فهرست مطالب

نشریه سلامت و آموزش در اوان کودکی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه جوکار، نرگس ادیب سرشکی*، معصومه پورمحمدرضا تجریشی، سمانه حسین زاده صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    شیوع بیماری کووید-19 و تعطیلی مدارس مشکلات تحصیلی برای دانش آموزان همراه داشت. هدف ازاین مطالعه مقایسه میزان درگیری تحصیلی دانش آموزان با و بدون اختلال یادگیری در زمان شیوع کرونا و آموزش از راه دور است.

    روش پژوهش:

     دراین پژوهش مقطعی، توصیفی-تحلیلی، از بین دانش آموزان پایه اول تا سوم 6 مرکز اختلال یادگیری در اصفهان در سال تحصیلی 1400-1401، به صورت خوشه ای 2 مرکز و از بین دانش آموزان آن ها تعداد 100 دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری (50 نفر اختلال خواندن و 50 نفر اختلال ریاضی) انتخاب شدند. اندازه نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه با فرض ده درصد ریزش تعیین شد. پس از بررسی نمرات ثبت شده آزمون های نارساخوانی نما و ریاضی ایران کی مت در پرونده دانش آموزان، تمامی آن ها به عنوان دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری شناسایی شدند. و از همسالان آن ها تعداد 50 نفر دانش آموز بدون اختلال یادگیری با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه درگیری تحصیلی زرنگ جمع آوری شد و سپس از طریق آزمون های نرم افزار SPSS نسخه 23 دانش آموزان هر سه گروه ازنظر درگیری تحصیلی و ابعاد شناختی، رفتاری و انگیزشی آن بایکدیگر مقایسه شدند.

    یافته ها

    تفاوت نمره کل درگیری تحصیلی بین دانش آموزان با اختلال خواندن و بدون اختلال یادگیری معنادار بود. همچنین تفاوت میانگین حیطه شناختی، بین گروه ریاضی و دانش آموزان بدون اختلال یادگیری معنادار بود. تفاوت میانگین در بعد رفتاری نیز، در دو گروه دانش آموزان بدون اختلال با گروه دانش آموزان دارای اختلال خواندن معنادار بود. اما در بعد انگیزشی تفاوت معناداری بین گروه های سه گانه پژوهش مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به درگیری تحصیلی پایین دانش آموزان با اختلال یادگیری به ویژه در حیطه شناختی لازم است در آموزش ازراه دور، محتوای آموزشی مناسب با ویژگی ها و نقایص شناختی این گروه طراحی شود. دراین راستا می توان از تصاویر و ویدیوهای چندبعدی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی، اختلال یادگیری، آموزش ازراه دور
  • سمیه کشاورز*، علیرضا کاکاوند، راضیه حاجی شریفی، فاطمه هجری صفحات 12-24
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک شایستگی با خودکارآمدی تحصیلی در کودکان مقطع ابتدایی با نقش میانجی انگیزش تحصیلی بود .

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری و جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان ابتدایی دوره اول شهر قزوین در سال تحصیلی 1401-1402 بود که از بین آن ها با توجه به دیدگاه تاباکنبک و فیدل (2001) که کمترین مقدار حجم نمونه برای مدل یابی معادلات ساختاری را 200 نفر کافی دانسته اند، 223 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های ادراک شایستگی هارتر (1982)، خودکارآمدی تحصیلی مورگان جینگ (1988) و انگیزش پیشرفت تحصیلی هارتر (1980) بود. برای تحلیل مدل علی از روش مدل یابی معادلات ساختاری با کاربرد نرم افزار ایموس 24 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که انگیزش تحصیلی نقش واسطه ای معناداری در رابطه بین ادراک شایستگی دانش آموزان با خودکارآمدی تحصیلی دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط مستقیم ادراک شایستگی با خودکارآمدی تحصیلی و انگیزش تحصیلی و همچنین ارتباط مستقیم انگیزش تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی به لحاظ آماری معنادار است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاضر، ایده ارزشمندی را برای پژوهشگران و مربیان درباره مسایل مرتبط با خودکارآمدی تحصیلی برای دانش آموزان فراهم کرده است و اهمیت ادراک شایستگی و انگیزش تحصیلی را در ارتباط با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان مورد حمایت قرار داده است.

