فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمیله دلجو، سیده گل افروز رمضانی* صفحات 1-12

    هدف پژوهش، مقایسه اثربخشی آموزش فنون مبتنی بر ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی بر کاهش اضطراب امتحان دانشجویان دختر می باشد. برای تحقق این هدف روش پژوهش از نوع طرح شبه آزمایشی و جامعه ی آماری،کلیه دانشجویان دختر مرکز آموزش عالی زینب کبری کازرون به تعداد 193 نفر بوده اند؛ از این تعداد به روش نمونه گیری هدفمند 66 نفر از دانشجویانی که دارای اضطراب امتحان بالا شناخته شدند به عنوان نمونه انتخاب و سپس به صورت تصادفی در 3 گروه 22 نفره تحت آموزش های ذهن آگاهی و خود تنظیمی و گروه کنترل قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی اضطراب امتحان ابوالقاسمی و همکاران (1385) استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق آزمون تحلیل واریانس یکراهه و تعقیبی توکی  انجام گردید. یافته های پژوهش نشان داد که ارایه آموزش های ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی به دانشجویان بر کاهش اضطراب امتحان آنان موثر می باشد و آموزش ذهن آگاهی نسبت به آموزش های خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانشجویان دارای اثربخشی بیشتری است.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، خودتنظیمی، اضطراب امتحان
  • نسیم فرجی*، پرویز کریمی ثانی صفحات 13-27

    هدف پژوهش حاضر تولید چندرسانه ای دیکته یار و اثربخشی آن بر بهبود مشکلات حافظه دیداری و شنیداری و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان ناتوان در یادگیری امال صورت گرفته است. طرح پژوهش، نیمه آزمایشی و دوگروهی با پیش آزمون و پس آزمون و جامعه ی آماری پژوهش شامل دانش آموزان ناتوان در یادگیری پایه ی دوم ابتدایی مدرسه بهزیستی شهرشبستر در سال تحصیلی 59-51 می شد. نمونه شامل 10 نفر بود که از این تعداد به تصادف 8، نفر در گروه آزمایش و 8 نفر در گروه کنترل جایگزین شدند. به مدت 19جلسه گروه آزمایش با چندرسانه ای دیکته یار و گروه کنترل با روش متداول آموزش دیدند. جهت تشخیص این دانش آموزان در مرکز ناتوانی های یادگیری از آزمون حافظه دیداری، آزمون حافظه شنیداری و آزمون امال استفاده شده بود. برای گردآوری داده ها از آزمون امال، برای تعیین نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنف و جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شده است. یافته ها نشان داد دانش آموزانی که با چندرسانه ای دیکته یار آموزش دیدند نسبت به دانش آموزانی که به روش متداول آموزش دیدند به صورت معناداری بهبود بیشتری در مشکلات حافظه دیداری (0/01>P) و شنیداری (3/31>P) و همچنین خودکارآمدی تحصیلی (0/01>P) داشتند. بنابراین چندرسانه ای دیکته یار در بهبود مشکلات حافظه دیداری و شنیداری و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان ناتوان در یادگیری امال موثر است. پیشنهاد می شود از چندرسانه ای دیکته یار در آموزش دانش آموزان ناتوان در یادگیری امال استفاده شود و برای انواع دیگر ناتوانی یادگیری، چندرسانه ای آموزشی تولید شود.

    کلیدواژگان: چند رسانه ای آموزشی دیکته یار، حافظه دیداری، حافظه شنیداری، خودکارآمدی تحصیلی، ناتوانی در یادگیری املا
  • محمد سیدصالحی*، نورعلی فرخی صفحات 28-42

