فهرست مطالب

نشریه آموزش و پرورش متعالی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عشرت کرمی، عبدالخالق غلامی*، سراج الدین محبی صفحات 1-15
    مقدمه و هدف

     بهره وری به عنوان یکی از شاخص های عملکرد مدیریتی است و هدف از انجام این پژوهش، ارایه مدل ساختاری تفسیری سازمان بهره ور با رویکرد توانمندسازی کارکنان در سازمان های آموزشی و پژوهشی (مورد مطالعه: آموزش و پرورش استان فارس) بود.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی است و داده ها به صورت میدانی و به شیوه آمیخته (کیفی و کمی) جمع آوری شد. جامعه آماری در بخش کیفی 21 نفر از خبرگان آموزش و پرورش استان فارس بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی مدیران، کارشناسان و معلمان آموزش و پرورش بودند که ابتدا با روش تصادفی طبقه ای سپس 384 نفر به صورت غیرتصادفی در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و فرم خودتعاملی ساختاری بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید دانشگاه و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (86/0=α). برای ساختاردهی مولفه ها از مدل ساختاری تفسیری استفاده شد.

    یافته ها

    براساس یافته ها 74 شاخص در قالب 18 مولفه بر بهره وری آموزش و پرورش استان فارس اثرگذار است و مولفه ها در شش سطح ساختاردهی شدند. مولفه های آموزش و تربیت کارکنان، عوامل ساختاری، توانمندسازی کارکنان و مدیریت دانش سازمانی در سطح ششم (سطح زیربنایی) قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری

    فراهم آوری زمینه و فرصت رشد و شکوفایی معلمان، تمرکز زدایی و مشوق های سازمانی توانمندسازی کارکنان را تسهیل می کند و آموزش و پرورش فارس به سمت سازمانی بهره ور سوق داده خواهد شد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، بهره وری، توانمندسازی، منابع انسانی
  • پرویز سبحانی*، یعقوب احمدی، ناهیده حسین پناهی، فاطمه فعله گری صفحات 16-34
    مقدمه و هدف

    ضعف در بسترهای آموزش مجازی و بهره مندی از شبکه های آموزشی همچون شبکه ی شاد در کنار برخی از عوامل دیگر نقش موثری را در کاهش کیفیت آموزشی در دوران پاندمی کرونا به همراه داشت. لذا هدف این مطالعه شناخت وضعیت و ارزیابی عملکرد سامانه شاد بر دانش آموزان شهرستان قروه در استان کردستان است.

    روش شناسی پژوهش:

     روش این پژوهش، کیفی و برای جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساخت یافته با دانش آموزان و معلمانی استفاده شده که بیش از دو سال تجربه ی استفاده از این سامانه را داشتند. مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و طی آن با 8 معلم، 17 دانش آموز در شهر و روستاهای منطقه ی هدف مصاحبه شد. روایی پژوهش در هم فکری با متخصصات مربوطه و پایایی نیز با استفاده از روش بازآزمایی به دست آمد.

    یافته ها

    نتایج مصاحبه ها حاکی 41 مقوله محوری ذیل 11 مقوله کلیدی به شرح ذیل بود: ضعف زیرساخت اینترنت و نداشتن گوشی هوشمند، کاهش کار گروهی و تعاملات اجتماعی، افت تحصیلی دانش آموزان، تغییر در نگرش آموزشی-پژوهشی، تنزل نظارت دبیران و عدم ارزشیابی دقیق دانش آموزان، کاهش اعتماد و همبستگی اجتماعی، ایجاد آسیب های جسمی-روحی-رفتاری، افزایش خلاقیت و مهارت، ضعف فرهنگ سازی مناسب در بهره مندی فضای مجازی، تقویت خوداتکایی و افزایش حس مسیولیت پذیری و نقش مکمل مانند شبکه ی شاد.

