فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود برجعلی*، محمود نجفی، غلامرضا دهشیری صفحات 1-11

    هدف اساسی پژوهش حاضر، بررسی همه گیرشناسی اختلالات رفتاری در دانش آموزان دوره ابتدایی شهر کرج بود. روش پژوهش حاضر توصیفی می باشد و  جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره ابتدایی شهر کرج بوده که در سال تحصیلی 88-1387 در مدارس دولتی کرج مشغول به تحصیل بودند، بدین منظور 600  دانش آموز دختر و پسر دوره ابتدایی از شهر کرج با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه CSI-4 (فرم والدین) بوده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 92/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری خی دو استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میزان شیوع اختلالات رفتاری 7/13درصد می باشد. همچنین مشخص شد که شیوع اختلالات در پسران بیشتر از دختران است. شایع ترین اختلالات رفتاری به ترتیب عبارت بودند از: بیش فعالی کمبود توجه (4 درصد) و لجبازی- نافرمانی (3درصد). همچنین بین تحصیلات والدین با ابتلا به اختلالات رفتاری رابطه معنی داری مشاهده شد. این نتایج بیانگر آن است که مدارس ابتدایی جهت پیشگیری و درمان اختلالات درمانی نیازمند خدمات مشاوره و راهنمایی هستند.

    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، شیوع، دانش آموزان، مدارس ابتدایی
  • اسماعیل کاظم پور*، سلیمان کابینی مقدم صفحات 12-25
    این تحقیق به دنبال بررسی مقایسه ای اثربخشی معلمان پژوهنده با غیرپژوهنده استان گیلان در سال تحصیلی 90-1389 بود. روش تحقیق علی- مقایسه ای و نوع آن توصیفی بود. برای رسیدن به این هدف از جامعه آماری 22128 نفره معلمان به تعداد 449 نفر (118 نفر معلم پژوهنده و 331 نفر معلم غیرپژوهنده) در یک تحقیق که از روش های نمونه گیری شمارش کامل (برای پژوهنده ها) و تصادفی طبقه ای (برای غیرپژوهنده ها) گزینش شده بودند به عنوان جمعیت نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های مورد نظر از پرسشنامه محقق ساخته با 40 گویه ای در طیف 4 درجه ای لیکرت استفاده شد. روایی صوری ابزار بر اساس اظهار نظر متخصصان علوم تربیتی بود و اعتبار آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل آماری در سطح استنباطی از آزمون t با دو نمونه مستقل استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که در سطح خطای 5 درصد در خصوص فرضیه های اول (دستیابی به اهداف اعتقادی)، دوم (دستیابی به اهداف اخلاقی)، پنجم (دستیابی به اهداف اجتماعی)، ششم (دستیابی به اهداف زیستی)، هفتم (دستیابی به اهداف سیاسی) و هشتم (دستیابی به اهداف اقتصادی) بین اثربخشی معلمان پژوهنده و غیرپژوهنده تفاوت معنی داری وجود داشت. اما در مورد فرضیه های سوم (دستیابی به اهداف علمی آموزشی) و چهارم (دستیابی به اهداف فرهنگی هنری) بین اثربخشی معلمان پژوهنده و غیرپژوهنده تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: اثربخشی، معلمان پژوهنده، معلمان غیرپژوهنده
  • ابوالقاسم بریمانی*، کیومرث نیازآذری، محمد صالحی صفحات 26-39
    هدف از مطالعه این تحقیق شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر رضایت شغلی اعضای هیات علمی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بود. روش تحقیق توصیفی از نوع زمینه یابی (پیمایشی) بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اعضای هیات علمی تمام وقت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران  بود که در سال تحصیلی 90-1389 در دانشگاه فعالیت داشتند و تعداد آنان برابر 1518 نفر بوده است. نمونه آماری از طریق جدول کرجسی و مورگان تعداد 309 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها به شیوه نمونه گیری تصادفی - طبقه ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی محتوایی آن توسط اساتید و متخصصان مربوطه مورد تایید قرار گرفته است. پایایی آن با استفاده از فرمول ضریب آلفای کرونباخ برابر 96/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی آزمون دو جمله ای، آزمون T تک مقداره و آزمون فریدمن استفاده گردید. نتایج حاصل از بررسی سوالات تحقیق نشان داده است که عوامل علمی، حرفه ای، سازمانی، انگیزشی و فیزیکی بر رضایت شغلی اعضای هیات علمی تاثیر دارند و تاثیرگذاری عوامل حرفه ای از بقیه عوامل بیش تر می باشد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، اعضای هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • فتانه محمدی*، امین میرموسوی صفحات 40-51
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی به شیوه رفتاردرمانی عقلانی-عاطفی الیس بر ارتقای سلامت عمومی کارکنان آتش نشانی برای تعیین اثربخشی مشاوره گروهی از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری شامل، کارکنان آتش نشانی منطقه چهار شهرداری تهران بود که با حجم نمونه به تعداد60 نفر که به روش تصادفی خوشه چند مرحله ای انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش به تعداد 29 نفر و گروه کنترل به تعداد 31 نفر قرار گرفتند. طرح آموزشی طی 7 جلسه به گروه آزمایش آموزش داده شد. ابزار مورد استفاده در این طرح آزمون سلامت عمومی GHQ-28 بود. برای تحلیل داده های پژوهش از آزمون کوواریانس به جهت آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد، تحلیل فرضیه های پژوهش نشان داد: مشاوره گروهی با رویکرد عقلانی - عاطفی الیس بر بهبود سلامت عمومی کارکنان آتش نشانی اثر داشته است. مشاوره گروهی با رویکرد رفتار درمانی عقلانی-عاطفی الیس بر علایم اضطرابی و اختلال خواب کارکنان آتش نشانی اثر داشته. مشاوره گروهی با رویکرد عقلانی عاطفی الیس بر وضعیت جسمانی کارکنان آتش نشانی موثر بوده است. همچنین کارکرد اجتماعی کارکنان آتش نشانی را افزایش داده است. مشاوره گروهی با رویکرد رفتار درمانی عقلانی-عاطفی الیس بر افسردگی کارکنان آتش نشانی اثر داشته است و در مجموع مقایسه نتایج به دست آمده در مرحله پیش آزمون و پس آزمون نشانگر تاثیر رویکرد رفتار درمانی عقلانی-عاطفی الیس بر ارتقای سلامت عمومی کارکنان آتش نشانی می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، رفتار درمانی عقلانی- عاطفی، سلامت عمومی، کارکنان آتش نشانی
  • محمدعلی مجلل چوبقلو*، الهام تمجید تاش صفحات 52-66

