فهرست مطالب

فصلنامه بیهوشی و درد
سال چهاردهم شماره 3 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژگان شکراللهی، سید اسماعیل هاشمی*، مهناز مهرابی زاده هنرمند، یدالله زرگر، عبدالزهرا نعامی صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان هیجان مدار بر اجتناب تجربی و تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به دردمزمن با ناگویی هیجانی انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، همراه با گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به درد مزمن شهر اصفهان در سال 1400 بود. در نمونه گیری با روش نمونه گیری دردسترس و داوطلبانه، تعداد 24 بیمار مبتلا به درد مزمن که در پرسش نامه ناگویی هیجانی ترونتو (1994) نمره بالای 60 دریافت کرده بودند، انتخاب و به طور تصادفی به گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (12 = n). سپس گروه آزمایش درمان آنلاین هیجان مدار را به مدت 12 جلسه هفتگی دریافت کرد. ابزار مورد استفاده پژوهش شامل پرسش نامه پذیرش و عمل (2011) و پرسش نامه تنظیم هیجان گارنفسکی (2001) بود که در سه مرحله پژوهش تکمیل شد. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین های تعدیل شده متغیرهای اجتناب تجربی و تنظیم شناختی هیجان در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). پس می توان نتیجه گرفت که درمان هیجان مدار بر اجتناب تجربی و تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به درد مزمن با ناگویی هیجانی اثربخش است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرگذاری درمان هیجان مدار بر متغیرهای پژوهش میتوان از این روش درمان برای بهبود بیماران مبتلا به درد مزمن با ناگویی هیجانی سود جست.

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، اجتناب تجربی، تنظیم شناختی هیجان، درد مزمن، ناگویی هیجانی
  • مهناز رستمی امین*، پرنیان رزاقی صفحات 10-16

    هدف این تحقیق ارایه یک گزارش درباره استفاده از تکنیک خود هیپنوتیزم جهت ایجاد بی حسی هیپنوتیزمی در نواحی فک فوقانی و فک تحتانی جهت مداخلات دندانپزشکی خود محقق بود. این محقق در سن 38 سالگی ، به علت پوسیدگی 3 دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده بود و با توجه به عکس رادیوگرافی نیازمند ترمیم کامپوزیت  3 سطحی در دندان 3 بالا سمت چپ ، ترمیم آمالگام 3 سطحی در دندان 6 بالا سمت چپ ، و ترمیم آمالگام 3 سطحی کلاس دو در دندان 6 پایین سمت راست بود. او 20 دقیقه قبل از تراش و پر کردن دندان های مذکور با استفاده از تکنیک های تنفسی ، آرام سازی ، تصویرسازی ذهنی وارد خلسه هیپنوتیزمی عمیقی شد و از هیچ داروی بی حسی یا روش هترو هیپنوتیزم برای وی استفاده نشد. در مرحله گذاشتن وج در فضای بین دو دندان و همینطور حین عمل تراش و پر کردن دندان ها هیچ آثاری از درد در چهره و رفتار وی توسط دندانپزشک مشاهده نشد ، خود او هم هیچ دردی را احساس نکرد. از کلیه مراحل این تحقیق فیلمبرداری شد.

    نتیجه گیری

     از این تکنیک به عنوان یک روش ایمن و بدون عوارض جانبی در دندانپزشکی به جای داروهای بی حسی مخصوصا برای گروهای پرخطر مانند افراد با فشار خون بالا ، زنان باردار و افراد با حساسیت دارویی می توان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: خود هیپنوتیزم، بی حسی هیپنوتیزمی، پوسیدگی دندان، فک فوقانی، فک تحتانی
  • سید مجتبی عقیلی*، مهسا اسدالله، انسیه بابایی صفحات 17-26
    زمینه و اهداف

    اضطراب یکی از نشانه های مشترک در بیماران دچار اختلال های مزمن تنفسی از جمله کرونا است که از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن بر سلامت و کیفیت زندگی تاثیر منفی می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر تحمل پریشانی، درد مزمن و اضطراب ناشی از کرونا در معلمان شهر گرگان در سال 1401 انجام شد.

