فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرزو عظیم زاده پارسی*، علی حسینی مهر، عذرا رحمانی صفحات 1-12

    پژوهش حاضر، با کاربست روش تحقیق توصیفی، از نوع همبستگی، بررسی رابطه ی بین عوامل مدل پنج عاملی شخصیت با شادکامی دانشجویان را مورد هدف قرار داده است. به منظور گردآوری داده ها و پیمایش نظرها، از میان جامعه ی آماری تحقیق، که شامل 14498 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 90-1389در مراکز دانشگاهی پیام نور استان قزوین بود، تعداد 380 نفر (281 دختر و 99 پسر) با روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه ی آماری گزینش شدند. عوامل شخصیت و شادکامی، به ترتیب با  پرسشنامه های شخصیت نیو و شادکامی آکسفورد مورد ارزشیابی قرار گرفتند. روایی محتوایی و صوری ابزار پژوهش با استفاده از نظر متخصصین و تحلیل عوامل و پایایی آن با تاکید بر همسانی درونی و محاسبه ی ضریب آلفای کرانباخ، در عوامل اصلی روان نژندی، برون گرایی، انعطاف پذیری، دلپذیری و مسوولیت پذیری به ترتیب 78/0، 70/0، 69/0، 84/0، 87/0 و برای پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد، 93/0 محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و روش رگرسیون پردازش آماری گردید. نتیجه نشان داد که، شادکامی با مسوولیت پذیری همبستگی مثبت و معنادار، و با روان رنجوری همبستگی منفی و معنادار دارد.

    کلیدواژگان: روان رنجوری، برون گرایی، انعطاف پذیری، دلپذیر بودن، با وجدان بودن، شادکامی
  • مسعود نقی پور* صفحات 13-30
    در این پژوهش، ارتباط بین شیوه های فرزندپروری مقتدرانه، استبدادی و سهل گیرانه، با سخت رویی فرزندان به روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی مورد بررسی قرار گرفت و از تعداد 1036 نفر از دانشجویان دختر و پسر دوره ی کارشناسی ورودی سال تحصیلی 85-84 دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن تعداد 300 نفر به تفکیک جنسیت در دو گروه علوم انسانی و علوم زیستی و در محدوده ی سنی 19 تا 25 سال از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش میزان سخت رویی دانشجویان از پرسشنامه ی 50 سوالی کوباسا و برای سنجش شیوه های فرزند پروری، از پرسشنامه ی 30 سوالی باوم ریند که دارای روایی و پایایی بالا می باشند، استفاده شد. سپس داده های حاصل مربوط به فرضیه های اصلی با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تعقیبی « فریدلی» و همچنین داده های مربوط به فرضیه های ویژه از طریق آزمون t استودنت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهند، بین شیوه ی فرزندپروری مقتدرانه با سخت رویی فرزندان رابطه ی مثبت معنی دار و بین شیوه ی فرزندپروری استبدادی با سخت رویی فرزندان، رابطه ی منفی معنی داری وجود دارد. همچنین بین شیوه ی فرزندپروری سهل گیرانه با سخت رویی فرزندان، رابطه وجود ندارد. در ضمن بر اساس تحلیل فرضیه های ویژه ی پژوهش، بین میزان سخت رویی دختران و پسران، تفاوت معنی داری وجود دارد. در حالی که بین میزان سخت رویی دو گروه علوم انسانی و علوم زیستی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: شیوه های فرزند پروری (مقتدرانه، استبدادی، سهل گیرانه)، سخت رویی (تعهد، کنترل، چالش)
  • طاهره خانجانی*، کامیان خزایی، حسینعلی تقی پور صفحات 31-45
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی معلمان راهنمایی و دبیران زیست شناسی غرب مازندران از فناوری های نوین و از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه ی آماری معلمان علوم و دبیران زیست می باشد که تمامی 116 نفر معلمان و دبیران شهرهای نوشهر و چالوس و تنکابن به صورت سرشماری مورد آزمون قرار گرفته اند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی محقق ساخته شامل 37 سوال با آلفای کرونباخ 0.78، در بخش های علوم رایانه، فناوری اطلاعات، فناوری نانو، زیست فناوری، انرژی هسته ای و علم سلول های بنیادی می باشد. داده ها از طریق جدول های فراوانی و آزمون X²، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که میزان آگاهی معلمان و دبیران از فناوری های نوین در حد کم در مقابل تمایل آنها به ارایه ی هر یک از مباحث فوق در برنامه درسی، تا حدودی بسیار می باشد. ضمنا میزان آشنایی ایشان با کاربردهای عملی و تجاری فناوری های نوین نیز، کم می باشد.