    بحث و نتیجه گیری

    آشنایی و آگاهی و البته حضور در فضای مجازی به ویژه برای امر آموزش در جهان جهانی شده ی معاصر موضوعی حیاتی است. این حضور اما بدون ایجاد بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری و عدم توجه به بسط پیش آگاهی ها و دانش زمینه ای دراین خصوص، بدون شک به تنزل کیفیت آموزش و تربیت دانش آموزان و دانشجویانی که مدارکی با معدل های بالا، اما بدون محتوای کیفی علمی دریافت می کنند، منجر می شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، سامانه شاد، دوره کرونا
  • میترا صدوقی*، طاهره شجاع صفحات 35-48
    مقدمه و هدف

    تغییرات در کیفیت تدریس ادراک شده با سطوح بالایی از اختلالات و در نتیجه با کاهش مدیریت کلاس درس توسط دانش آموز همراه است. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر خودکارآمدی و اشتیاق معلمان بر تغییرات در کیفیت تدریس ادراک شده توسط دانش آموزان می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش از نوع کاربردی، همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری معلمان و دانش آموزان دوره اول متوسطه شهرستان تنکابن (297نفر معلم و 4001 نفر دانش آموز) بوده که از این تعداد،تعداد 165 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری معلمان و تعداد 355 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه آماری دانش آموزان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد اشتیاق معلمان لازاریدس و همکاران (2019)، خودکارآمدی معلمان پرتوریوس و همکاران (2017) و تغییر در تدریس آلدروپ و همکاران (2018) بود. روایی ابزار تحقیق نیز بوسیله روایی صوری،محتوا و تحلیلی عاملی تاییدی تایید شد. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی و به روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS26 و Smart pls3 استفاده شد.

    یافته ها

    خودکارآمدی و اشتیاق معلم بر تمامی مولفه های کیفیت تدریس (تغییر در حمایت عاطفی، تغییر در مدیریت کلاس و تغییر در وضوح آموزشی) تاثیر مثبت دارند. همچنین خودکارآمدی با ضریب مسیر (629/0) و اشتیاق معلم با ضریب مسیر (256/0) تاثیر مثبتی بر تغییر کیفیت تدریس ادراک شده دانش آموزان دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    خودکارآمدی معلم بیشترین اثرگذاری را بر تغییر در کیفیت تدریس ادراک شده دانش آموزان دارد و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی معلم، اشتیاق معلم، تغییر در کیفیت تدریس
  • پگاه جوجم، سپیده صفرپور دهکردی* صفحات 49-64
    مقدمه و هدف

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر راهبردهای شناختی و فراشناختی بر خودپنداره و اهمال کاری دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر شیراز انجام شد.

     روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، برای هر دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول (پایه نهم) ناحیه 1 شیراز در سال تحصیلی 1401-1400 تشکیل دادند که تعداد آن ها با رجوع به اداره آموزش و پرورش شهر شیراز حدود 1850 نفر برآورد شده است. 60 نفر از دانش آموزان مورد مطالعه، به روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه های اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم و خودپنداره چن و تامپسون بوده است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط خبرگان و اهل فن و پایایی با روش آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و از آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس یک متغیری و چند متغیری) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که استفاده از راهبردهای شناختی و فراشناختی، 4/13 درصد واریانس خودپنداره و 9/21 درصد واریانس اهمال کاری دانش آموزان را تبیین می کند. همچنین استفاده از راهبردهای شناختی و فراشناختی بر میزان ابعاد خودپنداره (عمومی، آموزشگاهی و غیرآموزشگاهی) و ابعاد اهمال کاری (آماده شدن برای امتحانات، آماده کردن تکالیف و آماده شدن برای پژوهش) تاثیر معنی دار دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که دانش آموزانی که از راهبردهای شناختی و فراشناختی استفاده کرده اند، از لحاظ خودپنداره و اهمال کاری وضع بهتری نسبت به سایر دانش آموزان داشتند.

