental conflict have a positive and significant effect on the image and intention to visit the destination among the tourists of Sarab Meime. In fact, the overall appropriate image and intention to revisit the Sarab Meime district requires attention to the event brand, structural components, cultural events, place brand, tourist's mental involvement, overall image, cognitive image and emotional image of the destination. Tourism managers and marketers should pay special attention to these basic and important factors.
    Keywords: cultural event, mental conflict, image of the destination, Intention to visit, Sarab Meime district, Ilam province