    کلیدواژگان: ادراک شایستگی، انگیزش تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، کودکان مقطع ابتدایی
  • مریم موحدنژاد، سید داود حسینی نسب*، مرضیه علیوندی وفا صفحات 25-38
    زمینه و هدف

    خانواده به عنوان اولین کانون اجتماعی شدن کودکان تاثیر مهمی در رشد فیزیکی، فرهنگی، شخصیتی، عاطفی و اجتماعی کودکان دارد، هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش گروهی فرزند پروری مثبت والدین بر میزان پرخاشگری، اضطراب و افسردگی کودکان 4 تا 7 سال بود.

    روش پژوهش:

     به روش نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل والدین کودکان 4 تا 7 سال از هر دو جنس (پسر و دختر) بود که به بیمارستان شهریار تبریز و کلینیک خصوصی برای رفع مشکلات کودکان خود مراجعه کرده بودند و دراین بین والدین از دو مرکز درمانی و از هر مرکز 20 والد به صورت هدفمند انتخاب شدند. قبل از اجرای برنامه های آموزشی گروهی فرزند پروری مثبت والدین دو گروه توسط پرخاشگری باس و پری (1992)، پرسشنامه اضطراب بک (1967) و افسردگی بک (1967) آزمون شدند، برای گروه آزمایشی اول آموزش در 8 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند، درنهایت با انجام دوباره پاسخگویی به پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992)، اضطراب بک (1967) و افسردگی بک (1967) توسط والدین پس آزمون صورت گرفت. داده های این تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با تحلیل ANCOVA انجام یافته است.

    یافته ها

    این پژوهش نشان داد که بین آموزش گروهی فرزند پروری مثبت والدین گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهشی حاکی از این است که آموزش گروهی فرزند پروری مثبت والدین بر میزان پرخاشگری، اضطراب و افسردگی کودکان 4 تا 7 ساله اثر دارد و این آموزش نسبت به گروه کنترل اثربخشی بهتری دارند.

    کلیدواژگان: فرزند پروری مثبت والدین، پرخاشگری، اضطراب، افسردگی
  • مریم عیسی زاده، رضا قربان جهرمی*، منصوره کریم زاده، فاطمه دهقانی آرانی صفحات 59-72
    زمینه و هدف

    باتوجه به اینکه والدین به عنوان نزدیک ترین افراد به کودک بیشترین سهم را در تغییرات رفتاری کودک ایفا می کنند و به هر میزان توانایی آن ها در مدیریت مشکلات اضطرابی و مشکلات توجه بیشتر باشد باعث کاهش اختلالات در فرزندان آن ها خواهد شد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی بسته ترکیبی تعامل والد کودک آیبرگ و و الدگری شخصیت مدار درکاهش نشانه های اضطرابی و مشکلات تفکر وتوجه بود.

    روش پژوهش: 

    روش این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه پژوهش، کل مادران کودکان با مشکلات توجه و نشانه های اضطرابی 7 تا 10 سال شهر تهران بود که از میان آن ها مادران 30 کودک با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی و با فرمول حجم نمونه برای پژوهش های آزمایشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند (هر گروه 15 نفر). گروه آزمایش 8 جلسه آنلاین 90 دقیقه ای آموزش تعامل والد کودک آیبرگ 1995 و والدگری شخصیت مدار را دریافت کرد و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس با هدف بررسی تاثیر مداخله بر مشکلات رفتاری نشان داد که بسته مداخله ای تعامل والد-کودک آیبرگ و والدگری شخصیت مدار در کاهش نشانه های اضطرابی و مشکلات تفکر و توجه اثرگذار بوده است (01/0>p). مقایسه اندازه های اثر بدست آمده نشان داد که بسته مداخله ای، بیشترین تاثیر را بر اضطراب با ضریب اتای 511/0 دارد و پس از آن مشکلات تفکر با ضریب اتای 443/0 قرار دارد.