    روش بررسی

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون_پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان پایه سوم شهر گرگان در سال تحصیلی 1401-1400 بودند که از میان آنها تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در 2 گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) جای دهی شدند. گروه آزمایش تحت درمان متمرکز بر شفقت قرار گرفت و گروه گواه تا پایان پژوهش مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های اضطراب ناشی از کرونا علیزاده فرد و همکاران، درد مک گیل و تحمل پریشانی سیمونز و گاهر بود. داده های پژوهش با آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که نتایج به صورت کلی نشان داد که بین گروه آزمایش و گواه در میزان تحمل پریشانی، درد مزمن و اضطراب ناشی از کرونا تفاوت معنی دار وجود دارد (0001/0>p). درمان متمرکز بر شفقت عامل مهم و تاثیرگذاری بر افزایش تحمل پریشانی و کاهش درد مزمن و اضطراب ناشی از کرونا در معلمان می باشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج درمانگران، مشاوران و روانشناسان در کنار سایر روش های درمانی از روش درمان متمرکز بر شفقت در راستای ارتقای وضعیت روانشناختی معلمان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: درمان متمرکز بر شفقت، تحمل پریشانی، درد مزمن، اضطراب ناشی از کرونا، معلم
  • علی صادقی، احمد غضنفری*، شهرام مشهدی زاده، طیبه شریفی صفحات 27-38
    زمینه و هدف

    درمان های روان شناختی سال ها برای بیماران حاد زیستی در کنار سایر درمان های دارویی جواب گوی مشکلات روان شناختی بیماران بوده است. پژوهش حاضر باهدف مقایسه اثربخشی آموزش گروهی سرمایه های روان شناختی با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر نشانه های روان تنی بیماران مبتلا به میگرن شهر اصفهان صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    طرح این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه بیماران مبتلا به میگرن شهر اصفهان در سال 1400 تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل 54 نفر از بیماران مبتلا به میگرن بود و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه گمارده شدند. گروه های آزمایش تحت 14 جلسه آموزش سرمایه روان شناختی و گروه آزمایش دوم تحت 8 جلسه درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزار پژوهش شامل آزمون غربالگری نشاته های روان تنی بوده و داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری های مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    تفاوت نمرات نشانه های روان تنی در مرحله پیش آزمون پس آزمون پیگیری در سه گروه معنی دار (001/0>p) و میزان تفاوت گروه ها در مراحل پژوهش (تعامل زمان در گروه) برابر با57/3 درصد است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش سرمایه های روان شناختی بر نشانه های روان تنی بیماران مبتلا به میگرن این درمان ها عاملی موثر در بهبود نشانه های  این بیماران می شود.

