فهرست مطالب

فصلنامه زن و جامعه
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود دامنی، وحید رفیعی دهبیدی*، سمیه عمادی صفحات 1-14
    هدف

    شناسایی و تحلیل شاخص ها و مولفه های توسعه فوتبال حرفه ای بانوان ایران بود.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی بود که به صورت آمیخته کیفی و کمی انجام شد. نمونه گیری در بخش کیفی بر اساس پنل تخصصی و هدفمند و برابر با 19 نفر بود. جامعه آماری در بخش کمی، شامل مسیولین و کارشناسان فوتبال بانوان فدراسیون فوتبال و هیات های فوتبال استان ها، مدیران تیم های ملی فوتبال بانوان و مدیران باشگاه های فوتبال بانوان در سطوح شهرستان، استان و ملی بودند که به دلیل نوسان حضور تیم ها در مسابقات و فقدان آمار دقیق، تعداد نمونه، 384 نفر تعیین شد که ابتدا به صورت تصادفی طبقه ای و سپس به صورت غیرتصادفی در دسترس، انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آن، علاوه بر کدگذاری داده های کیفی توسط دو کدگذار دیگر، با آزمون آلفای کرونباخ، نیز تایید شد (93/0=α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نشان داد که 72 شاخص در قالب 18 مولفه و به ترتیب اولویت در ابعاد انگیزشی و نگرشی، فرهنگی و اجتماعی، فنی-تخصصی، مالی و زیرساخت و مدیریتی بر توسعه فوتبال حرفه ای بانوان اثرگذار هستند. مهیا شدن بستر و زمینه ای برای تقویت انگیزه های فردی و نگرش مثبت خانواده ها به فوتبال بانوان، ارتقاء سطح فرهنگی در باشگاه ها و جامعه جهت حمایت همه جانبه از فوتبال بانوان و توانمندسازی منابع انسانی فنی و تخصصی می تواند به توسعه فوتبال حرفه ای بانوان کمک نماید.

    کلیدواژگان: عوامل فرهنگی، باشگاه فوتبال، فدراسیون فوتبال، فوتبال بانوان
  • زهره نجفی اصل* صفحات 15-34
    هدف

    تغییرات دهه های گذشته ، خانواده را با چالش های جدیدی روبه رو کرده و مفاهیم سنتی زندگی خانوادگی در معرض تهدید قرار گرفته است. جامعه ایران نیز از این تغییرات مستثنی نبوده و در سالهای اخیر بر میزان طلاق افزوده شده است؛ اما به دلیل سرعت تغییرات، ریشه های طلاق  با دهه های گذشته تا حدودی متفاوت است.

    روش

    روش  منتخب شیوه ی کیفی - تطبیقی است و با استفاده از تکنیک  مصاحبه نیمه ساختار یافته با 32  زوج در حال جدایی در هر دهه 1380 و 1390 اطلاعات جمع اوری شد . اطلاعات در دهه 1380 از زوجینی که به دادگاه خانواده ونک تهران مراجعه کرده بودند و اطلاعات جامعه مشارکت کننده در دهه 1390 از  مراجعان به دفتر یکی از وکلای پایه یک دادگستری به دست آمد.

    یافته ها

    4 مقوله اصلی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و شخصیتی ، فردی و تعدادی مقوله فرعی در هر دهه شناسایی شدند.
    مقولات اصلی در هر دو دهه 1380 و 1390 یکسان است ؛ ولی در دهه1390، بعضی از مقولات فرعی مثل خیانت زنان مطرح است که در دهه 1380 وجود نداشت و بعضی از مقولات فرعی مهم در دهه1380 به دلیل فرسایش اهمیت خانواده و کاهش نقش میانجیگری خانواده های ریشه ای، در دهه 1390 از رواج افتاده است، مثل دخالت های خانواده های ریشه ای .

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل گویای آنست که فردگرایی رو به افزایش است، دوری از اعتقادات  مذهبی، کاهش اهمیت و کارکرد خانواده در همه ابعاد از جمله موارد تغییرات است.

    کلیدواژگان: تجربه زیسته زوجین در حال جدایی، ریشه های طلاق، شهر تهران، روش کیفی، مطالعه تطبیقی
  • محمدحسن شربتیان*، ندا شادلو صفحات 35-58
    هدف

    هدف از نوشتار حاضر رابطه بین سرمایه فرهنگی با سبک زندگی سلامت محور با تاکید بر نظریه بوردیو و کاکرهام است.
     

