فهرست مطالب

نشریه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید یحیی صفوی*، محمدعلی محققی صفحات 2-12
    زمینه و هدف

    سلامت اجتماعی یکی از ابعاد سلامت است. از وظایف ذاتی نظام سلامت ایجاد بسترهای لازم برای ارتقای کیفیت زندگی آحاد مردم و توسعه شاخص های سلامت اجتماعی است. این امر به نوبت خود موجب احساس امنیت اجتماعی است که لازمه امنیت پایدار ملی است. هدف مطالعه حاضر تبیین رابطه سلامت اجتماعی با امنیت پایدار ملی می باشد.

    روش ها

    مطالعه کتابخانه ای با بررسی اسناد و مدارک علمی در کلید واژه های مطالعه انجام شد.

    یافته ها

    سلامت اجتماعی از ابعاد سلامت همه جانبه و هماهنگ با سایر ابعاد فیزیکی، روانی و معنوی سلامت، در امنیت و توسعه پایدار جامعه تاثیر گذار است. "فقدان فقر"؛ "فقدان خشونت"؛ "رشد کنترل شده جمعیت"؛ "عدالت قضایی (برابری در پیشگاه قانون)"؛ "حقوق بشر"؛ "آموزش همگانی رایگان"؛ "دسترسی همگانی به خدمات سلامت"؛ "امنیت"؛ "آزادی عقیده"؛ "احساس رضایت از زندگی"؛ "پوشش بیمه"؛ "توزیع عادلانه درآمد"؛ "اشتغال و فقدان بیکاری"؛ "عدم تبعیض قومی-نژادی و منطقه ای"؛ "مردم سالاری" و "مشروعیت دولت و نظارت مردم سالارانه بر حکومت" از مولفه های سلامت اجتماعی هستند. رضایتمندی؛ تعلقات اجتماعی؛ همبستگی و وفاق فرهنگی، اجتماعی؛ قانونگرایی و روحیه همکاری مردم با یکدیگر و با حکومت از شاخص های اصلی امنیت اجتماعی شده فرهنگ محور است.

    نتیجه گیری

    نسبت سلامت اجتماعی با امنیت ملی و امنیت اجتماعی، نسبت گردش خون در قلب است. سلامت اجتماعی با امنیت اجتماعی و به تبعیت از آن، امنیت ملی و پایداری آن مرتبط است. امنیت پایدار، امنیت اجتماعی شده فرهنگ محور است. با این مفهوم لازمه قطعی آن امنیت اجتماعی است که ریشه در سلامت اجتماعی دارد.

    کلیدواژگان: امنیت، امنیت اجتماعی، امنیت ملی، سلامت، سلامت اجتماعی
  • علی رمضانخانی*، شهرام غفاری، حنان حاجی محمودی، سید حسن امامی رضوی، مریم خیام زاده صفحات 13-20
    زمینه و هدف

    به انجام مراقبت یا فروش خدمات غیرضروری به بیماران یا مراجعین نظام سلامت با اعمال قدرت و سفارش افراد متخصص این سیستم، تقاضای القایی اطلاق می شود که در نتیجه عوامل متعددی ازجمله اقتصادی، ساختاری، عوامل بازار سلامت و رفتار دریافت کنندگان خدمت و فروشندگان آن بروز می کند. تقاضای القایی در کشور ما یکی از چالش های نظام سلامت است که موجب افزایش هزینه های بخش سلامت و کاهش کارایی آن می شود. یکی از اساسی ترین چالش های موجود در نظام سلامت، عدم ریشه یابی صحیح معضلاتی همچون تقاضای القایی و عوامل زمینه ساز آن است. تبیین و تحلیل این پدیده می تواند چشم اندازی روشن را برای تصمیم گیری این حوزه ترسیم نماید. براساس سیاست های کلی سلامت، جلوگیری از تقاضای القایی دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی از وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، ولی اقدامات عملی در این حوزه به وضوح صورت نگرفته است. علی رغم ضرورت پژوهش های کاربردی ملی، در جستجوی پایگاه های معتبر و تحلیل این پدیده، تحقیقات محدودی یافت می شوند که پاسخگوی سوالات و چالش های موجود در تصمیم گیری های اساسی نمی باشند. پژوهش حاضر با هدف تبیین راهکارهای کاهش تقاضای القایی در خدمات سلامت کشور انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه، با جستجو در منابع علمی و بین المللی معتبر با کلیدواژه «تقاضای القایی» و مرور اسناد بالادستی موجود، مجموعه اطلاعات درباره تعاریف تقاضای القایی و علل موثر بر آن، شیوه های تقاضای القایی خدمات پزشکی، چالش های موجود و راه های کنترل آن گردآوری شده است. همچنین یک جلسه هم اندیشی با حضور و کسب دیدگاه 23 نفر از مسیولین، افراد کلیدی و خبرگان کشوری برگزار گردید. یافته ها پس از جمع آوری و تکمیل، به روش کیفی تحلیل و گزارش شدند.