    نتیجه گیری

    برای تجزیه وتحلیل داده ها ابتدا اطلاعات توصیفی مربوط به متغیرهای پژوهش ارایه و پس از آن مفروضه های استفاده از تحلیل کوواریانس بررسی نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان داد که بسته ترکیبی تعامل والد کودک آیبرگ و و الدگری شخصیت مدار درکاهش نشانه های اضطرابی و مشکلات تفکر وتوجه تاثیر معنی داری دارد. به عبارت دیگر، بین گروه آزمایش و گروه گواه به لحاظ متغیرهای مزبور تفاوت معنی داری وجود دارد. می توان گفت که سبک فرزندپروری با مشکلات رفتاری کودکان ارتباط دارد به شکلی که بر اهمیت نوع روابط درون خانواده برای دوران کودکی تاکید شده است.

    کلیدواژگان: آموزش تعاملی والد کودک و و الدگری شخصیت مدار، نشانه های اضطرابی، مشکلات تفکر و توجه
  • سحر بیات، منصوره شهریاری احمدی*، مهناز استکی صفحات 73-88
    زمینه و هدف

    کارکردهای اجرایی پایین دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه باعث بروز مشکلات در زندگی خود دانش آموز و والدین آن می شود و این کودکان نیازمند تعامل بیشتر هستند، بخصوص با والدین که هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با دو روش آموزش مجازی و حضوری بر کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه می باشد.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با دو روش آموزش مجازی و حضوری بر کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه انجام شد. روش پژوهش شبه آزمایشی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل با شیوه نمونه گیری غیر احتمالی داوطلبانه و گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کلیه کودکان 10 تا 12 سال منطقه 19 شهر تهران در سال 1400  که مبتلا به بیش فعالی و نقص توجه بود. حجم نمونه تعداد 45 نفر تعیین شد به روش نمونه گیری هدفدار، این تعداد افراد به روش همتاسازی در سه گروه تقسیم شدند که تعداد هر گروه 15 نفر تعیین شد که دو گروه آزمایش یک گروه به شیوه آموزش حضوری و یک گروه به روش آموزش غیر حضوری و آنلاین درمان مبتنی بر تعامل والد- کودک را دریافت کردند و گروه کنترل هیچ برنامه درمانی را دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه کارکردهای اجرایی جرارد و همکاران (2000) بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها نیز تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره با استفاده از نرم افزار spss بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که بین درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با دو روش آموزش مجازی و حضوری بر کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه تفاوت وجود دارد (01/0<P). همچنین درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با روش آموزش مجازی بر کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه موثر است (01/0<P). درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با روش حضوری بر کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه موثر است (01/0<P).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت درمان مبتنی بر تعامل والد - کودک با دو روش آموزش مجازی و حضوری می تواند در بهبود کارکردهای اجرایی دانش آموزان دارای بیش فعالی و نقص توجه موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعامل والد-کودک، آموزش مجازی، آموزش حضوری، کارکردهای اجرایی، بیش فعالی و نقص توجه
  • ساحل حامدنیا*، جواد وکیلی، رامین امیرساسان صفحات 89-99
    زمینه و هدف

    پاندمی کرونا بر سبک زندگی افراد جامعه و بویژه کودکان تاثیر بسزایی داشت. لذا هدف از این پژوهش مقایسه وضعیت مصرف ریزمغذی ها، و ترکیب بدنی دانش آموزان دختر فعال و غیرفعال مقطع ابتدایی شهر ارومیه بود.