    کلیدواژگان: نشانه های روان تنی، آموزش گروهی سرمایه های روان شناختی، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، میگرن
  • نعیمه باقرزاده حمامچی، شهلا آب خوی، هادی اسمخانی اکبری نژاد* صفحات 39-49
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت خواب و شدت درد بیماران مبتلا به میگرن بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به میگرن شهر تبریز در سال 1402 تشکیل داد. 30 نفر با داشتن ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند و از میان کلیه زنان مبتلا به میگرن شهر تبریز در سال 1402 انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و گواه، هر کدام 15 نفر قرار گرفتند. ابزارهای اندازه گیری، پرسشنامه های کیفیت خواب پیتزبورگ و شدت درد مک گیل بودند. اعضای گروه مداخله، در 8 جلسه 5/1 ساعته شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کردند؛ ولی گروه گواه هیچ درمانی را دریافت نکردند. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس آمیخته با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در پیش آزمون، میانگین و انحراف معیار شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی برای کیفیت خواب (53/2±60/17) و برای شدت درد (61/4±87/46)، و در گروه گواه برای کیفیت خواب (03/2±00/17) و برای شدت درد (89/3±80/45) بود. شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در مقایسه با گروه گواه، کیفیت خواب (20/2±13/14) و شدت درد (04/5±93/41) زنان مبتلا به میگرن را در پس آزمون به ترتیب بهبود و کاهش داد (001/0>p). در مرحله پیگیری، اثر درمان بر کیفیت خواب و شدت درد ماندگار بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب افزایش کیفیت خواب و کاهش شدت درد زنان مبتلا به میگرن شده است.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت خواب، شدت درد، میگرن
  • علیرضا جمشیدی، داوود معنوی پور*، محمدعلی بشارت، مینا مجتبایی صفحات 50-64
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر اثر بخشی روان درمانی پویشی متمرکز کوتاه مدت بر اضطراب درد و همدلی خود در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش تک آزمودنی از نوع چند خط پایه ای با دوره پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران زن مبتلا به سرطان پستان بیمارستان های شهر تهران در سال 1400 تا 1401 بود نمونه آماری 3 نفر زن مبتلا به سرطان پستان بود. جلسات درمانی برای هریک از آن ها به صورت انفرادی اجراء گردید. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه اضطراب درد مک کراکن و دینگرا (2002) و پرسشنامه همدلی معنوی پور و همکاران (1399) بودند. داده ها با استفاده از شاخص درصد بهبودی، تحلیل های درون موقعیتی و بین موقعیتی در نرم افزارهای SPSS و Excel، بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج درصد بهبودی نشان داد که روان درمانی پویشی متمرکز کوتاه مدت بر اضطراب درد زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله درمان تاثیر متوسط و در مرحله پیگیری تاثیر متوسط به بالا داشته است و برای متغیر همدلی خود در مرحله درمان تاثیر متوسط به بالا و در مرحله پیگیری تاثیر زیادی داشته است. تحلیل های دیداری و نتایج تحلیل های درون موقعیتی و بین موقعیتی حاکی از تفاوت معنادار بین مرحله خط پایه و مداخله برای همه آزمودنی ها بود (100=PND). ماندگاری اثر روان درمانی پویشی متمرکز کوتاه مدت بر اضطراب درد و همدلی خود زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله پیگیری تایید شد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش مشخص شد که روان درمانی پویشی متمرکز کوتاه مدت بر اضطراب درد و همدلی خود زنان مبتلا به سرطان پستان موثر است، لذا پیشنهاد می شود روان شناسان بالینی از این درمان برای کاهش اضطراب درد و افزایش همدلی خود در زنان مبتلا به سرطان پستان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: روان درمانی پویشی متمرکز کوتاه مدت، اضطراب درد، همدلی خود، زنان، سرطان پستان
  • تاثیر تمرینات کششی بر درد و سوپینیشن مچ پا در بانوان مبتلا به التهاب نیام کف پایی
    فاطمه میرزائی، مسعود گلپایگانی صفحات 65-75
    زمینه و هدف

     التهاب غلاف کف پا، شایع ترین علت درد در قسمت تحتانی پاشنه می باشد و حدود %11 تا  %15 از کلیه علل درد پا که نیازمند درمان هستند را تشکیل می دهد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرینات کششی بر درد و سوپینسشن مچ پای  بانوان مبتلا به التهاب نیام کف پایی می باشد.

    مواد و روش ها

     15 بیمار مبتلا به التهاب نیام کف پایی به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه، کنترل و  تجربی هر یک به تعداد 15 نفر قرار گرفتند. این مطالعه به صورت پیش آزمون و پس آزمون بوده و مداخلات تمرینی به مدت شش هفته تحت نظارت محقق انجام شد. از مقیاس بصری درد جهت ارزیابی درد و از آزمون برادی جهت ارزیابی نوع ساختار پا و میزان سوپینیشن مچ پااستفاده  شده است. برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک  وبرای بررسی تفاوت های درون گروهی  و برون گروهی از آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد (05/0 ≥α).