    یافته ها

    براساس یافته ها، تقاضای القایی پدیده پیچیده و چندوجهی است که کارایی و تخصیص منابع ملی را خدشه دار کرده و علاوه بر برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا در بازار سلامت، باعث تحمیل هزینه های اضافی بر بیمار و اتلاف وقت او می شود. این پدیده، گاهی باعث درمان و تشخیص های غلط و عوارض طبی برای گیرندگان خدمت می شود. علل ساختاری (علل مربوط به ساختار سازمانی و ارایه خدمات، دریافت کنندگان خدمات و علل ناشی از سازمان های بیمه گر) و اجتماعی، زیربنای علل کلان موثر بر تقاضای القایی می باشند.

    نتیجه گیری

    تقاضای القایی، برآیند تعامل علل درون فردی، اجتماعی و سازمانی می باشد که پیامدهای اجتماعی، سلامتی و اقتصادی را برای جامعه به همراه دارد و با بکارگیری راهبردهای چندگانه پیشگیری از تقاضای القایی در خدمات سلامت، قابل پیشگیری است.

    کلیدواژگان: تقاضای القایی، نظام سلامت، خدمات سلامت
  • غلامرضا اسدی کرد* صفحات 21-38

    هدف این مقاله تبیین جایگاه قانونی و بررسی نقش هدایتگری و بیان عملکرد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در جریان جنگ عراق با ایران در بازه ی زمانی 1359 تا 1367ه.ش. است. محقق بر آن است تا با بهره مندی از دانش نظری و عملی به تبیین جایگاه، عملکرد و تجارب ارزنده و استثنایی این سازمان امدادی و عام المنفعه در ایام دفاع مقدس بپردازد. روش تحقیق، تاریخی و با توجه به موضوع، اهداف و زمان مبتنی بر بررسی شهودی-اسنادی است. برای گردآوری اطلاعات از کتاب ها، مقالات، اسناد، آمارنامه ها، گزارش دستگاه های ذی ربط و همچنین تجارب شخصی نگارنده استفاده شده است. برای جایگاه قانونی اساسنامه جمعیت، ماموریت کمیته بین المللی صلیب سرخ و معاهدات بین المللی مبنای تبیین قرارگرفته اند. برای نقش آفرینی کارآمد در جنگ، عملکرد و حضور موثر این جمعیت از جنبه های مختلف حمایتی و معنوی در سطوح داخلی و بین المللی مورد مداقه قرار گرفته و در نهایت فعالیت های برتر شناسایی و تا حد امکان تبیین شده اند. از جنبه نوآوری، این تحقیق از معدود پژوهش های انجام شده در زمینه جایگاه، نقش و عملکرد جمعیت هلال احمر در جنگ عراق با ایران می باشد، لذا به عنوان گامی موثر در این مسیر می تواند مورد توجه جامعه علمی و مدیران ذی ربط قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: امداد و نجات، جمعیت هلال احمر، جنگ عراق با ایران، حقوق بشردوستانه، کنوانسیون های ژنو
  • عبدالمجید چراغعلی* صفحات 39-47
    زمینه و هدف

