فهرست مطالب

باغ نظر - سال بیستم شماره 127 (دی 1402)

نشریه باغ نظر
سال بیستم شماره 127 (دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/09
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سارا سلیمانی*، مجید فتاحی صفحات 5-20

    بیان مسیله: 

    ایجاد ارتباط مطلوب بین کاربران و محیط کالبدی یکی از مسایلی است که معماران معاصر با آن روبه رو هستند، به طوری که می توان میزان موفقیت برنامه کارکردی هر فضا را با سنجش ارتباط کالبد و رفتار ارزیابی کرد. بارکر بیان می دارد هر چه سازگاری ساختارهای کالبدی- اجتماعی محیط که آن را سینومورفی می نامد، قوی تر باشد، فضا از کارایی بیش تری برخوردار خواهد بود. مطالعه رابطه محیط کالبدی و الگوهای رفتاری در فضاهای عمومی، به سبب درک رابطه بین انسان و نیازهای آن با شکل بروز رفتار در محیط و این که طیف گسترده ای از رفتارهای انسانی را در برمی گیرد، همواره اهمیت دارد. هم چنین عدم ارزیابی اکولوژیک محیط های انسان ساخت می تواند سبب نابسامانی معماری شود. بدین منظور در این پژوهش دو فضای تجاری با ساختار کالبدی متفاوت بررسی شد تا تاثیرات کالبد متفاوت بر تشکیل رفتارها ارزیابی شود. از این رو سوال پژوهش عبارت است از چگونه می توان عملکرد بازارها (اعم از سنتی و معاصر) را با تاکید بر نظریه قرارگاه های رفتاری بارکر بهبود بخشید؟

    هدف پژوهش: 

    هدف کلی این پژوهش بررسی پیوند سینومورفیک ساختارهای محیطی و رفتار محیطی در بازار سنتی کرمانشاه و مرکز خرید گلستان به عنوان نمونه ای از مراکز تجاری معاصر است.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش، تحقیقی کاربردی با رویکردی کیفی، از نوع توصیفی-تحلیلی، میدانی و غیرشبیه سازی شده است که در بازه ها و مقاطع زمانی معینی اجرا شده است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت بازار سنتی کرمانشاه با توجه به هم ساختی قوی تر کالبد-رفتار کارایی مناسب تری داشته و پاسخ گوی الگوهای رفتاری کاربران است، اگرچه در آینده با توجه به عوامل تهدیدکننده و نقاط ضعف موجود، احتمال کاهش تنوع الگوهای رفتاری و در نتیجه تضعیف برنامه بازار وجود دارد. در مرکز خرید گلستان نیز ارتباط کالبد-رفتار نامطلوب ارزیابی شد که با استفاده از پیشنهاداتی که ارایه شده است می توان در جهت ارتقاء کارکرد آن قدم برداشت.

    کلیدواژگان: سینومورفی، قرارگاه های رفتاری، محیط اکولوژیک، عملکرد بازار، بازار سنتی کرمانشاه
  • حمیده محمودزاده*، محمدرضا حسنی صفحات 21-32

    بیان مسیله: 

    موضوع بشارت تولد حضرت مسیح (ع) به حضرت مریم (س) توسط جبرییل، در کنار دیگر روایت ها با موضوعات مذهبی از جمله؛ به صلیب کشیدن مسیح و قیامت، همواره مورد توجه هنرمندان و نقاشان در دوره های گذشته بوده است. در این پژوهش سه اثر در سه دوره زمانی متفاوت با موضوع بشارت تولد حضرت مسیح از سه هنرمند، سیمونه مارتینی، لیوناردو داوینچی و دانته گابریل روستی از منظر آیکونوگرافی، مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد. آیکونوگرافی، نوعی روش تحقیق کیفی و هم چنین شاخه ای از تاریخ هنر است، که بنیان گذار آن اروین پانوفسکی، چهره برجسته مکتب واربورگ است. تلاش بر این است تا به این سوالات پاسخ داده شود: در نمایش داستان بشارت، هنرمندان برمبنای معیارهای آیکونوگرافی، به تببین کدامین ارزش های نمادین آن پرداخته اند؟ با توجه به روایات کتب مذهبی چرا در سه تابلو بشارت مسیح، اثری از حضور یوسف نیست؟