    کلیدواژگان: فناوری نوین، فناوری اطلاعات، فناوری نانو، انرژی هسته ای، علم سلول های بنیادی
  • محمدعلی رحمانی*، عبدالله شفیع آبادی، فرشته موتابی، علیرضا کیامنش صفحات 47-63

    اختلالات هیجانی و مشکلات روان شناختی جانبازان، زندگی آنان و خانواده شان را تحت الشعاع قرار داده است. این پژوهش با هدف مقایسه ی اثربخشی زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری و گروه درمانی شناختی- رفتاری بر میزان رضایتمندی زناشویی و افسردگی جانبازان 25درصد و بالاتر انجام شده است. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی[1] و طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه لیست انتظار است. جامعه ی آماری کلیه ی جانبازان مراجعه کننده به مرکز مشاوره بنیاد شهید تنکابن در سال 89-88 می باشند. بدین منظور 81 جانباز به همراه همسران شان با روش نمونه گیری در دسترس، به کمک مصاحبه ی تشخیصی ساختاریافته (ضریب آلفای 95/0)، پرسشنامه ی رضایت زناشویی انریچ (115 سوالی، ضریب آلفای 85/0) و پرسشنامه ی افسردگی بک (ویرایش دوم، ضریب آلفای 94/0) بررسی شدند و سپس 24 جانباز به همراه همسران شان به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه لیست انتظار (هر گروه 8 زوج) قرارگرفتند. آن گاه روش زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری بر روی گروه آزمایشی یک و گروه درمانی شناختی- رفتاری بر روی گروه آزمایشی دو اجرا شد و در پایان سه گروه بار دیگر با پرسشنامه های انریچ و بک ارزیابی شدند. اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه ها از طریق آزمون تحلیل کوواریانس (مانکووا) و آزمون تعقیبی ال ماتریکس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان دادند که تفاوت نمرات زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری و گروه درمانی شناختی- رفتاری در پس آزمون، در مقایسه با گروه لیست انتظار در افزایش رضایتمندی زناشویی و کاهش افسردگی معنادار است. درمقایسه ی دو گروه آزمایشی، زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری نسبت به گروه درمانی شناختی- رفتاری به طور معناداری رضایتمندی زناشویی را افزایش داد. اما تفاوت دو گروه در کاهش افسردگی معنادار نبود. نتایج پژوهش بیانگر آن است که هر دو روش درمانی در افزایش رضایت زناشویی و کاهش افسردگی موثرند. روش زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری در افزایش رضایت زناشویی موثرتر از روش گروه درمانی شناختی- رفتاری است و هر دو روش در کاهش افسردگی به یک اندازه تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: زوج درمانی گروهی شناختی- رفتاری، گروه درمانی شناختی- رفتاری، رضایت زناشویی، افسردگی، جانبازان
  • صدرالدین ستاری*، یوسف نامور، رضا رضایی زارچی صفحات 65-75

    هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان کاربست ویژگی های سازمان یادگیرنده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل براساس مدل ویک و لیون بوده است. روش تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه ی گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی مقطعی می باشد. جامعه ی آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیات علمی تمام وقت (230 نفر) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بود که به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس، تعداد 100 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و داده های مورد نیاز به وسیله ی پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. روایی ابزار مورد استفاده با استفاده از نظر متخصصین، و پایایی ابزار نیز با روش ضریب آلفای کرونباخ برابر 81/0 به دست آمد. داده های جمع آوری شده با آماره های آمار توصیفی (میانگین، درصد، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون T تک گروهی وT گروه همبسته) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحلیل داده های جمع آوری شده حاکی از آن است که ویژگی های سازمان یادگیرنده در حد کمتر از متوسط اجرا می شود و تفاوت معنی داری بین وضع موجود و وضع مطلوب در میزان کاربرد ویژگی های سازمان یادگیرنده وجود دارد. از نتایج این تحقیق می توان در اصلاح و بهبود فرایند های کاری و اجرایی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، مدل ویک و لئون، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
