فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید غفاری، رقیه علیپور* صفحات 1-9

    استفاده مناسب از کتابخانه، به ویژه کتابخانه های دانشگاهی نقش بسیار مهمی در ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش دارد. برای برخی از دانشجویان ، کتابخانه ی دانشگاهی محل امنی برای انجام تحقیق و مطالعه به حساب می آید، اما برای برخی دیگر نشانه هایی از اضطراب را فراهم می آورد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین خودکارآمدی و اضطراب کتابخانه ای در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی پرداخته است. روش انجام پژوهش، توصیفی پیمایشی است. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی می باشند که از بین آن ها 335  نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند؛ از این تعداد 269 پرسشنامه بازگردانده شد. برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه خودکارآمدی شوارتزر و مقیاس اضطراب کتابخانه ای باستیک استفاده شد.وضعیت خودکارآمدی جامعه پژوهش در حد مطلوبی نشان داده شد. میزان اضطراب کتابخانه ای در جامعه پژوهش کمتر از حد متوسط بود. اضطراب کتابخانه ای به صورت معناداری در دانشجویان زن نسبت به مرد (02/0 <p) و دانشجویان کارشناسی ارشد نسبت به دکتری بالاتر بود (001/0 <p) . درعین حال، خودکارآمدی به طور معناداری در دانشجویان دکتری نسبت به دانشجویان کارشناسی ارشد بالاتر نشان داده شد مرد (01/0 <p).سطح خودکارآمدی و میزان اضطراب کتابخانه ای، رابطه معنادار و منفی داشتند یعنی با افزایش خودکارآمدی در دانشجویان کارشناسی ارشد، اضطراب کتابخانه ای کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، اضطراب کتابخانه ای، کتابخانه دانشگاهی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • فاطمه فتحی، مهدی پوراصغر، قاسم جان بابایی صفحات 10-19

    بی تردید سرطان یکی از پر استرس ترین رخداد هایی است. معمولا بیماران در رو به رو شدن در تشخیص سرطان دچار ضربه و شوک پیچیده ای خواهند شد.پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هیپنوتیزم بر تاب آوری بیماران مبتلا به لوسمی میلویید حاد تحت درمان شیمی درمانی انجام شد. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بیماران مبتلا به لوسمی میلویید حاد تحت درمان شیمی درمانی درکلینیک باغبان و بیمارستان امام خمینی شهرستان ساری که دارای پروند پزشکی و آزمایش فلوسایتومتری در تشخیص لوسمی میلویید حاد بودندکه تعدادشان 86 نفر بوده و نمونه به حجم 26 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (13 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) قرار گرفتند.پرسشنامه ای که جهت جمع آوری اطلاعات از گروه نمونه در نظر گرفته شد عبارت بود از کانر و دیودسون  شش جلسه هیپنوتیزم درمانی برای گروه آزمایش اجرا شد و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS22 استفاده شد. نتایج نشان داد که هیپنوتیزم به طور معنادار موجب موجب افزایش تاب آوری شد که از لحاظ آماری معنادار بوده (p<0/001). درنتیجه می توان گفت که مداخله هیپنوتیزم یک مداخله موثر بر تاب آوری در بیماران مبتلا به لوسمی میلویید حاد تحت درمان شیمی درمانی است به این ترتیب هیپنوتیزم می تواند جزء استاداردهای درمانی در بیماران مبتلا به سرطان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، لوسمی میلوئید حاد، شیمی درمانی، هیپنوتیزم درمانی
  • رضا سپهوند، عبدالله ساعدی، ایوب پژوهان* صفحات 20-38

    در دنیای رقابتی امروز، توان خلق ایده های نو توسط کارکنان دانشی و ارزش آفرین، مزیت رقابتی بسیار مهمی برای سازمانها محسوب می شود. جهت دستیابی به این مهم، سرمایه های انسانی برای ارایه ایده های خلاقانه بایدانگیزه کافی داشته باشند و سازمانها نیزفضای انگیزشی لازم رابرای آنها فراهم سازند. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر انگیزش درونی و سرمایه روانشناختی بر خلاقیت کارکنان شرکت مخابرات لرستان انجام شد. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی، و ازنظر روش گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت مخابرات استان لرستان می باشد که بااستفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران، نمونه ای به حجم 196 نفر انتخاب گردید. داده ها بااستفاده از پرسشنامه های استاندارد انگیزش درونی چویی و همکاران؛ سرمایه روانشناختی لوتانز و خلاقیت عابدی گردآوری و بااستفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری (AMOS) و نرم افزار SPSS بررسی شدند. نتایج پژوهش بیانگر آن بودکه در سطح اطمینان 95% انگیزش درونی و سرمایه روانشناختی برخلاقیت کارکنان اثر مثبت و معناداری دارند. ازسوی دیگر، سرمایه روانشناختی نقش متغیر تعدیل کننده در تاثیر انگیزش درونی بر خلاقیت کارکنان راایفا می کند. بنابراین به منظور بهبود خلاقیت کارکنان، باید به انگیزش درونی و سرمایه های روانشناختی توجه بیشتری مبذول گردد.