    اینپژوهش به منظور تعیین رابطه علی متغیرهایی است که بیشترین تاثیرگذاری را بر روی خودناتوان سازی تحصیلی در بین دانشجویان شهر تهران داشتند صورت گرفته است. جامعه آماری دانشجویان شهر تهران بود که 520 نفر از چهار دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و پیام نور واحد تهران جنوب به روش داوطلبانه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های فرم کوتاه NEO ، کمال گرایی بشارت، خودکارآمدی عمومی ، انگیزش تحصیلی هارتر، خودناتوان سازی جونز و رودوالت و عزت نفس روزنبرگ بود. داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده حمایت کننده روابط ساختاری مفروض بود و در مجموع نشان داد که ویژگی های شخصیتی، کمال گرایی، عزت نفس، عملکرد تحصیلی و انگیزش تحصیلی به طور مستقیم و خودکارآمدی به طور غیر مستقیم و با میانجی گری عملکرد تحصیلی، خودناتوان سازی تحصیلی را تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین ویژگی های شخصیتی و کمال گرایی به طور غیر مستقیم نیز از طریق میانجی گری عملکرد تحصیلی و انگیزش تحصیلی بر خودناتوان سازی تحصیلی اثر می گذارند. با افزایش روان آزرده گرایی و کاهش گشودگی، خودناتوان سازی تحصیلی احتمال بروز پیدا می کند و عزت نفس، خودکارآمدی و انگیزش تحصیلی بالا موجب کاهش میزان خودناتوان سازی می گردد اما کمال گرایی و عملکرد تحصیلی بالا احتمال بروز رفتارهای خودناتوان ساز را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: گیزش تحصیلی، خودناتوان سازی تحصیلی، عزت نفس، کمال گرایی، ویژگی های شخصیتی
  • حسین ابراهیمی مقدم، لیلا یارمحمدی*، مریم زادباقرصیقلانی، محمد عرب عامری صفحات 43-50

    هدف  از این مطالعه بررسی میزان اثر بخشی  راهبردهای مقابله ای مسیله مدار مادران  دارای کودکان  ناتوان یادگیری بر میزان استرس آنها می باشد.  مطالعه حاضر از نوع شبه آزمایشی (پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل) است. جامعه آماری شامل کلیه مادران دارای کودکان ناتوان یادگیری است  که در سال تحصیلی 92-93 به مرکز اختلالات یادگیری شهر شاهرود مراجعه کرده اند. حجم نمونه 30 نفراز مادران به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (به صورت دو گروه  15 نفره) تقسیم شدند، گروه آزمایش تحت آموزش گروهی مهارت مقابله های مسیله مدار  با استرس در 8 جلسه قرار گرفتند.  بعد  از گذشت 3 هفته از هر دو گروه پس آزمون از طریق از تکمیل کردن  پرسشنامه راهبردهای مقابله ی استرس لازاروس به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS20 در دو سطح آمار توصیفی، آزمون T و تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) استفاده شد.  نتایج نشان داد که آموزش مهارت مقابله ای مسیله مدار با استرس ، باعث بهبود مولفه های راهبردهای مقابله ای استرس مادران  با کودکان ناتوان یادگیری در گروه آزمایش شده است. می توان از برنامه آموزش گروهی مهارت مقابله با استرس بر بهبود راهبردهای مقابله ای استرس والدین با کودکان دارای مشکلات خاص از جمله  ناتوانی  یادگیری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مهارت های مسئله مدار مقابله با استرس، ناتوان یادگیری، مادران
  • علی افشاری*، زینب دلپذیر صفحات 51-63