    داروسازان نظامی علاوه بر گذراندن آموزش های کلاسیک داروسازی توانایی هایی را کسب کرده اند که آن ها را قادر می سازد در شرایط عملیاتی و بحران ها مسیولیت های محوله را به خوبی انجام دهند. امروزه داروسازان نظامی بخش جدایی ناپذیر ارتش های دنیا هستند. داروسازان نظامی به دلیل تسلط بر خدمات دارویی قادرند به راحتی در مناطق عملیاتی و یا بحران ها امور دارویی را مدیریت نمایند و الویت های خدمات دارویی را در مناطق عملیاتی و یا بحران زده تعیین و بر آن نظارت نمایند.

    روش ها

    این مطالعه با استفاده از روش بررسی و تحلیل محتوای منتشر شده در سایر منابع انجام شده است.

    یافته ها

    وظیفه عمده داروسازان در عملیات نظامی و بحران ها نظارت بر زنجیره تامین داروهای مورد نیاز و ارایه خدمات دارویی است. داروسازان نظامی وظیفه دارند از وجود داروهای مورد نیاز در صحنه های عملیاتی اطمینان حاصل کنند. اطمینان از انتقال به موقع داروهای مورد نیاز، ذخیره مناسب و رعایت نکات فنی آن ها از جمله حفظ زنجیره سرد در مورد داروهای خاص و همچنین نظارت بر بازگشت مناسب داروهای مصرف نشده به انبارها بعد از پایان عملیات، از وظایف اصلی داروسازان در صحنه های عملیاتی است.

    نتیجه گیری

    تفاوت عمده داروسازان نظامی و غیرنظامی حضور آن ها در صحنه های عملیات های نظامی است. وظیفه عمده داروسازان در این صحنه ها، نظارت بر زنجیره تامین داروهای مورد نیاز و ارایه خدمات دارویی است. داروسازان نظامی وظیفه دارند از وجود داروهای مورد نیاز نیروهای عملیاتی در صحنه های عملیاتی اطمینان حاصل کنند.

    کلیدواژگان: داروسازی نظامی، نظام سلامت نیروهای مسلح، شرایط بحران
  • فاطمه رنجبر، علی خاجی، حسن عراقی زاده*، محمدحسین نیکنام صفحات 48-55
    زمینه و هدف

    بازنمایی شفاف و واقع بینانه فرهنگ ایثار و شهادت، مستلزم شناسایی و ریشه یابی آسیب ها و ارایه راه حل های مناسب برای پیشگیری یا اصلاح آن ها است. هدف این مقاله معرفی عوامل و موانع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، و دست یابی به بایسته ترین شیوه ها در پیشگیری و اصلاح ناهنجاری های تهدیدکننده این فرهنگ ناب است.

    روش ها

    این بخش از مطالعه کیفی و از نوع تحلیل اسنادی است و با مراجعه به منابع معتبر داخلی انجام شده است.

    یافته ها

    در بررسی همه جانبه، چهار عامل کلان "فرهنگی"، "اقتصادی"، "سیاسی"  و "بین المللی و چهار عامل اختصاصی "راهبردی و سیاست گذاری"، "محیطی-اجتماعی"، "مدیریتی و اجرایی" و "شیوه های ترویج" برای این بخش از مطالعه انتخاب و آسیب های ذیل هر عامل شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نهادینه سازی فرهنگ ایثار و شهادت موجب پویایی جامعه و حراست از آرمان های انقلاب و ارزش های نظام جمهوری اسلامی است. تعمیم فرهنگ انسا ن ساز ایثار و شهادت به فرهنگ عمومی، نظام آموزشی، پرورشی، علمی و اداری کشور، از طریق گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و حماسه پایداری و ایثار آنان و شناسایی، پیشگیری و راهیابی حل مشکلات و چالش ها و موانع این فرهنگ اصیل، میسر خواهد بود.

