فهرست مطالب

روانشناسی اجتماعی - سال یازدهم شماره 68 (تابستان 1402)

نشریه روانشناسی اجتماعی
سال یازدهم شماره 68 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • خدیجه حاجیلو*، وحیده نیری صفحات 1-14
    هدف از انجام این پژوهش بررسی مهارت های مقابله با استرس و میزان استفاده از حمایت اجتماعی در افراد 15 - 25 ساله اقدام به خودکشی افراد ساکن در شهر قم بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف تحقیقی کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی و همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر، کلیه افراد 15 - 25 ساله که در سال 1400 اقدام به خودکشی ساکن در شهر قم و مراجعه کننده به کلینیک ها و مراکز مشاوره و بیمارستان ها به تعداد 2640 نفر می باشد. روش نمونه گیری بصورت نمونه گیری تصادفی ساده بود. حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران 335 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مقابله با استرس اندلر و پارکر (1990)، پرسشنامه حمایت اجتماعی واکس، فیلیپس، هالی، تامپسون، ویلیامز و استوارت (1986) و پرسشنامه اقدام برای خودکشی می و کلونسکی (2013) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات، از رگرسیون خطی، کای دو، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون های تعقیبی به وسیله نرم افزار آماری SPSS21 استفاده شد. یافته ها حاکی از آن است که همبستگی بین مهارت های مقابله با استرس و اقدام به خودکشی در افراد دارای سن 15- 25 ساله ساکن شهر قم برابر با 417/0- و منفی می باشد و با توجه به سطح معناداری برآورد شده که برابر 000/0 می باشد و کوچکتر از مقدار معنی داری یعنی 05/0 است لذا در سطح اطمینان 95/0 درصد می توان ادعا کرد که بین مهارت های مقابله با استرس و اقدام به خودکشی در افراد 15- 25 ساله ساکن شهر قم رابطه منفی و معناداری وجود دارد. یعنی با افزایش مهارت های مقابله با استرس، میزان اقدام به خودکشی در بین افراد 15-25 ساله ساکن شهر قم کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: مقابله با استرس، حمایت اجتماعی، اقدام به خودکشی، شهر قم
  • مریم خراسانی فردوانی، هادی فرهادی* صفحات 17-35
    توجه به یافته های پژوهشی مختلف مطالعات در خصوص درمان های اثر بخش بر اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازی های رایانه ای و اعتیاد به کار، انجام فرا تحلیل لازم است. هدف پژوهش حاضر، فرا تحلیل درمان اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازی های رایانه ای و اعتیاد به کار می باشد. روش پژوهش حاضر از نوع فرا تحلیل بود. بدین منظور از تمامی متون مرجع در محدوده سال های 2010 تا 2023 برای مطالعات خارجی و سال های 1390 تا 1401 برای اسناد داخلی، با استفاده از روش نمونه گیری انتخابی و به صورت سر شماری پژوهش هایی که به بررسی درمان های اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازی های رایانه ای و اعتیاد به کار پرداخته بودند، انتخاب شدند. جهت انجام فراتحلیل از نرم افزار CMA استفاده شده است. در صورتی که مطالعاتی دارای معیارهای ورود به مطالعه شامل1) مطالعه به موضوع "اعتیاد به اینترنت" "اعتیاد به کار" یا "اعتیاد به بازی های رایانه ای" پرداخته باشد. (2) مطالعه شامل یک درمان روانشناختی یا دارویی برای کاهش مشکلات مربوط به اعتیاد باشد. مطالعاتی که معیارهای زیر را داشتند نیز حذف شدند: (1) مطالعه یک مطالعه موردی بود. (2) متن کامل مطالعه در دسترس نبود. (3) مطالعه داده های ناکافی را ارایه کرد (3) نمونه با هم همپوشانی داشت . در مجموع از بین 39 مطالعه جمع آوری شده، 28 مطالعه مورد تحلیل قرار گرفت در مجموع از بین 39 مطالعه جمع آوری شده، 28 مطالعه مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که تکنیک های درمان شناختی - رفتاری، ذهن آگاهی و دارو درمانی (بوپروپیون) اکثر روش های درمان اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازی های رایانه ای و اعتیاد به کار را تشکیل داده اند. کیفیت زندگی درمانی بیشترین تاثیر را بر اعتیاد به اینترنت داشته است و پس از آن مداخلات اجتماعی - شناختی و درمان شناختی - رفتاری قرار می گیرند. تیاتر درمانی بیشترین تاثیر را بر اعتیاد به بازی و آموزش ذهن آگاهی مراقبه بیشترین تاثیر را بر اعتیاد به کار داشته است..
