فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 56 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مهدی رسولی*، حامد احمدی صفحات 1-12

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    سیمای شهری اولین معرف هر شهر است که به نوعی نماینگر تاریخ، قدمت و فرهنگ آن شهر می باشد. از مولفه های سیمای شهری می توان به پیاده راه ها، مبلمان شهری، فضاهای سبز و... اشاره کرد. هدف اصلی طراحی پیاده راه ها ایجاد حس سرزندگی و جریان زندگی اجتماعی است. تنوع و نفوذ پذیری دو فاکتور مهم در ایجاد حس سرزندگی در پیاده راه ها هستند. مبلمان شهری نیز یکی دیگر از اجزای اصلی طراحی فضاهای شهری است که نقش کیفیت و کارایی فضاها را افزایش می دهد. از هدف های اصلی طراحی فضاهای شهری می توان به ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد محیطی آرام و جذاب برای شهروندان اشاره کرد. از نظر شهروندان وجود امنیت در سطوح مختلف شهری که باعث احساس آرامش آنها می شود نیز مهم است. تامین این گونه امنیت همواره دارای مولفه های مختلفی از جمله کنترل اجتماعی می باشد. در این پژوهش سعی شده است بعد از بررسی اصول استاندارد سازی پیاده راه ها به معرفی و تجزیه و تحلیل پیاده راه طالقانی استان ایلام پرداخته شود.

    روش تحقیق:

     این مقاله از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و در بازه زمانی پاییز و زمستان سال 1401 و با شرکت 237 نفر از شهروندان سطح شهر که با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شده اند، انجام شده است.

    یافته ها

    نکته مهم اجرای این طرح، قرارگیری مکان آن در هسته مرکزی شهر می باشد که باعث کاهش و یا عدم استفاده از وسایل نقلیه و همچنین کمبود فضای پارکینگ در هسته مرکزی شهر است که این مسیله به طور کلی قابل درک نیست.

    نتیجه گیری

    اکثریت شهروندان با اجرای این گونه طرح ها موافق هستند اما نکته ی مهم موقعیت این مکان برای اجرای کار می باشد که این مهم از نظر شرکت کنندگان تا حدودی مبهم و قابل تامل است، به صورتی که افراد موافق 58% و افراد مخالف مکان اجرای طرح 42% هستند. همچنین می توان پیشنهاد داد که قبل از اجرای طرح هایی به مشابه موضوع مورد اشاره حتما مطالعات دقیق و مهندسی شده انجام گیرد تا در آینده از بروز مشکلات متعدد جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: پیاده راه، مبلمان شهری، پارکینگ، امنیت شهری، اوقات فراغت
  • سید علی میرعسگری، صدیقه طوطیان اصفهانی*، غلامرضا معمارزاده طهران، غلام رضا هاشم زاده خوراسگانی صفحات 13-25
    مقدمه و هدف

    امروزه توجه به توسعه پایدار از مباحث مهم در سازمانها بشمار میرود. مولفه های توسعه پایدار هر سازمانی مختص خود بوده و شناسایی آنها الزام می نماید. پژوهش حاضر به منظور بررسی شاخص های توسعه پایدار و تدوین مدل توسعه پایدار در راستای سیاست های کلی برنامه ششم توسعه مرتبط با هوشمند سازی سازمانی در شعب بانک ملت استان تهران انجام شد.

    روش شناسی:

     این مطالعه تفسیری-استقرایی همراه با روش آمیخته اکتشافی بود. در بخش کیفی، از ابزار مصاحبه و روش تحلیل مضمون و در بخش کمی، از پرسشنامه و روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی خبرگان دانشگاهی و حوزه بانکداری هوشمند ودر بخش کمی کارکنان بانک ملت بودند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که از بخش کیفی پژوهش استخراج شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از تکنیک مصاحبه و روش تحلیل مضمون و در بخش کمی از آزمون های آماری و مدل اندازه گیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد توسعه پایدار شامل 3 مولفه پایداری مالی، پایداری اجتماعی و پایداری محیطی است. در اولویت بندی مولفه ها، پایداری اجتماعی در اولویت اول قرار گرفت.