    روش پژوهش:

     در یک تحقیق توصیفی مقطعی323 دانش آموز دختر مقطع ابتدایی در دامنه سنی 7-11 سال از مدارس شهر ارومیه به صورت خوشه ای و تصادفی انتخاب و به دوگروه سالم فعال به تعداد 77 نفر و غیرفعال به تعداد 246 نفر تقسیم بندی شدند. ابتدا شاخص های عمومی وترکیب بدنی آن ها اندازه گیری شد. دانش آموزان فعال و غیرفعال به ترتیب دارای شاخص توده بدنی93/13±1/21و94/2±44/25 کیلوگرم برمتر مربع، درصد چربی 01/7±49/26 و22/9±19/30 درصد بودند. سپس با مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از والدین دانش آموزان، اطلاعات ثبت سه روزه غذایی و فعالیت های روزانه شان ثبت شد. سپس با استفاده از نرم افزار نوتریشن فور، مقدار ریزمغذی ها محاسبه شد. نهایتا، با استفاده از آمار توصیفی وآزمون های تی، داده ها تحلیل شدند.

    یافته ها

    تفاوت آماری معنی داری بین ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، کوبالامین، اسید آسکوربیک، ویتامین آ،  ویتامین دی، ویتامین ای، ویتامین  کا بین گروه فعال وغیرفعال وجود داشت ودریافت درتمامی منابع به جز ویتامین تیامین درگروه فعال  بالاتر بود (05/0<p). تفاوت آماری معنی داری در مواد معدنی فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی، آهن، سدیم، کروم، منگنز بین گروه فعال و غیرفعال وجود داشت (05/0<p). همچنین مقادیرکوبالامین، ویتامین آ، ویتامین دی، ویتامین کا، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن در برخی گروه ها پایین تر از آر دی ای و بقیه گروه ها درتمام ویتامین ها و مواد معدنی بالاتر از آر دی ای مصرف شده بودند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    پاندمی کرونا بر رژیم غذایی و ترکیب بدنی دانش آموزان تاثیر گذاشته است و براهمیت فعالیت های بدنی و رژیم غذایی برای فعالیت های آموزشی و سلامتی تاکید می شود.

    کلیدواژگان: تغذیه، ریز مغذی ها، دانش آموزان دبستانی، فعال و غیرفعال
  • علی جباری ظهیرابادی، مهدی شریعتمداری* صفحات 101-119
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش ارایه مدل ارتقا سلامت روان در بین کودکان ابتدایی مبتنی بر آموزش مهارت های  زندگی و عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای همراه با اعتباربخشی با استفاده از پژوهش ترکیبی است. با مطالعه ادبیات پژوهش، ابعاد، مولفه ها و شاخص ها شناسایی و بعد از اعتباربخشی، نتیجه در قالب مدل ارایه شده است.

    روش پژوهش:

     در این پژوهش از روش ترکیبی (کمی و کیفی) استفاده گردیده است. جامعه آماری در بخش کمی معلمان ابتدایی شاغل به تدریس در شهرستان رفسنجان شامل 1457 نفر می باشند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه حداقل 304 نفر برآورد شد و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور تبیین بهتر نتایج و آشکار شدن موارد مغفول در بخش کمی، 14 مصاحبه عمیق در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به صورت گلوله برفی انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها در خصوص مولفه های آموزش مهارت های  زندگی، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی و همچنین روایی صوری و پایایی توسط محاسبه آلفای کرونباخ با مقدار 830/0 سنجیده و مدلی اجرایی تحقیق با استفاده از داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه و همچنین بهره گیری از فنون آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    مدل پژوهش شامل 4 بعد و 15 مولفه مهارت زندگی موثر در ارتقا سلامت روان کودک در ارتباط مستقیم با 10 عامل سه شاخگی پس از اعتباربخشی، ارایه گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش می توان بیان داشت که با تقویت مهارت های  مراقبت، تعهد پذیری، مسیولیت پذیری، انعطاف، عمل به تعهدات، مهارت گوش دادن، مهارت نه گفتن و مهارت پذیرفتن نقش در کودکان می توان مهارت های  خودمسیولیتی و همچنین با تقویت مهارت های  نوآوری، مهارت به پایان رساندن کارها، کمک به دیگران، ادب، قانون پذیری در کودکان می توان مهارت های  اخلاق کاری را در آنان توسعه داد.

