فهرست مطالب

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا قرائی آشتیانی* صفحات 9-30
    در دوران دفاع مقدس، ایران از نظر نظامی با تحریم گسترده کشورهای غربی و شرقی مواجه شد. نیروهای مسلح با بهره گیری از امکانات موجود در نیروهای خلاق و نوآور خود، با تمام توان به فعالیت پرداختند و جنگ تحمیلی را با رشادت، پایمردی، نوآوری و خلاقیت با پیروزی به پایان رساندند. پس از جنگ و در سال های بعد از آن، استراتژی قدرت های بزرگ دگرگون شده و در نتیجه تهدیدات گسترده ای فراروی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. در این سال ها، جهت گیری دفاعی ایران در حوزه تسلیحات و دستاوردهای نظامی، مبتنی بر ضرورت های امنیتی بوده است. ازاین رو، رشد و توسعه صنعتی در بخش های مختلف در زمینه تولید محصولات نظامی، ازجمله تسلیحات و تجهیزات زرهی، دریایی، موشکی، هوایی و... رونق تازه ای یافته است و ضرورت توجه به سیاست گذاری با بهره گیری از درس آموخته های دفاع مقدس را دوچندان می نماید. هدف از انجام این تحقیق تدوین درس آموخته های دفاع مقدس در سیاست گذاری علم و فناوری دفاعی می باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش انجام آن توصیفی- تحلیلی می باشد. روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای با استفاده از ابزار فیش برداری است. نتایج تحقیق نشان می دهد که سیاست گذاری علم و فناوری دفاعی تحت تاثیر عوامل چشم انداز نیروهای مسلح، ماموریت و رسالت، محیط (داخلی و خارجی)، سیاست های دفاعی، راهبرد دفاعی، دکترین و اصول جنگ می باشد که می تواند پیامدهای راهبردی در ساختار سازمانی، سرمایه انسانی، آموزش، پژوهش، فناوری و تجهیزات و تسلیحات دفاعی را به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، سیاست گذاری، علم و فناوری دفاعی، درس آموخته
  • عزیز نصیرزاده، محسن مرادیان*، مجید آرش صفحات 31-65
    هدف تحقیق حاضر، تبیین نقش راهبردی نهاجا در پشتیبانی از بعد اقتصادی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران طی هشت سال دفاع مقدس بوده و ازآنجاکه تحقیق به دنبال واکاوی پدیده ای است که در گذشته شروع شده و در گذشته خاتمه یافته، به روش تاریخی تحلیلی انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی  توسعه ای بوده و از دو جامعه خبرگان و  کارشناسان بهره برده است. حجم جامعه آماری 64 نفر در نظر گرفته شد که با 19 تن از آنان مصاحبه یا از آنان در جلسات خبرگی دعوت به عمل آمد و از مابقی نیز برای تکمیل پرسش نامه تحقیق استفاده شد. گردآوری داده ها نیز با استفاده از ابزارهای مصاحبه و پرسش نامه به هر دو روش کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهند که اقتصاد عراق در نتیجه عملکرد نیروی هوایی ایران تقریبا فلج شد و اگر کمک های خارجی نبود، عراق نمی توانست در مقابل ایران دوام بیاورد؛ زیرا نهاجا همه پالایشگاه ها و نیروگاه هایش را منهدم کرده بود. انهدام تجهیزات و زیرساخت های عراق به خصوص زیرساخت های نفتی و پالایشی، حفظ صنعت نفت خودی و حفظ تمامیت ارضی کشور، مهم ترین اقدامات راهبردی نهاجا در جنگ تحمیلی بودند که باعث شدند ایران سربلند از جنگ بیرون بیاید.