    کلیدواژگان: طراحی مدل توسعه پایدار، هوشمند سازی سازمانی، برنامه ششم توسعه، بانک ملت
  • بهمن کارگر*، سید فرید مرتضوی صفحات 26-39
    حریم تهران عرصه استقرار حدود 23 شهر ، 237 روستای دارای سکنه و صدها کانون فعالیتی می باشد که در مجموع حدود 2 میلیون نفر انسان را در برمی گیرد که به موازات تبعیت از شرایط ملی، همچنان مسیر خود را در جذب مهاجران، رشد جمعیت و تداوم گسترش فضایی سکونت های رسمی و غیررسمی طی می نماید (و یا حداقل تا 20 سال آینده طی خواهد کرد). اگر حریم مورد تعرض قرار گرفته در شمال تهران را نادیده بگیریم، پهنه جنوبی آن کانون زندگی فقرا و اقشاری است که به نظر می رسد سازوکار شهروند زدایی برنامه های توسعه شهری و منطقه ای، آنها را به پذیرش این تیپ ازسکونت وادار کرده است، گروه هایی که اندکی دقت، واقعیات مهمی را از نظر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در لایه های پایین تر زندگی جمعی و فردی آنها به نمایش می گذارد، گروه هایی که دارای ظرفیت بالا جهت توسعه و مشارکت بوده و در صورت فراموشی به اسباب برنامه های زمین خواران تبدیل خواهند شد، بنابراین طرح و برنامه توسعه و مدیریت آسیب های اجتماعی حریم بدون ساکنان آن بی معنا و صرفا "در حد نوشتار و مصوبه خواهد بود، به عبارت دیگر هدف هرگونه طرح و برنامه ای بایستی در کنار مبارزه بی قانونی، توجه و به مشارکت طلبیدن تمامی ذی نفعانی باشد که در پهنه حریم زندگی می کنند و یا در آینده زندگی خواهند کرد. با این مقدمه ، هدف اصلی این مقاله ارایه تصویری از واقعیات اجتماعی حریم به عنوان مقدمه ای است که بتواند دستمایه ای برای تبیین ضرورت ها، اهداف و ثمرات رویکرد اجتماع محور در مدیریت آسیب های اجتماعی و توسعه پایدار حریم پایتخت قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: تاثیر اجتماعی، مدیریت شهری، آسیب های اجتماعی، حریم تهران
  • سید مهدی صباغ، ازیتا رجبی* صفحات 40-61

    شهرستان رشت به عنوان تنها کلان شهر استان گیلان، از ابتدای شکل گیری شرایط منحصر به فردی را به نسبت به شهرهای پیرامونی خویش تجربه نموده و گرایشی روزافزون به تمرکز گرایی داشته است. شکل گیری رابطه ای یک سویه و جهت دهی اکثر جریان های حیاتی و کارکردی شهرهای استان به سمت شهر رشت موجبات انزوا و عدم تحرک را برای سایر نقاط سکونت گاهی استان به همراه داشته است؛که به نظر می رسد با افزایش گستره ی فعالیت های شهر رشت، گسترش بیشتری خواهد یافت. این پژوهش زمینه های تمرکز گرایی در شهر رشت را در سه زمینه ی تمرکز گرایی اداری-سیاسی، تمرکز گرایی اقتصادی - خدماتی و تمرکز گرایی جمعیتی بررسی نموده است و ضمن تشریح مهم ترین نمود ها و مصادیق تمرکزگرایی در زمینه های فوق؛ جهت کاهش تمرکز گرایی در شهر رشت و جهت دادن جریان ها به سایر نقاط و بالتبع متعادل نمودن جریان و روابط متقابل؛ از الگوی نوین استراتژی توسعه ی منطقه ای (RDS)، بهره گرفته است، راهبرد توسعه ی منطقه ای با تفکر راهبردی، اجتماع محور و انعطاف پذیر خود در برقراری تعادل های منطقه ای بسیار موثر است چراکه در این الگو تلاش می شود تا از توان ها، ظرفیت ها و اقدامات و همکاری تمامی مناطق بهره جست و آن را به بهترین شکل ممکن سازمان دهی کرد.

    کلیدواژگان: استراتژی توسعه ی منطقه ای (RDS)، تمرکز گرایی، استان گیلان، رشت
  • طاهر سلیمانی، علیرضا صامت*، عباسعلی قیومی صفحات 62-76

