فهرست مطالب

نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدهادی عسگری، فرحناز توکلیان* صفحات 7-21

    هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه ی بین به کارگیری مولفه های سازمان یادگیرنده و کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی غرب استان مازندران بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و جامعه ی آماری کلیه ی اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه های آزاد اسلامی غرب استان مازندران در نظر گرفته شد که از این تعداد 214 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. در این تحقیق، دو پرسشنامه ی سازمان یادگیرنده و پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری تنظیم شد. روایی پرسشنامه طبق نظر تعدادی از صاحبنظران تایید شد. و با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه ی سازمان یادگیرنده معادل 81/0 و پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری 84/0 محاسبه گردید. یافته های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آنووا تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین کاربست مولفه های سازمان یادگیرنده و کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی رابطه ی معنی داری وجود دارد. بین تک تک مولفه های سازمان یادگیرنده اعم از قابلیت های شخصی، مدل های ذهنی، آرمان مشترک، یادگیری تیمی و تفکر سیستمی با کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد. طبق نتایج آزمون رگرسیون، در میان مولفه های سازمان یادگیرنده، مولفه مدلهای ذهنی، می تواند بهترین پیش بینی کننده کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی باشد. بنابراین توجه به مدل های ذهنی استادان دانشگاه به منظور بهبود کیفیت زندگی کاری آنان بسیار حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: ولفه های سازمان یادگیرنده، کیفیت زندگی کاری، دانشگاه های آزاد اسلامی، اعضای هیات علمی
  • مرتضی ترخان* صفحات 23-36
    این پژوهش به منظور اثربخشی درمان بین فردی گروهی کوتاه مدت (IPT) بر بهزیستی روانی و کیفیت زندگی همسران افراد معتاد انجام پذیرفته است. روش پژوهش شبه آزمایشی و با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بوده است. جامعه ی آماری شامل 57 نفر از همسران (زن) افراد معتادی بوده که به اداره ی بهزیستی و مرکز مشاوره راهنما، برای درمان همسران خود مراجعه کردند.برای نمونه گیری از روش تصادفی استفاده شد. در واقع از بین این 57 نفر تعداد 30 نفر که بهزیستی روانی و کیفیت زندگی پایینی داشتند به تصادف انتخاب شدند و به طور داوطلبانه در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15نفر) جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق عبارت است از: پرسشنامه ی کیفیت زندگی، پرسشنامه ی بهزیستی روانی و بسته ی آموزشی IPT. پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری، توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 1989 ساخته شده است. همچنین ضریب آلفای کرونباخ آن 90/0 در نمونه ایرانی گزارش شده است. پرسشنامه ی بهزیستی روانی را، رایف در سال 1989 ساخته شده و ضریب آلفای کرونباخ آن 80 /0 گزارش شده است. گروه آزمایشی در مدت10 جلسه، هفته ای یک جلسه، فنون IPT را آموزش دیدند و گروه کنترل آموزشی  دریافت نکردند. پس از آموزش مجددا کیفیت زندگی و بهزیستی روانی اعضای هر دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج مانکوا نشان داد IPT بر بهزیستی روانی و کیفیت زندگی در یک تحلیل ترکیبی اثر معنی داری داشته است. به سخن دیگر، تحلیل کوواریانس هم در تحلیل ترکیبی و هم در تحلیل انفرادی، نشان داد IPT موجب افزایش بهزیستی روانی و کیفیت زندگی همسران افراد معتاد شده است. مطالعه ی کنونی اهمیت IPT در بهبود روابط بین فردی و افزایش بهزیستی روانی و کیفیت زندگی را نشان می دهد. یافته های این پژوهش با یافته های سایر پژوهش ها همگرایی دارد و این تحقیقات مبین این واقعیت هستند که با آموزش مهارت های بین فردی، می توان موجبات بهزیستی روانی و کیفیت زندگی بالا در همسران افراد معتاد را فراهم ساخت.
    کلیدواژگان: درمان بین فردی گروهی کوتاه مدت، بهزیستی روانی، کیفیت زندگی
  • شهره قربان شیرودی*، زینب پور صدیقی صفحات 37-51
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی میزان سلامت روانی در میان همسران شاهدی که ازدواج مجدد کردند و همسران شاهدی که ازدواج مجدد نکردند و تعیین اثربخشی درمان رفتاری- شناختی CBT بر مولفه های سلامت روان آن ها می باشد. طرح تحقیق در بخش اول این پژوهش، روش علی- مقایسه ای و برای بخش دوم از روش شبه آزمایشی با طرح تحقیق از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. کلیه ی زنان شاهد شهرستان تنکابن چه آنهایی که ازدواج مجدد کردند و آنهایی که ازدواج مجدد نکردند جامعه ی آماری را تشکیل می دهند. نمونه آماری شامل 100 نفر از این زنان است که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش پرسشنامه ی سلامت عمومی (GHQ) گلدبرگ، مورد استفاده قرار گرفت که روایی محتوایی آن در نمونه ی ایرانی تایید و ضریب آلفای کرونباخ آن 90/0 گزارش شده است. برای بررسی فرضیه ها از آزمون t و آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد که میزان سلامت روان قبل از درمان، در دو گروه همسران شاهدی که ازدواج مجدد کرده اند و همسران شاهدی که ازدواج مجدد نکرده اند متفاوت نیست. همچنین نشان داد که آموزش شناختی رفتاری، بر مولفه های سلامت روان همسران شاهدی که ازدواج مجدد کرده اند و در آنهایی که ازدواج مجدد نکرده اند نیز موثر بوده است.
    کلیدواژگان: سلامت روان، درمان شناختی - رفتاری، همسران شاهد
  • محمدابراهیم مداحی*، منا صمد زاده، محمدمجتبی کیخای فرزانه صفحات 53-63