    کلیدواژگان: نیروی هوایی، جنگ تحمیلی، دفاع مقدس، نقش راهبردی، بعد اقتصادی قدرت ملی
  • عبدالله عراقی، محمد بیدگلی*، اصغر رجبی ده برزوئی صفحات 67-84
    نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز در نگاه مردم یک نیروی مسلح توانمند، ولایی و مردمی است. روحانیون به عنوان یکی از اساسی ترین تکالیف خود در تقویت از انقلاب و نظام اسلامی نقش محوری داشته اند. صرف داشتن قدرت نظامی نیروهای مسلح نمی تواند سبب موفقیت و پیروزی باشد، اقتدار و موفقیت در کنار تجهیزات و نیروهای نظامی با سلاح ایمان و از خودگذشتگی که توسط روحانیون ایجاد شد باعث تقویت ساختار نیروهای مسلح گردید. پرسش این است که نقش روحانیون در تقویت ساختار نیروهای مسلح با تاکید بر اندیشه امام خامنه ای چیست؟ پژوهشگران با استفاده از روش تحلیل مضمون، با نرم افزار MAXQDA داده های حاصل از سخنان امام خامنه ای(مدظله العالی) را مفهوم سازی کرده و بر اساس این مفاهیم، مضامین اولیه شامل راه درست را شناختن، تیزبین بودن، تعالی فرهنگ، شناخت واقعی، عدم بی انضباطی، پرکاری، پیگیری، همت جهادی، حرکت رو به جلو، درایت و قضاوت سیاسی احصاء گردید. سپس مضامین سازمان دهنده شامل آگاهی، زیرکی، معرفت، بینش، خستگی ناپذیری، علوهمت، روحیه امید، عزم، اراده، فراست و تدبیر به دست آمد. در نهایت، با ترکیب و ادغام مضامین فراگیر نزدیک به هم پنج عامل روحیه بصیرت، ترویج ارزش های اخلاقی، حفظ روحیه جهادی، حضور در صحنه و شناسایی خطوط فتنه و توطیه استخراج گردید.
    کلیدواژگان: امام خامنه ای(مدظله العالی)، ترویج ارزش های اخلاقی، روحانیون، نیروهای مسلح
  • عباس نیلفروشان، سهیل امامیان* صفحات 85-119
    جنگ آینده و ترسیم تصویر روشنی از آن همواره مشکلاتی رابرای راهبرد نویسان و تحلیل گران مسایل نظامی بوجود آورده است. موفقیت در ترسیم تصویر نزدیک به آنچه رخ خواهد داد و آمادگی برای آن، مزیت فوق العاده ای به هر کشور خواهد بخشید و درطول تاریخ نیز عدم موفقیت در ترسیم صحیح جنگ آینده باعث بروز شکست های سنگینی برای کشورها گردیده است. نگاه به جنگ آینده از منظرآماد و پشتیبانی دارای اهمیت خاصی است. آماد و پشتیبانی دردفاع مقدس به عنوان یک تجربه شگرف، ترکیبی از نسل های مختلف جنگ هابشمار میرود که مبانی شناختی خاص خود را دارد و لازم است از تجربیات این نبرد و سایر جنگ های معاصری که بوقوع پیوسته، بهره برداری کاملی جهت ارایه ویژگیهای آماد و پشتیبانی آینده صورت گیرد. از طرفی جهت پاسخگویی به صحنه های متنوع یک نبرد آتی که تعیین حدود آن قابل پیش بینی نیست، نیاز به آماد و پشتیبانی متفاوتی وجود دارد تا قدرت مقابله و هدایت انواع درگیری ها و جنگ ها در بعد داخلی و فرامرزی فراهم شود. در این مقاله، مطابق تجربیات و آموخته های علمی کسب شده آماد و پشتیبانی دردفاع مقدس وهمچنین تحلیل نبردهای معاصر، ویژگیهای پیشنهادی آماد و پشتیبانی جنگ های آینده بیان گردیده است. این تحقیق ازنظرنوع، کاربردی وازنظر روش، توصیفی و از نوع پیمایشی میباشد و به صورت ترکیبی)کیفی-کمی(انجام میشود. در این پژوهش، ازروش تحلیل محتوای کیفی و همچنین ازروش مقایسات زوجی جهت اولویت بندی ویژگیهای آمادوپشتیبانی برای جنگ های آینده استفاده گردیده و درانتهابا استفاده ازمقایسات زوجی تعداد ده ویژگی ارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: آماد و پشتیبانی، دفاع مقدس، جنگ های معاصر، جنگ های آینده، مقایسات زوجی