    کلیدواژگان: فرا تحلیل، اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به بازی های رایانه ای، اعتیاد به کار
  • محمد سلطانی زاده*، شادی جزینی صفحات 37-51
    آموزش خویشتنداری جنسی نقش مهمی در جلوگیری از رفتارهای جنسی پرخطر دارد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش خویشتن داری جنسی بر اساس آموزه های اسلامی برتکانشگری جنسی، نگرش به پیشگیری از بارداری و نگرش به بیماری های مقاربتی دانشجویان دختر انجام گرفت. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دختر مجرد شهر اصفهان در سال تحصیلی 97-1398 بود. در این پژوهش 30 دختر مجرد با رضایت آگاهانه و داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند (15 نفر در هر گروه). دختران حاضر در گروه آزمایش، آموزش خویشتنداری جنسی را طی 8 هفته در 8 جلسه 90 دقیقه ای به صورت گروهی دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس فزون کنش جنسی (رید، 2011)، پرسشنامه نگرش به پیشگیری از بارداری (میرزایی علویجه و همکاران،1390) و پرسشنامه نگرش به بیماری های مقاربتی (فرازمند، 1395) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل کوواریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که آموزش خویشتن داری جنسی بر اساس آموزه های اسلامی برتکانشگری جنسی، نگرش به پیشگیری از بارداری و نگرش به بیماری های مقاربتی دانشجویان دختر تاثیر معنادار داشته است (01/0>P). بدین صورت که این آموزش توانسته منجر به کاهش تکانشگری جنسی و افزایش آگاهی و نگرش به پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی شود. با توجه به نتایج پژوهش، می توان از آموزش خویشتن داری جنسی بر اساس آموزه های اسلامی به منظور کاهش تکانشگری جنسی و افزایش آگاهی و نگرش به پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی در دختران مجرد به عنوان یک روش مداخله ای موثر بهره گرفت.
    کلیدواژگان: آموزه های اسلامی، تکانشگری جنسی، خویشتن داری جنسی، نگرش به پیشگیری از بارداری، نگرش به بیماری های مقاربتی
  • زهرا صمدی*، زهرا گلی زاده، لیلا میرزایی صفحات 53-75

    عملکرد تحصیلی یک متغیر چند بعدی است که از عوامل متعددی تاثیر می پذیرد. یکی از مهم ترین این عوامل، راهبردهای تنطیم هیجان است. وجود پژوهش های متعدد در این حوزه لزوم انجام یک فراتحلیل یا پژوهش ترکیبی را مورد تاکید قرار می-دهد. هدف فراتحلیل حاضر دستیابی به نتیجه ای کلی و قضاوتی صحیح درباره میزان اثربخشی آموزش راهبردهای تنظیم هیجان بر مولفه های عملکرد تحصیلی یعنی خودکارآمدی، تاثیرات هیجانی، تاثیرات انگیزشی و برنامه ریزی (مولفه های عملکرد تحصیلی فام و تیلور، 1991) است. این پژوهش با استفاده از تکنیک فراتحلیل و با یکپارچه کردن نتایج تحقیقات مختلف، اندازه اثر آموزش های تنظیم هیجان را مشخص می کند. جامعه مورد نظر، همه پژوهش های انجام گرفته از سال 1380 تاکنون است که تاثیر راهبردهای تنظیم هیجان را بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان با شاخص های مختلف سنجیده اند و در پایگاه های اطلاعاتی شامل پایگاه مجلات تخصصی نور (Noormags)، بانک اطلاعات نشریات ایران (Magiran)، پایگاه علمی جهاد دانشگاهی (SID) و مرکز اسناد و مدارک علمی ایران (Irandoc) قابل دسترس اند. پس از ارزیابی پژوهش ها براساس معیارهای ورود و خروج، 41 پژوهش از میان 55 پژوهش انتخاب و با نرم افزارهای CMA2 و SPSS با استفاده از شاخصg هجز و تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شدند. با انجام تحلیل حساسیت به منظور حذف مطالعات دارای سوگیری انتشار، 12 اندازه اثر نامتقارن، از مجموع 98 اندازه اثر به دست آمده، حذف و مقادیر اندازه اثر ترکیبی برای 86 اندازه اثر باقیمانده در مدل های ثابت و تصادفی محاسبه شد. این مقدار در مدل های ثابت و تصادفی به ترتیب 655/0 و 605/0 به دست آمد که معنادار بود. این نتایج نشان داد که آموزش راهبردهای تنظیم هیجان بر مولفه های عملکرد تحصیلی موثر است. براساس ملاک کوهن، میزان این تاثیر در هر چهار مولفه عملکرد تحصیلی متوسط است و از این میان اندازه اثر مربوط به خودکارآمدی بیشترین مقدار (684/0) و برنامه ریزی کمترین مقدار (386/0) را داراست. همچنین نتایج تحلیل واریانس حاکی از وجود تفاوت معنادار میان مولفه های خودکارآمدی، تاثیرات هیجانی، تاثیرات انگیزشی و برنامه ریزی است. به نظر می رسد که آموزش راهبردهای تنظیم هیجان می تواند به عنوان روشی مناسب برای بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان استفاده شود.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، عملکرد تحصیلی، خودکارآمدی، تاثیرات هیجانی، تاثیرات انگیزشی و برنامه ریزی
  • مهتاب احمدی*، خدامراد مومنی، آسیه مرادی صفحات 77-90

    هدف پژوهش حاضر برازندگی مدل دلزدگی زناشویی براساس ارزش های انسانی با میانجیگری نستوهی روانشناختی بود. طرح پژوهش همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری زنان و مردان متاهل ساکن شهر کرمانشاه در سال 1399 بودند که 400 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای براساس ملاک های ورود (داشتن حداقل 2 سال تجربه زندگی زناشویی و عدم مراجعه همزمان به مراکز مشاوره زناشویی و دادگاه خانواده به دلیل مشکلات زناشویی) و ملاک خروج (مخدوش بودن پرسش نامه ها) انتخاب شدند که در نهایت 257 نفر به عنوان حجم نمونه نهایی تعیین گردید. جهت اندازه گیری متغیرهای پژوهش از مقیاس دلزدگی زناشویی (پانیز، 1996)، پرسش نامه تشبیه ی ارزش (شوارتز، 2006) و مقیاس نستوهی (کوباسا، 1982) استفاده شد. در تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فرآوانی، درصد ، میانگین و انحراف معیار) و در بررسی مدل پژوهشی ابتدا پیش فرض های آماری (نرمال بودن توزیع متغیرها و تحلیل عاملی تاییدی) مورد بررسی و سپس تحلیل مدل با روش همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر در نرم افزارSPSS-25 