    با عنایت به اهمیت برنامه درسی پنهان در مراکز آموزشی، نگارنده در این مقاله در صدد است  نقش مولفه های برنامه درسی پنهان (معماری و کیفیت ساختمان دانشکده یا دانشگاه، ساختار اجتماعی و اداری دانشکده یا دانشگاه، ارتباط متقابل اعضای هییت علمی و دانشجویان و روابط میان فردی دانشجویان با کارکنان و با یکدیگر) را در تحکیم هویت علمی دانشجویان را به طور موردی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب مورد بحث و بررسی قرار دهد. این تحقیق  از نوع کاربردی بوده و به صورت میدانی و زمینه ای انجام شد. جامعه آماری این تحقیق شامل دانشجویان دانشگاه آزاد واحد بناب که تعداد آنها تقریبا 8000 نفربود و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 260 محاسبه شد و به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که شامل سوال در حیطه برنامه درسی پنهان بود که هر سوال بر اساس طیف لیکرت (خیلی کم، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد) نمره گذاری شده بود؛ در راستای برآورد روایی پرسشنامه از دیدگاه استادان برنامه ریزی درسی استفاده شد و برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه، از دانشجویان به تعداد 20 نفر به طور مشترک و با فاصله حداقل یک هفته، دو مرتبه نظر خواهی شد وضریب پایایی محاسبه شده برای پرسشنامه تکمیل شده توسط دانشجویان برابر با (94/0+) بوده است که نشانگر اعتبار آن است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخصهای آماری توصیفی مانند فراوانی، میانگین و برای تبیین تفاوتها از آزمون آماری استنباطی پارامتریک z وغیر پارامتریک خی دو استفاده شد. آنچه از تجزیه وتحلیل داده های تحقیق بر آمد مولفه های برنامه درسی پنهان در تحکیم هویت علمی دانشجویان موثر هست و دلیل آن بالا بودن میانگینهای کسب شده از مورد انتظار بوده و در مجموع نشانگر تاثیر گذاری آنها بر چگونگی شکل گیری و تحکیم بنیه علمی دانشجویان است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی پنهان، هویت علمی، دانشگاه
  • اعظم راستگو*، یوسف نامور، صدرالدین ستاری صفحات 67-76