  • نرجس رستگاری، حکیمه دانشور*، محیا پوریزدانپناه صفحات 121-143
    این مقاله با هدف بازشناسی مولفه های اخلاق حرفه ای از منظر شهید سلیمانی انجام گرفته و از روش تحلیلی- توصیفی استفاده شده است. حوزه پژوهش، کیفی از لحاظ هدف، کاربردی و از نوع تحلیل، اسنادی است. به منظور گردآوری داده های لازم برای پاسخگویی به سوال های پژوهش، کلیه اسناد و مدارک موجود و مرتبط با موضوع حاضر با استفاده از فرم گردآوری داده ها، جمع آوری و با شیوه کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. از 4 منبع مورد ارزیابی، 218 مفهوم شناسایی و اخذ شده است که با تفکیک و دسته بندی این مفاهیم و شناسایی وجه مشترک و افتراق آنها تعداد 10 خرده مفهوم و سپس در طی کدگذاری انتخابی، 4 مولفه اصلی شناسایی شد که عبارتند از:. اخلاق فردی (انعطاف پذیری، همدلی، جاذبه عمیق)، اخلاق وظیفه گرایانه (تعهد، الهام بخشی، شفافیت ارتباطی)، اخلاق حقوقی (پردازش متوازان، چشم انداز اخلاقی)، اخلاق عدالتی (چشم انداز مشارکت، برون گرایی) و نتیجتا با ارایه الگوی عملی شناسایی ابعاد شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی با هدف حفظ و آموزش چنین ویژگی های ارزشمندی به نسل های آینده سرزمینمان، ایران، این پژوهش انجام گرفت.
    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق حرفه ای، تحلیل اسنادی، آموزه ها، شهید سلیمانی
  • حسین خانی* صفحات 145-169
    با آغاز تهاجم نظامی عراق علیه ایران، همان گونه که انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی رسیده بود در دفاع مقدس نیز مدیریت آن با رهنمودهای ایشان ادامه یافت. وی اصل دفاع در برابر تجاوز را تبعیت از حکم خدا عنوان نموده و دفاع در برابر این جنگ تحمیلی را نه یک جنگ تهاجمی بلکه دفاع از کشور و بالاتر از آن، دفاع از اسلام تلقی و دفاع از اسلام را یک اصل واجب و یک تکلیف شرعی دانستند. سیوال اصلی مقاله این است که «پویش قدرت نرم بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس چگونه بوده است؟» فرضیه مقاله مدعی است که ایشان ضمن تشریح علل جنگ و ضرورت دفاع به طرح شعارهای اصولی در جنگ پرداخته و مولفه های راهبرد سیاست دفاعی را مبتنی بر قدرت نرم شکل داده است. خطوط اصلی سیاست های امام(ره)، متاثر از محورهایی شامل؛ «اندیشه فقهی امام(ره) در باب جهاد در اسلام»، «تجربه تاریخی امام(ره) از رفتار نظام سلطه و استکبار درکشورهای اسلامی و ایران» ، «شناخت ایشان از صدام حسین و نظام بعث عراق» و «اظهارات و اقدامات عراقی ها علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی» است. این پژوهش با روش کیفی و تکنیک کتابخانه ای، تفکر سیاسی دفاعی امام(ره) در برابر تهدیدات را بررسی نموده و دفاع در برابر مهاجم با هدف بازدارندگی در مقابل حمله دشمن را در سه مولفه «اندیشه فقهی امام خمینی(ره) در باب جهاد در اسلام»، «تجربه تاریخی امام خمینی(ره) از رفتار نظام سلطه و استکبار در کشورهای اسلامی و ایران» و «برجسته سازی«دفاع مقدس» جهت «صدور ارزش های انقلاب»» بازشناسی کرده است.