    ملاحظات اخلاقی: 

    این مطالعه توسط کمیته اخلاق طرح های پژوهشی به تصویب رسیده است (کد اخلاق: IR.ARAKU.REC.1401.014)

    یافته ها

     نتایج نشان داد که . تمرینات کششی منجر به بهبود درد و میزان سوپینیشن مچ پا شده است (05/0>p)؛ همچنین تفاوت بین گروهی در دو گروه تمرینات کششی و کنترل در هر دو متغیر درد و سوپینیشن مچ پا مشاهده شد (05/0 > p).

    نتیجه گیری

     یافته های تحقیق حاضر نشان داد که کاهش درد و بهبود میزان سوپینیشن مچ پای بانوان دارای التهاب نیام کف پایی در گروه تمرینات کششی نسبت به گروه کنترل معنادار بوده است، بنابراین می توان عنوان کرد که نتایج به دست آمده از این تحقیق تا حدود زیادی به اثرات مثبت  تمرینات کششی مورد استفاده مرتبط است. برای دست یابی به نتایج دقیق تر، در تحقیقات آینده باید به میزان ماندگاری تاثیر این تمرینات در بهبود بیماران مبتلا به التهاب نیام کف پایی پرداخته شود. با توجه به بهبودی متغیرهای اندازه گیری شده در گروه تمرینی پیشنهاد می شود که از این تمرینات در درمان بیماران مبتلا به التهاب نیام کف پایی در آینده استفاده شود.

    کلیدواژگان: التهاب نیام کف پایی، سوپینیشن مچ پا، تمرینات کششی
  • مقایسه تاثیر یک دوره برنامه مهار یکپارچه عصبی عضلانی با و بدون تحریک الکتریکی بر قدرت و استقامت عضلات گردن بیماران دارای گردن درد مکانیکی مزمن
    صدف پیرترسا، صدرالدین شجاع الدین، ملیحه حدادنژاد صفحات 76-88
    مقدمه و هدف

    هدف از این مطالعه بررسی این موضوع بود که آیا استفاده از تکنیک مهار عصبی عضلانی تلفیقی همراه با تحریک الکتریکی می تواند بهبود سریعتر و بیشتر در حداکثر قدرت و استقامت عضلات گردن در بیماران مبتلا به گردن درد مزمن مکانیکی را فراهم کند یا خیر.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون_پس آزمون بوده است. بدین منظور بیماران مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی شهر تهران به طور تصادفی در دو گروه تجربی (17=n) و یک گروه کنترل (17=n) قرار گرفتند. درد، ناتوانی، قدرت و استقامت عضلات گردن پیش و پس از هشت هفته مداخله، به ترتیب با استفاده از شاخص بصری درد، شاخص ناتوانی گردن، داینامومتر و تست فلکشن کرانیوسرویکال اندازه گیری شدند. آزمون تحلیل واریانس اندازه های تکراری و t زوجی و آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون t زوجی و آزمون تحلیل واریانس یکراهه اختلاف معنادار درون گروهی و بیرون گروهی را در سه گروه نشان نداد، در مقابل گروه تکنیک مهار عصبی عضلانی تلفیقی همراه با تحریک الکتریکی به نسبت دو گروه دیگر اندازه اثر بالینی بیشتری را نشان داد.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به اثرات بالینی گزارش شده برای تکنیک مهار عصبی عضلانی تلفیقی همراه با تحریک الکتریکی در بیماران دارای گردن درد، استفاده از این روش به عنوان یک روش مکمل در بهبود درد، ناتوانی و افزایش قدرت و استقامت عضلات گردن بیماران مبتلا به گردن درد مزمن غیر اختصاصی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: گردن درد مزمن غیراختصاصی، درد، ناتوانی، قدرت، استقامت
|
  • Mojgan Shokrolahi, Seyed Esmaeil Hashemi*, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand, Yadollah Zargar, Abdolzahra Naaimi Pages 1-9
    Background

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of emotion focused therapy on experiential avoidance and cognitive emotion regulation in Patients with chronic pain and alexithymia.