  • سیده زهرا ساداتی*، بهروز عنایتی، تقی گرگانی صفحات 77-97
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه ی مهارت های معلمان آموزش دیده و آموزش ندیده دوره ی اقدام پژوهی در سه زمینه ی بینش پژوهشی، حل مساله و فرایند تدریس می باشد. روش تحقیق توصیفی، از نوع پیمایشی است.  جامعه ی آماری این پژوهش را 33368 نفر معلمان آموزش دیده و  12000نفر معلمان آموزش ندیده دوره ی اقدام پژوهی تشکیل می دهند که در سال تحصیلی 88-87  در مدارس شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش استان مازندران مشغول به کار بودند. در انتخاب نمونه ی مورد مطالعه از طرح نمونه گیری خوشه ای - تصادفی استفاده شد که با استفاده از فرمول کوکران ، تعداد نمونه ی معلمان آموزش دیده برابر با 232 نفر و معلمان آموزش ندیده 196 نفر بوده است. برای سنجش بینش پژوهشی، نمونه  مورد مطالعه، از پرسشنامه ی نگرش سنج 63 سوالی در مقیاس لیکرت و برای سنجش مهارت های حل مساله و فرایند تدریس، نمونه ی مورد مطالعه ،از چک لیست رفتار سنجی هر کدام حاوی 20سوال در دامنه ی یک الی 5 نمره ای در مقیاس لیکرت استفاده شده است. پایایی ابزار نگرش سنجی بینش پژوهشی 81 صدم، چک لیست رفتار سنجی مهارت حل مساله 86 صدم و چک لیست رفتار سنجی مهارت فرایند تدریس76 صدم به دست آمده است. تجزیه و تحلیل آماری در سطح استنباطی از آزمون های کولموگروف - اسمیرنوف به منظور تعیین نرمال بودن داده ها، همچنین آزمون t مستقل و آنوا استفاده گردیده است. نتایج حاصل از آزمون های آماری نشان می دهد که بین مهارت های بینش پژوهشی و فرآیند تدریس دو گروه از معلمان آموزش دیده و آموزش ندیده ی دوره ی اقدام پژوهی تفاوت معنادار وجود ندارد، اما در سطح خطای 5 درصد بین دو گروه یاد شده نسبت به مهارت حل مساله تفاوت معنادار وجود دارد. از نتایج دیگر این تحقیق می توان گفت در مهارت بینش پژوهی معلمان آموزش دیده دوره های مختلف تحصیلی تفاوت معنادار وجود داشته است. اما مهارت بینش پژوهشی معلمان آموزش دیده با سوابق خدمت مختلف، تفاوت معنادار وجود ندارد. همچنین در مقایسه ی مهارت حل مساله و فرآیند تدریس بین معلمان آموزش دیده با سوابق خدمت متفاوت و با سابقه ی تدریس در دوره های مختلف آنها تفاوت معناداری مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: اقدام پژوهی، بینش پژوهشی، فرایند تدریس، حل مساله
  • محمد حاجی زاد*، محمد صالحی صفحات 98-106
    هدف این پژوهش بررسی و مقایسه مهارت های حرفه ای استادان رشته های علوم انسانی و علوم پایه دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. روش انجام پژوهش زمینه یابی بود و جامعه آماری کلیه استادان شاغل به تدریس در رشته های علوم انسانی و علوم پایه در سال تحصیلی90- 89 به تعداد 1530 نفر و دانشجویان نیز 53000 نفر بوده که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 100 نفر از هر دو گروه به عنوان نمونه و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این تحقیق از ابزار پرسشنامه محقق ساخته (خود سنجی استادان) و نظر دانشجویان (حاوی 25 سیوال با مقیاس لیکرت) استفاده شده است. برای روایی از نظر متخصصان علوم تربیتی و برای پایایی از آزمون ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که 78/0 به دست آمد. داده ها در سطح آمار استنباطی (با استفاده از آزمون t) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت؛ نتایج کلی تحقیق بیانگر این است که میزان آگاهی استادان از مهارت های حرفه ای در رشته های علوم انسانی و علوم پایه در آزمون خود سنجی یکسان است، اما با توجه به سطح معنی داری از نظر دانشجویان (05/0<04/0Sig =) نتیجه گرفته می شود که میزان آگاهی استادان از مهارت های حرفه ای در دروس علوم پایه و علوم انسانی متفاوت است.
