فهرست مطالب

مدیریت زنجیره تامین - پیاپی 80 (پاییز 1402)

فصلنامه مدیریت زنجیره تامین
پیاپی 80 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نازیلا ادب آوازه، مهرداد نیکبخت* صفحات 1-11
    پویایی خدمات صنایع هوایی نیازمند تدوین رویکردی جهت تضمین بقا، بهره وری و رشد صنایع هوایی است. هدف از پژوهش حاضر تحلیل اهمیت- عملکرد عوامل اصلی موفقیت زنجیره تامین معکوس صنایع هوایی است. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر خبرگان صنایع هوایی و مشتریان زنجیره تامین معکوس صنایع هوایی می باشد. پژوهش حاضر به دنبال شناسایی، اولویت بندی و دسته بندی عوامل اصلی موفقیت با رویکردی متفاوت از سایر پژوهش ها در زنجیره تامین معکوس صنایع هوایی است. شناسایی و رتبه بندی عوامل اصلی موفقیت به عنوان یک راهبرد جهت پیاده سازی زنجیره تامین معکوس صنایع هوایی بکار گرفته می شود. این پژوهش برآن است تا با تحلیل اهمیت - عملکرد هر یک از عوامل، گامی موثر در تدوین و اجرای موفقیت آمیز راهبردهای صنعت هوایی بردارد. پژوهش حاضر از نظر روش تحقیق، توصیفی واز نظر هدف، کاربردی در صنایع هوایی می باشد. در مرحله نخست، عوامل اصلی موفقیت شناسایی شده و سپس با استفاده از رویکرد دنپ اولویت بندی می شوند. در گام بعدی، میزان عملکرد عوامل اصلی موفقیت از منظر مشتریان تعیین می شود. سپس عوامل اصلی موفقیت شناسایی شده با استفاده از آزمون تی زوجی مورد تحلیل اهمیت - عملکرد قرار گرفته است. باتوجه به نتایج پژوهش، فرصت های بهبود در عوامل اصلی موفقیت «سیاست های بازگشت، یکپارچه سازی مواد و اطلاعات، ارتباطات، آگاهی زیست محیطی زنجیره تامین، اعتماد متقابل شرکای زنجیره تامین و عملکرد زنجیره تامین» وجود دارد. هر یک از این فرصت ها می تواند منجر به توسعه و بهبود کسب و کار گردد و در نهایت به رشد اقتصادی منجر خواهد شد. این عوامل مستلزم تمرکز بیشتر خط مشی گذاران و مجریان صنایع هوایی مربوطه می باشد. نتیجه مطالعه نشان داد که «سیاست های بازگشت» مهم ترین عامل در ارتقای بهینه این صنعت می باشند.
    کلیدواژگان: عوامل اصلی موفقیت، تحلیل اهمیت - عملکرد، زنجیره تامین معکوس
  • مسعود امیری، علیرضا حمیدیه* صفحات 13-27
    طراحی شبکه زنجیره تامین یکپارچه نقش مهمی در بهبود کارایی عملیاتی شرکت ایفا می نماید در این راستا، ادغام مسایل راهبردی چون مکان یابی و مدیریت حمل ونقل با راهبردهای مدیریت موجودی در طراحی شبکه زنجیره تامین حایز اهمیت است. در پژوهش حاضر مدل ریاضی شبکه زنجیره تامین سه سطحی شامل تامین کننده، انبار و خرده فروش با اتخاذ دو راهبرد کنترل موجودی هماهنگ و غیر هماهنگ توسعه یافته است. برای مقابله با عدم قطعیت مقدار سفارش اقتصادی رویکرد کنترل انطباقی پویا ارایه شده است. تمرکز اصلی مطالعه بر روی بررسی یکپارچگی یا عدم یکپارچگی موجودی رده های مختلف زنجیره تامین و اثر آن بر روی تخصیص موجودی و سطوح اطمینان نقاط ذخیره سازی شبکه است بطوریکه سطح خدمت با درجه بالا را تضمین نماید. از الگوریتم فراابتکاری ژنتیک برای بهینه سازی مساله با فضای جستجوی بزرگ استفاده شده است و راه حل های معقول و فرصت های بهبود منطقی ارایه می کند. نتایج محاسباتی نشان می دهد میزان موجودی و هزینه های کل شبکه زنجیره تامین با بکارگیری راهبرد کنترل هماهنگ موجودی کاهش قابل توجهی دارد.