    از این پژوهش مقایسه سبک های فرزند پروری، اعتیاد به اینترنت و سازگاری اجتماعی در دانش آموزان عادی و دانش آموزان ارجاع شده به هسته مشاوره به علت خودزنی در مقطع متوسطه شهرستان بوکان بود. مطالعه از نوع علی مقایسه ای می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان  بوکان در سال تحصیلی 94-93 بود. از بین جامعه مورد نظر تعداد 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. روش نمونه گیری پژوهش حاضر برای دانش آموزان خودآسیب رسان بصورت  دردسترس بود (30 نفر) همچنین برای انتخاب نمونه عادی دانش آموزان از روش نمونه گیری خوشه ای ساده استفاده گردید (30 نفر). داده ها با استفاده از پرسشنامه فرزند پروری بوری (1991)، اعتیاد به اینترنت یانگ (1999) و سازگاری اجتماعی بل (1961) جمع آوری شد. اطلاعات بهدستآمدهبااستفادهاز آزمونتحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) و با بهره گیری از نرم افزار SPSS.19  تجزیه و تحلیل شد. نشان داد که بین سبک های فرزند پروری در دو گروه تفاوت معنی داری داشت و سبک فرزند پروری مقتدرانه و سهل گیرانه در دانش آموزان عادی بیشتر از دانش آموزان ارجاع شده به علت خودزنی بود و همچنین سبک فرزند پروری مستبدانه در دانش آموزان ارجاع شده به علت خودزنی بیشتر از دانش آموزان عادی بود (05/0>p). همچنین اعتیاد به اینترنت و مشکلات اجتماعی، تاثیر بی برنامگی و فقدان کنترل در دانش آموزان ارجاع شده به علت خودزنی بیشتر از دانش آموزان عادی بود (05/0>p). نهایتا سازگاری اجتماعی در دانش آموزان ارجاع شده به علت خودزنی کمتر از دانش آموزان سالم بود (05/0>p) . بر اساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت سبک های فرزند پروری سهل گیرانه و مستبدانه و اعتیاد به اینترنت می تواند از عوامل موثر در بروز رفتار های خودزنی در دانش آموزان باشد که سازگاری اجتماعی این افراد را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: سبک های فرزند پروری، اعتیاد به اینترنت، سازگاری اجتماعی، دانش آموزان، خودزنی
  • حسین ابراهیمی مقدم، امید قادری* صفحات 64-76

    در این پژوهش به بررسی اثر آموزش هوش هیجانی بر خرسندی زناشویی پرداخته شد. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود.جامعه مورد پژوهش شامل متاهلین مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 4 تهران که از میان آنها 40 نفر به عنوان نمونه در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. بر اساس طرح مذکور برای دو گروه آزمایش و گواه پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ استفاده شد. سپس گروه آزمایش 12 جلسه تحت آموزش هوش هیجانی قرار گرفتند. پس از انجام آموزش، در هر دو گروه (آزمایش و گواه) مجددا پرسشنامه های مذکور اجرا شد و با استفده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره تفاوت موجود بین گروه های گواه و آزمایش مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس یافته های بدست آمده در این پژوهش آموزش هوش هیجانی باعث بالا رفتن رضایت زناشویی شده . همچنین آموزش هوش هیجانی به این متاهلین باعث بالا رفتن تمامی مولفه های هوش هیجانی شامل: مولفه درون فردی، مولفه بین فردی، مولفه مدیریت استرس، مولفه  خلق کلی و مولفه انطباق پذیری شده است.

    کلیدواژگان: آموزش هوش هیجانی، هوش هیجانی، خرسندی زناشویی
  • سیده طیبه موسوی منزه، عباس قلتاش* صفحات 77-89

    هدف این پژوهش بررسی رابطه جو آموزشی با فرسودگی تحصیلی وکیفیت تجارب یادگیری در دانش آموزان دختر متوسطه ناحیه 2 شیرازبوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش تمامی دانش آموزان دختر پایه سوم مدارس متوسطه ناحیه 2 شیراز بود که به روش نمونه گیری، خوشه ای تک مرحله ای نمونه ای به حجم 200 دانش آموز انتخاب شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی ماسلاخ (1981) و پرسشنامه کیفیت تجارب یادگیری نیومن (1990) و پرسشنامه جو آموزشی راف و همکاران (1997) استفاده شد. داده ها با استفاده ازآمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) وآمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان) بدست آمد. یافته های تحقیق نشان داد بین جو آموزشی با فرسودگی تحصیلی رابطه معکوس و بین جو آموزشی با کیفیت تجارب یادگیری رابطه مستقیم معنادار بدست آمد. ابعاد جو آموزشی با فرسودگی تحصیلی رابطه معکوس معنادار نشان دادند. بین تمامی ابعاد جو آموزشی به جز ادراک دانشجویان از مدرسین با کیفیت تجارب یادگیری رابطه مستقیم معنادارنشان دادند. ابعاد جو آموزشی قادر به پیش بینی تغییرات واریانس متغیر فرسودگی تحصیلی و کیفیت تجارب یادگیری بودند.