    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی و فراشناختی، خودپنداره، اهمال کاری، دانش آموزان متوسطه اول
  • یزدان شیرمحمدی*، افسانه عبدالهی، آمنه کمالی سروستانی صفحات 65-84
    مقدمه و هدف

    واقعیت افزوده و واقعیت مجازی به عنوان فناوری های هوشمند و دیجیتالی در نظر گرفته می شوند که تاثیر خود را در بسیاری از صنایع و محیط ها بر جای گذاشته اند. از سوی دیگر، همه گیری کووید 19 یک سری مسایل و چالش ها را برای آموزش گردشگری ایجاد می کند. آموزش از طریق واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اهمیت زیادی پیدا کرده است. صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین صنایع خدماتی، رقابت تنگاتنگی را درمقایسه با سایرصنایع وخدمات در جهان تجربه می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرش و استفاده از برنامه های کاربردی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آموزش گردشگری در چارچوب همه گیری کووید-19 انجام گردید.

    روش شناسی پژوهش:

     روش تحقیق این مطالعه کمی و توع تحلیل داده ها استفاده از معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش هم خبرگان آموزش در حوزه واقعیت افزوده می باشند. ایده اولیه این پژوهش و ابعاد و گوی های آن از مدل تحقیق بارتا (2023) گرفته شده که تغیرات و نوآوری در مدل مذکور انجام شده است. ابزار پژوهش نیز پرسشنامه محقق ساخته با منابع معتبر است. مدل مفهومی نهایی طراحی شده، با استفاده از معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS برآورد شد.

    یافته ها

     بر اساس نتایج مدلسازی معادلات ساختاری، سودمندی، سهولت، انگیزه لذت، ارزش درک شده قیمت و کیفیت درک شده به ترتیب به مقدار 560/0، 485/0، 303/0، 677/0 و 444/0 بر نگرش استفاده از برنامه های کاربردی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آموزش گردشگری تاثیرگذار هستند.

    بحث و نتیجه گیری

     بنابراین، ارزش درک شده قیمت نسبت به سایر عوامل شناسایی شده تاثیر بیش تری بر نگرش و پذیرش استفاده از برنامه های کاربردی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آموزش گردشگری در دوران کووید-19 دارد.

    کلیدواژگان: آموزش، گردشگری، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، مدل پذیرش فناوری
  • مسعود قهرمانی*، سیمین خالندپور صفحات 85-100
    مقدمه و هدف

    عرصه تعلیم و تربیت از مهم ترین زیرساخت های تعالی همه جانبه کشور و ساختار بنیادین برای ارتقای سرمایه انسانی شایسته در حوزه های مختلف است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عملکرد مدیریت دولتی و غیردولتی جهادی در اجرای تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی انجام شده است.

    روش شناسی پژوهش:

     از نظر روش و بازه زمانی گردآوری اطلاعات، پیمایشی - مقطعی است. جامعه آماری، مدیران دولتی و غیردولتی آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی به ترتیب شامل 4690 و 1217 نفر است که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای شامل 360 نفر تصادفی انتخاب شد. از پرسشنامه محقق ساخته بهره گیری شد. روایی به روش تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی شد و پایایی آن پس باروش آلفای کرونباخ و با استفاده از نرم افزار spss تایید گردید.

    یافته ها

    میانگین عملکرد مطلوب مدیریت دولتی و غیر دولتی جهادی به ترتیب مرتبط با متغیرهای رشد و تعالی اسلامی - ایرانی، تربیت انسان مکتبی - مردمی (اجتماعی)، ارتقای مشارکت اجتماعی - خانواده در تحول نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی، نهادینه سازی مدیریت اسلامی - ایرانی، ارتقای عدالت آموزشی - تربیتی، ارتقای بهره وری نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی، نیل به جایگاه نخست تعلیم و تربیت در منطقه و جهان اسلام و سطح جهانی، تحول نظام برنامه ریزی آموزشی و اداری - مالی، است.

    بحث و نتیجه گیری

    کلیه فرضیه ها تایید شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عملکرد مدیریت دولتی و غیردولتی جهادی در اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش مطلوب می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت دولتی و غیردولتی جهادی، تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش، ارزیابی عملکرد
  • شکوفه زارع* صفحات 101-112
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر عملکرد تحصیلی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بوده است.