    کلیدواژگان: کنترل موجودی، عدم قطعیت، طراحی شبکه، زنجیره تامین، هماهنگی، فرا ابتکاری
  • حسینعلی حسن پور*، محمد میلاد بنیادزاده، حسین خلیلی، حسن فتاحی صفحات 29-40
    این تحقیق تلاش دارد میزان چابکی ترابری سنگین یک سازمان دفاعی را با استفاده از روش تحلیل عملکرد- اهمیت (IPA) تحلیل کند. امروزه با توجه به سرعت تغییرات محیطی، سازمان ها باید با قدرت پاسخگویی بالا، به تغییرات و تقاضاهای مختلف پاسخ دهند. در این راستا، نقش حمل ونقل در سازمان های دفاعی، بسیار مهم و کاربردی است. همچنین چابکی ترابری سنگین سازمان های دفاعی، می تواند موجب ارتقای سطح موفقیت سازمان و کاهش اتلاف منابع آن گردد. در این تحقیق، ابتدا مفاهیم ترابری چابک و سپس معیارهای چابکی ترابری سنگین تشریح می شود. در ادامه چابکی ترابری سنگین یک سازمان دفاعی با استفاده از روش تحلیل عملکرد-اهمیت (IPA) تحلیل می گردد. در این پژوهش از تحقیق میدانی با ابزار پرسشنامه استفاده شده است و جامعه آماری تحقیق شامل مدیران ارشد آماد و پشتیبانی و خبرگان ترابری و تحرک سازمان دفاعی مورد مطالعه می باشند. نتایج روش تحلیل عملکرد- اهمیت (IPA)، بینشی برای مدیران جهت شناسایی قوت و ضعف سازمان فراهم می کند و در نهایت، راهبرد هایی اجرایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ترابری سنگین، چابکی، تحلیل عملکرد-اهمیت (IPA)، سازمان دفاعی
  • مصطفی بختیاری، محمدمهدی نصیری خونساری*، فریبرز جولای صفحات 41-63

    خدمات لجستیکی طرف چهارم یا PL4 یک مدل عملیاتی تجاری است که در آن مدیریت زنجیره تامین و تدارکات به طور کامل به یک ارایه دهنده خدمات خارجی برون سپاری می شود. این طرف شریک مسیول نظارت بر کل زنجیره تامین، از جمله ارزیابی، طراحی، ساخت، اجرا و اندازه گیری راه حل های فروشگاه خواهد بود. یکی از شرکا بر هماهنگی انبارها، شرکت های حمل ونقل، حمل ونقل و نمایندگان نظارت می کند درحالی که زنجیره تامین را از طرف فروشگاه مدیریت می کند. در این مقاله یک مسیله زمان بندی کامیون های ورودی و خروجی در یک سیستم چندین درب انبار عبوری با درنظرگرفتن هزینه های ثابت انتخاب و انعقاد قرارداد با ناوگان حمل ونقل و نیز هزینه های انتظار کامیون ها در صف در بارانداز عبوری بررسی می شود. مسیله مورد بررسی به صورت یک مسیله برنامه ریزی ریاضی تک هدفه جهت کاهش هزینه های حمل ونقل از تامین کننده به بارانداز عبوری، هزینه های انتقال از بارانداز عبوری به خرده فروشان، هزینه های ثابت جهت انتخاب و عقد قرارداد با ناوگان های موردنظر و نیز حداقل کردن زمان انتظار کامیون ها در بارانداز عبوری فرموله می شود. در این مسیله علاوه بر تمرکز بر کاهش این هزینه ها، انتخاب ناوگان های مناسب تر و همچنین انتخاب و تخصیص وسایل نقلیه هر ناوگان جهت حمل کالا از هر تامین کننده و همچنین تخصیص وسیله نقلیه مناسب جهت حمل کالا برای هر خرده فروشی باتوجه به ظرفیت های متنوع وسایل حمل ونقل و نیز مقدار سفارشات متنوع هر خرده فروش محاسبه می شود. همچنین تخصیص مناسب کامیون ها به درب ها در بارانداز عبوری و نیز توالی و جایگاه کامیون ها در صف و زمان بندی حضور در بارانداز و ترک بارانداز عبوری محاسبه می شود. یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح مخلوط برای این مسیله پیشنهادی فرمول بندی می شود. باتوجه به اینکه این مدل از نوع NPHard بوده و توانایی حل مسایل بزرگ را ندارد، مدل فراابتکاری الگوریتم ژنتیک نیز برای حل مسایل بزرگ تر توسعه داده شد و سپس جهت تایید صحت و عملکرد موثر روش فراابتکاری پیشنهاد شد. مثال های متعددی در سه اندازه کوچک، متوسط و بزرگ و در هر اندازه تعداد 30 مثال بررسی و در نرم افزار GAMS کد شده است و نتایج حاصل از حل دقیق در نرم افزار گمز و حل فراابتکاری که در MATLAB کد شده است در جدولی درج و تحلیل های آماری انجام شده است. در پایان تحلیل حساسیت مفصلی بر روی خروجی مثال های عددی انجام شده است که نشان می دهد روش پیشنهاد شده کاملا مورد تایید بوده و در ابعاد کوچک بسیار نزدیک به روش دقیق عمل می کند، با این تفاوت که روش فراابتکاری پیشنهاد شده توانایی حل مسایل بزرگ تر را نیز دارا می باشد.