    کلیدواژگان: جو آموزشی، فرسودگی تحصیلی، کیفیت تجارب یادگیری
  • سیده خدیجه معافی مدنی، ابراهیم صالحی عمران*، ترانه عنایتی، رضا یوسفی سعیدآبادی صفحات 90-98
    پژوهش حاضر با هدف واکاوی موانع مدیریت معنوی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران انجام پذیرفت. روش پژوهش آمیخته (کمی و کیفی) از نوع کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش مدیران و خبرگان در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. برای تعیین حجم نمونه از نمونه گیری هدفمند (به تعداد 11 نفر) استفاده گردید. در ارتباط با موانع مدیریت معنوی مصاحبه های عمیق انجام پذیرفت و سپس براساس فرآیند کدگذاری باز و محوری داده های حاصل از مصاحبه های عمیق و اکتشافی با مدیران و انجام عمل پالایش، کدهای مفهومی ارایه شد، نهایتا پرسشنامه مستخرج از کدهای مفهومی در بین 100 نفر از خبرگان (اساتید گروه مدیریت) توزیع و جمع آوری و داده های حاصل از آن از طریق تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 7 عامل موانع مدیریت معنوی در دانشگاه می تواند نمود پیدا کند، که این 7 عامل عبارتند از: مادی گرایی، تمرکزگرایی، فردگرایی، موانع اقتصادی، منفعت گرایی، حاشیه بودن اساتید و زندگی بی هدف.
    کلیدواژگان: موانع مدیریت معنوی، تحلیل عاملی، دانشگاه
|
  • Jamileh Deljoo, Seyedeh Golafroz Ramezani * Pages 1-12

    The present study seeks, as its main purpose, to investigate the effectiveness of Mindfulness-based techniquesand and self-adjustment training on test anxiety among the female students. To this purpose, a quasi-experimental method was used. The statistical population of this research included 193 female students of Zeinab-e Kobra Higher Education Center of Kazeroon from among which 66 students who had higher exam anxiety scores according to the anxiety test were selected through purposeful sampling and then they were randomly subdivided into three groups of 22; namely mind-consciousness training, self-adjustment training, and the control group, respectively. The research design was of a (quasi-experimental) semi-experimental type where a test anxiety questionnaire by Abolqasemi et.al. (2006) was used for collecting the data. The data analysis was conducted through one-way variance analysis, and Tuky post hoc test. The findings of the study indicated that offering (providing) mind-consciousness and self-adjustment trainings to these students were effective in reducing their test anxiety and that the former training proved to be more effective compared to the latter in terms of reducing the stress among the students.

    Keywords: Mind-consciousness, Self-adjustment, test anxiety
  • Nasim Faraji *, Parviz Karimi Sani Pages 13-27

    The aim of this study was to dictate sweetheart multimedia production and its effectiveness in improving auditory and visual memory problems and learning disabilities were spelled students' academic self-efficacy. The research design was quasi-experimental and two group pre-test and post-test. The population consisted of students with disabilities in learning second grade elementary school was well Shabestar`s in the academic year 94-95. The sample consisted of 16 subjects who were randomly of these, 8 patients in the experimental group and 8 patients in the control group. 15 sessions with multimedia dictate the experimental group and the control group with conventional methods were trained assistant. The students at the center of the test to detect learning disabilities visual memory, auditory memory test and spelling test was used. Spelling test data collection, to determine the normal distribution of data Kolmogorov-Smirnov test and analysis of covariance was used to analyze the data. Results showed that students who dictated multimedia companion, that the students were trained in the conventional trained significantly greater improvement in visual memory problems as well as their academic self-efficacy. So dictated multimedia companion improve auditory (P<0/01) and visual memory (P<0/01) problems and learning disabilities students' academic self-efficacy (P<0/01) spell is effective. It is suggested multimedia spelling dictation assistant in the education of students with disabilities in learning, and for other types of learning disabilities, educational multimedia production.