    پژوهش حاضر به طراحی و ارایه مدل سیاست گذاری فرهنگی به منظور تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام پرداخته است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، تلفیقی از نوع روش های کیفی و کمی است. در مرحله اول از روش کیفی تحلیل محتوا (قیاسی) جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است، جامعه آماری در این مرحله حدودا 80 منبع در حوزه هویت فرهنگی جوانان است که به صورت هدفمند انتخاب شده است. در ادامه، متون موردمطالعه قرار گرفته و پاراگراف های مرتبط با سوالات تحقیق انتخاب گردیده و کد مفاهیم مرتبط با موضوع هر پاراگراف استخراج شده و سپس کد مفاهیم استخراج شده در دسته های هم مفهوم قرار گرفته و نهایتا برای دسته های هم مفهوم، نام و عنوان مناسب که بیانگرتم اصلی پژوهش است تبیین شده است. سپس، جهت تعیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام از تکنیک دلفی استفاده گردیده است. در این تحقیق تعداد 15 نفر از خبرگان و اعضای هییت علمی دانشگاه های تهران (تمام وقت و حق التدریس) در رشته های جامعه شناسی و  مدیریت فرهنگی به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی جهت تعیین روایی مرحله کیفی در نظر گرفته شدند. در پایان مرحله اول مدل کیفی تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام در شش بعد هویت فرهنگی، دیانت، جغرافیای فرهنگی، زبان، حافظه فرهنگی و پوشاک ارایه شد.  در مرحله دوم، جامعه آماری تحقیق را جوانان استان ایلام تشکیل می دهند که مطابق اطلاعات سامانه استانداری حدودا 300000 نفر هستند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 380 نفر برآورد شده و پس از گردآوری داده ها، تجزیه وتحلیل آماری داده های پژوهش در دو سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری (نظیر فراوانی، درصد و میانگین) و سطح استنباطی تحلیل عاملی تاییدی، با استفاده از Spss 22 وLisrel8.54  و Excel صورت گرفت. معناداری ضرایب و پارامترهای به دست آمده ابعاد مدل تقویت (ارتقای) هویت فرهنگی جوانان استان ایلام، هویت فرهنگی، دیانت، جغرافیای فرهنگی، زبان، حافظه فرهنگی و پوشاک نشان داد که تمامی ضرایب به دست آمده، معنادار هستند.

    کلیدواژگان: هویت فرهنگی، دیانت، جغرافیای فرهنگی، زبان، حافظه فرهنگی و پوشاک
  • فرناز خیابانی، احد نژاد ابراهیمی، شهریار شقاقی*، آزیتا بلالی اسکویی صفحات 77-91

    مقدمه و هدف پژوهش:

     بازار تاریخی تبریز را می توان نمونه بارز از فرهنگ بومی ایران با ابعاد گستره فرهنگی، معنایی همانند مکان و تاریخی در پژوهش حاضر بررسی نمود. هدف پژوهش حاضر، واکاوی و تفحص فرایند بعد پدیدارشناسی معنای مکان در معماری بازار تاریخی تبریز به طریق رویکرد مطالعات فرهنگی برخوردار بوده که میزان ارزش معنایی مکان درآن محور موردکاوش قرار می دهد.

    روش پژوهش: 

    نوشتار حاضر را می توان یک پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی عنوان کرد که در ابتدا بعد مکان را به منظور یک مفهوم معنایی از جنبه نظری در منابع کتابخانه ای موردمطالعه قرار داده و سپس درارتباط با ساختار آن؛ براساس مستندات مکتوب در ارایه یک تجزیه وتحلیل کیفی-کمی برخوردار داشته است.

    یافته ها

    در بررسی مفهوم مکان و مولفه های فرهنگی تاثیرگذار در معنای مکان درصدد معرفی توانایی بازار تاریخی تبریز به عنوان نمادی از یک مکان واجدمعنا مبتنی بر پژوهش های صورت گرفته باتوجه به کتب، مقالات و اندیشه های صاحبان اندیشه متخصص به عمل آمده که در مواجهه با تجمیع ساختارفضایی دربرگیرنده فرایند مفاهیم و تداوم عملکردی ارج می نهد برخوردار می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد بازار تاریخی تبریز به عنوان یک مکان معماری در تبیین ادراکات و تجربیات افراد دارای ابعاد معنایی مکانی و مفهوم آن در برخورداری فرهنگ مند بودنشان از بعد به وجودآمده از پدیدارشناسی معنای مکان موردتاکید است. طوری که، در تفحص به کارگیری از روش پدیدارشناسی ازاین جهت است که یکی از روش های پراستفاده در حوزه پژوهش کیفی و همچنین رویکرد کارآمد در مطالعات مربوط به فلسفه معماری و جنبش پدیدارشناسی مکان درخورتوجه است.

    کلیدواژگان: بازار تاریخی تبریز، فرهنگی، مکان، معماری، هویت
  • حسن نیک پیران، عزیز جوانپور هروی*، پرویز احدی، احسان شاکری خویی صفحات 93-105
    مقدمه و هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی فرایند سیاستگذاری عمومی در حوزه اقتصاد شهری در ایران بر اساس نامگذاری سال ها توسط مقام معظم رهبری انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی می باشد و به کمک روش کیفی نظریه داده بنیاد چند وجهی و از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 13 نفر از خبرگان که به روش نمونه گیری نظری انتخاب شده است، انجام شده است.