    کلیدواژگان: آسیب، آسیب شناسی فرهنگی، مقاومت، ادبیات مقاومت
  • سید احمد حسین زاده* صفحات 56-64
    زمینه و هدف

    به سبب کلی نگربودن کتاب شناسی های موجود در حوزه های مختلف علوم و لزوم پرداختن به موضوعات تخصصی در قالب کتابشناسی، هدف از پژوهش حاضر مشخص کردن آمار انتشار منابعی است که به جنبه تاریخی موضوع «طب رزمی» در محدوده زمانی بعد از انقلاب تا کنون پرداخته اند.

    روش ها

    بدین منظور، با روش پژوهش کتابخانه ای، بانک اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و پایگاه های رایانه ای مرجع ناشران ایران و کتاب گیسوم مورد جستجو قرار گرفت. سپس داده ها بر اساس آمار توصیفی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    پس از پردازش داده ها، این نتایج حاصل شد: در کل تعداد 105 منبع مشتمل بر 51 عنوان کتاب، 42 عنوان مقاله و 12 فصل کتاب، در حوزه موضوعی طب رزمی تالیف شده است. بیشترین نشر کتاب (تعداد 6 عنوان) در سال 1398بوده است، در سال 1397 و 1398 بیشترین مقاله به تعداد 8 عنوان تالیف شده و بیشترین محل نشر کتاب نیز متعلق به تهران و به تعداد 33 عنوان و پس از آن مشهد به تعداد 5 عنوان بوده است.

    نتیجه گیری

    اگرچه آمار به نسبت جالبی درباره پژوهش های مربوط به تاریخ نگاری طب رزمی دوران دفاع مقدس به دست آمد، اما این بررسی نشان داد در بعضی حوزه ها همچنان تشتت و چند پارگی وجود دارد. هنوز از منظر اصطلاح شناسی متن و شیوه یکسانی برای استفاده از کلید واژگان وجود ندارد و این موضوع بررسی ها و پژوهش های اصطلاح شناسی را می طلبد. هنوز یک پایگاه واحد برای معرفی داده ها و دستاوردهای تاریخ نگاری حوزه طب رزمی دفاع مقدس وجود ندارد و هنوز بخش های مهم و تاثیرگذار در این زمینه بررسی آماری و معرفی اولیه نشده اند.

    کلیدواژگان: طب رزمی، دفاع مقدس، کتاب شناسی، تاریخ
  • حسن عراقی زاده، سعید بینات، محمدهادی موذن جامی، محمد قراری* صفحات 65-75
    زمینه و هدف

    همزمان با شیوع بیماری کرونا در ایران، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اقدامات گسترده و موثری برای کنترل بیماری و مدیریت پیامدهای این همه گیری انجام داده اند. هدف این مطالعه شناسایی و دسته بندی ابعاد مدیریت و رهبری نیروهای مسلح به منظور شناسایی تدابیر و تلاش های کمتر معرفی شده، می باشد. نتایج این مطالعه می تواند به عنوان یک چارچوب عملی و قابل تعمیم برای بهره وری مدیریت بحران در ایران و سایر نیروهای مسلح دنیا مورد استفاده قرار گیرد.

    روش ها

    مطالعه کیفی حاضر به روش تحلیل محتوای اسناد انجام شد. ابتدا با مرور منابع الکترونیک، تمامی اسناد و مقالات موجود مرتبط با رهبری و مدیریت بیماری کووید-19 شناسایی شد.کلیه فایل های مولتی مدیا شامل صوتی، نوشتاری و تصویری مرتبط نیز در بازه زمانی اسفند 1398 تا مهر 1400 از طریق جستجو در اینترنت و با مراجعه به وب سایت ها و پایگاه های داده ای با کلیدواژه هایی مبتنی بر معیارهای فوق جستجو و جمع آوری گردید. انتخاب اسناد به صورت هدفمند و با در نظرگرفتن ملاک های چهارگانه JUPP صورت گرفت. پس از غربالگری چند مرحله ای نهایتا 75 سند انتخاب و پس از کدگذاری آنالیز انجام شد.

    یافته ها

    واکنش و اقدامات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای عمده درگیر و نیز ابعاد مدیریت و رهبری موثر برای مقابله با پاندمی کرونا در 22 زمینه شناسایی و ثبت شد.