و AMOS-24 انجام گرفت. نتایج نشان داد که شاخص های برازش در وضعیت مطلوب قرار داشتند (56/1=x^2/df، 94/0=GFI، 90/0=AGFI، 96/0= IFI، 97/0= TLI، 97/0= CFI ، 92/0=NFI ، 04/0= REMSA). مسیرهای مستقیم نستوهی روانشناختی به دلزدگی زناشویی (01/0>P) و ارزش های انسانی به نستوهی روانشناختی (05/0>P) معنی دار بودند. مسیر مستقیم ارزش های انسانی به دلزدگی زناشویی و مسیر غیر مستقیم ارزش های انسانی به دلزدگی زناشویی با میانجیگری نستوهی روانشناختی معنی دار نبود (05/0<P). نتایج این پژوهش بر نقش با اهمیت نستوهی روانشناختی بر دلزدگی زناشویی تاکید دارد. می توان با تدوین پروتکل مبتنی بر نستوهی روانشناختی و برگزاری آن در قالب کارگاه های آموزش زناشویی از شیوع دلزدگی زناشویی پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، ارزش های انسانی، نستوهی روانشناختی، برازندگی
  • سیده مهسا موسوی*، نیلوفر میکاییلی، سیده سحر عسگری قلعه بین صفحات 91-108
    افراد دچار ملال جنسیتی آشکارا از ناراحتی مداوم به دلیل عدم تناسب نقش جنسیتی و احساسات فعلی، علاقه وافر و مداوم به همانندسازی با جنس مخالف بدون بهره بردن از مزایای فرهنگی و اجتماعی خاص آن جنس رنج می برند. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه افکار خودکشی، آلکسی تایمیا و صفات اوتیستیک در افراد مبتلابه ملال جنسیتی و افراد بهنجار انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی و از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه افراد دارای اختلال ملال جنسیتی و عضو ترنس-سکشوال های قبل ازجراحی تغییر جنسیت انجمن حمایت از بیماران ملال جنسیتی استان تهران در سال 1401 بود. همچنین کلیه افراد بهنجار ساکن استان تهران نیز جامعه افراد عادی این پژوهش بودند. تعداد 50 نفر از افراد دارای اختلال ملال جنسیتی و 50 نفر از افراد عادی به شیوه در دسترس انتخاب شدند و به دلیل عدم دسترسی حضوری به آزمودنی ها، داده های پژوهش به صورت پرسشنامه اینترنتی گردآوری شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های افکار خودکشی بک (1991)، الکسی تایمیای تورنتو (TAS-20) و صفات اوتیستیک بارون-کوهن و همکاران (2001) استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS24 مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه افراد دارای اختلال ملال جنسیت و عادی در افکار خودکشی (64/153=F و 01/0>P)، الکسی تایمیا (89/207=F و 01/0>P) و صفات اوتیستیک (24/133=F و 01/0>P) وجود دارد. و صفات اوتیستیک، آلکسی تایمیا و افکار خودکشی در افراد دارای ملال جنسیتی بیشتر از افراد بهنجار است. نگرش های منفی به افراد دارای ملال جنسیتی و عدم بسترسازی مناسب اجتماعی و فرهنگی، در اغلب این افراد مولفه هایی مانند صفات اوتیستیک، آلکسی تایمیا و افکارخودکشی از سوی خانواده و جامعه تشدید می شود. لذا، برای ممانعت از پیامدهای ناشی از آن لزوم آگاه سازی جامعه درمورد این مفهوم احساس می شود.