    کلیدواژگان: بارانداز عبوری، زمان بندی کامیون ها، عامل چهارم، انتخاب ناوگان، وسایل حمل و نقل ناهمگن
  • فرشاد علی بخشی، محمود مدیری*، چنگیز والمحمدی، غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی صفحات 65-88
    پژوهش حاضر باهدف ارایه مدل ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین در مراکز درمانی انجام شده است. تحقیق ازلحاظ هدف، کاربردی و ازلحاظ ماهیت داده ها آمیخته (کمی-کیفی) است. روش گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای و روش گردآوری داده ها، میدانی از طریق ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش کیفی و پرسشنامه در بخش کمی است. جامعه تحقیق در بخش کیفی از خبرگان شامل مدیران ارشد و میران زنجیره تامین مراکز درمانی می باشند که با روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند و فن گلوله برفی و نظری به تعداد 8 نفربر اساس معیار اشباع نظری انتخاب شدند. یافته های بخش کیفی با روش داده بنیاد که شامل عوامل علی ،زمینه ای، و مداخله گر و پدیده محوری بودند و عوامل شناسایی شدند. در بخش کمی، برای طراحی مدل از خبرگان به تعداد 23 نفر انتخاب شدند. در بخش آمار استنباطی، جامه آماری 336 نفری از جامعه مدیران و کارشناسان زنجیره تامین بیمارستان های دولتی استان تهران بود، بر اساس فرمول کوکران به تعداد 184 نفر و به روش تصادفی طبقه ای بر اساس تعداد کارکنان بیمارستان ها برای ارزیابی مدل انتخاب شدند. بر اساس نتایج دلفی فازی، 33 مولفه برای تاب آوری زنجیره تامین در مراکز درمانی شناسایی شد.   یافته های مدل سازی تفسیری- ساختاری جامع نشان داد که چهار بعد «سامانه پشتیبانی زنجیره تامین»، «مدیریت ریسک»، «مدیریت تامین کنندگان کالا»، «شیوه های مدیریت زنجیره تامین» در دسته مستقل و چهار بعد «راهبردهای تاب آوری زنجیره تامین»، «راهبردهای استراتژیک زنجیره تامین»، «راهبردهای پشتیبانی- پاسخ دهی» و «تاب آوری زنجیره تامین» وابسته هستند. در ادامه، مدل طراحی شده به روش مدل سازی معادلات ساختاری و با نرم افزار اسمارت PLS تبیین و آزمون شد. یافته های مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که «مدیریت ریسک» بر«سامانه پشتیبانی زنجیره تامین» و «مدیریت تامین کنندگان»؛ «سامانه پشتیبانی زنجیره تامین» بر «مدیریت تامین کنندگان»؛ «مدیریت تامین کنندگان» بر «شیوه های مدیریت زنجیره تامین»؛ و «شیوه های مدیریت زنجیره تامین» بر «راهبردهای تاب آوری زنجیره تامین»، « راهبردهای استراتژیک زنجیره تامین» و « راهبردهای پشتیبانی-پاسخ دهی» اثر مثبت و معنی داری دارند. نتایج حاکی از آن است که سطح بالاتری از مدیریت ریسک و سامانه پشتیبانی زنجیره تامین می تواند عملکرد تاب آوری زنجیره تامین مراکز درمانی را بهبود دهد و اهمیت راهبرد ها را برجسته کند.