    نتیجه گیری

    نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با توجه به بهره مندی از ظرفیت های گسترده در حوزه مدیریت و رهبری، برگرفته از تجربیات زمان دفاع مقدس، اصول مدیریت سازمانی و رهبری نظامی و بویژه الگوگیری و فرمانپذیری از منویات و فرامین فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) همانند: اتخاذ استراتژی، انعطاف پذیری در سلسله مراتب، برنامه ریزی و هماهنگی، ارتباطات، آزادی عمل، اعتماد، نوآوری به هنگام بحران، آموزش و توانمندسازی، لزوم صبر و شکیبایی، انگیزه های دینی و انسانی، کارتیمی،... و نیز با استفاده از امکانات پزشکی و بیمارستانی، توانسته پاسخ مناسبی به نیاز بیماران ناشی از همه گیری کرونا دهد و به نظام بهداشتی و درمانی کشور کمک شایانی نماید. این اقدامات شامل: ایجاد نقاهتگاه، راه اندازی بیمارستان ثابت و سیار، تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده، طرح های غربالگری، مراکز سرپایی، محدودیت تردد، طراحی کیت تست تشخیص کرونا، ایجاد مراکز واکسیناسیون عمومی، خدمات مشاوره تلفنی و... می باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، مدیریت، رهبری، نیروهای مسلح
  • حمیدرضا جواد زاده، محمدجواد بهزادنیا* صفحات 76-81
    مقدمه

    آسیب های قفسه سینه تقریبا یک چهارم تمام مرگ و میرهای ناشی از تروما -بعد از آسیب های سر و گردن- را به خود اختصاص می دهد. هرچند مداخلات سریع و فوری در صحنه حادثه عموما لازم است ولی همواره بایستی به اهمیت زمان در صحنه حادثه به عنوان یکی از اولویت های اورژانس ها در انتقال مصدوم به سطوح بالاتر بیمارستانی توجه داشت. عموما مدیریت و انتقال پیش بیمارستانی در مورد مصدومین جنگی ممکن است تا حدودی با مصدومین شهری متفاوت باشد؛ چه اینکه نوع و شدت آسیب ها متفاوت و قابل توجه است.

    معرفی بیمار: 

    مصدوم آقایی 34 ساله، رزمنده ای که به دنبال فعالیت در منطقه جنگی، مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود و در حدود نیم ساعت بعد از آسیب دیدگی به اورژانس بیمارستان صحرایی منتقل شد. در معاینه مشخص شد که وی مورد اصابت گلوله به پهلوی چپ قرار گرفته که از سمت راست  قفسه سینه خارج شده بود. در بدو مراجعه، مصدوم هوشیار بود و صحبت می کرد، از درد در ناحیه شکم و تنگی نفس شاکی بود. با توجه به کاهش صداهای ریه راست، ابتدا برای وی لوله سینه ای تعبیه گردید. در ادامه ارزیابی ها، مصدوم به اتاق عمل منتقل و پارگی روده و دیافراگم ترمیم گردید. وی پس از طی دوره نقاهت و با حال عمومی خوب ترخیص گردید.

    یافته ها

    از آنجا که بسیاری از موارد پنوموتوراکس دارای منشا تروماتیک می باشند، بنابراین در آسیب های وارده به قفسه سینه و تشخیص تروماهای منجر به پنوموتوراکس توجه ویژه ای در تشخیص پنوموتوراکس ساده و یا فشارنده لازم است. چه بسا این امر در یک ترومای شهری که عموما دارای مدیریت منظم تری در شرایط ارزیابی اورژانسی است نسبت به شرایط جنگی بهتر صورت می گیرد. ولی در تروماهای قفسه سینه ناشی از گلوله جنگی در شرایط پر ازدحام، پر استرس و تهدیدکننده حیات در میدان جنگ بسیار مشکل تر و به همین دلیل حایز اهمیت بیشتری است.