    روش شناسی پژوهش:

     روش پژوهش شبه تجربی، با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه آزمایش و گواه است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان دوره ابتدایی شهر مرودشت بود. برای تعیین حجم نمونه تعداد 120 نفر از دانش آموزان به روش تصادفی خوشه ای انتخاب و در دو گروه آزمایش (60 نفر) و کنترل (60 نفر) جایگزین شدند. ابزار سنجش در این پژوهش 2 پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس، و عملکرد تحصیلی فام و تیلور بوده است، که روایی محتوایی و صوری آن ها مورد تایید قرار گرفته است و پایایی پرسشنامه انگیزش پیشرفت و عملکرد تحصیلی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 85/0 و 79/0  بدست آمده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی صورت پذیرفت، که در سطح آمار توصیفی؛ فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و در سطح آمار استنباطی از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شده است.

    یافته ها

    بین عملکرد تحصیلی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد (001/0≥ p) ، به عبارتی روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر عملکرد تحصیلی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر معنی داری دارد. تدریس یادگیری در حد تسلط بر مولفه های عملکرد تحصیلی اثر معنادار داشته است. یعنی 80 درصد کل واریانس یا تفاوت های فردی در مولفه خودکارآمدی، 38% مولفه تاثیرات هیجانی، 73% در مولفه برنامه ریزی، 60 درصد در مولفه فقدان کنترل و 67 درصد در مولفه انگیزش به تفاوت بین دو گروه می باشد. روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر افزایش انگیزه پیشرفت تحصیلی [(001/0p< ، 896/25= [F اثر معنادار داشته است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتیجه نشان داد روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر افزایش عملکرد تحصیلی و انگیزش تحصیلی موثر است. روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر مولفه های عملکرد تحصیلی موثر است. روش تدریس یادگیری در حد تسلط بر مولفه های انگیزه پیشرفت تحصیلی موثر است.

    کلیدواژگان: روش تدریس یادگیری در حد تسلط، عملکرد تحصیلی، انگیزه پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان
  • امید صفری*، نیما شهیدی، سمانه پناهی صفحات 113-127
    مقدمه و هدف

    هدف اصلی این پژوهش آزمون تبیین کننده رفتار سیاسی با رفتار منافقانه مبتنی بر معنویت و تفکر استراتژیک در بین معلمان مقطع متوسطه دوم شهرستان ممسنی بود.

    روش شناسی پژوهش:

    روش تحقیق ازنظر ماهیت و محتوایی یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود.  جامعه آماری این تحقیق کلیه معلمان مقطع متوسطه دوم شهرستان ممسنی به تعداد 284 نفر بود.برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده 165 نفر انتخاب شد.شیوه نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی ساده بود. در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه رفتارهای منافقانه (دانایی فرد و همکاران؛1392)، پرسشنامه رفتارهای سیاسی دوبرین (1978)، پرسشنامه معنویت هال ادواردز (1986) و پرسشنامه تفکر استراتژیک گلدمن (2005) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد. برای انجام این تجزیه و تحلیل ها، نرم افزار آماری SPSS21 و PLS بکار گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد که بین رفتارهای سیاسی با رفتارهای منافقانه از طریق معنویت در بین معلمان مقطع متوسطه دوم شهرستان ممسنی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین رفتارهای سیاسی با رفتارهای منافقانه از طریق تفکر استراتژیک در بین معلمان مقطع متوسطه دوم شهرستان ممسنی رابطه معناداری وجود دارد. و در نهایت مشخص گردید که الگوی مفهومی رفتارهای سیاسی با رفتارهای منافقانه از طریق معنویت و تفکر استراتژیک در بین معلمان مقطع متوسطه دوم شهرستان ممسنی از برازش مناسبی برخوردار است.    