    کلیدواژگان: اعتباربخشی، مدل، ارتقای، سلامت روان، کودکان ابتدایی
|
  • Fatemeh Jokar, NARGES Adib Sereshki*, Masoumeh Pourmohamadreza Tajrishi, Samaneh Hosseinzadeh Pages 1-11
    Background and Aim

    The spread of the Covid-19 disease and the closure of schools caused some academic problems for students. The purpose of this study was to compare the level of academic involvement of students with/and without learning disability, during Corona situation.

    Methods

    The study was cross-sectional, descriptive-analytical. Among the first to third grade students in Isfahan Learning disability centers (in the academic year of 1400-1401), 100 students with learning disability were selected. The participants consisted of 50 students with reading disorder and 50 with math disorder. They were selected by cluster sampling in two stages. Their file had the Nema dyslexia test and Iran KMT mathematics test and were identified as students with learning disability. Also, from their classmates, 50 students without learning disabilities were selected. The data was collected using the Zerang academic engagement questionnaire (2013). For analysis, SPSS software tests version 24was used. The students of all three groups (reading disorder, math disorder, and students without disability) were compared with each other in terms of academic engagement and its cognitive, behavioral and motivational dimensions.

    Results

    The difference between the mean scores of students with reading disorder and without learning disability were significant. The difference in the cognitive scores between math group and students without learning disability were significant too. In behavioral engagement, the significant difference was seen between dyslexia group and their peers without disability. But there was not a significant difference in motivational engagement of all three groups.

    Conclusion

    Considering the low academic engagement of students with learning disability, especially in the cognitive field, it is necessary to have an appropriate educational plan and implementation preparation for this group of students in distance learning.

    Keywords: learning disorder, academic engagement, Distance Learning
  • Somayeh Keshavarz*, Alireza Kakavand, Razieh Haji Sharifi, Fateme Hejri Pages 12-24
    Background and Aim

    The aim of this research is to investigate the relationship between competence perception and academic self-efficacy in third grade elementary school children with the mediating role of academic motivation.

    Methods

    The present research method is correlation of structural equation modeling and population of the present study included the first-grade elementary students of Qazvin city in 2022-2023. Based on the theory of Tabachnick and Fidell (2001), they considered the sufficient minimum sample size 200 for structural equation modeling. Therefore, 223 participants were selected through available sampling method. The research instruments included Harter's competence perception questionnaires (1982), Morgan Jing's academic self-efficacy (1988) and Harter's motivation for academic progress (1980). To analyze the model, structural equation modeling method and AMOS 24 software were used.

    Results

    The results showed that academic motivation mediated the relationship between students' perception of competence and academic self-efficacy. Also, the results of the research indicated that the direct relationship between competence perceptions and academic self-efficacy and academic motivation, as well as the direct relationship between academic motivation and academic self-efficacy of students, is statistically significant.

    Conclusion

    The current results have provided a valuable idea for researchers and educators about issues related to academic self-efficacy for students and have supported the importance of the perception of competence and academic motivation in relation to academic self-efficacy of students.

    Keywords: academic motivation, academic self-efficacy, competence perception, in elementary school children
  • Maryam Movahednejad, Seyyed Davod Hosseininasab*, Marziyeh Alivandi Vafa Pages 25-38
    Background and Aim

    The family, as the first center of children's socialization, has an important impact on the physical, cultural, personality, emotional and social development of children, the purpose of this research is to investigate the effectiveness of parenting positive parenting group training on the level of aggression, anxiety and depression of 4-7 years old children.

    Methods

    It was a semi-experimental method with a pre-test and post-test design with the control group. The statistical population included parents of children aged 4 to 7 years of both sexes (boys and girls) who had referred to Tabriz Shahriar Hospital and a private clinic to solve their children's problems, and in between, parents from two treatment centers and 20 parents from each center in a targeted manner. were chosen. Before the implementation of positive parenting group training programs, parents of two groups were tested by Bass and Perry aggression (1992), Beck anxiety questionnaire (1967) and Beck depression (1967). The control did not receive any training, finally, the post-test was done by re-answering Bass and Perry aggression questionnaire (1992), Beck anxiety (1967) and Beck depression (1967). The data of this research was done using SPSS software and in two levels of descriptive and inferential statistics with ANCOVA analysis.