    نتیجه گیری

    اولین اقدام، پیشگیری از آسیب است. استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند جلیقه ضد گلوله می تواند تا حدودی از این آسیب جلوگیری کند. در وهله بعد و در صورت بروز آسیب قفسه سینه می توان به وسیله چسب های مخصوص پانسمان زخم قفسه سینه و خصوصا چسب های دریچه دار (Asherman chest seal) از ورود بیشتر هوا جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: تروما، قفسه سینه، پنوموتوراکس، لوله سینه ای، آسیب شکم
|
  • Seyyed Yahya Safavi *, MohammadAli Mohageghi Pages 2-12
    Background and Aim

    Social health is one of the dimensions of health. One of the intrinsic duties of the health system is to provide the necessary basis for improving the quality of life of individuals and developing social health indexes. This issue causes social security feeling that is necessary for sustainable national security. The aim of the current study is to explain the relationship between social health and sustainable national security.

    Methods

    A library study was performed by reviewing scientific documents using the study keywords.

    Results

    "Lack of poverty"; "lack of violence"; "controlled population growth"; "judicial justice (equality before the law)"; "human rights"; "free public education"; "public access to health services"; "security"; "freedom of opinion"; "feeling satisfied with life"; "insurance coverage"; "equitable distribution of income"; "employment and lack of unemployment"; "ethnic-racial and regional nondiscrimination"; "democracy" and "government legitimacy and democratic oversight of government" are components of social health.

    Conclusion

    The relation between social health with national security and social security is similar to the relation between blood circulation in the heart. Social health is related to social security and, consequently, national security and its sustainability. Sustainable security is culturally centered social security. This concept's definitive requirement is social security, which is rooted in social health.

    Keywords: Security, Social security, National Security, Health, Social Health
  • Ali Ramezankhani *, Shahram Ghaffari, Hannan Hajimahmoodi, Seyed Hasan Emami-Razavi, Maryam Khayamzadeh Pages 13-20
    Background and Aim

    Induced demand refers to performing care or unnecessary services to patients or clients of the health system by applying power and ordering the specialists of the system. Induced demand arises as a result of various economic and structural factors, health market factors, and the behavior of service recipients and vendors. In our country, induced demand is one of the challenges of the health system; it increases the costs of the health sector and reduces its efficiency. One of the main challenges in the health system is the lack of causes of problems such as induced demand and its underlying factors. Explaining and analyzing this phenomenon can provide a clear perspective for decision-making. According to general health policies, prevention of induced demand for medicine and medical equipment and supplies is the responsibility of the Ministry of Health and Medical Education, but practical activities have not been done yet. Despite the need for national applied research, we found a few credible databases about this phenomenon and there were limited researches that do not answer the questions and challenges in basic decisions. The aim of this study was to explain the strategies to reduce induced demand in the country's health services.

    Methods

    This study was done by searching credible scientific and international references with the keyword "induced demand" and reviewing the available upstream documents, collected information on the definitions of induced demand and its effective causes, induced demand methods in medical services, challenges and how to control it. An expert panel was held with 23 specialist and national experts. Findings were collected and completed and analyzed qualitatively.

    Results

    According to the findings, induced demand is a complex and multifactorial phenomenon that impairs the efficiency and allocation of national resources. In addition to upsetting the balance of supply and demand in the health market, it imposes additional costs on the patient and wastes time. This phenomenon sometimes leads to treatment and misdiagnosis and medical complications for health system client. Structural (causes related to organizational structure and service delivery, service recipients, and causes arising from insurance organizations) and social causes underlie the macro causes affecting induced demand.

    Conclusion

    Induced demand is the result of the interaction of individual, social and organizational factors that have social, health, and economic consequences for the community and can be prevented by using multiple strategies to prevent induced demand in health services.