    کلیدواژگان: افکار خودکشی، آلکسی تایمیا، صفات اوتیستیک، ملال جنسیتی
  • حمدالله جایروند* صفحات 129-149

    از جمله عالی ترین مکتب هایی که می تواند جامعه اسلامی را به سوی تعالی و تکامل برده و به تمام تلاش های آن ارزش و اصالت بخشد، مکتب مقدس «انتظار» است. انتظار، مفهومی پراصالت، سازنده و تحرک بخش در جهت ارزش دادن به رفتار یک انسان پیرو و ارج نهادن به حرکت های جامعه تشیع در راه رسیدن به حکومت عدالت و ایمان اسلامی است. از دیدگاه اهل بیت عصمت و طهارت انتظار فرج یا چشم به راه گشایش بودن، به خودی خود در عصر غیبت برای منتظران مایه گشایش، نجات و رستگاری است. اعتقاد به مهدویت همانند سایر مولفه های اعتقادات دینی آثارتربیتی و روانی در فرد و جامعه به دنبال دارد و توجه به نقش آموزه های مهدویت در اخلاق ، رفتار فردی و اجتماعی کارکرد های بسزایی دارد. در تحقیق حاضر که به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است و به لحاظ نوع داده های مورد استفاده تحقیق مروری می باشد، کارکردهای روانشناختی مهدویت و سبک زندگی انتظار محور در موضوعات امید، انگیزش دهی متعالی به رفتارها، معنادهی به زندگی، حمایت اجتماعی، مکان کنترل، هیجانات مثبت و نیایش مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که مذهب، باورداشت مهدویت و سبک زندگی انتظار محور دارای کارکردهای روانشناختی مهمی برای انسان و ارتقا سلامت روان می باشد . سبک زندگی انتظار محور و باورداشت مهدویت موجب می شود انسان درک بیشتر و عمیق تری از خود، و خدای خود داشته باشد، و این موجب انگیزش برای رفتارهای متعالی می شود، به فرد نیرو می دهد و به معنای زندگی دست پیدا می کند، هیجانات مثبت را تجربه می کند

    کلیدواژگان: مذهب، باورداشت مهدویت، سبک زندگی انتظار محور، سلامت روان
|
  • Khadijeh Hajilo *, Vahideh Nairi Pages 1-14
    The purpose of this study was to investigate stress coping skills and the use of social support in people aged 15-25 years who attempted suicide in Qom. The present study is a descriptive survey and correlation in terms of the purpose of applied research and in terms of data collection method. The statistical population of the present study is all people aged 15-25 years who committed suicide in Qom in 1400 and referred to clinics, counseling centers and hospitals in the number of 2640 people. The sampling method was simple random sampling. The sample size was determined to be 335 according to the Cochran's formula. Data collection tools included Andler and Parker (1990) Stress Management Questionnaire, Wax, Phillips, Holly, Thompson, Williams and Stewart (1986) Social Support Questionnaire, and May and Klonsky (2013) Suicide Action Questionnaire. In order to analyze the data and test the hypotheses, linear regression, chi-square, one-way analysis of variance and post hoc tests were used by SPSS21 statistical software. Findings indicate that the correlation between coping skills with stress and suicide attempt in people aged 15-25 years living in Qom is -0.417 and negative and according to the significance level is estimated to be equal to 0.000 It is smaller than the significant value, ie 0.05, so at a confidence level of 0.95%, it can be claimed that there is a negative and significant relationship between stress coping skills and suicide attempt in 15-25 year olds living in Qom. That is, with the increase of stress coping skills, the rate of suicide attempts among people aged 15-25 living in Qom decreases.
    Keywords: Coping with stress, social support, Suicide attempt, Qom City
  • Maryam Khorasani Ferdavani, Hadi Farhadi * Pages 17-35
    According to the research findings of various studies regarding effective treatments for internet addiction, computer game addiction, and work addiction, meta-analysis is necessary. The aim of the current research is meta-analysis of the treatment of Internet addiction, computer game addiction and work addiction. The method of the present research was meta-analysis. For this purpose, from all the reference texts in the range of 2010 to 2023 for foreign studies and 2011 to 2022 for domestic documents, using the selective sampling method and In the form of a head count of researches that examine the treatment of Internet addiction, addiction They were selected for computer games and work addiction. In total, among the 39 studies collected, 28 studies were analyzed. The findings of this research showed that the techniques of cognitive-behavioral therapy, mindfulness and drug therapy (bupropion) constitute the majority of treatment methods for Internet addiction, computer game addiction and work addiction. Quality of life therapy has had the greatest Impact on Internet addiction, followed by social-cognitive interventions and cognitive-behavioral therapy. Theater therapy has had the greatest impact on game addiction and meditation mindfulness training has had the greatest impact on work addiction.