    یافته ها

    در بخش یافته ها، به 5 بخش اصلی توجه شد : 1-مهم ترین مولفه های اقتصادی مورد تاکید در نام گذاری سال ها، 2- برداشت مصاحبه شوندگان از مقوله نام گذاری سال ها، 3-بررسی تاثیر نام گذاری سال ها بر روند سیاست گذاری قوای سه گانه، 4- عوامل و موانع اقتصادی موثر در عدم اجرای سیاستگذاری مبتنی بر نام گذاری سال ها و 5- اقتصاد و اقتصاد شهری : محور نام گذاری سال ها در یک دهه اخیر توسط رهبر انقلاب می باشد.

    نتیجه گیری

    براساس متن مصاحبه ها مقوله های اقتصاد شهری مورد اشاره مصاحبه شوندگان را می توان در 3 دسته مقوله یعنی اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخلی، اشتغال آفرینی دسته بندی کرد. برداشت مصاحبه شوندگان از مقوله نام گذاری سال ها شامل آرمان محور بودن، حکم محور بودن، خط مشی محور بودن، کلیشه محور بودن، مصلحت محور بودن، فقیهانه بودن است. نتایج نشان داد در بین قوه مقننه، مجریه و قضاییه از دیدگاه افراد بیشترین نقش را دولت و سپس قوه قضاییه ایفاد کرده است. اغلب مصاحبه شوندگان تصریح کرده اند که دولت این امکان را داشته و توانسته است سیاست گذاری های اقتصادی مانند سیاست اقتصاد مقاومتی، اشتغال آفرینی، حمایت از تولید ملی را در کشور مستقر و یا ایجاد آن را تسهیل نماید اما در مواردی نیز در انجام مطلوب آن موفق نبوده است.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری عمومی، اقتصاد شهری، نام گذاری سال ها، اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخلی
  • الهام امیری، کاوه تیمورنژاد*، لیلا سعیدی صفحات 107-124

    مقدمه و هدف پژوهش:

     فرهنگ سازمانی قوی می تواند به عنوان یک عامل اولیه در ایجاد همکاری و مشارکت در کارکنان شناخته شود. مشارکت در تصمیم گیری به معنای ایجاد فرصت برای مشارکت پرسنل در تصمیم گیری های سازمانی است. بنابراین هر چه فرصت بیشتری برای مشارکت دادن اعضای سازمان در فرآیند تصمیم گیری فراهم شود، تصمیمات سازمان از ضریب پذیرش بیشتری نزد پرسنل برخوردار خواهد بود و در نهایت سازمان به بهره وری بیشتری دست خواهد یافت. هدف مقاله حاضر، ارایه الگوی فرهنگ سازمانی با تاکید بر فرهنگ مشارکتی در مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران می باشد. 

    روش پژوهش:

      پارادایم پژوهش حاضر تفسیرگرایی و از نظر مخاطب استفاده کننده، کاربردی- توسعه ای و رویکرد نظریه پردازی در این پژوهش، استقرایی- قیاسی می باشد. پانل خبرگان این پژوهش شامل مدیران و نخبگان شهرداری تهران است و بر اساس اشباع نظری شامل 16 خبره بوده است. در این پژوهش، تکنیک تحلیل مضمون، بر اساس رویکرد شش مرحله ای مدل براون و کلارک (2006) استفاده گردیده است.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر پس از انجام مرحله بازبینی و استانداردسازی مضمون،ها کلیه مضمونها در قالب 5 مضمون اصلی و 23 مضمون فرعی جای گرفتند.

    نتیجه پژوهش:

     5 مضمون اصلی مشمول محیط درونی وبیرونی، الزامات نهادی، عوامل تعدیل گر و پیامدها می باشد . مضمون فرعی مشمول حوزهای ساختاری و سازماندهی، بهره وری، سرمایه انسانی، مدیریتی، قوانین و مقررات، انطباق قابلیت ها، ظرفیت ها و فرهنگ سازی برای ایجاد تحول و اصلاح در نظام اداری، جریان های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی - فناوری، بین المللی و سازمانی - اداری، الزامات قانونی، هنجاری و حرفه ای، فرهنگ مشارکتی نظام  ند و جامع، فرهنگ مشارکتی کارآ، بهره ور و ارزش افزا، فرهنگ مشارکتی اثربخش، نتیجه گرا و کیفیت مدار،فرهنگی پاسخگو و شفاف، سالم، عاری از فساد و تبعیض، شایسته سالار و مبتنی بر دانش، آینده نگر و هدفمند، قانون مدار، ضابطه مند و اخلاق گرا، توسعه گرا و نواندیش، مدیر و راهبر بوده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، استراتژی فرهنگ مشارکتی، تحلیل مضمون، مرکز مطالعات شهرتهران
  • عباس ملک حسینی، مجید قره باغی* صفحات 125-134