    هدف پژوهش: 

    توصیف ساختار تصاویر و شناسایی نقش مایه ها و روابط میان روایت و تصویر بشارت مسیح، هم چنین بررسی موضوع و مضمون آن، با تکیه بر منابع تاریخی در نهایت تببین ارزش های نمادین آن، هدف این پژوهش است.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق در این پژوهش به صورت تاریخی و توصیفی مبتنی بر الگوی چارچوب و رویکرد نظری پانوفسکی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به روایت های متفاوتی که در مورد نحوه و چگونگی خبردادن تولد حضرت مسیح توسط فرشته پروردگار، جبرییل، صورت گرفته است، قواعد و ارزش های نمادین حاکم بر هر دوره در گذر زمان، موجب قرابت ها و دلالت های معنایی و محتوایی در تجسم این داستان در قالب تابلوی نقاشی شده است که زمینه ساز یافته های این پژوهش است.

    کلیدواژگان: بشارت مسیح، مارتینی، داوینچی، روستی، پانوفسکی
  • نورااکرم گودرزی، طاهر رضازاده* صفحات 33-48

    بیان مسیله: 

    آیدین آغداشلو از هنرمندان برجسته هنر معاصر ایران است. وی آثار چشم گیری از خود به جای گذاشته است که درخور توجه، بحث و بررسی است. وی از جمله هنرمندانی است که برای تولید و آفرینش آثار هنری خود همواره نگاهی به گذشته و هنر پیشینیان خود داشته است. بنابراین عمده فعالیت های هنری او دوباره کشی ها و آزمودن های پیاپی خود در نقاشی های هنرمندان پیشین بوده است. موضوع بخشی از فعالیت هنری گذشته نگر آغداشلو موضوعات هنر اروپایی و مخصوصا اروپای دوره رنسانس است. اگرچه بازتولید پرتره های رنسانسی در نقاشی های آغداشلو همواره موضوع بحث و بررسی بوده، عمده این مباحث براساس نگاه ها و مفاهیم بومی و سنتی شکل گرفته است. این درحالی است که مفهوم پست مدرنیستی «ازآن خودسازی» بینش کاملا جدید و نگاه متناسبی در اختیار ما می گذارد تا از دریچه آن بتوانیم خوانش تازه ای از شیوه کاری این هنرمند به دست آوریم.
    این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که مهم ترین کارکردهای «ازآن خودسازی» پرتره های رنسانسی در نقاشی های آغداشلو کدام است؟

    هدف پژوهش: 

    این پژوهش بر آن است تا، ضمن مطالعه پرتره های رنسانسی آیدین آغداشلو و نشان دادن ارتباط شیوه نقاشی او با مفهوم پست مدرنیستی «ازآن خودسازی»، برخی از مهم ترین وجوه معنایی نهفته در فراخوانی و بازخوانی این آثار کلاسیک را شناسایی و تبیین کند.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از مفهوم «ازآن خودسازی» انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز پژوهش نیز به روش کتابخانه ای گردآوری و به روش کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که پرتره های رنسانسی آغداشلو را براساس کاربردهای شیوه «ازآن خودسازی» می توان ذیل سه دسته عمده طبقه بندی کرد: 1) تحسین پرتره های رنسانسی، 2) تحریف پرتره های رنسانسی، 3) تخریب و ترمیم پرتره های رنسانسی. ذیل کاربرد اول آیدین آغداشلو نکوداشت پیشینان و هنرمندان رنسانس را با ماننده کشی و ادای دین در عنوان اثر به جا آورده است. در قسمت دوم، دستکاری پرتره های رنسانسی به قصد اندکی تغییر و تحول در اصل اثر و دورشدن از واقعیت آن و چیزی بیش از دوباره کشی محض صورت گرفته است. تحت کارکرد سوم، کارهایی از آیدین آغداشلو قرار می گیرند که آثار هنرمندان پیشین رنسانسی را به دفعات و مکررا بازتولید کرده اند. درنهایت گفتنی است آیدین آغداشلو در این آثار گاه دست به تخریب زده و گاه درصدد ترمیم برآمده است. آثار آیدین آغداشلو، ضمن فراخوانی آثار پیشینیان و هنرمندان مطرح تاریخ هنر، با کارکردهای «ازآن خودسازی» هماهنگ و تفسیرپذیر هستند.