    Results

    This research showed that there is a difference between positive parenting group training for parents and the control group.

    Conclusion

    Research findings indicate that positive parenting group training of parents has an effect on the level of aggression, anxiety and depression of 4 to 7 years old children and this training is more effective than the control group.

    Keywords: positive parenting by parents, aggression, anxiety, depression
  • Maryam Eisazadeh, Reza Ghorban Jahromi*, Mansooreh Karimzadeh, Fatemeh Dehghani Arani Pages 59-72
    Background and Aim

    Given that parents, as the closest people to the child, play the greatest role in the child's behavioral changes, and the greater their ability to manage anxiety problems and attention problems, the greater will be the reduction of disorders in their children. The purpose of this research was to investigate the effectiveness of the combined package of parent-child interaction of Ayberg and Eldegri personality-oriented in reducing anxiety symptoms and problems of thinking and attention.

    Methods

    The method of this semi-experimental study is pre-test and post-test with a control group. The research population was all the mothers of children with attention problems and anxiety symptoms aged 7 to 10 years in Tehran, among whom 30 mothers were selected using available sampling method and randomly and with the formula of sample size for experimental research in two equal groups. (each group 15 people). The experimental group received 8 90-minute online sessions of Eyberg 1995 parent-child interaction training and personality-oriented parenting, and the control group did not receive any intervention.

    Results

    The results of covariance analysis with the aim of investigating the effect of intervention on behavioral problems showed that the intervention package of Iberg parent-child interaction and personality-oriented parenting was effective in reducing anxiety symptoms and thinking and attention problems (p<0.01). The comparison of the obtained effect sizes showed that the intervention package has the greatest effect on anxiety with an Eta coefficient of 0.511, followed by thinking problems with an Eta coefficient of 0.443.

    Conclusion

    To analyze and analyze the data, descriptive information related to the research variables will be presented first, and then the assumptions of covariance analysis will be used to examine the results of the hypothesis test. It has meaning. In other words, there is a significant difference between the experimental group and the control group in terms of the aforementioned variables. It can be said that the parenting style is related to children's behavioral problems in a way that emphasizes the importance of the type of relationships within the family for childhood.

    Keywords: Parent-Child Interaction Therapy, personality Type based parenting, anxiety symptoms, thinking, attention problems
  • Sahar Bayat, Mansureh Shahriari Ahmadi*, Mahnaz Eesteki Pages 73-88
    Background and Aim

    The low executive functions of students with hyperactivity and attention deficit cause problems in the lives of the students and their parents, and these children need more interaction, especially with parents, the purpose of this research is to compare the effectiveness of treatment based on parent interaction. The child has hyperactivity and attention deficit with two methods of virtual and face-to-face training on the executive functions of students.

    Methods

    The present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of treatment based on parent-child interaction with two methods of virtual and face-to-face training on the executive functions of students with hyperactivity and attention deficit disorder. The research method was quasi-experimental, with a pre-test and post-test design with a control group, with voluntary non-probability sampling and random assignment in the test and control groups. The statistical population of the study was all children aged 10 to 12 years in the 19th district of Tehran in 1400 who were suffering from hyperactivity and attention deficit. The sample size of 45 people was determined by the purposeful sampling method, this number of people was divided into three groups by the matching method, the number of each group was determined to be 15 people, and the two test groups, one group with face-to-face training method and one group with non-face-to-face training method and online treatment based on parent-child interaction and the control group did not receive any treatment program. The research tool was the executive functions questionnaire of Gerard et al. (2000). The method of data analysis was univariate and multivariate covariance analysis using spss software.