    روش

    رویکرد کمی محور مبتنی بر شیوه پیمایش(توصیفی- همبستگی)،با تکیه بر ابزار پرسشنامه استانداردشده در بین زنان 20 تا 48 ساله شهر دامغان به تعداد 400 نفر در قالب نمونه گیری  دو مرحله ای، در ابتدا خوشه ای و سپس تصادفی ساده یافته ها جمع آوری شد.میزان آلفای کرونباخ سبک زندگی سلامت محور برابر (0.933) و سرمایه فرهنگی (0.800) و میزان روایی همگرایی متغیر وابسته (0.459) و متغیر مستقل برابر با (0.474) به دست آمده است و از روش های آمار توصیفی و استنباطی با تکیه بر نرم افزار های SPSS  و Smart PLS یافته ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج توصیفی حاکی از آن است که وضعیت میانگین متغیر ها به همراه مولفه های شان در حد متوسط به بالا بوده است.در بین ابعاد سبک زندگی سلامت محور (روابط بین فردی)و  در بین ابعاد متغیر سرمایه فرهنگی (سرمایه ضابطه ای) اهمیت بیشتری داشته اند.بر اساس نتایج همبستگی پیرسون(0.571) رابطه بین متغیرهای اصلی متوسط، مثبت و معنادار بوده است و رابطه مفروض بین مولفه های سرمایه های عینیت یافته (0.452) و تجسم یافته (0.427) با متغیر وابسته معنی دار با شدت متوسط و رابطه مفروض مولفه سرمایه ضابطه مند (0.225) بامتغیر یادشده معنی دار با شدت ضعیف بوده است. بر اساس نتایج بتای رگرسیون بیشترین بتاها (سرمایه فرهنگی، سرمایه عینیت یافته، سرمایه تجسم یافته، سرمایه ضابطه مند و...) با مقدار ضریب همبستگی (0.527) توانسته اند در حدود 32 درصد از تغییرات متغیر سبک زندگی سلامت محور را تبیین کنند.

    کلیدواژگان: زنان، سرمایه فرهنگی، سبک زندگی سلامت محور، دامغان
  • سیده فاطمه موسوی* صفحات 59-76
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ارزش های والدینی، رضایت والدینی و بهزیستی در والدین ساکن مناطق مختلف شهر تهران انجام شد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی و از نوع علی-مقایسه ای است. جامعه پژوهش حاضر دوگروه از پدران و مادران ساکن شهر تهران بودند که از آن میان تعداد 447 والد (225 مادر و 222 پدر) به روش دردسترس از نقاط مختلف شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب شهر تهران انتخاب شدند و از حیث سطح رفاه ادراک شده به سه گروه برخوردار، غیربرخوردار و متوسط دسته بندی شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه اهداف و ارزش ها در بزرگسالان (سوییزو، 2007) با ضرایب همسانی درونی در دامنه 94/0-60/0، شاخص بهزیستی سازمان بهداشت جهانی (WHO-5) با ضرایب همسانی درونی در محدوده 94/0-92/0، مقیاس رضایت والدینی کانزاس (جیمز و همکاران، 1985) با آلفای کرونباخ در دامنه 85/0-82/0 بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد سه گروه غیربرخوردار، متوسط و برخوردار در پرورش ارزش های سنت و همنوایی، قدرت و پیشرفت، ارتباط با دیگران، سخاوتمندی و خیرخواهی، منحصربه فردبودن و دینداری در فرزندانشان و نیز میزان رضایت از نقش والدینی خود ‏با یکدیگر تفاوت معنادار داشته، اما در بهزیستی با یکدیگر تفاوت آماری معناداری نداشتند (01/0>p). نتایج آزمون تعقیبی نشان داد گروه برخوردار به پرورش ارزش های همنوایی، پیشرفت، خیرخواهی و منحصربه فردبودن اهمیت داده و رضایت والدینی بیش تری داشتند و گروه غیربرخوردار به پرورش ارزش دینداری در فرزندانشان اهمیت می دادند.
    نتیجه گیری
    سطح رفاه ادراک شده خانواده ها می تواند به عنوان یکی از عوامل موثر بر اولویت دهی به ارزش های فرزندپروری و رضایت والدین از والدگری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزش های والدینی، رضایت والدینی، بهزیستی، سطح رفاه
  • حسن حاجی زاده اناری*، محمد رسولی صفحات 77-90
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مقایسه تطبیقی جایگاه زنان در اسلام و غرب ، با تاکید بر دیدگاه امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای است.