    کلیدواژگان: مهارت های حرفه ای استادان، علوم انسانی، علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی
  • خلیل غفاری*، مریم غضنفری صفحات 107-123
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های شهروند خوب در جامعه ی ایران و همچنین بررسی میزان انطباق برنامه های درسی مدارس با این ویژگی ها از دیدگاه معلمان دوره ی متوسطه و پیش دانشگاهی صورت گرفته است. روش تحقیق حاضر، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه ی مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه ی دبیران دوره ی متوسطه و پیش دانشگاهی در تمامی رشته ها در شهرستان الیگودرز به تعداد 425 نفر بوده که بر اساس جدول مورگان تعداد 201 نفر به تصادف انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه ی محقق ساخته 28 سوالی با مقیاس پنج درجه ای در سه مولفه ی حوزه دانش، نگرش و توانایی مدنی شهروند خوب استفاده شد. جهت تعیین روایی از نظر استادان رشته ی برنامه ریزی درسی استفاده شد و روایی ابزار از نظر آنها مورد تایید قرار گرفت. ضریب پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ 83/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده در جریان تحقیق از هر دو بخش آمار توصیفی، استنباطی و آزمون آماری خی دو استفاده شد. نتایج نشان داد که اکثر معلمان ،ویژگی های مطرح شده را به عنوان ویژگی های یک شهروند خوب برای جامعه ایران در حوزه ی دانش، نگرش و توانایی مدنی قلمداد کرده اند. همچنین برنامه های درسی دوره ی متوسطه از دیدگاه معلمان انطباق کمی با ویژگی های یک شهروند خوب دارد.
    کلیدواژگان: برنامه های درسی، ویژگی های شهروند خوب، شهروند ایرانی، دوره ی متوسطه و پیش دانشگاهی
|
  • Arezou Azimzade Parsi *, Ali Hoseinimehr, Azra Rahmani Pages 1-12

    The aim of the current study was to investigate the relationship between the five-factor model of personality and happiness. The research method was descriptive of correlation kind. The cluster sample (N= 380, 281 females and 99 males) was selected from the population i.e. 14498 students of Payam-e-Noor University branches of Qazvin province during the academic year of 2010-2011. The five factors of personality as well as happiness were assessed with the revised NEO personality and the Oxford happiness inventories, respectively. The reliability for general factors of neuroticism, extroversion, openness, agreeableness, and conscientiousness was 0.78, 0.70, 0.69, 0.84, 0.87, respectively, and for Oxford happiness inventories the Cronbach’s alpha coefficient was 0.93.   The data were analyzed using Pearson correlation and the regression method. The results showed that among the five personality factors, happiness was positively and significantly correlated to conscientiousness and negatively and significantly correlated to neuroticism.

    Keywords: neuroticism, extraversion, Openness, agreeableness, conscientiousness, Happiness
  • Masoud Naghipour * Pages 13-30
    In this study, the relationship between different child rearing styles (authoritarian, democratic, and easygoing) in parents and hardiness in their children was studied. The research question was whether there was a relationship between parents’ rearing styles and hardiness in children. In order to find answer to the above question, 300 university students were selected on the basis of their sex (males and females) major (humanistic and biological branches of science) and age (19 to 25). Khobasa hardiness inventory (50 items) and Baumrind (30 items) questionnaire were administered to assess the hardiness in students and child rearing styles in parents, respectively. The Pearson correlation test and a post-hoc test (freedly + test) were used to analyze the obtained data. Regarding the obtained fact, two other hypotheses (the two sexes and the two majors differs in hardiness) were tested and to test the above hypotheses the statistical + student test was used. The results showed that there was a significant positive correlation between democratic rearing style and hardiness in children; moreover, there was a significant negative correlation between authoritarian style and hardiness. However, it seemed that easygoing rearing style and hardiness in children were not correlated. The two sexes differed significantly in hardiness but not the two university majors (humanistic and biological).