    کلیدواژگان: آیدین آغداشلو، هنر معاصر، پرتره های رنسانسی، ازآن خودسازی، نقاشی معاصر ایران
  • سیده زهرا مردانی، عیسی حجت*، مجید معارف صفحات 49-60

    بیان مسیله: 

    تاکنون بر روی موضوع معماری اسلامی پژوهش های متعددی انجام گرفته، اما این نوشتار با هدف به چالش کشیدن «معماری اسلامی» و «معماری مسلمان ها» و مشخص شدن تمایز میان این دو شکل گرفته است. موضوعی که تاکنون به آن پرداخته نشده، تعریف این دو اصطلاح مرتبط با دین در بستر دین است.
    در این راستا پرسش های زیر مطرح می شود: معماری اسلامی چیست؟ معماری مسلمان ها چیست؟ تمایز میان معماری اسلامی و معماری مسلمان ها چیست؟آیا در دوران معاصر، معماری اسلامی قابل حصول است؟

    هدف پژوهش: 

    فهم حقیقت معماری اسلامی و معماری مسلمان ها و تمایز میان این دو از اهداف پژوهش است که برای پژوهش های آتی در این خصوص ضروری است.

    روش پژوهش: 

    در این نوشتار موضوع معماری اسلامی از لحاظ نوع ارتباط معماری به عنوان یک علم با اسلام بررسی شده است. در این راستا ابتدا آرای صاحب نظران در خصوص چیستی معماری اسلامی با مستندات موجود کتابخانه ای مورد مطالعه قرار گرفت و در طبقه بندی انجام شده، این تعاریف در سه گروه کالبدی، معنایی و رفتاری دسته بندی شده اند. از آن جایی که دین الزامات و حدود رفتاری مسلمانان را معین می کند و محدودیت کالبدی برای معماری در نظر نگرفته، فهم حقیقت معماری اسلامی ضروری است. برای فهم این حقیقت، مطالعاتی با روش استدلال استقرایی و با استفاده از منابع شیعی انجام گرفت که تعریف جدیدی از «معماری اسلامی» به عنوان معماری منتج از اجرای شکل صحیح و بی کم و کاست دستورات دین شکل گرفت. طبق این تعریف، نمونه بناهای طراحی شده برای مسلمان ها، در پژوهش حاضر با عنوان «معماری مسلمان ها» معرفی شده است.

    نتیجه گیری

    معماری مسلمان ها معماری برآمده از تفاسیر، تعابیر و تلاش های ناقص مسلمان ها از دستورات است که با سلایق و برداشت های شخصی، قوانین تجویز شده و با ناآگاهی ها همراه شده و فاصله ای نسبت به معماری اسلامی یافته است. با آسیب شناسی و کنکاش در علل این فاصله، می توان معماری مسلمان ها را به معماری اسلامی نزدیک تر کرد. برای وضوح بیش تر این فاصله و علل آن، تمایز میان دو مفهوم معماری اسلامی و معماری مسلمان ها به بحث گذاشته شده است.