    Keywords: Auditory, Visual Memory Problems, academy self efficacy, disabilities in learning spelling, Dictate Multimedia Education
  • Mohammad Sayyedsalehi *, Noorali Farrokhi Pages 28-42

    This research was conducted to determine the causal relationships of variables that have most effect on academic self-handicapping in the university students of Tehran. The population was the university students of Tehran that 520 people were selected from the universities of Allameh Tabataba’i, Tehran, south branch of Payam-e-Noor & south branch of Islamic Azad through voluntary sampling. The research tools was include the NEO-FFI, perfectionism Multidimensional Questionnaire, General self-efficacy Questionnaire, classroom motivational scale, Jones & Rhodewalt academic self-handicapping Questionnaire, Rosenberg self-esteem Questionnaire. The data were analyzed using structural equations modeling. The findings provided a robust support for the hypothesized structural relationships and show that personality traits, perfectionism, self-esteem, academic performance and academic motivation could directly affect academic self-handicapping and self-efficacy could indirectly affect academic self-handicapping with the mediating effects of academic performance. Also personality traits and perfectionism could indirectly affect academic self-handicapping with the mediating effects of academic performance and academic motivation. With the increase in neuroticism and by reducing the openness experience, academic self-handicapping will likely emerge and also high level of  self-esteem, self-efficacy and academic motivation Will lead to lower levels of academic self-handicapping but high level of perfectionism and academic performance Increases the academic self-handicapping behaviors.

    Keywords: Academic motivation, academic self-handicapping, Perfectionism, personality traits, Self-esteem
  • Hossein Ebrahimi Moghadam, Leila Arab Yarmohammadi *, Maryam Zadbagher Seighalani, Mohammad Arab Ameri Pages 43-50

    The  purpose  of  this study was to determine the efficacy and coping  skills training to improve stress problem -  based coping strategies in  all  of  mothers  with  children who are learning – disabled . This  study is  quasi  -  experimental  (pre – test – post -  test with control  group) . The  population  includes  mothers  with  learning  disabilities  children   in  Shahrood  city  in   primary  school ,  in the 2013 – 2014  that  they reffered  to learning  -  disabled center  in shahrood  city  . Sample  size  of  30 randomly selected  mothers  in  the  two  groups  ( in each group 15 mothers ) .  experimental  group    participated  in eight sessions , Finally , after  3  weeks , both groups were  assessed  with  Lazarus stress  and  coping  strategies  efficacy and they answere  to  coping  skills training  questionnaire .   Data were  analyzed  with  Spss  20 software for as  descriptive statistics , t - tests and  covariate  analysis ( ANCOVA ).  The  results showed  that  the  problem  -  based  coping skills training  ,  improved  the  stress coping strategies of mothers  with learning disabled children . The findings shows  that  it  can  improve problem-based  coping  skills with  training program  for mothers  with  learning  disabilities  and  other problems can  be    used.

    Keywords: Coping skills stress, coping strategies stress, learning disabilities, Mothers
  • Ali Afshari *, Zeynab Delpazir Pages 51-63