    Method

    This research was a experiential study with pre, post-test and follow-up with control group. The statistical population included all patients with chronic pain in Isfahan city in 1400. Sampling was done by available and voluntary sampling method and in two stages. In this way, 24 patients with chronic pain who scored above 60 in the Tronto alexithymia questionnaire (1994) were selected and randomly assigned to the experimental and control groups (n = 12). The experimental group received online emotion-focused group therapy for 12 weekly sessions. Instruments were Karnfeskesʼs Cognitive Emotion Regulation Questionnaire(2001) and  Acceptance and Action Questionnaire (2011) which were completed in three stages of the research. data were analyzed using repeated measure analysis.

    Results

    The results of data analysis showed that there is a significant difference between the adjusted averages of experiential avoidance and cognitive emotion regulation in the two groups (P<0.05). Therefore, it can be concluded that emotion focused therapy is effective on experiential avoidance and cognitive emotion regulation in Patients with chronic pain and alexithymia (P<0.05).

    Conclusion

    Considering the effect of emotion focused therapy on research variables, this treatment method can be used to improve Patients with chronic pain and alexithymia.

    Keywords: Emotion-focused therapy, experiential avoidance, cognitive emotion regulation, Chronic pain, Alexithymia
  • Mahnaz Rostami Amin*, Parnian Razaghi Pages 10-16

    The present study aims was to provide a report on the use of self-hypnosis technique to create hypnotic anesthesia in the upper and lower jaw areas for the dental interventions of the researcher.This researcher visited in the dental clinic at the age of 38 years due to the decay of three teeth. Based on the radiograph, she was required the 3-level composite restoration in the third upper left tooth, 3-level amalgam restoration in the sixth upper left tooth, and 3-level Class II amalgam restoration in the sixth lower right tooth. she entered a deep hypnotic trance utilizing breathing techniques, relaxation, and mental imagery 20 minutes before the above-mentioned teeth cutting and filling. No Anesthetic or hetero - hypnosis method was applied for her. The dentist did not observe any signs of pain on her face and behavior during placing the wedge in the space between the two teeth and their grinding and filling. She herself did not feel any pain. All of the stages of the study were filmed.

    Conclusion

    The aforementioned technique can be applied as a safe method without side effects in dentistry instead of anesthetic drugs, especially for high-risk groups such as people with high blood pressure, pregnant women, and those with drug sensitivity.

    Keywords: Self-hypnosis, Hypnotic anesthesia, Tooth decay, Maxillary, Mandibular
  • Mojtaba Aghili*, Mahsa Asadollah, Ensiyeh Babaee Pages 17-26
    Backgrounds and aims

    Anxiety is one of the common symptoms in patients with chronic respiratory disorders, including chrona, which negatively affects health and quality of life by weakening the immune system. The aim of this study was to investigate the effectiveness of the treatment focused on compassion on tolerance, chronic pain and anxiety caused by Corona in Gorgan's teachers in 2022.

    Method

    The research method was a semi-experimental pre-test-post-test type with a control group. The statistical population of the research was all the third grade teachers in the city of Gorgan in the academic year 2021-2022, of which 30 people were selected as a sample using available sampling method and randomly placed in 2 experimental and control groups (15 people in each group). The experimental group received compassion-focused therapy, and the control group did not receive any intervention until the end of the study. The research tools included Alizadeh Fard et al.'s anxiety questionnaires, McGill's pain and distress tolerance questionnaires by Simmons and Gaher. The research data were analyzed by multivariate analysis of covariance test.

    Results

    The results showed that the results generally showed that there was a significant difference between the experimental group and the evidence of distress tolerance, chronic pain, and anxiety caused by Corona (P <0.0001). Central treatment focused on compassion is an important factor in increasing distress tolerance and reducing chronic pain and anxiety caused by chrona in teachers.

    Conclusion

    Based on the results of therapists, counselors, and psychologists, along with other therapies, use the treatment focused on compassion to promote teachers' psychological status.

    Keywords: Concentration of compassion, distress tolerance, chronic pain, chronic anxiety, teacher
  • ALI Sadeghi Pages 27-38
    Aims and background

    For years, psychological treatments for acute biological patients, along with other drug treatments, have been the answer to patients' psychological problems. The present study aimed to compare the effectiveness of group training of psychological capitals with cognitive therapy based on mindfulness on the psychosomatic symptoms of migraine patients in Isfahan city.