    روش

    تحقیق حاضر، از روش آمیخته کیفی- کمی استفاده کرده است به طوری که برای بخش کیفی (کدگذاری و استخراج مضامین) از روش تحلیل مضمون در محیط MAXQDA استفاده شد و برای بخش کمی از تکنیک مدیریت ریسک FMEA بهره برده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داده است که 120 عبارت  بیانی و متون گزینشی در 25 مضمون پایه و 6 مضمون سازماندهی شده، در رابطه با جایگاه زنان طبقه بندی شده اند؛ در این میان آسیب هایی که مبتنی بر الگوی غربی در جامعه شناسایی شده اند، 23 ریسک در 5 اثر بالقوه بوده که سطح ریسک همه آن ها بارز و جدی گزارش شده است، که با شناسایی و استخراج رهنمودهای مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) (چون الگوگیری از زنان برجسته اسلام، اهتمام به جهاد تبیین، توجه به حقوق و مسیولیت زنان متناسب با توانایی های جسمی-ذهنی) مقادیر ریسک ها به سطح قابل قبول کاهش داده شده اند.

    کلیدواژگان: زن، فمینیسم، اسلام، غرب
  • فاطمه صابری*، ثمینه بهادری جهرمی، لیلا صابری صفحات 91-104
    هدف

    کودک همسری پدیده ای اجتماعی-  فرهنگی است که در نقاطی از کشور، زندگی دختران را متاثر نموده و منجر به بروز مشکلات و آسیب های فردی و اجتماعی بسیار می شود. هدف پژوهش حاضر پدیدار شناسی کیفیت زندگی زناشویی کودک همسری با رویکرد کودک آزاری و راه های مقابله با آن در شهر شیراز است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر به شیوه کیفی، بر اساس تجزیه زیسته زنانی که این پدیده را تجربه کرده اند انجام شده است. تحقیق در جامعه زنان بین 18 تا 39 سال که اولین بار در سن کمتر از 18 سال ازدواج کرده اند انجام شد. پاسخگویان پس از  آگاهی از اهداف پژوهش به صورت داوطلبانه در مصاحبه شرکت کرده اند و نمونه گیری تا اشباع نظری داده ها ادامه یافته است. نمونه گیری به صورت هدفمند و از طریق روش گلوله برفی انجام پذیرفت. متن مصاحبه ها از روش تجزیه کدگذاری نظری تحلیل شد.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش که حاصل استخراج از مصاحبه هاست، شامل شرایط علی (کلیشه ای جنسیتی، عدم گزینش همسر، عدم آگاهی) است که مقوله بی قدرتی زناشویی به منزله پدیده اصلی ظهور یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که ازدواج در سنین پایین، زنان را با بی قدرتی در زمینه فردی و تعاملی در روابط زناشویی روبرو می کند. کنش آنان در مقابل مسیله بی قدرتی به شکل پنهان کاری، طلاق، سازگاری و سکوت اجباری رخ می دهد که از پیامدهای آن نیز می توان به دلزدگی زناشویی، عدم رضایت از زندگی، سرخوردگی، انزوای اجتماعی و طلاق عاطفی اشاره کرد.

    کلیدواژگان: کودک همسری، کودک ازاری، کیفیت زندگی، سازگاری، ازدواج
  • محمد شریفانی، محمد معرفت* صفحات 105-118
    هدف

    در این مقاله، حقیقت مقام و منزلت زن در گفتمان و اندیشه قرآن کریم و عترت طاهرین (ع) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. هدف اصلی این مقاله، رفع ابهامات و تبیین برخی از زوایای اندیشه اسلامی درباره جایگاه زن است. با ظهور اسلام، گفتمانی جدید بر مبنای اخلاق مطرح شد؛ از همین رو پیامبر اکرم (ص) هدف از بعثت را تکمیل مکارم اخلاقی بیان کرد.

    روش

    روش تحقیق این پژوهش توصیفی و تحلیلی، و مطالب آن به صورت کتابخانه ای و با  استفاده از منابع اینترنتی جمع آوری شده است.