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط جهت گیری مذهبی (درونی/ بیرونی) با بهزیستی روانشناختی و به روش همبستگی انجام گرفته است. جامعه ی آماری پژوهش، شامل کلیه ی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران شمال می باشد. نمونه ی آماری پژوهش به حجم 71 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای از دانشکده های مدیریت، حقوق و روانشناسی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده، از مقیاس های جهت گیری مذهبی (آلپورت، 1950) و بهزیستی روانشناختی PWI (کارول، 1988) استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که ضریب همبستگی به دست آمده بین نمره ی جهت گیری مذهبی درونی و بیرونی با بهزیستی روانشناختی از نظر آماری معنادار بود. از طرفی دیگر نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که جهت گیری مذهبی هم از نوع درونی و هم از نوع بیرونی آن قابلیت پیش بینی بهزیستی روانشناختی را دارد. این  نتایج را این طور می توان تبیین کرد هرچه میزان جهت گیری مذهبی جوانان درونی تر باشد، بهزیستی روان شناختی آن ها بیشتر خواهد بود. و هرچه میزان جهت گیری مذهبی جوانان بیرونی تر باشد، بهزیستی روانشناختی آن ها کمتر خواهد بود. از سوی دیگر، جهت گیری مذهبی قابلیت پیش بینی بهزیستی روانشناختی را دارد.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، جهت گیری مذهبی، دین، سلامت روان
  • حسین مومنی مهموئی*، مرتضی کرمی، سعید تیموری صفحات 65-80
    این پژوهش به منظور "بررسی برنامه ی درسی تجربه شده ی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته رشته ی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه" انجام شده است. روش تحقیق پیمایشی بوده است و جامعه ی آماری، اعضای هیات علمی و مدرسین 15 نفر و دانشجویان ترم آخر کارشناسی رشته ی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه 50 نفر بودند. که کل جامعه ی آماری به عنوان نمونه مورد پژوهش قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی محقق ساخته و مشاهده ی نظام یافته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. از آزمون t تک نمونه ای وt  مستقل برای تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که استادان و دانشجویان معتقدند بین برنامه ی درسی اجرا شده و تجربه شده، همخوانی وجود ندارد. در اجرای برنامه ی درسی، از دیدگاه دانشجویان، رویکرد بالنده و از دیدگاه استادان، رویکرد حمایتی موفق و حمایتی ناموفق برنامه ی درسی تعاملی بیشتر مورد توجه است. در مورد همخوانی برنامه ی درسی اجرا شده و تجربه شده (نهفته، تعاملی و یاد گرفته شده) بین استادان و دانشجویان اتفاق نظر وجود دارد.
    کلیدواژگان: برنامه ی درسی اجرا شده، برنامه ی درسی تجربه شده، آموزش ابتدایی، آموزش عالی
  • عزت الله قدم پور*، حسین مهرداد، حسنعلی جعفری صفحات 81-101