    آنچه تمامی شهرداری ها در حوزه درآمدی در پی آن هستند ایجاد ساختاری نظام یافته و منسجم است که منجر به کسب درآمدهای پایدار برای شهرداری شود. از مسایل مهمی که در اکثر شهرهای جهان مورد بحث و تمرکز می باشد؛ کسب درآمد پایدار جهت تامین هزینه خدمات شهری است. هدف پژوهش، بررسی نقش شهرداری ها در ایجاد اشتغال و درآمد پایدار شهری با توجه به ظرفیت های محیطی و شهری شهر همدان بود. روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی بوده و داده ها به روش اسنادی و میدانی (پرسشنامه) جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش 20 نفر از متخصصان در زمینه موضوع بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که در رابطه با موضوع پژوهش حاضر، منطقه (1) با بیشترین امتیاز (0.482) در اولویت اول و مناطق 3 و 2 و 4 به ترتیب با امتیاز (0.202)، (0.199) و (0.117)، در اولویت های سوم، چهارم و پنجم قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: حکمروایی شهری، درآمد پایدار، تحلیل AHP، همدان
  • عباس ملک حسینی، علی خسروخواه* صفحات 135-149

    تاب آوری به دلیل پویا بودن واکنش جامعه در برابر حوادث، نوعی آینده نگری است و به گسترش گزینش های سیاستی برای رویارویی با اعلام قطعیت و تغییر هم کمک می کند. هدف پژوهش، بررسی و تحلیل فضایی شاخص های تاب آوری مناطق شهری بوشهر بوده است. روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی و داده ها به روش اسنادی و میدانی (پرسشنامه) جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش 30 نفر از متخصصان، کارشناسان امور شهری و اساتید دانشگاه مرتبط در زمینه موضوع بود که به روش نمونه گیری در دسترس - غیر احتمالی به صورت هدفمند انتخاب شدند. به منظور تعیین روایی، پرسشنامه در اختیار اساتید و کارشناسان قرار گرفت و برخی گویه ها با نظر ایشان اصلاح و روایی محتوایی آن تایید گردید. پایایی ابزار تحقیق، (پرسشنامه) با نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت و آزمون آلفای کرونباخ معادل 886/0 به دست آمد؛ این مقدار برای ابزار تحقیق مناسب است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از فرآیند تصمیم گیری چند معیاره ویکور و روش آنتروپی شانون انجام گرفت. بر اساس روش آنتروپی شانون، ابعاد کالبدی- زیرساختی، نهادی، اقتصادی و اجتماعی به ترتیب، از وزن (806/0)، (512/0)، (110/0) و (95/0) برخوردار می باشند. نتایج پژوهش حاضر، بر اساس مدل ویکور بیانگر این بود که، در مجموع، تاب آوری کالبدی- زیرساختی، نهادی، اقتصادی و اجتماعی در شهر بندر بوشهر به ترتیب با میانگین شاخصی (71/4)، (84/3)، (3) و (01/2)، در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، منطقه شهری، بوشهر
|
  • Seyed Mehdi Rasouli *, Hamed Ahmadi Pages 1-12

    Introduction and purpose of the research: 

    urban appearance is the first representative of any city, which somehow represents the history, history and culture of that city. Among the components of the urban landscape, we can mention sidewalks, urban furniture, green spaces, etc. The main purpose of designing sidewalks is to create a sense of vitality and the flow of social life. Diversity and permeability are two important factors in creating a sense of vitality in sidewalks. Urban furniture is another main component of designing urban spaces that increases the role of quality and efficiency of spaces. One of the main goals of designing urban spaces is to improve the quality of life and create a calm and attractive environment for citizens. From the point of view of citizens, the presence of security in different levels of the city, which makes them feel calm, is also important. Providing this kind of security always has various components including social control. In this research, after examining the principles of sidewalk standardization, it has been tried to introduce and analyze the Taleghani sidewalk of Ilam province.