    کلیدواژگان: تاب آوری مراکز درمانی، رویکرد کیفی و کمی، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • مصطفی سلمان نژاد، سلیم کریمی تکلو* صفحات 89-100
    زنجیره تامین چرخشی طی سال های اخیر به عنوان رویکردی جدید در پاسخ به کمبود منابع و به حداقل رساندن تولید زباله توجه بسیاری از محققان و متخصصان را به خود جلب کرده و می تواند در دستیابی به جامعه و اقتصاد پایدار مفید باشد. مطالعات پژوهشی بسیاری علت پیشرفت کند اجرای زنجیره تامین چرخشی را مجموعه ای از موانعی می دانند که مانع پذیرش موفقیت آمیز آن می شوند. علی رغم مطالعه موانع و چالش های اجرای زنجیره تامین چرخشی در کشورهای مختلف، به دلیل تفاوت در قوانین، زیرساخت ها و شرایط اجتماعی و فرهنگی لازم است این موانع در ایران نیز مورد بررسی قرار بگیرند. در میان صنایع مختلف در ایران، بررسی موانع زنجیره تامین چرخشی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین، محققان برای پرداختن به این شکاف تحقیقاتی به ارزیابی موانع زنجیره تامین چرخشی در شرکت خودروسازی سایپا سیتریون پرداختند. برای اجرای این ضرورت از روش تصمیم گیری چندمعیاره گروهی و به طور خاص رویکرد اولویت دهی رتبه ای استفاده شده است. نتایج نشان داد که مانع فقدان فناوری برای طراحی محصولات قابل بازیافت با وزن 106/0 بیشترین اهمیت را نسبت به سایر موانع دارد. یافته های این مطالعه فهرست جامعی از موانع را برای پذیرش زنجیره تامین چرخشی تهیه کرده و به مدیران و تصمیم گیرندگان صنعت خودرو کمک می کند تا بر اساس آن، راهبرد هایی را برای رفع یا کاهش اثر موثرترین آن ها تدوین کنند.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین چرخشی، اقتصاد چرخشی، موانع پیاده سازی، رویکرد اولویت دهی رتبه ای
  • پوریا ناصری*، مرتضی عباسی، کریم آتشگر صفحات 101-120
    توانایی نظارت بر عملکرد تامین کننده یک قابلیت حیاتی برای حفظ رابطه قوی سازمان و تامین کننده است به خصوص برای سازمان هایی که کیفیت تامین کننده نقش بسزایی در محصول نهایی و حفظ بازار آن ها دارد. در این مقاله یک مدل پایش پروفایلی در دو فاز برای پایش کیفیت محصولات و فرآیندهای تامین کننده ارایه شده است. در گام نخست معیارها و شاخص ها برای ارزیابی کیفیت با توجه به منابع کتابخانه ای و نظر کارشناسان و نخبگان صنعت موردنظر استخراج می شود. در مرحله بعد، در فاز یک پایش با استفاده از روش  کنگ آلباین پارامترهای مدل محاسبه و پایش می شوند و در فاز دوم از روش  هاتلینگ برای نظارت بر کیفیت تامین کننده در طول زمان استفاده می شود تا در صورت وجود هشدار در کمترین زمان ممکن نمودار کنترلی آن را نشان دهد. این مدل در صنعت خودروسازی شرکت ایران خودرو و تامین کننده قطعات گیربکس توسط شرکت نیرومحرکه اجرا شده است.
    کلیدواژگان: تامین کننده، کیفیت، پایش پروفایل، روش T^2 کنگ آلباین، روش T^2 هاتلینگ
|
  • Nazila Adabavazeh, Mehrdad Nikbakht * Pages 1-11
    The dynamic of aviation industry services necessitates formulating a strategy to ensure the aviation sector's survival, productivity, and growth. This study examines the               importance-performance of the primary success criteria in the aviation industry's reverse supply chain. The study's statistical population includes university professors and aviation industry members. The current study's goal is to identify and prioritize enablers in the reverse supply chain of the aviation sector using a different strategy than previous studies. This study intends to take an essential step toward successfully creating and implementing aviation industry strategies by identifying practical elements and determining the value of each of those factors. In terms of the research approach, the current study is descriptive, and its objective is to be applied in the aviation sector. In this study, 24 indicators are found in three dimensions from the standpoint of expert members. Using the Danp technique, network relationships and prioritized enablers were determined. Academic experts determined the importance of the primary success variables, and aviation industry specialists determined the performance of the main success factors in the next step. Importance-Performance Analysis (IPA) was then applied to the main success factors identified using the paired t-test. Accordingly, the customers found the "safety and security" aspect to be closer to their expectations than other quality dimensions, and "responsiveness" was found to be far from their expectations compared to other dimensions, requiring more focus from the relevant aviation policymakers and executives.