    کلیدواژگان: انگیزش درونی، سرمایه روانشناختی، خلاقیت کارکنان، شرکت مخابرات
  • معصومه باقرپور*، خدیجه مردانی صفحات 39-49

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین شادکامی و ذهن آگاهی با انگیزش شغلی معلمان متوسطه شهرستان بندر ترکمن بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مقاطع متوسطه شهرستان بندر ترکمن، که به روش تصادفی طبقه ای بر اساس جدول مورگان 212 نفر انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بوده . برای جمع آوری  داده ها از پرسشنامه شادکامی آکسفورد، ذهن آگاهی بایر و انگیزش شغلی هرزبرگ استفاده گردید .داده با آزمون همبستگی پیرسون ، رگرسیون و t مستقل مورد تحلیل قرارگرفت . نتایج نشان داد بین مولفه های انگیزش شغلی (درونی و بیرونی) رابطه مثبت معناداری با شادکامی وجود دارد .بین شادکامی و ذهن آگاهی و انگیزش شغلی معلمان رابطه معناداری وجود دارد. بین ذهن آگاهی و انگیزش شغلی بیرونی رابطه مثبت معناداری وجود دارد، درحالیکه بین ذهن آگاهی و انگیزش شغلی درونی رابطه معناداری ندارد. بین مولفه های ذهن آگاهی تنها عمل با آگاهی با انگیزش شغلی رابطه مثبتی داشت.

    کلیدواژگان: شادکامی، ذهن آگاهی، انگیزش شغلی
  • علی اکبر حدادی کوهسار* صفحات 50-57

    رویدادهای استرس زای زندگی بطور پایدار با افزایش نشانه های افسردگی ارتباط دارد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی نشانه های هیجانی بر اساس رویدادهای استرس زای زندگی در بیماران قلبی و عروقی می باشد. بدین منظور تعداد 79 نفر از بیماران قلبی و عروقی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) ساری (مرکز قلب مازندران) با استفاده از روش نمونه برداری در دسترس انتخاب شدند. مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (لوی باند، 1995) و مقیاس درجه بندی سازگاری مجدد اجتماعی (هولمز و راهه، 1967) بر روی آنان اجرا گردید. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه نشان داد، افسردگی را می توان از روی رویدادهای استرس زای زندگی در بیماران قلبی و عروقی پیش بینی کرد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد، بیماران قلبی و عروقی که رویدادهای استرس زای زندگی بیشتری داشتند از افسردگی بیشتری و بیمارانی که رویدادهای استرس زای زندگی کمتری داشتند از افسردگی خفیف تری برخوردار بودند. تلویحات نظری و کاربردهای عملی یافته ها در اصل مقاله گزارش شده است.