    Keywords: Child Rearing Styles (Authoritarian, democratic, and Easygoing), Hardiness (Commitment, Control, Challenge)
  • Tahereh Khanjani *, Kamyan Khazaei, Hosseinali Taghipour Pages 31-45
    This study aimed to investigate the knowledge of modern descriptive-cross-sectional technologies in secondary and high school teachers in western Mazandaran. Thel science. nuclear power, and fundeta is a questionare consisting of 37 questions on internet science, it, nano technology, b population included all 116 science and biology teachers in Nowshahr, Chalous, and Tonekabon. The data collection instrument was a questionnaire consisting of 37 questions on Internet Science, IT, Nano Technology, Biotechnology, Nuclear Power, and Fundamental Cell Science.   The data were analyzed by means of collective tables, X² test. The results showed the poor knowledge of the above technologies all over the country. On the contrast, teachers liked to have the subjects in curriculums. Moreover, their lack of presenting the subject could be traced in their fear to get involved in it due to their poor knowledge of them.
    Keywords: New Technologies, Information technology, Nanotechnology, Nuclear Energy, Science of Stem Cells
  • M .Ali Rahmani *, Abdullah Shafiabadi, Fereshteh Mootabi, A .Reza Kiamanesh Pages 47-63

    This study was conducted to compare the effectiveness of Group Cognitive-Behavioral Couple’s Therapy (GCBCT) and Group Cognitive-Behavioral Therapy (GCBT) in marital satisfaction and depression of combat veterans over 25%. It investigated81 combat veterans and their wives who answered Enrich’s marital satisfaction questionnaire (115 items), structured clinical interview for DSM-IV (SCID), and Beck depression Inventory (2nd edition). Afterwards, 24 combat veterans and their wives were selected and were randomly assigned into two experimental groups (each group 8 couples) as well as a control group. The treatment GCBCT was administered to the experimental group I, and the treatment GCBT was given the experimental group II, but the three groups were assessed again with Enrich’s marital satisfaction questionnaire and Beck Depression Inventory-II.The results of the MANCOVA and post hoc /L MATRICS showed the significant difference between the experimental groups and the control group in the increase of martial satisfaction and the decrease of depression. There was, also, a significant difference between GCBCT group and GCBT group in martial satisfaction, but there were no significant differences between two groups in depression. It was concluded that both therapeutic methods were effective in the increase of martial satisfaction and in the decrease of depression. However, Group Cognitive-Behavioral Couple’s Therapy was more effective in the increase of martial satisfaction than Group Cognitive-Behavioral Therapy; however, both methods decreased depression.

    Keywords: Group Cognitive-Behavioral Coupleís Therapy, Group Cognitive-Behavioral Therapy, MartialSatisfaction, Depression, Combat Veterans
  • Sadraddin Sattari *, Yosef Namvar, Reza Rezaei Zarchi Pages 65-75

    The main purpose of this study was to survey the implementation of learning organization characteristics based on Wick and Leon model at the Islamic Azad University, Ardabil Branch. The research method was ‘applied research’ and the data collecting method was the ‘descriptive’ method (cross-sectional survey). The research population was all of full-time faculty members (230 members) in the Islamic Azad University, Ardabil Branch. 100 faculty members were selected as the samples of the study through random sampling method. A researcher-made questionnaire was used for collecting the data. The validity of the questionnaire was surveyed by a number of specialists’ review and the reliability was surveyed by the Cronbach Alpha coefficient as to be 0.81 (r=0.81). The data of the study were analyzed via calculating the mean, standard deviation and one sample T-test. The results of the data analysis showed that learning organization characteristics were used in low quantity and there was a significant difference between current position and excellent position based on learning organization characteristic application. The results of this study can be used to improve universities and higher education institutions work processes.