    کلیدواژگان: اسلام، مسلمان، معماری اسلامی، معماری مسلمان ها
  • خدایار بنداریان، سعید حقیر*، کارن ابری نیا، محمدرضا متینی صفحات 61-72

    بیان مسیله:

     از مهم ترین موضوعات در طراحی معماری، فرم است که در طراحی رایانشی، پیچیده تر از گذشته شده و برای ساخت، احتیاج به بهره گیری از روش های ساخت دیجیتال هم چون ساخت افزودنی (چاپ سه بعدی) است. دیرزمانی است که بتن از اصلی ترین مصالح در معماری و مهندسی ساختمان محسوب می شود. در دو سه دهه اخیر، چاپ سه بعدی بتن پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته و نمونه های کاربردی مانند پل عابرپیاده، واحد مسکونی و مبلمان شهری با این فناوری ساخته شده است. یکی از مهم ترین مزیت های چاپ سه بعدی، ساخت هندسه های پیچیده و دربردارنده سطوح منحنی است. در چاپ سه بعدی با مواد بتنی، به علت مقیاس بزرگ، برخی از نقایص سطح چاپ شده هم چون اثر پلکانی آن بیش تر نمایان می شود. یکی از روش هایی که می توان به کار برد تا پرداخت نهایی سطح چاپ شده، صاف تر و به طرح دیجیتال اصلی نزدیک تر باشد، کاربرد لایه زنی منحنی (غیرتخت) در تولید اطلاعات ساخت مورد نیاز چاپگر است. این روش اصلاحی می تواند تنها با مداخله در سطح نرم افزاری و با بهره گیری از سخت افزار موجود، سطوحی با پرداخت نهایی بهتر تولید کند.

    هدف پژوهش: 

    بررسی روش های ارایه شده در ساخت افزودنی با مواد بتنی و یافتن مزیت ها و محدودیت های آن ها در مقالات منتشر شده است.

    روش پژوهش: 

    در این پژوهش مروری، به روش توصیفی-تحلیلی، داده های اسنادی گردآوری شده از اسناد علمی منتشر شده مانند مقالات، کتاب ها و پایان نامه ها مورد واکاوی قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری

    سه روش اصلی در ساخت افزودنی با مواد بتنی مورد بررسی قرار گرفته و مزیت ها و محدودیت های هر کدام برشمرده شده است. چالش های عمده ساخت افزودتی با بتن در سه دسته خصوصیات بتن قابل چاپ و مواد تشکیل دهنده آن، چاپ قطعات طره دار و سازه پشتیبان برای چاپ بتن و وجود درزهای سرد بررسی شده و در نهایت روش های ارایه شده برای ساخت رویه های (سطوح) منحنی با فناوری چاپ سه بعدی بتن ذکر شده است.

    کلیدواژگان: چاپ سه بعدی بتن، ساخت افزودنی، رویه های منحنی، فرم با هندسه پیچیده، لایه زنی منحنی (غیرتخت)
  • ریحانه کشتگرقاسمی*، مرتضی اسدی صفحات 73-82

    بیان مسیله: 

    از جمله جنبه های مهم هنر قاجار که کم تر مورد توجه قرار گرفته پس زمینه نقاشی های این دوره است. پس زمینه یک اثر ممکن است از الگوها و قواعد خاصی پیروی کند. چیزی که مسیله پژوهش پیش رو را تشکیل می دهد.

    هدف پژوهش: 

    درک الگوها، قواعد و نقشی که پس زمینه در نقاشی های دوران اول و دوم قاجار ایفا می کند و نیز پاسخ به این پرسش که هنرمندان هر دوره از چه الگوها و یا قواعدی برای پس زمینه سازی آثار استفاده می کرده اند؟

    روش پژوهش: 