    کلیدواژگان: نشانه های هیجانی، رویدادهای استرس زای زندگی، بیماران قلبی و عروقی
  • حسن رستگارپور، وحید منصوری*، پروین ذوالقدری صفحات 58-74
    امروزه در جهان بکارگیری فناوری های نوین در مدارس در راستای بهبود فرایند یاددهی- یادگیری در حال گسترش است و مدارس ابتدایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در حال حاضر یکی از چالش های مهم بکارگیری فناوری های نوین در مدارس، صلاحیت ها و شایستگی های فناوری اطلاعات و ارتباطات معلمان است. پژوهش حاضر به منظور بررسی سطح دانش و مهارت بکارگیری ICT معلمان مدارس ابتدایی در فرایند یاددهی- یادگیری در سال تحصیلی 93-92 انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر کرج (که 1100نفر بودند) می باشد که 300 نفر با توجه به جدول کرجسی مورگان به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد، که روایی آن توسط جمعی از اساتید، متخصصان آموزشی و تعدادی از معلمان تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ قابل قبول (89/0) برآورد گردید. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که دانش و مهارت بکارگیری ICT معلمان مدارس ابتدایی در فرایند یاددهی- یادگیری در سطح متوسط می باشد. همچنین تحلیل آمار استنباطی داده ها نشان داد که میان متغیر های جنسیت و سطح دانش و مهارت بکارگیری ICT معلمان در فرایند یاددهی- یادگیری تفاوت معنادار نیست. اما میان متغیرهای سابقه تدریس، سن، میزان تحصیلات و سطح دانش و مهارت بکارگیری ICT آنها در فرایند یاددهی- یادگیری تفاوت معنادار است.
    کلیدواژگان: ICT، دانش و مهارت معلمان، مدارس ابتدایی
  • الهام قربانیان*، هادی محمدلو، مهدی خانبانی، فاطمه حسن آبادی صفحات 75-87
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی مهارت های اجتماعی کودکان براساس سبک دلبستگی آنان و تعیین نقش مداخله ای هوش هیجانی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان پایه پنجم و ششم شهر تهران بودند که از میان آن ها، 512 دانش آموز (267 پسر و 245 دختر) با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش سه پرسشنامه؛ مهارت های اجتماعی (گرشام والیوت، 1990)، هوش هیجانی (شات، 1997) و سبک دلبستگی (رونقی و همکاران، 1392) بود. در این پژوهش، برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد، سبک دلبستگی افزون بر اثر مستقیم بر مهارت های اجتماعی به صورت غیرمستقیم نیز از طریق متغیر میانجی هوش هیجانی بر مهارت های اجتماعی اثرگذار است. بین متغیر مکنون برون زای سبک های دلبستگی و نشانگرهای آن، به ترتیب ضریب مسیر60/0 و 32/0، بین متغیر مکنون درون زای هوش هیجانی و نشانگرهای آن، به ترتیب ضریب مسیر 41/0، 45/0 و 94/0 و بین متغیر مکنون درون زای مهارت های اجتماعی و نشانگرهای آن، به ترتیب ضریب مسیر 35/0، 50/0، 90/0، 85/0 وجود داشت و تمام این مسیرهای علی معنادار بودند. با توجه به اهمیت و ضرورت مهارت های اجتماعی کودکان و پیامدهای آن در زندگی آن ها، شناخت عوامل محیطی از قبیل سبک دلبستگی و عوامل فردی از قبیل هوش هیجانی، می تواند به شناخت عمیق عوامل موثر بر تحول مهارت های اجتماعی در کودکان، به منظور ارایه راهبردهای مناسب منجر شود.
    کلیدواژگان: دلبستگی، کودکان، مهارت اجتماعی، هوش هیجانی
  • حمزه فرهادی نیا*، هومن رجبی، موسی آبختی صفحات 88-103
    این مطالعه به منظور بررسی روابط باورهای معرفت شناختی، انگیزش پیشرفت، رویکردهای یادگیری و پیشرفت درسی علوم  انجام شد. به همین منظور تعداد 444 نفر از دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی شهرستان کرج به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های باورهای معرفت شناختی کونلی (2004)، رویکردهای یادگیری کاوالو (1994) و انگیزش پیشرفت کاوالو (1996) پاسخ دادند. میانگین نمره ی علوم سه ماهه ی اول سال تحصیلی 94/95  از معلمان دریافت شد. دراین پژوهش برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد.  باورهای معرفت شناختی به جز باور به قطعیت دانش بر رویکردهای یادگیری دانش آموزان اثر مستقیم داشت. این باورها دارای اثر غیر مستقیم بر رویکردهای یادگیری و اثر مستقیم بر انگیزش پیشرفت دانش آموزان بود. همچنین رویکردهای یادگیری و انگیزش پیشرفت میانجی اثر باورهای معرفت شناختی بر پیشرفت درسی دانش آموزان در درس علوم بود. فراهم کردن زمینه های بحث علمی در کلاس درس، ایجاد فرصت هایی برای درگیری دانش آموزان در آزمایشگا ه های علوم و کار عملی در ارتقا باورهای معرفت شناختی دانش آموزان نقش مهمی دارد.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، رویکردهای یادگیری، انگیزش پیشرفت، پیشرفت درسی علوم
|
  • Saeed Ghaffari, Roghayeh Alipoor * Pages 1-9

    Proper use of the library, especially academic libraries plays an important role in improving the quality of education and research. For some students, a university library is considered as a safe place to do research and study, but to some others these places provide some signs of anxiety. This research investigates the relationship between self-efficacy perception and library anxiety in M.A. students of Kharazmi University. The research method is descriptive survey. The study population consists of all M.A. students of Kharazmi University Out of which 335 individuals were randomly selected as samples; out of this number, 269 questionnaires were returned. For data collection, two questionnaires were used: For data collection, two questionnaires were used: Schwarzer self-efficacy questionnaire and Bostick's Library Anxiety Scale. The self-efficacy condition of the study population was satisfying. The library anxiety in the study population was less than average. The library anxiety was significantly high in females than in males (P< 0/02) and in M.A. students than in PhD students (P< 0/001). At the same time, self-efficacy was significantly higher in PhD students than M.A. students (P< 0/01). Levels of self-efficacy and library anxiety, have negative and significant relationship; Means that with an increase in self-efficacy of M.A. students, the library anxiety reduces.