    یافته ها

    برابری زن و مرد در شخصیت و احترام، تجلیگاه بی نیازی زن و ضرورت دریافت مخارج زندگی، تداوم بخشی و حفظ حیات نوع بشر، تساوی زن و مرد در وجوب تحصیل علم، تکریم شیون اجتماعی زن، حمایت از حقوق زنان، زایل کننده ناآرامی‏های روانی، زینت و زیباکننده زندگی، سرشار بودن زن از عاطفه و احساسات، ظرفیت استجابت دعا بانوان و پذیرش شفاعت، عامل حرکت در مسیر خوشبختی و سازندگی، عدم منافات مقام پیامبری با داشتن زن، همسانی زن با مرد در محافظت از انحرافات و عیوب، همگونی زن با مرد در اصل خلقت و عدم برتری مردان بر زنان، از نمونه های عینی منزلت متعالی مقام و بزرگداشت زن در اندیشه اسلامی به شمار می روند.

    کلیدواژگان: منزلت زن، حقیقت منزلت زن، جایگاه زن، گفتمان قرآن
  • محمدجواد کشاورز، سید احسان امیرحسینی*، ولی نوذری صفحات 119-132
    هدف

    شیوه ی زندگی مردم به سوی سبک  غیرفعال، شتابی تند گرفته و پیامدهایی از جمله چاقی، اضافه وزن و غیره را در پی دارد. حمل و نقل فعال که شامل دوچرخه سواری و پیاده روی است، روشی مناسب برای جدایی از این نوع سبک زندگی است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، ارایه الگوی مدیریت عملکرد توسعه دوچرخه سواری بانوان  با رویکرد ساختاری تفسیری است.  

    روش

    در این تحقیق کاربردی، داده ها به صورت میدانی و به شیوه آمیخته (کیفی و کمی) جمع آوری شد. جامعه آماری در بخش کیفی 18 نفر از خبرگان و در بخش کمی، مدیران فدراسیون در بخش بانوان، مدیران باشگاه های سطح اول دوچرخه سواری و نواب رییس های بانوان هیات های دوچرخه سواری استان ها، برابر با 74 نفر بودند. به دلیل محدود بودن اعضا، جامعه با نمونه برابر شد. ابزار تحقیق در بخش اول، پرسشنامه محقق ساخته، شامل 35 شاخص مدیریت عملکرد فدراسیون دوچرخه سواری و در بخش دوم، پرسشنامه خودتعاملی ساختاری بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه و پایایی آن، با آزمون آلفای کرونباخ  تایید شد (88/0=α)؛  جهت ساختاردهی مولفه های مدیریت عملکرد دوچرخه سواری بانوان از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد.

    یافته ها

    مدیریت عملکرد فدراسیون در توسعه دوچرخه سواری بانوان، دارای 9 مولفه و 35 شاخص است و مولفه ها در شش سطح، ساختاردهی شدند. مولفه های منابع مالی و نظام رشد آفرین و انگیزشی در سطح زیربنایی و فرایندهای اجرایی در سطح اول مدل قرار گرفتند. ساز وکارهای تشویقی، توسعه ظرفیت های یادگیری و بازاریابی، درآمدزایی و جذب حامیان مالی، ایجاد و یا تقویت دیگر مولفه های مدیریت عملکرد فدراسیون دوچرخه سواری، توسعه این رشته ورزشی در بانوان را تسهیل و به توسعه این رشته ورزشی کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: دوچرخه سواری زنان، مدل ساختاری تفسیری، مدیریت عملکرد
  • روژان حسام قاضی*، محمد نژادایران صفحات 133-146
    هدف

    بررسی جایگاه زن در سینمای کیمیایی باتوجه به اهمیت جایگاه مسعود کیمیایی در سینمای ایران و نظر به اهمیت نقش مردانگی و رفاقت در آن، به بررسی و ریشه یابی دلایل رویکرد زن ستیزانه در سینمای مردسالار کیمیایی و تبدیل زنان به شخصیت های درجه دو در سینمای موردنظر، هدف این تحقیق می باشد.