    Keywords: : Meta analysis, addiction to Internet, Addiction to Computer Games, work addiction
  • Mohammad Soltanizadeh *, Shadi Jazini Pages 37-51
    Sexual abstinence training plays an important role in preventing high-risk sexual behaviors. The purpose of this study was to determine the effectiveness of sexual abstinence training based on islamic teachings on sexual impulsivity, attitude towards contraception and attitude towards sexually transmitted diseases among female students. The present study was a quasi-experimental with pre-test and post-test design with a control group. The statistical population of the study included single female students in Isfahan in the academic year 2018-2019. In this study, 30 single girls were selected with informed and voluntary consent and randomly assigned to two experimental and control groups (15 people in each group). The girls in the experimental group received sexual abstinence training for 8 weeks in 8 sessions of 90 minutes as a group. The questionnaires used in this study included the Reid's Hypersexual Behavior Inventory (2011), Attitudes Towards Contraception Questionnaire Mirzaei Alavijeh et al (2011) and Attitude Towards Sexually Transmitted Diseases Questionnaire, Farazmand (2016). The data were analyzed by multivariate analysis of covariance. The results showed that sexual abstinence training based on Islamic teachings had a significant effect on sexual impulsivity, attitudes toward contraception and attitudes toward sexually transmitted diseases in female students (P <0.01). In this way, this training has been able to reduce sexual impulsivity and increase awareness and attitudes toward contraception and sexually transmitted diseases. According to the results of the study, sexual abstinence training based on Islamic teachings can be used as an effective intervention method to reduce sexual impulsivity and increase awareness and attitude towards contraception and sexually transmitted diseases in single girls.
    Keywords: Islamic teachings, Sexual Impulsivity, Sexual Abstinence, Attitude toward Contraception, Attitude towards Sexually Transmitted Diseases
  • Zahra Samadi *, Zahra Golizadeh, Leila Mirzaei Pages 53-75

    Academic performance is a multidimensional variable that is affected by several factors. One of the most important factors is emotion regulation strategies. The existence of numerous researches in this field makes it necessary to conduct a meta-analysis or research. The aim of the present meta-analysis is to reach a general conclusion and a correct judgment about the effectiveness of teaching emotion regulation strategies on the components of academic performance, including self-efficacy, emotional effects, motivational effects and planning (components of academic performance Pham and Taylor, 1999). This research determines the effect size of emotion regulation training by the meta-analysis technique and integrating the results of various researches. The target population is all the researches that have been conducted from 2001 to 2022 and have measured the effect of emotion regulation strategies on the academic performance of students with different indicators and are available in databases. After evaluating the studies based on the inclusion and exclusion criteria, 41 studies from 55 studies were selected and analyzed with CMA2 and SPSS software using Hedgesʹs g index and one-way analysis of variance. By performing sensitivity analysis in order to exclude studies with publication bias, 12 asymmetric effect sizes were removed from the total of 98 effect sizes obtained. the combined effect size values for the remaining 86 effect sizes in fixed and random models were calculated as 0/655 and 0/605, respectively that was meaningful. These results showed that teaching emotion regulation strategies is effective on the components of academic performance.According to Cohen's criteria, the amount of this effect size is moderate in all four components. And among these, the effect size related to self-efficacy has the highest value (0/684) and planning has the lowest value (0.386). Also, the results of the analysis of variance indicate a significant difference between the components. It seems that teaching emotion regulation strategies can be used as a suitable method to improve students' academic performance.

    Keywords: emotion regulation, Academic Performance, Self-efficacy, emotional effects, motivational effects, planning
  • Mahtab Ahmadi *, Khodamorad Momeni, Asie Moradi Pages 77-90

    The aim of this study was to determine the Model fitness Human Values and Marital Burnout with Mediation of Psychological Hardiness. The method of correlational research was structural modeling. The statistical population was married men and women living in Kermanshah city in 2019. 400 people by multi-stage cluster random sampling method based on entry criteria (having at least 2 years of married life experience and not going to marriage counseling centers and family court at the same time due to marital problems) and exit criteria (being disturbed) questionnaires) were selected and finally 257 people were determined as the final sample size. The Marital Boredom Scale(CBM) (Panis, 1996), Portrait Value Questionnaire(PVQ-40) (Schwartz, 2006) and Hardiness Scale(HS) (Kubasa, 1982) were used to collect data. In the data analysis from descriptive statistics (Frequency, percentage, mean and standard deviation) and in the investigation of the research model, first the statistical assumptions (the normality of the distribution of variables and confirmatory factor analysis) are examined and then the model analysis is done with the Pearson correlation method. The results showed that the proposed model had a good fit (x^2/df=1.56, GFI=0.94, AGFI=0.90, IFI=0.96, TLI=0.97, CFI=0.97, NFI=0.92, REMSA=0.04). Psychological Hardiness (P < 0.01) negative predicts Marital Burnout and human values (P < 0.05) positively predict Psychological Hardiness. The path of human values to Marital Burnout and the path of human values to Marital Burnout with the mediation of psychological Hardiness were not significant (P>0.05). Therefore, it can be concluded that psychological Hardiness has a direct role in marital Burnout.