    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین ویژگی های شخصیتی و هوش فرهنگی کارکنان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان صورت گرفته است. در این تحقیق از روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی استفاده شد. جامعه ی آماری مورد مطالعه در این تحقیق کلیه ی کارکنان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان به تعداد 171 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردید و تعداد 120 نفر به عنوان نمونه ی آماری به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب گردید. برای جمع آوری داده های مورد نیاز، پرسشنامه ی هوش فرهنگی ساخته شده ی آنگ و همکاران و پرسشنامه  ی پنج عاملی شخصیت NEO به کار رفته است. برای تعیین روایی از روایی محتوایی استفاده شد و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ تعیین گردید. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ی هوش فرهنگی 85/0 و پرسشنامه ی ویژگی های شخصیتی برابر 82/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های تحقیق علاوه بر شاخص های آمار توصیفی از جمله میانگین و انحراف استاندارد از آزمون های آمار استنباطی مانند ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند گانه استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین پنج ویژگی بارز شخصیتی (برون گرایی، وظیفه شناسی، تطابق پذیری، روان رنجوری و گشودگی نسبت به تجربه) و هوش فرهنگی رابطه ی معنادار وجود دارد و ویژگی تطابق پذیری، بهترین پیش بینی کننده ی هوش فرهنگی است.

    کلیدواژگان: ویژگی های بارز شخصیتی، هوش فرهنگی، میراث فرهنگی
  • محمدمجتبی کیخای فرزانه* صفحات 103-116

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش گروهی ابراز وجود بر اضطراب اجتماعی، پیشرفت تحصیلی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان پسر پایه ی دوم دوره ی متوسطه ی شهر ایرانشهر انجام گرفت. پژوهش حاضر شبه تجربی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بوده است. جامعه ی آماری این پژوهش دانش آموزان پسر پایه ی دوم متوسطه مشغول به تحصیل در سال 90-1389 بوده که تعداد آنها 943 نفر و نمونه ی آن شامل 70 دانش آموز است که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل مقیاس درجه بندی مهارت های اجتماعی ایسلر و میلر و مقیاس اضطراب اجتماعی واتسون و فرند بود. داده های به دست آمده با روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که بین دو گروه از لحاظ هر سه متغیر وابسته تفاوت معناداری وجود دارد. یافته های این پژوهش نشانگر آن است که آموزش گروهی ابراز وجود باعث کاهش اضطراب اجتماعی و افزایش مهارت های اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می شود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، اضطراب اجتماعی، آموزش گروهی ابراز وجود، مهارت های اجتماعی
  • جواد خلعتبری، شهره قربان شیرودی، ایمان حسینی صفحات 117-131

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی میان کمال گرایی و احساس تنهایی با کیفیت زندگی دانشجویان پزشکی گیلان انجام پذیرفت. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده و جامعه ی آماری این پژوهش، کلیه ی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (612 نفر) بودند که از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده به تعداد 300 نفر، 150 دانشجوی دختر و 150 دانشجوی پسر به عنوان گروه نمونه ی تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق عبارت بودند از: مقیاس کمال گرایی هیل، فرم کوتاه پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت و پرسشنامه ی سنجش تنهایی اجتماعی و عاطفی اشر. یافته ها با آزمون رگرسیون چند متغیری و ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمال گرایی و احساس تنهایی، تبیین بالایی از کیفیت زندگی به دست داد. بنابراین کیفیت زندگی بالاتر، با احساس تنهایی و کمال گرایی پایین، رابطه ی بیشتری دارد. یعنی با افزایش کیفیت زندگی، کمال گرایی و احساس تنهایی کاهش می یابد. در بررسی ضرایب همبستگی بین کمال گرایی و احساس تنهایی، همبستگی معنادار به دست آمد و همچنین همبستگی کمال گرایی و کیفیت زندگی، معنادار می باشد. و بین احساس تنهایی و کیفیت زندگی نیز همبستگی معناداری به دست آمد.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، احساس تنهایی، کیفیت زندگی
|
  • MohammadHadi Asgari, Farahnaz Tavakollian * Pages 7-21

    This study aimed to study the relationship between using learning organization components (personal mastery, mental models, shared vision, team learning and system thinking) and the quality of work life of the faculty members in the Islamic Azad University branches of the west of Mazandaran. The research method in this study was a ‘correlation’ type. The population included all full-time faculty members of the Islamic Azad university branches of the west of Mazandaran among which 214 people were selected through stratified random sampling appropriate to the population. Two researcher-made questionnaires were formed: Learning Organization and Quality of Work Life questionnaires. The validity of the questionnaires was determined by a number of theoreticians in management, psychology, education fields. The reliability of Learning Organization questionnaire was 0.81 and the reliability of Quality of Work life questionnaire was measured as 0.84 by applying Cronbach Alpha coefficient. The findings of this study were analyzed by descriptive and inferential methods of statistics (the Multiple Variables Regression Analysis Test and the Pearson Correlation Coefficient Test as well as the ANOVA). The results of the study indicated that there was a meaningful relationship between the application of the learning organization components and the quality of faculty members’ work life in the Islamic Azad universities of the west Mazandaran. There was a meaningful relationship between the learning organization components (personal mastery, mental models, shared vision, team learning and system thinking) and quality of faculty members’ work life in the Azad Universities of west of Mazandaran. Further, among learning organization components, mental models was shown to be the best predictor for faculty members' quality of work life. Thus, the mental models of faculty members were suggested to be used in order to improve their quality of work life.