    روش

    در این پژوهش از روش تحلیل محتوای کیفی و روش نمونه گیری هدفمند استفاده شده است  و با توجه به رویکرد کیمیایی به زنان با استفاده از تحلیل و دسته بندی ویژگی های کاراکتر زن فیلم در 20 فیلم کیمیایی و بررسی 29 کاراکتر زن  به بررسی تاثیر منفی زنان آثار مذکور بر زندگی قهرمان مرد پرداخته شده است. سوال اصلی این است که چرا زنان در سینمای کیمیایی دارای نقش حاشیه ای اند و به عنوان  نماد شر تصویر می شوند؟  فرضیه اصلی این پژوهش این است که کیمیایی با ارایه سه تصویر از زنان یعنی هوس باز  و فتنه انگیز، معشوقه بی وفا و ناموس تجاوز پذیر، ایشان را عامل اصلی تباهی و مرگ همچون شری گریزناپذیر برای قهرمانان مرد فیلم هایش تصویر کرده است.

    یافته ها

    طی بررسی سینمای کیمیایی می بینیم در آن سوژه زنانه همگی به مانند زنان اسطوره ای هستند که مردان را به سوی شر و نیستی و مرگ هدایت می کنند؛ همچنین قهرمانان فیلم های کیمیایی، مردانی نیستند که زندگی پرارزش خود را فدای عشق به یک زن کنند؛ بلکه در راه آرمان ها و ارزش هایی که قهرمانان فیلم بالاتر می دانند که همانا مردانگی است جان فشانی می کنند؛ چراکه حضور زنان در زندگی آنان بدون اصالت بوده و حتی تجربه رهاشدن از یک عشق زنانه، گاهی آنان را پخته تر و ستایش برانگیز تر کرده است؛ بنابراین در این تحقیق تلاش داریم به واکاوی هرچه بیشتر نقش زنان در فیلم های مهمی همچون قیصر ، سرب ، اعتراض. و ..  بپردازیم.

    کلیدواژگان: سوژه زنانه، سینمای کیمیایی، سیمون دوبووار، اسطوره، شر و نیستی
|
  • Masoud Damani, Vahid Rafiei Dehbidi *, Somayeh Emadi Pages 1-14

    The aim was to identify and analyze the indicators and components of the development of women's professional football.

    Research method

    Research. The current research was applied in terms of purpose and descriptive in terms of method, which was conducted in a mixed qualitative and quantitative manner. Sampling in the qualitative section was based on a specialized and targeted panel and equal to 19 people. The statistical population in the quantitative part included women's soccer officials and experts, 384 of whom were first randomly selected by stratification and then non-randomly available. The research tool was a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 sports management professors and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (α=0.93). SPSS and Lisrel software were used for data analysis.

    Findings

    The findings showed that 72 indicators in the form of 18 components and in the order of priority in motivational and attitudinal, cultural and social, technical-expert, financial and infrastructure and management dimensions have an effect on the development of women's professional football.

    Conclusion

    Preparing a platform and context to strengthen these individual motivations and the positive attitude of families towards women's football, raising the cultural level in clubs and society to fully support women's football and empowering technical and specialized human resources can help the development of women's professional football

    Keywords: cultural factors, football club, football federation, women's football
  • Zohreh Najafiasl * Pages 15-34
    Introduction

    The changes of the past decades have faced the family with new changes and challenges, and the traditional concepts of family life have been threatened. Iranian society has not been exempted from these changes and the rate of divorce has increased in recent years. But due to the speed of changes, the roots of divorce are somewhat different from the previous decades.

    Methodology

    The selected method is a comparative qualitative method and data was collected using semi-structured interview technique with 32 couples who were separating in each decade of 1380 and 1390. The information in the 1380s was obtained from the couples who went to the Vanak family court in Tehran, and the information of the participating community in the 1390s was obtained from the clients of one of the basic lawyers of a court.

    Findings

    4 main social, economic, cultural, personal and individual categories and a number of sub-categories were identified in each decade.The main categories are the same in both 1380s and 1390s. But in the 1390s, some sub-categories such as women's infidelity are discussed, which did not exist in the 1380s, and some important sub-categories disappeared in the 1390s due to the erosion of the importance of the family and the reduction of the mediating role of the root families. Like the interference of the root families.

    Conclusion

    The results indicate that individualism is increasing, away from religious beliefs, decreasing the importance and function of the family in all dimensions, including cases of changes.

    Keywords: Lived Experiences of Separating Couples, Reasons for Divorce, Tehran City, Qualitative method, Comparative study
  • MohammadHasan Sharbatiyan *, Neda Shadloo Pages 35-58
    Introduction

    The purpose of this article is the relationship between cultural capital and health-oriented lifestyle, emphasizing the theory of Bourdieu and Cockerham.