    Keywords: self-efficacy, library anxiety, university library, M.A. students
  • Fatemeh Fathi, Mehdi Pourasghar, Ghasem Janbabai Pages 10-19

    Of course, cancer is one of the most stressful event such. Consultants in cancer patients facing complex will be a shock. This study aimed to investigate the effect of hypnosis on resiliency patients with acute myeloid leukemia were treated with chemotherapy. The research method was quasi-experimental. Statistical population All patients with acute myeloid leukemia chemotherapy clinics gardeners and the city of Sari Imam Khomeini Hospital with medical records and test flow cytometry in the diagnosis of acute myeloid leukemia That number was 86 Sampling and sample 26 patients were selected and randomly divided into two groups tested (N = 13) and control group (N = 13) Questionnaire that was used to collect data from a sample group consisted of Connor and Davidson .The experimental group was six sessions of hypnosis therapy and for statistical analysis of data from analysis of covariance was used to help software SPSS₂₂. The results showed that hypnotherapy significantly leading to increased resiliency that was statistically significant (p<0/001). As a result, it can be said that hypnosis is an effective intervention on resiliency intervention in patients with acute myeloid leukemia chemotherapy is thus among the Astadardhay Hypnosis can be therapeutic in cancer patients.

    Keywords: Resilience, acute myeloid leukemia, Chemotherapy, resiliency, therapeutic hypnosis
  • Reza Sepahvand, Abddollah Saeedi, Ayoub Pazhohan * Pages 20-38

    In today's competitive world, the ability to create new ideas creates value by knowledge workers and competitive advantage for enterprises is crucial. In order to achieve this important human capital for innovative ideas should have sufficient incentive and motivation necessary for them to provide organizations. This study aimed to investigate the effect of intrinsic motivation and psychological capital on employee creativity Telecom was Lorestan. The purpose of applied research, and the method of data collection, descriptive-survey. The study population included all employees of Telecom is the province that using simple random sampling method and Cochran formula, sample of 196 individuals was selected. Data using standard questionnaires Choi and colleagues intrinsic motivation; psychological capital Luthans and Abedi creativity collecting and using structural equation modeling approach (AMOS) and were analyzed using SPSS software. The results showed that in 95% of intrinsic motivation and creativity Psychological Capital employees have a significant positive effect. On the other hand, psychological capital mediatory role of intrinsic motivation on employee creativity plays in effect. So to improve the creativity of employees should pay more attention to internal motivation and psychological capital.

    Keywords: intrinsic motivation, psychological capital, employee creativity, Telecom Lorestan Province
  • Masomeh Bagherpour *, Khadijeh Khadijeh Pages 39-49

    This study aimed to investigate the relationship between happiness and mindfulness with secondary teachers motivation Turkmen port city cross correlation method was implemented. The population of the study consisted of all male and female teachers from secondary schools participated in the Turkmen port city. The population was equal to 214 male teachers and 256 female teachers. The sample size of 212 teachers were estimated by Morgan. Samples were selected using stratified sampling, in proportion to the population of each gender and grade. Data were collected by questionnaire, Oxford welfare, mindfulness questionnaire Bauer et all(2006) and Herzberg's motivation scale and Using descriptive and inferential statistics were analyzed. The results showed that Happiness and mindfulness account for 9% of the variance job motivation of teachers. Also there is a significant relationship between happiness and motivation of teachers. Among components of job motivation positive relationship between intrinsic and extrinsic motivation and happiness there and Between mindfulness and motivation of teachers there was a significant relationship. There is a significant positive relationship between mindfulness and extrinsic job motivation, while there was no significant relationship between mindfulness and extrinsic job motivation. Among components of mindfulness practice with awareness only have a positive relationship with job motivation. Finally, the happiness, mindfulness and there is a significant difference between male and female teachers motivation. The average score of happiness, mindfulness and motivation among teachers was higher than that of male teachers.