    Research method

    This article is of a descriptive-analytical type and was conducted in the period of autumn and winter of 1401 with the participation of 237 citizens of the city who were selected by systematic random sampling.

    Findings

    The important point of the implementation of this project is its location in the central core of the city, which causes the reduction or non-use of vehicles, as well as the lack of parking space in the central core of the city, which is not generally understood.

    Conclusion

    The majority of citizens agree with the implementation of such plans, but the important point is the location of this place for the implementation of the work, which is somewhat ambiguous and ponderable from the point of view of the participants, such that 58% of those who agree and those who oppose the location of the implementation of the plan They are 42%. It can also be suggested that before the implementation of projects similar to the mentioned topic, detailed and engineered studies must be done in order to avoid many problems in the future.

    Keywords: sidewalk, urban furniture, Parking, urban security, leisure time
  • Seyed Ali Mirasgari, Sedigheh Tootian *, Ghilamreza Memarzadehtehran, Gholamreza Hashemzadeh Khorasgani Pages 13-25
    Introduction and purpose

    Today, paying attention to sustainable development is one of the most important issues in organizations. The components of sustainable development of each organization are unique and require their identification. The present research was conducted in order to investigate sustainable development indicators and develop a sustainable development model in line with the general policies of the 6th development program related to organizational intelligence in Bank Mellat branches in Tehran province.

    Methodology

    This was an interpretative-inductive study with a mixed exploratory method. In the qualitative part, the interview tool and thematic analysis method were used, and in the quantitative part, the questionnaire and confirmatory factor analysis method were used.The statistical population of the research in the qualitative part was university experts and in the field of smart banking, and in the quantitative part the employees of Mellat Bank. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire were used to collect data, which were extracted from the qualitative part of the research. For data analysis, interview technique and thematic analysis method were used in the qualitative part, and statistical tests and measurement model were used in the quantitative part.

    Findings

    The results showed that sustainable development includes 3 components: financial sustainability, social sustainability and environmental sustainability. In prioritizing the components, social sustainability was given first priority.

    Conclusion

    The results of the present study introduced the three main components for sustainable development in line with the general policies of the 6th Development Plan in Bank Mellat branches in Tehran province. These three main components are financial, social and environmental sustainability. Among these components, social sustainability was given first priority. Also, among the components of financial stability, improving the provision of financial services took the first place. In the ranking of the components of social sustainability, the reduction of cyber attacks stood first, and in the indicators of environmental sustainability, achieving a high standard was given the first priority. Also, the presented model for sustainable development showed the existence of a positive and significant relationship between the indicators.

    Keywords: sustainable development model, organizational intelligence, sixth development plan, Mellat Bank
  • Bahman Kargar *, Seyyed Farid Mortazavi Pages 26-39
    The limit of Tehran encompasses approximately 23 cities, 237 inhabited villages, and numerous activity centers, housing around 2 million people. The area's spatial expansion, both formal and informal, is ongoing and anticipated to continue over the next two decades. While the northern part of limit faces encroachment issues, the southern section serves as a hub for the marginalized and socioeconomically disadvantaged, seemingly compelled by urban and regional development programs that limit their citizenship. These marginalized groups often overlook significant social, cultural, and economic aspects of their collective and individual lives, despite their potential for development and participation. Failure to incorporate these groups could render development and management plans for limit ineffective and confined to mere documentation. Hence, it is essential to involve the area's inhabitants in the planning process, as they could otherwise become victims of exploitative land acquisition schemes. The article's primary aim is to provide insight into the social realities of limit and the necessity of a community-oriented approach for managing social vulnerabilities and achieving sustainable development in there. The region's complexity, housing a diverse population, underscores the importance of recognizing the needs, goals, of this community-focused strategy. To address the issues and challenges faced by limit's residents, any development and management plan must actively engage all stakeholders, both current and future, and strive for inclusivity while combatting unlawful practices. In essence, the article advocates for an approach that acknowledges the community, ultimately leading to a more holistic and effective strategy for the region's advancement and well-being.
    Keywords: social impact, Urban Management, social damage, Tehran's limit
  • Seyyed Mehdi Sabbagh, Azita Rajabi * Pages 40-61

    Rasht city, as the only metropolis in Gilan province, has experienced unique conditions compared to its surrounding cities since the beginning of its formation, and has had an increasing tendency towards centralization. The formation of a one-way relationship and the direction of most of the vital and functional flows of the cities of the province towards the city of Rasht has caused isolation and immobility for other residential areas of the province, which seems to increase the scope of the city's activities. Rasht will expand further. This research has examined the areas of centralization in the city of Rasht in three areas: administrative-political centralization, economic-service centralization, and population centralization, and while explaining the most important manifestations and examples of centralization in the above fields; In order to reduce centralism in Rasht city and direct the flows to other places and consequently balance the flow and mutual relations; It has used the new model of regional development strategy (RDS), the regional development strategy with its strategic, community-oriented and flexible thinking is very effective in establishing regional balances because in this model, efforts are made to He looked for benefits, capacities, actions and cooperation of all regions and organized it in the best possible way.