    تحقیق پیش رو براساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی-نظری و براساس ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی است. با استفاده از سیزده نمونه از آثار نقاشی دوران قاجار به صورت انتخابی، داده های مربوط به سوال های مطرح شده استخراج، طبقه بندی و مورد تحلیل و تطبیق قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    نتایج یافته ها دو شیوه کلی را در پس زمینه سازی های دو دوره نشان می دهد. پس زمینه سازی ها در دوران نخست بیش تر با استفاده از الگوی هندسی و منظره پردازی ها با الهام از نقاشی اروپایی و به صورت ذهنی صورت می گرفته است. در دوره دوم پس زمینه سازی با استفاده از فضای واقعی ایرانی و به شیوه واقع گرایانه و طبیعت پردازانه صورت می گرفته است. تفاوت در شیوه آموزش هر دو دوره باعث ایجاد تفاوت ها در آثار شده است، که در نتیجه آن پس زمینه ها در دوران نخست علی رغم بهره وری از عناصر اروپایی با تسلط عناصر ایرانی و در دوره دوم با تسلط کامل شیوه و عناصر غربی به وجود آمده اند.

    کلیدواژگان: نقاشی قاجار، پس زمینه، عناصر و الگوها، منظره پردازی، طبیعت بی جان
|
  • Sara Soleimani *, Majid Fattahi Pages 5-20

    Problem statement: 

    Establishing fitting relationships between users and physical spaces is among the contemporary challenges for architects in a way that the success rates associated with the functional plans of environments are typically assessed based on the structure-behavior connection. As stated by Barker (1968), the high harmony between the physical and social components, also called synomorphy, gives birth to more efficient spaces. Investigating associations between physical environments and behavioral patterns in public spaces has been thus of utmost importance as it helps reach a better understanding of the relationships between humans and their needs as expressed by a diverse set of behaviors in an environment. Against this background, this study reflected on two commercial centers as behavior settings to evaluate the effects of their distinctive physical structures on users’ behavior formation.

    Research objective

    The main objective of this study was to investigate the synomorphy between physical structures and environmental behaviors in the Traditional Bazaar and Golestan Shopping Center, as a manifestation of contemporary commercial centers, in the city of Kermanshah, Iran. The study attempted to fulfill this goal by answering this question:How are the functions of commercial centers, traditional and contemporary, improved with emphasis on Barker’s Theory of Behavior Settings (TBS, 1968)?

    Research method

    Utilizing a qualitative approach and a descriptive-analytical, field-based, unsimulated research design, this applied study was fulfilled at certain intervals.

    Conclusion

    The study results revealed that the Traditional Bazaar had a much more appropriate function thanks to its stronger structure-behavior synomorphy, and was even quicker to respond to users’ behavioral patterns, granting the prospect of minimizing the diversity of such patterns and undermining the market plan, attributable to the threats and weaknesses. Reflecting on Golestan Shopping Center, the structure-behavior relationship was assessed to be uncomplimentary, so more constructive steps needed to be taken to boost its functions based on the suggestions raised here.

    Keywords: Synomorphy, behavior settings, Ecological Environment, Market Function, Traditional Bazaar, Kermanshah, Iran
  • Hamideh Mahmoudzadeh *, Mohammad Reza Hassani Pages 21-32

    Problem statement: 

    The subject of the announcement of the birth of Christ to Maryam by Gabriel, among other narratives with religious subjects such as the crucifixion of Christ has always been the focus of painters in the past. There are different narratives in the holy books about the time when God informed Maryam about the pregnancy of Christ. These narrations are found in the Holy Quran, the texts of the New Testament, the Gospel of Matthew, and the Gospel of Luke. In this article, three works in three different periods with the theme of the birth of Christ by three artists, Simone Martini, Leonardo da Vinci, and Dante Gabriel Rossetti, are studied based on the iconology point of view. Iconology is a kind of qualitative research method and also a branch of art history, whose founder is Erwin Panofsky, a prominent figure of the Warburg school. The questions of this research are: Based on the principle of iconography in the representation of the gospel story, which symbolic values have the artists explained? According to the narratives of religious books, why is there no sign of Joseph’s presence in most of the paintings of the gospel of Christ? Regardless of the different narratives about how Gabriel announced the birth of Jesus Christ, The explanation of symbolic values has caused a difference in the form and semantic concepts in the visualization of this story, which is the basis of the answer to the definition of the problem in this research.