    Keywords: Learning Organization Components, quality of work life, IAU, Faculty Members
  • Morteza Tarkhan * Pages 23-36
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of short-term group interpersonal therapy (IPT) on the psychological well-being and the life quality of addicted individuals’ wives. The method of this study was quasi-experimental and the design was ‘pretest-posttest’ with a control group. The samples were 57 wives who had referred to Rahnama counseling center and the Rehabilitation Office (Behzisti) for their husbands’ treatment. Using a life quality and psychological well-being questionnaire, 30 people of the wives with low psychological well-being and life quality were selected on simple randomization basis and were divided voluntarily into two groups of experimental and control (15 in each group). The experimental group received 10 sessions of IPT techniques weekly, and the control group did not receive any training. After receiving the treatment, the life quality and the psychological well-being of the subjects in each group were measured again. The MANCOVA analysis of the data showed that IPT in the combination analysis on psychological well-being and life quality revealed significant effect and partial eta squared of the combination analysis was shown to be 0.81. In addition, the data analyzed by using ANCOVA with Bonferoni methods partial eta squared revealed the psychological well-being to be 0.61 and the life quality to be 0.67. In other words, the covariance analysis, both in the combination analysis and in the individual analysis indicated that the IPT caused increasing psychological well-being and life quality in the addicted individuals’ wives. The results of the present investigations revealed the significance of IPT in increasing interpersonal relationships and, consequently, on the improvement of psychological well-being and life quality. The results of this study were in line with other research studies and these investigations showed that the training of interpersonal skills can cause psychological well-being and life quality.
    Keywords: Short-Term Group Interpersonal Therapy, Well-Being, Life quality
  • Shohreh Ghorbanshiroudi *, Zeinab Poursedighi Pages 37-51
    This study aimed to compare mental health among remarried Shahed spouses and non-remarried Shahed spouses and determining the effectiveness of CBT cognitive behavioral therapy on their mental health components. The research design, in part one of the study, was comparative, and the ‘pretest-posttest’ research design with control group was used for part two. The population of the study included all women who remarried and those who did not remarry in Tonekabon province. The sample in this study included 100 women who were selected based on simple random sampling, and Goldberg’s Mental Health Questionnaire (GHQ) was conducted on these samples. The T-test and Covariance Analysis were used to test the hypotheses of the study, and the data were analyzed using the SPSS software. The research findings showed that there was no difference between Shahed spouses who remarried and those did not remarry in terms of mental health before the treatment. The results also showed that cognitive behavioral training was effective on mental health components of Shahed spouses who remarried. Cognitive behavioral training was also effective on health components among spouses who did not remarry.
    Keywords: mental health, cognitive-behavioral therapy, Shahed Spouse
  • MohammadEbrahim Maddahi *, Mona Samadzadeh, MohammadMojtaba Keikhayfarzaneh Pages 53-63

    The present study aimed to investigate the relationship between religious orientation (internal/external) and psychological well-being which has been conducted in a correlation method. The population of the study included all Islamic Azad University, North Tehran Branch. The research sample volume included 71 students selected randomly via cluster sampling from management, law and psychology colleges. The scales of religious orientation (Allport, 1950) and PWI psychological well-being (Carol, 1988) were used to collect the data of the study. Stepwise regression analysis was used to analyze the data. The results showed that there was a statistically significant relationship between the internal and external religious orientation scores and psychological well-being. On the other hand, the results obtained from stepwise regression analysis showed that both internal and external religious orientations were capable to predict psychological well-being. These results could be determined in such a way that the more internal youth’s religious orientation, the more their psychological well-being and the more external youth’s religious orientation, the less their psychological well-being. On the other hand, religious orientation was capable to predict the psychological well-being.