    Keywords: Regional Development Strategy (RDS), Centralization, Gilan Province, Rasht
  • Taher Solimani, Alireza Samet *, Abasali Ghaiyoomi Pages 62-76

    This study discussed the Design and delivery a model of Policy Making for enhancement of cultural identity of youths in Eilam. This research was an applied study of the purpose and methodologically as mixed methods. After analyzing the data, 27 components of 621 concept codes were obtained and then classified at  six dimensions including, cultural identity, religiously, cultural Geography, language, cultural memory, clothing. In the second study, the sample size was estimated as 380 people based on  Cochran formula and after data collection,  the statistical analysis of survey data was performed  in two descriptive levels using statistical parameters (such as frequency, percentage, elongation , mean) and inferential statistics (Levin test, t-test), confirmatory factor analysis using Spss 22 , Lisrel8.54 and Excel. Significant coefficients and parameters of factors, home business, culture making of women job involvement, job culture enhancement, neighborhood identity enhancement , Neighborhood oriented approach in urban Management ,empowerment of women.showed that all of the coefficients obtained are significant. The results of principal component analysis showed that among the dimensions of the enhancement of cultural identity of youths in Eilam, the cultural identity has the greatest impact (0/92).and the cultural Geography has the latest impact in the enhancement of cultural identity of youths in Eilam (0/69).  And the respondents are not satisfied with all other components of  questions and they express  negative opinions and all components  in the Cultural model for Policy Making for enhancement of cultural identity of youths in Eilam.

    Keywords: cultural identity, religiously, cultural Geography, Language, cultural memory, clothing
  • Farnaz Khiabani, Ahad Nejad Ebrahimi, Shahriar Shaghaghi *, Azita Balali Oskoyi Pages 77-91

    Introduction and purpose of the research:

     The historical market of Tabriz can be considered as a clear example of the native culture of Iran with the dimensions of cultural scope, meaning as well as place and history in the current research. The aim of the current research is to investigate the process of the phenomenological dimension of the semantic place in the architecture of the historical market of Tabriz through the approach of cultural studies, which explores the level of the semantic value of the place in that axis.

    Research method

    the present article can be called a descriptive-analytical research, which first studied the location dimension in terms of a semantic concept from the theoretical aspect in library resources, and then in relation to its structure; Based on the written documentation, it has had a qualitative-quantitative analysis.

    Findings

    In examining the concept of place and the cultural components that influence the meaning of place, we aim to introduce the ability of the historical market of Tabriz as a symbol of a meaningful place based on the researches carried out according to the books, articles and thoughts of expert thinkers, which was carried out in the face of the integration of spatial structure that includes the process of concepts and functional continuity. It is appreciated.

    Conclusion

    The results of the research showed that the historical market of Tabriz as an architectural place is emphasized in explaining the perceptions and experiences of people with spatial semantic dimensions and its meaning in their culturedness from the dimension arising from the phenomenology of spatial meaning. So, in investigating the application of the phenomenology method, it is due to the fact that it is one of the most used methods in the field of qualitative research, as well as an efficient approach in studies related to the philosophy of architecture and the phenomenology movement.

    Keywords: Historical Market of Tabriz, cultural, place, architecture, Identity
  • Hassan Nikpiran, Aziz Javanpour Heravi *, Parviz Ahadi, Ehsan Shakeri Khoei Pages 93-105
    Introduction and purpose

    The present research was conducted with the aim of investigating the process of public policy in the field of urban economy in Iran based on the naming of years by the Supreme Leader.

    Research method

    The current research is practical in terms of purpose and was conducted with the help of multifaceted foundation data theory qualitative method and through semi-structured interviews with 13 experts who were selected by theoretical sampling.