    Research objective

    The purpose is to describe the structure of Figures and to identify the role of elements and relationships between them, as well as to examine subject and theme, relying on historical sources and finally explaining symbolic values.

    Research method

    The research method in this article is historical-descriptive based on the model of Panofsky

    Conclusion

    The analysis reveals a convergence of artistic interpretation with the Gospel of Luke and the Quran in the portrayal of the Annunciation, excluding Joseph’s presence. Symbolism, such as the white lily and Mary’s attire, effectively conveys spiritual and religious messages in these artworks. Each artist brings a distinct perspective to this sacred event, reflecting their unique creative approaches and providing valuable insights into the narrative’s essence and significance.

    Keywords: Annunciation of Christ, Martini, Da Vinci, Rossetti, Panofsky
  • Noora Akram Goodarzi, Taher Rezazadeh Sareskanroud * Pages 33-48

    Problem statement:

    Aydin Aghdashlou He is one of the artists who has always looked at the past and the art of his predecessors to produce and create his artwork. Therefore, the main part of his artistic activities has been redrawing and testing himself on the paintings of previous artists. The subject of a part of Aghdashlou’s retrospective artistic activity is the subject of European art, especially the Europe of the Renaissance period. Although the reproduction of Renaissance portraits in Aghdashlou’s paintings has always been a subject of discussion, most of which are based on local and traditional views and concepts. This is while the postmodernist concept of “appropriation “ provides us with a completely new insight and a suitable perspective so that we can get a new reading of this artist’s working method. What are the most important functions of the “appropriation “of Renaissance portraits in Aghdashlou’s paintings?

    Research objective

    This research aims to identify and explain some of the most important semantic aspects hidden in recalling and rereading these classic works while studying the Renaissance portraits of Aydin Aghdashlou and showing the connection between his painting style and the postmodern concept of “appropriation “.

    Research method

    This article employed a descriptive analytical method and used the concept of “appropriation” The data required for the research was collected by the library method and analyzed by the qualitative method.

    Conclusion

    The results of this research indicate that Aghdashlou’s Renaissance portraits can be classified under three main categories based on the applications of the “appropriation” method 1) Admiration of Renaissance portraits 2) Distortion of Renaissance portraits 3) Destruction and restoration of Renaissance portraits. Under the first category, Aydin Aghdashlou wrote down the predecessors and artists of the Renaissance by simulating and performing religion in the title of the work. In the second part, the manipulation of the Renaissance portraits has been done to change and transform the essence of the work slightly, move away from its reality, and create something more than a pure re-drawing. Under the third function, the works of Aydin Aghdashlou are placed, which have repeatedly reproduced the works of previous Renaissance artists.

    Keywords: Aydin Aghdashlou, Contemporary Art, Renaissance Portraits, Appropriation, Contemporary Iranian Painting
  • Seyedeh Zahra Mardani, Isa Hojat *, Majid Maaref Pages 49-60

    Problem statement: 

    Numerous studies have been conducted on the subject of Islamic architecture, but this article aims to challenge the concepts of “Islamic architecture” and “Muslim architecture” and distinguish between the two. The topic that has not been addressed so far is the definition of these two religious terms within the realm of religion.
    In this regard, the following questions are raised:- What is Islamic architecture?- What is Muslim architecture?- What is the difference between Islamic architecture and Muslim architecture?- Is Islamic architecture obtainable in modern times?

    Research objective

    Understanding the reality of Islamic architecture and Muslims architecture, as well as distinguishing between these two, are the research objectives that are essential for research in this redard.