    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، دفاع مقدس، راهبرد، سیاست دفاعی، قدرت نرم
  • رضا وثوقی* صفحات 171-192
    ایالات متحده آمریکا با نظر داشتن منافع چندگانه سیاسی ، امنیتی و اقتصادی خود در منطقه خلیج فارس ، اغلب درصدد اتخاذ رویکردی مداخله گرایانه در قبال مناسبات موجود میان کشورهای منطقه بوده است ؛ لذا این تحقیق باهدف بررسی علل ورود نیروهای آمریکا به خلیج فارس در برهه مهم دفاع مقدس انجام شده است. با توجه به ماهیت موضوع نوع پژوهش کاربردی، روش پژوهش توصیفی با رویکرد آمیخته و روش گردآوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای می باشد. پس از مطالعه ی ادبیات و پیشینه ی پژوهش، علل ورود نیروهای نظامی آمریکا به خلیج فارس در دوران دفاع مقدس استخراج و با استفاده از پنل خبرگی احصاء و در دو بعد علل راهبردی و تاکتیکی (بهانه ها) دسته بندی گردیدند. در ادامه برای رتبه بندی دلایل ورود نیروهای نظامی آمریکا به خلیج فارس پرسش نامه ای با طیف لیکرت در پنج سطح تنظیم گردید که روایی و پایایی آن به وسیله ی تعداد 10 نفر از خبرگان بررسی و درنهایت پرسشنامه نهایی تنظیم و سپس با روش نمونه گیری هدفمند بین 100 نفر از کارکنان متخصص در این زمینه توزیع گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که سه عامل (به ترتیب رتبه) تقابل با انقلاب اسلامی، رقابت با شوروی در چارچوب جنگ سرد و حمایت از عراق در جنگ با ایران به عنوان دلایل راهبردی و چهار عامل(به ترتیب رتبه) وادار نمودن ایران به پذیرش قطعنامه 598، حمایت از آزادی دریانوردی، ایجاد امنیت برای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و حمایت نظامی از آن ها و انهدام ناو استارک توسط عراق به عنوان دلایل تاکتیکی (بهانه ها) ورود نیروهای نظامی آمریکا به خلیج فارس در دوران دفاع مقدس احصاء و رتبه بندی شدند.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، ایران، عراق، آمریکا
  • بهزاد وثیق* صفحات 193-208
    معماری و بالاخص معماری یادمانی در علل فاعلی، صوری و غایی خویش با هدف تاثیرگذاری بر جامعه هدف و انتقال مفاهیم دارد. از این رو، شناخت مبانی و مبادی طراحی بناها در فهم و نقد آن امری ضروری است. تاریخ معماری نیز در ارتباطی تنگاتنگ با وقایع اجتماعی، شکل و ساختارهایی را ارایه نموده است که از طریق آن بتواند به مثابه رسانه ای پایدار، مفاهیم و ارزش های سازندگان را بیان نماید. یکی از وقایع مهم و اصلی معاصر، انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است. انقلاب اسلامی حاوی لحن و مبانی به خصوصی در تمامی سطوح اجتماعی، اقتصادی و هنری است. پس از پایان جنگ، به دلایلی مانند نیاز انتقال ارزش های انسانی آن روزگار به نسل های حاضر و آینده و نیز پاسداشت شهیدان، جانبازان و ایثارگران، بناهایی تحت نام یادمان، یادبود و موزه طراحی گردید. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تطبیقی موزه های جنگ و دفاع مقدس است. به منظور بررسی این موضوع ضروری است که با استفاده از نمونه های موردی ساخته شده و استفاده از روش های تحقیق توصیفی-تحلیلی به بررسی کالبد، سامانه حرکت فضایی و ریزفضاها پرداخته شود. با توجه به اهمیت موضوع و با هدف شناسایی الگوهای طراحی موزه های جنگ و دفاع مقدس، این پژوهش می کوشد تا با بررسی تطبیقی، به پرسش زیر پاسخ دهد: ویژگی های کالبدی-مفهومی شکل دهنده به موزه های جنگ و دفاع مقدس کدامند؟ نتایج نشان می دهد؛ موزه های جنگ و دفاع مقدس از لحاظ محتوا و متن کاملا متفاوت بوده به گونه ای که نمادها، فضاسازی و بیان کالبدی غیرمنطبق برهم دارند.