    Methods

    A quantitative approach based on the survey method (descriptive-correlation), relying on a standardized questionnaire among 400 women aged 20 to 48 in Damghan city, the findings were collected in the form of simple random cluster sampling. Cronbach's alpha scale of health-oriented lifestyle equal (0.933) and cultural capital (0.800) and the convergence validity of dependent variable (0.409) and independent variable equal to (0.474) was obtained and the findings were analyzed by descriptive and inferential statistics methods relying on SPSS software. Is.

    Findings

    Descriptive results indicate that the average status of the variables along with their components was medium to high. Among the dimensions of health-oriented lifestyle (interpersonal relationships) and among the dimensions of the cultural capital (normative capital) variable, it was more important. And. Based on the Pearson correlation results (0.571), the relationship between the main variables is moderate, positive and significant, and the assumed relationship between the components of objectified capital (0.452) and embodied capital (0.427) with a significant dependent variable with medium intensity and the assumed relationship the regulatory capital component (0.225) with the mentioned variable was significant with weak intensity. According to the beta regression results, the most betas (cultural capital, objectified capital, embodied capital, regulated capital, etc.) with the value of correlation coefficient (0.527) have been able to explain about 32% of the changes in the health-oriented lifestyle variable.

    Keywords: Wemen, Cultural Capital, Health-Oriented Lifestyle, Damghan
  • Mousavi Seyyedeh Fatemeh * Pages 59-76
    Introduction
    This study was administrated to compare parental values, satisfaction, and psychological well-being in parents living in Tehran.
    Materials and Method
    The research method is descriptive and causal-comparative. The participants included, 447 parents (225 mothers and 222 fathers) who were selected by convenience from different regions of Tehran (north, south, center, east, and west) and categorized into different disadvantaged, average and relatively prosperous based on perceived welfare in the neighborhood. Assessment tools included the Adult Goals and Values Questionnaire with internal consistency in the range of .60-.94, (Suizo, 2007), the WHO Well-being Index ) with internal consistency in the range of .92-.94, and the Kansas Parental Satisfaction Scale (James et al., 1985) with Cronbach's alpha in the range of .82-.85.
    Results
    The results of MANOVA showed that three groups of parents residing in disadvantaged, average, and relatively prosperous regions had significant differences in the values of tradition and conformity, power and achievement, related to others, generosity and benevolence, separateness, and parental satisfaction, but had no significant difference in psychological well-being (p < .01). The results also showed that parents living in relatively prosperous regions were more likely to nurture values of conformity, achievement, benevolence, and separateness. They had higher parental satisfaction, and parents living in disadvantaged regions focused on religious values in their children.
    Conclusion
    The perceived level of economic affordability of families can be considered one of the factors affecting the prioritization of parenting values and parental satisfaction with parenthood.
    Keywords: Parental values, parental satisfaction, well-being, welfare level
  • Hassan Hajizadehanari *, Mohammad Rasoli Pages 77-90
    Introduction

    A woman plays a role as a foundation in the home and society, Because on the one hand, by playing the role of a wife, mother, and proper planning, she drives away the shortcomings of motherhood from life, And it replaces spiritual values, and on the other hand, it is responsible for humanizing.

    Methods

    In this research, a mixed method (qualitative-quantitative) has been used, So that for the qualitative part (coding and extraction of themes) the theme analysis method was used in the MAXQDA environment, And for a small part, FMEA risk management technique has been used.

    Results

    The research findings have shown that 120 expressive phrases and selective texts are organized into 25 basic themes and 6 organized themes, They are classified in relation to the position of women, Among the harms that have been identified based on the western model in the society, there are 23 risks in 5 potential effects, The risk level of all of them has been reported as obvious and serious.

    Conclusion

    By identifying and extracting the guidelines of the Supreme Leader and Imam Khomeini (RA) as(Taking role models from the prominent women of Islam, paying attention to the jihad of explanation, paying attention to the rights and responsibilities of women according to their physical and mental abilities) Risks have been reduced to an acceptable level.