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین میزان آشنایی مدرسین دانشگاه با شیوه های مختلف ارزشیابی و میزان به کارگیری آن شیوه ها در فرایند تدریس است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش آن از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدرسین دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 650 نفر تشکیل می دهند که از بین آنها نمونه ای به حجم 311 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته (خودگزارشی) استفاده گردید. روایی محتوایی از طریق متخصصان بررسی و تایید گردید و پایایی پرسشنامه نیز از طریق آلفای کرونباخ 85/. بدست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین) و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بین میزان آشنایی مدرسان با شیوه های ارزشیابی و میزان به کارگیری آن شیوه ها در فرایند تدریس رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سواد ارزشیابی تحصیلی، ارزشیابی تشخیصی، ارزشیابی تکوینی، ارزشیابی پایانی
  • شهره قربان شیرودی*، مریم عباس قربانی صفحات 77-93

    هدف اصلی پژوهش حاضر هنجاریابی، تعیین روایی و پایایی مقیاس هیجان پذیری مثبت و منفی به عنوان یک سازه روان شناختی بر اساس مبانی نظری آن است که متناسب با ارزش ها و هنجار های فرهنگی و اجتماعی جامعه می باشد. این پژوهش از نوع توصیفی (اکتشافی) است. جامعه آماری این مطالعه کلیه دانشجویان دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد غرب مازندران است .بدین منظور در یک بررسی 420 نفر از دانشجویان دانشگاه های غرب مازندران به روش تصادفی در پژوهش مشارکت کردند. برای تجزیه و تحلیل سوالها از ضریب همبستگی؛ برآورد اعتبار از طریق فرمول ضریب آلفای کرونباخ؛ بررسی روایی از طریق مولفه های اصلی (PC) و جهت بررسی ساختار ساده پرسشنامه، عاملهای استخراج شده در مرحله نهایی با استفاده از روش چرخش واریماکس و جهت تعیین ساختار تمامی این روش های آماری با استفاده از کامپیوتر انجام گرفت و سرانجام برای تهیه نرم استاندارد از آزمون Z وT استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که مقیاس هیجانپذیری مثبت و منفی پاناس در بین دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی غرب استان مازندران از اعتبار و پایایی کافی برخوردار است و می توان گفت که مقیاس هیجانپذیری مثبت و منفی در پژوهش حاضر با در نظر گرفتن مدت اجرا «حداکثر 10 الی 15 دقیقه»، شیوه اجرا «به دو گونه انفرادی و گروهی» و سهولت نمره گذاری که از مهمترین جنبه های عملی بودن تست به حساب می آید، ابزار کاملا مناسبی برای سنجش مقیاس هیجانپذیری است. به گونه کلی از این وسیله علاوه بر سنجش میزان هیجان خواهی می توان به عنوان ابزاری معتبر و روا برای پژوهش های روانشناختی، جامعه شناختی و نیز شناخت ویژگی های شخصیتی افراد در مراکز مشاوره و راهنمایی دانشگاه ها استفاده کرد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که این مقیاس دارای شش عامل است.

    کلیدواژگان: مقیاس هیجانپذیری مثبت و منفی، اعتبار، پایایی
  • محمد صالحی*، محمد حاجی زاد صفحات 94-102

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وشناخت علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدردرشهرستان بهشهر وارایه راهکارهای لازم به خانواده ها، جوانان ومسیولین پرداخته است. جامعه آماری این پزوهش کلیه جوانان 18 تا 24 سال شهرستان بهشهر به تعداد 3234 نفر می باشد که حجم نمونه به تعداد 50 نفرو به روش تصادفی ساده انتخاب شده است اطلاعات مورد نظر از طریق پرسشنامه محقق ساخته وبسته پاسخ می باشد وبا روش های آماری توصیفی و استنباطی  یافته ها تجربه وتحلیل شده است نتایج نشان می دهد که جوانان علل گرایش به مصرف مواد مخدر را به ترتیب اولویت : به عوامل خانوادگی 80% ،عوامل اجتماعی 75% ، عوامل فردی 70% ،عوامل اقتصادی 66% و عوامل فرهنگی 54% اعلام کرده اند همچنین معاشرت با دوستان منحرف و دسترسی  آسان به مواد مخدر هرکدام 86 %بیان کردند.