    کلیدواژگان: مقایسه تطبیقی، موزه، جنگ، دفاع مقدس
  • هادی مراد پیری، مهدی حشمتی جدید*، پوریا فرح گل صفحات 209-226
    یکی از ابعاد امنیت ملی، امنیت داخلی است. امنیت داخلی به خودی خود و ناخودآگاه استقرار نمی یابد، لذا عواملی سبب تاب آوری این نوع از امنیت می شوند. از دوره های تاریخی و زمانی که امنیت داخلی ایران دچار نوسان و تهدید می شد، دوران دفاع مقدس می بود. تجزیه و تحلیل دفاع مقدس با رویکرد نتیجه گرا، حاکی از آن است که امنیت داخلی در آن دوران پرتنش با وجود عواملی استقرار یافته است. بنابراین هدف در این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در تاب آوری امنیت داخلی دوران دفاع مقدس با روش تحلیل سلسله مراتبی تصمیم فازی (FAHP) می باشد. شناسایی و روایی داده های جمع آوری شده با نظرخواهی خبرگان (فرماندهان وقت و یا مسیولان حاضر با تجربه دوران دفاع مقدس) همراه بود. پس از پالایش بیش از 100 عامل و محاسبه نرخ سازگاری آن ها، نهایتا 28 عامل جهت پژوهش حاضر از پایایی لازم برخوردار بودند. پس از فازی زدایی عوامل و تعیین وزن اولیه هریک، وزن نهایی و رتبه هر معیار مشخص شد. یافته ها حاکی از آن بود که قدرت بالای بسیج گری امام خمینی (ره) و رهبری ایشان، رتبه ابتدایی و بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود به صورت بهینه، رتبه انتهایی را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، امنیت داخلی، دفاع مقدس، FAHP
|
  • Mohammadreza Gharaei Ashtiani * Pages 9-30
    During the Holy Defense period, Iran faced a wide military sanction from Western and Eastern countries. The armed forces, using the facilities available in their creative and innovative forces, worked with all their might and ended the imposed war with courage, perseverance, innovation and creativity with victory. In these years, Iran's defense orientation in the field of weapons and military achievements has been based on security needs. Therefore, the industrial growth and development in various sectors in the field of military products production, including weapons and armor, naval, missile, air, etc., has gained a new boost, and it doubles the need to pay attention to politics by taking advantage of the lessons learned from the holy defense. The purpose of this research is to compile lessons learned from the holy defense in the policy making of defense science and technology. The type of applied research and its method is descriptive-analytical. The method of collecting library information is using a phishing tool. The results of the research show that the policy making of defense science and technology is influenced by the factors of the perspective of the armed forces, mission and mission, environment (internal and external), defense policies, defense strategy, doctrine and principles of war, which can have strategic consequences in the organizational structure, human capital, Bring education, research, technology and defense equipment and weapons.
    Keywords: sacred defense, Policy Making, defense science, technology, studied
  • Aziz Nasirzade, Mohsen Moradian *, Majid Arash Pages 31-65
    The purpose of this research is to explain the strategic role of Nahaja in supporting the economic dimension of the national power of the Islamic Republic of Iran during the eight years of holy defense, and since the research seeks to analyze a phenomenon that started in the past and ended in the past, in a historical way - An analysis has been done. This research is of an applied-developmental type and has benefited from two communities of experts and the community of experts. The size of the statistical population is 64 people, 19 of whom were interviewed or invited to expert meetings, and the rest were used to complete the research questionnaire. Data collection has been done using interview tools and questionnaires in both library and field methods. The research results show that Iraq's economy was almost paralyzed as a result of the performance of Iran's air force, and if it were not for foreign aid, Iraq would not have been able to survive against Iran. Because Nahaja had destroyed all his refineries and power plants. Destruction of Iraq's equipment and infrastructure, especially the oil and refining infrastructure, preservation of its own oil industry, and preservation of the country's territorial integrity, were the most important strategic measures taken in the imposed war, which made Iran come out of the war proud.