    Keywords: Critical Success Factors, Importance-Performance Analysis, Reverse supply chain
  • Masood Amiri, Alireza Hamidieh * Pages 13-27
    The design of the integrated supply chain network plays a vital role in improving the operational efficiency of the company. In this regard, it is essential to integrate strategic issues such as location and transportation management with inventory management strategies in the design of the supply chain network. In the current research, the mathematical model of the three-level supply chain network, including supplier, warehouse, and retailer, has been developed by adopting two coordinated and non-coordinated inventory control strategies. The dynamic adaptive control approach is presented to deal with the uncertainty of the economic order quantity. The study's primary focus is examining the integrity or non-integrity of the inventory of supply chain echelons and its effect on the inventory allocation and the reliability levels of network storage points to guarantee a high level of service. A genetic meta-heuristic algorithm has been used to optimize the problem with an ample search space and provides reasonable solutions and reasonable improvement opportunities. The calculation results show that the amount of inventory and the costs of the entire supply chain network show a significant reduction using the coordinated inventory control strategy.
    Keywords: Inventory Control, Uncertainty, Network Design, Supply Chain, Coordination, Metaheuristi, Network Analysis Process
  • Hossein-Ali Hassan-Pour *, Mohammad Milad Boonadzadeh, Hossein Khalili, Hasan Fatahi Pages 29-40
    This research tries to analyze the agility of heavy transportation of a defense organization using the Performance Importance Analysis (IPA) method. Today, according to the speed of environmental changes, organizations must respond to various changes and demands with high responsiveness. In this regard, the role of transportation in defense organizations is very important and practical. Also, the agility of heavy transportation of defense organizations can increase the level of success of the organization and reduce the waste of its resources. In this research, first the concepts of agile transportation and then the criteria of agility of heavy transportation are explained. In the following, the agility of heavy transportation of a defense organization has been analyzed using the Performance Importance Analysis (IPA) method. In this research, field research was used with a questionnaire tool, and the statistical population of the research includes senior managers of logistics and transport and mobility experts of the studied defense organization. The results of the Performance Importance Analysis (IPA) method provide insight to managers to identify the organization's strengths and weaknesses and finally propose implementation solutions.
    Keywords: heavy transport, Agility, performance importance analysis (IPA), Defense Organizatio
  • Mostafa Bakhtiari, Mohammad Mahdi Nasiri *, Fariborz Jolai Pages 41-63

    In this paper, the scheduling of inbound and outbound trucks in a cross-dock is investigated. The objective is to minimize the total cost of transportation from the supplier to the         cross-dock, transfer costs from the cross-dock to the retailers, fixed costs for selecting and contracting with the desired fleets, and also the waiting time of the trucks at the cross-dock. Also, the selection of more suitable fleets, as well as the selection and allocation of vehicles for each fleet to transport goods from each supplier, as well as the allocation of the appropriate vehicle to transport goods for each retail store, are calculated according to heterogeneous vehicles and the various orders of each retailer. Also, the appropriate allocation of trucks to the doors, the sequence of trucks in the queue, and the arrival time and departure time of the vehicles are calculated. A MIP model is formulated. Since this model is NP-Hard, the meta-heuristic method of the genetic algorithm is also presented to solve larger problems. Then, to confirm the effectiveness, several examples are examined and the results obtained from solving the mathematical model, and the meta-heuristic solution are compared. In the end, a detailed sensitivity analysis has been performed on the outputs, which shows that the proposed method is fully approved and works very close to the exact method in small dimensions, with the difference that it has the ability to solve larger problems as well.