    کلیدواژگان: گرایش جوانان، اعتیاد، اعتیادبه مواد مخدر
|
  • Mahmoud Borjali *, Mahmoud Najafi, Gholamreza Dehshir Pages 1-11

    The Purpose of Present research was to study Prevalence of behavior disorders in primary school students in the city of Karaj. This method is described And statistical population consisted of all the students in the academic year 2008-2009 Karaj Branch were enrolled in public schools, The 600 boys and girls from elementary schools in Karaj, were selected by multistage cluster random sampling method. Questionnaire used in CSI-4 (parent form), respectively. In the present study, Cronbach's alpha reliability coefficient using 0/92, respectively. The results of data analysis showed that the prevalence of behavioral disorders, 13/7 patients. It was also found that the prevalence is higher in boys than girls. Behavioral disorders were the most common: Hyperactivity-attention deficit (4%) and stubbornness -Defiance (3%). Between parental educations was significantly related to behavioral disorders. These results indicate that primary schools to prevent and treat medical disorders counseling services are needed.

    Keywords: behavioral disorders, Prevalence, Students, Elementary schools
  • Esmaiel Kazempour *, Solieman Kabini Moghadam Pages 12-25
    This research following the comparative investigation the effectiveness of research teachers with Non researcher of guilan province 89-90. Research method was causative comparative and its order was expressive to gain- this aim of 22128 statistical society of the teachers, have selected 449 (118 researcher teachers & 331 non-researcher) in a research that were selected of sampling method as of complete count (for researchers) and randomly ctassificat (for non researchers) as sample population. Gathering the respective data of researcher questioner made of to speech in degree likrt range. Narrative formal was based on the exports of instruction science and its debit using kronbakh alpha efficient 0/87 to statistical analysis understanding level was used of t test with two independent samples. Results of statistical test showed that in error level of 5% about the first hypothesis (gain to faith aims) second (gain to ethic aims), fifth (gain to social aims), sixth (gain to bio wins), seventh (gain to political aims), eighth (gain to economic aim), between the effectiveness of the researcher & non researcher teachers there was a meaningful difference. Bat there was not the meaningful difference between the effectiveness of researcher & non researcher teachers about the thirth hypothesis (gain to education – science aims) & forth (gain to culture – art aim).
    Keywords: Effectiveness, Researcher Teachers, Non Researcher Teachers
  • Abolghasem Barimani *, Kiumars Niazazari, Mohammad Salehi Pages 26-39
    The objective of this study was the identification and the ranking of effective factors on job satisfaction among the faculty members of Islamic Azad Universities in Mazandaran. The research method was descriptive, and the study was a type of survey research. The population of the study included all full-time faculty members in all branches of Islamic Azad University, who were teaching in the academic of year 89-90. The number of the participant members was 1518. The sample of this study was selected through the Kerjcie and Morgan table. 309 faculty members were selected via applying the random sampling method. To collect the data of the study, a researcher-made questionnaire was used.  The validity of questionnaire was estimated by a body of teachers and experts. The reliability coefficient was estimated by Chronbach Alpha as to be 0.96. The data were analyzed through the descriptive and inferential methods of statistics: the T-test and the Friedman test. The results of this study showed that physical, motivational, organizational, professional and scientific factors affected the participant members’ job satisfaction and the effects of professional factors were more than other factors.
    Keywords: Job Satisfaction, Faculty Members, Islamic Azad University
  • Fataneh Mohammadi *, Amin Mirmousavi Pages 40-51
    The present research aims at studying on the effectiveness of group counseling using Eliss’s rational – emotive behavior therapy method on promotion of public health of firefighting society; In order to determine the effectiveness of group counseling the pre-test and post-test plans were used for control group. The statistical society in this research was the firefighting staff of district 4 of Municipality of Tehran which was chosen with the sample volume of 60 persons by multistage cluster random sampling method and these people were randomly divided and chosen into two groups including 29 each and control group to the amount of 31. The educational plan was taught to the test group in 7 sessions. The tool utilized in this plan was the 28-GHQ public health test. To analyze the research data, the covariance test was used for testing the research hypothesis, analysis of research hypothesis showed: Group counseling was effective in promotion of public health of firefighting staff with Eliss’s rational– emotive approach. This Also has positive effects on the symptoms of anxiety and disorder in sleeping of the firefighters. Group counseling with Eliss’s rational – emotive approach has positive influenced on physical condition of the firefighters. Also, it has improvement of social functioning of firefighters increasingly. Group counseling with Eliss’s rational – emotive approach has affected the improvement of depression of firefighting staff and comparing the obtained results in pre-test and post-test stages indicates the effect of Eliss’s rational – emotive approach on promotion of public health of firefighting staff.
    Keywords: Group training, Eliss’s rational – emotive approach, public health, Firefighting staff
  • MohammadAli Mojallal Choboglu *, Elham Tamjid Tash Pages 52-66