    Keywords: psychological well-being, Religious orientation, Religion, mental health
  • Hossein Moameni Mahmouei *, Morteza Karami, Saied Teymouri Pages 65-80
    This study intended to examine the experimented curriculum of undergraduate students of elementary education in the Islamic Azad University at Torbat-e-Heidarie. The research method was a survey. The population was the faculty members, teachers (n=15) and undergraduate senior B.A. students majoring in Elementary Education from the Islamic Azad University at Torbat-e-Heidarie (n=50). The total population was studied. A questionnaire and systematic observation were the data collection instruments in this study. A one-sample t-test and an independent t-test were used for analyzing the data. The results showed that the participant faculty members, teachers and students believed that there was no match between the implemented curriculum and experimented curriculum. In the curriculum implementation, from the students’ point of view, the ‘development approach’ and from the faculty members’ view, the ‘supportive approach’ was considered to be significant. Regarding the consistency of the implemented curriculum and experimented curriculum (concealed, learned and interactive curriculum), there was consensus between teachers and students.
    Keywords: Experimented Curriculum, implemented curriculum, Higher Education, Elementary Education
  • Ezatollah Ghadampour *, Hussein Mehrdad, Hasan Ali Jafari Pages 81-101

    The present study has been carried out to investigate the relationship between personality characteristics and Cultural Quotient (CQ) among the personnel of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism organization of Lorestan Province. The research method was descriptive correlation, and the statistical population involved all employees of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization (N=171). The Statistical sample was determined by using the Cochran formula, thus, 120 subjects were selected through proportional stratified sampling method. Two questionnaires were used for collecting the data: 1) Ang et al (2004) standard questionnaire and 2) five-factor personality traits standard questionnaire (NEO). In order to evaluate the questionnaire reliability, the Cronbach's alpha method was employed. The Reliability Coefficients for the Ang questionnaire was α=0.85 and for (NEO) questionnaire was α=0.82. The validity of the two questionnaires was considered as content validity and was investigated by collecting specialists’ comments. For analyzing the data, descriptive statistics on indicators such as average and standard deviation as well as inferential statistical tests such as Pearson correlation and multiple regression analysis were used. The results showed that there was a relationship between personality characteristics (Neuroticism, Extroversion, Agreeableness, Conscientiousness, and Openness to Experience) and cultural intelligence, also, Agreeableness was shown to be the best predictor for cultural intelligence (CQ).

    Keywords: personality characteristics, Cultural Quotient, Cultural heritage
  • MohammadMojtaba Keikhayfarzaneh * Pages 103-116

    This study aimed to examine group assertive training on social anxiety, social skills and academic success of male second level students in Iranshahr high schools. The design of the study was quasi-experimental, and of pretest-posttest-with-control group kind. The population of the study included second grade high school students in the academic year 2010-2011 consisted of 943 members and the sample included 70 students selected via multistage cluster sampling method that were involved in two groups: experimental and control. The instruments used in this study were Eisler & Miller Social Skills Rating Scale and Watson & Friend's Anxiety Scale. The obtained data were analyzed using multi-variable variance (Manova). The results showed that there was a significant difference among three the groups in the case of the three variables. The obtained results of this study demonstrated that group assertive training increased social skills and academic success and decreased social anxiety.

    Keywords: Academic success, Social anxiety, Group Assertive Training, social skills
  • Javad Khalatbari, Shohreh Ghorbanshiroudi, Iman Hosseini Pages 117-131

    Life quality has been proposed as one of the signs for measuring health. It has been expressed as a combination of social, mental and physical welfare that can be understood by an individual or groups of people, and is considered one’s thoughts of his or her situation of life based on culture and value regulation he or she lives in as well as the relation among these thoughts with purposes, expectations, criteria in addition to the consideration of priorities of the person. The present study investigated the relationship between life quality and two variables of perfectionism and feeling of loneliness in medical students of Guilan province. This study was accomplished with the purpose of investigating the relationship between perfectionism and feeling of loneliness and the life quality of medical students in Guilan province. The research method was ‘correlation analysis’ and population of this research were all medical students of medical science university of Guilan (612 people) who were selected via cluster sampling in about 300 students, 150 female student and 150 male students. They were the sample groups of the current study. The research materials were Hill Perfectionism Measure, the brief form of Life Quality Questionnaire of World Health Organization as well as the questionnaire measuring social and mental loneliness. The data were analyzed via Multivariable Regression and Pearson correlation coefficient. The results showed that perfectionism and feeling of loneliness were perfect explanations of life quality, thus, a higher life quality could be of more relationship with feeling of loneliness and perfectionism which meant that as life quality increased, the feeling of loneliness decreased. The correlation analysis between perfectionism and feeling of loneliness indicated that a significant correlation was achieved, also, the correlation between perfectionism and life quality was significant. Therefore, a significant correlation was achieved between feeling of loneliness and life quality.

    Keywords: Perfectionism, Loneliness, Quality of Life