    Keywords: Air force, Imposed War, sacred defense, Strategic Role, economic dimension of national power
  • Abdullah Iraqi, Mohammad Bidgoli *, Asghar Rajabi Deh Borzoei Pages 67-84
    Today, the armed forces of the Islamic Republic of Iran are a powerful, provincial and popular armed force in the eyes of the people. Clergymen, as one of their most basic tasks, have played a pivotal role in strengthening the Islamic revolution and system. Just having the military power of the armed forces cannot be the cause of success and victory, the authority and success along with the equipment and military forces with the weapon of faith and self-sacrifice created by the clerics strengthened the structure of the armed forces. The question is, what is the role of clerics in strengthening the structure of the armed forces by emphasizing the thought of Imam Khamenei? Using the method of thematic analysis, the researchers conceptualized the data obtained from the speeches of Imam Khamenei (Madazla Al-Ali) with the MAXQDA software, and based on these concepts, the primary themes include knowing the right path, being sharp, and the excellence of culture. , real knowledge, lack of indiscipline, hard work, follow-up, jihadi effort, moving forward, tact and political judgment were counted. Then, organizing themes including awareness, cleverness, knowledge, vision, tirelessness, inspiration, spirit of hope, determination, determination, frost and resourcefulness were obtained. Finally, by combining and integrating the universal themes, five factors of insight spirit, promotion of moral values, preservation of jihadi spirit, presence in the scene and identification of sedition and conspiracy lines were extracted.
    Keywords: Imam Khamenei, Promotion of Moral Values, Clerics, Armed forces
  • Abbas Nilforoushan, Sohiel Emamian * Pages 85-119
    The future war and drawing a clear picture of it has always created problems for strategists and analysts of military issues. Success in drawing a picture close to what will happen and preparing for it will give a great advantage to any country. It is important to look at the future war from the perspective of readiness and support. Preparedness and support in the holy defense is considered as a wonderful experience, a combination of different generations of wars, and it is necessary to use the experiences of this battle and other contemporary wars that happen continuously. On the other hand, in order to respond to the various scenes of an upcoming battle, there is a need for different preparations and support in order to provide the power to confront and direct all kinds of conflicts and wars in the domestic and cross-border dimension. In this article, according to the experiences and scientific learnings of preparation and support in holy defense, as well as the analysis of contemporary battles, the proposed features of preparation and support for future wars are stated. This research is applied in terms of type and descriptive and survey in terms of method and is conducted in a combined (qualitative-quantitative) manner. In this research, the method of qualitative content analysis as well as the method of paired comparisons was used to prioritize the characteristics of readiness and support for future wars. And finally, using pairwise comparisons, the number of ten features has been presented.
    Keywords: Ready, support, Sacred Defense, Contemporary wars, Future wars, Pair comparisons
  • Narjes Rastegari, Hakimeh Daneshvar *, Mahya Pouryazdanpanah Pages 121-143
    This paper was coducted to recognize the elements of professional ethic from the perspective of Shahid Soleimani by applying analytical-descriptive method. The field of the research is qualitative in terms of purpose, applicable, and it is documentary in the type of analysis. In order to gather the necessary data to answer the research questions, all the available documents related to the present topic have been collected utilizing the data collection approach and have been analyzed in a qualitative manner. From the four evaluated sources, concepts have been identified and obtained, which by classification and 218 categorizing these concepts and identifying their commonalities and differences, sub-concepts 10 were investigated, and then during selective coding process, four principle components including: (a) personal morality (flexibility, empathy, and deep attraction), (b) task-oriented morality (commitment, inspiration, and communicative transparency), (c) legal morality (balanced processing, moral perspective), and (d) justice morality (participation perspective, extroversion) were identified. Eventually, this research was conducted by presenting the practical pattern of identifying the personality dimensions of the martyr Haj Qasem Soleimani with the goal of preserving and teaching such valuable traits to the future generations of our territory, Iran.