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به مناسب بودن مدل تحقیق حاضر، مناسب است از این مدل برای کارایی و اثربخشی هر چه بیشتر در جامعه هدف استفاده شود و متولیان امر به متغیرهای تحقیق توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: رفتار منافقانه، رفتار سیاسی، معنویت، تفکر استراتژیک
|
  • Eshrat Karami, Abdolkhaleq Gholami *, Serajoddin Mohebbi Pages 1-15
    Introduction

    Productivity is one of the indicators of managerial performance, and the purpose of this research was to provide a model of a productive organization with the approach of empowering employees in educational and research organizations (case study: education in Fars province).

    research methodology

    This research is applied in terms of purpose and the data was collected in the field using a mixed method (qualitative and quantitative). The statistical population in the qualitative section contained 21 education experts of Fars province, who were selected purposefully, and in the quantitative section, there were managers, experts and teachers of education, who were first selected through stratified random method, then 384 non-randomly available people were selected as a sample. The research tool included a researcher-made questionnaire and a structured self-interaction form. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 university professors and its reliability was confirmed through Cronbach's alpha test (α=0.86). An interpretative structural model was used to structure the components.

    Findings

    Based on the findings, 74 indicators in the form of 18 components have an effect on the productivity of education in Fars province, and the components were structured at six levels. The components of employee teaching and training, structural factors, employee empowerment and organizational knowledge management were placed at the sixth level (infrastructure level).

    Conclusion

    Providing the context and opportunity for the growth and prosperity of teachers, decentralization and organizational incentives will facilitate the empowerment of employees and Fars education will be moved towards a productive organization.

    Keywords: education, Productivity, empowerment, Human Resources
  • Parviz Sobhani *, Yaghoob Ahmadi, Nahideh Hussein Panahi, Fatemeh Felegari Pages 16-34
    Introduction

    Faulty virtual education platforms and the use of educational networks such as the "Shad," along with some other factors, played an effective role in reducing the quality of education during the Corona pandemic. Therefore, the purpose of this study is to know the status and evaluate the performance of this system on the students of Qorve city in Kurdistan province.

    Research methodology

    The method of this research is qualitative. Semi-structured interviews with students and teachers who had more than two years of experience using this system were used to collect data. The interviews continued until theoretical saturation was reached, during which 8 teachers and 17 students were interviewed in the target city and villages. The validity of the research was obtained in consultation with the relevant experts and the reliability was obtained using the retest method.

    Findings

    The results of the interviews indicated 41 core categories under 11 key categories as follows: Weakness of the internet infrastructure and lack of smartphones, decrease in team work and social interactions, educational failure of students, change in educational-research attitude, decline of teachers' supervision and lack of accurate assessment of students, decrease in trust and social solidarity, causing physical, mental and behavioral injuries, increasing creativity and skill, lack of appropriate culture in the use of virtual space, strengthening self-reliance and increasing the sense of responsibility and complementary role like the Shad network.

    Conclusion

    Familiarity, awareness and of course enough virtual space interactions have become a vital issue especially for education in the contemporary globalized world. Such interactions will undoubtedly lead to the degradation of the quality of education and will result in training students who graduate degrees with high GPAs but without enough qualitative scientific content, if proper software and hardware platforms are not created and if the development of forecasts and background knowledge in this regard are ignored.

    Keywords: virtual education, Shad system, Corona era
  • Mitra Sadoughi *, Tahereh Shoja Pages 35-48
    Introduction

    Variations in perceived teaching quality are associated with high levels of disorders and, consequently, with reduced classroom management by students. The main goal of this research is to investigate the effect of teachers' self-efficacy and enthusiasm on the changes in teaching quality perceived by students.

    research methodology

    This research is of applied type, correlation based on structural equations.The statistical population includes teachers and students of junior high schools in Tunkabon city (297 teachers and 4001 students), among which 165 people were selected through simple random sampling method as the statistical sample of teachers and 355 people were selected as the statistical sample of students through cluster random sampling. The data collection tools were standard questionnaires of teachers' enthusiasm by Lazarides et al. (2019), teachers' self-efficacy by Pretorius et al. (2017) and change in teaching Aldrop et al. (2018). The validity of the research instrument was also confirmed by face validity, content validity and confirmatory factor analysis. Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data using the structural equation method using SPSS26 and Smart Pls3 statistical software.

    Findings

    Teacher's self-efficacy and enthusiasm have a significant positive effect on all components of teaching quality (change in emotional support, change in classroom management, and change in educational clarity). The results indicated that self-efficacy with the path coefficient (0.629) and teacher enthusiasm with the path coefficient (0.256) have a significant positive effect on the change of students' perceived teaching quality.