    Materials and Methods

    The design of this research was a semi-experimental type of pre-test, post-test and follow-up with a control group. The statistical population of the study was made up of all migraine patients in Isfahan city in 1400. The research sample consisted of 54 patients with migraine and were selected by purposeful sampling and randomly assigned to two experimental groups and one control group. The experimental groups underwent 14 sessions of psychological capital training, and the second experimental group underwent 8 sessions of cognitive therapy based on mindfulness, and the control group did not receive any intervention. The research tool included the Beck Depression Questionnaire and the data were analyzed using two-way analysis of variance with repeated measurements.

    Results

    The difference in the psychosomatic symptoms scores in the pre-test and follow-up test in the three groups is significant (p<0.001) and the difference between the groups in the research stages (interaction of time in the group) is equal to 72.9%.

    Conclusion

    Considering the effect of mindfulness based cognitive therapy and psychological capital training on the psychosomatic symptoms of migraine patients, these treatments become an effective factor in improving the symptoms of these patients.

    Keywords: psychosomatic symptoms, Psychological capital training, Mindfulness-based cognitive therapy, Migraine
  • Naeimeh Bagherzadeh Hamamchi, Shahla Abkhooy, Hadi Smkhani Akbarinejhad* Pages 39-49
    Aims and background

    The aim of this study was to determine the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) on sleep quality & intensity pain of women with migraine.

    Materials and Methods

    This study was semi-experimental with a pretest-posttest & follow-up control group design. The statistical population of the research consisted of all women suffering from migraine in Tabriz city in 2023. In total, 30 person meeting the inclusion criteria were selected by purposeful sampling, and The were randomly divided into the intervention and control groups (15 people each). The measurement tools were Pittsburgh sleep quality and McGill pain intensity questionnaires. The members of the experimental group received MBCT in 8 sessions of 1.5 hours; but the control group did not receive any treatment. Analysis of findings through repeated measures analysis of variance test.

    Results

    In the pretest, mean and standard deviation of the MBCT for sleep quality (17.60±2.53) and for intensity pain (46.87±4.61), and in the control group for sleep quality (17.00±2.03) and for intensity pain (45.80±3.89) (P>0.05). MBCT compared to the control group the sleep quality (14.13±2.20) and intensity pain (41.93±5.04) of women with migraine improved and decreased respectively in the post-test (p<0.001). In the follow-up phase, the effect of treatment on the sleep quality and intensity pain was lasting (p<0.001).

    Conclusion

    Based on the findings of this research, it can be concluded that mindfulness-based cognitive therapy has increased sleep quality and reduced the intensity pain of women with migraine.

    Keywords: Mindfulness-based Cognitive Therapy, Sleep Quality, Intensity Pain, women with Migraine
  • Alireza Jamshidi, Davood Manavipour*, MohammadAli Besharat, Mina Mojtabaei Pages 50-64
    Aim and background

    The objective of current study was to determine the effectiveness of intensive short-term dynamic psychotherapy on the pain anxiety and self-empathy of women suffered from breast cancer.

    Material and method

    The research was conducted with the logic of single-case multiple-baseline designs with follow-up phases.The statistical population was  all female patients with breast cancer who came to Tehrans’ hospitals in 2021-2022.  A sample of 3 patients was drawn from the latter population and the therapy sessions were conducted individually for each case. The investigation tools were McCracken and Dhingra's Pain Questionnaire (2002) and Manavi Pour et al.'s Empathy Questionnaire (2019). using improvement percentage index and within and between situation analyzes, the data were analyzed in SPSS and Excel software.

    results

    The improvement percentage results illustrated that intensive short-term dynamic psychotherapy adequately powered patients with breast cancer where the impact for patients in the treatment stage was moderate and for those in the follow-up phase moderate to high. Moreover, results for self-empathy variable for patients in the treatment stage the effectiveness was medium to high while for the follow-up phase the effect was significant on patients. Visual analysis and the results of intra-situational and inter-situational analyzes indicated a significant difference between the baseline and intervention stages for all subjects (PND=100). The efficacy and stability of intensive short-term dynamic psychotherapy on pain anxiety and self-empathy of women with breast cancer was confirmed in the follow-up phase.