    Research method

    This article examines the relationships between architecture as a science and Islam in terms of their types of connection. In this context, the opinions of scholars regarding the nature of Islamic architecture were studied using available library documents, and these definitions were classified into three categories: physical, semantic, and behavioral. Since religion determines the requirements and limits of Muslim behavior and does not consider physical constraints for architecture, understanding the true nature of Islamic architecture is essential. To understand this truth, studies were conducted using inductive reasoning methods, and Shia sources were scrutinized to define a new concept of Islamic architecture as the result of implementing the correct form and adhering to religious commands without any deficiencies or excesses.

    Conclusion

    According to this definition, examples of buildings designed for Muslims are introduced in this article under the title of “Muslim architecture”. Muslim architecture is derived from incomplete interpretations, attempts, and efforts of Muslims to follow religious instructions, which are accompanied by personal tastes and understanding, prescribed laws, and ignorance, resulting in a gap compared to Islamic architecture. By studying pathological features and searching for the causes of this gap, Muslim architecture can be brought closer to Islamic architecture. To clarify this gap and its causes, the distinction between the two concepts of Islamic architecture and Muslim architecture is discussed.

    Keywords: Islam, Muslim, Islamic architecture, Muslim Architecture
  • Khodayar Bondarian, Saeed Haghir *, Karen Abrinia, Mohammad Reza Matini Pages 61-72

    Problem statement: 

    One of the most critical issues in architectural design is form, which has become more complicated in computational design. To overcome such problems nowadays, digital manufacturing methods such as additive manufacturing could be used. For a long time, concrete has been considered one of the primary materials in architecture. In recent decades, concrete 3D printing has made significant progress and practical samples such as pedestrian bridges, residential units, and urban furniture have been made with this technology. One of the most important advantages of 3D printing is the creation of complex geometries including curved surfaces. In 3D concrete printing, due to its large scale, some defects of the printed surfaces, such as the staircase effect are more visible. One of the methods that could be used to make the final finish of the printed surface smoother and closer to the original digital design is the application of curved (non-flat) layering in the production process. This method could produce surfaces with a better finish only by intervening at the software level and using the existing hardware.

    Research objective

    This paper seeks to investigate the methods presented in the additive manufacturing of cementitious materials and attempts to find their advantages and limitations in published articles.

    Research method

    In this review article, the documentary data collected from published scientific documents like articles, books, and theses, have been analyzed using a descriptive-analytical method.

    Conclusion

    Three main methods in additive manufacturing of concrete materials have been investigated, and the advantages and limitations of each have been listed. The main challenges for additive manufacturing of concrete in the three categories: properties of printable concrete, supporting structures for concrete printing, and the presence of cold joints were investigated, and finally, the methods presented for the construction of curved surfaces with 3D concrete printing technology were mentioned.

    Keywords: 3D concrete printing, Additive Manufacturing, Curved Surfaces, form with complex geometry, curved (non-planar) layering
  • Reyhane Kashtgarghasmi *, Morteza Asadi Pages 73-82

    Problem statement: 

    One of the most important aspects of Qajar art that has not received so much attention is the background of paintings of this period. The background of an artwork may follow certain patterns and rules that constitute the problem of leading research.

    Research objective

    To understand the patterns, rules, and role that the background plays in the paintings of the first and second Qajar periods and also to answer the question of what patterns or rules the artists of each period used to create the background of the works.

    Research method

    Based on the objective, this research is a basic theoretical study and descriptive and analytical. Thirteen samples of Qajar period paintings were purposively selected, and the data related to the mentioned questions were extracted, classified, analyzed, and adapted.

    Conclusion

    The results show two general methods in the painting background of the two periods. In the painting backgrounds of the early period, there are mainly geometric patterns and landscapes inspired by European paintings from memory. In the second period, painting backgrounds represent real Iranian space in a realistic and naturalistic method. Differences in the teaching methods of the two periods have caused differences in the works. Therefore, despite the use of European elements, the backgrounds are mainly influenced by Iranian elements in the first period while in the second period, there is a complete domination of Western methods and elements

    Keywords: Qajar paintings, Background, Elements, Patterns, Landscaping, Still Life