    Conclusion

    Teacher's self-efficacy has the greatest effect on the change in students' perceived teaching quality and it should be taken seriously.

    Keywords: Teacher self-efficacy, Teacher enthusiasm, change in teaching quality
  • Pegah Joujam, Sepideh Safarpor Dehkordi* Pages 49-64
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of cognitive and metacognitive strategies on self-concept and procrastination of first grade high school students in Shiraz city.

    research methodology

    The research method was experimental with pre-test and post-test design for both experimental and control groups. The statistical population of the present study consisted of all female students of the first grade high school (ninth grade) of District 1 of Shiraz in the academic year 2021-2022, whose number is estimated to be about 1850 by referring to the Education Department of Shiraz city. Sixty students were selected through purposive sampling method. The instruments used in this study were Solomon and Roth Bloom and Chen and Thompson self-concept of academic procrastination questionnaires. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by experts and technicians and the reliability was confirmed by Cronbach's alpha method. Descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (univariate and multivariate analysis of covariance) were used to analyze the data.

    Findings

    The results of the research indicated that the use of cognitive and metacognitive strategies explains 13.4% of the variance of self-concept and 21.9% of the variance of students' procrastination. Also, the use of cognitive and metacognitive strategies has a significant effect on the dimensions of self-concept (general, educational and non-academic) and dimensions of procrastination (preparing for exams, preparing homework and preparing for research).

    Conclusion

    The results indicated that the students who used cognitive and metacognitive strategies were better than other students in terms of self-concept and procrastination.

    Keywords: cognitive, meta-cognitive strategies, self-concept, procrastination, first grade high school students
  • Yazdan Shirmohammadi *, Afsaneh Abdolahi, Amene Kamali Sarvestani Pages 65-84
    Introduction

    Augmented reality and virtual reality are considered smart and digital technologies that have left their impact in many industries and environments. On the other hand, the COVID-19 pandemic creates a series of issues and challenges for tourism education. Education through augmented reality and virtual reality has become very important. The tourism industry, as one of the most important service industries, experiences tight competition compared to other industries and services in the world.

    research methodology

    The present study was conducted with the aim of investigating the factors affecting the acceptance and use of augmented reality and virtual reality applications in tourism education in the context of the COVID-19 pandemic. The research method of this study is quantitative, and data analysis is done using structural equations. The statistical population of the research also includes education experts in the field of augmented reality. The basic idea of this research and its dimensions and spheres are taken from Barta's research model (2023), and changes and innovations have been made to the said model. The research tool is a researcher-made questionnaire with reliable sources. The final designed conceptual model was estimated using structural equations and Smart PLS software.

    Findings

    Based on the modeling results of structural equations, usefulness, ease, pleasure motivation, perceived value of price and perceived quality are effective on the attitude of using augmented reality and virtual reality applications in tourism education with values of 0.560, 0.485, 0.303, 0.677 and 0.444 respectively.

    Conclusion

    Therefore, the perceived value of price has a greater impact on the attitude and acceptance of the use of augmented reality and virtual reality applications in tourism education in the era of COVID-19 than other identified factors.

    Keywords: Tourism education, Augmented Reality, virtual reality, Technology acceptance model
  • Masoud Ghahremani *, Simin Khalandpour Pages 85-100
    Introduction and purpose

    Education is one of the most important infrastructures for the all-round excellence of the country and the fundamental structure for the promotion of competent human capital in various fields. Therefore, the current research has been conducted with the aim of evaluating the performance of state and non-state Jihadi management in the implementation of the fundamental transformation document of the education system of West Azarbaijan province.

    Research methodology

    This research is a cross-sectional survey in terms of method and time frame of data collection. The statistical population of state and non-state education managers of West Azarbaijan province includes 4690 and 1217 people, respectively, and a random sample of 360 people was selected using the Cochran formula. A researcher-made questionnaire was used. Validity was assessed through confirmatory factor analysis and reliability was confirmed through Cronbach's alpha and using SPSS software.