    Keywords: Induced Demand, Health Services, health system
  • Golamreza Asadikord * Pages 21-38

    The purpose of this article is to explain the legal status and study the guiding role and expression of the performance of the Red Crescent Society of the Islamic Republic of Iran during the Iraq-Iran war in the period 1359 to 1367 AH (1980-1988). The researcher intends to use theoretical and practical knowledge to explain the position, performance and valuable and exceptional experiences of this relief and non-profit organization during the war. The method of historical research and according to the subject, goals and time is based on intuitive-documentary study, books, articles, documents, statistics, reports of relevant devices and also personal experiences of the author, have been used to collect information. The mission of the International Committee of the Red Cross and international treaties are the basis for the legal status of the population charter. In order to play an effective role in the war, the performance and effective presence of this population have been examined from various aspects of support and spirituality at the domestic and international levels, and finally the top activities have been identified and explained as much as possible. In terms of innovation, this research is one of the few studies on the status, role and performance of the Red Crescent Society in the Iraq-Iran war, so as an effective step in this direction can be considered by the scientific community and relevant managers.

    Keywords: Rescue, Red Crescent Society, Iraq-Iran war, humanitarian law, Geneva Conventions
  • Abdolmajid Cheraghali * Pages 39-47
    Background and Aim

    In addition to undergoing classical pharmacy training, military pharmacists have acquired capabilities that enable them to perform their assigned responsibilities well in operational situations and crises. Today, military pharmacists are an integral part of the world's armies. Due to their mastery of pharmaceutical services, military pharmacists are able to easily manage pharmaceutical affairs in operational areas or crises and determine and monitor the priorities of pharmaceutical services in operational or crisis areas.

    Methods

    This study was conducted using the method of reviewing and analyzing the content of the published papers.

    Results

    The main task of pharmacists in military operations and crises is to monitor the supply chain of medicines and provide pharmaceutical services. Military pharmacists have a duty to ensure that the required medicines are available in the operating scene, timely transfer of required drugs, and proper storage including maintaining a cold chain for specific medicines, as well as monitoring the proper return of unused medicines to warehouses after the operation.

    Conclusion

    The main difference between military and civilian pharmacists is their presence in military operations. Military pharmacists have a duty to ensure that the medicines needed by the operational forces are present in the operational fields.

    Keywords: Military pharmacy, Armed forces health system, Crisis situations
  • Fatemeh Ranjbar, Ali Khaji, Hasan Araghizadeh *, MohammadHossein Niknam Pages 48-55
    Background and Aim

    A transparent and realistic representation of the self-sacrifice and martyrdom culture requires identifying and rooting out harms and providing appropriate solutions to prevent or correct them. The aim of this study is to introduce the factors and barriers to promoting the self-sacrifice and martyrdom culture and to achieve the worthiest approach to preventing and correcting the threatening anomalies of the pure culture.

    Methods

    This part of the study is a qualitative and documentary analysis and has been done by searching reliable internal sources.

    Results

    In a comprehensive review, four macro factors including "cultural", "economic", "political", and "international", and four specific factors including "strategic and policy-making", "environmental-social", "managerial and executive", and "promotion methods" were selected for this part of the study, and the damages related to each factor were identified.

    Conclusion

    The generalization of the humanizing culture of self-sacrifice and martyrdom to the general culture, educational, training, scientific, and administrative system of the country will be possible through honoring the memory of the martyrs and the epic of their stability and self-sacrifice and identifying, preventing and solving problems, challenges, and obstacles of this genuine culture.

    Keywords: harm, Cultural Pathology, Resistance, Resistance Literature
  • Seyyed Ahmad Hoseinzadeh * Pages 56-64
    Background and Aim

    Due to the generality of existing bibliographies in various fields of science and the need to address specialized topics in the field of bibliography, the purpose of this study is to determine the publication statistics of sources that have dealt with the historical aspect of "martial medicine" in the post-revolutionary period.

    Methods

    For this purpose, by library research method, the database of the National Library of the Islamic Republic of Iran and the site of reputable publishers and etc. were examined. Then, the data were analyzed based on descriptive statistics.

    Results

    After processing the data, the following results were obtained: A total of 105 sources (51 book titles, 42 article titles and 12 book chapters) have been written in the field of martial medicine. The most book publishing (6 titles) was in 1398, in 1397 and 1398 the most articles were written in 8 titles and the most book publishing place belonged to Tehran with 33 titles and then Mashhad with 5 titles.