    Keywords: woman, feminism, Islam, West
  • Fatemeh Saberi *, Samineh Bahadori Jahromi, Leila Saberi Pages 91-104

    Child marriage is a socio-cultural phenomenon that affects the lives of girls in some parts of the country and leads to many personal and social problems and damages. Therefore, the purpose of the present study is to investigate the marital experiences of children in marriage in women living in Shiraz city in Fars province. Purposive sampling was done through snowball method with 10 women in-depth interviews. The text of the interviews was analyzed using theoretical coding method. The findings of the research, which are the results of interviews, include causal conditions (gender stereotypes, lack of choice of spouse, lack of awareness), background conditions (lack of sexual readiness, passive agency) and intervention conditions (emotional entanglement, role weakness, interaction tension generator) that the category of marital impotence emerged as the main phenomenon. The results show that marrying at a young age makes women face powerlessness in the personal and interactive field of marital relations. Their action against the problem of powerlessness occurs in the form of concealment, divorce, adaptation and forced silence. Among its consequences, we can mention marital boredom, dissatisfaction with life, frustration, social isolation and emotional divorce.

    Keywords: Child marriage, Child Abuse, Quality of life, adaptation
  • Mohammad Sharifani, Mohammad Marefat * Pages 105-118
    Introduction

    In this article, the truth of the status and dignity of women in the discourse and thought of the Holy Quran and Atrat Taherin (a.s.) has been investigated and analyzed. The main purpose of this article is to clear the ambiguities and explain some aspects of Islamic thought about the position of women. With the advent of Islam, a new discourse based on ethics was raised; Therefore, the Holy Prophet (PBUH) stated that the purpose of the mission was to complete moral duties. The religion of Islam has not been strict in any field and subject, and in all conditions and situations, it has set the interests of the individual and the community as a criterion; But various events and social events throughout the history of Islam have plunged the position and dignity of women into an aura of ambiguity and left many unsaid and questions. Therefore, there have been attacks and doubts about the dignity and position of women since long ago, which have been criticized and investigated in various assemblies and circles. In this research, by analyzing the truth of the dignity of women in the discourse of the Holy Quran and Atrat Taherin (AS), we seek to answer these doubts and explain some aspects of Islamic thought.

    Methods

    The research method in this research is descriptive and analytical, and its contents are collected in a library and using internet resources.

    Keywords: Woman's dignity, The truth of woman's dignity, position of woman, Quran discourse
  • MohammadJavad Keshavarz, Ehsan Amirhosseini *, Vali Nowzari Pages 119-132
    Purpose

    The purpose of the research was to provide a performance management model for the development of women's cycling with an interpretative structural approach.

    Research method

     

    This research is practical in terms of purpose, and the research data was collected in the field and in a mixed way (qualitative and quantitative). The statistical population in the qualitative section was 18 experts and in the quantitative section, there were 74 people in the women's section. Due to the limited number of members, the population was equal to the sample. The research tool in the first part was a researcher-made questionnaire, and in the second part, a structured self-interaction questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 sports management professors and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (α = 0.88). Interpretive structural modeling technique was used to structure the components.

    Findings

    The findings showed that the performance management of the federation in the development of women's cycling has 9 components and 35 indicators, and the components were structured in six levels. The components of financial resources and the growth-creating and motivational system were placed at the infrastructure level and executive processes at the first level of the model.

    Conclusion

    It can be said that incentive mechanisms, development of learning and marketing capacities, income generation and attraction of financial sponsors, creation or strengthening of other management components of cycling federation's performance in the development of this sport among women will facilitate and develop This sport will help.

    Keywords: Women's cycling, Interpretive Structural Model, Performance management
  • Rozhan Hesam Ghazi *, Mohamaad Nejadiran Pages 133-146

    Rejecting myths does not mean destroying all dramatic relations between the sexes, it does not mean denying the meanings that are truly revealed to men during female reality, it does not mean eliminating poetry, love, adventure, happiness and dreams, it just means that It is requested that the basis of behaviors, feelings and desires be based on the truth. Maybe new myths will emerge. (1) Therefore, in this research, we are trying to answer the question, what is the position of women as female subjects in the cinema of Masoud Kimiaei? Let's examine the position of anti-feminist myths in history by emphasizing Simone de Beauvoir's approach in Masoud Kimiaei's cinema to the subject of women as a symbol of nothingness and death and desire taken from historical myths with a feminist approach; Therefore, in Kimiai's works from Caesar to the contemporary period, we will briefly examine the position of women as evil in Masoud Kimiai's cinema. For example, in the film Crime (2009), the filmmaker shows that dependence on women, even if it does not lead to their betrayal or infidelity, can ruin men's lives or lead them to seditious and troublesome behaviors.

    Keywords: Female subject, chemical cinema, Simone de Beauvoir, myth, evil, nothingness