    Keywords: Learning Organization, Wick & Leon Model, Islamic Azad University Ardabil Branch
  • Seyedeh Zahra Sadati *, Behrouz Enayati, Taghi Gorgani Pages 77-97
    The aim of conducting the current descriptive research was the comparison of trained and untrained teachers’ skills in the course of action research in three fields of research insight, problem solving and teaching process. The subjects of this study included 33,368 trained teachers and 12,000 untrained ones from a scholarship initiative course who were working in the township and regional schools of Mazandaran Education Department during the educational years of 1387–1388. The cluster sampling design was used to select the subjects of the study which included two groups of trained and untrained teachers of scholarship initiative course whom were selected based on the Cochran formula. The number of trained teachers was 232 and the number of trained ones was 196.The required data for measuring the variables were obtained from the questionnaire and the researcher-made behavioral–examining checklist. To measure the inquisitive attitude of the studied sample an attitude-examining questioner including 63 questions on Likert scale was used, and for measuring the problem solving scales and teaching process of the studied sample, the behavioral examining checklist was used each contained 20 items in the range of 1 to 5 in Likert scale. The reliability of attitude examining tool of requisites teaching attitude (in research field) was 0.81, and the checklist of behavioral examining of teaching process was 0.76. The statistical analysis of the data was done by SPSS software. At the inferential level, the Kolmogorov-Smirnov was used to determine the normality of data and the T-test of the two independent groups and one-way analysis of variance were used as well. The obtained results of descriptive and inferential spastics are as follows: The obtained results of the statistical test indicated that there was no significant difference between the inquisitive attitude and skills and teaching process of the two groups of trained and untrained teachers from scholarship course, but there were significant differences in the level of 5% error among the two mentioned groups. Other results of this study show that there have been significant differences in the skill of inquisitive attitudes of trained teachers at different educational periods, but there have been no significant differences in the skills of inquisitive attitudes of trained teachers with various service records. Also, comparatively speaking, there have been no significant differences in terms of the ‘problem solving skill’ and the ‘teaching processes between trained teachers with different services records and teachers with the experience of teaching at different courses.
    Keywords: Action Research, Inquisitive Attitude, Teaching Process, problem solving
  • Mohammad Hajizad *, Mohammad Salehi Pages 98-106
    The purpose of this Survey and Comparison of the professional skills of professors of human sciences Basic Science, Islamic Azad University, Mazandaran Province is Methods research field is a community of Statistical all teachers employed to teach Courses humanities sciences based on academic year 89-90 to number of the 53,000 people in 1530 professors 100Student’s samples are selected by simple random sampling method. In this study the questionnaire instrument (survey their teachers) students (containing 25 questions with Likert scale) were used. Data are described and analyzed in 2 levels, descriptive (by using frequency distribution, percent, and average) and inferential (by using T). the results of the overall research indicates that awareness masters of professional skills in the sciences Human Science Foundation in its survey is the same test, but given the significant level of students (Sig = 0/04 <0/05) can be concluded that awareness Azmharthay professional masters courses in basic sciences and the humanities differ is.
    Keywords: Faculty professional skills, Humanities, Basic science, Azad university
  • Khalil Ghaffari *, Maryam Ghazanfari Pages 107-123
    This study has been done to investigate the characteristics of a good citizen in Iran community as well as the adjustment level of school curriculums with these characteristics from the viewpoint of high school teachers. The research method of the study was descriptive survey. The population of the study included all teachers of high schools and pre-universities of different courses in Aligoudarz. The population included 425 participants out of whom 201 people were randomly selected based on Morgan table as a sample of this study. The data were gathered by the researcher-made questionnaire including 28 questions based on Likert scale in 3 components: knowledge, attitude and the civil ability of a good citizen. The reliability of the study was confirmed by curriculum planning teachers. The content validity of the questionnaire was measured 0.83 by using Cronbach Alpha. The findings of the study were analyzed by using descriptive and inferential statistics and Goodness-of-fit Chi square. The results of the study indicated that most of the teachers figured the mentioned characteristics as the characteristics of a good citizen in knowledge, attitude and civil ability in the community of Iran. In addition, from the teachers’ viewpoint, high school curriculums had a little adjustment with the characteristics of a good citizen.
    Keywords: Curriculums, Characteristics of a Good Citizen, Iranian Citizen, High School or Middle School