    The hidden curriculum has considerable role in the quality of students’ academic behaviors strengthening. And it has more importance, the analysis of its causing factors as an opportunity and an effective factor in promotional of students’ academic behaviors. The author tries to consider the role of the hidden lesson plan components (architecture and quality of the university building, social and official structure of the university, interaction between academic members and students and the relation between students and staff) in strengthening of students’ academic identity as a sample in Bonab Islamic Azad University. This research is an applied one and it was used the questionnaire for data gathering which consisted of 44 question in the field of hidden lesson plan, and according to Likert spectrum ( very low, low, moderate, high, very high) every question had been scored. The statistical community of this research consists of 8000 students of Bonab Islamic Azad University and the capacity of the sample computed 260 according to Cochran formula and they were selected categorical and by chance. For analyzing of the data gathering, it is used descriptive statistical indexes as: frequency, mean and for expressing of differences it is used Z- parametric and deductive chi square non parametric statistical test. It is used lesson planning professors’ views in order to estimate of the questionnaire currency. Also for determining questionnaire constancy, it is asked from 20 students to give their view about the question 2 times in common. The constancy coefficient computed by students for completed questionnaire was equal with (+0/94) and it is the sign of its trust, it means the correlation between questionnaire information is resulted from their actual views and there are not any other factors in it.  The descriptive statistical index as frequency and mean was used for analysis of the gathered data and Z parametric and chi square non parametric deductive statistical tests were used to explain the differences. The components of the hidden lesson plan are effective on strengthen of the students’ academic identity because of higher means.

    Keywords: Curriculum, hidden curriculum, Academic identity- University
  • Azam Rastgoo *, Yousef Namvar, Sadraddin Sattari Pages 67-76

    Educational assessment is one of teacher profession skills and effective factor in effective teaching. The purpose of study was survey of familiarity and applying of educational assessment methods (pre-assessment, formative and summative) by Islamic Azad University, Ardabil Branch teachers and faculties. Research was applied research and the method was descriptive. Research population were 650 faculties and teachers and research sample were 311 people that selected by stratified random sampling method. Researcher-made questionnaire were used to collect data. Content validity were surveyed and accepted by experts and the questionnaire reliability was accounted by alpha cronbach and it was .85. Data were analyzed by Spss software. The results showed that there are significant relationship between familiarity and applying of educational assessment methods by faculties and teachers.

    Keywords: Educational assessment, Pre-assessment, Assessment, Formative Assessment, Summative Assessment
  • Shohreh Ghorbanshiroudi *, Maryam Abbas Ghorbani Pages 77-93

    The main objective of the present study; Standardization, validity and reliability of the scale, the positive and negative affectivity as a psychological construct based on the theory that fits the cultural and social values ​​and norms of society. The present Study is descriptive (exploratory) Research. The population of all undergraduate and postgraduate students of Islamic Azad University, Mazandaran West. in a study of 420 randomly Mazandaran University of West participated in the study. To examine the correlation analysis Cronbach's alpha coefficient and validity of the formula And validity through principal component (PC) To study the basic structure of the questionnaire, The final stage of the extracted factors using varimax rotation, All these methods for structure determination was performed using the compute;r Finally, Z and T tests were used for standard applications. The results of this study indicate that Sensation Seeking Scale positive and negative Panas Among students of Islamic Azad University West province has adequate validity and reliability Sensation Seeking Scale positive and negative that can be said at present considering the long run"Up to 10 to 15 minutes." Methods "in both solo and group of" ease of scoring the test is considered the most important aspects of practicality; It is quite a good tool for measuring sensation seeking scale. In addition to an overview of the instrument can measure sensation seeking as a valid and reliable instrument for psychological research is, sociological, and of counseling centers and of personality used. The results of the factor analysis indicated that the scale has six operating

    Keywords: Positive, Negative Sensation Seeking Scale, Reliability
  • Mohammad Salehi *, Mohammad Hajizad Pages 94-102

    This study aims to investigate and understand the causes of youth drug trends behshar city BID providing the necessary solutions to families, youth content. The population of the study, all 18-to-24-year city BID to 3234 persons. The sample size of 50 subjects randomly selected the desired information through a questionnaire responses is closing. With methods of descriptive and inferential statistical data analysis has been Experience. The results show that youth causes of drug use in order of preference: the influence of family factors, 80%, social factors (75%), personal factors (70%), economic factors (66%) and cultural factors, 54% said they also socialize with friends distract access easy 86% stated that each drug.

    Keywords: The tendency of youth, Addiction, Drug Addiction