    Results

    The results of the research showed that there is a difference between treatment based on parent-child interaction with two methods of virtual and face-to-face training on the executive functions of students with hyperactivity and attention deficit (P<0.01). Also, treatment based on parent-child interaction with virtual education method is effective on the executive functions of students with hyperactivity and attention deficit (P<0.01). Treatment based on parent-child interaction with face-to-face method is effective on the executive functions of students with hyperactivity and attention deficit (P<0.01).

    Conclusion

    It can be concluded that treatment based on parent-child interaction with two methods of virtual and face-to-face training can be effective in improving the executive functions of students with hyperactivity and attention deficit disorder.

    Keywords: treatment based on parent-child interaction, virtual education, face-to-face education, executive functions, hyperactivity, attention deficit
  • Sahel Hamednia*, Javad Vakili, Ramin Amirsasan Pages 89-99
    Background and Aim

    The COVID-19 pandemic significantly effected on children's lifestyles, requiring a study to assess micronutrient consumption and body composition in active and inactive primary school girls in Urmia city.

    Methods

    In a cross-sectional descriptive study, 323 primary school girls with age between 7-11 years old were randomly clustered selected from schools in Urmia and divided into two healthy active (n=77) and inactive(n=246)groups. First, their general indices and body composition were measured. Active and inactive students had body mass index of 21.13±1.93 and 25.44±2.94 kg/m2, fat percentage was 26.49±7.01% and 30.19±9.22%, respectively. Then, Parents interviewed and completed questionnaires to record student's daily food and physical activity intake for three days.Then, by using Nutrition 4 software, calorie consumption, amount of micronutrients were calculated. Finally, the data were analyzed by using descriptive statistics and t-tests.

    Results

    A significant difference was found in the intake of vitamins thiamine, riboflavin, niacin, pyridoxine, cobalamin, ascorbic acid, vitamin A, vitamin D, vitamin E, and vitamin K between active and inactive groups. The active group had higher intake, except for vitamin thiamine (P<0.05). There was a Significant difference in minerals between active and inactive groups for phosphorus, calcium, magnesium, potassium, zinc, iron, sodium, chromium, manganese. (P<0.05). Some groups consumed lower amounts of RDA of cobalamin, A, D, K, calcium, magnesium, potassium, and iron, while others consumed all above RDA.

    Conclusion

    COVID-19 has effected on children's diet and body composition, emphasizing the importance of physical activities and diet for educational activities and health.

    Keywords: Nutrition, Micronutrients, Primary School Students, Active, inactive
  • Ali Jabbari Zahirabadi, Mehdi Shariatmadari Pages 101-119
    Background and Aim

    The purpose of this research is to present a model of mental health among elementary school children based on life skills training and behavioral, structural and contextual factors along with validation using hybrid research. By studying the research literature, dimensions, components and indicators are identified and after validation, the result is presented in the form of a model.

    Methods

    In this research, a combined method (quantitative and qualitative) has been used. The statistical population in the quantitative section of elementary teachers working in Rafsanjan city includes 1455 people, using Cochran's formula, the sample number was estimated to be at least 304 people, and they were selected using simple random sampling method. In order to better explain the results and reveal the neglected cases in the quantitative part, 14 in-depth interviews were conducted in the qualitative part using the purposeful sampling method and in the form of snowball. The tool for collecting data regarding the components of life skills training is a researcher-made questionnaire, the validity of which was determined by confirmatory factor analysis, as well as the face validity and reliability by calculating Cronbach's alpha with a value of 0.83, and an implementation model of the research using the collected data. collected through questionnaires and also using descriptive and inferential statistics techniques were analyzed.

    Results

    The research model including 4 dimensions and 15 components of life skills effective in improving child's mental health was presented in direct connection with 9 three-pronged factors after accreditation.

    Conclusion

    According to the research findings, it can be said that by strengthening the skills of care, acceptance, responsibility, acting on attention, listening skills, the skill of saying no and the skill of accepting roles in children, self-compassion skills can be developed and also by strengthening the skills of Innovation, ability to finish work, helping others, politeness, lawfulness in children can develop work ethic skills in them.

    Keywords: Accreditation, model, promotion, mental health, elementary children