    Conclusion

    The outcomes of the research revealed that intensive short-term dynamic psychotherapy is promising method on pain anxiety and self-empathy of women with breast cancer. Therefore, it would suggest that clinical psychologists use this treatment to reduce pain anxiety and increase self-empathy in women with breast cancer.

    Keywords: intensive short-term dynamic psychotherapy, pain anxiety, self-empathy, women, breast cancer
  • The effect of stretching exercises on ankle pain and supination in women with plantar fasciitis
    Fatemeh Mirzaei, Masoud Golpayegani Pages 65-75
    Background and Aim

     inflammation of the plantar sheath is the most common cause of pain in the lower part of the heel and accounts for about 11% to 15% of all causes of foot pain that require treatment. The purpose of this study is to investigate the effect of stretching exercises on ankle pain and supination in women with plantar fasciitis.

    Materials and methods

     15 patients with plantar fasciitis were randomly selected and placed in two groups, control and experimental, each with a number of 15 people. This study was pre-test and post-test and training interventions were conducted for six weeks under the supervision of the researcher. The visual pain scale was used to evaluate pain and the Brady test was used to evaluate the type of foot structure and the degree of ankle supination. Shapiro-Wilk test was used to check the normality of the data, and paired t and independent t statistical tests were used to check intragroup and outgroup differences in SPSS software version 20 (α ≥0.05).

    Ethical Considerations: 

    This study was approved by the ethics committee of research projects (ethics code: IR.ARAKU.REC.1401.014)

    Results

     The results showed that Stretching exercises have led to the improvement of pain and ankle supination rate (p<0.05); Also, there was a difference between the two groups of stretching exercises and control in both pain and ankle supination variables (p < 0.05).

    Conclusion

     The findings of the present research showed that the reduction of pain and the improvement of ankle supination in women with plantar fasciitis were significant in the group of stretching exercises compared to the control group, so it can be said that the results obtained from this research are to a large extent It is related to the positive effects of the stretching exercises used. In order to achieve more accurate results, in future research, the effect of these exercises on the improvement of patients with plantar fasciitis should be investigated. Considering the improvement of the measured variables in the exercise group, it is suggested that these exercises be used in the treatment of patients with plantar fasciitis in the future.

    Keywords: plantar fasciitis, ankle supination, stretching exercises
  • Comparison the effect of an integrated neuromuscular inhibition technigue program with and without Electric stimulation on neck muscle strength and endurance in patients with chronic mechanical neck pain
    Sadaf Pirtarsa, Sadrodin Shojaedin, Malihe Hadadnezhad Pages 76-88
    Background and Aim

     The aim of this study was to investigate whether the application of the integrated neuromuscular inhibition technique combined with Electric stimulation can provide faster and greater improvement in maximum strength and isometric of the neck muscles in patients with chronic mechanical neck pain.

    Materials and Methods

     The current research was a semi-experimental type with a pretest-posttest design. For this purpose, patients with non-specific chronic neck pain in Tehran were randomly divided into two experimental groups (n=17) and a control group (n=17). Pain, disability, strength and endurance of neck muscles before and after eight weeks of intervention were measured using visual pain index, neck disability index, dynamometer and craniocervical flexion test, respectively. Repeated measures analysis of variance and paired T-test and one-way analysis of variance were used to analyze the data.

    Results

     The results of the paired t-test and one-way analysis of variance did not show significant differences between the group and the out-group in the three groups, in contrast, the combined neuromuscular inhibition technique group with electrical stimulation showed a greater clinical effect size than the other two groups.

    Conclusion

     According to the clinical effects reported for the combined neuromuscular inhibition technique with electrical stimulation in patients with neck pain, using this method as a complementary method in improving pain, disability and increasing the strength and endurance of neck muscles in patients with chronic neck pain Non-specific is suggested.

    Keywords: Nonspecific chronic neck pain, pain, disability, strength, endurance