    Keywords: Happiness, mindfulness, job motivation
  • AliAkbar Haddadi Kuhsar * Pages 50-57

    Stressful life events have been consistently associated with an increase in depressive symptoms.The aim of the current research is prediction of emotional symptoms from stressful life events in cardiovascular patients. To accomplish the stated goal, 79 were selected by means of proportional sampling procedure from Hazrat Fatemate Zahra Hospital (Mazandaran Heart Center) in Sari City. The Social ReadjustmentRating Scale (Holmes & Rahe, 1967) and The Depression, Anxiety and Stress Scale) Lovibond & Lovibond, 1995) were administered on them. Analysis of data using a multiple regression analysis revealed that the magnitude of depression can be predicted from stressful life events in cardiovascular patients. Moreover, data revealed that patients that had higher in stressful life events were higher in depression. Theoretical implication and practical application of the finding are discussed in the original paper.

    Keywords: Emotional Symptoms, Stressful Life Events, Cardiovascular Patients
  • Hassan Rastgarpour, Vahid Mansouri *, Parvin Zolghadri Pages 58-74
    Nowadays, the use of modern technologies in schools to improve the teaching-learning process is growing in the world and primary schools are no exception in this regard. Now one of the major challenges of using new technologies in schools is the competencies qualifications of information and communication technology teachers. The present study has been conducted in order to investigate primary schools teachers’ knowledge and skill in using ICT in the process of teaching-learning in the academic year 2013-2014. The population of the present study consisted of all primary school teachers in Karaj city (N=1100). For the purpose of this study according Morgan table 300 people were selected using random cluster sampling.  Researcher-made questionnaire was used for collecting data, its validity was confirmed by a group of professors, educational specialists and a number of teachers and its reliability was estimated using Cronbach alpha which was acceptable (0.89). Generally, results of the present study indicated that primary school teachers’ knowledge and skill in using ICT in teaching-learning process was moderate. Also inferential statistical analysis revealed that there is no significance between gender and teachers’ knowledge and skill level in using ICT in teaching-learning process. But significant difference exists among teaching experience, age, education, and teachers’ knowledge and skill in using ICT in the process of teaching-learning.
    Keywords: ICT, teachers’ knowledge, skill, Primary School
  • Elham Ghorbanian *, Hadi Mohammadlo, Mehdi Khanbani, Fatemeh Hasanabadi Pages 75-87
    This study aims to predict social skill in children based on their attachment style and emotional intelligence undertaken to examine the role of intervention. This research is a descriptive study. The population of this study consisted of all the students sixth and fifth grade in Tehran, which included 267 boys and 245 girls were selected by cluster sampling. The survey questionnaire instruments were; social skills (Gresham & Elyot, 1991), emotional intelligence (Schutte, 1997) and attachment style (Ronaghi & colleagues, 1392). The data obtained from the structural equation modeling (SEM) were analyzed by using the LISERAL software. Results show that attachment style directly & indirectly lead to social skill through the mediation variable of emotional intelligence. Between endogenous latent variable and the indicator of attachment style, the path coefficients were respectively 0/60 & 0/32, between endogenous latent 0/41, 0/45 & 0/94, and between the latent variable of indigenous social sill and the indicator the path coefficients were sportively 0/35, 0/50, 0/90 & 0/85. It can be said that and all the causal paths were significant. Considering the importance and necessity of children social skills and its effects on children’s life, recognizing environmental factors such as attachment style and individual factors such as emotional intelligence can finally lead to a deeper recognition of factors affecting the transformation of children’s social skills in order to present suitable methods.
    Keywords: Attachment, children, Social Skill, Emotional intelligence
  • Hamze Farhadi Nia *, Homan Rajabi, Mosa Abakhti Pages 88-103
    This study investigated the relationship between epistemological beliefs, motivation, approaches to learning and academic progress of science was done. For this purpose, 444 students of secondary school Karaj city were selected through cluster sampling method. And epistemological beliefs questionnaire Connelly (2004), learning approaches Cavallo (1994) and achievement motivation Cavallo (1996) responded. The average score of the first quarter of the academic year 94/95 was received from teachers. The path analysis was used to analyze the data. Epistemological beliefs than belief in the certainty of knowledge have a direct effect on students' learning approaches. These beliefs have an indirect effect on students' approaches to learning and direct effect on achievement motivation was. Approaches to learning and motivation, as well as mediating the effects of epistemological beliefs on academic progress of students in science. Providing areas of scientific debate in the classroom, creating opportunities for student involvement in science laboratories and practical work plays an important role in improving students' epistemological beliefs.
    Keywords: epistemological beliefs, approaches to learning, Achievement motivation, academic progress of science