    Keywords: Cross Dock, Truck Scheduling, 4PL, Fleet Selection, Fixed Cost
  • Farshad Alibakhshi, Mahmoud Modiri *, Changiz Valmohammadi, Gholam Reza Hashemzadeh Pages 65-88
    The present research has done to  provide the  assessing model for the resilience of the supply chain in medical centers. The research is (quantitative-qualitative) in terms of purpose and mixed in terms of the nature of the data. The method of information collection is Library studies and field data collection method through semi-structured interview tool in the qualitative part and questionnaire in the quantitative part. The research community in the qualitative part of the experts includes senior managers and supply chain managers of medical centers, who were selected by non-probability purposeful sampling method and theoretical snowball technique in the number of 8 people based on theoretical saturation criteria. The findings of the qualitative section with the Foundation's data method, which included causal, contextual, and intervening factors and the central phenomenon, and the factors were identified. In the quantitative section, 23 experts were selected to design the model. In the inferential statistics section, the statistical population was 336 people from the supply chain managers and experts of public hospitals in Tehran province, based on Cochran's formula, 184 people were selected by stratified random method based on the number of hospital employees to evaluate the model. Based on the fuzzy Delphi results, 33 components were identified for supply chain resilience in medical centers. The findings of the comprehensive interpretive-structural modeling showed that the four dimensions of "supply chain support system", "risk management", "management of goods suppliers", "methods of supply chain management" in the independent category and four dimensions of "supply chain resilience strategies" ", "strategic supply chain strategies", "support-response strategies" and "supply chain resilience" are related. In the following, the designed model was explained and tested using the structural equation modeling method and Smart PLS software. The results of structural equation modeling showed that "Risk Management" is related to "Supply Chain Support System" and "Supplier Management"; "Supply Chain Support System" on "Supplier Management"; "Supplier Management" on "Supply Chain Management Methods"; And "supply chain management methods" have a positive and significant effect on "supply chain resilience strategies", "strategic supply chain strategies" and "response-support strategies". The results indicate that a higher level of risk management and supply chain support system can improve the resilience performance of the supply chain of medical centers and highlight the importance of strategies.
    Keywords: Resilience of medical centers, qualitative, quantitative approach, interpretive structural modeling
  • Mostafa Salmannezhad, Salim Karimi Takalo * Pages 89-100
    In recent years, the circular supply chain has attracted the attention of many researchers and experts as a new approach in response to the lack of resources and minimizing waste production, and it can be useful in achieving a sustainable society and economy. Many research studies consider the reason for the slow progress of circular supply chain implementation to be a set of obstacles that prevent its successful adoption. Despite the study of obstacles and challenges of circular supply chain implementation in different countries, due to the difference in laws, infrastructures and social and cultural conditions, it is necessary to examine these obstacles in Iran as well. Among different industries in Iran, the investigation of the obstacles of the rotating supply chain in the automotive industry has not been considered. Therefore, in order to address this research gap, the researchers assessed the obstacles of the revolving supply chain in Saipa Citroen Automobile Company. To implement this necessity, the multi-criteria group decision-making method and specifically the Ordinal Priority Approach have been used. The results showed that the barrier of lack of technology to design recyclable products with a weight of 0.106 is the most important compared to other barriers. The findings of this study provide a comprehensive list of obstacles for the adoption of the circular supply chain and help the managers and decision makers of the automotive industry to formulate strategies to eliminate or reduce the effect of the most effective ones.
    Keywords: Circular supply chain, Circular economy, Implementation Barriers, Ordinal Priority Approach
  • Poorya Naseri *, Mortaza Abbasi, Karim Atashgar Pages 101-120
    The ability to monitor supplier performance is a critical capability to maintain a strong organization-supplier relationship, especially for organizations where supplier quality plays a significant role in their final product and market retention. In this article, a profile monitoring model in two phases is presented for monitoring the quality of products and supplier processes. In the first step, criteria and indicators for quality assessment are extracted according to library resources and the opinion of experts and elites of the industry. In the next phase, in the first phase of monitoring, the parameters of the model are calculated and monitored using the Kong Albain T^2 method, and in the second phase, the Hotling T^2 method is used to monitor the quality of the supplier over time, so that if there is a warning in the shortest time The control chart may show it. This model has been implemented in the automotive industry of Iran Khodro Company and the supplier of gearbox parts by Niromoharkeh Company.
    Keywords: Supplier, Quality, profile monitoring, Kang Albain T^2 method, Hotling T^2 method