    Keywords: ethics, professional ethics, documentary analysis, teachings, Shahid Soleimani
  • Hossein Khani * Pages 145-169
    With the beginning of Iraq's military invasion, the management of the holy defense continued with Imam Khomeini's guidelines. He stated that the principle of defense against aggression is obedience to God's order and defense against this imposed war is the defense of pure Islam and an obligatory principle and a shari'a duty. The main question of the article is "How was the soft power campaign of the founder of the Islamic Republic of Iran during the holy defense era?" The hypothesis of the article is that, while explaining the causes of war and the necessity of defense, he has formulated the basic slogans in the war of initiative and the components of the defense policy based on soft power. The main lines of Imam's policies, influenced by; "Imam's (RA) jurisprudential thought about Jihad in Islam", "Imam's (RA) historical experience of the behavior of the system of domination and arrogance in Islamic countries and Iran", "His understanding of Saddam Hussein and the Ba'ath system of Iraq" and "Statements and actions of Iraqis" against Iran after the victory of the Islamic Revolution. This research, with qualitative method, examines the defense policy of Imam (RA) against threats and defense against the attacker with the aim of confronting it in three components: "Imam Khomeini's (RA) jurisprudential thought about Jihad in Islam", "Imam Khomeini's historical experience" has recognized the behavior of the system of domination and arrogance in Islamic countries and Iran", "prominence of "holy defense" in order to "issue the values of the revolution".
    Keywords: Imam Khomeini (RA), holy defense, strategy, defense policy, soft power
  • Reza Vosoghi * Pages 171-192
    The study examines the causes of US troops entering the Persian Gulf during the sacred defense and how Iran and Iraq act against US actions. Depending on the nature of the subject, the type of applied research is a descriptive research method with the mixed approach and the method of compiling field and library information. After studying the literature, the background of the research, the reasons for the arrival of US troops into the Persian Gulf during the sacred defense period, and the way Iran and Iraq act against US actions, extracted by the researcher, and then to value the reasons for the entry of US troops into the Persian Gulf. The Likert spectrum was adjusted at five levels whose validity and reliability were reviewed by 10 experts and finally the final questionnaire was arranged and distributed among the 100 specialized staff in this field by targeted sampling method. The results of this study showed that three factors confrontation with the Islamic Revolution, competition with the Soviet Union within the Cold War and support Iraq in the war with Iran as strategic reasons and four factors to adopt Iran to adopt Resolution 598, support for maritime freedom The southern Gulf states and the military support of them and the destruction of the Stark Navy were identified as tactical reasons (excuses) of the arrival of US troops into the Persian Gulf during the sacred defense.
    Keywords: the sacred defense, Iran, Iraq, America
  • Behzad Vasigh * Pages 193-208
    Memorial architecture affects people in terms of shape, plan and design purpose. Therefore, it is necessary to know the basics of building design in criticizing its architecture. The history of architecture has presented forms and structures in line with social events. One of the important contemporary events is the Islamic Revolution and the era of holy defense. Islamic revolution has important concepts in social, economic and artistic issues. Respecting the martyrs and fighters and trying for inter-generational dialogue led to the design of monuments, memorials and museums. The purpose of this research is the comparative comparison of war and holy defense museums. Therefore, it is necessary to investigate the body, circulation and spaces by using case examples and using descriptive-analytical research methods. Based on the importance of the research and with the aim of identifying the design patterns of the museums of war and holy defense, this research tries to answer the following question with a comparative study: What are the physical-conceptual characteristics that shape the museums of war and holy defense? Results show; the war museums and holy defense museums are completely different in terms of content and form in such a way that the symbols, space creation and physical expression are inconsistent.
    Keywords: Comparative comparison, museum, War, sacred defense
  • Hadi Morad Piri, Mehdi Heshmati Jadid *, Purya Farahgol Pages 209-226
    In this research, the identification and prioritization of the effective factors in the resilience of the internal security during the holy defense era is done with the fuzzy decision hierarchy analysis (FAHP) method. The identification and validity of the collected data was accompanied by the opinion of experts (the commanders at the time or the officials present with the experience of the holy defense period). After refining more than 100 factors and calculating their compatibility rate, finally 28 factors had the required reliability for the present study. After de-fuzzifying the factors and determining the initial weight of each, the final weight and rank of each criterion was determined. The findings indicated that Imam Khomeini's (RA) mobilizing power and his leadership, the primary rank and the optimal use of existing capacities and potentials, have been assigned the final rank.The findings indicated that Imam Khomeini's (RA) mobilizing power and his leadership, the primary rank and the optimal use of existing capacities and potentials, have been assigned the final rank.
    Keywords: resilience, Homeland Security, sacred defense, FAHP