    Conclusion

    Although relatively interesting statistics were obtained on research related to the historiography of martial medicine during the time of the Holy Defense, this study showed that in some areas there is still fragmentation and fragmentation. From a terminological point of view, there is still no single text and standard for the use of keywords and this issue requires terminological studies and research. There is still no single database for introducing data and historiographical achievements in the field of sacred defense martial medicine, and important and influential sections in this field have not yet been statistically reviewed and initially introduced.

    Keywords: Combat Medicine, Iran-Iraq war, bibliography, History
  • Hassan Araghizadeh, Saeid Bayyenat, MohammadHadi Moazen Jami, Mohammad Gharari * Pages 65-75
    Background and Aim

    The Armed Forces of the Islamic Republic of Iran, simultaneously with the outbreak of coronavirus disease (COVID-19) in Iran, have taken extensive and effective measures to control the disease and manage the consequences of this pandemic. This study aims to identify and categorize the dimensions of management and leadership of the armed forces to identify less introduced measures and efforts. The results of this study can be used as a practical and generalizable framework for crisis management efficiency in Iran and other armed forces worldwide.

    Methods

    The current qualitative study was performed by the document analysis method. First, all available documents and articles related to the management and management of COVID-19 were identified by reviewing electronic sources. All related multimedia files including audio, text, and video were also searched and collected by searching the Internet and referring to websites and databases with keywords based on the above criteria in the period March 2017 to October 1400. The selection of documents was purposeful and took into account the four criteria of JUPP. After the multi-stage screening, 75 documents were finally selected and analyzed after coding.

    Results

    The response and actions of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran and other major countries involved, as well as the dimensions of effective management and leadership to counter the coronavirus pandemic, were identified and recorded in 22 fields.

    Conclusion

    The Armed Forces of the Islamic Republic of Iran, considering the use of extensive capacities in the field of management and leadership, based on the experiences of the time of Iran - Iraq war, principles of organizational management and military leadership, and especially modeling and obeying the orders of the Supreme Command Such as strategy adoption, the flexibility of hierarchy, planning, and coordination, communication, freedom of action, trust, innovation in times of crisis, training and empowerment, the necessity of patience, religious and human motivations, teamwork, ... and also using medical and hospital facilities, it has been able to respond appropriately to the needs of patients caused by the corona epidemic and to contribute significantly to the health and treatment system of the country. These measures include: establishing a convalescent home, establishment of fixed and mobile hospitals, producing masks and disinfectants, screening plans, outpatient centers, traffic restrictions, designing a corona diagnostic test kit, establishing public vaccination centers, telephone counseling services, etc.

    Keywords: COVID-19, Management, leadership, Armed forces
  • Hamidreza Javadzade, MohammadJavad Behzadnia * Pages 76-81
    Introduction

    Chest injuries account for nearly a quarter of all deaths from trauma - after head and neck injuries. Although rapid and immediate interventions at the scene of the accident are generally necessary, the importance of time at the scene of the accident should always be considered as one of the priorities in transferring the injured to higher hospital levels. Generally, pre-hospital management and transfer in the case of war victims may be somewhat different from urban injuries, because the type and severity of injuries are different and significant.

    Case Report: 

    A 34-year-old combatant was shot following his activities in the war zone and was taken to the field hospital within half an hour after the injury. He had been shot in the left side of the body, which penetrated the right side of the chest. At the time of his visit, the victim was conscious and speaking, complaining of abdominal pain and shortness of breath.

    Results

    Since many cases of pneumothorax have a traumatic origin, special attention is needed in the diagnosis of simple or tension pneumothorax; especially in the manner of chest injuries. This may be done in an urban trauma with a more regular assessment than in combat situations. However, bullet-induced chest trauma is much more difficult and therefore more important in a crowded, stressful, and life-threatening condition on the battlefield.

    Conclusion

    Damage prevention is always considered the first step. The use of personal protection equipment (PPE) such as bulletproof vests could be somewhat preventive. In case of chest injuries, special chest wound dressing adhesives and especially asherman chest seals could be useful.

    Keywords: Trauma, Chest, Pneumothorax, Chest tube, Abdominal Injury