    Keywords: marital burnout, human values, psychological hardiness, Fitness
  • Seyyede Mahsa Mousavi *, Nilofar Mikaeli, Seyyede Sahar Asgari Ghale Bin Pages 91-108
    People with gender boredom obviously suffer from constant discomfort due to the inadequacy of the gender role and current feelings, abundant and continuous interest in identifying with the opposite sex without taking advantage of the specific cultural and social benefits of that sex. Therefore, the present study was conducted with the aim of comparing suicidal thoughts, alexithymia and autistic traits in people suffering from sexual boredom and normal people. The current research was applied in terms of purpose and descriptive and causal-comparative in terms of data collection method. The statistical population of the current study was all people with gender dysphoria and transsexuals who were members of the Society for Support of Sexual Dysfunction Patients in Tehran province in 1401. Also, all normal people living in Tehran province were the population of normal people of this research. 50 people with gender dysphoria disorder and 50 normal people were selected in an available manner and due to the lack of in-person access to the subjects, the research data was collected in the form of an internet questionnaire. Beck (1991), Toronto Alexithymia (TAS-20) and Baron-Cohen et al (2001) autistic traits questionnaires were used to collect data. The collected data were analyzed using multivariate analysis of variance and SPSS24 software. The results showed a statistically significant difference between the two groups of people with gender dysphoria and normal people in suicidal thoughts (F=153.64 and P<0.01), alexithymia (F=207.89 and P<0.01) and There are autistic traits (F=133.24 and P<0.01). And autistic traits, alexithymia and suicidal thoughts are more common in people with sexual boredom than in normal people. Negative attitudes towards people with gender dysphoria and lack of proper social and cultural background, in most of these people, components such as autistic traits, alexithymia and suicidal thoughts are intensified by family and society. Therefore, in order to prevent its consequences, it is felt necessary to inform the society about this concept.
    Keywords: suicidal thoughts, alexithymia, autistic traits, Gender Dysphoria Disorder
  • Hamdollah Jayervand * Pages 129-149

    Among the most excellent schools that can lead the Islamic society towards excellence and evolution and give value and originality to all its efforts, is the holy school of "Waiting". Expectation is a noble, productive and dynamic concept in order to value the behavior of a follower and honor the movements of the Shia community on the way to the rule of justice and Islamic faith. From the point of view of Ahl al-Bayt's innocence and purity, waiting for the Faraj or the opening of the way is in itself a source of opening, salvation and salvation for those who are waiting in the age of occultation. Belief in Mahdism, like other components of religious beliefs, has educational and psychological effects on the individual and society, and paying attention to the role of Mahdism teachings in ethics, individual and social behavior has significant functions. In the present research, which is done in a descriptive-analytical way and is a review research in terms of the type of data used, the psychological functions of Mahdavitism and expectation-oriented lifestyle in the topics of hope, transcendental motivation to behaviors, giving meaning to life, social support, Locus of control, positive emotions and prayer have been studied. The results of this research show that religion, belief in Mahdism and expectation-oriented life style has important psychological functions for humans and improve mental health. The life style based on expectation and the belief of Mahdism causes a person to have a deeper and deeper understanding of himself and his God, and this causes motivation for sublime behaviors, gives strength to a person and achieves the meaning of life, emotions Experiences the positive.

    Keywords: Religion, belief in Mahdism, expectation-oriented lifestyle, mental health