    Findings

    In the findings section, attention was paid to 5 main sections: 1- the most important economic components emphasized in naming the years, 2- the perception of the interviewees about the category of naming the years, 3- examining the impact of the name Placing years on the policy-making process of the three forces, 4- Economic factors and obstacles affecting the non-implementation of policies based on naming years and 5- Economy and urban economy: the focus of naming years in the last decade by the leader of the revolution

    Conclusion

    Based on the text of the interviews, the urban economy categories mentioned by the interviewees can be classified into 3 categories, i.e. resistance economy, support for domestic production, employment creation. The interviewees' perception of the category of naming the years includes ideal-oriented, judgment-oriented, policy-oriented, stereotype-oriented, expediency-oriented, jurist-oriented. The results showed that among the legislature, executive and judiciary, from the point of view of individuals, the government and then the judiciary played the most important role. Most of the interviewees stated that the government had this possibility and was able to establish or facilitate economic policies such as resistance economy policy, job creation, support for national production in the country, but in some cases it was not carried out in the desired way. It has not been successful.

    Keywords: Public Policy, Urban Economy, naming years, Resistance economy, support for domestic production, job creation
  • ELHAM AMIRI, Kaveh Teymournejad *, Leila Saeidi Pages 107-124
    Introduction and purpose

    A strong Organizational culture can be recognized as a primary factor in creating collaboration and participation among employees. The aim of this article is to present a model of organizational culture with an emphasis on participatory culture in the Tehran Urban Research and Planning Center.

    Research Method

    The current research paradigm is interpretive, and from the perspective of the user audience, it is applied-developmental, with a theoretical approach in this research being inductive-comparative. The expert panel of this research includes managers and experts from the Tehran Municipality, consisting of 16 experienced individuals based on theoretical saturation. In this study, the thematic analysis technique by Braun and Clarke (2006) was used.

    RESULT

    After conducting the review and standardization phase, all themes were categorized into 5 main themes and 23 sub-themes.

    Research Conclusion

    The 5 main themes include internal environment, external environment, institutional requirements, moderating factors, and consequences. The sub-themes include structural and organizational areas, productivity, human capital management, managerial aspects, laws and regulations, adaptability of capabilities, capacities and culturalization processes, political-social-cultural flows, economic-technological aspects, international and organizational-administrative aspects; legal requirements; normative and professional aspects; systematic participatory culture; effectiveparticipatory culture; value-added participatory culture; result-oriented and quality-oriented participatory culture; accountable and transparent participatory culture; healthy participatory culture; ethical participatory culture; future-oriented and purposeful participatory culture; rule-based participatory culture; disciplined and ethical participatory culture; development-oriented and innovative participatory culture; manager-centered participatory culture

    Keywords: organizational culture, participatory culture strategy, Content analysis
  • Abas Malekhoseini, Majid Gharabaghi * Pages 125-134

    What all municipalities are looking for in the field of income is to create a systematic and coherent structure that will lead to sustainable income for the municipality. One of the important issues that are discussed and focused on in most cities of the world is earning a stable income to cover the cost of urban services. The aim of the research was to investigate the role of municipalities in creating sustainable urban employment and income, considering the environmental and urban capacities of Hamadan city. The research method is descriptive-analytical, and the data was collected by documentary and field method (questionnaire). The statistical population of the research was 20 specialists. Data analysis was done using AHP hierarchical analysis process. The research results showed that in relation to the research topic, region (1) with the highest score (0.482) in the first priority and regions 3, 2 and 4 with scores (0.202), (0.199) and (0.117) respectively, in the priorities They are placed next.

    Keywords: Urban Governance, Sustainable Income, AHP, Hamedan
  • Abas Malekhoseini, Ali Khosrokhah * Pages 135-149

    Resilience is a form of foresight due to the dynamic nature of society's response to events and helps to expand policy options to face both uncertainty and change. The aim of the research was to investigate and spatially analyze resilience indicators of urban areas of Bushehr. The research method is descriptive-analytical and the data is collected by documentary and field method (questionnaire). The statistical population of the research was 30 specialists, urban affairs experts and university professors related to the subject, who were selected in a purposeful way using available-non-probability sampling. In order to determine the validity, the questionnaire was given to professors and experts, and some items were modified with their opinion and its content validity was confirmed. The reliability of the research tool (questionnaire) was evaluated with SPSS software and Cronbach's alpha test was equal to 0. 886; This value is suitable for research tools. Data analysis was done using Vicor's multi-criteria decision-making process and Shannon's entropy method. According to Shannon's entropy method, physical-infrastructural, institutional, economic and social dimensions have the weight of (0. 806), (0. 512), (0. 110) and (0. 95), respectively. The results of the current research, based on the Vicor model, showed that, in total, physical-infrastructural, institutional, economic and social resilience in the city of Bandar Bushehr with an index average of (4. 71), (3. 84), (3) respectively. ) and (2/01), is in an unfavorable situation.

    Keywords: resilience, urban areas, Bushehr