    The aim of this study was to compare the style of parenting, addiction to the Internet and social adjustment in normal students and students referred to the core advice of self-mutilation was in high school Bukan city. of studying was causal comparison. The study population included all students in secondary schools in the academic year 94-93 was Bukan city. Of the population, 60 samples were selected. Sampling study aid for self-mutilation students was just available (30) it is also for normal students to sample the simple cluster sampling was used (30). The data were collected from questionnaires of parenting style of Buri (1991), Young's Internet Addiction (1999) and social adjustment Bell (1961). Information obtained using multivariate analysis of variance (MANOVA) and were analyzed using the software SPSS.19. showed that the two groups were significantly different parenting styles and Authoritative parenting style and Authoritarian parenting style in normal students, students referred to was the cause of self-mutilation and authoritarian parenting style also refer students to the cause of self-harm was more than normal students (05/0> p). As well as Internet addiction and social problems, the impact of disorganization and lack of self-control in students referred was more than normal students (05/0> p). Finally, the social adjustment of students referred to the self-immolation was less of normal students (05/0> p). Based on these results, we can conclude authoritarian and permissive parenting styles and risk factors for Internet addiction can be self-defeating behaviors in students that they reduce social adjustment.

    Keywords: Style of parenting, addiction to the Internet, social adjustment, Students, self-mutilation
  • Hosein Ebrahimimoghadam, Omid Ghaderi * Pages 64-76

    This research in order to study the effect of emotional intelligence training on marital satisfaction married in Psychological counseling centers in four cities Tehran area, was conducted. For this purpose, Selected Three centers that were announced from Statistical Society and The three centers randomly assigned 40 patients with low-level tests taken on the basis of pre-marital satisfaction were selected and replaced the experimental and control groups were 20 people in each group.In this study, to measure emotional intelligence from emotional entelligence euestionnaire bar-on and to measure marital satisfaction from enrich marital satisfaction questionnaire was used. After pre-test was performed 12 sessions of emotional intelligence training and then the test was conducted. The statistical method used in the study was Multivariate analysis of variance. The results obtained in this study emotional intelligence training to increase marital satisfaction in married. Emotional intelligence training to the increase in all components of emotional intelligence has been married. Including the individual component, between the individual component, Stress management component, General moo.d component and adaptive components.

    Keywords: emotional intelligence training, Emotional intelligence, marital satisfaction
  • Seyedeh Taebe Mosavi Monazah, Abaas Gholtash * Pages 77-89

    The aim of this study was to investigate the relationship between Educational Climate with academic burnout and quality of learning experiences among Shiraz second area high school girls student. The research method was descriptive Correlational type. The population consisted all of female students in second area of Shiraz school that 200 students  were selected with single-stage cluster sampling.To collect information questioners Academic burnout Maslach (1981), quality of learning experiences, Newman (1990) and Rough educational climate questionnaire (1997) were used. Data were analized Using Pearson correlation coefficient and multyple regression. The results showedan inverse relationship between educational Climate with academic burnout and significant positive relationship between educational Climate with quality learning experiences, respectively. All aspects of the educational Climate except students' perceptions of teachers shown significant positive relationship with quality learning experiences. Aspects of educational Climate be able to predict changes in the variance of academic burnout and quality of learning experiences dimensions of Educational Climate shown significant inverse relationship with academic burnout.

    Keywords: Educational Climate, Academic burnout, quality of learning experiences
  • Seyedeh Khadije Maafi Madani, Ebrahim Salehi Omran *, Taraneh Enayati, Reza Yousefi Saeedabadi Pages 90-98
    This research in order to study the effect of emotional intelligence training on marital satisfaction married in Psychological counseling centers in four cities Tehran area, was conducted. For this purpose, Selected Three centers that were announced from Statistical Society and The three centers randomly assigned 40 patients with low-level tests taken on the basis of pre-marital satisfaction were selected and replaced the experimental and control groups were 20 people in each group.In this study, to measure emotional intelligence from emotional entelligence euestionnaire bar-on and to measure marital satisfaction from enrich marital satisfaction questionnaire was used. After pre-test was performed 12 sessions of emotional intelligence training and then the test was conducted. The statistical method used in the study was Multivariate analysis of variance. The results obtained in this study emotional intelligence training to increase marital satisfaction in married. Emotional intelligence training to the increase in all components of emotional intelligence has been married. Including the individual component, between the individual component, Stress management component, General moo.d component and adaptive components.
    Keywords: emotional intelligence training, Emotional intelligence, marital satisfaction