    Findings

    The average optimal performance of state and non-state Jihadi management, respectively, is related to the variables of Islamic-Iranian growth and excellence; training amiable followers of a school of thought; promotion of social-family participation in the evolution of public formal education and training system; institutionalization of Islamic-Iranian management, promotion of educational-training justice; improvement of the efficiency of the public formal education and training system; achieving the first rank of education and training in the region, the Islamic world and the global level; the transformation of the educational, administrative and financial planning system.

    Conclusion

    All hypotheses were confirmed. The results indicate that the performance of state and non-state Jihadi management in the implementation of the fundamental transformation document of the education system is favorable.

    Keywords: State, non-State Jihadi Management, fundamental transformation of the education system, Performance Evaluation
  • Shekofe Zare * Pages 101-112
    Introduction

    The aim of the present research was to investigate the effect of mastery learning method on the academic performance and academic achievement motivation of the elementary school students.

    research methodology

    The research method is quasi-experimental, with a pre-test, post-test design with an experimental and control group. The statistical population included all primary school students of Marvdasht city. To determine the sample size, 120 students were selected by cluster random method and replaced in two experimental (60 people) and control (60 people) groups. The measurement tools in this research were Hermans achievement motivation questionnaire and Pham and Taylor academic performance questionnaire, whose content and form validity have been confirmed and the reliability of the questionnaire of motivation for achievement and academic performance has been obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.85 and 0.79, respectively. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics, which at the level of descriptive statistics; frequency, mean and standard deviation, and at the level of inferential statistics, analysis of covariance test were used.

    Findings

    There is a significant difference between the academic performance and academic achievement motivation of the two experimental and control groups in the post-test stage (p ≥ 0.001), in other words, the mastery learning method has a significant effect on the academic performance and academic achievement motivation of the students. Mastery learning method has had a significant effect on the components of academic performance. That is, 80% of the total variance or individual differences in the self-efficacy component, 38% in the emotional effects component, 73% in the planning component, 60% in the lack of control component and 67% in the motivation component is the difference between the two groups. The mastery learning method has had a significant effect on increasing the motivation of academic progress [F=25.896, p<0.001)].

    Conclusion

    The result indicated that the mastery learning method is effective in increasing academic performance and academic motivation. The mastery learning method is effective in the components of academic performance. The mastery learning method is effective in the motivational components of academic achievement.

    Keywords: Mastery learning method, Academic Performance, academic achievement motivation, Students
  • Omid Safari *, Nima Shahidi, Samaneh Panahi Pages 113-127
    Introduction

    The main purpose of this research was to test the explanation of political behavior with hypocritical behavior based on spirituality and strategic thinking among secondary school teachers in Mamsani city.

    research methodology

    The research method was a correlational descriptive research in terms of nature and content. The statistical population of this research was all 284 secondary school teachers in Mamasani city. To determine the sample size, 165 people were selected from Morgan's table. The sampling method in this research was a simple random one. In this research, Danaei-fard & et al.'s Hypocritical Behavior Questionnaire (2013), Dobrin Political Behavior Questionnaire (1978), Hall Edwards Spirituality Questionnaire (1986) and Goldman Strategic Thinking Questionnaire (2005) were used to collect information. Pearson correlation test, regression analysis and path analysis were used to analyze the data. SPSS21 and PLS statistical softwares were used to perform these analyses.

    Findings

    The findings of this research indicated that there is a significant relationship between political behaviors and hypocritical behaviors through spirituality among secondary school teachers in Mamasani city. Also, there is a significant relationship between political behaviors and hypocritical behaviors through strategic thinking among secondary school teachers in Mamsani city. And finally, it was determined that the conceptual model of political behaviors with hypocritical behaviors through spirituality and strategic thinking among teachers of the second secondary level of Mamasani city has a good fit.

    Conclusion

    Therefore, considering the appropriateness of the current research model, it is appropriate to use this model for efficiency and effectiveness as much as possible in the target community, and those in charge should pay special attention to the research variables.

    Keywords: Hypocritical behavior, Political Behavior, Spirituality, Strategic Thinking